Kad Kredit terbaru Maybankard 2

18,467 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Ini mungkin kali pertama korang terbaca pasal kad terbaru yang dikeluarkan pihak Maybank iaitu kad Maybankard 2 yang membawa maksud dua kad (dual card) penting. Tahun 2011 ni, masuk tahun ke-4 Khai menggunakan Maybank sebagai pengatur rasmi kewangan Khai dan keluarga.

Dan kad terbaru dari Maybank ini, disasarkan khas kepada semua rakyat Malaysia yang menggunakan kredit kad di dalam urusan harian mereka. Berikut adalah rupa dua kad terbaru mereka ini.

Sememangnya dengan design yang amat cantik dan menarik. Maybankard AmEx (on left) dan juga Maybankard Mastercard. Khai akan berikan gambar yang Khai snap sendiri dalam entri Maybankard 2 yang akan datang.

Dengan Maybankard 2 ini, lebih banyak faedah yang akan kita dapat. Sebagai contoh, setiap RM1 dari penggunaan Maybankard Amex, kita akan diberi reward sebanyak 5 points. Kalau masih tak berpuas hati dengan reward yang ada, kita tetap boleh dapatkan pulangan 5% dari rekod transaksi setiap minggu!

Faedah Penjimatan

Berapakah banyak penjimatan yang bakal diterima pengguna? Semua kad yang kita guna, sememangnya mempunyai charge tertentu dari pihak bank (mahu atau tidak). Apapun kad Maybankard 2, masih antara yang mengenakan charge terendah kepada pengguna iaitu lebih kurang 8.8% sahaja per annum. Dalam apa sahaja pun, kita semua pastinya inginkan sesuatu perkhidmatan dengan bayaran yang paling murah bukan? So, jelas kat sini mana yang lebih baik. Paling menarik dengan kad Maybankard 2 adalah yuran tahunannya adalah PERCUMA!

Kalau korang bezakan sendiri kad Maybankard 2 ini dengan kad yang lain, pasti nampak ketara perbezaan antara mereka terutama dari sudut yang menguntungkan kita sebagai pengguna. Sebagai contoh, penggunaan minima dalam RM3,000 sebulan, akan memberikan kita penjimatan dalam RM2,300 dalam masa setahun. Diulangi, RM2,300 dalam masa SATU TAHUN!! Siapa nak kasi kan?

Dengan kad ini juga, korang boleh keluarkan duit melalui mesin ATM. Tetapi ingat yang charge yang dikenakan agak tinggi. Jadi kalau nak keluar duit kat ATM guna kredit kad ini, pastikan dalam keadaan yang benar-benar memerlukan.

Contest

Pihak Maybank juga ada menganjurkan dua contest menarik kepada para pengguna Maybankard 2. Lebih banyak kawan korang yang berdaftar dengan korang sebagai referer, lebih tinggi peluang untuk memenangi hadiah-hadiah hebat yang disediakan mereka.

Hadiah yang menarik berupa iPod Shuffle setiap minggu bagi sesiapa yang paling banyak dijadikan referer (recruiter) oleh pelanggan baru. Setiap satu pendaftaran baru akan diberikan point oleh pihak mereka. Tak susah pun memandangkan korang semua mempunyai blog, Facebook dan Twitter, beritahu sahaja pembaca dan kawan-kawan untuk sama-sama mencuba produk terbaru Maybank ini. Whoaa!

Kalau hadiah mingguan adalah iPod Shuffle, hadiah bulanan pula adalah iPad. Dan dihujung contest, recruiter yang paling tinggi akan memenangai RM10,000 baucer dari Apple. Seriusly, dengan RM10k, korang dah boleh beli Macbook Air, iPhone, iPad dan Time Capsule dengan sekelip mata sahaja. Again, Whoaa!

Oh ya, bukan itu sahaja, 300 pengguna yang terawal dan spend at least RM15,000 menggunakan kad mereka, akan memenangi 1 Samsung Galaxy Tab 16GB. Gosh, seriously?!! Kalau korang hantu gadget macam Khai, takkan tak tertelan air liur kot membacanya? Haha.

Apapun, layari website mereka di www.maybank2cards.com.my untuk keterangan lanjut mengenai contest dan juga maklumat mengenai kad terbaru mereka ini.

Ini adalah review bahagian satu dan dalam review bahagian ke-2 nanti, Khai sendiri akan memberikan review lebih lengkap di mana Khai sendiri akan menggunakan kad ini dan setiap detail akan diceritakan. Semua ini untuk memberi gambaran yang lebih jelas lagi untuk semua pembaca blog ini adakah benar Maybankard 2 cards ini benar-benar seperti apa yang Khai ceritakan di atas tadi.

maybankard2

Ini adalah gambar dua kad yang Khai ceritakan di atas yang dah pun berada di tangan Khai (best’nya jadi yang terawal menggunakannya!! Hehe). Kenali kad ini lebih dekat di dalam entri yang akan datang.

P/s: KALAU HARI INI KITA SEDANG MEMANJAT KE PUNCAK KLCC DAN HAMPIR TIBA KE PUNCAKNYA, CAPAILAH TANGAN UNTUK SAHABAT-SAHABAT YANG MASIH DIPERTENGAHAN JALAN. BIAR KITA SEMUA SAMA-SAMA SAMPAI KE PUNCAK KLCC YANG INDAH ITU BERSAMA-SAMA.

Ditulis pada 10:52 am 26 January '11 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Advertorial | Tweet This!

Tag: , , , , , , , ,


RSS feed

85 Comments

Comment by mrnamie
2011-01-26 11:30:32

Bukan takat panjat klcc je, panjat bukit broga pon ke capai tangan kawan2 yang tak berkesempatan nak join ni jgak.. hehe

 
Comment by Irfan Naufal
2011-01-26 11:33:19

menarik gak ni kahi..saya visa ada dan amex pun ada.. :)

 
Comment by Fazreen
2011-01-26 11:39:44

Aku guna public bank je.. tu pun debit..belum sampai masa guna kredit lg ni..kang tak mampu nak bayar..

 
Comment by Mr.Bintang
2011-01-26 11:46:00

nak apply memang dapat 2 card ke? huhuhu…

 
Comment by kesatriapoyos
2011-01-26 11:53:50

terbaik!..tapi aku tidak memiliki ape2 pon kad mcm ni..ahakz..

mutiara kata yang terbaik! dari khai : KALAU HARI INI KITA SEDANG MEMANJAT KE PUNCAK KLCC DAN HAMPIR TIBA KE PUNCAKNYA, CAPAILAH TANGAN UNTUK SAHABAT-SAHABAT YANG MASIH DIPERTENGAHAN JALAN. BIAR KITA SEMUA SAMA-SAMA SAMPAI KE PUNCAH KLCC YANG INDAH ITU BERSAMA-SAMA…

dalam maknanyer ni… 8)

 
Comment by sham
2011-01-26 11:54:57

tQ Khai :)
I will get it ASAP :)

 
Comment by saki77
2011-01-26 11:59:46

Kalau x guna kad langsung lg jimat……cash only….hehehehe…

 
Comment by toru
2011-01-26 12:10:01

aku xmo guna kredit kad…kui3x

 
Comment by feilo
2011-01-26 12:30:32

bro,card number walau blur bleh nampak..tau x kalau card number and expiry date ada,sesapa pun bleh charge u punya card by merchant..jeng jeng jeng..number yg blur tue mcm 300X..better black kan je..

 
Comment by anip
2011-01-26 13:07:57

aku sebenarnya tak pandai gune kad kredit, macam susah je. nnt takut banyak berhutang , tp tetiba aku berminat plak dengan kontest di atas. menarik kot. heheheh

 
Comment by aizuddin
2011-01-26 13:21:05

tak pernah lagi tau maybank ada keluar card baru..

 
Comment by syahirul
2011-01-26 14:54:42

erm ada tak benefitnya pada aku sebagai pengguna maybank yg tegar?

 
Comment by zul
2011-01-26 16:25:26

Kad atm takde baru lagi?

 
Comment by Akmal
2011-01-26 16:51:37

salam khai

ada typo sedikit kat ”mabankard”maklumla tulis banyak kali erk? hahaha

sekarang ini pun tak pakai kredit card sangat sebab lebih kepada online transaction jadi perfers
Mol PayPal Card
lebih sesuai rasanya la

 
Comment by onetrg
2011-01-26 16:52:34

puncak khai bkn puncah he2 clap 2..

 
Comment by onetrg
2011-01-26 16:53:55

ape2 pn,nice mutiara kta 2…nk pnjam leh x?leh kn khai kacak he2..

 
Comment by fiD
2011-01-27 00:15:19

kad cantik, duit dalamnya pun kena cantik, hehe
:[

 
Comment by fadli
2011-01-27 12:05:32

meanarik,design cantik tp syg sy masih x ad kad maybank ni.akaun maybank pun x ad lg..hehehe

Comment by Khai
2011-01-29 05:58:08

So kenalah buat satu akaun Maybank. Rasanya takde bank lain yang benar-benar kukuh bertapak di Malaysia ni selain Maybank. Syarikat tempatan kita sendiri pulak lagi. Hehe..

 
 
Comment by Eriyza
2011-01-27 12:49:23

Err, kad kredit kaa??
Tak layak kot nak mohon. :p

 
Comment by zool
2011-01-27 20:25:12

Hm.. maybank card debit kan?? ke credit card?

Comment by Khai
2011-01-29 05:57:18

credit card :D

 
 
Comment by xjion89
2011-01-28 11:03:04

hihihihi, dropping by^^

 
Comment by Jobs
2011-01-28 12:06:29

waaa..menarik.. :o:

 
Comment by ikhwan
2011-01-28 21:08:08

nak buat jg kad mcm ni.dsgn smart

 
Comment by henry zackery
2011-01-29 01:07:29

waahh.. nak wat akaun mybank la pasni :)

 
Comment by Jokerkolo
2011-01-29 22:39:03

owhh..mau kena apply gak lepas ni

 
Comment by TNSkY
2011-01-30 02:40:32

hehe..dapat tgk je lah kat kredit nie..kompom xlepas sbb SKY student agi :-P

 
Comment by fendidahada
2011-01-31 10:06:35

belum brani guna kad kredit lagi…huhu.study pun tak habis..income tetap pun takde..anyway gud job maybank…nice idea untuk perkongsian bersama pengguna…bukan mengaut untung semata-mata ;)

 
Comment by eimsperfume
2011-01-31 10:51:00

dah ada 2 kredit kad.. awal2 dulu terkawal juga. lama2 dah tak terkawal sangat.huhu :p skrg tgh kaver balik.. adeih.. =(

 
Comment by fikri91
2011-01-31 11:52:58

kad kredit???..
dua perkataan ini memng berpuaka bagi diriku….
tapi barang siapa yang mampu memng best r…
swipe saja..

maybank credit card memng banyak kelebihannya…
tapi barng siapa yg xmampu jangan berangan r..:) :)

 
Comment by Mohd Isa
2011-01-31 23:32:16

hoho, aku tak pakai credit card la plak. kalau debit card ada la. boleh join gak ke? hehe

Comment by Khai
2011-02-02 06:40:08

Boleh join juga. Try refer entri part 2 nanti.

 
 
Comment by acul
2011-02-01 03:19:17

satu hari nanti aku akan gunakan juga hik2 :)

 
Comment by penyu
2011-02-01 23:16:14

hmmmmm ok gak kad tu kan? islamic ke? ;)

 
Comment by hadi
2011-02-02 07:38:27

salam khai n sume…nk tny sket,aku nie bdk dok blaja lg…bdk U la..paz 2 aku nk ajk mmber2 aku g Genting Highland cuti sem nie..so depa sume sruh aku booking hotel room..xkan nk tdo lam keta lak an..tp mslahnye,aku xdak kredit card apa sume nie..kad MayBank warna merah tu ada la(gambar buah ceri kot klu xslh)..ada la tulis Visa kat kad tu tp aku bkn taw pape pn…lg 1,kad Maybank aku tu merangkap debit kad skali an..ada sapa2 ley tlg selesaikan mslh aku?? :oups: ..any suggestions?? Khai klu ada ilmu sal ni,curah2 la sket ye..huhu :)

 
Comment by wazy
2011-02-05 21:29:09

Macam best je kad kredit versi terbaru ni
nak try tanye la kat Maybank terdekat untuk maklumat lanjut
thanks khai untuk info ni

Comment by Khai
2011-02-07 01:04:42

Sama-sama kasih. Hehe.

 
 
Comment by Iqbal
2011-02-05 23:15:17

Bang,

Aku tengok dekat website MBB tu, ada mentioned this sentence “Maybankard 2 MasterCard will be available from April 2011 onwards. ” under Maybankkard 2 gold card.

Is it the same macam apa yang ko pakai sekarang nih? sebab rasa mcm xsama, tpi pelik sbb ada that sentence, just wondering can it be apply now or wait until April 2011.

Comment by Khai
2011-02-07 01:04:25

Tak sure dah boleh apply ke tidak. Khai ada pun sebab sengaja nak kasi pendedahan awal kepada kad ni kepada umum. Nantikan part 2 mengenai maybankard 2 ini nanti.

 
 
Comment by eimsperfume
2011-02-07 15:10:03

penjimatan sangatler maybank credit card nie…

udah2 ler.. utk nk dptkan penjimatan rm2300 setahun. korang kne belanja rm3000 sebulan..all credit cards are almost the same lah. yg penting kalu pandai guna,pandai bayar blik hutang ok ler.. :lol:

Comment by Khai
2011-02-08 03:08:57

credit card memang semuanya sama sahaja. Tapi dari segi benefit, Maybankard2 ni memang jauh perbezaan dia dengan yang lain. Kalau tak, takdelah diorang launching besar-besaran kad ni kan? Hehe..

 
 
Comment by kira
2011-02-08 00:51:26

sebenarnya igt xnak tambah kad kredit…

tapi rasa cambest je dia punya benefit….trus ter apply gak

 
Comment by Mantra
2011-02-08 01:29:15

Skarang ni Maybank memang semakin memahami penggunanya.
Saya selalu gunakan Maybank card yang ada ‘smart shopping’.
Kad ATM biasa, tapi kita boleh buat bayar, itupun kalau
dalam bank ade duit lah. Lebih kurang macam debit kad

 
Comment by slimdiet2
2011-02-09 12:32:53

jika anda pengguna yang berdisiplin boleh la guna kad kredit jika tak, lupakan hasrat anda. kad kredit memang banyak kebaikannya jika diguna dengan cara yang betul dan berhemah.paling best kad kredit boleh digunakan untuk modal bisnes tanpa buat pinjaman kat bank dan tak kene interest

Comment by Khai
2011-02-09 13:34:35

Sokong!

 
 
Comment by zul
2011-02-10 16:01:56

khai..tumpang promote jp..hohoho..
sape2 nk apply btaw la..bole cntct sy kt 014-2171702
sy keje bhgn direct sales kt dataran maybank bangsar..
:)

 
Comment by zul
2011-02-10 16:09:28

khai..skrg maybank bg visa je dulu..bulan april br kwar mastercard..still bole apply card ni..no problem punya..kebykkn cstmr ambil card ni sbb finance charge kita the lowest in market..8.88% per annum..

 
Comment by fillet02
2011-02-10 16:37:59

dulu buku “555″, sekarang kad kredit.
hutang2…hehe. :)

 
Comment by sixtyeight44
2011-02-10 23:41:37

zul!! aku nk apply nih..aku pon keje area dataran maybank 2..tp aku nk tau dier nyee citer btul2..bleh ke??

 
Comment by anthrax
2011-02-11 07:17:53

khai bsunguh2 je promo nih,,,ad % kerrr?????hihihi :)

Comment by Khai
2011-02-11 22:50:35

lulz.. sekadar berkongsi ilmu dan maklumat kepada umum.. apalah salahnya. hehe

 
 
Comment by ammboi
2011-02-11 10:45:57

huhu…. nmpk cam menarik jer…

 
Comment by deen ehem
2011-02-12 04:58:35

aku dah pakai 2 kad dari cimb. takkan aku nak apply lagi dari maybank. *oh no. matilah hutang je. hehe

 
Comment by zul
2011-02-12 23:33:25

sixtyeight44..

isnin ni aku ade kt ofis..ko call la aku..tunggu je kt bwh kt dataran maybank tuh..
no aku 0142171702

 
Comment by Aunty Yin
2011-02-14 03:53:23

wah.. sangat menarik la Khai.. thanks share… leh rekemen kat kenkwn nih… ;)

 
 
Comment by aleesha
2011-02-14 19:59:12

info yang menarik. lepas ni mau apply kad kredit maybank la pula. hehehehe..

 
Comment by TNSkY
2011-02-15 10:00:57

hahaha..memang menarik =_=..adakh maybank krdit card adalah kredit card pertama SkY? haha :-D

Panas! Valentine Days Vs Maulidur Rasul??

 
Comment by nabel
2011-02-17 00:45:23

aishh, kalau nabel ni dah berkerjaya tak pa la jugak nak angkat satu kad ni. :o:

 
Comment by mizzmira
2011-02-17 23:53:28

kad kredit?
emm tunai sudahh..
kredit nih hutang..kang tak terbayar plak..huhu :bloody:

 
Comment by TanyaLelaki
2011-02-18 11:11:25

haha.. pelik btul aku ka justkhai ni.. tadi aku g komen kt petak bergambar tu. pastu kat sini pun ada tempat komen.. mana satu eak. ape apepun komen aku komen la lagi.

credit card kali ni nampak, menarik.. shooping pun menarik.. bergaya

 
Comment by Rayyan
2011-02-18 18:35:07

kenape blog ni da lama takde update…ape da jadi

 
Comment by GadisJackal
2011-02-20 10:21:42

To Hadi,

kesian awak takde sapa reply soalan awak, ni saya nk bgtau. Kad maybank gambar cherry tu pun blh digunaka utk booking hotel, tiket flight or beli pay at counter yg ada logo visa. Cumanya mesti ada duit la dlm akaun tu coz tu kat debit. Sekali zap terus potong duit dlm akaun tu.

Utk yg belum ada CC ni, better uols tak payah amik, kecuali yg dh pandai mengatur perbelanjaan bulanan uols. Nanti tak dpt bayar this month naik pulak interest n terus naik. Terus tak mampu byr susah jgk kan…. ;)

 
Comment by pneumedic
2011-02-20 16:42:36

kad kredit ni ada kelebihan dan kekurangannya..pandai2la guna..kalau bagi aku..kad kredit memang ‘berhantu’..pantang ada..mesti nak guna..sekarang dah xde..menganga la aku..huhu..tapi untuk kebaikan..kena fikir..sebelum memakainya..adakah kita..benar2 memerlukannya..tepuk dada tanya selera..salam khai..

Comment by Khai
2011-02-22 02:43:06

Yup.. Tak dapat dinafikan. Khai pakai dah habis RM6,000 dalam sebulan kot.. hehe..

 
 
Comment by dinsblog
2011-02-25 22:57:10

Kesesuaian kad kredit kengkadang bergantung kpd tabiat spending masing-masing…saya dah guna kad kredit hampir 13 tahun..oleh kerana dah ada kad kredit yg Islamik saya dah terminate yg convensional.

 
Comment by Shada
2011-03-07 13:37:05

kad ni konvensional khai, betul charge nya 8.88 but rasanya kena review dalam2 sket dia punya charges tu sbb in case kot2 la terlewat byr kalo x silap dia punya charge naik smpai 17-18%, aritu saja2 call maybank tanya & itulah jwpannya.

plus yg mata ganjaran 5x tu under Amex shja(lebih sesuai utk org2 yg slalu travel), others only 2x treat point. kalo wat deep comparison this card lom bleh challenge visa ikhwan, cuma dr kulitnya nmpak better.

p/s : skdr kongsi info :), sy guna CC jrg2 je, prefer DC…lebih terancang kot…hehe

 
Comment by liza
2011-03-30 19:39:39

khai ada guna CPP card protection x?

 
Comment by ingin tahu
2011-04-07 22:30:46

betul ke card credit boleh kuar’n duit dahalu??
siapa tahu?? :cool:

Comment by Khai
2011-04-08 03:45:16

Maybankard 2 ni boleh.. tapi sekali keluarkan duit, ada charge RM20 kalau tak silap.. Better jangan.. hehe

 
 
Comment by ingin tahu
2011-04-08 11:30:01

oooo,kat mane nak kuar’n duit tu ??
boleh tahan jgk charge dia.. :bloody:

Comment by Khai
2011-04-08 13:56:33

Di mana-mana Mesin ATM. Sebab tu ianya dipanggil dual card.. Samaada kad kredit atau kat ATM.

 
 
Comment by rozi
2011-04-11 23:12:32

khai.. ari ni saya dapat call dr phk mbb mngatakan saya terpilih utk dapat 2 card ni.. amex dan.. master (pilih antara visa atau master) tapi amex mmg dpt.. pelik arr.. tak apply pon leh terpilih dapat plak.. .. slama ni tak penah ada langsung kredit kad.. debit kad gmbr cherry tu ada laa.. tp.. ape motif dorang call utk kata saya terpilih?? adakah ini adalah strategi pemasaran dorang nak kita apply kedit kad ni??atau sume orang leh terpilih dan layak apply?? dulu stau saya.. nak apply kedit kad mbb ni.. susah nk dpt… tp skng.. stakat call je.. dia kata kita kita tpilih.. betul ke??

Comment by Khai
2011-04-13 01:29:24

Mungkin pihak Maybank tahu anda mampu untuk menggunakan kad kredit.. Jadi dia offer anda untuk gunakan kad kredit dari mereka. Itu sahaja. Jika anda tidak mahu, boleh tolak sahaja tawaran mereka. Hati-hati ya.

 
 
Comment by rozi
2011-04-28 21:16:35

hai khai.. saya dah pun dapat 2 kard maybank ni.. cuma tak pasti mengenai yuran tahunan dan bulanan. macam x percaya je kalau yuran tahunan adalah percuma. adakah ianya percuma seumur hidup dan kurang paham mgenai charge2 finance tu…boleh xplain x? maklum laa tak pernah ada kad kedit sblm ni..

 
Comment by aman
2011-05-19 19:52:09

salam khai…

soklan aku pon sama mcm rozi…
boleh explain x?

 
Comment by Kaki Wayang
2011-05-25 17:11:08

info menarik…tq

 
Comment by arys
2011-06-20 14:58:43

KALAU HARI INI KITA SEDANG MEMANJAT KE PUNCAK KLCC DAN HAMPIR TIBA KE PUNCAKNYA, CAPAILAH TANGAN UNTUK SAHABAT-SAHABAT YANG MASIH DIPERTENGAHAN JALAN. BIAR KITA SEMUA SAMA-SAMA SAMPAI KE PUNCAH KLCC YANG INDAH ITU BERSAMA-SAMA…

cun r mutiara kt ni, nak mintak izin post kat fb n twitter khai

 
Comment by hurul
2011-07-29 00:05:33

amex tu mmg diguna bila ke luar negara je ke?dlm malaysia?

Comment by Khai
2011-07-29 00:29:29

Dalam Malaysia pun boleh guna ditempat-tempat yang terpilih. Tapi lebih banyak tempat yang gunakan Visa sahaja. Di luar negara pun (Hongkong), banyak guna VISA dari AMAX

 
 
Comment by diana
2011-08-23 13:12:48

bg saya kad ni sangat berbaloi, dengan syarat pandai guna pandai la bayar. kalo sekali terlewat bayar mmg tak pasal2 interest dari 8.88% naik ke 16% sekali lagi lewat 17%. mula guna bulan 5 sbb saya nk master card, dah kumpul dekat 70k points. okla tue, nak kumpul lagi boleh tukar barang. yeayyy.
tapi saya tak akan wat pengeluaran tunai, tak beraniiii. tak memasal kena bayar tinggi. sbb ada pengiraan dia, tak paham la dan tak nak paham sbb desak mcm mana pun tak nak pakai cash advance. apa2 pun card ni bagi option, sbb kadang2 kedai mmg tak terima amex, saya guna master. sayaa sukaaa…

 
Comment by noob
2012-08-03 05:17:27

Khai,
ape beza kad AMEX and VISA? boleh explain sket x..tq

Comment by Khai
2012-09-01 19:07:20

Dua-dua pun sama. Cuma di oversea penggunaan Amex lebih meluas berbanding Visa.

 
 
Comment by fieza
2012-09-09 23:14:31

nk tnye,ms nk apply ni,ape dokumen yg diperlukan..

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?