Tiada lagi Nieza dalam hidupku

2,754 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Ini mungkin entri yang paling sedih pernah ada di sini. Bukanlah apa-apa sangat, cuma setiap baris entri ini bersilih-ganti, semakin banyak juga kenangan yang datang menghias indah. 1 tahun 8 bulan tidaklah sesingkat mana. Satu tempoh yang penuh dengan seribu pengalaman dan pengajaran. Segala kepahitan ku telan, apa suratan yang sedia tertulis, aku lalui dengan pasrah.

Bukan kami tidak pernah cuba memperbaiki. Bukan kami hanya ikutkan kata hati. Namun…. kehadiran orang ke….. hurm, tak perlu.

Secara officialnya di sini, Khai mengumumkan yang kini tiada lagi Nieza di dalam hidup Khai. Wanita yang pernah Khai cintai separuh mati suatu ketika dulu. Mengapa adanya perpisahan ini, biarlah ini menjadi rahsia antara kami. Namun yang pasti, kasih sayang antara kami berdua tidak pernah hilang. Namun siapa yang berani melawan takdir Illahi?

Pengalaman sememangnya mendewasakan kita. Jika ada jodoh, bertemu juga kita suatu masa nanti. Maafkan Khai, sayang.

Untuk Nieza cahayaku..
Tiada kata yang bisa aku sampaikan
selain maaf dan terima kasih.

sudah memberikan erti di hidupku
yang sempit ini
aku harus pergi
bukan meninggalkanmu
tapi hanya terlepas darimu

Jika kamu yakin akanku
maka memang inilah cara terbaik untuk dijalankan

Lagu terakhir untukmu, cahayaku..
[audio:http://justkhai.com/tunes/songs/awanband-satubintang.mp3]
Atas Permintaan Ramai | Download Here

Nieza, mungkin kau perlu membaca semula apa yang pernah kau berikan suatu ketika dahulu..

Ditulis pada 5:44 am 1 November '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 2,754 views
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: ,


RSS feed | Trackback URI

109 Comments »

Comment by Zackrulz
2008-11-01 10:13:57

sabar yerk khai.. aku rasa apa yg ko rasa tuh..
mcm aku dulu.. skang ko kena kool jerk.. and wat dunno..

..
Comment by Khai
2008-11-01 13:08:06

Khai dah banyak kali bro rasa macam ni.. tapi hakikatnya, ini memang yang paling memeritkan.. namun buat kali pertamanya, Khai betul-betul terasa bebas.. dan redha..

..
 
Comment by amira
2008-11-04 10:47:52

sabar yer khai, mira pun skrg alami perkara yang sama ngn khai alami sekarang. lagu cahayaku tu bila mira dgr nak ngis pn da…..

..
 
 
Comment by NuoX
2008-11-01 11:01:14

Laa…Apsal nie bro!? Tak bole settle ke? Sambung la balik…sambung laa…alahai…nieza ngan ko nie aku tgk dah okey sgt dah….ckp la kat die “sedangkan lidah lagi tergigit”…klu ade masalah,try ar settlekan….putus nie bkn la jln yg terbaik…

..
 
Comment by Azizwanâ„¢
2008-11-01 11:50:11

la pulak.. norman ngan abby nya rumahtangga yg problem.. korang plak yg berpisah.. apasal bro? ahakz!

adakah kau merelakan sahaja perpisahan ini?

..
 
Comment by Hamdi
2008-11-01 12:21:53

asal lak nih bro?
ada masalah ka?
hurm….

..
 
Comment by eda
2008-11-01 12:48:35

mak ai…bia betul….erm..da bkn jodoh kot, nk wat cam ne kan…saba jek la..mybe der yg lebih baik dr die untuk khai…k..
ader hikmah tu…

..
 
Comment by nana
2008-11-01 12:51:58

” Kita sering inginkan hari yang cerah, tetapi Allah lebih Mengetahui, hakikatnya hujan pula yang diturunkan…
kita sering inginkan keseronokan dan jauh dari kesusahan, tapi Allah lebih Mengetahui..
kesusahan itulah yang mengajar kehidupan.. kita sering inginkan ktenangan. . semua itu bukanlah 1 hukuman, tp sebagai tanda kasih dan sayang agar kita lebih bersabar dan dekat dengan Nya.. “

..
 
Comment by Khai
2008-11-01 13:06:01

Sesungguhnya mmg khai merelakan perpisahan ini.. Dunia dan akhirat…

kalau dah keluar kat blog ni, mean mmg khai takkan pandang ke belakang balik.

..
Comment by Azizwanâ„¢
2008-11-01 14:58:55

serius ker khai taknak balik lg wlaupun jodoh kau telah ditakdirkan utk dia?

..
Comment by Khai
2008-11-01 15:25:15

Khai redha degn perpisahan ini.. tapi kalau suatu hari nanti tersedar yg mmg jodoh dgn dia, skali lagi khai redha.. hehehe..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by anaktekak
2008-11-01 14:33:29

emm…tak sangka ek…tapi aku tak terkejut sangat pun dengan perpisahan korang ni..mungkin tu yang terbaik tuk korang n tuk org yang sekeliling ko..ehem2…kalau pas ni sambung agi aku tak tau ler……

..
Comment by hafreze
2008-11-01 14:46:54

anak tekak: tu laa kesian khai kan..tkper..die ade je ramai penganti..harap2 cepat2 la khai tu dpt penganti ye tak..

khai..sabar erk..tkmo taching2..

..
 
Comment by Khai
2008-11-01 15:25:47

orang sekeliling? siapa yer?

..
 
 
Comment by zieyn
2008-11-01 15:25:16

Alolow..

cyan ko khai..

it’s ok..ramai g ‘gadis’ melayu mnanti kt luar sane!

huhu…

..
Comment by Khai
2008-11-01 19:14:57

apesal kat gadis tu ade ‘ ‘ .. amboi2.. melampau ni.. hehehe..

..
Comment by zieyn
2008-11-01 20:10:12

be coz…aku lar ‘gadis’ tuh!

wakakah!!!

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-11-01 20:30:45

ooo.. cakap la awal2.. ingat ape yang ‘gadis’ nyer. hehehe…

oh kalau you gadis tu, bila nak masuk minang i? hahaha..

 
Comment by zieyn
2008-11-01 20:38:19

Ni ape kes x sabo nk kawen??
patut pown si nieza tuh clash ngan ko..
rupenyer ko soh die msok mminang!
gatai tol mamat nih…
yaRabbi…….
huhu..

 
Comment by Khai
2008-11-01 21:03:13

masuk minang = bertunang..

bukan nikah cik adik oii.. hehee.. gurau je ar 😛

 
Comment by zieyn
2008-11-01 21:07:12

Ala..dah sabo nk kawen tuh ckp jela…

malu-malu kucing plak…

Lau nk msok mminang aku…

kena tunggu 5 tawun ag ar…

amcm??

huakakau!!!

 
Comment by zieyn
2008-11-01 21:15:34

Ala..dah x sabo nk kawen tuh ckp jela…

malu-malu kucing plak…

Lau nk msok mminang aku…

kena tunggu 5 tawun ag ar…

amcm??

huakakau!!!

 
 
 
 
Comment by Aby RAd
2008-11-01 18:37:35

khai..namo la sedih2
aku kan ada
hehehe..

..
Comment by Khai
2008-11-01 20:31:17

Bila nak masuk minang i? hehehehe..

..
 
 
Comment by hytiq
2008-11-01 18:44:33

lme x bkak blog ni..
ttbe bkak ader sad story r plak!!
khai,cintailah org yg menyintai kita bukan org yg kita cinta..
alamak,sory ttbe tmsok cmpor plak.!hehehe
jgn marah..

..
Comment by Khai
2008-11-01 19:15:41

bukan salah khai kak….. tapi keadaan yg memaksa…

..
Comment by hytiq
2008-11-01 21:12:00

Wey,agx2 r pggil ak kakak.umO bru staun jgOng.Sje bt
ayt skema jap..pnjm ayt syrahan spe ntah!Hu3x.Ak sweet17 beb.!Actlly Niza umO bpe ex?Hu3x.

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-11-01 21:13:57

ahahha.. ingat akak tadi… kasi ayat cam isteri2 orang plak.. hehehe.. neway study rerajin..

hurm, nieza sebaya dengan Khai.. tapi 5 bulan lebih awal dia lahir dari khai..

 
Comment by hytiq
2008-11-01 21:45:23

Td kn da ckap,2 ayt org sye cplak r.X cye?Da r..He3x.Hri ni je
bpe kali da on9?Tnsion ex?siannye..Hu3x

 
 
 
 
Comment by Zackrulz
2008-11-01 20:00:54

aku pasti yg nieza mesti ada baca entri nieh..
mcm mna? kalo dier msih igt dkt ko.. dia msti sms ko..
kalo x.. mcm yg ko ckap.. redha.. ahaks!

..
Comment by Khai
2008-11-01 20:09:45

x pe la bro.. aku x mengharap ape pon dari dia.. sbb nieza yang sekarang ni, bukan nieza yang dulu lagi..

..
 
 
Comment by zelo55
2008-11-01 20:17:24

huyyooo…bhaye khai..bhaye…
jgn brksudahan mcm cite 3, 4 segi eh…

redha je…if rezeki ade..adela tu..klau xde nk buat mcamane…btol mcm yg ko ckp…redha…

hahahaha…ak mcm thu2 je..hahahaha..mcmla ak n pro bab2 cmni…wahahahah..

yg pnting trus blogging..aku skong…

..
Comment by Khai
2008-11-01 20:32:17

Thanks Zelo… wink wink 😉

..
 
 
Comment by wexeeda
2008-11-01 20:23:34

salam, lme wex tak masuk (nie 1st time komen), masuk2 je, trime berite sedey..
xpe laa khai, bnde dah jadi.. cam khai ckp, khai dh usaha.

..
 
Comment by put_272
2008-11-01 22:31:17

laaa..tup2 dh break…hmm..takpe..sabar..k…put dulu ada gak bcnta 3 thn…break pas masuk mktab..hmm..takpe khai…may be de hikmah di sebalik yg jadi ni….maybe khai akn jmpa yg lebih baik pasni…insya Allah…tapi..kalo jodoh khai ngn nieza kuat…redha je la ye….huhu…

..
 
Comment by bd fabregas
2008-11-02 02:55:40

sabaq la bro..
ini sume dugaannya..
mungkin ada hikmah di sebalik perpisahan ni..

..
 
Comment by gie
2008-11-02 07:46:00

tetiba je…hurm…teruskan berjuang khai…dulu,aku jeles gila dengan korang..tetapi,aku biarkan je sebab aku belom mampu nak berdua…sabar dah teruskan berjuang…!!!

..
Comment by Khai
2008-11-02 08:11:47

nak wat camne bro.. dah mmg hakikat hidup di bumi Allah ni, cinta itu selalunya datang dan pergi..

..
 
 
Comment by Eriyza
2008-11-02 12:58:59

Takdir bukan hukuman.
Hadapi dengan senyuman.
Semoga beroleh ketenangan. 🙂

..
 
Comment by Obefiend
2008-11-02 14:21:51

i loled. relex la brader. satu hilang 18923 datang. kata blogger ensem. kurang sikit je hensem dari aku

hahaha.. chill chill. bunga bukan sekuntum kumbang bukan sebakul

..
Comment by Khai
2008-11-02 20:59:37

ye la betul tu bro… tapi kenapa 18923 .. adakah ini nombor ekor 5 angka yang ko selalu menang tu? hahaha

..
 
 
Comment by miss madiey
2008-11-02 16:01:13

bawak bersabau yerk, cik khai..

honestly, tkejot membace entri nih..

klaw da jdoh kamoo ngan die, puseng2 pown, btemu jugak..

..
 
Comment by wenkt
2008-11-02 17:52:10

sorry

..
 
Comment by deennasour
2008-11-02 19:48:51

kehadiran orang ketiga salu jadi pemisah~

..
 
Comment by zool
2008-11-02 20:13:52

Bro.. Hidup takkan tamat kalau putus cinta..
Baik ko layan blog n cari duit banyak2..
Apedehal..

..
Comment by Khai
2008-11-02 21:02:51

Itu yg sedang aku usahakan skarang ni bro.. honestly, aku lebih sayangkan karier aku daripada sayangkan orang yg tidak menghargai.. 😛

..
 
 
Comment by aidurra85
2008-11-02 20:37:57

Assalamualaikum…
Hai khai..jus fo advice la.khai just sibukkan dr dgn aktiviti seharian,g futsal ke, tgk wyg ke,kuar ngan membe2 ke,…ape2 je la.jgn selalu dk sorg2 nnt akan selalu terbayang blk kisah lm ngan niza tu.
sebulan dua t insyaallah lupa terus..cayer lah.
k by

..
Comment by Khai
2008-11-02 21:05:22

Khai sekarang ni dalam delima.. sakit sgt untuk hidup.. bila khai keluar, khai x boleh nengok motor, nanti teringat motor khai yang baru hilang 3 minggu lepas… mana2 pegi pon mesti teringat moto tu, ye la kita teringat moto tu pernah lalu kat situ.. hurmm.. sedihnyaa…

pasal awek ni plak, khai x kisah sangat.. kenangan semua dah tertinggal di Limkokwing.. kat tempat khai duduk skang ni, dia x pernah sampai pon lagi…. hehehe..

neway thanks kak atas nasihat tu… hargai sangat2..

..
 
 
Comment by hadiraf23
2008-11-02 21:28:15

aii khai..i1m new users.slalu gak view blog ni..i”m sympathy with u.anyway sabo..stp yg berlaku ader hikmahnyer..kuarkan entri2 yg best2 pasni ek..always waiting new entri..
cayo2..aja2..fighting!!

..
 
Comment by zskeith
2008-11-02 23:31:16

sabo jela bro..aku pnh rase gak..5taun kapel..xpela..rileks ajer!..

..
 
Comment by cikyin
2008-11-02 23:41:41

sorry to hear dat.
aku slalu gak singgah blog ko ni, tp tak penah komen ape2.
tp tergerak lak ati nk komen bila baca sad news tu.
quite surprised sbb dari cerita2 ko sblum ni, rsa cam korang ni loving couple je.
tp tu la kan, bercinta bagai nk rak pun, kalo dah tertulis bukan jodohnya, terima aje la.

tp kalo ade, nnti dia datang la balik 😉

..
 
Comment by xtreme_paranoid
2008-11-03 10:10:09

relax..klu jodoh x kemane.
skang ni anggap dulu xde jodoh..
boleh enjoy2 dulu..
aku nasihatkan ko enjoy sementara masih single nih..
huhuhuhu~

..
 
Comment by aidurra85
2008-11-03 10:21:05

U’re welcome..
Dilema khai…
Best la blog khai ni.

..
 
Comment by aidurra85
2008-11-03 10:23:08

U’re welcome…
Dilema khai…
Blog awk best la.

..
 
Comment by mizeita
2008-11-03 10:28:45

Salam.. Hi khai, I’m new here.. Ur Blog Very Interestng.. Sory To hear Bout Ur Love Story.. May I know who’s sing this Song. Nice To Hear.. Gud Luck To You..

..
 
Comment by azleah
2008-11-03 11:11:07

aku ingat² lupa lirik lagu dari afdlin shauki ni…

“bukan cinta yang ku mahu, tetapi persahabatan yang ku perlu…”

tak semestinya orang yang kita sayang dunia akhirat itu akan jadi teman sehidup semati kita. sedangkan orang yang dah kahwin boleh bercerai, inikan pula kita yang tengah berkasih.

tapi….kechik pun….kata nak further study abroad….x sanggup dah LDR

:-I

..
 
Comment by Nalye
2008-11-03 12:02:34

errmmm…
da ramai sangat suruh khai bersabar…
semua tu kan dugaan…
kalau rasa perit sangat apa kata khai cuba dekatkan diri denganNya..
insyaallah semua akan ok..
minta petunjuk dari Nya…

..
 
Comment by ilazz
2008-11-03 12:45:10

xperlah adik ku khai…, hang tu muda remaja lagi…, kejar dulu cita2 tu.., bila dah banyak duit banyak la pompan yg datang kejar hang…………………….

..
Comment by Khai
2008-11-03 12:46:35

waaa kak ilazz… rindu wooo.. nape lama x nampak.. kitorang kat scukz selalu sebut2 nama Ilazz….

kitorang nak nengok gambar anak kak Ilazz.. join la scukz balik…

..
Comment by ilazz
2008-11-03 12:54:49

huhuhuu..ingat lagi kat akak nie…
suka masuk blog khai nie…
masuk scukz..payah bebenor….

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-11-03 13:24:51

nape plak payah kak.. scukz dah ok dah skang.. stable dah..

 
Comment by ilazz
2008-11-05 15:43:55

dah letak pic..kat scukz..gi la tgk…
TOMELLLLLL tauuu

 
 
 
 
Comment by Malaynium_
2008-11-03 12:51:16

Salam..
Khai! idop mesti teros..
aku baru cadang tunggu tabung gajah ko penuh nak g beli moto baru ngan ko..
anyway pecahkan tabung tu dulu g enjoy2 release ko nye tensen..
esok beli len tabung gajah tue..
menabung demi masa depan..

..
 
Comment by AnaBeLLa
2008-11-03 14:57:43

hye khai..lame da sy mengikuti perkembangan blog khai neh..bru kali ni berkesempatan nk komen..

harap khai bersabar la dgn dugaan yang dtg…

sedih la dgr lgu tu…

ape tajuknyer ekk??

..
Comment by Khai
2008-11-05 13:58:51

Errr.. ” awan band – Satu Bintang “

..
 
 
Comment by Pali
2008-11-03 17:20:21

Mulai saat ini
aku akan ubah pendirian
walau ramai akhir sendirian
jangan difikir pasal aku
teruskan saja dengan hidupmu
hadir mu mungkin tidak membantu

pasangan tak sentiasa indah
pasti perang yang kau redah
aku wakil laki takkan rebah
ku tak mahu berterus terang
risaukan kemuncak amarah ku
maki hamun deras yang tak tentu

lepaskan aku, lupakan aku,
aku hanya ingin sendirian
tak pernah ku rasakan
atas nama tekanan
tak pernah ku rasakan
atas nama tekanan

..
 
Comment by Helangkawi..err..HeR-LAnG Jr
2008-11-04 14:10:30

lek bro..banyak lagi kat luar yang lain..muke ko petik jari je sepuluh datang,percaye lah..

rasenye ade laa 6 bulan-setahun kot utk ko recover balik,don’t make this thing bring you down..kite sekapal bro =)

well,take care,jangan buat kejer gile cam aku buat dah laa.. =p

..
Comment by Khai
2008-11-05 13:57:42

bro, ape kerja gila yang ko buat tu bro?

..
 
 
Comment by zurin248
2008-11-04 21:55:52

kuatkan hati
kuatkan semangat
apapun yg telah pergi
akan kita kenang sbg sebahagian dari kehidupan..

..
 
Comment by finas
2008-11-05 00:02:18

xsangka la khai…
ms mula2 ko exposed nieza kat blog ni, aku rs nieza tu pmpn paling beruntung skali coz die ader ko..tambah2 plak bila ko kater, die future wife ko..

but in the ends…sedihla bagi pihak korang…:(

..
Comment by Khai
2008-11-05 00:05:53

Hye Finas…
itulah, kita hanya mampu merancang kan… Allah yang menentukan…

..
 
 
Comment by kampunggurlz
2008-11-05 02:05:40

sbar ler,, khai ek,, mungkin ne ujian,, cubaan,,, hehhe
nnti pasti ade penggantinye,, ade, x yah risau k? huhuhh

..
 
Comment by dragonfly
2008-11-05 11:15:06

lorrr…
baru hilang motor..
kali ni hilang nieza plak..
mmg dugaan besar thn 2008 ni..
xpe..may be 2009 n thn2 akan dtg..
hidup khai xde ceita sedih lagi…insyaALLAH..
jom dating 😛

..
 
Comment by me amor
2008-11-05 11:46:52

erm…..ni putus yang kali ke brape ek? bkan ke dah bnyak kali? klau smbng blik x taula….huhuhu…….ape2 pn,aku hrap ko dpt jmpe prmpn yang x kuat mrajuk…ops….huhuhu….erm….chickn chop 2 tingkat aku mna?

..
Comment by Khai
2008-11-05 19:24:22

kuat merajuk je takpe.. jgn perangai x boleh blah…

chicken chop? boleh2… someday…… hehehe

..
 
 
Comment by Mieya khai sista :)
2008-11-05 20:16:50

Ehem…
dengar lagu x bley bla siot..jiwang gakz adik aku nih..ekeke..
Hurm so sad but true kan…?xpela..utk khai..setiap yg berlaku tu ada hikmahnya…lagipun udah namanya cinta monyet ngak gitu dong..Msg² ada silap..klu blh perbetulkan & ambil semua ni sbgi satu pengajaran..

Tok nieza yg pernah sis kenal..
Sememangnya kita x pernah puas dr apa yg kita dapat dlm hdp ni..itulah lumrah manusia..tp kita kena igt setiap apa yg kita miliki tu berbeza..sygnya insan yg btl² menyayangi kita dgn insan yg tdk pernah ada keihklasan..ada bezanya..
Lelaki yg ikhlas menyayangi seseorg wanita itu..akn menjaga maruah & meletakkan darjat seseorg wanita tu d tmpt yg paling tggi..bukan utk mempersia-siakannya…
Sbgi wanita..igtlah tdk semua yg indah itu dinamakan ikhlas..

Lastly,jaga diri,maruah & nama baik..
kalau bukan utk diri sndr…tp untuk keluarga kita..
Jgn mudah hanyut dgn duniawi yg hanya sementara ni..

Salam…
Sis Mieya

..
Comment by nieza
2008-11-06 09:52:55

Semua org xkan pernah rase ape yg nieza rase……korang suma boleh mngagung2kan dia yg kononnya suma dialah yg betol…

Biar suma org xtahu sbgaimana perasaan nieza….ape yg tsimpan dhati ni hnya nieza yg tahu….n biar lah terus tkubur dhati. Cukup lah ngan suma ni, nieza dah penat……

Disini…..org hnya akan tahu mnyalahkan nieza, tp nieza hanya mampu membisu seribu bhasa, memendam sume perasaan ni. nieza xkan ckp ape2 atau mngungkit setiap ape yg salah atau yg xkena dlm hbungan nie. biar lah berlalu mcm tu jer…sbb kalo dpikir2 kan lg makin pening dan xmungkin dpt dperbetolkan.

Tak ada dendam lg dhati nie, n nieza harap khai terus bahagia ngan hidup dia. xperlu kita bsama lg…..n nieza yakin, awk xperlukan sy lg. thanks for everythings…

..
Comment by Khai
2008-11-06 10:23:33

ape yg tersimpan di hati awak tu? lelaki lain? kekasih lama?

Pelik kan… still nak anggap orang lain yg bersalah.. padahal diri sendiri yang cari masalah.. bila dah kantoi, mulalah tak tentu hala cari salah orang lain..

ini lah manusia2 kurang akal zaman sekarang… ~

(Comments wont nest below this level)
Comment by nieza
2008-11-06 10:38:42

u ckp xserupa bikin laaaaaaa

 
Comment by Khai
2008-11-06 12:58:57

nak serupa dengan bikin, anytime jer….

 
Comment by nieza
2008-11-06 15:48:04

kalo anytime wat pe call me lg????????

 
Comment by Khai
2008-11-06 16:05:10

awak pon tahu ape sebabnyee.. x kan nak cakp kat sini plak kan..

 
 
 
 
Comment by nurul
2008-11-05 22:27:27

my….sy tgk gmbr tgn tu je dh sgt tsentuh…well, true, Tuhan menntukan. just blaja dr pengalaman ni sumer.

..
 
Comment by aidurra85
2008-11-06 12:00:04

Hai adik2 ku.udah2 lerr…sabar2.bwk betenang

..
 
Comment by haziqwebs
2008-11-06 15:17:59

aku taw prasaan ko..sabar jer..laa..

..
 
Comment by titan
2008-11-06 21:24:17

pengalaman aku.

clash berlaku cuma 4 perkara famous nie.

1. lelaki dah ada perempuan lain.
2. perempuan tu dah ada laki lain..
3. keluarga tak terima.
4. salah seorang meninggal dunia.

Jadi khai. Mesti salah satu daripadanya kan?

..
Comment by Khai
2008-11-06 23:42:18

sebenarnya satu pon takde bro…. mmg complicated hubungan kami.. entah lah…

dua dua hati masih sayang.. masih cinta… cuma kami mmg x boleh bersama.. kerana khai mmg lelaki mudah tewas dengan dugaan..

Biar khai dan nieza sajalah yang tahu apa masalah sebenarnya.. pendek kata kami berdua dah tak sehaluan lagi.. Nieza sekarang, bukan nieza dulu…

Memang aku rindukan Nieza yang dulu…. Nieza yang sekarang ternyata PALAT dalam hidup aku..

..
 
 
Comment by titan
2008-11-06 21:32:08

lupa, khai. Kat mana aku nak download lagu ni..

..
Comment by Khai
2008-11-06 23:42:58

emp3-download.net ade bro. mp3.scukz.com pon ada.. pilih je mana 1.. kalau rajin, gi join forums scukz.com tu..

..
 
 
Comment by Khai
2008-11-06 23:38:34

Khai terpaksa close komen kat sini.. Bukan apa, benda yang dah lepas, eloklah khai cuba lupakan.. nanti makin mengeruhkan keadaan pulak..

Buat korang semua yang bersimpati atas nasib hubungan ni, terima kasih banyak2 khai ucapkan…

Kepada family Khai, terima kasih juga.. sesungguhnya, kalian jauh lebih penting dari wanita ini untuk disayangi…

Kepada nieza, jagalah diri baik-baik.. ada jodoh dari Allah, suatu hari nanti, takkan ke mana.. Janganlah terlupa asal-usulmu.. siapa kamu ketika mengenaliku. Semoga pandai membawa diri sayangku..

Pesanan untuk wanita2 di luar sana, hargailah apa yang korang miliki..

Nieza,
Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Petikan dari
http://justkhai.com/blog/dari-sesuatu-buat-sesuatu-hargainya/

Dan ingatlah,

Jika kamu memancing ikan…
setelah ikan itu terlekat di mata kail…
hendaklah kamu mengambil terus ikan itu…
janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu
sahaja…

kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu…
dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup…Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada
seseorang…
setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya…
janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja…
kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu…
dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu…

Jika kamu menadah air biarlah berpada…
jangan terlalu mengharap pada takungannya…
dan janganlah menganggap ia begitu teguh…
cukuplah sekadar keperluanmu…
Apabila sekali ia retak…
tentu sukar untuk kamu menampalnya semula…
akhirnya ia dibuang…
sedangkan jika kamu cuba membaikinya…
mungkin ia masih boleh digunakan lagi…

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah seadanya…
Janganlah kamu terlalu mengaguminya…
dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa…
anggaplah dia manusia biasa…
Apabila sekali dia melakukan kesilapan…
bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya…
akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya…
Sedangkan jika kamu memaafkannya…
boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya…

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi…
yang kamu pasti baik untuk dirimu…
Mengenyangkan. Berkhasiat…
Mengapa kamu berlengah dan cuba mencari makanan yang lain…
Terlalu ingin mengejar kelazatan…
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya…
Kamu akan menyesal…

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan…
yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu…
Menyayangimu. Mengasihimu…
Mengapa kamu berlengah dan cuba membandingkannya dengan yang lain…
Terlalu mengejar kesempurnaan…
Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan menyesal…

Wassalam…
– khai

..
 
Comment by AmoiChantek
2008-12-09 15:14:43

nice blog khai..selalu dgr2 je dr seseorang..hri ni baru nak usya2..owke..rileks ye. think +ve..k,tc. (^^,)/

..
 
Comment by iena
2008-12-26 23:24:53

khai..i selalu baca ur blog..tapi never leave comment..huhu..nak tau tajuk lagu ni punye pasal..
ape eh tajuk?

..
 
Comment by b0olat
2008-12-31 22:01:39

khai..
pe tajuk lagu ni?
kt mne nk download?

..
 
Comment by mrSlug
2009-01-02 06:18:02

cinta ibarat kentut

dilepas rasa malu,
dipendam rasa sakit.. :o:

..
 
Comment by JueZta
2009-02-15 15:21:16

sedihh…

Jue tau dan penah rasa kesedihan ditinggalkan insan yang tersayang….. =( =( =( =( =(

..
 
Comment by kae
2009-03-19 16:00:55

best lah lagu ni..apa tajuk lg nie.. yer? kae nak leh..
🙂

..
 
Comment by cikkonfiuss
2009-07-04 08:09:51

aik? ada link? hehe…..tp kan leh donlod guna FlashGot..just right klik ja pun.. tp ada link ni pun best juga..hehe… 😉

..
 
Comment by farrah fazyra
2009-07-21 17:46:53

aduss…. pening2..

..
 
Comment by gg_besi
2009-08-21 21:58:33

khai u mmg tbah r…tabik r…pa2pon hop trcpailah niat nak xkn nm anak 2 ek..hehehe 🙂

..
 
Comment by d|n
2009-09-05 00:40:02

hoho..baru bace entri yg pas2..hehe
jgn riso..bunge bukan sekuntum..huhu 🙂

..
 
Comment by ahmiez
2009-11-21 13:43:45

hakikat cinta sebenar manusi itu hanyalah pada Allah yang esa.. firmanNya

“Katakanlah (Wahai Muhammad): “Jika bapa-bapa kamu, dan anak-anak kamu, dan saudara-saudara kamu, dan isteri-isteri (atau suami-suami) kamu, dan kaum keluarga kamu, dan harta benda Yang kamu usahakan, dan perniagaan Yang kamu bimbang akan merosot, dan rumah-rumah tempat tinggal Yang kamu sukai, – (jika semuanya itu) menjadi perkara-perkara Yang kamu cintai lebih daripada Allah dan RasulNya dan (daripada) berjihad untuk ugamaNya, maka tunggulah sehingga Allah mendatangkan keputusanNya (azab seksaNya); kerana Allah tidak akan memberi petunjuk kepada orang-orang Yang fasik (derhaka).” At-taubah ayat 24

..
 
Comment by zie
2009-11-26 18:13:41

DAHLER POMPUAN RAMAI……MEMGLA XSAME TP NTAHLER….AKU PUN SM JE CAM KO……KAHKAH2222222222222222XLE CR PGANTI……….

..
 
Comment by nenny
2010-04-22 11:53:58

hahaha nenny lmbat la baca y nie…hehe..pape pun time ni abg khai mesti dh ok punye… leks abg khai… nenny boleh hadapi…apatah lagi abg khai… xbf nenny lagi la.. blah cmtu je..tak ckp pape..tak taw pe salah kita…tapi cm org gile gak la cari dia.. hahahha..bile dipkkan smula kan…huh, bodohnye la diri ini..walaubagaimanapun, apa yang berlaku ada hikmahnya… dan Allah tahu apa yang dirancang untuk kita… keep smiling bro… 😀

..
 
Comment by princess eye ni
2010-06-07 09:16:07

Slm..
Annye0ng Khai 0ppa..
urm kinda sad whn we tink b0t e past st9ry rite?
but m very sure that Allah 0wez gves best 2 all His creatures..
May Allah stil+0wez blessin s+h0p we’ll get btter prs0n wh0 undrstnd+luv us s we r..ameen.. :love:

..
 
Comment by syafieq
2010-06-26 04:57:24

ngee..cm sedih jerk wa nie..hak~
cm same cite…

..
 
Comment by ku sya.....
2011-05-18 11:48:08

salam…..hope u wll b ok…n bsbr.. i cn feel it…

..
 
Comment by Sukacuka.com
2012-04-20 03:42:09

sabar je Khai…

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post