Siapa nak Google Wave?

435 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

8JCBMV5KZKWS


* Klik gambar untuk saiz sebenar

Wohha! Siapa nak invitation Google Wave? Ada 8 je invitation ni. Google Wave ni bagi Khai akan menggantikan semua teknologi chatting yang korang pernah dengar. Banyak plugin best dan mudah untuk share gambar serta apa-apa file di bawah satu conference. History pun takkan di padam jadi sama macam korang discuss dalam email cumanya ianya lebih berbentuk conference bukan dengan seorang tapi dengan ramai member dalam satu-satu masa.

Chatting pula ada banyak jenis. Chatting saja-saja buang masa, chatting berilmiah atau mungkin meeting dengan rakan-rakan sekerja juga. Itulah penerangan Google Wave secara ringkas dan padat. Nak tahu lebih lanjut, boleh Google sendiri. Kalau nengok screenshot kat atas tu pun korang fahamlah.

So siapa yang tak nak cuba Google Wave ni memang rugi sangat lah kot. Ramai yang dah ada akaun Google Wave, korang bila lagi?

Ada satu syarat kalau korang nak invitation dari Khai. Senang je.

teka gambar

Apa Khai bakar dalam gambar kat atas ni? Dan untuk apa? Haha. Itu sahaja. Saja buat cara yang lebih menarik dari siapa komen dulu dia dapat yang agak tak berapa nak adil. Jadi bolehlah selak-selak sikit entri-entri lama berkaitan perchentaan kat Justkhai ni. Kalau korang memang follower blog ni, mestilah tahu kan? Ala hint dia adalah.. klik gambar atas tu. Hint ke tu? macam dah kasi kantoi terus je? Hahaha!

Siapa yang dah ada Gwave, boleh lah add Khai sekali. khaixy@googlewave.com .. Nanti boleh kita borak-borak sampai pagi ibarat takde kerja lain nak buat. Haha.

Pssttt: Kalau nak jawab, gunakan email korang yang betul masa nak komen so senang Khai nak invite. Gunakan email dari Google (gmail) ye. Apa barang guna Yahoo! Mail lagi. Tak kose nyah! Choi~ Komen terawal dengan jawapan yang betul-betul tepat dengan soalan dua soalan Khai kat atas tu, dialah dapat.

Update 1 jam kemudian:

Dan pemenangnya…ialah..

1. Aiman
2. Nad
3. Zahirah
4. Arepo
5. Mr. Bintang
6. Topo
7. Beliamuda
8. H3r0

Congratulations guys! Siapa yang tak dapat or tak sempat nak jawab, jangan berdukacita. Kalau ada 1000 invitation dah lama Khai invite semua join ramai-ramai. Tapi ni ada 8 je. So siapa yang jawab paling tepat mengikut kehendak soalan lah yang dapat.

Update: Video di bawah mungkin akan lebih menjelaskan korang apa itu Google Wave. Enjoice~

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 6:23 pm 24 November '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 435 views
Dalam kategori: Kisah Cinta | Tweet This!

Eat This Google!: , , , ,


RSS feed | Trackback URI

60 Comments »

Comment by topo
2009-11-24 18:25:09

bakar kenangan dan kesedihan.. hahahahaa

[Reply]

Pembebel Seksi Reply:

bakar bakar bakar
hehe

[Reply]

..
Comment by Pembebel Seksi
2009-11-27 02:04:41

bakar bakar bakar
hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-11-24 18:32:57

aku nak weh.. hahaha.. passing kat aku pat!!

[Reply]

..
 
Comment by arepo
2009-11-24 18:35:32

bakar kenangan lama a.k.a adiah yg ex-gf kasi lah kot.. xkan nk simpan lagi kan..hehe πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by x-po
2009-11-24 18:35:56

yg tu bakar tuala wanita..btl ke? ahakz2 :[

[Reply]

..
 
Comment by zahirah
2009-11-24 18:36:09

google wave best ke? memang dicipta untuk social applications atau sama je macam chrome?
nak cubalah! aci? πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Mr.Bintang
2009-11-24 18:40:28

Ko bakar bantal LOVE.. sbb nak hapuskan kenangan silam.. ekekekeke.. kompom aku tak dapat.. :p

[Reply]

..
 
Comment by arepo
2009-11-24 18:41:14

eh silap2..bakar bantal pink berbentuk love..untuk melupakan kesedihan dan kisah cinta silam..

nak google wave! :o:

[Reply]

..
 
Comment by beliamuda
2009-11-24 18:42:32

Bantal Love berwarna Pink ni dah lama kan ko bakar? terbakar sume memori eh? huhu~

~terpaksa guna gmail untuk komen kali ni.. πŸ˜›

[Reply]

..
 
Comment by zahirah
2009-11-24 18:47:53

oh. anda bakar pemberian ex-gf.. kesedihan tentang motor yg hilang.. tp yg neskepe tu tak tau knape ada situ.. πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by mohdisa
2009-11-24 18:48:40

apahal aku takleh komen ni. ades…nak2

[Reply]

..
 
Comment by mohdisa
2009-11-24 18:50:45

saya, dengan bangganya ingin memohon google wave.

[Reply]

Khai Reply:

x menjawab soalan pun? dalam folder spam or pending pun takde. baru nak kasi tadi. hehe.

[Reply]

mohdisa Reply:

wah…ingatkan komen ni tak keluar…ades…tu yg tak antar tu…waaa…kerugian sudah…ades

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-24 20:09:20

x menjawab soalan pun? dalam folder spam or pending pun takde. baru nak kasi tadi. hehe.

[Reply]

..
Comment by mohdisa
2009-11-25 14:00:06

wah…ingatkan komen ni tak keluar…ades…tu yg tak antar tu…waaa…kerugian sudah…ades

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by hazwan
2009-11-24 19:30:19

nak bakar bantal kot..
dgn botol vitagen and kertas yg ade tulis kickstart

senang citer,bakar sampah
haha

[Reply]

..
 
Comment by h3r0
2009-11-24 19:32:00

Khai membakar kenangan yang lepas..

so lepas nie, khai dengan marka baru la..

[Reply]

..
 
Comment by Aiman
2009-11-24 19:34:22

Khai nak bakar hadiah dari Nieza (ex Khai) yang berupa sebuah bantal pink yang kena bagi time anniversary 1 tahun korang couple. Khai bakar untuk tu lupakan Nieza. Oh, turut serta dalam mangsa pembakaran tu ialah Minyak Shell 2T yang masih full.

Ye tak?

[Reply]

..
 
Comment by joegrimjow
2009-11-24 19:55:47

nak nak!

bakar sumthg untuk lupekan sumone
hehe

[Reply]

..
 
Comment by Nad
2009-11-24 19:57:29

Apa Khai bakar dalam gambar kat atas ni?
-Bantal LOVE yang Nieza kasi kat khai
Dan untuk apa?
-Untuk buang memori dan kenangan yang ada psl Nieza.

πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by megat
2009-11-24 20:22:46

macam pernah tengok gambo tu. ada dalam salah satu catatan sebelum ini (hu3).

tetiba terkenang kenangan lalu eh?

[Reply]

Khai Reply:

haha.. cari2 pic nak dijadikan teka gambar dalam entri ni. Last2 tertarik dengan pic tu sbb cantik ade byk pink color.. terus la pakai. Lepas tu teka tu gambar apa, ramai la dapat teka tu bantal.. so saje suruh selak entri2 belakang sikit.

Tak terkenang sikit pun kenangan lama yang bullshet itu.. hehehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-24 20:25:30

haha.. cari2 pic nak dijadikan teka gambar dalam entri ni. Last2 tertarik dengan pic tu sbb cantik ade byk pink color.. terus la pakai. Lepas tu teka tu gambar apa, ramai la dapat teka tu bantal.. so saje suruh selak entri2 belakang sikit.

Tak terkenang sikit pun kenangan lama yang bullshet itu.. hehehe

[Reply]

..
 
 
Comment by Roslan Nazri
2009-11-24 20:23:55

ramai rupenyer nak g wave ni..otai2 pun meminta kat sini..haha ptt depe dengki jer aku dpt awai2..senyap jer tgk aku tweet gune gwave…hahaha…

em pemes aku ade dalam gwave ko khai..hahaha :bloody:

[Reply]

..
 
Comment by elyaszbha
2009-11-24 20:27:05

haha..
ak terlepas kali nie.. :bloody:

[Reply]

..
 
Comment by syinrayafa
2009-11-24 20:55:31

mana aci khai…. aku xtahu apa2 pun…haha..lama x online..musim hujan…hehe…
walaupun skang hangat ttg googlewave..stakat ni, aku malas lagi nk tahu pasal GV. ahaha..

[Reply]

..
 
Comment by blogresipi
2009-11-25 08:51:29

hi khai,
macam mana nak invite khai ke googlewave kami?

[Reply]

..
 
Comment by Lizz
2009-11-25 10:01:25

ish, kecik ati. aku nak sangat google wave ni. oh, merajuk. wakakaka!! aku ni ngorat si topo lah. kot2 die invite aku lak.muahahaha

[Reply]

topo Reply:

cis.. patut la aku terbatuk2.. puas la aku cari siapa yang dok sebut2 nama aku…

[Reply]

..
Comment by topo
2009-11-26 15:07:00

cis.. patut la aku terbatuk2.. puas la aku cari siapa yang dok sebut2 nama aku…

[Reply]

..
 
 
Comment by Eriyza
2009-11-25 10:44:28

Caiyolah Khai. 😎

[Reply]

..
 
Comment by anyss
2009-11-25 14:16:06

itu gmbo bntal peluk Khai dr nieza yg tlah disimbah mnyak 2T yg msih penuh(frust moto kna curik)..

knapa khai nk bkar?
cos khai xnak ingt knangan silam dgn nieza n also moto ksyagan yg tlah dicurik…

btul x? :8

[Reply]

..
 
Comment by Adney
2009-11-25 15:07:07

x sempat nak jawab :aie:

[Reply]

..
 
Comment by KlikDapatWang
2009-11-25 16:13:12

Alaaa.. baru semangat nak dapat akaun..

[Reply]

..
 
Comment by Rjuna
2009-11-25 16:51:44

alahai terlambat dah nak join contest ni, kata contest isi dialog khai?

sebenarnya apa kejadah Google Wave ni, aku tengok depa buat main update twitter jer, aku dah request sampai sekarang tak dapatΒ²

benci betul aplikasi jenis inviteΒ² ni pilih bulu :p

[Reply]

..
 
Comment by Faer
2009-11-26 01:12:13

Alamak~ gtau diorang yang menang tue, kitorang kat cni pown nak merasa Gwave k >_<

[Reply]

..
 
Comment by blogresipi
2009-11-26 04:41:28

Dah daftar domain dan beli plan kat serverfreak guna kupon yang khai bagi. lepas tu tak tahu nak buat apa-apa dah. What should we do? cpanel tu apa dan kat mana eh. huhu

[Reply]

Khai Reply:

Kalau DirectAdmin address dia.. http://justkhai.com:2222/

dan kalau cpanel, address dia.. http://justkhai.com:2082/

Ubah dengan nama domain sendiri ye di awal’nya.

Then login via ftp software. Baru boleh upload segala2 file yg kita nak like wp etc. Kalau cpanel, boleh setup guna fantastico je tapi security tak berapa nak secure.

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-30 08:25:16

Kalau DirectAdmin address dia.. http://justkhai.com:2222/

dan kalau cpanel, address dia.. http://justkhai.com:2082/

Ubah dengan nama domain sendiri ye di awal’nya.

Then login via ftp software. Baru boleh upload segala2 file yg kita nak like wp etc. Kalau cpanel, boleh setup guna fantastico je tapi security tak berapa nak secure.

[Reply]

..
 
 
Comment by luth textile
2009-11-26 13:26:40

adeh~ aku pon nak jugak

[Reply]

..
 
Comment by aizuddinmanap
2009-11-26 17:56:06

kepada warga justkhai yg xdpt tu,aku simpan 2 invitation khas utk korang. πŸ˜‰

http://www.aizuddinmanap.com/google-wave-invitation

[Reply]

..
 
Comment by ejardkethot
2009-11-26 22:35:22

ala…x smpat !!~ huhu… πŸ˜†

[Reply]

..
 
Comment by ejardkethot
2009-11-26 22:41:09

hurm..cam menarik.. jak google wave nie…yatttaaaaaa…nk buat skunk..haha

[Reply]

..
 
Comment by ::lilduck::
2009-11-27 14:39:21

ee..penin2!xbes la smbg ramai2…

[Reply]

..
 
Comment by ketuk_angel
2009-11-27 17:53:26

huk aloh… mesti terbakar si pemberi hadiah tu kan… kesian kat dia la… terbakar hangus tanpa kesan… ahaks.. ni betul punya hot sampai masuk entry… caya ar lu…

p/s banyak nyer medium untuk berchating… xterkejar den… πŸ™‚ πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by syahputra
2009-11-27 21:19:59

ni kes perchentaan la nieh…..tol x

[Reply]

..
 
Comment by boyah89
2009-11-29 07:30:08

invitation untuk ape ni??

[Reply]

..
 
Comment by ishak hasimi
2009-11-30 02:49:04

macam best ajer ? nak try lah……

[Reply]

..
 
Comment by fara
2009-11-30 07:52:01

khai.. google wave ni ader x function die sm ngan sykpe, which is blh calling2??

[Reply]

Khai Reply:

Buat masa ni “gwave review”, masih tak nampak lagi function tu. Tapi Khai rasa sikit masa lagi mesti ada.

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-30 08:26:12

Buat masa ni “gwave review”, masih tak nampak lagi function tu. Tapi Khai rasa sikit masa lagi mesti ada.

[Reply]

..
 
 
Comment by Khai
2009-11-30 08:27:52

Ketika komen ini ditulis, Khai ada lagi 5 invitation Gwave yang Google Kasi. Hari tu dah habis 8 invitation, then Google kasi lagi 8. So dah gunakan 3. Ada lagi 5 ni siapa cepat dia dapat ek? Email khai untuk request. πŸ™‚

sape cepat dia dapat..

[Reply]

fara Reply:

khai.. email khai mcm mn?? hehe

[Reply]

..
Comment by fara
2009-11-30 08:41:06

khai.. email khai mcm mn?? hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by Piratz
2009-11-30 11:58:47

aku ade 12 lagi free.. sape nak? πŸ™‚
http://mrpiratz.blogspot.com/2009/11/google-wave-siapa-nak.html

[Reply]

..
 
Comment by loq
2009-12-01 00:52:30

sesiapa yang dah ada google wave tu wave aku sekali
πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by Nad
2009-12-01 20:50:03

khai, yg emel nad haritu, anta kat emel ni tau.. nadhrah.hamran@gmail.com πŸ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by Hunny_qtn
2009-12-02 00:50:43

Hmm.. skdr nk brkngsi citer & pe yg aku rse..
haha..

Aq slh sorg drpd beribu pmbca jstkhai.
knl ngn jk ni pon bru thn lps. since july.
lps knl ngn jk ni, xpnh tinggal wlpon 1 entri.

last week, aku tgk ade 1 entri yg aku mls gle nk bce.
pndg pon x entri tu.. “siapa nk google wave”
aku x belek2 pon.
pg td kkak aku ckp, rugi kita x bce entri khai yg ‘google wave’ tuh. klu x, kite leh jwb..

dan aku nk jwb wlpon dh ade pmenang. hak3. serius, bnyk entri jk ni aku ingt dlm otak.

ni jwpn aku,,

bantal LOVE pink tu pmberian ex-gf khai (Nieza)
Minyak 2T tu khai buang sbb frust gle mto kne curi ats sbb kcuaian guard bdoh. ahak!
NESCAFE, VITAGEN tu sbg pnmbah perasa je. dan sedikit daun kering.. ngee..

sumpah aku jwb ni, tanpe melihat dan membelek entri2 lame tu. it just wasting my time. πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by budak hostel
2009-12-03 17:11:50

masih confius…

menatang ape google wave ni? πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by sis mieya
2009-12-04 15:43:39

haha..
KHAI ko tak bakar ape-apupun..
just snap pic je buat2 kasi ht org tutttsterluke…
wakakaka…

yay mokcik menang πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by botak
2009-12-04 18:27:48

saper yang tak dapat invitation tue..boleh mintak kat aku kalu nk try…saje nk kongsi kat sini pada mereka yg tak berjaya dengan kuiz yang khai buat nie..sekian saje.

[Reply]

..
 
Comment by safar
2009-12-04 18:56:13

Aku dah dapat google wave.

[Reply]

..
 
Comment by haRiz
2009-12-15 23:09:37

macam best je google wave 8)

[Reply]

..
 
Comment by marilynn
2009-12-26 08:32:49

google wave?

[Reply]

..
 
Comment by marilynn
2009-12-26 08:33:31

google wave takleh download sendiri ek?

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

  • Friendster Kini Berwajah Baru! Tapi Tak Best Jugak. Hahahaha! | ZELO55 (DOT) COM

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?