Chawt, sebuah lagi web SMS free!!

472 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Ingat lagi tak dulu Khai pernah story kat korang pasal MobiK. Ala yang macam kuih karipap tu. Haha. Taklah, MobiK tu membolehkan korang send SMS percuma setiap hari. Kira jimat la sikit kredit korang yang tak berapa nak lebat tu kan.

So ni ada satu lagi website untuk SMS free. Khai dah cuba dan ianya terbukti berkesan. Chawt, dengar nama memang pelik. Korang perlu register dan activation code akan dihantar kat handphone korang. Lepas je korang activate, ape lagi, send la SMS kat sapa-sapa pun tak kira di mana sahaja coz Chawt ni tersedia untuk 160 negara. Tapi kalau MobiK hanya membenarkan kita send SMS kepada penerima yang juga telah mendaftar di MobiK, Chawt pula sebaliknya. Tapi malangnya, hanya 15 sahaja SMS per day yang diberi mereka. Ok la tu, at least, kalau time kredit betul-betul kering tu, takde la nak buat muka tebal ye tak pinjam kredit member.

Dan seperti biasa, perkhidmatan SMS percuma seperti MobiK dan juga Chawt ni tak pernah lekang dari iklan ringkas. Dihujung SMS korang tu akan ada dalam lebih kurang 4 patah perkataan iklan dari mereka. Peduli apa kan, benda free. Adat la tu. Nak demand, korang tak yah cuba. Hehehe..

So kalau dah boleh, ape feedback korang? Neway ni ada sedikit pemanis mata untuk korang..

” wah pandai nye paklah. “

Ditulis pada 7:58 pm 2 July '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 472 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , ,


RSS feed | Trackback URI

23 Comments »

Comment by titan
2008-07-03 02:15:15

tak dpat lagi activation sms dia la khai..

..
Comment by Khai
2008-07-03 02:18:21

camana boleh x dapat tu bro.. salah letak number kot.. khai dapat activation dia tu, tekan je submit, terus masuk msg dia..

..
 
 
Comment by Uncle G
2008-07-03 11:03:50

pakcik pon samer arr khai.. tak dapat activation code… nak buat camne ni khai?

..
 
Comment by Khai
2008-07-03 11:11:19

korang yg x dapat lagi activation code, leh cuba resend balik..

http://chawt.com/index.php?resend=yes

..
 
Comment by Nenek Awek mude
2008-07-03 11:12:30

khai……

..
 
Comment by syuxx
2008-07-03 14:04:17

bekerjalah utk saya. petrolah!

..
 
Comment by cencorot_91
2008-07-05 13:16:00

menarik gak ni..
leh jimat 1.50sen sehari..
hehe..

..
 
Comment by azleah
2008-07-06 21:02:31

biar betul???? kejap lagi mesti bayar

..
 
Comment by wanbotak
2008-07-08 09:57:02

khai..xleh la..
aku try send kat nombor aku sndiri xleh la – -‘
benda ni mcm tipu jerk..
nak klik ADS ke ?

..
Comment by Suhz
2008-07-08 16:53:10

ko guna henpon cetak rompak, mane leh. Hahaha

..
 
 
Comment by pejuang bangsa...
2008-07-08 22:08:20

boleh ar…
kalo nk anta tulis 6 kat kotak pertame…
diikuti dengan no yg nk dianta …
contoh : 6 0176037681
cube send kt aku…

..
 
Comment by Nur
2008-07-14 11:38:23

Assalammualaikum..Kenapa xupdate blog?busy ke?maaf ye tanya

..
 
Comment by man bun
2008-07-21 23:02:16

xleh pun khai..teruskan usaha murni you…saya mmg update knowledge it dari blog u..sangat menarik maklumat yang u sediakan syabas..

..
Comment by Khai
2008-07-22 04:09:45

aiyark.. kenapa khai boleh plak yer.. isk pelik2.. nak tolong pon susah.. anggap je la nasib tak baik atau mungkin korang sebenarnya x perlukan Chawt ni pun.. Khai pun try je aritu.. bukan pakai sangat..selagi kredit ni tak habis2.. hehe..

ye bro, thanks.. Khai akan teruskan menyampai dan berkongsi sesuatu untuk semua.. sharing is caring..

..
 
 
Comment by mankip
2008-07-23 17:38:02

aku boleh dpt msg.. tq

..
 
Comment by muckraker
2008-07-24 15:18:45

http://www.phreakyphonez.net

send sms free with cosmo

try it..

—————————
enjoy n have fun~

..
 
Comment by ekin_mache
2008-07-24 23:45:53

ekin nak try ler..x yah download kat fon kan..

..
 
Comment by ekin_mache
2008-07-24 23:57:31

dia x caj ke nanti erk..cam ym dia caj 3o sen kan

..
Comment by Khai
2008-07-25 01:09:38

free cik ekin.. jgn la risau pasal bayar… hehehe.. dan pastinya x perlu ape2 donlod ke dalam phone.. just gunakan terus dari website dia.. tq

psstt: chawt, sila beri aku gaji sebagai tukang mempromosi perkhidmatan korang..

..
 
 
Comment by amirull
2008-07-25 01:37:07

aku da penah gne da…
kdg2 dpt..
kdg2 x dpt…

hampeh…

..
 
Comment by ekin_mache
2008-07-25 01:39:50

x de la teruk sgt..tapi just 15 sms je dpt

..
 
Comment by mira
2008-11-14 21:16:07

khai,ak xdpt lh ak xpandai lh ni…please ajar ak wt menda 2

..
 
Comment by ekin_mache
2008-12-25 08:37:36

ekin da x dapat dah chawt ni..x leh guna…

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post