Antara si dia, Xperia X8 dan iPod Touch

Dear diary,

Empat hari lalu, baru je aku nak tidur pagi dalam pukul 9 macam tu lebih kurang (melepak dari lepas subuh kat McD sebelumnya tu), member ajak temankan pergi Serdang pulak sebab dia nak ambil buku yang dia photostat kat sana. Nak photostat apa-apa memang murah kat Serdang tu. Maklumlah harga student UPM punya pasal. Hehe. So aku bertiga pun bergerak la ke sana naik BMW bewarna Kuning. No plate rahsia. Hehe.


* sempat singgah makan apam balik perisa Durian. First time jumpa. Hehe

Then kawan aku nye kereta tu tingkap dia problem sikit. So bila kat tol, dia boleh terbukak pulak tingkap, dah x pasal-pasal tak boleh nak tutup tingkap tu. So park depan Maybank Serdang untuk member aku nak keluarkan duit. Aku pun sempat topup Touch n Go ke dalam MyKad aku. Senang nak bayar tol guna IC je. Haha.

So kitorang pun betulkanlah tingkap kereta tu depan Maybank tu. Habis semua dibukaknya. Aku jadi mando je sebab aku memang x pandai nak hitamkan tangan ni. Tangan diorang, hitam penuh minyak takyah ceritalah. Hehe. So sejam lepas tu, siaplah tingkap tu diperbetulkan. Nasib siap cepat. Mandi peluh takyah ceritalah. Aku yang tolong tengok ni pun dah basah kuyup, ape lagi dua orang member aku tu kan. Macam baru lepas main hujan kat luar rumah. Hahah!

Perut yang dari tadi memang kebuluran, membuatkan kitorang terus menuju ke KFC di The Mines. Kali terakhir aku pergi The Mines ni dalam 3 tahun yang lalu kot. Masa masih lagi study di Limkokwing University, Cyberjaya. Lulz. Banyak gila benda dah berubah. Haha. Ops, teringat pulak kenangan lama dengan ex-gf dulu. Situlah port we all dating dan shopping sama-sama sambil tengok ikan-ikan kat situ. LMAO~ (more…)

Posted on 29 March '11 by , under Apple, Daily Craps, Hidup Khai. 87 Comments.

Persepsi aku pada Apple dan Produknya – Part 2

Ini adalah artikel bahagian 2. Kalau korang belum baca yang part 1, boleh berbuat demikian terlebih dahulu. Takut-takut nanti tak faham cerita je kan? hehe.

Jika di bahagian 1, Khai bercerita mengenai bagaimana Khai daripada seorang yang tidak ambil peduli langsung mengenai apa-apa pun produk yang Apple keluarkan, tetapi akhirnya menjadi penggemar produk berkualiti Apple ini. Ini semua bukan soal fanboy seperti kata Apple Haters, bukan soal banyak duit, bukan soal nak menunjuk-nunjuk, tapi jawapan yang sama untuk semua pengguna Apple, adalah bila dirasakan sesebuah produk yang dibelinya itu dapat memberinya kepuasan. Dapat memberinya kesenangan dan kelapangan dalam melalui urusan harian yang semakin lama semakin mencabar.

Secara peribadi, selama ni Khai bertukar ganti dari satu gadget kepada satu gadget baru yang lain. Tidak pernah timbul soal puas. Sentiasa sahaja rasa ini tak cukup, itu tak cukup. Kadang-kala sampai rasa tak terkejar dengan lambakkan produk dan gadget diluar sana. Khai memang penggemar gadget kepada yang tidak tahu. Kalau orang ada yang gilakan perempuan, ada yang gilakan motor, ada yang gilakan kereta, tapi untuk diri seorang Khai, yang dikejarnya adalah teknologi yang sesuai untuk dirinya. Yang selalunya membawanya ke dalam dunia kehidupan dan pekerjaannya yang tersendiri.

Khai pernah post di Twitter andaikata Khai dicampakkan seorang diri ke sebuah pulau dan dibekalkan makanan yang mencukupi, sebuah Macbook Pro dan talian internet yang laju, InsyaAllah Khai akan boleh hidup tanpa pernah ada rasa sunyi dan kebosannan. Itu apa yang dapat Khai bayangkan. Kalau benar-benar terjadi, wallahualam lah kan? Hehe.. (more…)

Posted on 13 January '11 by , under Apple, Gadget. 101 Comments.