Makanan paling lazat di dunia

10,367 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Finally, pukul 3 pagi semalam, Khai format jugak Notebook ni. Pakai Vista balik selepas setahun Khai ban. Nampaknya kali ni support Vista bukan kepalang. Sangat puas hati. Sesungguhnya Microsoft belum cukup bijak apabila kenyataannya DVD RM11 yang Khai beli still dianggap original oleh mereka dan menerima privilage class number 1 untuk mendownload sebarang file yang mereka beri. Thanks Bill Gates. Hehehe.

So sekarang, no more Mac like. No more Apple logo. Saja berubah angin. Lama tak guna Vista, rasa macam cool je la pulak. Hehehe. Lagi-lagi bila dapat download semua update termasuk Vista Extra yang ada Windows DreamScene tu. Tak tahu DreamScene tu apa, tanya Khai kat bahagian komen.

Ok, straight to the Ampang Point, berikut adalah makanan kegemaran Khai. Tapi dalam Khai punya nightmare je la. Bluweekkk!!! Sebenarnya, ni gambar-gambar menu untuk mereka yang menyertai rancangan Fear Factor. Ini baru gertak sikit, kompem-kompen korang dah tak nak masuk.


Ada lagi.. kali ini lebih lazat.. sumpah tak tipu..

Kenapa agaknya Khai tak watermark gambar-gambar di atas? Adakah sebab copyright dari owner gambar ni? Ah persetankan mengenai hakcipta. Sejak bila rakyat Malaysia kenal apa itu hak cipta iye tak? (Fakta: 84% rakyat Malaysia lebih gemar menggunakan Windows pirate)..

Ini ada satu cabaran untuk korang atau lebih kepada membantu Khai. Khai nak korang yang ada blog or forums atau apa sahaja web, tolong curi gambar-gambar di atas dan letak di website korang. I mean, korang just copy URL gambar then terus letak. Khai nak cuba something berjaya atau tidak. Kalau gambar tu keluar kat blog korang tu, sila inform. Kalau tak keluar tu, maafkan Khai. Awal-awal dah mintak maaf ni. Hohoho.

Pssttt: Baru teringat ada 7 orang reader JustKhai email pada Khai, nak tahu Khai pakai antivirus apa dan mereka mahu Khai share di sini. So tunggu dalam entri yang akan datang. Pastinya ianya bukan Kaspersky lahanat mahupun BitDefender super lahanat.

Ditulis pada 12:12 am 24 July '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Tag: , , ,


RSS feed

61 Comments

Comment by n3dmax
2008-07-24 01:09:55

hahaha,edited..gli da aku tgk bro…ko nye helah tuh brjaye beb!!
huhuh,ko x ksi gune real img ko,tpi ko tibai ngn image yg ade ayt2 yg mntap bro!! hahah…cmne ek aku nk buat cm2??? ko setting ktne brO???

Comment by Khai
2008-07-24 01:29:43

wahaha… berjaya ek? nanti dalam entri2 yg akan datang, aku buat tutorial dia..

 
 
Comment by n3dmax
2008-07-24 01:12:02

bro,kt muke dpn scukz.com http://scukz.justkhai.com/ ko slh ltak info,Fara Fauzana, DJ (Radio Era), Kuala Lumpur…pmbtulan(Radio Hot.fmh)ehehe..

Comment by Khai
2008-07-24 01:30:39

ahahaha… demmn! thanks bro coz notice..

 
 
Comment by bd fabregas
2008-07-24 02:28:21

wow.. memang menyelerakan..

 
Comment by IcedNyior
2008-07-24 04:24:05

nak test hotlinking images ler tu :P

Comment by Khai
2008-07-24 08:57:06

kui2.. tahu2 je dia ni.. penat2 je rahsia x kasitahu kat entri.. dah kantoi kat bahagian komen..

takpe2.. sape nak cuba, boleh cuba lagi.. berikan feedback korang…. lalalala..

 
 
Comment by Uncle G
2008-07-24 10:29:48

erkhhh… geli plak tgk… nie gambao betui ke photoshop nye gambo nie?

Comment by Khai
2008-07-24 12:04:32

consider urself.. x mo kasitahu

 
Comment by eika
2008-07-26 21:14:39

adik pon x tau la sme ade gmbo nie btoi ke x………adik tgk pon geli gak

 
 
Comment by nieza
2008-07-24 13:19:52

eee…teruk nyee…..makanan kgemaran sape la…xlalu nk tgok

 
Comment by syuxx
2008-07-24 14:03:18

bukan yg ori pun. semua macam photoshop je. haha
tapi kalau ada real, geli jugak tengok.
apatah lagi nak makan

 
Comment by cencorot_91
2008-07-24 19:20:18

hoho..
mcm sedap je..
nanti aku cdg kat cikgu aku makan mende ni masa jamuan.

 
Comment by amirull
2008-07-25 00:52:37

yay…
aku bole…
aku bole…
aku leh letak gmbr tu kt blog aku…
haha…..

Comment by Khai
2008-07-25 01:06:25

blah ar ko.. kasi ar url blog sini.. cakap kosong je keje. hehe..

Comment by amirull
2008-07-25 01:08:54

aku bukan nye kopi & paste bulat2…
aku ‘save image as’ pastu upload lek gmbr tuh…

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-07-25 01:14:23

ek elee.. itu mmg le… sabo je la dia ni..

 
Comment by amirull
2008-07-25 01:16:24

yeye.. cik (cik lg ke??) khai…
sabo2..
sabo ittew separo drpd iman….

(reply untuk komen ini tamat di sini)

 
 
 
 
Comment by xtreme_paranoid
2008-07-25 01:25:22

meh aku teka..
ko pki nod32 ea?
betoi x? huhuhu~
saje je teka2..lol

Comment by Khai
2008-07-25 01:46:01

mak ai.. pandai nye ekau ni.. nah amik 2o sen ni.. gi beli coklat.. hehehe…

Comment by amirull
2008-07-25 01:50:32

he’eh…
same cam aku ar..
aku nyer version 2.7…
taun 2006 nye…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by asdar_saifulah
2008-07-25 08:37:40

err khai….. ada 2 soalan:

1. apa tu DreamScene??
2. nod32 ok ke?? stakat nie kme pkai Bitdefender Internet Security 2008 ok jer, x der mslh brat n lembap dgn RAM yang cme 512MB nie…..

Comment by Khai
2008-07-25 09:03:07

hoho.. dreamscene tu, siapa yg pakai windows vista ultimate tahu la.. tapi bukan semua yang amik tahu pasal ni sbb dreamscene ni termasuk dalam package Windows Extra, di mana kepada pengguna vista ultimate yg update windows dia..

which mean, yg ori.. sbb nak update tu, dia mesti detect dulu oem atau tidak..

by default, mmg takde windows extra ni dalam vista selain selepas update windows tu dulu.. so bila dah update (dan jika dreamscene di tandakan), so lepas tu ade la Dreamscene dalam Vista ultimate tersebut bersama2 beberapa software yg termasuk dalam windows extra..

windows extra ni senang dikata sebagai bonus la untuk mereka yang membeli vista ultimate..

oh ye mengenai dreamscene, dreamscene ni membolehkan kita setting video sebagai desktop wallpaper.. which mean, before kan boring gile wallpaper gambar je kan.. so skang boleh letak video jadi wallpaper..

mmg cool yg amat sangat.. usya la kat youtube..
http://youtube.com/watch?v=8MZyRoJv-U8

 
Comment by Khai
2008-07-25 09:06:50

bitdefender.. no 1 antivirus in the world… second, kaspersky.. and no 3, eset NOD32.. hurmm..

Fakta yang perlu tahu..
1. Internet Security tak sama bro macam Anti Virus..
2. tak lama lagi kalau update, blacklist la tu license key dia.

so cara yg terbaik, gunakan yg free dan berada dalam ranking paling baik… dan jawapannye, tahu la nanti..

psstt: Limkokwing guna ESET nod32..

Comment by flameduplicate
2008-07-25 10:07:11

just beli je lesen origanal kaspersky..bukan mahal pon…beli lesen utk 3 komputer, baru 60 ringgit.Share la 3 orang, sorang baru 20 ringgit beb.

Pasal piracy tu, aku sokong piracy sbb user leh try dulu software sebelom dibeli..cth cam kaspersky,lesen pirate telah membuatkan banyak user beli lesen origanal sbb puas hati ngan av ni.

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-07-25 10:52:34

yup2.. ade betulnya tu.. tapi untuk yg kedekut cam aku dan takde member yg nak share2, terpaksa la cari yg percuma dan bagus… see, mana satu pilihan bijak?

 
Comment by me amor
2008-07-28 11:00:34

huhuhuhu….ko mmg kedekut….mana aku nye chickn chop 2 tngkat?

 
 
Comment by asdar_saifulah
2008-07-25 11:29:23

thanks 4 da explaination…… aaa… nanti jmput singgah kat website kme, entri khas utk junior batch 4…

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Awangku Yusli
2008-07-25 18:33:13

Alaaa tu mesti guna AVG Anti-Virus Free tu. Kan kan kan?? Ngaku jelaaa… hehehehehe..

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-07-25 20:43:29

salah!! haha

 
 
 
 
Comment by flameduplicate
2008-07-25 09:48:57

masuk web drexter,pastu tengok pasal scukz tshirt design…kesian drexter xpasal2 kene fcuk..dah la dia tolong design..hahaha

Comment by Khai
2008-07-25 10:54:56

ape ek url blog dia.. siapa yg fcuk dia tu? kurang asam bebeno?

Comment by flameduplicate
2008-07-26 02:38:00

hahaha,..
cough**ht**s**
cough**image redirect**
cough**scukz image hosting**
gatal plak tekak aku nih…sesape ade strepsil..?

hahahhaa

http://draxter.fwenz.info/ ->drexter

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by chot
2008-07-25 10:56:03

siot la ko khai..nak termuntah aku pagi2 jumaat ni tgk gambar tu..

Comment by khai
2008-07-25 11:08:12

eh eh, camne nak jadi team khai dalam fear factor nanti ni bro? alamak.. kalah la gini.. hehee

 
 
Comment by adil
2008-07-25 14:20:55

khai. leh tau cmne nk tau cara wat ajax show comments ni. nmpk cool la. ajar la sket.

Comment by Khai
2008-07-25 14:58:43

ajak yg mana satu ye? kat HOME or kat page.php ni? ajax ke yg kat sini?

Comment by adil
2008-07-25 19:17:42

yg dekat home tu…

(Comments wont nest below this level)
Comment by khai
2008-07-28 15:44:43

email khai tanye pasal plugin ni.. khai kasi via email//

khai_luct @ yahoo . com

 
 
 
 
Comment by Awangku Yusli
2008-07-25 18:35:29

Tu gambar2 untuk Fear Factor eh? Ni pengalaman aku sendiri.. makan lauk ayam kat Shanghai waktu trip aku ke sana bulan lepas. Tengok aaa… memang terkezut factor giler2 nyer.

http://ayusli.com/2008/06/shanghai-noon-update-2/

Comment by Khai
2008-07-28 14:22:54

huhu.. kari kepala ayam… dasat dasat.. hehe

 
 
Comment by pjan
2008-07-25 19:29:45

Hahaha manusia makin maju makin mundur ke belakang…
Tapi pelik ehh org cina mkn yang bukan2 pun leh maju tp org kita..mmm lu pk la sendiri
assalamualaikum

Comment by Khai
2008-07-28 14:24:46

maju tak maju, lihat pula pada ATTITUDE mereka dan orang melayu kita.. tu je bezanya.. makan apa semua, itu x penting..

 
 
Comment by amirull
2008-07-25 23:47:49

menatang yg dok kt topping donat (yeke donat??) tuh anak babi ker??

Comment by khai
2008-07-28 15:46:51

rasanya tu lebih kepada anak tikus @ hamster.. entah.. cam bab1 pon ade gak iras2.. huhu

 
 
Comment by dYeeLa
2008-07-25 23:50:02

khai,ms ak tgk gamba2 d’ats..ak bru bkk plastik biskut.bru nk suap biskut tu ke mulut.

TAPI.

aiyaRk!

tak jadik!tak jadik!

ilang selera mkn ak bile tgk gamba2 d’ats.

adus.

(*perut teros berkeroncong~)

 
Comment by flameduplicate
2008-07-26 16:20:45

aku berjaye mencuri gambar tu tanpe save as pakai ajax iframe..hahaha

 
Comment by titan
2008-07-26 21:57:39

tak leh makan. haram tuu rasanya..

 
Comment by am
2008-07-27 13:01:01

am save gambar tu ok ajer..

Comment by Khai
2008-07-28 14:16:09

save je mmg boleh… skang ni cuba copy URL image tu then letak di website anda.. terima kasih..

 
 
Comment by alee_kimia
2008-07-28 10:18:25

khai cmne nk wk dreamscean tuh…aku try xleh la…huhuhu

Comment by Khai
2008-07-28 14:19:01

pastikan anda adalah:

1. pengguna windows vista ULTIMATE.. original atau tak ori tapi mendapat status original dari Micsorosft.. macam khai.. huhu..

2. Update online vista anda.. dan sebelum install, pastikan tanda pada windows dreanscene (termasuk dalam pakej windows extra)

3. melompat la sampai kebumbung bila dah berjaya..

Comment by alee_kimia
2008-07-28 16:14:13

mmg gne vista ultimate dh ni….nk update pkai ap ek???sorry….ssh kn ko khai….

(Comments wont nest below this level)
Comment by alee_kimia
2008-07-28 19:18:50

Khai dh buleh…hahaha..thanks.

 
Comment by alee_kimia
2008-08-12 20:55:59

Khai ntah knp aku xdpt nk buat pown mcm tu….tlg aku uwauwaaaa

 
 
 
 
Comment by khaiphotography
2008-07-28 13:54:03

Pssttt: Baru teringat ada 7 orang reader JustKhai email pada Khai, nak tahu Khai pakai antivirus apa dan mereka mahu Khai share di sini. So tunggu dalam entri yang akan datang. Pastinya ianya bukan Kaspersky lahanat mahupun BitDefender super lahanat.

aku tahu jawapannn ….
GVR antivirus …
GeekZ Virus Remover rite ??
malaysia student wat!
hehehe :P

eh sumpah mcm x caye je ouh makanan kat atas tu ..
yg mgerikan pic no2 ..
ayoyo …
mmg nak muntah pn ada biler tgok balik!

grrr :-S

 
Comment by azleah
2008-07-29 20:00:28

Nasib la aku dah baca entri terdahulu. Haha.. mesti org tu terkilan kan kalau sesuatu keluar semasa mereka copy gmbr2 dr blog ni :P

 
Comment by Infinity
2008-08-06 17:07:34

So delicious………..

 
Comment by sya
2008-08-19 22:17:14

i curi satu gambar, letak link kat my blog. ok je?

*edit. ok ok keluar some msg from u lah. haha. funny

Comment by Khai
2008-08-20 00:36:52

hihi.. tu la u.. padan mukee….

 
 
Comment by tomatino tomato
2010-05-05 14:21:21

bagus betul gambar2 kt entry nie….sesuai utk mereka yg nak kuruskan badan…..cara2 nya….

ambil sepinggan nasik dgn beraneka lauk yg sedap…
dok mengadap pic2 diatas….pastu sure korg dah xde selera makan………
perut yg lapar pon jd kenyang…….
buatla selalu…….pasti kurus………… :) :) :)

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?