Dr. Fazley Khawin?

1,520 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Dr. Fazley dah khawin? terkejut gak nengok seorang user Scukz post kat forums tadi.. tetiba aje.. takde pon dengar khabar angin semua.. Ape pon tahniah la.. Khai memang dari dulu minat ngan Fazley ni.. Dan seharusnya dia ni yang patut dijadikan Idol.. bukan Mawi okey ~ Dr. Fazley ni bukan sahaja bijak, suara pon sedap.. muka pon boleh tahan la ensem nyee.. maybe menjadi kegilaan anak dara sunti dan janda meletop berhias diluar sana. Hehehe …

Fazley_khawin

Dr. Fazley selamat dinikahkan dengan dengan anak Datin Seri Rosmah Mansur, Azrene Soraya pada hari Selasa (7th November) di Masjid Saidina Abu Bakar, Bukit Damansara at 2.30 pm. Seorang commenter cakap, dia ni mmg anak Datin Seri Rosmah tapi bukan anak bersama Datuk Seri Najib, tapi anak suami pertama beliau dulu. Tahniah la untuk pasangan yang bagai pinang dibelah dua ni. Semoga berbahagia ke akhir hayat. Khai bebetul suke sebab dia tak khawin ngan Siti Nurhaliza.. sebab perkhawinan dalam dunia artis ni kita faham sangatkan? Kan elok kalau dapat isteri bukan celebrity.. takde la jadi lelaki dayus!! ~

More Images :
fazley_1 fazley_2 fazley_3

Discussion about this story @ scukz forums : Click here

[update 06 December ’06]

Fazley wedding @ Negeri Sembilan plak…

fazley_4.jpg fazley_6.jpg fazley_11.jpg

Ditulis pada 8:27 pm 9 November '06 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,520 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

59 Comments »

Comment by nanino
2006-11-09 23:18:38

selamat penggantin baru utk dr fazley n pasangannya…….:)>-:d

..
 
Comment by ikram_zidane
2006-11-09 23:38:04

first time aku jumpa dia kat pd, masa lawatan gi karnival pelacongan…
pandai bagi tips motivasi..
btw, website dia ade featured kat wsmy…

..
 
Comment by azmie
2006-11-10 06:09:50

aku rasa dia sorang jer dlm banyak2 artis, yang bebetul lepasan universiti, pakar motivasi lak tu…mmg hebat gak la…:)>-

..
 
Comment by Datin
2006-11-10 09:01:53

ntah la..betul ke tak betul ni..xkuar kt tv pn?

..
 
Comment by kid
2006-11-10 09:40:38

Pehal lak fazley leh jadi idol..mawi x leh..fazley tu pun bknnya sempurna mana pun..

..
 
Comment by who am i
2006-11-10 12:22:41

mnusia x der yg sempurna……..hak seseorng itu utk memilih idol diorng memasing…..:)>-

..
 
Comment by Khai
2006-11-10 15:01:01

AKu tak kata pon Mawi tak boleh jadi idol .. yang cuma aku katakan, FAZLEY YANG SEPATUTNYA JADI IDOL .. so idol tu kan pilihan hati masing masing.. sendiri mau ingat la nak pilih sape idol.. Jadikan orang bijak pandai sebagai Idol atau orang yang pandai terpekik terlolong sebagai idol!! 8-|

..
 
Comment by chot
2006-11-10 15:34:29

mcm tu la cari pasangan yg bukan artis….semoga berpanjangan..

..
 
Comment by cruzito
2006-11-10 15:57:49

serius ke?? uwawaaa~~ xtaw pape pown… congrate la wat die.. tp takziah r tuk sy.. cuz mlepas nak kawen ngan Abg Fazley!!~ :((
huhuhuhu~ tp brite neh mmg confem sahih la ek??

..
 
Comment by murni melati
2006-11-10 17:36:30

hello…saje nak nyampuk..mmg wife dia ank rosmah tapi bukan dengan najib tapi first husband dia dulu….mmm seday lah kalau acik kawin utk merawat hati yg lara..harap nie lah cinta sejati…untuk pengetahuan semua..majlis nie dibuat secara tertutup. banyak lah family member yang tak pi pun. Ni atas permintaan datin seri rosmah sendiri so kena hormat lah….. so hope semua dpt doakan kebahagiaan dr fazley….hes a good man tahun nie macm ramai betul celebs kawen kan…hehehe

..
 
Comment by Khai
2006-11-10 17:46:39

MURNI : oic .. anak suami pertama DAtin Rosmah ek .. ermm .. thanks ek for info .. but ok la .. diorang taknak kecoh2 hal ni .. mmg hal baik, tapi x kecoh pon lagi bagus sebab si fazley tu kan celebrity … so pepaham aje la kalau dah kuar paper besar besar kat muka depan, kan tak besh tu.. coz mesti akan melibatkan Datuk Najib nanti.. pasti ramai yang konpius … :d

..
 
Comment by ikram_zidane
2006-11-11 00:21:46

apa kata jadikan nabi muhammad s.a.w. sebagai rolemodel…
and the word ‘idol’ is not supposed to be used on human….
http://dictionary.reference.com/browse/idol

..
 
Comment by Khai
2006-11-11 07:58:26

Ikram_Zidane : Nabi Muhammad SAW mmg WAJIB dijadikan Idol untuk umat islam.. then parent kita (kalau sememangnya patut dicontohi la) .. so what i mean here is celebrity.. compared beetween Mawi and Fazley.. which one is supposed to be an idol for a kid & teen.. nak amik orang yang pandai menyanyi or yang pandai menyanyi tapi memberi harapan kepada negara…

thanks for the meaning of idol … contoh lain :

IDOL
n 1. image for worship, berhala, patung (sembahan), tokong; 2. object of devotion, (approp n) pujaan: Elvis Presley was her ~, Elvis Presley ialah penyanyi pujaannya; make /st o?s ~, an ~ of st/, mendewa-dewakan sst: he makes money his ~, dia mendewa-dewakan wang.

..
 
Comment by CypherHackz
2006-11-11 11:57:52

aku tau pun dari gf aku. die cakap fazley dah kawen. hu3.

..
 
Comment by Khai
2006-11-11 15:06:02

cupherhackz : huhuhu.. awek ko tahu je ek.. sah dia ade hati ngan si fazley tu.. ko tak jeles ke? =))

..
 
Comment by sakura_hime
2006-11-11 22:39:38

xsangka dr fazley kwin senyap2 camni…terkejut gak mase tau dier dah kawin…
ape2 hal pun congratz la wat dr fazley n partner….at least dier xkawin ngan celebs kite yg ntah ape2 jd skrg ni kan….:d

..
 
Comment by Khai
2006-11-11 23:09:52

Sakura : syukurlah bukan khawin ngan sorang dato’ tuu … :-“

..
 
Comment by shadowX_19
2006-11-12 20:10:10

selamat pengantin baru….semoga bahagia ke anak cucu. jgn bercerai dah a.. dah jadi trend lak skrg ni [-(

..
 
Comment by yasmin
2006-11-12 21:35:17

sedey tol dgn cita org byk cerai sejak kebelakangan nih..
apakah sudah tidak ada lagi jalan penyelsaian????

apapun..selamat pengantin baru dr fazley..

..
 
Comment by Khai
2006-11-12 23:17:55

[Comment ID #599 Will Be Quoted Here]

seperti yang pernah khai katakan sebelum ini, orang berkhawin tu diumpamakan sebagai membina sebuah masjid!! tapi ntuk yang artis ni, diorang mmg membina sebuah masjid, tapi masjid yang penuh dengan kemaksiatan.. mmg patut runtuh pon .. [-(

[Comment ID #606 Will Be Quoted Here]

Biar je la diorang bercerai.. ade hikmahnye tu.. hope hikmah dia lepas ni, yang lelaki akan dapat isteri solehah, dan yang isteri dapat suami yang bukannya DAYUSSS!!!!!!!!!!!!!!!!! /:)

..
 
Comment by shadowX_19
2006-11-13 11:58:45

uuuhuh. tah a.. malas nak amik port pasal artis ni. takde makneyer pun

..
 
Comment by khai
2006-11-13 13:39:00

[Comment ID #635 Will Be Quoted Here]

bagus la tu… ahahaha… :d/

..
 
Comment by azraai
2006-11-15 03:00:26

dia kawen senyap-senyap sebab ada perbezaan politik antara Tok Jib dengan ayah Fazley ni

..
 
Comment by Khai
2006-11-15 08:30:04

[Comment ID #692 Will Be Quoted Here]

ye ye je ko ni 8-|

..
 
Comment by casih
2006-11-15 13:13:43

selamat pengantin baru wat Dr fazly. semoga berbahagia sampai akhir hayat:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-

..
 
Comment by Khai
2006-11-15 16:36:30

[Comment ID #707 Will Be Quoted Here]

Amin Ya Rabbal Alamin…. [-o<

..
 
Comment by azraai
2006-11-15 19:53:05

[Comment ID #697 Will Be Quoted Here]

tak percaya sudah la. kalo tak asal mak dia datang.

..
 
Comment by Khai
2006-11-15 21:33:28

mmg la mak dia datang.. anak dia nak khawin.. hehe … najib x datang sebab tu bukan anak kandung dia.. kalau datang pon, dia just duduk tepi je la..

..
 
Comment by azraai
2006-11-16 00:37:01

eh salah statement. sepatutnya “kalo tak asal mak dia tak datang”

..
 
Comment by nadia andrea
2006-11-19 01:55:53

erm haku pon baru tak baru dah almost 1 week ar tahu pasal cerita nih..tu pon mmbr aku bagi emel…well mungkin akad nikah dorang buat senyap2 je lar..tp tgk ar nnt mesti ada wat grand wedding punyer..x kan lah x buat langsung…fazley tu kan artis…faham2 je lar artis malaysia ni kalo x byk sikit pon mesti nak wat majlis punyalah…benda baik kan mestilah diwar-warkan…tp kalo over sgt org pon naik menyampas…:d

..
 
Comment by nadia andrea
2006-11-19 01:59:11

[Comment ID #692 Will Be Quoted Here]

ko ni pepandai je lar..ayah Fazley tu kan senator dewan negara..kat malaysia ni kalo ko nak tahu..senator2 tu semua kipas-susah-mati BN n UMNO tau..sesuke jer wat statement yg x best tuh..

..
 
Comment by Khai
2006-11-19 06:39:48

[Comment ID #800 Will Be Quoted Here]

haha.. kan dah kene azrai =))

..
 
Comment by fynie
2006-11-22 10:54:49

molopeh den….:((

..
 
Comment by Khai
2006-11-22 14:44:32

[Comment ID #1058 Will Be Quoted Here]

takpe .. kan i ade.. hahaha :d

..
 
Comment by Khai
2006-11-24 23:13:47

[Comment ID #1058 Will Be Quoted Here]

takpe… dr khai masih lom khawin .. masih ade harapan =))

..
 
Comment by asz
2006-12-01 18:54:33

suke nyer tgk diorg ni…………:d:)

..
 
Comment by Khai
2006-12-01 22:27:52

[Comment ID #1824 Will Be Quoted Here]

sweet couple right? 😡

..
 
Comment by Fiena
2006-12-07 01:00:54

Wei khai, 🙁
emm…frust nye Dr fazley Dh kawin!!! mula2 xcaye …tgk gmbr betul la..sedihnye!!!
Anyway, ok la..coz he is the good guy..sesuai ar dgn wife dia.Sweet la…
Sweet couple!!!
Doakn dia bhgia!!!:-j
Dia la satu2 nya artis yg complete!!
Go fazley!!!
Semoge bhgia!!!!!8->

..
 
Comment by Fiena
2006-12-07 01:05:19

Wei khai,

SeMoge bhgia fazley….
sedih ar..:(( 🙁
Tp gembira dia dh bahagia!!!!!!
\:d/ :)>- $-) :)) :-c \:d/ **==**==

..
 
Comment by Khai
2006-12-07 02:20:37

[Comment ID #2296 Will Be Quoted Here]

ye ke dia bahagia? hope so!! hanya dia je yang tahu….. smoga Allah panjangkan rumah tangga mereka…. jgn jadi seperti celebrity “sampah” yang lain..

..
 
Comment by rodhi
2006-12-22 21:43:57

yes!!!! finally dia kawin gak ngan org yg btl2 perfect nak jaga dia..
:x:d suka tul…

..
 
Comment by Khai
2006-12-23 21:42:12

[Comment ID #3100 Will Be Quoted Here]

alhamdulillah…. :d

..
 
Comment by nazihah
2009-05-07 16:52:21

tahniah dr fazley dapat cahayamata yang pertama,jaga lah anak itu dengan sebaik mungkin kerana anak adalah anugerah dari Allah ok.

..
 
Comment by Ale Emec
2010-11-17 12:30:56

Awak ni dah terlajak cakap (tulis?) – “Dr” Fazley patut dijadikan idol, bukan Mawi. Sekurang-kurangnya untuk Mawi you get what you see. Fazley? Kelulusan palsu! Lihat: http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-11712992

..
Comment by Khai
2010-11-18 12:45:25

artikel ini ibarat artikel 15 tahun yg lalu.. dan baru tahun ini anda nak komen.. lol.. anyway pasal kelulusan palsu tu, mangsa pun tertipu. bkn dia yg nak menipu..

..
 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post