Bloggers Gathering & Gong Xi Fat Choi

465 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Kepada warga UTP.. Hehehe.. Khai just nak promo satu event yang dianjurkan budak-budak UTP ni. Kenapa Khai nak promo, sebab berkaitan dengan Khai di situ.. InsyaAllah, kena pada masa dan tiada aral-melintang, sampai lah Khai ke sana.. Lambat lagi tu bulan depan. Jadual untuk Februari pun belum selesai lagi..

Interview Khai minggu depan. Kata CEO syarikat tersebut, Khai just kene pergi interview untuk cukup syarat je sebab dia memang nak Khai kerja kat sana. Syarikat apa, rahsia buat sementara waktu ni selagi Khai belum betul-betul jejak kaki dalam office dia. Cuma apa yang Khai risau, nasib 2 3 orang kawan-kawan Khai yang Khai bawak nanti. Harap-harap diorang pun dapat kerja sekali dengan Khai. Best sikit bila kerja dengan kawan-kawan yang kita dah lama kenal. Kepercayaan tu tak pernah pudar berbanding kawan-kawan yang kita baru kenal, tidak kiralah sebaik mana pun orangnya.

Petang tadi Khai pergi Plaza Lowyat nak beli mouse baru. Sekali…. Lupa la pulak yang esok Tahun Baru Cina. Ah, punya la lengang Low Yat tu dengan banyak gila kedai-kedai yang tutup. Yang bukak pun ada tapi still juga orang-orang cina. Betul la apa yang orang kata, kalau semua rakyat cina ni balik China (mahupun dihalau), mahu beku industri kat Malaysia ni. Percayalah.

Malas nak berjalan lagi, Khai beli je Logitech V220 Cordless Optical Mouse yang beharga RM89 tu. Mintak kurang dapat RM83. Ok la tu harga RM83 untuk satu mouse Logitech dengan warranty satu tahun. Kenapa dia mahal, sebab dia wireless dan ada invisible optic. Perghh!! dan ini first time Khai beli Mouse siap ada manual kat dalam dia. Hehehe. So tak perlu nak tarik-tarik wayar untuk mouse lagi lepas ni dan boleh layan DVD pada jarak 2 Meter. Terasa sangat kool pulak. Hahaha.


Eh untuk tak lupa dan sebagai menghargai sesetengah kaum cina yang baik dan tidak menipu di Malaysia ni, Khai ucapkan Selamat Tahun Baru Cina 2009. Saya mau angpow maaa!! Boleh?

Pssttt: Smalam layan Underworld – Rise of the Lycans kat TGV KLCC, Hurm.. rasa macam nak cakap yang cerita ni cerita paling best pernah Khai nengok.. Terlalu cool malah sangat cool! Sampai tak terkata… Pergi la nengok sendiri. Oh!, Rhona Mitra sangat shantek!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 10:31 pm 25 January '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 465 views
Dalam kategori: Istimewa | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

44 Comments »

Comment by shamzettai
2009-01-25 22:37:48

8) bro aku knal ngan mamat wafi kat ads tuh…membe skolah aku dulu….bangga siyot πŸ™‚

..
 
Comment by someone
2009-01-25 22:45:50

Khai…
just wanna ask sumting…
cmner nk wat click (more) utk post blog…
supaya x pjg berjela utk satu2 post tuh??
cm khai pnah gtau kt entri seblom nie…
thnax…

Khai says: kalau u guna wordpress, rasanya dah sedia maklum.. ni mesti guna blogspot kan? actually, kat Justkhai ni tak pernah ada tutorial untuk blogspot pun.. tapi kalau u google melambak list yg keluar.. bila Khai google “how to put read more on blog”, jumpa pun satu tutorial bahasa melayu yg lebih mudah difahami.. harap membantu.. http://afatih.wordpress.com/2007/10/26/cara-buat-read-more-di-blogger-baru/

..
Comment by someone
2009-01-26 00:23:07

makasih ya khai…
nnt try…huhu…

..
 
Comment by someone
2009-01-26 00:48:48

alamak…
x boley la plak….
huhuu….
nway…thanx khai 4 ur effort…

..
 
Comment by someone
2009-01-26 00:58:26

yeaa…
I did it…
akhir nya jd gk…
huhuhu…
thanx utk kesekian kali nya… πŸ˜‰ πŸ˜‰

Khai says: haa.. tu la.. bila dah cuba dengan susah payahnya, bila menjadi.. puas hati kan? Hehehe… ok.. welcome..

..
 
 
Comment by Zik
2009-01-25 23:00:22

Aku pun pergi, padahal nak pergi semalam tp disebabkan ada persembahan kat festival pembangunan ekonomi islam semalam tergendala la. frust gak pergi sebab byk kedai tutup. tp still dpt yg dihajati. kedai india tp harga murah gile. tukar skrin laptop 400.. padahal hari tu kawtim dpt 450 hehe. kalau pergi kedai cina pergh 600 keatas beb, tk tahan!

Khai says: Haha.. no doubt… ramai yg kaki penipu.. lagi2 bila orang melayu yg beli..

..
Comment by Zik
2009-01-26 03:34:02

boleh katakan lowyat tu gerbang ekonomi cina. semua cina. awek cina. kedai cina. selamat tahun baru cina la kepada cina-cina sekalian.

depa pandai conquered so dorang boleh kawal sebab mereka berkuasa. melayu come’ on la lama dah aku tunggu.

hehe.

..
 
 
Comment by ikanstim
2009-01-25 23:34:59

salam khaii
aku slaku warga utp , mghrap ko dpt dtg utp
haha

ikanstim di utp brsama justkhai

Khai says: InsyaAllah..

..
 
Comment by hadio69
2009-01-25 23:37:16

kedtgan anda ke utp amat kami nantikn πŸ˜‰

..
 
Comment by wupei
2009-01-26 00:00:32

khai melangkah setapak dalam blogging… 8)

..
 
Comment by anis fareeza
2009-01-26 00:29:53

hye..UTP tu ape?warga UTP jer ker bleh join? πŸ™‚

Khai says: UTP tu Universiti Teknologi Petronas. Siapa yang study sini, masa depan seakan-akan dah tentu-tentu cerah.. tak gitu wahai warga UTP? hehehe..

..
Comment by beliamuda
2009-01-26 07:31:22

Sedap je dengar jawapan ni… kadang2 macam sindir pun ada.. huhu~~ πŸ™‚

..
 
Comment by x-po shop
2009-01-26 19:57:12

hoho ada gak yg xknl UTP…xkn UTP xfemes kot..hoho jgn mrh ye warga UTP

..
 
 
Comment by syasha
2009-01-26 00:36:38

sha nak join gak la….
nak join gak..

..
 
Comment by CikCandy
2009-01-26 00:44:18

huhu..
dak uitm perak ley join x?
πŸ˜‰

..
 
Comment by Zik
2009-01-26 00:46:37

org luar bole join ke? 7 march dekat betul final aku, 9 march. tapi kalau boleh join nak join gak sbb ada program lain dkt2 area tu tarikh yg sama.

..
 
Comment by wupei
2009-01-26 00:54:21

pe kate kite try kol tgk..

..
 
Comment by rham
2009-01-26 00:59:24

Wah, Khai kenapa beli cordless mouse? Bkn bluetooth nye mouse?Haha x silap cordless ni kuat mkn battery kan?Btw, try mouse Razer, mmg mantap gle.
Bloggers gathering kat perak, x dpt nak pergi.

Khai says: Ha?!! really? hurm takpe la janji takde wayar.. hehehe.. bateri plak kalau normal use boleh tahan 1 tahun.. kalau khai yg guna, seminggu abis la insyaAllah.. hheee

..
 
Comment by gematria
2009-01-26 09:51:04

salam khai..
ko rase..klu bkn student bleh ke join?
hehehe..aku skrg tgh blajar wat blog..ni sume pasal ko pnye blog ar..aku jd utk memasukkn nama aku dlm duni blogging ni..
tahniah khai..ko byk bukak minda aku n sume remaja/org dewasa waima org tua skalipun..utk menjengah alam blog ni.
tahniah jugak pasal ko lh melayu yg aku tgk pandai menggunakan internet..dan bkn mcm sesetengah bdk2 seusia ko..hanya tau bermain game serta melayan laman web xtentu hala..
aku respek sama ko..
hait! ! 8)

..
 
Comment by page rank
2009-01-26 11:13:16

bro knpa down ko punya pagerank? jd PR2 bro…

KHai says: Really? dari 4 turun 3 n now, 2.. arghh…persetankan pada PR.. hehe.. selagi purata yang mengunjungi justkhai sama je hari hari, khai dah cukup heppi..

..
 
Comment by affuan
2009-01-26 13:21:28

bila nak buat gath kat kelantan wei? hehe.

..
 
Comment by x-po shop
2009-01-26 14:29:20

on the way nk g utp tu, sggh ler kt upsi dlu ye bro..hoho

..
 
Comment by wupei
2009-01-26 17:51:52

ahaa…korang leh tgk kat promo blog diorang, http://www.bloggersgathering.blogspot.com

..
 
Comment by ejardkethot
2009-01-26 17:55:23

peh..wat kat UTP…senior aku ramai lew kt sana..
wuwuwu…teringin gak nk wat blog..tp x taw nk sumbat pasal apa..kekeke..so lebih baik..jd pembaca blog sudah..kekeke :love:

..
 
Comment by aman
2009-01-26 18:54:26

haha..tuk warga UTP jer ker? aku leh join tak? huhu..awat buat time malam..? =(

..
 
Comment by Shaffik
2009-01-26 23:14:32

Khai, Wireless mouse memang range harga cam tu eh? Ingat nak pakai jugak laa…Bateriu cam maner ? kalau beteri AA tu baper jam boleh pakai?

..
 
Comment by wupei
2009-01-27 02:24:10

berita baik…aq dah tepon bro tuh, benda tu open..dia kata sapa cepat dia dapat.. :[

..
 
Comment by sis mieya
2009-01-27 03:13:18

ooo manyak mahal kalu itu mouse..
hurm manyaknye uwet die…nak kep c..nek kepc kep c…
esok leh ke…hehehe πŸ™‚
Actually baru je kire yg de orang tu dapat manyakkkk untong lor…ngehngeh…nak sket leh… πŸ˜‰

..
 
Comment by sis mieya
2009-01-27 03:16:43

:aie: kat pale khai….

..
 
Comment by zool
2009-01-27 10:17:07

Gile dong ah..
Khai jadi speaker tu…
Memang ko dah terer tu yg diorang panggil tu…

Dah dpt keje ek?? Bersedialah di alam lain.. di alam di mana berlakunya ‘tikam belakang’, musuh dalam selimut… he he he.. biasalah organisasi//

Khai says: Hurm, itu yg malas nak kerja tu.. kang tak kerja kang, mana nak cekup slip 3 bulan gaji pulak.. hehe

..
 
Comment by Anip
2009-01-27 16:08:54

Pergh..!!KO dapat tawaran keje ker…
ko nie msti hebat kan..
g tmuduga cume nk cukup syarat jer..
keje kt UTP ker..
Mouse yg ko bru beli 2 kn..
Pakai bateri ker..
Kalau pakai bateri x susah ker nk charge lg..
Ape2pon..Tahniah..huhu πŸ™‚

Khai says: Gile ape ko nak kerja kat UTP.. jadi tukang sapu kat sana, layak la kot.. haha.. Pasal mouse tu, ala pakai 1 bateri AAA jer.. boleh tahan 1 tahun untuk penggunaan normal.. tak setahun pun ape kisah. Bateri tu berapa je kan? hehe. Asalkan hidup tidak dipenuhi wayar sana sini. Kalau ada charger laptop wireless, dah lama aku sebat jugak.. hehe

..
 
Comment by luvlygreencactus
2009-01-27 20:25:42

hi khai!nice blog!r u utpian??um..i punyer headphone had the same logo wif urs la but the brand is logicool.pirates ke? =( .i bought it in japan..

Khai says: Haa? Logicool? rasanya memang sah sah pirate la kot. x tahu la kat jepun mmg ada brand tu (yg berkualiti).. BTW, i’m not utpian.. i’m limkokwingerz.. kekeke..

..
 
Comment by piratz
2009-01-27 21:23:40

bile plk scukz gath?? :p

Khai says: Setel je baju tu nanti.. kita buat gath.. InsyaAllah.. gabung skali reader justkhai, ohcun, ohtidak dan ohartis.. hehe.. (selepas 3 kali gath tak menjadi).. hehee

..
 
Comment by wenkt
2009-01-27 21:55:01

shot
i kt Shenzhen 6-9 feb
10-11 balik klate!
YEAY

Khai says: tak tanye pon.. hahahaa.. balik cepat2 sket wan.. ade urusan sri paduka baginda ni..

..
 
Comment by izzat aziz
2009-01-27 23:23:10

owh, selamat datang lah ke utp nnti..
hrp2 bleh jumpa.. curi ilmu serba sedikit..
haha

..
 
Comment by wupei
2009-01-27 23:52:44

ahaha…nampak sgt ko dah brtmbh kreditibiliti..

..
 
Comment by Super Duper Hot
2009-01-28 09:35:58

Wah, Khai akn dtg ke UTP?
yay..

..
 
Comment by fatul
2009-01-28 09:52:24

yeah2..
slamat dtg ke UTP..
x saba nak jadi blogger tegar..
hihi

..
 
Comment by eda
2009-01-28 16:29:21

da 5 hr xbukk blog ni..
da banyak entri baru maa..

hr tu der adek ni..(customer) die g format laptop kt low yat..
tp still same cam b4 formt..da la kn bayar RM 80.00..skali tgk…xder repair paper pon..dah sah kn tipow…cian tol…cina2..kaya la lu…

..
 
Comment by azleah
2009-01-28 16:52:50

mouse tu ada rasa mcm kena kejutan letrik x klu pegang lama2? kekdg tgn rasa kebas bila pegang mouse.

Khai says: Really? Sehari dua khai guna ni, takde plak rasa apa-apa.. cuma rasa cool je.. hehehehe

..
 
Comment by deennasour
2009-02-01 09:51:53

aku pun baru beli external dvd writer kerana dvd drive laptop aku rosak.mampos dah ;laptop aku nih,satu2 rosak.
terasa cool plak pakai mouse cenggini ek.
tak payah aku nak tarik2 laptop aku kat katil nak tgk dvd.

Khai says: Ha bro! tahu takpe.. aku la orang paling cool kalau online kat mamak… hahaha

..
 
Comment by obefiend
2009-02-04 12:10:23

Welcome to my old college!

Btw…… I might be one of the few blogger in this world who is against using blogs as a money making endeavour. It kinda dilute the ideals of what blogging really is

Instead of writing for fun now we have people creating “cepat kaya” or “rahsia kaya online” blogs which honestly speaking not really that good to begin with. I am sure you agree with me on this. Too many wannabe bloggers with stars in their eyes but have ZERO ability to even string sentences together

Another pitfall of the commercialisation of blogging is the rampant plagiarism. I see myself a crappy blogger with not that many followers or hits. But funnily enough I still find people stealing my original write up and pass it up as their own. They donÒ€ℒt even have the decency to track back the write up to my own. Sometime they even EDIT the original writing by replacing certain words in order to mask their plagiarism.

And you know what pisses me off about these copy pasting stealing bastards? They get more hits from copying my stuff. That is so not cricket and is against the whole ideals of blogging as I mentioned a few paragraph earlier.

Enjoy your visit to UTP. ItÒ€ℒs an awesome place filled with really nice people.

..
 
Comment by Dakjaat
2009-02-10 12:51:47

ooo .. dah lama ko menghilang .. hari tu lame giler senyap…. ni buat gathering plak.. dakjaat nak mai ni. . boleh tak? hahahaha! πŸ™‚

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?