Kerana itu aku..

726 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Apa yang kau tahu belum tentu aku tak tahu. Cuma bila kau beritahu, aku buat-buat macam tak tahu walau sebenarnya aku tahu. Kerana itu aku.

Apa yang kau ada belum tentu aku tak ada. Cuma bila kau beritahu kau ada ini dan itu, aku buat-buat bagai aku memang tiada. Kerana itu aku.

Apa yang kau cerita pasal orang lain belum tentu aku tak tahu. Tapi aku buat-buat baru tahu semata-mata nak menjaga hati kau seorang yang suka mengumpat. Kerana itu aku.

Apa yang kau cerita pasal aku dekat orang lain belum tentu aku tak tahu. Tapi aku buat-buat tak tahu kerana aku bukan jenis manusia talam dua muka seperti kamu. Kerana itu aku.

Sebuah entri pendek ikhlas dari hati. Dari pengalaman hidup yang menyakitkan. Aku bukan sempurna cuma aku tahu bagaimana ingin menjadi manusia yang sempurna dan aku cuba sedaya untuk menjadi itu. Kerana itu aku!

Pssttt: Kawan Khai nama Teena, dah contact mintak address rumah. Nak hantar kad jemputan la tu. Tahniah geng jadi member ku yang pertama ke jinjang pelamin..

Nanti aku kasi hadiah kereta kebal kat ko. Kalau suami buat hal, sila tembak dengan kereta kebal tu ye. hahaa!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 8:48 pm 3 October '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 726 views
Dalam kategori: Hidup Khai, Motivasi | Tweet This!

Eat This Google!: , ,


RSS feed | Trackback URI

69 Comments »

Comment by syinrayafa
2009-10-03 20:54:20

aku pun xtahu apa yg ko tahu…hehehe..

[Reply]

suha Reply:

Entry kali ni merapu sikitlah khai.. apapun nice effort :8

[Reply]

unwanted Reply:

khai,
ish²..
aku pun tak tahu nk komen apa..ha3

[Reply]

..
Comment by suha
2009-10-03 21:57:44

Entry kali ni merapu sikitlah khai.. apapun nice effort :8

[Reply]

..
 
Comment by unwanted
2009-10-06 17:47:11

khai,
ish²..
aku pun tak tahu nk komen apa..ha3

[Reply]

..
 
 
Comment by miya
2009-10-03 21:01:20

rileks la khai….pe barang emo..kehkeh,,life is a journey…its colourful….

[Reply]

Khai Reply:

colourful ok.. tp dikekelilingi mereka yang bewarna hitam, hidup bagai sampah..

[Reply]

Fatin Pauzi Reply:

Tau takpe.
Orang yang mengalami je faham.
Yang tak pernah, maybe tak faham..
Mungkin mereka pernah,
tapi tak seteruk yang pernah kene dengan lebih teruk.

[Reply]

conflict Reply:

aper yg ko merapu ni…
x faham lol…
huhu…

ko sure ke yg tina 2 nak kawin…
entah2 nak pi masuk minag ko x…
hehhehe… 🙂

[Reply]

fifie ierina Reply:

awak eh yang suka mengumpat tu? baik ngaku cepat!

hehehe :bloody:

anaktekak Reply:

aah…tul gak cakap conflict tu..tah2 aku nak masuk minang ko khai oi..bukannye aku nak hantar kad….hehe

..
Comment by Khai
2009-10-03 21:17:20

colourful ok.. tp dikekelilingi mereka yang bewarna hitam, hidup bagai sampah..

[Reply]

..
Comment by Fatin Pauzi
2009-10-04 01:06:45

Tau takpe.
Orang yang mengalami je faham.
Yang tak pernah, maybe tak faham..
Mungkin mereka pernah,
tapi tak seteruk yang pernah kene dengan lebih teruk.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by conflict
2009-10-04 03:47:24

aper yg ko merapu ni…
x faham lol…
huhu…

ko sure ke yg tina 2 nak kawin…
entah2 nak pi masuk minag ko x…
hehhehe… 🙂

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-10-04 17:32:02

awak eh yang suka mengumpat tu? baik ngaku cepat!

hehehe :bloody:

[Reply]

 
Comment by anaktekak
2009-10-05 16:39:06

aah…tul gak cakap conflict tu..tah2 aku nak masuk minang ko khai oi..bukannye aku nak hantar kad….hehe

[Reply]

 
 
 
 
Comment by miya
2009-10-03 21:23:30

🙂 anggap je mereka bagai debu2 yg beterbangan… 😛 lama x g laut…ala kat penang nie salu je nampak laut..jom2…huhuhu

[Reply]

..
 
Comment by mea
2009-10-03 21:35:18

meh kawan ngn mea, mea ni colourful. heeeheeee pasti happy. 😀

[Reply]

..
 
Comment by Adney
2009-10-03 22:42:05

Aku doakan supaya Allah membantu Khai dapat hidup dengan aman dan tenangnye. Aku taw ko terinaya. X pe2… Relek bro..

[Reply]

..
 
Comment by Roslan Nazri
2009-10-03 23:03:45

aku tak tau ape2 khai..yg aku tau ko pindah umah baru..kui3 🙂

[Reply]

..
 
Comment by animeow
2009-10-03 23:26:33

erm, mule2 bce agak pelik..tp lme2 dah phm…sabo je r… 🙂

[Reply]

..
 
Comment by beliamuda
2009-10-03 23:58:48

siyesli, aku tak tahu apa yang ko tak tahu… ayat spe lah ni kan… :bloody:

[Reply]

..
 
Comment by x-po
2009-10-04 00:22:27

hoho ni mesti ada konflik dgn insan yg bnama pmpn ni

[Reply]

Khai Reply:

bukan la bro.. xde kaitan dgn perempuan. Tapi lebih pada kawan-kawan.. “kawan”.. hurm.. bukan “sahabat”..

[Reply]

misseda Reply:

Tina n Tini tu Twins ek..muke same jek..heheh

[Reply]

Taufik SM Reply:

lawa gak awek tu .. 🙂 :love:

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-10-04 03:32:18

bukan la bro.. xde kaitan dgn perempuan. Tapi lebih pada kawan-kawan.. “kawan”.. hurm.. bukan “sahabat”..

[Reply]

..
Comment by misseda
2009-10-04 12:31:53

Tina n Tini tu Twins ek..muke same jek..heheh

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Taufik SM
2009-10-04 13:46:40

lawa gak awek tu .. 🙂 :love:

[Reply]

..
 
 
Comment by nim
2009-10-04 01:27:04

wilex brow……. huhu….

[Reply]

..
 
Comment by samanosuke_04
2009-10-04 02:29:14

hoho, buat2 tak tahu ok jer senanye.. sebab tuelaa ader pepatah ‘ignorance is bliss’ hohohohohoho.. chill khai, pehal tension2 nie?

[Reply]

..
 
Comment by key
2009-10-04 02:52:55

lagi kite wat xtahu, sbnrnye makin lme makin kite akan tahu n 0rg yang xtahu, kite tahu, akan tahu jugak yang kite tahu ape yang pade asal nye kite wat2 xtahu~

lalala~ :bloody:

[Reply]

fifie ierina Reply:

fikiranku pusing baca komen nie.. bpe pye banyak tahu dgn x tahu daa~ hehehe! :8

[Reply]

key Reply:

hehehe~
abis bace entri ni p0n 0tak penin2 gak, tu k0men p0n penin2.
0ppss~ =P 🙂

[Reply]

..
Comment by fifie ierina
2009-10-04 17:17:25

fikiranku pusing baca komen nie.. bpe pye banyak tahu dgn x tahu daa~ hehehe! :8

[Reply]

..
Comment by key
2009-10-13 03:18:30

hehehe~
abis bace entri ni p0n 0tak penin2 gak, tu k0men p0n penin2.
0ppss~ =P 🙂

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Fazreen
2009-10-04 03:15:31

Pedulikan kata org khai…hidup ni klu asyik dgr ckp org mmg xkemana…wish u best of luck! chill man~

[Reply]

..
 
Comment by izzat aziz
2009-10-04 03:20:37

1 malaysia. tiba2…
hal ngate blakang ni… tkpelah aslkan kita
tak bwt.. at least kita tahu kita lagi baik..

[Reply]

..
 
Comment by Zik
2009-10-04 03:26:57

bgs la. tak perlu nak bongkar semua yg ada. simpan & seelok guna atau kaji untuk akan datang. biar org anggap kita bebal sekali pun janji kita berpengalaman. jgn kita sombong bodoh pulak..

[Reply]

..
 
Comment by joegrimjow
2009-10-04 03:42:11

nak kawennn jugak!!

jadi diri sendiri untuk jaga hati org lain
penipu ke?

[Reply]

..
 
Comment by key
2009-10-04 03:59:27

uik…cik tina tu sgt chantek rr!
sape lak nme insan yg kat tgh2 tu?

tp,
knape td mcm xnmpk pic ni?
suda rabun nmpk nye~ adeh…, sadiS~ :bloody:

[Reply]

..
 
Comment by (n_n)v
2009-10-04 08:18:56

tina & tini ni kan…1 fesyen ja muka.. kembar?
n yg d tengah tu napa x ada nama?
tett~
hehehe

[Reply]

Khai Reply:

mmg kembar seiras pun.. yang ada nama tu, sebab diorang student limkokwing university jugak.. yang tengah2 takde nama sbb dia bukan student.. jadi khai x kenal.. camne nak letak nama dia..

Dia bukan sapa2 la.. ,kawan kg diorang je tu. hehehe..

[Reply]

anaktekak Reply:

yang tengah tu nama die fiah…kawan si kembar tue..tapi yang peliknye, dari mana le en khai dapat gambar nie..eeee…

[Reply]

Khai Reply:

gambar ni kat pesbook korang le.. mana lagi… mangkok.. hahah 🙂

anaktekak Reply:

mana ade aku letak gambar nie…tak hingin aku nak letak gambr poyo cam ni lam pesbok..

Khai Reply:

bukan ko, tini la tu.. pastu wat2 tanye lak.. sekeh sat gi.. lalala…

..
Comment by Khai
2009-10-04 11:45:00

mmg kembar seiras pun.. yang ada nama tu, sebab diorang student limkokwing university jugak.. yang tengah2 takde nama sbb dia bukan student.. jadi khai x kenal.. camne nak letak nama dia..

Dia bukan sapa2 la.. ,kawan kg diorang je tu. hehehe..

[Reply]

..
Comment by anaktekak
2009-10-05 16:41:49

yang tengah tu nama die fiah…kawan si kembar tue..tapi yang peliknye, dari mana le en khai dapat gambar nie..eeee…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-10-05 18:14:01

gambar ni kat pesbook korang le.. mana lagi… mangkok.. hahah 🙂

[Reply]

 
Comment by anaktekak
2009-10-06 14:55:56

mana ade aku letak gambar nie…tak hingin aku nak letak gambr poyo cam ni lam pesbok..

[Reply]

 
Comment by Khai
2009-10-07 02:37:44

bukan ko, tini la tu.. pastu wat2 tanye lak.. sekeh sat gi.. lalala…

[Reply]

 
 
 
 
Comment by misseda
2009-10-04 12:30:44

erm..
cam der unsur2 emo sedikit yer dak khai..huhu..
xpe2..bese la tu kan..
kawan lahir dr mulut.. (yg da tentu2 bnyk bohong)
sahabat lahir dari hati…(yg tentunyer ikhlas,Insyaallah)

p/s : terringt kata2 sowang kwn tadik..ms otw ke tempat keje.dia cakap..ssh nk cr orang / kawan yang betul ikhlas dan amanah skang ni..huhu

[Reply]

fifie ierina Reply:

tp seorang adik yg ikhlas hari2 ade depan mata, kt twitter.. hehehe!

ek’eh, anak spe laa yg baik sgt tu kan? lalalala :[

[Reply]

misseda Reply:

erk..ok..ahahah (tak terkata nih) :[ ahaha

[Reply]

..
Comment by fifie ierina
2009-10-04 17:37:11

tp seorang adik yg ikhlas hari2 ade depan mata, kt twitter.. hehehe!

ek’eh, anak spe laa yg baik sgt tu kan? lalalala :[

[Reply]

..
Comment by misseda
2009-10-04 17:43:14

erk..ok..ahahah (tak terkata nih) :[ ahaha

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by YaNa
2009-10-04 12:36:46

kadang2 kita berpura2 gembira tok hiburkan hati sendiri..
hakikatnya kita sendiri yang tau betapa sedeh dan sepinya hati..

<— pernah berasa sedeh bila kawan baek tikam dari belakang..
time dapat tau, bila nak berpisah dr alam pengajian…

[Reply]

fifie ierina Reply:

ble kawan baik sendiri yg wat begitu, tentu sgt menyakitkan… =(

[Reply]

nzms_ein Reply:

lbh menyakit kan bila kwn 2 tikam blkg kt pd org yg kt syg…bila dh terkantoi, tau plak nak menjauh kan diri..org mcm 2, im juz say good bye je..tidak punya kwn yg spt 2 adlah lg bgs..hehe

[Reply]

YaNa Reply:

yup.. so ignore je kawan camni..
tp tu la…banyak kenagan ngan dorang..ces..
kiciwa tol..

[Reply]

..
Comment by fifie ierina
2009-10-04 17:21:14

ble kawan baik sendiri yg wat begitu, tentu sgt menyakitkan… =(

[Reply]

..
Comment by nzms_ein
2009-10-04 17:47:11

lbh menyakit kan bila kwn 2 tikam blkg kt pd org yg kt syg…bila dh terkantoi, tau plak nak menjauh kan diri..org mcm 2, im juz say good bye je..tidak punya kwn yg spt 2 adlah lg bgs..hehe

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by YaNa
2009-10-05 08:27:14

yup.. so ignore je kawan camni..
tp tu la…banyak kenagan ngan dorang..ces..
kiciwa tol..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by shidi
2009-10-04 12:40:12

life is great~ 8)

[Reply]

..
 
Comment by acap2405
2009-10-04 16:39:32

aper kes nih bro..
saper yang lukakan hati bro nih..
saye ke..
klau saye mintak maaf laa..

[Reply]

..
 
Comment by titan
2009-10-04 17:06:24

yg mana satu ko punya nih.. 8)

[Reply]

Khai Reply:

sume aku punye bro… punye kawan.. hehe 🙂

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-10-04 17:13:54

sume aku punye bro… punye kawan.. hehe 🙂

[Reply]

..
 
 
Comment by fifie ierina
2009-10-04 17:27:57

salam…

hurm, entry yg pendek.. sy perlu lbh info utk komen.. hehehe! xdela, gurau2 jek =p

erm, Allah Maha Adil.. pape jua perancangan Allah, kte xkn mengerti krn kte hanyalah manusia biasa yg penuh dgn kekurangan dan kecetekan ilmu…

pape pn yg berlaku, manusia lumrahnye x sempurna.. dgn mengingatkan dri sendiri ttg hal nie, awak akan dapat terima kawan2 @ spe jua d sekeliling awak walau cmne teruk pn layanan mereka pd awak..

perbaiki diri utk jadi yg lebih baik.. insyaAllah, Allah akan memberi ganjaran yg jauh lebih besar apabila kte bersabar..

p/s komen2 d atas adalah sangat dipengaruhi secara kuat oleh drama nur kasih yg super duper best! lalalala 8)

[Reply]

..
 
Comment by miss madiey
2009-10-04 19:27:52

tina da nk kawen.. bukan, die kembar, ke, ngan si tini tu

slaloo gak, khai sebot2 sal dey ol,

time bufday diorank, ade khai sbot dlam entri,

kan..??

[Reply]

anaktekak Reply:

sebab tina tu suke buli khai..sebab tu die ingat je pasal tina tue..hehe..tul tak khai???

[Reply]

..
Comment by anaktekak
2009-10-05 16:43:13

sebab tina tu suke buli khai..sebab tu die ingat je pasal tina tue..hehe..tul tak khai???

[Reply]

..
 
 
Comment by Zik
2009-10-04 19:40:00

aku rasa tini tu khai punya la? 😀

[Reply]

me amor Reply:

eh ape plak….aku xde kne mngena ngan pak cik khai ni…..
mnala ko dpt pic ni khai oi….

[Reply]

Khai Reply:

pesbok ko nenek! 🙂

[Reply]

..
Comment by me amor
2009-10-05 16:32:25

eh ape plak….aku xde kne mngena ngan pak cik khai ni…..
mnala ko dpt pic ni khai oi….

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-10-05 18:15:47

pesbok ko nenek! 🙂

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by wan
2009-10-04 21:31:46

jiwang karat 64k nie….aku lemah skit bab2 ayat ala2 puitis gnie…pape pon layan

[Reply]

..
 
Comment by Eriyza
2009-10-04 22:37:56

Sakit ati je kawan dgn org
yg camtuh. Huh!!! :p

[Reply]

..
 
Comment by nieza
2009-10-05 10:01:19

Congratulation tina..happy wedding!!

[Reply]

anaktekak Reply:

time kasih..lambat agi….

[Reply]

..
Comment by anaktekak
2009-10-05 16:44:01

time kasih..lambat agi….

[Reply]

..
 
 
Comment by Mr Fathi
2009-10-05 14:46:38

Khai,ko wat entri merapu pun,diorang tetap suke termasuk saya!!!(merapunyer komen aku) 😆

[Reply]

..
 
Comment by anaktekak
2009-10-05 17:12:21

khai..bile tengok ko punye background nie aku teringat “warisan wanita terakhir”…hehe

[Reply]

Khai Reply:

warisan wanita terakhir? hurm.. x ingat la tina.. yg mana satu ek? aku macam dapat detect je warisan wanita terakhir tu tp serius x ingat..

[Reply]

anaktekak Reply:

ala….warisan wanita terakhir..nyanyi tepi taman..hahahah..assignment video kita ler…takkan lupe kot..ko kan suke ejek tini…

[Reply]

Khai Reply:

lalalaa……. haha ingat dah! hehehe.. ingat lagi ko ek.. hehe

..
Comment by Khai
2009-10-05 18:17:16

warisan wanita terakhir? hurm.. x ingat la tina.. yg mana satu ek? aku macam dapat detect je warisan wanita terakhir tu tp serius x ingat..

[Reply]

..
Comment by anaktekak
2009-10-06 14:57:14

ala….warisan wanita terakhir..nyanyi tepi taman..hahahah..assignment video kita ler…takkan lupe kot..ko kan suke ejek tini…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-10-07 02:30:30

lalalaa……. haha ingat dah! hehehe.. ingat lagi ko ek.. hehe

[Reply]

 
 
 
 
Comment by hanc
2009-10-06 00:05:05

itu diri bro.. bukan diri aKu.. aK tak Tau Sal Ko.. hope bro ceria la selalu~~

Hati2 ingatkan pantai. ingat lagi indah ombak menenang kan hati. kalau rasa rindu kan pantai. mari datang ke mari. nikmati pantai dimana sahaja tertambat dihati~~~ 😉

[Reply]

..
 
Comment by haritz
2009-10-06 21:15:14

takfaham la

[Reply]

..
 
Comment by sufian
2009-10-07 00:00:49

tauhu kat pasar tu ke?
itu memang aku tahu..huhu

[Reply]

..
 
Comment by wcl
2009-10-07 10:51:58

salam khai.. emm.. knp oh! artis lama dh xleh buka?

[Reply]

..
 
Comment by ejardkethot
2009-10-08 10:47:51

cantiknye tini n da geng…tahniah pda cik tini..huhu..
khai…entri kali ni belit2..ape2 ponk..life must go on..lantak diorg nk kata apa..’ i am what i am ‘ !!~ yeahh… 😉

[Reply]

..
 
Comment by asmoham
2009-10-08 20:34:15

khai.. aku nak kenal ngn tini bole? kasi la fon no die.. hehehe.. 😉 nnt aku belanje ko makan madu lebah.. kekekekekeke

[Reply]

..
 
Comment by kentank91
2009-10-09 00:11:37

giler serabut entry ko kali ney..
biasnya luahan hati yg ikhlas memang macam ini..
susah untuk difahami..
pe2 pun kuatkan semangat..

[Reply]

..
 
Comment by eldy
2009-10-10 11:45:23

fuyoh !! gratisnya ayat khai ~ gua mau try la ..

Gua di sini kenapa khai selalu x tahu, Khai x tahu gua di sini kenapa pula gua sangat tahu ? Kerana itu gua .. xD

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?