Kehidupan aku bersama Apple MacBook Pro

Entri ni ikhlas nak cerita tentang pengalaman hampir seminggu Khai menggunakan Macbook Pro. Untuk yang baru terjebak dengan blog ni, korang boleh la baca dulu entri teaser pasal MacBook ni hari tu.

By the way entri ni memang betul-betul Khai punya cerita dari apa yang Khai rasa. Bukan nak puji lebih-lebih atau nak kutuk lebih-lebih mana-mana pihak (PC atau Mac). Kalau korang nak tahu, first komputer yang Khai guna, Khai tak kenal Microsoft Windows dulu, tapi kenal dengan Apple OS dulu. Masa tu 1st time guna komputer dan online kat rumah akak Khai di Desa Pandan, KL. Masa tu akak Khai guna old Mac lengkap dengan dial-up. Masa tu Streamyx mana wujud lagi der. Hehe.

So tu la dia pengalaman Khai menggunakan komputer buat pertama kali lebih kurang 12 tahun yang lalu. Dan selepas itu hidup Khai hanya dengan PC (Windows). Kat mana ada Khai, kat situ ada PC. Kat mana ada PC, kat situ ada Khai. Pendek kata kasi la Khai satu pc dengan connection internet yang laju dan makanan yang mencukupi, then campak kat pulau pun insyaAllah boleh hidup. Hahah! (more…)

Posted on 25 November '10 by , under Apple, Review. 183 Comments.