Stick With Me, Baby!

1,636 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Justkhai Stick With Me, Baby

Khai tak berapa ingat, maybe dalam 3 minggu yang lepas macam tu, Khai ada buat pembelian satu aksesori untuk Macbook ni. Aksesori ni taklah seberapa pun tapi memang menarik kerana ianya akan menutup sedikit logo Apple yang berlampu tu hingga nampak macam kepala orang dengan penuh kretif sekali. Macbook ni memang jenis laptop yang tak sesuai untuk ditampal apa-apa sticker sebenarnya kerana mencacatkan ke’seksi‘an yang ada pada Macbook tersebut. Tapi untuk sticker kali ini, ianya langsung tidak menjejaskan penampilan seksi untuk sesebuah Macbook.

Khai dapat tahu ni dari Faizah Chokilala. Dia yang beli sticker ni dulu. Tak tahu la dia tahu dari mana. Then Khai tanya beli kat mana, dia pun kasi website sticker ni, www.stickwithmebaby.com. Selepas menjelajahi beberapa minit web tersebut, terus tertarik untuk cuba beli satu. Banyak design untuk dipilih mengikut kesesuaian dan keperibadian tuan Macbook. Pembayaran dilakukan melalui Paypal atau kad kredit.

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Penghantaran mengambil masa hampir 2 minggu lebih untuk sampai ke rumah Khai disebabkan penjual sticker tersebut beroperasi di Barcelona, Spain. Cakap banyak pun tak guna, gambar berikut mungkin menjelaskan semuanya.

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Pendek kata, memang amat puas hati dan memang terbukti yang barang dibeli dari mereka secara online, tiba dengan selamat. So lepas ni korang boleh beli juga kalau berminat dan tak perlu risau sebab Khai dah buktikan yang ianya memang sampai betul-betul depan rumah Khai. Kualiti sticker’nya juga boleh dikatakan tak macam kualiti sticker biasa yang kita jumpa di Malaysia ni. Ianya jenis liat dan macam ada sedikit texture yang membuatkan sticker tu amat kuat dan sangat susah untuk terkoyak secara tidak sengaja.

Amacam, hensem tak Macbook Pro saya ni? Hehe.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 6:59 am 9 September '11 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,636 views
Dalam kategori: Apple | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

37 Comments »

Comment by PenPatah
2011-09-09 07:05:52

Smart! Yang sticker tu hanya untuk logo apple je? :[

..
 
Comment by aleep
2011-09-09 07:06:28

waaaa..external har disk yang sama. colour sama! haha

..
 
Comment by Ezio sasuke
2011-09-09 07:06:38

ceh,bestlah…

..
 
Comment by sjiehan
2011-09-09 07:17:36

pergh… lawa siot!!… berapa harga???? nak jugak 1

..
 
Comment by sjiehan
2011-09-09 07:19:58

sempoi gile designer stiker nih… geram lak tgk… hahahaa

..
 
Comment by Penyu
2011-09-09 07:20:03

gile cool. haha. pesal laptop aku takde logo cam apple nih?

..
 
Comment by sjiehan
2011-09-09 07:21:15

logo laptop lain ade x?

..
Comment by Khai
2011-09-10 05:37:51

Web tu memang jual sticker untuk Macbook je. Tak pasti tentang laptop yang lain. Tapi mesti ada kot cuma dengan style yang lain dan tersendiri.

..
 
 
Comment by ann
2011-09-09 07:29:10

laptop dell ni xkuar chya lak..huhuhuu.. tmpal kat depan screen laa baru ade chyaa :choler: :choler:

..
 
Comment by muhdnur
2011-09-09 07:54:34

wow! awesome~
tp kan, bg sy lah, xperlu pasang sticker..lg smart klu bntuk yg asal..
neway, bgantung ngan pndapat masing2 lah. 🙂
rasenye ni 1st comment sy.
dlu2 x brni nak komen sbb xde macbookPro.
skrg tidak lagi.
woha!! :o:

..
Comment by Khai
2011-09-10 05:37:13

Dulu Khai rasa macam tu juga. Tapi bila dah lama-lama, akan rasa boring dan nak lakukan something untuk nampak lain dari yang lain. Why not kan? hehe..

..
 
 
Comment by Fuza Marquis
2011-09-09 07:59:28

serious cool. at first i thought u edit the pic pakai photoshop!

..
 
Comment by sukacuka
2011-09-09 08:27:49

Comel la.!

..
 
Comment by Kodet
2011-09-09 08:41:24

Hensem2 , harga dia berapa? dalam dollar , agak2 mesti lebih dari 30 ringgit ni

..
 
Comment by Omar
2011-09-09 15:55:55

Style..tapi aku takde Mac la..

..
 
Comment by taikoz
2011-09-09 16:18:52

kesimpulan dr entri ini, hanya KHAI sorg je kat Malaysia ni yg bole buat gempak mcm ni kt Macbook Pro die.. (iyee..kiteorg taw ko fanatik ngan apple nih..) Seseungguhnyer, kat negara kite ni die sorg je bole buat mcm ni.. Hoohoho 🙂

..
Comment by Khai
2011-09-10 05:29:33

Contoh sikap melayu lama. Melayu zaman sekarang dah takde yang busuk hati la brader.. Get a life la ye? hehe. Terima kasih.

..
 
 
Comment by Saveq
2011-09-09 16:48:19

Terbaikkk bro…biarpun logo tu berubah but people still perasan tu MAcbook..so takde hall la..

..
 
Comment by beaty
2011-09-09 17:39:31

napa pula nak tu Apple tu…heheh

heheh tapi cute juga la tu//

..
 
Comment by The Red Rambutan
2011-09-09 17:59:07

Bro Khai, saya pun nak beli juga. Nak beli 3 sebab untuk 2 MacbookPro dan satu MacbokAir. Boleh tolong emailkan info pada saya di email yang tertera di komen ini ye. Thanks Bro. Apple Forever! Apple Rules! Yay!

..
 
Comment by hazwan
2011-09-09 22:29:13

smat giler…bile la Acer aku ni nk tukar dgn epal haha 🙂

..
 
Comment by Izral
2011-09-10 06:42:36

saya pakai sticker yg ada gambar Pac-man…
abg kena try juga nnt ^^

..
 
Comment by Zarul Umbrella
2011-09-10 17:28:52

mmg cantik..tp saya still sayang nak tampal apa2 kat macbook saya ni..even nak letak casing pun sayang..huuhu

..
 
Comment by MeiAx HRC
2011-09-11 02:51:56

cool la khai..

tapi utk acer punya xda? :p

..
 
Comment by ScaniaZ
2011-09-11 20:02:43

huhuhu..terbaekk..!!

..
 
Comment by Sepukul
2011-09-12 02:35:50

urghh…semakin galak hati aku nak beli MacPro nih..haishh!!setim jek tengok mac pro atas meja..hehe

..
 
Comment by zool
2011-09-12 06:46:26

Hensem tu..
aku nak beli sticker tu??
jgn kata mac pro.. laptop biasa pun tak terbeli2 … huhuhu

..
 
Comment by taikoz
2011-09-12 21:37:32

Contoh sikap melayu lama. Comment negative skit je dah kena sound. Nak org puji2 die jer.. yelaaa.. kite puji la dia melambung2.. baru la Khai kembang semangkuk kan?? Hehehee~

..
Comment by Khai
2011-09-13 01:45:38

Terima kasih. Jadilah manusia yang positif ya. Jangan selalu salah-erti niat orang yang ikhlas nak berkongsi maklumat dan ilmu. Tanya diri kita, apa kita buat pada orang lain.

..
 
 
Comment by Wizurai
2011-09-15 08:49:46

gambar kat office baru ke?

..
 
Comment by aibat
2011-09-16 19:57:54

aiyaa..x mampu nak beli macbook agi..tunggu dulu lah..:)

..
 
Comment by ejardkethot
2011-09-18 15:45:53

the designer ! i loike ..

..
 
Comment by Afiq Taib
2011-09-21 07:32:02

Wow nice lah!!! Tapi belum mampu lagi beli Macbook, huhu 😀

..
 
Comment by Afiq Taib
2011-09-21 07:34:14

Wow nice lah!!! Tapi belum mampu lagi beli Macbook, huhu

http://kawkawpunya.com | Blogger Pantai Timur

..
 
Comment by mamat
2011-09-27 18:13:06

nice gila.. khai beli barang online dekat barcelona.. huhu
2 minggu pula tu sampai cepat betul..beli barang on9 dalam malaysia ni pun nk kena tunggu lebih kurang seminggu juga..he3

..
Comment by Khai
2011-09-29 07:03:35

Khai dah beli baru tahu barang tu dari Barcelona sebenarnya. Hehe. Tu la 2 minggu je masa diorang ambil. Tak kisah lah kan asalkan sampai. Yay! Hehe..

..
 
 
Comment by titan
2011-11-22 15:11:21

takpelah. aku memang jenis malas nak tampal-tampal sticker kat laptop. haha..

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?