Pelancaran Oh! Khai dan Oh! Dara

1,768 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Dimaklumkan kepada semua kawan-kawan ku di sini, dua web lagi under Oh! Media baru dilancarkan dan kedua-dua website ini bukanlah website komersial di mana tiada iklan yang akan diletakkan.

1. Oh! Khai

ohkhai

Dulunya diari online Khai yang beralamat khai.via.my tapi dah di’upgrade keupayaannya dengan cover-up sekali untuk live blogging (blogging via phone). Ini bermakna blog live blogging Khai yang beralamat di www.justkhai.com/live dah tiba ke penghujung usia’nya tapi masih ada sampai bila-bila untuk rujukan. Oh! Khai meliputi kisah hidup dan pandangan untuk kehidupan yang jauh lebih peribadi berbanding Justkhai. Dan mungkin tiada lagi kisah personal di Justkhai selepas ini. Dan itulah tujuannya untuk menjadikan Justkhai tidak terlalu personal seperti sebelum ini. Sikit-sikit tu boleh. Hehehe.

URL: www.ohkhai.com

2. Oh! Dara

ohdara

Sebuah website ilmiah ber’orientasi’kan seks dan kehidupan alam perkahwinan. Biarpun Khai dan mereka yang terlibat nyatanya masih belum berkahwin, tapi bila diperkatakan melalui ilmu, pastinya ianya adalah ilmu dan tolong jangan pernah pertikaikan biarpun melibatkan seks. Dari survey yang dilakukan, di dapati orang melayu paling ketinggalan dalam pengetahuan mengenai seks bairpun telah mendirikan rumah tangga. Nafkah batin ni sebenarnya tersangatlah penting dalam kehidupan berumah-tangga kalau nak bahagia sampai korang monopause. Hehe. Pemikiran yang terbuka amat diperlukan semasa melayari.

URL: www.ohdara.com

Beberapa website lain masih di dalam pembinaan termasuk sebuah website komersial iaitu Tanpa Warna yang akan menjengah dan memeriah dunia internet pada June 2010 ini dan seterusnya secara berperingkat. Sokongan berterusan dari korang semua amatlah diperlukan. Majulah Blogger untuk Negara.

Note: Makin kita cuba maju ke hadapan, makin ramai yang ingin melihat kita berundur ke belakang. Makin ramai yang menyukai kita, makin ramai jugalah yang membenci kita. Tanamkan dalam fikiran, “I AM WHAT I AM!”.

Ditulis pada 3:11 pm 22 April '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,768 views
Dalam kategori: Istimewa | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

59 Comments »

Comment by klcitizen
2010-04-22 15:41:49

oh! Teruna tak de pulak ya??

..
Comment by serol
2010-04-22 19:47:25

oh teruna nak cerita pasal ape lak? haha

..
 
Comment by Khai
2010-04-22 21:25:22

oh teruna korang buat la plak.. hehe.. dah x larat..

..
Comment by Amir
2010-04-26 09:23:35

Aku suka la oh dara tu. Santai je. Boleh timba ilmu psl perkahwinan kt situ.. Hehe.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by mello
2010-04-22 16:16:05

khai,pekata ko buat satu lg website, “oh! cinta”. hahaha
bulan june ke bru publish tanpa warna tu..ptt la aku bukak tak nampak pape pun.

p/s: mekasih singgah blog aku.kakaka

..
 
Comment by aizuddin
2010-04-22 18:10:36

i am what i am….aku tetap aku..

..
 
Comment by safwan
2010-04-22 18:37:13

Oh mama saya mahu kawin. Oh teruna ok gak 8)

..
 
Comment by atokk
2010-04-22 19:33:10

teruskan usaha awak khai..jgn lupa jemput aku skali..wakakka

..
 
Comment by MrRollies
2010-04-22 19:33:25

dah baca oh!khai..
BEST!! ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Amir
2010-04-22 19:38:40

Oh dara mcm best je!!

..
 
Comment by Zul
2010-04-22 19:41:08

banyaknya… Bagus2… Lagi banyak blog yang bagus2 dalam internet nanti.. hehe!

..
 
Comment by Zala Wajik
2010-04-22 19:46:16

congrats atas kejayaan Oh! Media ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by x-po
2010-04-22 19:46:22

hoho di sebalik kejayaan ini, sememangnya pasti akan bertambah lagi kaki2 dengki

..
 
Comment by nizam6281
2010-04-22 19:50:45

Inilah yang kutunggu2..hoho..
khai follow balik kat tumblr..cume saye takde domain sendiri..hehe
nak buat tumblr sebagai live blogging..jimat disk space 8)

..
 
Comment by syahirul
2010-04-22 19:52:07

tahniah diucapkan pada ko sbb dengan rasminya melancarkan 2 lagi produk oh! kat alam maya… pasni hope ko menang tangan la nak uruskan smua ni sbb aku taw ko mmg 24/7 menguruskan web2 ko.. all da best oke… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Shibli
2010-04-22 19:52:19

bagus..teruskan khai…lagi banyak web lagi best….

..
 
Comment by kong
2010-04-22 19:55:41

selamat maju jaya..perkembangan sihat utk web2 msia..oh!dara tu sungguh provokatif..keke

-kong-

..
 
Comment by ejam
2010-04-22 19:58:16

kau mmg sensasi khai, asal kluar projek baru jer mesti gempak nyer ler…
kalau nk penulis jemputan hal2 kekeluargaan bleh mintak khidmat penulisan kami (EjamOthman.com, AzmanIshak.com dan Orange4k.com) yg telah bekeluarga nie…hehe

..
 
Comment by Ramdzi
2010-04-22 20:05:15

akan ku tunggu oh! dara! hahaha.. :p

..
 
Comment by Dauspozi
2010-04-22 20:05:28

bagus web2 under Oh!Media… bro Khai, cadangan Mello tu cun gak, bila2 buat website oh!Cinta lak, nak gak jiwang2… uhuhu ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Nasrulz
2010-04-22 20:06:23

Good Luck…
I will Always supported you..
I gain more knowledge from ur website..
teruskan teruskan teruskan..chaiyokkk!!
hehe ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Ismail Noh
2010-04-22 20:16:10

Tahniah khai ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by h3r0
2010-04-22 20:40:57

Tahniah khai..
semua blog ko, sapa yg tolong handle? brapa orang?

..
 
Comment by kisahsensasi
2010-04-22 21:15:17

nampaknya berkembang lagi francais OH! nie….. good2x….. i sure follow…..

..
 
Comment by rashid
2010-04-22 21:37:07

oh! adakah betol melayu ketinggalan? mungkin malas nak mencari ilmu tentang seks, sebab rase tu perkara boleh belajar last-last minit ats katil…ohdara, hmmm, mungkin jadi salah satu rujukan…insya’allah.. ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by menteil
2010-04-22 21:42:47

yeay!! tumblr.. i like! follow!

..
 
Comment by Anarm
2010-04-22 21:58:07

khai buat laman seks??!! giler ahh.. :o:

..
 
Comment by azizuan
2010-04-22 23:41:04

good luck la

..
 
Comment by Hamdi
2010-04-22 23:58:44

wahhhh
benda baru nihhh

..
 
2010-04-23 00:03:38

baguih khai..
smoga kita semua dpt info berguna dr ohdara n ohkhai

jom reramai follow!! ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by toru
2010-04-23 01:42:59

gud luck khai

..
 
Comment by fadhly
2010-04-23 02:38:22

oh lelaki x nk buat ke?

..
 
Comment by Wan Perlis
2010-04-23 03:17:15

pemilihan domain yang baik dan kreatif
senang ingat
pasni aku nak bukak ohteruna boleh x?

..
 
Comment by xtreme_paranoid
2010-04-23 09:27:59

Oh! Dara ? cambest je..
baru laa sesuai ngan banner ko khai..
hari2 blh ehem-2h2m ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Shahrul
2010-04-23 09:30:06

Oh Tahniah.. boleh wat domain x ni, hehe

..
 
Comment by Fazreen
2010-04-23 09:34:50

kadang2 aku pelik tgk pembaca kt sini..dorang nak jadi mcm ko…tp tgk la sibuk soh ko bt website tu website ni..cuba amek inisiatif buat sendiri..betul tak khai..kalau asyik soh ko je buat mmg ko je la yg berjaya..pastu mula la org nk dengki2 dgn ko.. ๐Ÿ™‚ only my two cents

by the way khai, good luck for your new weblog..sure menarik.. ๐Ÿ™‚

..
Comment by Amir
2010-04-26 09:26:08

Orang lain malas n dorang tak rasa boleh bjaya mcm khai. Tp aku setuju dgn ko fazreen. Kalo nampak ssuatu peluang tu, grab cepat2…

..
 
 
Comment by nenny
2010-04-23 09:41:40

waaa… dh buka dua2 OH!…tak sabar nak tunggu oh! Dara…. hehehe… ni wat tak sabar nak kawin… jodoh!!! hadir la di kau..hahaha… 2 thumbs up for abg khai n crew…hahahahaha… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Jimmy
2010-04-23 15:02:01

Ho ho.. jgn sampai x de masa nk maintain cukup la. Tak nak open job utk part time blogger ke Khai?

..
 
Comment by eiyda
2010-04-24 13:48:37

oh Khai da baca…best..Oh dara hope best gak..xkisahlah kwen ke lom jnji dapat info dr oh dara..nnti wat oh teruna lak yer khai..heheh ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by ejardkethot
2010-04-24 17:23:18

all da besh khai !!~ [^.^]

..
 
Comment by khairil
2010-04-24 22:08:12

guna tumblr ehh..
pasal x guna wordpress macam blog oh yang lain

..
 
Comment by Khai
2010-04-25 06:43:32

test

..
Comment by sir_aniep
2010-04-25 12:07:22

woot~ better bukak consultan la ngko khai …. lagi best jadi director kat belakang projek

..
 
 
Comment by anne
2010-04-25 16:16:21

salam khai…aku ckp ni bukan nak poyo ke ape
tp aku rs,x payahla kot nak ckp psl seks sampai prlu bukak blog.
lantak la korang sume nak kate aku kolot ke,narrow minded ke…nnt ko mmg nak share ilmu n kebaikan dgn org.in case org yg x kawen lg gune ilmu yg dibincangkan tu utk keburukan mcm mane?same2 dpt share.sebagai org islam,aku da tunai separuh tggjawab aku…thanx.khai buat semua kerana Allah kan… ๐Ÿ™‚

..
Comment by Khai
2010-04-25 17:17:11

Anne, benda belum siap sepenuhnya, jgn la beri pandangan yg sebegitu indah. Hehe.

Yang akan diketengahkan cara hidup dan hubungan sebagai seorang muslim. Bagaimana cara sebenar suami siteri sebelum melakukan hubungan dan segalanya berpandukan fakta dan hadith. Bukannya mengajar gerakkan karma2 dalam membuat seks. ๐Ÿ˜€

..
 
 
Comment by Frantz-Senpai
2010-04-25 18:02:52

banyak btol ko punye legasi ye khai.. hehe.. tak letih ke nak maintain sume nie serentak.. keje luar biasa nie…

..
 
Comment by harif
2010-04-25 19:57:45

khai assalamualaikum,

sy ni nak buat web utk syarikat. maksud saya web yang mengancam punya. saya nak beli sever pack yg dibaca dari artikel u. tp xphm lh… 013-5311467

..
 
Comment by hanif
2010-04-26 03:33:03

semoga terus maju jaya… ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by pjan
2010-04-26 11:42:35

salam
tahniah sekali lagi khai…
semoga terus sukses

ni cuma pendapat la
ohdara ko tuh tak berapa sesuai nama dgn konsep yang ko nak ketengahkan…sebab apa yang aku faham dalam oh dara tuh ko lebih nak cuba ketengahkan konsep ilmu alam rumah tangga..tapi apapun satu idea yang sangat menarik..tu cuma pendapat aku la yang dah berumahtangga ni
hahaha

lagi satu cuba ko carik sorang penulis jemputan yang pandai n byk pengetahuan selok belok alam rumahtangga ni..cth hubungan suami isteri, nafkah zahir batin, mengenai anak2…itu rasanya lagi menarik dah lebih berinformasi n berguna..aku harapkan boleh dijadikan satu bahan ilmiah yang sangat berguna khai…

isk penat dah aku bagi komen apakata belanja aku quarter pounder satu hahahaha

..
 
Comment by samanosuke_04
2010-04-26 13:40:30

hmmm… apsal laaa aku tak tepikir dulu nak buat laman web ohdara ye.. zzzz… cayalah khai, go go chaiyyyok!

..
 
Comment by ishak
2010-04-26 15:54:06

khai nanti buat oh antik pulak..ianya mengumpulkan gambar koleksi barangan antik dari serata malaysia….amacam boleh pakai tak idea aku ni hihihi ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by syahirul
2010-04-26 22:30:53

hoho.. bila cantumkan oh khai dara.. weee wittt hahaa.. aku terpikir mcm ne la oh dara nya artikel… ๐Ÿ™‚

..
 
2010-04-26 22:51:46

Byk nye la projek ko khai… semua tu seiring ngan tanggungjawab yg besau kan…ye la…kalo sakat nak buat 2~3 ari, aku pun bleh…hehehe… apapun hope ko dan team dpt buat yg terbaik..n dun give up…

..
 
Comment by alfablue7
2010-05-01 22:54:25

where r u?? i need u to update..hehhehe

..
 
Comment by .SaYa SeDaP.
2010-05-01 22:55:11

nak cadang tambah 1 lg blh, oh doktor.

utk masalah2 kesihatan & kaunseling. huhu. ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Sham Hardy
2010-05-02 20:08:41

aku ingat Oh! Dara macam Gadiscomel.com.. =( =(

..
 
Comment by mohdisa
2010-05-07 02:12:13

tahniah khai dengan pelancaran oh! khai dan oh! dara, semakin berkembanglah dunia oh! media sekarang. tahniah khai.

..
 
Comment by lyly
2011-03-05 17:56:21

tahniah di atas pelancaran oh dara

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post