Unintended

356 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Unintended

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 7:01 pm 4 June '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 356 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Eat This Google!:


RSS feed | Trackback URI

81 Comments

Comment by Dauspozi
2010-06-04 19:04:30

betul tu Khai… aku pun mengalami situasi yg sama, maybe sume org kot…

Comment by Dauspozi
2010-06-04 19:07:05

td takde pun ayat:

Dengan penuh kemaafan hujung rambut ke hujung kaki, dimaklumkan kepada semua sahabat ku yang disayangi, berakhirnya sudah sebuah kehidupan blog yang diberinama Just Khai. Semoga segala apa yang pernah dikongsikan di sini, menjadi nostalgia yang bukan mudah dilupa untuk semua. Terima kasih atas sokongan kalian selama ini. Ini bukan april fool mahupun june fool.

Maksud bro, blog ni akan ditutup?… OMG! kalau betul…

 
 
Comment by ruzana shaliza shashah
2010-06-04 19:09:02

hah ? serius ke ni khai ? =( jangan la

 
Comment by Khai
2010-06-04 19:11:14

Blog ini tidak akan ditutup. Tapi sampai di sini sahaja ceritera perjalanan hidupnya.. Tiada update lagi selepas ini.

Comment by Nizam6281
2010-06-04 19:12:26

Means tiade update pasal update tapi pasal info still ade?
Macam tu?

Comment by Piratz
2010-06-04 19:15:13

Ke, takkan diupdate langsung, dan ini adalah entri terakhir JustKhai.Com :oups:

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by ayue
2010-06-04 22:07:19

khai…ailebiu… :love:

 
 
Comment by makiko
2010-06-04 19:13:50

kenapa????

 
Comment by Khai
2010-06-04 19:15:11

no no.. Ini adalah entri terakhir.

Comment by Rara
2010-06-05 02:18:18

khai kenapa ni ๐Ÿ™ come on, jangan camni. kesian JK tau nanti, and kesian juga i, kesian juga readers yang lain. pleaseeeee jangan ambil keputusan camni please khai please please pleaseeeeeee ;((((((

 
 
Comment by AyongQiela
2010-06-04 19:16:24

asal ni khai?

Comment by rashid
2010-06-05 00:32:18

Camnila…aku tau Khai ni kenapa…elok dia diam, sebab ramai dah tangan-tangan yang tak puas hati lalu dibukanya special blog untuk kutuk dan kondem Khai…Khai ni manusia biasa je, so adalah buat silap dan dan salah…aku yang dah sekian lama baca blog dia pun rasa apalah salah budak khai ni…moga jangan ada yang kecil hati atau sakit hati dalam dunia maya ni, sebab semua ni sementara je…

 
 
Comment by zackzukhairi
2010-06-04 19:21:04

guwa saspek ni mesti pasal kes ada orang2 yang kondem lu pasal isu boikot whatsoever tu kan ?

rilek la brader. dalam dunia ni masing-masing ada pandangan memasing. tak sumer orang sekepala dengan kite.

sebab tu guwa tak nak bawak topik2 berat.
guwa tau orang melayu ni memang bab kondem-mengondem
diorg terer.

Comment by Khai
2010-06-04 19:24:26

bukan sebab artikel tu atau kondem2. Dah lama nak berundur sebenarnya.. Dunia blogging sekarang, tidak semanis dulu. 4 ke 5 tahun lalu, memang hebat dan manis.

At least, keputusan ni dapat membuatkan anti-anti justkhai di luar sana tersenyum gembira dan dapat menghalang adanya dosa mereka dgn aku kerana kini aku anggap tiada apa yg pernah jadi. I’m done.

Comment by are-pa
2010-06-04 20:05:59

khai2, your situation mengingatkan aku Tun dr. Mahathir nak undurkan diri. hua3..nangis tak?

anyHow, lau kitorang pujuk pun tak guna

Tu la korang! Dah khai merajuk, pujuk balik!!!

pasni tiada lagi info berguna untuk kitorang

Farewell dude.. (err..bagi aku sambung Justkhai bule tak?) hehehe ๐Ÿ˜‰

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Khai
2010-06-06 03:34:11

zoro, aku tahu hati ko sakit dan cemburu.. but simpan la dalam2. Tak perlu nak tunjukkan sangat. Malu la bro melayu dgn melayu ada sikap macam tu.

Kalau aku x betul, tegurlah dgn cara yg betul. Itu baru orang yg bijak. Dan kalau aku nak jilat ludah sendiri pun, itu ludah aku bukan ludah keturunan kamu. Dan setiap sen yg dikeluarkan untuk projek2 ini, langsung tiada kena mengena dgn kamu.

U’re nothing. Just menumpang populariti orang untuk naik dengan entri murahan sedangkan apa sumbangan anda kepada orang lain? Tiba2 nak buat entri teguran yg nyata tidak benar dan membuktikan kebodohan diri sendiri.

Terima kasih.

 
 
Comment by x-po
2010-06-04 19:36:05

ni kes psl si budak lahanat la tu..peduli apa aku ckp dia si lahanat

Comment by Rust_Noel
2010-06-05 04:47:10

sapa2??? :[

 
 
Comment by aizuddin
2010-06-04 19:41:18

argh..sedihnya.. =( ubah fikiran lah bro..sempat lagi ni..huhu

 
Comment by toru
2010-06-04 19:43:30

ini ke saat yg pernah khai ucapkan dulu..

andai khai nk undur…tnpa salam khai akan pergi…ermm..

paper pun blog ini akan ttp menjadi tmpat toru baca n jenguk..however no update anymore….

gudluck khai utk kerjaya yg akan dtg k…

 
Comment by zaim
2010-06-04 19:43:35

hbs psni nk bce blog yg best kat mne lg….aduh…kosonglah duniaku… ๐Ÿ˜

 
Comment by Piratz
2010-06-04 19:47:04

Kalau ko takmo update, meh aku updatekan.. =(

Comment by Nizam6281
2010-06-04 20:06:13

Aku pon :bloody:

Comment by NiZaM Limited
2010-06-05 07:56:03

haha…pelik2 je. perumpaannye mcm bagi blog ni kat korg je.. ๐Ÿ˜€

(Comments wont nest below this level)
Comment by Nizam6281
2010-06-06 00:13:42

hehe gurau2 jek ngan si piratz nie

 
 
 
 
Comment by ihsan
2010-06-04 19:47:38

eh nape ni khai?
tetibe tutup..
po mslhnye ni… =( =( =(

 
Comment by ejardkethot
2010-06-04 20:01:28

JANGAN LA KHAIIIIIIIIIIII …
ejard nk follow blog sapa lg
ejard taw info2 smua darik justkhai jaaaaaaaaaa…
kalu x..mmg ejard x taw nk smbang apa ngan org yg pandai2..
waaaaaa…plz khai..jgn..[T.T] wuuuwuuu… =( =( =( =( =(

 
Comment by hazwan
2010-06-04 20:12:53

ape ni bro..
aku start bloging pon bermula dgn blog ni..
hurmmm

 
Comment by adha
2010-06-04 20:14:19


….
..!! :[ ?

 
Comment by Syed Azam
2010-06-04 20:14:52

sib bek ko xttup.. bnyak info kt justkhai ko nh..

btw, tengs khai..

 
Comment by menteil
2010-06-04 20:32:00

ko dah buat keputusan..
Aku nak halang pun xboleh..
Sebagai lelaki yang punya ego, aku faham situasi ko..

Apepun..

Aku tetap akan perjuangkan dunia blog!!
:choler: :choler:

 
Comment by serol
2010-06-04 20:39:06

entri terakhir just khai? mesti ramai readers yg tak setuju ni nanti..

Comment by s
2010-06-04 20:55:00

Aku pun rasa macam tu juga.

 
 
Comment by Mus DK
2010-06-04 20:50:54

Berundur tak bermakna kalah..

 
Comment by Faer
2010-06-04 20:58:23

okla, aku pown nak ckp thx coz slalu bg info yg best, lagi best ada download link, thx khai! =(

 
Comment by Meow
2010-06-04 21:02:13

kenapa jadi camni khai….

ko dah lupa ke ko tulis blog untuk ape…

ko pun ada ckp, mana tahu nanti satu hari nanti anak cucu ko baca blog ko…

ko jgn layan sgt orng bodoh yg sakit hati dengan ko…

ko punya blog kan…suka hati ko la…

aku x setuju kalu ko tutup blog ni :-[)

Comment by Akuro San
2010-06-05 00:03:00

yup~ setuju dengan Meow~ huhu~ =(

 
 
Comment by Eriyza
2010-06-04 21:38:09

Sebenarnya ada byk benda nak tulih
tp bila jari dok atas keyboard, semenya
melayang terbang sebab sedih sgt.

Tolonglah JANGAN TUTUP blog ni.

 
Comment by beliamuda
2010-06-04 21:50:50

ok la, apa lagi kan nak dikata, bye2 dan salam.

ketemu lagi di rangkaian blog oh~

Comment by Khai
2010-06-06 03:28:43

nampak sgt ada orang sakit hati + jealous di sini.. terang lagi nyata.. bayar hutang di akhirat ๐Ÿ™‚

 
 
Comment by Ir. Cacing Kerawit
2010-06-04 21:57:44

x best ar camni… :((

 
Comment by aliff nasir
2010-06-04 22:04:16

adeh…
bertambah bosan la idop aku kalo cmni… :bloody:

 
2010-06-04 22:11:00

ko nak tamatkan blog ni je kan? yang lain x kan?

ok beralih ke blog lain. ohkhai! hehehe

 
Comment by zaraki kenpachi
2010-06-04 22:35:07

ape2 pon,, ko tetap ade peminat ko yg tersendiri khai,, kalau ko tak update pon,, pastikan website under Oh Media terus bertapak k khai..
semoga ko sukses dan mendapat type-R yg ko idam2 kan.. ahaaaa~!! ๐Ÿ™‚

 
Comment by iZwaN
2010-06-04 22:47:40

Huh??
Is this for real??
Ermm..rs nya..klu pujuk pon xde guna lg…
Khai akan tetap dgn pendirian die..
Nway…I respect ur decision…
I’ll be always following u in Oh media n any other Oh!….
Good luck in your future undertaking
All da best bro…
You are great!!

 
Comment by henfon
2010-06-04 22:50:58

pilihan khai,takpe la..
just khai stop,tanpawarna on..nk tgk kehebatan satio khai laks

 
Comment by penyubiru
2010-06-05 00:06:51

khai, aku tak pernah komen sini. just jadik silent reader jer. banyak jugak info kat blog ni yg membantu aku berblogging. yang baik aku ambik, thanks atas itu semua.

nanti biler ko dah ok, ko pikir lah semula keputusannya ni. aku harap ko teruskan justkhai.com ni.

 
Comment by syahirul
2010-06-05 00:10:50

aku tak caye.. hahhahahahaa.. khai saje aje.. lalalalaaaa…

 
Comment by yanie
2010-06-05 00:13:34

haah khai..
aku pn slalu jd silent reader blog ko..
byk input berguna aku dpt dr blog ni
nant, ssh la aku nk dptkan tutorial yg latest..

apa2 hal pn khai…
aku harap ko akan kembali… :oups:

 
Comment by arnamee
2010-06-05 00:36:45

mesti rindu nanti.huhu.
okke,akn buat entri khas utk kamu kelak.
insyaallah.

semoga terus berjaya dgn apa jua keputusanmu,khai:)

 
Comment by rashid
2010-06-05 00:37:47

Baguslah ko berhenti untuk update blog justkhai ni…betul gak, dari dorang buat dosa kutuk-kutuk ko, elok ko berhenti, tapi takyah la close akaun, banyak lagi nak geledah…so, good luck untuk pape project ko lpas ni…

 
Comment by eyra
2010-06-05 01:10:34

Sesungguhnya yang lebih diam itu adalah bijak dan yang lebih lantang adalah golongan yang tidak.

setuju sangat!

psssttt..jangan lah tutup lg. 3hb 8 nanti la baru tutup. heee

Comment by Scromix
2010-06-05 02:36:13

25/6 la baru betol :[

 
 
Comment by Benrauf
2010-06-05 01:13:22

Goodluck brader khai.
All the best for you after this
=(

 
Comment by anak johor
2010-06-05 01:28:45

Salam..
khai, sejak aku jumpe blog ni, aku x pnh miss bace..
byk info2 yg bergune aku dpt dr blog ko ni..
hope ko teruskan update blog ni..lagipun ramai pembaca blog ko x setuju..
jgn peduli kate2 org..org melayu kalau xde sifat dengki,bkn melayu namenye..

 
Comment by SYAHIRAN
2010-06-05 01:55:13

still.. im ur silent reader bro..surprised me..dislike. but its ur decision.. we all supports behind u bro.. keep up ur career ๐Ÿ˜‰

 
Comment by Nurul
2010-06-05 02:12:05

good luck Khai.

tak sempat nak ngurat.

 
Comment by Rara
2010-06-05 02:22:22

i am begging u khai, please don’t do this. please, im begging you, honest from my bottom heart. please ๐Ÿ™

 
Comment by ishak
2010-06-05 03:07:59

aaku cadangkan berehat dari berundur khai….kitaorang ni support 100% ko..tapi kepada budak lahanat tu..mintak dia tak dapat cium bau tanah.. :p

 
Comment by ishak
2010-06-05 03:14:23

takkan nak tak update kot..? tak best lah macam ni..aku dok selalu lepak kat sini sambil cari info

khai idea aku : ko tolong lah kawan sesama blogger kalau ko tak nak update lagi blog ni..maksud aku ko ambik entri diorang siarkan kat blog ni
buka slot untuk guest blogger

bantu membantu beb

 
Comment by ikoko
2010-06-05 06:49:35

adeh. awat mau tutup? janganlah tutup. eh memang tak tutup pun kan? cuma tak ber-update je kan?

atas nasihat saya yang tak berapa rapat dengan anda ni, update je lah.. tapi jangan sentuh pasal kehidupan seharian. try update benda lain ke.. jadi kita still bleh share something dengan orang lain kan..

jangan disebabkan orang lain, kita patah semangat. kena cool, k. ๐Ÿ™‚

 
Comment by Shahrulsite
2010-06-05 07:57:24

Projek apa plak lps ni bro?

 
Comment by zool
2010-06-05 12:46:08

Biasalah selisih pendapat..
Kalau itu keputusan apa nak buat..
semoga ko terus berjaya dalam bidang ko

 
Comment by khairil
2010-06-05 14:12:34

agak rugi gak la dah xmo update dalam blog JK ni =( …xpe la lepas ni boleh fokus kat blog ohmedia yang lain..all da best bro, gua support dari jauh

 
Comment by miss secret
2010-06-05 14:41:44

eh bro khai. biar betul…?
sedih ak la bro. selama ni aku tnanti entri ko.
lepas ni dah tadak lah..
jgn la mgalah bro. aku n yg len support ko dr blakang.
pedulikn ap y diorang ckp. =(

 
Comment by lazaac
2010-06-05 14:43:05

kehidupan perlu diteruskan khai… tak update blog tak bermakna hidup sampai di sini sahaja.. thanks for everything sepanjang khai berblogging, byk juga info dan ilmu yg aku dpt dari sini.. thanks again..

 
Comment by fiD
2010-06-05 15:18:33

aku paham situasi ko brader khai…

terima kasih ea. ko adalah sifu aku…

maybe ko dah bosan dengan dunia blogging, btw macam yg ko kata nak buat bisnes kan, semoga berjaya pula dalam bidang bisnes…

*teringat ko pernah tolong solve problem blog aku.

=(

 
Comment by EL GURRO
2010-06-05 15:48:13

asal lak?
t rindu r wey! ๐Ÿ˜

 
Comment by oDiN
2010-06-05 15:51:03

tutup blog ni sebab nak bukak blog baru ke ?

p/s : jangan menyesal di kemudian hari .. pasni mesti ko meluap luap nak blogging balik

 
Comment by Shahrul
2010-06-05 15:58:45

Kasihan Khai, kenapa lah org dengki mendengki nih.
Apa2 pun, inilah blog pertama yg aku kagumi dan aku berblog disebabkan jumpa blog ni. Blog JustKhai dh berjasa kpd aku.

 
Comment by iwan
2010-06-05 17:12:35

alahai..jgn mcm tue khai.
setiap mgu aq visit blog hang(cari inspirasi).
pasnie entah blog mne aq nak tibai.huu

 
Comment by lizz
2010-06-05 18:56:15

Khai,kita takkan boleh puaskan ati semua orang. If A sampai Y yang tak suke kau..itu mereka. tapi Si Z masih ada n sokong ko. Dan aku golongan Z tu. huwaa!!! janganlah stop update.sob sob.

Aku tak kata si khai ni 100% betul dan yang mengutuk 100% salah. Aku baca keduanya. Masing-masing ada betul dan salahnya. Cuma, pada aku ni lah yang perlu semua bloggers amik iktibar.

Bila berblog, kena jaga moral. Ingat, yang kita mengutuk lebih-lebih tu manusia dan bukan Nabi. Ada hati, tau rasa kecik hati. Ada maruah juga. Bukan tak boleh langsung menegur or beri pendapat tapi maybe perlu berpada.

Ku dapat rasakan si Khai ni dah keciwa dengan bloggers.Tak banyak pun sikit. huhuhu. Khai, blog kau bagus Khai! Telus gila even honestly time aku baca..aku sendiri maki-maki kau! hehehehe.

Thats your style. Kena kuat ok ๐Ÿ˜‰

 
Comment by farenova
2010-06-05 19:14:48

alaaaa sedihhhnyee =(

 
Comment by Sir Marcello
2010-06-05 21:06:29

jangan dipaksa hati yang sepi..manusia berubah..kalau memang ada jiwa dan hati seorang penulis…ia akan kembali dengan sendiri…

kadang2 ada masa kita rasa sangat2 giv up..menyampah..ada masa, orang memuja…begitu juga dengan khai…maybe xmelatah..tp lebih tepat tersentap…

berundur tak semestinya xkan kembali…

 
Comment by vangardx
2010-06-05 21:07:27

ish..dah 2-3 blog dah aku masuk hari ni semua kisah cerita yg sama..aku baru je nak aktif balik then check geng2 lama sekali diorang plak yg nak berundur..hm..

 
Comment by vanilla scoop
2010-06-05 21:11:43

you really some guy, khai. your charisma in this field attract thousand readers. Though you get many fans, you also gain some haters too [like my friend say, ‘confused admirers’]

your blog existence spark many soul to start their own blog. truly remarkable. although this blog will cease it’s update, I hope to see your writing in other form [paper article etc]

anyway, good job thank you in enhancing the blog arena in Malaysia.

 
Comment by h3r0
2010-06-06 00:18:33

berundur tak semestinya kalah..
Aku rasa khai dah buat apa yg sepatutnya..
Good Luck khai…

Tapi aku berharap sangat-sangat ko tak habis tolong kawan2 yg lain…

Walaupun aku tak kenal, tak jumpa.. Aku harap akan berjumpa ngan ko gak nanti..

 
Comment by Robert L
2010-06-06 01:21:24

alahaii.. zoro n blogger lain tu memancing ikan2 je ke blog diorang.. biase la tu khai orang suke pancing ikan… orang tue2 cakap, mata kail ni, serampang dua mata.. harini cangkuk mulut ikan, esok tercangkuk mulut sendiri..troll la katekan XD

Comment by Khai
2010-06-06 03:27:01

Aku malas nak layan orang yg x mengenang jasa.. then pandai nak sebut pasal agama.. sedangkan diri sendiri tak betul. Kalau nak buat entri murahan memancing populariti atas nama blog ni, dipersilakan lah.. dan kalau itu cara teguran yg diajar mak ayah kamu, teruskanlah ke 7 generasi keturunan pada masa akan datang. Mudah-mudahan berkat.. heh~

Sesungguhnya, apa yang kau tulis adalah nyata salah faham yang tidak cuba kau fahamkan. Mungkin tidak kau jumpa jalannya untuk kau fahamkan. Tuhan itu ada dan dia lebih mengetahui. Hari ini kau cuba jatuhkan aku dengan fitnah beralasankan “teguran” walhan tiada apa yang patut kau tegur, hari esok siapa yang tahu?

To Robert L, thank you.

 
 
Comment by Khai
2010-06-06 04:05:43

Beginilah kawan-kawan ku sekalian. Terima kasih di atas kata-kata semangat dari kalian.

Secara peribadinya, Khai memang akan tutup blog ini tapi bukan bermakna Khai akan berhenti Blogging. Blogging is my life.. my soul..

Blog ini ingin ditutup bagi memberi laluan kepada blog-blog under Oh! Media yang lain untuk naik. Termasuk juga beberapa projek yang sedang berjalan lancar dan akan dikeluarkan tidak lama lagi. Masa Khai semakin singkat buat masa ini. Blog ini sebenarnya bukan ditutup sepenuhnya, tapi lebih kepada dibiarkan apa yang ada. Ada masa Khai akan beri komitmen semula di blog ini yang masih mempunyai kontrak dengan pelbagai pihak.

Jika ada yang ingat blog ini akan ditutup kerana kecewa dengan sikap-sikap mereka diluar sana yang tidak puas hati, itu sebenarnya langsung tidak menjadi masalah pada Khai.

Sekali mereka keji, sekali Khai akan jelaskan. Dua kali mereka keji, Khai akan diam dan terus maju meninggalkan sikap sakit hati dan keji mereka itu.

Sesungguhnya, jika benar cara teguran dan apa yang mereka tegur itu, sesungguhnya Allah yang maha mengetahui dan terima kasih ku ucapkan. Jika tidak salah cara teguran itu dan hanya lebih kepada fitnah berbaur niat tersirat, sesungguhnya akhirat nanti melututlah mereka di depan ku. Allah itu ada.

Jika mereka itu tidak benar, dengan izin Allah, setiap satu ilmu yang pernah mereka tahu dari blog ini tidak akan ku halalkan dunia akhirat. Walaupun sebesar zarah. Jejak mereka ke blog ini juga tidak akan ku relakan lagi.

Sekali lagi Khai nyatakan pada semua agar jangan mudah terhasut dengan sikap mereka. Kalian pembaca blog ini sejak sekian lama, kalian lebih mengenali siapa penulis blog ini dan “wajah” blog ini berbanding mereka.

Sesungguhnya, kewujudan kroni anti-khai ini, tiada lain selain ingin melihat Khai jatuh. Jika anda benar-benar ada di dalam dunia blogging malaysia am’nya atau melayu khas’nya, anda lebih mengenali siapa pioneer dan pengaruh dunia blog tempatan ini. Alasan teguran yang mereka berikan sebenarnya langsung tiada asas.

Dijelaskan di sini, jika kita masuk ke sesebuah blog, mana logiknya jika kita tak puas hati dengan artikel di blog tersebut, sampai kita perlu buat entri khas di blog? Melainkan blog itu popular dan kita ingin menangguk di air yang keruh.

Bukan sekadar “teguran” yang diberi, tetapi diselang-selikan dengan artikel-artikel kebencian “spread the word”. Itu yang dikatakan artikel menegur? Kemudiannya dihiasi dengan tag-tag dan keyword2 yg nyata bersikap membenci dan menghasut.

Kalau kita ingin menegur ada caranya. Jika anda membuat satu artikel Khas di blog anda tanpa anda pasti apa yang diceritakan itu benar dan telus serta ikhlas, apakah itu cara teguran yang anda maksudkan? Kemudiannya, ditambah dengan komen-komen pembaca yang nyata tidak tahu menahu cerita (mendengar dari sebalah pihak) dan juga komen-komen dari kroni mereka sendiri.

Hampir 6 tahun ber’blogging, pengalaman amat-amat mendewasakan. Khai akan terima setiap teguran jika ianya benar. Khai juga seorang yang sangat tetap pada pendirian. Apa yang Khai tuliskan di blog ini, itulah diri Khai. Terserlah dengan nama blog ini juga iaitu “Just Khai” atau kata lainnya “Hanya Khai”.

Jika ingin menegur, tegurlah di ruangan komen artikel yang anda tidak setuju itu. Atau cukup dengan email khai secara peribadi. Itu baru teguran yang boleh diterima kerana kena pada tempatnya. Ingat, setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza. Jadi respect others.

Kalau mereka blogger yang baru nak naik ni ingin mencapai populariti dengan cara begitu, teruskanlah.

Sesungguhnya, secara peribadi biarpun tidak banyak, sedikit sakit itu memang ada. Memang terasa sakit atas apa yang mereka buat. Terasa teraniaya kerana ianya melibatkan kredibiliti.

“Jika diriku ini benar-benar yang teraniaya, ya Allah kau berikanlah balasan kepada mereka dunia dan akhirat. Aku dicipta Kau dengan kekuatan semangat dan keberanian yang tidak pernah akan gentar dengan sesiapa.”

Terima kasih.

Comment by Khai
2010-06-06 05:24:12

Segalanya telah termaktub di sini, dan tiada komen reply yang diperlukan dari mana2 pihak yang tidak diundang. Jika anda tidak berminat dengan blog ini, saya tak berhak untuk menghalang. Tapi nasihat nya, tidak perlu lah ke sini kerana mungkin akan menyakitkan hati anda yang sekian hitam itu terhadap blog ini (usah ditambah lagi).. Kalau ada berhutang, kita setel’kan lah di alam lain nanti. Itu janji kita.

Air yang setitik, jangan di laut’kan. Tanah segempal jangan di’gunung’kan. Mana yang baik jadikan tauladan. Mana yang buruk jadikan sempadan. Cukup sampai di sini. Untuk yang mengerti dan menghargai, terima kasih. May God bless you. Wasalam.

 
 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?