Ramainya suka ais krim.

422 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Aku menulis lagi. Syukur, internet akan expired esok jadi boleh’lah aku lenjan internet ni puas-puas sampai esok meskipun kelembapan betul-betul membuatkan hati aku dicarik-carik. Sebentar tadi aku keluar makan bersama teman di sebuah gerai mamak hampir 200 meter dari hostel ini. Wah! ramainya orang. Rupanya filem Charlie’s Angels sedang ditayangkan di Astro. Seluar dalam sana sini dan bikini melambak sana sini. Mungkin itulah cerita terbaik dari Astro sempena bulan kemerdekaan ini. Tahniah Astro kerana mengajar kanak-kanak di negara ini betul-betul merdeka menonton apa sahaja di Televisyen. Cayalah Astro!

pelita.jpg25 Ogos ni, Rumpun 2007 dah nak berlangsung. Ramai yang dah daftar kehadiran di bawah nama aku atau ScukzdotCom. Tunggu aku di pintu masuk Pelita Nasi Kandar nanti tau. Bagaimanapun, aku masih belum betul-betul sure samada dapat pergi atau tidak tetapi keinginan untuk memeriahkan majlis betul-betul di tahap 100%. Moga aku ada kelapangan waktu pada hari tersebut tanpa kelas tambahan atau apa-apa exam dan duit tak kering pada hari tersebut. Boleh’lah aku jumpa rakan-rakan blog yang selama ni kenal dikenali melalui penulisan mereka sahaja. Aku tiada transport jadi mungkin aku akan menaiki LRT ke KLCC dan berjalan sahaja ke Pelita Nasi Kandar. Ada blogger yang duduk area Cyberjaya atau Puchong? Bawa’lah aku ke sana bersama. Hehehe. Oh ya, aku menukar lagi tagline untuk blog ini. Ya! aku semakin berminat untuk mengubahsuai blog ini kepada 100% bahasa Malaysia kena dengan penulisan aku di blog ini. Basmilah bahasa penjajah sempena kemerdekaan Malaysia yang ke-50 ini. Martabatkan bahasa sendiri seperti apa yang dilakukan Indonesia dan Jepun. Mereka sangat bagus! Oh, ada kelainan sedikit di siderbar blog ini. Mana perginya iklan dari Nuffnang? Naluri aku telah memaksa aku untuk membuang iklan mereka yang menyakitkan mata tetapi habuk pun tiada. Kau pun patut nyah’kan iklan yang tak menentu ketinggiannya itu.

Alamak! Jepun sekali lagi buat hal. Tidak puas dengan kehebatan memperkenalkan fashion baru yang over, mengeluarkan alat untuk wanita kencing berdiri dan pelbagai hal lagi, kini ada aiskrim istimewa di jual di sana. Aku mesti dapatkannya bila pergi ke sana nanti! Booyah untuk Jepun!! Maju dalam segala hal! Mungkin’kah ais krim seperti ini akan diperkenalkan di negara ini? halal dari segi kandungan tetapi haram dari segi bentuk? mungkin JAKIM akan bertindak! Gambar ini aku dapat di Forums Scukz. Di sanalah tempat kau perlu pergi jika kau kekeringan idea untuk berblogging. Percayalah cakap aku. Ke sana sekarang dan daftar sebagai ahli untuk ke forums.

aiskrim.jpg
“Ianya aiskrim! jangan fikir bukan-bukan. Ya, Kretif tapi bodoh”

Jangan amalkan memakan ais krim seperti di atas dan sudah tentu, jangan beri pada anak-anak kalian. Esok pada pukul 12:05 pagi, kau mesti masuk blog ini, kerana aku dah tulis mengenai segala jenis Eye yang ada di dunia. Jika kau rasa Eye on Malaysia dah cukup bagus, ada lagi bagus.. tunggu esok ok!! Aku dah tuliskan dahulu kerana esok aku takkan dapat update kerana internet expired! Ingat tu.. Kita jumpa esok…

Eh! ada budak tercucuk garpu!!

Kesian budak ni.. (gambar diambil dari forums Scukz.Com)
gar2.jpg

Nasib kene hidung dik.. kalau mata, mengenan nasib Kassim Selamat la kau nanti..
gar.jpg

Ditulis pada 2:06 am 18 August '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 422 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

23 Comments »

Comment by mohdismail
2007-08-18 05:55:25

ha ha ha.. ko publish gambar eskrem tu kat sini… td aku nyaris gak nak letak.. ;p xpe.. ko sorang letak cukup..

ice cream anyone?

..
 
Comment by Khai
2007-08-18 06:08:25

hahaha!! ye ke? hadoiii…. suke ko ek mael.. tahu la eskem pebret ko.. elakkan eskem jenis camtu je sudeyy….. lalaalallaa… c u at rumpun!

..
 
Comment by gurl life
2007-08-18 10:12:38

hahahaha….geli ar nk makan aiskrim cam tuh…wekssss. nak muntah…eh..apehal ngan adik tuh. cam edit guna photoshop jer…eee takut r tgok

..
 
Comment by akid uzair
2007-08-18 14:33:48

haks!!aku rase dak 2 ade pementasan teater cite kasim slamat r..tapi dia salah cucuk..tcucuk kat idong lak..cian dia..x pasal2 btambah lubang idong..hee~

..
 
Comment by cybersix
2007-08-18 17:15:47

ish2..menarik btol aiskrim tue..saper la yg buat bentuk aiskrim jd cm gitu…”kreatifnya”…huuhu

..
 
Comment by pojee
2007-08-18 18:58:18

mana kau dapat gambar tu………..his jepon dah terlampau advand………u klu gersang makan lah aiskrin tu…….

..
 
Comment by Fahmishah
2007-08-18 20:26:03

lain kali pakai garpu plastik ye wahai ibu2 bapak2.eskelim tu sekali pandang x nampak pape..dua kali nampak tgh dekat2..3 kali baru perasan..apa tu ek?

..
 
Comment by Qai
2007-08-18 23:34:27

Kite Kene Optimis Sebenarnye Dalam Hal Ni. Heheh.. Cewah. Mementang Seorang Pejuang Optimis. Beselatu. Diorang Kan Kreatif. Kreatif Ni Penting Untuk Marketing. Tu Yang Kuar Idea Yang Nampak Kekadang Jahanam Tue.
Apepun Optimis.. Optimis. Bukan Optimus.

..
 
Comment by azmie
2007-08-19 18:31:31

adeh…aper nak jadi ler ngan org skrg ni….aiskrim lak dibuat bentuk camtu…

..
 
Comment by hafreze
2007-08-20 05:25:22

aku pegi rumpun next week nie…dok kat cyberia..mau tumpang???

..
 
Comment by Khai
2007-08-20 11:48:24

[Comment ID #11604 Will Be Quoted Here]

bukan cyberia.. tapi desaria villa condominium.. kalau lalu tu, leh gak tumpang.. hehehe…

..
 
Comment by pat
2007-08-21 09:39:28

jepun jepun…negare yang tersangat le bertamadun(kononnye la..:p)..isk isk

..
 
Comment by faidhi
2007-08-21 19:22:04

pelik2 je dorang .. huhhuu .. kalo kat msia .. laku tu eskem tuh .. mau dak2 remaja pompuan sumer berpusu2 .. huahuwhauaw

..
 
Comment by fungus_kid
2007-08-22 16:59:15

tu lah…idung besar sgt..

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-08-24 11:41:01

budak pompuan kecik yang nengok orang tu makan aiskrim tu apa la yang die pikir ek?
“macam pernah ku lihat, tapi di mana ya?”

yang mamat dewasa yang tersengih tu pulak, apa yang dia fikir…? “hmmmm….”

..
 
Comment by lyn
2007-09-10 11:53:42

mak bapak dak tu leh biar je anak dara die beli ek…terlalu maju la tu…ape nak jadi laa

..
 
Comment by lyn
2007-09-10 11:54:35

mak bapak dak tu leh biar je anak dara die beli ek…terlalu maju la tu…ape nak jadi laa..korang nak ker?

..
 
Comment by azleah
2008-04-15 15:33:13

klu mkn ice cream tu la kan, mesti cepat cair coz pnjg sgt hahaha

..
 
Comment by al_fahani
2008-05-04 10:31:31

sengih je bapak die tgk…hahaha… bodoh pny bapak…. majulah jepon tanpa tamadun!!…hahahaha

..
 
Comment by pening
2009-06-09 22:28:56

Ish3,,x senonohnye…xde ke ‘shape’ lain yg boleh d reka..mmg org2 Jepun ni pelik2…nak mkn aiskrim tu pun fikir 1,oooo kali..x sangguplah…

..
 
Comment by Sofea
2010-06-11 16:33:37

🙂 mesti dak yg trcucuk garpu kt hidung dia tu kejut nengok eskrim kt atas tu..hahaha manusia2 makin maju makin buruk perangai ko ekk cipta bnda yg x patut.. :p

..
 
2011-03-13 18:35:10

mampir nich dari jakarta selatan…
saya suka dengan blog anda..
anda juga bisa mengunjungi jasa pengamanan .
SALAM

..
Comment by Khai
2011-03-14 05:28:14

Salam kenalan sahabatku Eva dari indonesia..

..
 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post