Gegar U!

430 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

gegaru.png

Dah pukul 3:36 pagi. Masuk hari Rabu dah rupanya. Pantas betul waktu berlalu. Lambat sikit aku update hari ni sebab baru je lepas abis basuh kain, bilas kain dan jemur kain. Haha.. gile agaknya aku ni. pagi pagi buta time orang ngah nyenyak tidur, aku jemur kain ye time mata hari tengah berdiri di ufuk negara sebelah sana. Kehidupan di hostel ni membuatkan aku lupa yang aku pernah menggunakan mesin basuh ketika di rumah dulu. Biasalah kau semua yang pernah merantau untuk belajar, pasti melalui saat-saat sukar ini tetapi terpaksa jua ditempuhi. Teringat aku mengenai seorang member aku, budak Interior Design yang dah pun berambus dari sini. Kehidupan dia di hostel ni tak pernah basuh baju dan tak pernah buat assignment. Akhirnya kena tendang oleh Universiti. Terus pergi cari kerja kat Melaka. Mak ayah kat rumah mati-mati ingat anak dia tengah bersungguh-sungguh belajar. Ape nak jadi pun tak tahu la. Pandai-pandai kau lah wahai si Malin Kundang.

Harini aku betul-betul happy. Petang semalam aku pergi IOI Mall dengan my bestfriends and also, my girlfriend la. Dia ajak aku gi IOI Mall sebab nak belikan hadiah birthday aku. Birthday lagi 3 hari, tapi aku dah dapat hadiah awal. Siap dah tahu plak tu hadiah apa. Tak suprise langsung la. Hehe.. tapi takpa, aku suka sangat sebab dia belikan aku kasut B.U.M baru. Kasut Adidas (ex-girlfriend kasi) yang dah setahun aku pakai tu mungkin akan ku lupakan buat seketika. Biarpun hadiah harijadi dari dia ni hari-hari aku letakkan di kaki, tapi peng’ertian’nya, betul-betul terletak di tempat tertinggi di dalam sanubari ini. Bertapa aku menghargai’nya setiap pemberian dari orang yang hadir dalam hidup aku tidak kiralah teman istimewa, sahabat baik mahupun sesiapa sahaja. begitu juga aku harap orang menghargai setiap apa yang aku berikan pada mereka. Tidak salah untuk saling manghargai bukan? So sayang, jagalah Teddy Bear Pink tu baik-baik. Kalau dah taknak, kasi Khai balik. Khai suke! hehe..

Hari ini akan berlansung Konsert GEGAR U! di Limkokwing University, Cyberjaya. Tak sabar aku nak pergi pukul 11 pagi nanti. Dengar cerita ramai budak Akademi Fantasia join sekaki. Betul ker? Tunggu je update dari aku esok! Kalau kau masih belum tahu apa itu GEGAR U!, kau memang katak di bawah speaker (tempurung tak best). GEGAR U! ni dianjurkan oleh Penyayang Malaysia. Hasrat mereka adalah untuk mengumpul’kan satu juta mesej dari para remaja di Malaysia. Kau rasa boleh ke ianya direalisasi’kan? Kau pasti rasa ianya susah untuk direalisasi’kan kerana kau tak rasa pun budak remaja kat Malaysia ni nak menyumbang sedikit untuk negara. Apa taknya, kau sendiri pun belum buat. Jom lah ramai-ramai jayakan projek ini dan tunjukkan yang remaja di Malaysia ni betul-betul Cemerlang, Gemilang dan Terbilang!! yay!!

Web: http://www.penyayang.org.my/gegaruV2/

Pssttt: Aku tertunggu-tunggu present dari seorang member baik aku ni, Fatihah aka Pat. Dia dah janji nak buatkan cenkodok ntuk present birthday aku. hehe.. best juga sekali-sekala rasa air tangan kawan kan?.. aku rindukan cenkodok. Dulu time di kampung, kalau mak aku buat, aku la yang jadi tukang abiskan. Bila di hostel, bukan setakat cenkodok, Kodok (katak) pon susah nak nampak! Cis!! Sabar aje la! Cenkodok ni adalah sejenis kuih bila adunan tepung di campur dengan kentang, bawang dan ikan bilis. Makan cicah dengan sos! wow!!

Gegar U! 2.. Click Here

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 4:13 am 1 August '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 430 views
Dalam kategori: Acara, Daily Craps | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

20 Comments »

Comment by gurl life
2007-08-01 11:07:23

hehe..cyg ni mcm xpnah dapat kasut jer taw…..nieza hepi kalo cyg suke sgt kasut tuhhh…hehe. cntik eh cyg…wat ever laa….janji cyg suke k cyg….lurve u cyg!!! muachx

[Reply]

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-08-01 15:14:02

oh ye, gegar U… ada gak tengok kat iklan, tp tak terbukak pulak… khai review jek, saya terus buat, ho ho… dah ‘sign’ dah! esok kasi report itu konsert, ho ho

[Reply]

..
 
Comment by rokudaime_jr
2007-08-01 15:45:38

Woot…woot….hahhahha…Gegar U???Ntah..x penah dgr…zaman U aku dah abis…X minat..aku dah jadi pekerja skang…bukan remaja lagi..Dah jadi DEWASA..LOL….Apa2 pon khai..Happy incoming birthday….Moga panjang umor murah rezki..Pasal hadiah..aku rasa ko tau kot mana nak dpt hadiah dari aku…So..kira settle la ek??Aku xkan minta…Tu kira hadiah aku utk ko…pandai2la ko gi kedai rm5(leh dpt 2 tuh)cari hadiah utk diri sendiri ok??Hehehhe…Take care bro..

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-01 15:46:31

[Comment ID #11143 Will Be Quoted Here]

yeah!! itulah semangat anak malaysia!! hehehe.. khai kat lab ni.. baru tadi pergi gegarU depan sana.. hehehe… malam kang khai akan update mengenai GegarU ni.. gambar ada dalam camera Nieza.. okie…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-01 15:49:13

[Comment ID #11147 Will Be Quoted Here]

uwaaa.. ko halalkan ke? aku busy sangat.. maybank2u pon still kene block.. nak online pon susah.. internet lembap nak mampus…

thanks bro.. aku pon ada gak kasi ko hadiah dulu kan… tu.. free blog tu.. hehehe..

[Reply]

..
 
Comment by pat
2007-08-01 15:58:32

esok cuti.. ingatkan aku nak watkan cekodok untuk ko esok..ngeeee 🙂 tapi dengar citer ko nak balik kampung ek..huuuu kalo camtu,camne nak bagi cekodok tu..??

[Reply]

..
 
Comment by tina
2007-08-01 16:07:26

hahahahha…eja cekodok pun tak betul…emmm…jaga2 masa makan cekodok tu..nanti aku buh racun..hahhahahha

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-01 16:32:18

pat, aku rasa x jadi kot balik kampung.. akak2 aku kata nak celebret.. tapi nak wat camne, kerja banyak nak siapkan.. ala.. nak gak cekodok.. x kire!!

wei tina, ejaan salah ke, janji ko tahu cekodok tu mende.. hehehhe

[Reply]

..
 
Comment by pat
2007-08-01 16:38:00

ngeee…khai tak jadi balik kampung ek..huhuhuhu bley la aku wat kan ek..huhu giler cekodok yay!!..tina ko nak letak racun ke..racun ape..huuuu nanti aku plak kene tuduh membunuh..giler r tina ni.. giler racun yay!!

[Reply]

..
 
Comment by tina
2007-08-01 23:14:59

ala…kalo khai mati takde sape2 yang akan tau sape yang bunuh dia…lagipun takde bukti…aku nak letak ubat gegat ar..biar dia kojol..hahhahahahha

[Reply]

..
 
Comment by tina
2007-08-01 23:18:54

pat…tolong carikan ubat gegat tau…aku nak bubuh dalam “cenkodok” yang ko nak wat tuk khai tu..hahahahah

[Reply]

..
 
Comment by pat
2007-08-01 23:23:11

hah!!! ubat gegat…uuuuuu giler gegat r ko ni tina…kakakaka

[Reply]

..
 
Comment by pat
2007-08-01 23:33:55

mane aku nak carik ubat gegat ni tina..huhuhuhu jahat tul ko ni..huhuhu mmg btol2 giler gegat la..mesti sebelum ni ko dah penah makan ubat gegat kan tina..haha

[Reply]

..
 
Comment by tina
2007-08-01 23:37:23

pat…aku takut ar kalo khai tau ape yang aku nak bunuh die guna ubat gegat…ko rasa die leh tau tak????

[Reply]

..
 
Comment by pat
2007-08-01 23:41:33

ala jangan la risau tina..aku tak bagitau khai punye la…die takkan tau nyerk..kehkeh..kan khai kan.. ko tak kan tau kan..??tina..ko nak gune ubat gegat warne ape? warne pink ok gak…ape pendapat ko?

[Reply]

..
 
Comment by tina
2007-08-01 23:48:13

ala…boring tul ar kalo guna ubat gegat yang warna pink…tapi kan..aku rasa aku taknak ar guna ubat gegat..ko bancuh cekodok tu guna soflan ar.takyah guna air..baru lembut..tul tak???pastu kalo ko nak bagi cekodok tu “up sikit”,ko buh ar sabun top ko yang 3 kilo tu..mesti kembang cekodok tu..emmmm…k tak????

[Reply]

..
 
Comment by pat
2007-08-02 00:09:00

mmm ok gak tu…nanti aku tanye khai dulu ye…kiter kena tanye pendapat empunye diri gak kan…nak gune soflan ke ubat gegat ke sabun top…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-02 01:23:55

wah.. aku rasa nak tukar la blog ni jadi tempat chat!! bengong tul korang ni.. hehehee

[Reply]

..
 
Comment by edt83
2007-08-03 03:06:12

oit gi ioi contact aa aku..ble jumpe2..:P

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

  • Limkokwing University of Creative Technology Student’s Blog. » Blog Archive » GEGAR U!

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?