Innity punca masalah malware oleh Google

254 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Baru lepas suka-suka balik rumah lepas nengok ManUtd kalahkan Liverpool, bukak Twitter ramai yang kasitahu pasal web-web Oh! Media termasuk Justkhai ni di’cop sebagai “attack site” oleh Google. Ianya menyebabkan ramai yang dapat warning macam dalam gambar kat bawah ni oleh Google. Rupanya ramai lagi yang dapat masalah yang sama.

So memang comfirm masalah ni datang dari Innity. Boleh check detail kat sini. Khai dah contact Innity suruh clean masalah ni as soon as possible. Innity, Duh!! Come on!! Masalah macam ni dulu hampir sama dengan masalah yang buat Advertlets tidak lagi diterima ramai. Taknak nasib yang sama menimpa korang pulak.

So if u guys dapat warning macam tu, boleh Ignore terus sebab web yang korang nak masuk tu memang totally selamat. Cuma iklan kat website yang buatkan Google keluarkan warning macam tu. Harap maklum.

+ Discussion di Fan Page Oh! Media.

Note: Cara solve problem Google report attack page

Update 21 Sep 2010: Masalah telah diselesaikan oleh pihak berkenaan. Dunia web dan blog kembali seperti sediakala.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 1:02 am 20 September '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 254 views
Dalam kategori: Blog, Pendapatan | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

34 Comments »

Comment by Sy8
2010-09-20 01:07:22

no prob..

..
 
Comment by toru
2010-09-20 01:13:40

it’s ok…ahakss…

..
 
Comment by x-po
2010-09-20 01:14:41

innity tgh nak menuju ke zmn kejatuhan la tu hehe

..
 
Comment by FiNê
2010-09-20 01:20:51

Oh!Mcm tu crita nya!!
😎
Hope masalah ni clean as soon as possible..
Biasa la Encik Khai..Masing² ada masalah sndiri!
Masalah dunia..Masalah peribadi.. 🙂

..
 
Comment by syahirul
2010-09-20 01:23:42

damn, interface JK dah buruk bila aku ignore attack tu… gyahahahaha~

..
 
Comment by Anarm
2010-09-20 01:33:10

ok je ni..

..
 
Comment by titan
2010-09-20 01:48:39

ok je site aku yang ada innity.

..
 
Comment by Obefiend
2010-09-20 05:13:10

kita serupa khai. aku dah shoot email sama twitter as you mentioned. harap esok setel

@TITAN

cuba google bloh lu. dia akan tulis terang terangan this site is harmful. semua blog ada innity sudah kena warning. sialan blocked from GOOGLE lak tuh. main referral aku tuh.

..
 
Comment by hazwan
2010-09-20 06:47:18

aku yg xde innity pun kena..
sbb nye aku aku link justkhai.com
ahhaha

..
 
Comment by ashraf
2010-09-20 09:40:48

Blog saya pun terkena sekali sebab ada link justkhai kat blog saya…harap masalah ni dapat diselesaikan dengan secepat yg mungkin :bloody:

..
 
Comment by gilagajet
2010-09-20 10:31:47

innity mengapakah ini terjadi.ohtidak

..
 
Comment by IDaniel
2010-09-20 17:17:49

Cuba bukak pakai browser internet lain macam internet explorer atau opera..
Sebab google yg buat benda tu..

..
 
Comment by ZoOL
2010-09-20 18:11:10

Hmmm.. cite pasal kena serang malware ni dh start beberapa minggu lalu.. bukan innit je kena, satu WWW kena.. website popular pun kena serang gak yg ada guna system ad tp visitor yg klik ad tu je yg kena serang malware.. jadi, mana2 website yg google labelkn sbg malware sbg peringatan jangan klik ad diorg sbb nng kena infect.. harap maklum..

..
 
Comment by joegrimjow
2010-09-20 18:32:08

haha, aku baru delete semua justkhai dari blog aku ingatkan blog ko yg problem. aduss, dah terlambat
=)

..
Comment by Khai
2010-09-20 19:03:31

waaa.. sampainya hati mu joe.. huhu.. add balik nnt.. hehe..

..
 
 
Comment by Luth Textile
2010-09-20 19:54:14

so sekarang ni blog mana yg pasang innity totaly kena banned dari google ke?

..
 
Comment by Shahrul
2010-09-20 22:24:28

oo.. cam tu yek. Dugaan..

..
 
Comment by cha cha
2010-09-20 22:24:59

ooo
patutla..igt kenapa..wat seram sejuk je..hehe 🙂

..
 
2010-09-21 08:10:07

senang2 guna nuffnang.com.my jer..no problem yg akan timbul… 🙂

..
 
Comment by Faisal Reza
2010-09-21 11:23:04

aku pun takut2 nk masuk blog ko semalam

..
 
Comment by meow
2010-09-21 15:32:45

khai,agak2nya dah boleh letak script innity balik ke?? 8)

..
Comment by Khai
2010-09-21 16:11:37

dah boleh dah ^.^

..
 
 
Comment by eda
2010-09-21 17:50:06

oooo..tak bhaya la..betul ke???
kesahihannya??

..
 
Comment by Wan
2010-09-21 21:57:42

haha blog aku ada iklan 125×125 je

..
 
Comment by sabree hussin
2010-09-22 01:16:53

dah 2 hari takut nak masuk blog ni, sebab ada warning dari google ha ha

..
 
Comment by Anip
2010-09-22 08:14:31

macam tu yea..kira web masih selamat dibuka…walaupon ade warning tu yg berpunca dari innity,so ignore je la..hmm… 8)

..
 
Comment by azleah
2010-09-22 18:19:59

kesian..apa blh buat…huhuhu

..
 
Comment by pilotHans
2010-09-22 21:28:41

fuh, sib baik daa tenang2 dan settle kt blog khai nie…. 😉

p/s alhamdulillah blog sy slamat sbb xde iklan innity… 😎

..
 
Comment by din
2010-09-22 21:32:58

nape ye jadi cmni kat innity..tp xkisahla sbb dah ok orang pun leh tgk blog aku dah..hihi.. 😎

..
 
Comment by aizuddin
2010-09-24 11:53:52

nasib baik benda ni dah setel..tension gak time kena aritu 😆

..
 
Comment by Rhia
2010-09-24 13:09:14

Isu malware tersebut telah diselesaikan dan sistem adalah bebas dari sebarang ancaman dan serangan. – anda boleh mengaktifkan skrip iklan sekarang tanpa sebarang masalah dan anda tidak akan menghadapi sebarang isu untuk memuat naik iklan anda.. Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.innity.com/announcement/ atau http://blog.innity.com/
Rhia
(Marketing Manager @ Innity)

..
 
2013-01-13 23:43:21

Hola! I’ve been reading your blog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Porter Tx! Just wanted to mention keep up the good work!

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?