10 sebab mengapa Lee Chong Wei kalah

294 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Well, Khai tak berapa nak ikut sangat pun perkembangan Olympic Games kali ni. What to say, busy maa.. Bila dah masuk alam pekerjaan, sampai lupa TV tu apa benda sebenarnya. Astro? Balik kampung je la dapat nengok since takde sapa sudi sponsor Astro kat Limkokwing hostel ni.

And well, semua pun dah sedia maklum Lee Chong Wei kalah dengan Lin Dan untuk final badminton hari tu. Khai bajet, at least dalam sejarah, Malaysia dapat la bawa balik kilauan emas tu kan, tapi apa nak buat, perak juga yang kita dapat. Tak pasal-pasal dah ade dua perak dalam Malaysia. Satu negeri Perak dan satu lagi perak Lee Chong Wei. Hakhak..

Tadi Khai masuk blog one of my lecturer masa semester 2 dulu, Sir Azhari. Ensem orangnya tak tahu la dah ade awek lom. Dan mungkin lah malam tadi dia mimpi pasal Lee Chong Wei kot dan pagi ni terus keluar 10 sebab mengapa Lee Chong Wei kalah dengan Lin Dan.

1. Lin Dan no 1 world player – lee choong wei no 2.

2. Lin Dan main dekat kampung dia… kampung lee chong wei kat penang.

3. sorakkan untuk lin dan lagi kuat kat stadium dari sorakan untuk chong wei. tapi most malaysian memang dok depan tv sokong chong wei.

4. kalau tgk baju lin dan die pakai sleeveless shirt – chong wei asik betulkan sleeve die jek. cam mane nk focus.

5. sometimes kaler boleh membuatkan kita bertenaga tgk baju lin dan kaler gold and red – lee chong wei kaler itam cam gi funeral.

6. kalau tgk badan lee chong wei kurus jek… tak macam atlit.. – lin dan tgk lengan pon tau die work out.

7. kat tengkuk lee chong wei penuh ngan rantai… jari ade cincin… lin dan ade satu rantai jek… byk sgt maybe macam azimat kut tapi kalau dah byk macam mengganggu jek.

8. kalau tgk muke lee chong wei, macam tak hepi jek… die patut more relaks sebab dah comfirm dpt satu medal.

9. maybe die asik teringat dpt RM300k, die nk buat ape ngan duit tuh… blom dpt RM1 juta lagi.

10.ala dapat silver medal pon boleh dpt pangkat datuk.. buat pe susah susahkan?


Sebagai Malaysian yang berjiwa sukan tapi tidak suka bersukan (haha), Khai ada sket la rasa kecewa dengan kekalahan ni. Tapi apapun tetap bangga dan bersyukur sebab nak sampai final pun bukannya mudah dan untuk Chong Wei yang kurus lagi bergaya, good luck untuk kamu bagi Olympic London 2012 dan World Cup kat Kuala Lumpur nanti. dah Nasib la ko tak dapat one million tu.. Redha je la yer?

Pssttt: To Sir Azhari, No 10 tu nak kira sebab dia kalah jugak ke? Hehe.. Lecturer Khai dah tukar yang No 10 tu. Hehehe

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 11:05 am 20 August '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 294 views
Dalam kategori: Istimewa | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

38 Comments »

Comment by Dakjaat
2008-08-20 12:40:13

WAKAKAKA! ko ni khai .. ada lak bandingkan encem ke tak encem … adeh …. tergelak aku tengok gambar tu… kuikuikui! ;p ko mmg pandai buat lawak dengan edit2 gambar .. buat lagi .. akakaa!

..
 
Comment by cencorot_91
2008-08-20 12:46:58

Gila ah Lin Dan ni..
sampai mcm tu skali jadi raket dia..
bukan murah tu..

..
Comment by syasha
2008-09-05 10:29:07

ala, orang berduit… hilang satu, beli baru… patah satu, sponsor bagi lagi…

..
 
 
Comment by Dakjaat
2008-08-20 13:45:02

panas baran tu boleh menghancurkan segala barang yang mahal sekelip mata … contohnyer KLCC tu boleh hancur terus kalau najib tak puas hati ngan paklah .. eh? ehehehe!

..
Comment by Khai
2008-08-20 14:10:33

betoi sgt la tu.. hehehe..

..
 
 
Comment by anak tekak
2008-08-20 16:28:05

patut la perut ko buncit ek..rupa2nyer ko malas nak bersukan…huhu…

..
Comment by Khai
2008-08-20 16:34:30

kepada siapakah cik anak tekak tujukan fakta di atas?

..
Comment by anak tekak
2008-08-20 18:16:21

eleh..perut ko la..mohd khairulnizam bin hassan…

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-08-20 19:05:53

sejak bila pulak perut saya kembung.. eh boroi ni cik tekak… ape yg awak merepek ni.. kita kenal ke?

 
 
 
 
Comment by sbt6
2008-08-20 19:50:22

molek gak x dpt 1 juta.habis duit rakyat jeee……….

..
Comment by Khai
2008-08-20 20:39:56

Haha,, ini pon khai setuju.. rm1j terlalu tinggi dan melampau.. agak2 la ye tak?

..
 
 
Comment by titan
2008-08-21 00:36:18

haha..dia layak untuk dapat nilai RM300k tu. kalau dapat 1 juta pun takpe..

Nak wat macam mana. Dia dah try the best. Aku rasa bukan chong wei tanak pakai baju kaler kuning. Tapi disebabkan lin dan adalah pemain tuan rumah. Keutamaan memilih baju diberikan pada china. So, dari situ je chong wei dah setat kalah..huhu..

..
 
Comment by samdaddycool
2008-08-21 03:22:12

kikiki.. apa punya alasan ler kalah! ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by bd fabregas
2008-08-21 04:06:39

drpd 9 sbb tu, aku hny setuju ngan no 9 je.. sbb2 yg lain tu nampak x relevan le plak.. chong wei tu dh tahap world class oo.. stkt baju, rantai, mahupun ranking tu xde masalah buat diorang.. tgk la tahun ni bape kali Nadal (No. 2) kalahkan Federer (No. 1) sampai org dh anggap no 1 federer yg dipegang selama 4 tahun bakal terlepas leps olimpik ni..

..
Comment by Khai
2008-08-21 12:36:56

kui2.. itu kata lecturer khai… neway mmg chong wei dah sampai tahap yg gile kentang pon.. just nasib x menyebelahi dia…

..
 
 
Comment by ketuk_angel
2008-08-21 14:24:08

hehe…nko mmg pandai uat lawak la khai…

..
 
Comment by khaimmu
2008-08-21 17:59:59

hahaha …
tajam giler bijik mata ..
semua nampak ..
hahah :)) ….

taniah untuk anda khai! hehehe ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by fukem
2008-08-21 20:27:17

kite kna akui…lin dan mmg teror…:)

..
 
Comment by miss madiey
2008-08-21 21:35:20

hurm, that just chong wei cam nmpak takot ngan lin dan..

die patotnye lebih btenang.. heheh…

..
 
Comment by melayubuntu
2008-08-21 21:37:39

Lin Dan dan ada mentaliti juara…chong wei asyik pk camne nk serap tekanan….huhuhu

..
 
Comment by azhari
2008-08-22 00:10:39

saya dah tuka sebab yg ke10 tuh;)

..
 
Comment by nawkaz
2008-08-22 09:45:16

kecik ati datuk chong wei kalau dia baca ni..haha

..
 
Comment by KNizam
2008-08-22 09:53:29

mmg amat tertekan chong wei malam tuh kan. hehe ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by kak ida haryani
2008-08-22 14:08:09

ko nak kata apa, katalah khai..akak tetap kata chong wei comel n encem….

..
Comment by azleah
2008-08-22 22:02:10

sangat setuju dgn kak yani…

lagi pun, lin dan kan bekas tentera, tu yg body dia tough dan panas baran cket

..
 
 
Comment by Nana-chan
2008-08-22 21:21:38

haha, mmg nmpak jelas sape lg hensem!
kelakar tol.

neway, care to exchange links?

..
 
Comment by azmie
2008-08-23 00:31:48

a’a masa tgk tournament die aritu mmg muka lin dan rilek ajer…chong wei lak aku tgk cam gelisah semacam jer…kalu ko perasan si lin dan asek bertukar bola tangkis jer…si chong wei nyer kurang wat camtu..mungkin nak kasi opponent rimas lebih kot…

..
 
Comment by akma
2008-08-23 20:12:39

sampai hati khai kata yg lee chong wei tu hensem c-kit…
kot2..khai cemburu kt lee chong wei coz dpt title ‘Datuk’..
peace..:-)

..
 
Comment by Dakjaat
2008-08-25 12:12:56

adakah patut dia mendapat gelaran Datuk? .. tak menang pun dapat gelaran Datuk .. muwahhaa! heran tol … ?

..
 
Comment by mahsyar90
2008-08-26 03:02:08

dah memang nasib dia khai oi..
pasrah jela..haha..dia ni xpayah kerja pun dah ok da lepas ni..dapat gelaran datuk lak tu..jeles betul aku..

..
 
Comment by ola-oli
2008-08-26 11:04:49

haha nasib baik xdapat sejuta RM…klu x xde bonus lg la tahun ni…=)

..
 
Comment by Nurul
2008-08-28 12:48:03

adui.
lawak betol khai ni.
yg tatahan nk gelak tu bila baca, dah ada 2 perak dlm malaysia.
hahaha.
sengalll..
;))

..
 
Comment by syasha
2008-09-05 10:32:41

aku rasa ada satu lagi sebab dia kalah…
maybe time tu dia tengah gaduh dgn gf kot…
***Chong Wai, jangan saman saya…***

..
 
Comment by maskerOil
2008-09-10 14:36:00

Rasa2 nye 10 komen tu x logik lgsg..

..
 
Comment by eyda
2008-09-17 18:34:03

ape2 aje la..just support our local playerzzz..ok khai

..
 
Comment by AAA
2008-09-20 16:10:57

Harap Datuk Lee Chong Wei akan mengkaji kenapa kekalahan beliau pada olimpik yang lalu. Segala kekalahan bukan penamat satu perjalanan, ia adalah satu tangga ke puncak kejayaan. Doakan kejayaan beliau untuk Terbuka Jepun minggu ini. Tiada yang mustahil.

AAA
http://www.binausahawan.com

..
 
Comment by Anne
2010-07-11 02:09:20

Aik, bila masa Lee Chong Wei no 2? Lee Chong Wei ranking no 1 dunia even sebelom kalah tu lagi…Lin Dan 2nd…huhu, sila fakta tuh…

Tapi apapun, Lee Chong Wei ranking 1st sebab banyak point = banyak join tournament berbanding Lin Dan…

Walaupon hakikat, ranking tu patut Lin Dan 1st, sebab dia lagi kuat dr Lee Chong Wei…hahahaha

..
 
Comment by carlos
2010-11-24 17:09:00

aku cuma setuju dengan alasan pertama je, sbb cara pengiraan bwf buatkan Chong wei pemain no satu.. tapi lin dan jauh lebih hebat dari chong wei..

bukan salah chong wei kalah selepas behempas pulas mencuba. ok lah daripada pemain lain yang tak de peluang jumpa lin dan sbb pusingan awal lagi dah kandas.. tapi diorang selamat tak kena kutuk, chong wei jugak yang kena teruk

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?