Kisah Cinta Sophia Ridza dan Jang Dong Ock

4,555 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Sejak putus chenta ni, lama tak bercerita soal chenta dalam blog hodoh ni. Well, setiap manusia normal pasti mempunyai sekelumit cinta dan harapan di dalam hati mereka. Khai pernah kenal ramai orang yang dengan sedap mulut kata diorang taknak kahwin sampai tua. Bagi diorang couple atau ada pasangan ni membuang masa. Diorang lebih rasa macho hidup seorang diri. Inilah contoh manusia yang memutuskan keturunan nabi Allah, Adam AS. Takde beza dengan Gay dan Lesbian. Kita ada pun kerana cinta.

Khai terima email dari gadis bernama Zafirah berceritakan mengenai kisah cinta seorang pelajar Malaysia di Korea bernama SOPHIA SURAYA BT RIDZA ABDUH. Kisah cintanya gadis bertuah ni pasti akan buat korang tersenyum atau mungkin cemburu gile bagi korang yang perempuan. Boleh dikatakan, kisah cinta seperti Sophia hanya satu dalam sejuta, atau mungkin inilah satu buat selama-lamanya. Bertuahnya gadis melayu ni ya?

Sophia Ridza di Malaysia hanya gadis biasa tetapi bukan di Korea. Di sana, Sophia adalah gadis yang gadis yang sebaris dengan selebriti. Sophia Ridza adalah rakyat Malaysia yang telah berada di korea lebih 5 tahun untuk meneruskan pelajarannya dalam bidang Engineering. Entah bagaimana, Sophia boleh terjebak menjadi seorang panel dalam sebuah rancangan tv di korea bertajuk Chit Chat of Beautiful Ladies. Sebuah rancangan yang mengumpulkan gadis-gadis cantik dari seluruh pelusuk dunia termasuk Malaysia berceritakan tentang pengalaman mereka dengan kebudayaan yang ada di Korea tetapi yang lebih dibincangkan, adalah mengenai lelaki di Korea. Ianya ada ditayangkan di KBS World, CH 303 Astro setiap Khamis jam 6:10 Petang.


Selepas dua tahun Sophia bersama rancangan tersebut, tanpa diduga, pada suatu hari rancangan tersebut di datangi seorang jejaka ‘gentleman’ Korea bernama Jang Dong Ock yang melamar Sophia secara LIVE. Diulangi, secara LIVE yang membuatkan Sophia tersipu-sipu kebingungan. Siapa pembaca Justkhai yang berani buat muka tebal macam tu sila angkat tangan? Hehehe.

Dong Ock sebenarnya dah jatuh cinta pada si Sophia ni sejak pertama kali Sophia terlibat dalam rancangan tersebut. Kira cinta pandang pertama tanpa diketahui Sophia. Samalah macam cinta pandang pertama korang kat Lisa Surihani cuma yang bezanya, korang takkan berani ngadap muka Lisa tu untuk propose dia. Hehehe. Melihat gelagat lelaki se’gentle’ Dong Ock melamar Sophia dengan teramatlah berani, membuatkan sesiapa sahaja lelaki di dunia ini pasti tercabar.

Lihat video kenangan bersejarah dalam hidup Jang Dong Ock dan lebih-lebih lagi pada Sophia Ridza.

Dengarnya, Sophia kini sudah pun pulang ke Malaysia tetapi hubungan antara mereka berdua still on. Harapanya agak berkekalan la. No wonder kerana cinta kepada Sophia, perlahan-lahan akan mengeluarkan rasa cinta jejaka Korea tersebut kepada Allah dan mengubahnya menjadi seorang Muslim sejati.

Nantikan sahaja perkembangan kisah cinta pasangan cinta terhebat di abat ini. Sebuah kisah cinta paling mahal bagi Khai yang jarang-jarang kita lihat. Sophia Ridza dan Jang Dong Ock.


Pssttt: MasyaAllah, indah sungguh penciptaan luaran si Sophia ni. Sophia adalah anak kelahiran Malaysia pada 30 March 1985. Ala muda 3 tahun je Sophia, boleh tak I nak cuba nasib? Kahkah!

Ditulis pada 2:42 pm 7 April '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 4,555 views
Dalam kategori: Kisah Cinta | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

108 Comments »

Comment by Daus
2009-04-07 14:49:04

YES!! I’M FIRST LAGIK….
SALAM ZIARAH KHAI…
SELALUNYA DAUS COMMENT PALING BAWAH…
NI DA DUA KALI DAUS FIRST…
HOORAY…..

..
Comment by Khai
2009-04-07 14:51:32

komen le pasal entri pakcik oiii…. nak lumba2 komen no 1, kat ohartis ngan ohtidak tu… justkhai tak buat contet 1st komen.. hehe.. :bloody:

..
Comment by D@U$â„¢
2009-04-07 14:58:10

HEHEHE…
X PENAH JADIK FIRST, ASYIK KETINGGALAN JEK…
SEBAB TU JADI SAWAN CMNI… HEHEHE…
NI NAK KOMEN PASAL ENTRI NI…

SOFIA TU SAPE EKK?
X BACA LAGIK ENTRI NI…
NANTI MALAM DATANG LAGIK…
BYE KHAI…
HAVE A NICE DAY…

CHOP!! SATU LAGIK…
BOLEH X BUAT ENTRI TIPS2 TINGKAT TRAFIK YANG BERBEZA DENGAN YANG KHAI BUAT DULU…
BEST LA…
KALAU KHAI RAJIN LAA…
KALAU X, ABAIKAN KOMEN NI…
COMMENT BY D@U$â„¢

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Myra
2009-04-07 14:49:50

hehe, myra first! :8

..
Comment by Myra
2009-04-07 14:51:10

alamak..igtkn 1st..second rupanya..huuu..maluuu :aie:

..
 
 
Comment by Mr x7
2009-04-07 14:51:36

bile aku nk couple ngn YoonA ni 🙂

..
Comment by dark
2009-04-08 20:50:26

uit..minat gak ka ngn girls’ generation..woot

..
Comment by Mr x7
2009-04-09 01:15:53

Haha… minat la, dorg tu cun2 :8

(Comments wont nest below this level)
Comment by Dark
2009-04-13 00:11:29

huhu..mmg depa cun..FTW!!lol OT

 
 
 
 
Comment by Eriyza
2009-04-07 14:52:43

Khai, bila nak propose gadis idaman cam
JDO wat tuh?? Jgn si Nieza tuh sudah.
Hehehe!!! :p

..
 
Comment by Daus
2009-04-07 14:52:45

SABAR MYRA…
LAMBAT 15 SAAT JE…

..
 
Comment by Jaws
2009-04-07 14:58:48

bile aku nak ade awek nih?
bosannya idup sorang2.. =(

..
 
Comment by menteil
2009-04-07 15:07:29

macam tu jugak la aku buat kalau jumpa liyana jasmay.. hehe…

lawa jugak la pompuan nie…
tapi ingat jgn lupa mengislamkan lelaki tu…

dia dapat lelaki korea, aku pulak sedang mencari gadis korea…
🙂 🙂

..
 
Comment by wandisini
2009-04-07 15:27:49

Tak la cun, tapi sweattttt sangat la dia ni, muka melayu

kenapa sophia memilih lelaki korea?

buatan Malaysia kan lebih baik (jeles dengan mamat korea tu)

..
Comment by Khai
2009-04-07 16:08:33

mmg la muka melayu.. dah mmg dia melayu.. hehehe..

tapi wan, bukan dia yg nak memilih lelaki korea, tapi lelaki korea yg nak pilih dia.. kat live tu nak taknak terpaksa la terima ye tak.. takkan nak reject kot.. haha

..
 
Comment by Edd
2009-04-07 21:29:52

stuju 🙂 muka melayu memang sweet pun.laki melayu pun oke what.
(takpayah jeles2) 😀 hee

..
 
 
Comment by GambarHehe
2009-04-07 15:40:13

Tak cun pon minah ni.. 😉

..
 
Comment by nbie89
2009-04-07 15:44:20

sweet… :love:
boys, wake up…be a man, like this real man…Jang Dong Ock
ni nak mintak no fon pon pkai org tengah…bosan3

=malay style…
“hai wak, boley kenal?”
“hai wak, awak ni cute lar, nak no fon”

eughhhhhrrr…..tade yang special sket ker….
suker story di atas…memang sweeettt…
Jang Dong Ock gentlemen…yeaahhh~ 🙂

..
Comment by Khai
2009-04-07 16:23:03

=malay style…
“hai wak, boley kenal?”
“hai wak, awak ni cute lar, nak no fon”

hehe.. ini lelaki yang patut dilempang.. gentleman cara busuk. Kalau pakwe korang ngorat korang macam tu, no wonder dgn perempuan lain pon dia akan buat.. :p

..
Comment by anis zafirah
2009-04-12 11:34:59

serius btol!!laki cmnie..jgn kate lempang..kena jeling maut la jwab nye…

“ai..assalamualaikum…xjwab dosa..”

pastue bile kiter jwab..kate pmpn ngade2…bush!!mmmg bngang giler..bermaen2 ngan salam yg mulia… :choler:

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Aby RAd
2009-04-08 11:35:37

1 lg aku nak tmbh.ni ayat yg buat aku cancel nak kawan dgn seseorg

“nak kenal boleh? awk comel..mesti ramai peminat.org xensem mcm sy ni mesti awk xpandang”

aku tau org tu nak mrendah diri. tp dlm masa yg sama..1st time kenal, ati aku dah tguris

Laki kalo nak kenal seseorg ppuan.mulut jgn cabul sgt

..
 
 
Comment by Marzuki
2009-04-07 15:49:54

ada sikit kekurangan info, nko lupa cakap aku ex-bf dia kan?

:bloody:

..
Comment by Khai
2009-04-07 16:14:51

dia cakap ex bf dia dulu cacat.. masuk sukan paralimpik.. jgn cakap ko la ex bf dia dulu bro? 😀

..
Comment by Marzuki
2009-04-07 19:02:41

ahahha… salah orang kot.

:o:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by yaniez
2009-04-07 15:50:53

peh tebal la pipi menahan malu cam tu…

tp memang sgt gentlemen la laki tu.. dia sanggup buat camtu walaupun tak tahu samaada diterima atau tidak… huhu

..
 
Comment by Mindaku Di Sini
2009-04-07 16:16:48

huih..memang giler wei…apa reaksi mak bapak dia?

..
 
Comment by Akmal
2009-04-07 16:38:28

Ehh cam muke orang korea dah Sophia nii 8)

..
Comment by hanc
2009-04-07 18:53:09

aa. betul2. pertama kali tgok fkir blik.. tul ke org mlysia.. muke cam korea siut…

..
 
 
Comment by Mustaffa
2009-04-07 17:00:57

hebat jugak pompuan malaysia.. org korea pun minat..

..
 
Comment by zelo55
2009-04-07 17:50:29

ni cinta lama aku dulu…
bukn yang cacat macam si juki n khai bincangkan tu…

tapi sbelom juki…

slalu je ak ajk die pegi mkan McD..sbb die nk pegi oversea ak ngn die break la..

xtaw plak die da jumpe pengganti aku..
xpe2…aku redha..

nnt ak pg oversea ak bwak blik mat saleh pulak…ha3 :p

..
Comment by KhairiL's
2009-04-07 18:34:03

hehe
sapa bilang gadis melayu x menawan
x menarik hati dan memikat….
jeles la aku mcm ni

oh ya,
zelo55 ko nk bwk balik minah saleh atau mat saleh
jgn bg tau kat aku yg ko ni…
haha

..
Comment by Khai
2009-04-07 20:26:58

itullah… nak bawak balik mat saleh… ohtidak!! zelo zelo.. tobatlah!!

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by zelo55
2009-04-07 21:17:40

aduh…
ak dr kecik kot blaja omputih ialah mat saleh..
yang ak maksudkan tu pompuan or betina…

kalau aku GAY tak pyah cari jauh2…dalam Malysia bersepah…

x percaya?…tengok kat cni….

http://zelo55.com/2009/04/aku-benci-mak-nyah-dan-bapok-period/

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by catzer
2009-04-07 18:34:01

aku rajin tgk rancangan ni..kekke…erm semoga mereka kekal dan berbahagia selalu

..
 
Comment by vhanz
2009-04-07 19:38:10

haha xsgke Khai taruk jgak cite ni… aku layan gak rncgn ni.. n aku tgk rncgn ni time sophia ‘dilamar’ huhu..taun lpas rsenye..
sperti yg korg tgk kt gmbar tu mamat ni adalah seorg bartender kt sbuah bar(arap2 tuka keje elok sket pasni xD).. tketar2 die time buat show api2 tu dpn sophia huhu..smpai kne bg minum air dlu punye la cuak nk confess. tp respek ah brani gle

..
 
Comment by zieyn
2009-04-07 19:54:14

Mesti jadi kenangan terindah wat sophia nie kn..jeles nye… :love:

..
 
Comment by Azman Ishak
2009-04-07 19:55:25

alahai.. kenape tetibe aku rase hati aku
macam berbunge bunge nih.. hahaha…
entri nko ni memang sentimentel siut…

ape ape pon… life without love is waste~
percaye lah… jangan cinte same jenis sudeh~ :bloody:

..
 
Comment by Khai
2009-04-07 20:29:53

youtube bermasalah sikit hari ni. Maybe ada yg x dapat nengok video kat atas tu. Takpe, nnt dah ok korang try nengok. baca cerita je x best.. kene nengok jugak video tu :p

..
 
Comment by Sy8
2009-04-07 20:34:31

fulamak cun siot si sophia nih…mcm muka ex gfren aku je..hehe.. 😉

..
 
Comment by BAGAK
2009-04-07 21:16:06

dia memang lawa pun

aku pernah jumpa dia dulu 8)

..
 
2009-04-07 21:26:32

Muka awek nie memang ok …cume nampak macam kering jeee…

..
 
Comment by ejardkethot
2009-04-07 21:28:37

perghhh…..beshnye…nk YUTAKA TAKENOCHI

..
 
Comment by lilacfla
2009-04-07 21:37:04

so sweet. ahaha definitely dream of all girls.

-nak keja di korealah, cuci mata :8

..
 
Comment by fazrewl
2009-04-07 21:53:28

Aku berani buat cam JDO tue…
dulu aku biasa buat…
Tapi masa muda2 la…
masa tue, nak kawin pun,
takde duit sendiri lagi…
:o:

..
 
Comment by miss kaka
2009-04-07 22:16:50

wah, so sweet….
hope i’m will be lucky like her..

..
 
Comment by ~all about me~
2009-04-07 22:18:30

“”Pssttt: MasyaAllah, indah sungguh penciptaan luaran si Sophia ni. Sophia adalah anak kelahiran Malaysia pada 30 March 1985. Ala muda 3 tahun je Sophia, boleh tak I nak cuba nasib? Kahkah!””

err khai~diri ini terase seram sejuk dgn ayt khai tuh~ni lirik lagu dipetik khas utk khai n semua laki2 kat luar sane

“ku ingin sunting dirimu menjadi permaisuri hatiku,,sbg isteri yg berbudi,,kebanggaan para suami,,wanita hiasan dunia,,seindah hiasan adalah wanita solehah,,yg akan membahagiakan syurga di dalam rumah tangga”
(inteam : impian kasih)

yang indah tu sepatutnya yg dalam…xde la nk ckp ttg sophia tuh~tapi keindahan luaran xmenjamin keindahan yg dlm~isteri solehah insyaAllah bakal menghadiahkan anak2 yg soleh n solehah…..tu tujuan suatu pernikahan kn??utk lahirkn zuriat yg leh doakan utk kite dlm kubur nnt~

pesanan ni khas utk sume laki sejati~siapakah itu??ehehhh~:) 🙂 🙂

..
Comment by Khai
2009-04-08 00:41:55

kenapa nak pikir sejauh itu.. bukan nak jadikan dia isteri pun. nak chantek luar dalam.

Sekilas pandang, dah dia memang cantik luarannya. Ciptaan sape? x bolen ke nak puji?

Sama je si Sophia dengan sebatang pokok bunga yang cantik. Indahnya penciptaan Bunga ini.. bukannya nak beli bunga tu untuk dibawa tidur pun. hehe.

Pe pon thanks. Satu kata2 nasihat untuk mereka yang mencari calon isteri.. 😀

..
Comment by ~all about me~
2009-04-08 15:30:30

ahahahaa xsalah khai puji tapi cam kebetulan khai puji tuh ade gamba si sophia pakai baju cam seksi ckit~tuh jadi cm geli tuhh~ahahhahhaaaa~tapi sophia mmg sweet org nye xnafikan…
:love: :love: :love: :love: :love: :love:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ~all about me~
2009-04-07 22:27:43

n lagi 1,,dr pengalaman hidup org kn,,,ramai laki2 ni ingat dengan kawen dengan pmpn seksi diorg leh ubah pmpn tu..mgkn ade tp 1 dalam 1000 kot~jadi jgn la gamble idup korg~cz isteri akn jd contoh kat ank2 nanti terutama ank pmpn~kang korang2 yang laki sejati ni jugak kena soal dalam kubur kang~senget bahu tuh~pesanan je ni kn khai~
utk peringatan bersama~ 😀 😀

..
 
Comment by zieyn
2009-04-07 22:28:19

Ala,x best la xdpt nengok video…x de feel~

..
Comment by Khai
2009-04-08 00:43:32

itulah, time entri wajib tonton video ni la, youtube boleh problem.. apekah?

nanti usya balik entri ni ye.. hehe

..
 
 
Comment by julietANNA
2009-04-08 00:29:16

huih.bukan sng org korea nak perempuan melayu cmni.
siap LIVE lagi tu.
bertuah gilaaaa!
bila nk dpt sorg mamat korea gak ni =(

..
 
Comment by Zik
2009-04-08 00:43:25

bagi aku kak sophia ni baek. dia pandai jaga diri bila dia menetap kat negara org. yg paling aku bangga dia belajar bahasa. sangat kool sekali bile mendengar suara dia bercakap korea. boleh katakan hebat. untung dia pandai bercampur. bukan senang nak jadi mcm tu! satu korea tgk dia kat tv tu.

😉

..
 
Comment by hytiq
2009-04-08 00:45:49

gler best r pompuan ni..
xpsal2 dpat laki korea.
nak r g smbong study kt korea..hee
(cbe nseb..kuikuikui)
t,bley khai bt entri psal aku plak!huahuahua 🙂

..
Comment by zieyn
2009-04-08 01:56:33

@hytiq:Amboi2..nk study ke nk cri laki kak oi..

Finally! kuar pn video..fuyyo,dah mcm drama nie..sti ade yg nk wt cte ksah cinta mereka kn?sweet couple,malaysian n korean..sdap siot sore die ckp korea..tringin nk blaja bhase korea dowh.. :love:

..
 
 
Comment by anarm
2009-04-08 00:45:55

comel btol minah tu.. setim aku tgk.. wakakakakaka :o:

..
 
Comment by Rahsia Jutawan CBC
2009-04-08 00:47:29

boleh lah tahan…..tahan..tahan je… 🙂

..
 
Comment by fazreen
2009-04-08 02:07:48

awek aku pn xpnh jmpa la..

..
 
Comment by cik peanut
2009-04-08 03:57:17

bikin ati peanut jeles je:p
biler lah Awal Ashaari nk wat cam gitu kat peanut..
hehhehehhe

..
Comment by Khai
2009-04-08 04:43:15

eee.. ada ke patut minat Awal.. heheeh..

..
 
 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-08 04:37:22

salam.. bagus la ada laki gentleman gitu.. bukan senang nak cari… moga sophia dpt memberikan tunjuk ajar Islam pada dia… bila laki tu masok Islam secara ikhlas, insyaAllah sophia akan mendapat pahala yg besar… tapi hope sophia tak putus2 beri didikan agama Islam pada dia… hope juga dia masuk Islam bukan kerna cinta pada sophia semata2 or nak cukupkan syarat kawen aje… sophia bimbing la dia k… dan jangan pula terpengaruh untuk tukar agama lain lak… dan kalo leh penampilan sophia tu tukar la kepada menutup aurat agar laki tu lebih respek dan lebih mahu menganuti Islam yang syumul neh… ades, mcm aku cakap dlm blog sophia lak.. muga sukses…

psstt: masih jeles sbb tak dapat speak korean mcm sophia… =(

..
Comment by Khai
2009-04-08 04:45:20

betul sangatlah apa yang ko tulis tu shah… takpe, kalau dia google nama dia, mesti akan masuk sini punya.. InsyaAllah..

So she know that i love her.. Hahaha!! 🙂

ni facebook dia, http://www.facebook.com/profile.php?id=691964223

..
 
 
Comment by chemicaln0va
2009-04-08 08:59:20

kt youtube kta dorang dh break…
huhu..
cute kot..
tp i’m sure dat guy ssh tgglkan kerja as bartender..
=(

..
 
Comment by misscapricorn
2009-04-08 09:06:14

owh…aku slalu layan chitchat of beautiful ladies ni…cm best je tgk gelagat org bukan korea ckp korea…comel je..wonder gak if malaysia nak wat cm ni…hihi harapan je la! :oups:

..
 
Comment by chuxmentort
2009-04-08 09:09:39

saper sophia ridza??? :((

..
 
Comment by depurple
2009-04-08 10:30:11

wahhh!! jelesnye… :bloody:

..
 
Comment by anaktekak
2009-04-08 10:32:12

romantiknye…jeles gile aku dengan perempuan nie…

..
 
Comment by Dakjaat
2009-04-08 10:59:42

hoohoo! cantik lagik aweks khai dulu ahahahaha! ;p gurao2 jer.. 8)

..
 
Comment by anarm
2009-04-08 11:27:06

teringin nk g korea :8

..
 
Comment by roslan
2009-04-08 11:44:12

so sweet..seriusly tak tipu.. :love:

..
 
Comment by roslan
2009-04-08 11:45:19

so sweet..seriusly tak tipu.. :love: bawak la mamat korea tu peluk islam.. 🙂

..
 
Comment by akues...
2009-04-08 13:51:58

aku ada tengok ari last sophia kat dalam show ni…
bila ditanya tang hubungan dia ngan JDO…dia kata..
“tak taula..samada JDO msh ingat kat dia atau x…”
rasa2nya dorg takda apa2 dah skng ni..
tak caya??? ikutla…huhu

..
Comment by fira
2009-04-08 18:17:49

alaaa..jgnlaaaa kate da xde pape..
wuuu…mereke sweet :((

..
 
 
Comment by lulu
2009-04-08 14:21:34

kalau lah aku dpt wonbin…arghhhhh :bloody:

..
 
Comment by Tie
2009-04-08 14:50:09

Adoi mak !!

Kak Tie ni minat betul dengan citer korean. Jelesnya…. kalaulah kak tie jadi sophea, dan yang dtg melamar tu Seo do young….ho ho…..mesti pitam kat situ !!

..
 
Comment by CIK LAPAR
2009-04-08 16:11:19

Officemate aku orang Thailand, dia pun tengok rancangan ni. Dia siap suh aku tengok sekali. Dia cakap Sopia cantik then jelez cuz guy korea tu handsome 🙂 . Dia heran kenapa guy korea tu boleh jatuh hati dgn Sopia.

..
 
Comment by TulangIkanKewl
2009-04-08 18:12:28

wuwuwuu bertuahnya Sophia ni..
pernah nampak dia ni dalam KBS..
tak sangka dia ada cerita cinta hebat camnih.. hehe..

..
 
Comment by fira
2009-04-08 18:12:58

hahaha..malu aku name aku disebut…hahaha..sebok je nak inteprem.. 8)

..
 
Comment by loq
2009-04-08 18:46:08

cute jugak die nih…
:[ 🙂 🙂 🙂

..
 
Comment by wan
2009-04-08 19:59:12

oke lee..ade ciri2 melayu gak si sophia..
tp nak ke mamat korea tu duk kt M’sia? 😐

..
 
Comment by hunny
2009-04-08 21:19:48

Fuhhhhhh.. :love:
Mcm drAma kOrea..
M’ngs ah minAh2 kOrea cz x dpt J.D oCk tuuu..
Heheeee 🙂

..
 
Comment by Artismalaya Dot Com
2009-04-09 01:04:55

Lawa gilak minah nie….comey je

..
 
Comment by n2n
2009-04-09 02:01:12

x cemburu gile langsung 🙂

..
 
Comment by bd fabregas
2009-04-09 03:40:03

gentleman gile mamat korea ni..

..
 
Comment by azleah
2009-04-09 14:56:33

lawak aaaaaa… hehehehe

..
 
Comment by juju315
2009-04-09 15:05:24

juju respek minah ni sbb kening diye tak bercukur lagi…huhu

..
 
Comment by yada-yada
2009-04-09 16:36:56

erm,klu xsilap mase tuh rncgn tuh nk cr wakil dr negara2 asia..
so sophia jz cuba2,tibe2 dpt lak kan..
itu namanya rezeki..
dlm rncgn tuh sophia sgt humble..
sedikit info..
sophia nih anak dato’ ridza abduh..
org kuat uem builders..
klu xsilap la..
huhu 🙂

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-04-09 17:35:48

agaknye, bila la aku akan akhirkan zaman ghey aku ni… =(

..
 
Comment by saffa
2009-04-09 18:16:43

Saffa ada google pasal dia. Then jumpa satu statement ni. Diaorg dah break. Dalam episode last sblm sophia ni balik M’sia… pengacara tu tanya pasal sophia ngan JDO, sophia kata “maybe he’s already forgot me”.. tak sure betul tak.. Amacam.. ada can nih! 🙂

..
 
Comment by albab
2009-04-09 19:46:35

http://www.youtube.com/watch?v=AzdPjBo268Y&feature=related

– vid ni yg ckp dorg dh broke up. but no subtitle available.

..
 
Comment by rahsiamalampertama
2009-04-11 00:52:35

mamat tu mmg berani laa

..
 
Comment by yasmin
2009-04-11 17:25:28

Memang lelaki Korea ni gentlement betul.Bertuah Sofea.Cinta itu sememangnya buta.

..
 
Comment by me myself
2009-04-11 19:46:01

hmm bile la time aku plak…jeles.Suke tgk korea coz mamat korea ni encem2..alahai..

..
 
Comment by aida.JJ
2009-04-12 01:10:13

woah, birthday die sme mcm i pnye school-crush XD
anyway, jealous laa dorang punye love-story :8

..
 
Comment by lia
2009-04-12 01:17:34

ensemnyee mamat nih..pape pon aku lg ske tgk mamat jepun..khai apsl xbleh nk komen kat entri psal kelANtan tu.baru je nk komen,kang komenkat sini len pulakkk

..
 
Comment by lia
2009-04-12 01:39:01

ok la khai xbleh tahan nk komen pasal kelantan tuh ni nk kmen sket..nnt letak la komen ni kat post psl kelntan tu ek?huhu..

ni petikan drpd komen2 dorg yg x puas ATI LER..

“klau ada yg ckp rusuhan sengaja dirancang oleh pihak2 tertentu…
sy no cmnt..
xtau la klau ada propaganda bgtu..
tp nak salahkan siapa ?
pemimpin politik?
FYI, KAFA adalh dibawah pimpinan Dato’ Seri anuar musa..
so, xyah la tuduh mana2 pihak ke apa..
keganasan pun dah terjadi kan..
yg penting suma muhasabah dri..”—jgn la nk salahkan sesiapa biler rusuhan mcm ni terjadi kat korg..dh salh tu tetap slh,jgn nk slhkan org lain.alangkah senangnye hidup ni kalau setiap kesalahan kite boleh menyalahkan org lain..

“Disebabkan perangai nko yang macam ni… totally ramai penulis kat malaysia ni menyifatkan rakyat kelantan sebagai panas baran… kampung dan sebagainya… nko tengok??? nko dah mencemarkan nama baik Negeri Serambi Mekah. Mane hilangnya maruah nko kalau macam ni la attitude nko…. memang nko tak boleh pegi jauh beb…”—-erm betul ke org lain kate budak2 kelantan kg?atau tu persepsi rkyat negeri kelantan sendiri?dan negeri serambi mekah,mungkin sudah tidak relevan dipanggil begitu,adkah negeri kelantan seperti di mekah?pernah pergi kelantan,4 thn yg lalu mungkin..malam2 ade budak2 melepak,laki dan perempuan..kat mekah mcm tu ke???

btw aku XSUKER bile org kelantan menyifatkan negeri dorg baik2 shje..

ni kisah aku pulak mase nk g matrix tu ade la budak2 kate jgn amik kat johor sbb nnt bole terpengaruh(ye la dkt ngn snpore kan)..sedangkan bdak2 yg ckp mcm tu bukannye baik sgt pon,aku pon ckp la..xpyh pegi johor pon xpe kat sini pon dh rmai budak ntah pape..kesimpulanye drpd citer aku ni jgn berlagak baik kalau korg x baik ponnn…huuhhu

..
 
Comment by me myself
2009-04-12 16:55:14

peace no war
sy pn belia jgk!peace!!
hehe.. 🙂

..
 
Comment by asyraf
2009-04-13 01:49:49

mende ni bkn dr taon lpas lg ker??

..
 
Comment by blurGURL
2009-05-29 20:25:13

ad0yai…..
jeles nyer… :love: :love:
tuah t0l si sophia neh….
bese la laki k0rea mmg l0mentik p0n s0 aku xheran sesgt….
tp mukan sng laki k0rea nk ske 0wg asing….
hurmmm pape p0n hrp2 si sophia suraya bt ridza abduh neh bhgia slalu….amin…
‘hrp2 aku dpt smbg stadi cam sophia even mukan kt k0rea…hikhik 🙂 ‘

..
 
Comment by ann
2009-06-12 15:07:49

alooo…
so sweet kan..

hope korang kekal lah bersama..
sweet sgt2 tau

..
Comment by misterinye aku...
2009-06-19 21:23:49

sophia nih dah ade org lain la..bkn org korea..tapi melayu sejati ok

..
 
 
Comment by pening
2009-06-19 13:54:42

ni lah yg d nmekan x knl make x cinte & cinte antare benua…tp yg pastinye agama & akidah sbagai Islam ttp terpelihara…

..
 
Comment by aluus
2009-06-19 21:25:52

testing2

..
 
Comment by aku_joe
2009-06-21 02:34:20

sEmUgA… bErBaHagIa…

..
 
Comment by aTuL
2010-01-29 21:48:40

so sweet ^_~

..
 
Comment by hazwan89
2010-06-12 02:25:29

sweetnye!!!!!! bertuahnye ck sophia 2 ye….hmmmm xsgka ade org msia trlibat dlm program ni ye, sy ad jg tgk tp xprasan la plk ad org msia dlm program 2…mudah2an la pn2 hati lelaki 2 trbuka terima Islam n moga jodoh diaorg kekal ke akhir hyt…insyaAllah…inilah ceritera cinta antara kimchi n smbal belacan, rs yg brbeza tp bila slalu dirasa sggup sdp skali 🙂

..
 
Comment by Amy
2012-02-09 02:32:02

Ya Allah….!
Tak sangka aku jumpa sophia kat Medan 3 hari lepas
Selebriti rupanya…. She is nice & Naturally Beautiful

..
 
Comment by Ame
2012-09-11 21:51:39

Sophia dah kahwin dah…dengan jenaka melayu

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post