Sampai juga akhirnya iPhone 4 kat Malaysia

593 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Petang tadi dapat invitation dari Maxis melalui email dan sms mengenai jemputan untuk datang ke majlis pelancaran iPhone 4 hujung minggu ni. Finally sampai juga iPhone 4 ke Malaysia. Since Khai bukan peminat Apple Brand dan tak berapa nak follow semangat fanboyism ni, tapi tetap ada rasa minat nak tahu mengenai perkembangan semasa gadget dan teknologi.


So 23 hingga 25 September ni, akan berlansunglah pelancaran iPhone 4 oleh Maxis di The Gardens, Mid Valley. Mungkin Khai akan pergi kot pada 25 haribulan belah petang. Pergi dengan beberapa blogger yang lain, insyaAllah.

iPhone4 yang masuk ke Malaysia berharga RM2,290 (16GB Black) dan RM2,690 (32GB Black). So siapa yang beli sampai 4k dari mana-mana dealer di forum (LYN esp), adalah satu pembaziran yang nyata di situ. Dan 23, 24 dan 25 Sept ini akan berlangsung Launching untuk iPhone 4 oleh Maxis di The Gardens, Mid Valley. Harap maklum. – Oh! Media Network

Harga seperti yang dikatakan oleh Oh! Media tu adalah harga retail. So kalau beli dari Maxis akan dapat lebih murah tapi dengan contract postpaid 12 hingga ke 24 bulan la kan. Untuk keterangan lanjut, refer website Maxis.

Ramai lagi kot yang dapat invitation ni. Mungkin korang agak special di mata Maxis atau mungkin korang pengguna Maxis Postpaid yang berminat dan ternanti-nanti kemunculan iPhone 4 ini. So nanti kita jumpa kat sana.


Eh eh, nampak macam nak grab satu je kan? Since dah pakai Maxis Postpaid hampir 1 tahun ni, ape salahnya. Woot!

+ Respon di Facebook Fan Page.

iPhone melalui Maxis & Digi
Digi Maxis

Ditulis pada 1:26 am 22 September '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 593 views
Dalam kategori: Gadget | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

47 Comments »

Comment by atokk
2010-09-22 01:28:18

wah siap dah beli satu nampaknye khai oii..

..
Comment by Khai
2010-09-22 01:42:12

Baru isi reservation. Grab nye tak tahu lagi. Ahahaha! Saje main geli-geli dengan Maxis yang comel ituh.. LOL

..
 
 
Comment by dilahamza
2010-09-22 01:29:14

huhuhu.. 1st..
nasib bek x mnt iphone..
x ahh teriak nk mende neyh..
g p0wn nga sengkek neyh,, ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by ProfHariz
2010-09-22 01:30:42

Xmampu eden nak membelinya ๐Ÿ™

..
 
Comment by Fazreen
2010-09-22 01:31:10

teman aku kat sana nanti..kot2 la dapat pegang iphone4 tu..hehe…

..
Comment by Khai
2010-09-22 01:43:06

Jumpa nanti la kat Mid bro.. ๐Ÿ™‚

..
 
 
Comment by Piratz
2010-09-22 01:32:46

wah… aku pun dapat invitation… tapi aku pengguna celcom.. maxis dah tercicir di NKVE.. =(

nak grab 1 pun belom tentu tercapat.. haha…

..
Comment by Khai
2010-09-22 01:44:27

Sebab ko ada suh diorang email (memalui email) kalau ada apa2 perkembangan pasal iphone 4 kan? Tapi tak dapat la yang by phone. Tapi x kisah lah. Yang penting jom kita main tekan2 iPhone 4 ni nanti. Hahaha..

..
 
 
Comment by afiq aiman
2010-09-22 01:33:22

kalau aku ada duit lama dah aku beli menda alah tu

..
Comment by Khai
2010-09-22 01:45:20

Duit ada, tapi banyak benda lain nak buat. Tak gitu? Hehehe.. So belilah mengikut keperluan dan minat. Jangan termakan hasutan fanboyism.. Ahaha!

..
 
 
Comment by Paan
2010-09-22 01:34:49

Symbian jugak aku minat,selesa dipakai, sentiase memenuhi ape jue kehendak aku. Btw, intan ladyana c0mel betol!

..
 
Comment by jambatan
2010-09-22 01:42:39

yeah..symbian tetap di hatiku

..
 
Comment by Nizam6281
2010-09-22 01:59:08

Grab ar satu Khai
Boleh ko buat reveiew lagi
Buat Oh Gadjet plak ah
Huhuhu

..
 
Comment by Lya
2010-09-22 02:03:18

khai, im not sure whether u tahu ke x psl iphone4 pernah ade isu orang kata antenna dia tak bagus. wifi susah detect..
yg ckp tu sume org yg dah pakai iphone4.

then apple ade announce yg diorg akan fix iphone4 balik.
siapa yg dah terbeli, boleh refund balik.

so maxis launch iphone4 nie, yg dah fix punya ke?

u tahu x pape info pasal nie? hope kalau beli dgn maxis, iphone4 xkan ade problem mcm ape yg mereka semua bising dkt forum lowyat tue…

thanks khai

..
Comment by Khai
2010-09-22 02:13:11

Yup. Ada dengar pasal problem tu awal-awal hari tu. Tak silap masa iPhone 4 belum release pun lagi kan? So tak tahu dari mana cakap-cakap tu datang (rumour mungkin). Yang Maxis bawak masuk ni tak sure la yang mana, tapi rasanya kalau Maxis taknak bisnes dia melingkup, mesti diorang bawak yang dah fix.. Wallahualam.

..
 
 
Comment by Nur Najaa^^
2010-09-22 02:05:24

mahai~~~~ =(

..
 
Comment by atokk
2010-09-22 02:08:33

hahaha….ada plak..men geli2 ngn iphone tu..kalo deh..kita jumpa kat mid amacam? haha

..
 
Comment by Lya
2010-09-22 02:18:00

tula, sebab takkan maxis nak buat mistake kan. i pun na cube lah pergi the gardens. nak soal diorg habes habesan. ahahahaha.

psl pakej, if beli phone sahaja witout register line postpaid boleh ke khai?

ngeh ngeh sori khai banyak tanya

..
Comment by Khai
2010-09-22 02:30:52

Boleh je kot beli dengan harga retail. Tapi sebab iPhone 4 guna Micro SIM yang lebih kecil dari SIM biasa kan. So semua tu nak taknak kena order dari pihak diorang juga.

..
 
 
Comment by syahirul
2010-09-22 03:12:27

25hb sabtu ko nak pi? abes tu kita nya plan melingkup ar? adoiyai…

kalo grab, satio bagi aku.. ko bukan guna hp byk2 pon.. menyemak aje bilik nanti.. gyahahhahaa~

..
 
Comment by Feymes Aymes
2010-09-22 04:21:14

kalo khai nak pakai iPhone4 sangat2 la digalakkan.
actually, eden tinggal kt france skrg ni, and “perang” smartphone memang menjadi2 among kawan2 eden. mostly HTC vs Apple la. tapi nampaknye Apple menang la; skrg dh ade 5 org kwn eden pakai iPhone4. (HTC 3 org.) skrin lawa “gile”, FaceTime, jailbreak yg dh legal, hmm, memang bnyk lah yg android x leh lawan. the only thing yg x best is maybe ade iPhone 4GS x lame lagi. jajajaja…

p/s tp eden cadang nk try samsung galaxy S, mane taw bole lawan iPhone4. tunggu…

..
 
Comment by denaihati
2010-09-22 07:13:04

aku dah guna hampir seminggu iPhone 4 lebih baik dari iPhone 3GS tapi kalau nak banding dgn smartphone aku kurang tau lah sebab aku guna apa yg memudahkan aku je.

..
 
Comment by Anip
2010-09-22 08:11:58

boleh tahan juga harga dia..hehe..kalau aku ade mase nak pegi juga ler… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by sayut
2010-09-22 08:58:27

wah..angkut satu ye khai? ๐Ÿ™‚

aku igt nk angkut gak tp xnk sign up dgn plans maxis bkan pe macam membazir lak sbb aku xguna pon nt since aku study kt luar..

boleh ke beli direct terus pakai retails price dgn maxis?
maxis ade reply kt fb dia smlm –> http://www.facebook.com/maxis?v=wall&story_fbid=430089317985&ref=notif&notif_t=feed_comment

tapi tadi dapat email invitation tu..

kt bawah sekali email tu tulis ..

“Hotlink subscribers will be required to upgrade to a principal line in order to purchase an iPhone4 with an iValue plan.”
=(

keempunan aku nak angkut satu..

..
 
2010-09-22 10:49:00

nak satu tpi xde duit..xpe2..sabar2.. =(

..
 
Comment by gilagajet
2010-09-22 10:54:09

iphone yg putih skali pn maxis jual gak ke?

..
 
Comment by faiezesa
2010-09-22 11:01:46

dah beli samsung galaxy s la plak… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by CypherHackz
2010-09-22 11:36:31

Harga iPhone 4 lagi murah daripada harga iPhone 3GS. Dulu iPhone 3GS, RM2990 untuk 32GB. Tapi sekarang iPhone 4 punya harga, RM2690 untuk 32GB. Sigh~

..
 
Comment by aman
2010-09-22 11:50:35

Hoho. Nak beli satu ke bang? Hmm.

..
 
Comment by Shibli
2010-09-22 16:23:08

khaiii… jgn beli iphone4… tak best langsung… nokia3310 lagi best…. ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by h3r0
2010-09-22 16:53:43

Kalau problem dia dah fix ok la…

Takut yg problem punya.. confirm kena beli cover dia plak..

..
 
Comment by Hafiz Zawawi
2010-09-22 17:12:27

Issue antenna gate IP4 dah resolved ke?Rasanya still under investigation kan? Hmmm..

..
 
Comment by neyrashazeyra
2010-09-22 18:49:51

suka tgk no IC tu. sekian.

*takde kena mengena komen ni ngan iP4 ahaha

..
 
Comment by ZoOL
2010-09-22 18:52:03

Haha.. mmg loaded cam haram.. siap dh book lg tuh.. kalo ada problem ngan antenna iPhone 4, post cepat2 tau.. sbb aku nk hentam Apple haha.. ๐Ÿ˜›

..
 
Comment by H
2010-09-22 18:55:59

Bumper untuk ip4 boleh claim free before 30 september ni tapi tatau la kalau maxis dah provide skali free bumper tu. Papepun ip4 mmg best. Aku cinta ip4 aku. Hehehe

..
 
Comment by Wan
2010-09-22 20:43:49

bilakah aku mampu memilikinya

..
 
Comment by jalanjatuh
2010-09-22 22:54:44

da sampai ke??
before this ade bace kat paper maybe pelancaran iphone kat malaysia neh ade penangguhan coz diorang nyer masalah antenna tue.. and maybe ade penarikan semule produk..’tp xsangke akhirnye selamat sampai kat sini gak ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Feymes Aymes
2010-09-23 01:03:47

kalo nk upgrade iOS jgn upgrade sampai 4.2 nawh, takut2 x leh jail break nanti ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by khairul
2010-09-23 03:11:22

hurm.lame gak tak singgah kat sini..
sesat tadi duk baca pasal ‘rumah banglo’ kat ohartis disuruh plak masuk fb, nampak plak cite pasal iPhone 4 huhu
mula2 pikir mmg teringin gak nak sambar hp ni..tapi sekarang ni dah ada rival iPhone which is Android phone..aku tengah usha2 latest android phone..HTV EVO4 ngan Samsung Galaxy S..
tapi kalau pun jadi nak sambar iPhone4, aku akan tunggu offer dari Digi..coz DG pun nak launch minggu ni..kenapa DG? sebab kat KB sekarang dah ada WCDMA DG huhu..

p/s: aku macam terlihat nama mohd khairulnizam ni kat email aku sehari dua lepas..hurmm..pasal pe ye aku pun lupa..pasal fb kot.. ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by Mus
2010-09-23 09:01:20

pasti gempak kalau khai guna iPhone 4 ni..

..
 
Comment by zam
2010-09-23 18:16:02

Khai beli la iphone 4 ni.. nak jugak ak tengok review ip4 ko bwat kt blog pinky funky ko ney huhu!! ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Melz
2010-09-23 18:20:05

Teringin nak Gerab sebijik! hahaha..

kau takmo grab ke khai? harga pun lebih kurang 3gs jer kan? huhu

..
 
Comment by rashid
2010-09-24 16:53:24

iPhone 4 ni lagi cool la, sebab design petak, berbanding dengan iPhone 3gs tu… bab apps memang menarik..

..
 
Comment by emansopan
2010-09-25 17:36:42

wahhhhhhhhhhhhhhhh khai ko banje ar leh? :8

..
 
Comment by ejardkethot
2010-09-27 05:13:30

heh…pasal beli melalui maxis..saya sokong …hmm ..dgr kata ada yg cakap iphone boring :oups:

..
 
Comment by kapten Raju
2010-10-08 11:38:21

pebarang iphone..overrated la

android ftw!!

..
 
Comment by ridz87
2010-10-22 00:16:35

memang berbaloi pakai i-phone. sy sendri peminat i-phone and now gunakan i-phone 3gs. mmg puas hati. kapasiti pun besar 32G. download ape2 aplication ada yang free tpkbnykan bbayar. now da keluar i-phone 4, insyallah tnggu dlm mnggu dpan ingat nk beli , tnggu dpt duit biz .;)

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post