Jadual Perlawanan FIFA World Cup 2010

210 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Yes, blog ini masih cuba akan di’update. Tapi dengan info-info yang sebegini lah. Untuk panduan diri sendiri dan sesiapa yang berminat.

world-cup


* view fullscreen kalau tak nampak. Then boleh print ye.. [source]

Jadual kat atas ni untuk RTM. Jadi sama je lah masanya dengan Astro. Tapi siaran tertunda kat RTM tu, tetap boleh layan live kat Astro. Dan jangkaan abang ipar Khai rasanya betul. Dia kata mungkin lebih ramai orang yang akan nengok bola kat rumah je berbanding masa tahun 2002 dulu orang ramai lepak mamak layan bola. Time tu ramai orang takde Astro lagi. Dan sekarang, boleh dikatakan, bukan rumah kalau takde Astro. Hehe. Apa lagi kalau rumah ada Astro Byond kan?

+ Thanks Ab Rahman untuk Grandstand World Cup 2010 di atas.

Pssttt: Teringat kenangan indah masa zaman study 2006 dulu. Time tu World Cup kat German. Habis layan bola pukul 2 3 pagi, kitorang pulak bantai main bola sampai ke pagi. Then masing-masing ponteng kuliyah. Hahaha!

Sekarang kat Astro pun dah boleh nengok jadual perlawanan untuk World Cup ni. Tapi kalau korang apply Astro Byond, mesti la lagi menarik. Semua perlawanan dalam High Defination. Muka penonton pun korang boleh nampak dengan jelas sekor-sekor. Hehehe.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:17 am 7 June '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 210 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , ,


RSS feed | Trackback URI

56 Comments »

Comment by Scromix
2010-06-07 00:24:57

bila la msia nk msuk nie …. :[

..
Comment by Khai
2010-06-07 00:29:19

Pengadil kita dapat masuk pun dah patut buat kenduri kesyukuran 3 hari 3 malam.. hehe..

..
Comment by Encik Luth
2010-06-07 03:00:36

tudia aih.. 3 hari 3 malam..
kalah pengantin baru!

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by hafizmd
2010-06-07 16:22:56

yeah..pengadil p amik berkat dulu..insyaAllah 1 hari nanti..bawak team bola plak..hihi

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by menteil
2010-06-07 00:25:16

hehe.. baru beli jersi tadi.. tapi kecewa ar tak dapat england home punya baju..

..
Comment by Khai
2010-06-07 00:30:17

Peh sokong england.. aku kali ni england macam biasa tetap fav.. tp 2nd fav plak argentina..

pstt: woot! jersey lom beli lagi.. kasut pun..

..
Comment by menteil
2010-06-07 02:11:46

aku kasut tak la kot..

aku 2nd italy (kot) haha…

(Comments wont nest below this level)
Comment by Chong2
2010-06-10 21:16:46

england jarang menang dah berapa kali fifa cup ni ^^ sowe.. memang tak minat england >.< 8) tapi Italy ada power ckit ^^ yg akan angkat piala GERMANY… go org2 tinggi ^^

 
 
 
Comment by joegrimjow
2010-06-07 00:34:33

nak kirim ke?
15 june ni balik mesia

..
Comment by Khai
2010-06-07 00:42:54

boleh ke? grab sbijik argentina nye jersey plss.. ๐Ÿ˜€

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by menteil
2010-06-07 02:13:26

england home selai plisss…
yang ada logo africa tu..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Meow
2010-06-07 00:26:34

musim bola dah start….xleh tidur dah pasni =(

..
 
Comment by syahirul
2010-06-07 00:27:59

nak pilih team mana eh? hahahaa

..
 
Comment by pauhputik
2010-06-07 00:33:52

kawe sokong brazil ๐Ÿ˜€ :p

..
 
Comment by joegrimjow
2010-06-07 00:35:51

aha
update ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by are-pa
2010-06-07 00:36:10

eh? kate taknak up8 da..org da wat majlis tahlil dah. >.<" jk~
anyhow, ingatkan dah tak berup8.

..
Comment by Khai
2010-06-07 00:44:59

Lebih ramai yg meminta diupdate dari yang membenci.. jadi nyata, boleh abaikan mereka2 yg membenci.. Kita ikut suara majoriti. hehe..

anyway masa dan tanggungjawab akan effect serta merangkumi input2 entri JK selepas ini.. InsyaAllah.

..
Comment by ejardkethot
2010-06-07 15:27:06

tenkiu khai sbb still update !! yehaaaaaaaaaaaaaa ๐Ÿ˜‰

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by hafizmd
2010-06-07 16:24:17

yeayy…sukenye aku JK masih diupdate..thanks khai

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by chaoi
2010-06-07 20:43:16

ahaa..masih aktif lagi blog nie..ingat kan betol2 dah tutup..
fuhh nasib baek..kalau dulu aku suke bace segala macam tutorial kat blog nie memang berguna sgt dan aku buat blog sendiri pun sebab rase teruja membace entry kat blog nie…keep it up bro…anyway sepanyol berpotensi besar nak julang world cup kali nie..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Shahrulsite
2010-06-07 00:37:24

Spain mesti juara. Matador…matador

..
 
Comment by yanie
2010-06-07 00:39:29

yay..khai update…. ๐Ÿ™‚

erm..hamba sukung spain…torres, silva dll…hehe :love:

..
 
Comment by din
2010-06-07 00:40:42

england kena menang..hahaha..

..
 
Comment by accel
2010-06-07 01:05:27

haha habis la rancangan israel berjalan lancar dimana worldcup akan mmbuatkn semua org lupa tntng serangan kapal aritu….huhuhu…

..
 
Comment by Rust_Noel
2010-06-07 01:11:40

go spain go!!!!!

gumbira hati justkhai diupdate kembali ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Piratz
2010-06-07 01:13:07

cayalah.. tapi aku dah jumpa jadual yang aku minat dah… :love:

..
 
Comment by rashid
2010-06-07 01:18:15

1st – England
2nd – Spain
3rd – tak pasti, mungkin Argentina…

better ada plan B dan C…hehe

..
 
Comment by Sy8
2010-06-07 01:22:11

england cam publisiti je lbih..huhu…nyaris2 klah ng jepun tu..haha.. espana go espana..

..
Comment by Khai
2010-06-07 11:29:52

bak kata abg ipar aku, england kalau main x semuanya terletak atas nasib.. kejap diorang ok kejap tak ok..

..
 
 
Comment by h3r0
2010-06-07 01:58:31

Steady laa.. update gak justkhai…
Memang info sebegini yg buat aku lepak kat sini…

..
 
Comment by jojobdina
2010-06-07 02:32:55

u go khai!!!

[*patutnye aku nak ckp aku sokong brazil!]

..
 
Comment by aizuddin
2010-06-07 06:54:33

sokong england..tpi ferdinand pulak injured last minit.. =(

..
 
Comment by Eldy
2010-06-07 08:38:09

Yay, blog Khai masih hidup lol :o:

..
 
Comment by Shahrul
2010-06-07 09:34:24

Bukan rumah kalau x de Astro, tp kalau x de internet susah gak kn. hehe
Aku lebih memerlukan internet berbanding Astro, sbb tu rumah ada internet dan x de Astro. X suka la Astro..

..
Comment by Khai
2010-06-07 11:56:40

internet tu nyawa bro.. hehe.. kalo kat KL ni, rumah takde astro pun susah gak.. tak leh nak layan berita on time.. pasang area biasa pun x lepas nak ngk.. sbb orang kanak kiri semua ada astro (so mengganggu signal).. nak tak nak, no choice.. sabo jel a..

..
 
 
Comment by mr.zaharey
2010-06-07 13:24:13

weh kai..lege aku tgk mung dh updet smule belog nie…besh2..
stuju ngat kalo ikut sore majoritie ni..
weh..aku nok tanye ni…P1 mung ok dop?pakej yg 49 hengit tu ok dop?aku pakai yg 99 hengit..laju la jgk..tp cadang2 rase mcm nk tukor jgk (dongerik sket)..bikoh nok bajek2 sket..ke guano? 8)

..
Comment by Khai
2010-06-07 13:58:35

Thanks..

erk.. ko speaking ganu ke ni? sket2 ja paham.. hehe.. p1 aku mmg la sgt2 ok dan puas hati.. rasanya x mungkin nak pandang scremyx lagi dah kot? hehe..

rm46 tu ok..tp slow skit la.. bandwidth pon ciput.. hehe.. ntuk blogger n designer ok la. ntuk kaki download, boleh juga..tp kalau bandwidth dah habis, diorang akan slow kan sket la line korang tu..

..
 
 
Comment by ejardkethot
2010-06-07 15:28:33

yyeeeeeeehaaa….masih di update… ๐Ÿ™‚

hmm…nk sokong mana ek…… ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by syahrilhafiz
2010-06-07 15:42:50

yeah nanti2 kan world cup..
demam bola dh bermula..=)
salam perkenalan bro Khai, im newbie from blogspot to wp self host..hehe

..
 
Comment by Rashid Ali
2010-06-07 17:34:54

kali ni punya world cup pasti milik argentina,brazil atau uruguay.. yg pasti bukan milik negara asia n eropah..

..
 
Comment by miss secret
2010-06-07 19:11:47

wah.! akhirnye ko update jugak kn. Syukur lah ko dgr suara majoriti. ๐Ÿ˜‰
semoga lepas ni tadak dah org xpuas hati dengan ko.

p/s: xupdate pun pasal bola2 nih. wakaka. ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by rizzar
2010-06-07 21:25:57

tv3 takde live ke tahun nih… bilik tiada Astro nk arap kan tv1 gambaq tak clear…

..
 
Comment by riznum
2010-06-07 22:51:07

teruskan update! aku sokong kau 110%

..
 
Comment by fiezaradzi
2010-06-08 11:30:57

bila becakap pasal bola, terus semua bersatu.. huhuu.. sbb tu la org kata sukan ni eratkan perpaduan.. gud luck la utk pasukan masing2.. kita tgk saper juara tahun ni?
**masa 2006, ke korea, meriah sungguh dorang, sbb dapat masuk piala dunia.. bygkan lau msia dapat masuk gak..

..
 
Comment by elyaszbha
2010-06-08 12:44:47

yeah! spain mari. go go ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by syinrayafa
2010-06-09 12:13:10

hohoho…thank khai.. bese tngok dlm surat khabar je jadual perlawanan…tapi skang aku pun dah jarang beli surat khabar.

..
 
Comment by iamnerves
2010-06-09 18:40:52

wal0p0n aku benci k0 dlm bab2 manchester united….
tapi ni xbermakna ak xske bl0g k0…
haha..
bgs2 tak tutup…

hmmm…ak s0k0ng Argentina .h0h0^_^

..
 
Comment by Zal
2010-06-12 18:28:53

Aku pilih prmain negro xtau knp.. Bestla diorg main,suke tgok muka diorg..hehehe.. Mlm ni afrika pula mst xkn lpas peluang??? ๐Ÿ™‚

..
 
2010-06-14 13:15:35

i think england will be the champion for this seasonworld cup

..
 
Comment by syahirfixxs
2010-06-16 08:17:52

mne jadual piale dunie nyer…?:<

..
 
Comment by Zal
2010-06-16 20:37:30

Tapi aku ske tgok pasukan afrika.. Diorg ni wlupn kurang pengalaman,tapi skill. Alamakk wa caya.luuu!!!tpi brazil lg hebat!! ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by zam
2010-06-18 11:19:50

Macam kena tipu je jadual ni? Huhu…

..
 
Comment by zam
2010-06-18 14:47:47

tertipu sebab tak tgk betul betul… Tula pasal, sapa suruh tak pasang astro awal2?

..
 
Comment by putikpauh
2010-06-19 13:01:30

kawe pun raso brazil jogho

..
 
Comment by putikpauh
2010-06-19 13:08:19

kalu x brazil team mano eh pulok?…

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

  • 5 fakta tentang Afrika Selatan selaku penganjur FIFA World Cup 2010 yang korang patut tahu | arrizz.com

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?