Orang Ada Blog, Dia Pun Nak Ada Blog. Tapi Sampah!

justkhai-plagiat

Disclaimer: Tiada satu pun artikel walau dengan sepatah ayat di Justkhai mengambil (copy paste) artikel dari mana-mana blog di dalam dunia ini. Boleh dikatakan, 100% artikel di blog ini adalah tulen dan kualitinya, korang tentukan. Ianya akan berterusan, InsyaAllah selagi mampu dan waras otak ini berfungsi.

Kenyataan: Terlalu banyak blog sampah di luar sana (terutamanya dari blogspot), mengambil (copy paste) artikel-artikel di blog ini dan dijadikan artikel blog mereka. Yang peliknya, dia malas nak beri kredit dari mana artikel di ambil, tapi rajin pulak tu tukar sebiji-sebiji nama “KHAI” di dalam artikel dengan nama dia sendiri.

OK Tamat Mukadimah versi amukan Puaka Niyang Rapik dan tiada kata-kata yang lebih indah dari itu. Sebenarnya bukan apa, tadi (more…)

Posted on 9 March '10 by , under Blog, Hidup Khai. 150 Comments.

Tips jika mahu menjadi Top Malaysian Blogger

Salam all. Izinkan Khai publish artikel ni dengan menggunakan ayat “kau”, “aku” dan sebagainya instead of “khai” dan “korang”. Anggaplah ini artikel dari seorang sahabat buat sahabatnya. Ada orang cakap blog Justkhai ni macam blog gay. Sebabnya owner dia gelarkan diri sebagai “khai” instead of “aku” macam blog yang lain. Memang mentaliti paling bangang dari orang yang bangang (siapa makan karipap dia yang terasa intinya). Hehehe. Kenapa Khai tulis macam tu akan dijelaskan dalam artikel akan datang bagi memuaskan hati pihak-pihak yang bangang itu tadi. Jangan terasa hati ye?

Ok kembali untuk artikel “Top Malaysian Blogger” ni atau bahasa member-member “Blog Malaysia Paling Popular“. Guna aku kau ni ye. Jangan terasa macam bukan berada di Justkhai pulak? So lebih senang si copy paste buat kerja tanpa perlu edit nama “Khai” tu dengan nama dia. Hehehe. (more…)

Posted on 5 November '09 by , under Blog, Tutorial. 170 Comments.