Handphone Hilang ='(

801 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Hurmm.. sedihnya.. menangis-nangis hati aku ni. Bufday dah la lagi 4 hari. Baru tadi, Handphone hilang plak. Malang betul aku hari ni. Tadi dah balik hostel ni, cari-cari handphone takde. Fikir-fikir balik aku rasa last aku pegang handphone tu masa kat lab. Ajak member aku yang sorang ni pergi campus naik motor. Ni baru je balik dari campus. Cari-cari dalam lab pun tak jumpa. Handphone aku ni boleh diketegorikan dalam ketegori lost in action kot. Selama ni aku just rasa kasihan je bila nengok kawan-kawan aku hilang handphone. Hari’ni hari aku pulak yerk yang rasa camana. Uh, betul-betul menyakitkan hati. Handphone tu aku beli guna duit sendiri dulu. Hasil dari titik peluh aku kat internet ni.

Asri nama member yang bawa aku pergi campus cari handphone tu. Kesian gak kat dia sebab dia dah mula kumpul-kumpul duit nak beli handphone aku tu sebab aku cakap kat dia tak lama lagi akak aku nak belikan handphone baru lepas aku trade-in handphone yang hilang ni. Tapi ape nak buat, dah bukan rezeki aku untuk jumpa handphone tu balik. Benda berharga kalau hilang memang susah la nak dapat balik. Habis’lah aku lost contact dengan mereka yang ada dalam contact list aku tu. Ucapkan selamat tinggal juga untuk 0172356014. Number paling lama pernah aku gunakan sejak zaman persekolahan lagi..

Aku berdoa semoga hati insan yang menjumpai handphone tu dibuka untuk memulangkan semula handphone tu kepada aku. Amin.. Bukan boleh jual atau pakai pun. Ada lock code.. Skang ni aku rasa buat semua benda tak kena. Rasa nak bad mood aje. Marah dengan diri sendiri sebab salah aku juga.. lalai sangat.. mungkin ni pengalaman paling buruk aku kot dalam tahun ni. Hope ada la sape-sape sudi belikan handphone baru ntuk aku. Hehe.. Rezeki datang dari Tuhan.. Dia nak tarik balik rezeki yang Dia kasi tu kot.. So aku redha.. kuat terdetik dalam hati aku ni, yang ini semua mempunyai hikmah’nya. hurmm ='(

Pssttt: To all my sis, kalau siang leh call number phone Nieza dan kalau malam, leh call number member orang (ade kat kakcik).

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:19 am 30 July '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 801 views
Dalam kategori: Daily Craps, Istimewa | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

21 Comments »

Comment by pat
2007-07-31 01:08:04

alolo….syiannye…sadis btol…takpe..maybe lepas ni ko akan dapat hp yg lagi besh kot…huhuhuhu…ape kate ko plak yg curik hp org..hahahaha..(tak yah ikut nasihat tu wakakaka)

..
 
Comment by Khai
2007-07-31 01:16:19

henpon ko macam best je pat.. jaga jaga!! aku just ikut nasihat ko je.. hehehee..

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-07-31 09:04:13

Setiap benda yang tak best berlaku pada kita adalah berpunca dari diri kita sendiri…. tapi Setiap yang berlaku PASTI ada hikmah! Selamat hari jadi 4 hari lagi buat khai, yeah! 😀

..
 
Comment by gurl life
2007-07-31 09:13:06

ades…sian cayunk nieza ni…dh ler cyg sgt kt hp tuh. mcm2 kenangan ader kt hp tuh eh cyg…….bdoa jer la, mntk2 org yg jumper tuh kasi ler balik kan….cayunkkk….g kelas x ni….jom ler……nieza xda mood ler nk g kalo cayunk xder…urmss

..
 
Comment by nashrieck
2007-07-31 11:06:06

khai,
pe kate ko g maxis.
mintak no ko balik.
ko da register kan?
aku rase kene bayar.

..
 
Comment by Khai
2007-07-31 16:16:29

bro nash, ramai gak member2 yang nasihat wat camtu.. nanti la kalau ada masa ajak my sis gi maxis centre…

..
 
Comment by pat
2007-07-31 16:27:33

huhuhuhu ko curik la hp nieza..hp die kan ade 2..ngeeee 🙂

..
 
Comment by Khai
2007-07-31 17:38:26

henpon buruk.. x nak la pat..!! hehehe… kalau sony Ericsson tu, biru tapak tangan, Putrajaya patik tadahkan.. kakaka..

leh cayang?

..
 
Comment by Vile Dante
2007-07-31 18:47:46

kesian…
xpa…pasnih N series lak ko pki…
resha ja khai…
aku pon dlu pernah…bkn hilang…
tp org msk umah aku…T_T

..
 
Comment by azmie
2007-07-31 21:46:22

aku tumpang simpati atas kehilangan henpon anda…

..
 
Comment by tina
2007-08-01 00:59:09

ala siannye ilang handset(xikhlas ni)..huhuhuhuhuhu..malam ni gi rompak bank nak tak???leh ar ko beli handset baru…huhuhuh..hahahhah..heheheheh

..
 
Comment by mamadahiyah
2007-08-01 01:40:16

nasihat mama,biar hilang hp tp jgn hilang gf…..

..
 
Comment by Khai
2007-08-01 02:23:49

villa dante: huhu.. lagi sadis cerita ko ni.. hehee..

azmie: thanks bro!!

tina: diam la ko!! sepak kang!! uwaaa..

mama: thanks mama… tu la yg betulnya.. hehe.. but hp ni still mcm nyawa kita.. ape nak buat…

..
 
Comment by gurl life
2007-08-01 11:10:22

[Comment ID #11126 Will Be Quoted Here]

amboiii…..suketi jerks. kwang3……kasi jer hp buruk tuhh..nak nak??

..
 
Comment by kid
2007-08-01 12:26:12

N-GAGE kan…..beli baru jer…

..
 
Comment by Khai
2007-08-01 14:12:42

[Comment ID #11139 Will Be Quoted Here]

adeh!! nak duit pleasee…

..
 
Comment by rokudaime_jr
2007-08-01 15:35:37

Adess..lama sungguh aku x jenguk blog ko khai..hehhe…bz la bro…anyway..ko citer pasal hp..teringat aku masa hp sony erickson aku ilang dulu…Lalai gak kot…kena klepet aka pukau ngan keling..Cilaka nyer keling…Aku jumpe dia..memang aku tunjal dahi dia sampai lebam…SIOT!!!!Apa2 pun khai…tabahkan hati ek???Erk..bali hp second je…skang dah murah per..Erk..gune la duit dpt dr adverlerts tuh….Hehheheh…

..
 
Comment by Khai
2007-08-01 15:53:23

bape sen je duit advertlets tu.. hahahaa…

..
 
Comment by kid
2007-08-01 19:47:12

[Comment ID #11141 Will Be Quoted Here]

Klu x der duit pun..kau tetap gak kena beli hp baru..nasib2..

..
 
Comment by alin
2007-08-02 15:15:59

hp pun blh hilang..br hilang hp dh x de mood..kalau hilang gf camne ek…huhuhuhu…sabo jelah..

..
 
Comment by hazim
2009-08-13 19:19:44

khai ko ngage ilang ni aku ex5 ilang….http://bloghazim.co.cc/archives/55

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?