Siapa Johns Wu dalam dunia Blog?

574 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


OH! Tidak. Adalah sebuah website yang memaparkan pelbagai ragam dunia. Eh, ter’promo pulak. haha. Khai sebenarnya terbaca satu entri di laman hiburan Izyan mengenai blog paling mahal dalam sejarah internet. Masih ingat akan Blog Oh Blog yang dijual Bob pada harga lebih kurang RM30 ribu? Itu antara pencapaian blogger di Malaysia yang sangat boleh dibanggakan sehingga ke hari ini.

Bercerita mengenai Johns Wu, dia hanya seorang remaja berusia 22 tahun. Ya, satu tahun lebih tua berbanding Khai. Tak perlu nak bezakan dengan orang lain, lihat saja apa yang ada pada diri kita sendiri dan apa yang ada pada dia. Sememangnya dengan “action” yang superb akan membuahkan hasil.

Apa sebenarnya yang ada pada Johns Wu? Di usia 22 tahun, Johns Wu adalah owner kepada sebuah blog tegar ber’niche’kan banking, bankaholic.com. Khai wonder, pada usia 22 tahun, Johns begitu hebat bermain dengan satu niche yang bukan calang-calang orang berani iaitu banking! Di mana kehebatan Johns Wu?

Baru-baru ini, bankaholic.com telah dibeli oleh bankrate.com pada harga USD$15,000,000 dan bila di’convert pada Ringgit Malaysia, memberi total RM54,258,039.59. 54 Juta tu bukan sikit dan ikhlas Khai katakan, jika Khai dapat duit selonggok tu, on the spot terus kahwin empat. Wahaha. Gurau je oi.. Berapa gaji kita semua? Rasanya sampai mati pun belum tentu sampai 54 juta. Sedih sedih..

Johns Wu kini boleh dikatakan telah menjadi salah seorang idola Khai selepas Bill Gates dan Mark Zuckerberg. Mungkin juga idola korang kan? Lihatlah dunia, jangan pandang seseorang pada “umur” kerana umur sesingkat 5 tahun sekalipun, kalau ingin menggegar dunia, siapa tahu? Hurm, kalau Khai jual Justkhai ni, pasti satu sen tak laku kan? Hahaha.

Ok, kalau Johns Wu mampu melakukannya dan menjadi inspirasi pada seluruh remaja dunia, kenapa kita tak boleh kan? So jom sama-sama berusaha ke arah itu. Lupakan hangat-hangat tahi ayam korang untuk berblog dan please, serious dalam ber’blog kerana kalau tak tak banyak pun, sedikit sebanyak pasti membuahkan hasil. Percayalah. Bak kata Izyan, jangan jadi Mat Jenin yang hanya penuh dengan angan-angan.

Google Cakar Ayam

Sekadar entri salingan, cuba korang masuk Google.Com, hahaha.. ni first time Khai nampak Google betul-betul gempak dengan meletakkan logo cakar ayam’nya bersempena “Jackson Pollock’s Birthday – Courtesy of the Pollock-Krasner Foundation / ARS, NY”. Sungguh WTF sekali di situ.. Tak sempat nengok? kat bawah ni Khai dah uploadkan.. Pandai budak 6 tahun main Photoshop design logo cakar ayam penuh seni tu yer?

Pssttt: Pada si dia, berjauhan amat memeritkan.. Maafkan Khai..

Ditulis pada 2:08 am 28 January '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 574 views
Dalam kategori: Blog | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

35 Comments »

Comment by Anip
2009-01-28 02:26:54

Wah..ak org first bg komen banggenyer..
tp ak lg bangga ngn johns wu..
Umo bru 22thn..dh ade org nk bli bankaholic.com.
Bukannyer ckit..tp byk wooo…
Dlm Rm54juta jer..
Dah boleh kahwin 4+rumah bonglo 4+ferarri 4+huh!
penat nk senaraikan semua…
Khai..!!Ko bli lg??Haha.. 😐

Khai says: Aku? Haha. tunggu aku kahwin 4.. lepas tu dapat anak 20 orang. Pastu ke semua 20 anak aku tu pun kahwin 4.. dapat plak lagi anak 20 orang (mean 20 la cucu aku time tu), baru aku leh jadi macam dia.. InsyaAllah.. huhuhu (seram sungguh impian aku kan? adik-adik, dont try this at home!)

..
 
Comment by x-po shop
2009-01-28 02:30:23

sblm aku lawan john wu ni, aku nk lawan ko dlu khai..hoho adakah stahun lg? adakah 2 tahun lg? adakah xmgkin bila2 pun?? huhu

Khai says: Lawan ape? jom ar lawan bola kat PS2.. ada nasib, mesti ko menang nye bro.. hehe

..
 
Comment by zen
2009-01-28 03:50:57

kaya ler mamat tuh…ada agenda bankcrate tuh tawar harga sbyk tuh

..
 
Comment by azizwan[dot]com
2009-01-28 03:51:33

RM54 JUTA.. gila babeng punya byk kau dpt johns wu. klau kau rasa susah sangat nk simpan duit banyak tu, apa kata kau transfer rm1 juta kat paypal aku. huhu..

blog kau ni plak khai, walaupun jual 1 sen tak laku (mcm kau ckp :D) tp sekurang-kurangnya kau dah dpt duit dr ads yg ada kt blog kau ni. mklumlah, blog famous. silap2 dah lebih rm54 juta kot. hehehe 🙂

klau blog aku tu, rasanya bg free pun org taknak.. dah la domain langsung takde class plus hampeh. la ni tak boleh nk buka plak. =(

psstt: khai, kau ada no. tel @ emel si johns wu ni? nanti boleh la aku minta duit kat dia.. lalala 😉

Khai says: Azizwan, khai dah sms Johns Wu.. dia kate small matter je RM1j tu kalau ko nak.. tapi dgn satu syarat.. dia nak semua akak-akak ko masuk minang dia before this monday.. so how?

..
Comment by azizwan[dot]com
2009-01-28 15:12:22

really bro? klau mcm tu la syaratnya, tak payah bg pun takpe. suruh je dia bawak duit tu masuk kubur. hahaha 🙂

oh ya khai.. ekceli umur kau 21 @ 23? sbb kat atas tu kau tulis dia hanya seorang remaja berusia 22 tahun. Ya, satu tahun lebih muda berbanding Khai. mknanya, kau tua 1 tahun dr dia la kan atau aku memang sangat lemah dlm BM ni?

konfius mak, nyah! 😎

Khai says: OMG.. aku yg lemah BM upernye bro.. hehe

..
 
 
Comment by Admin® izyan™
2009-01-28 06:11:08

justkhai mner creadit i, u dpt artikel nie kt web i..

Khai says: hi sayang… hehehe.. u nak i belikan spek mata bape inci? hehehe.. pembetulan, bukan dapat artikel.. tapi dapat information..

..
Comment by Admin® izyan™
2009-01-28 12:32:16

hehe.. silap mata memandang, silap lagi kemahuan ku.. :8

Khai says: Nasib awek.. so i maafkan u.. uhuk2..

..
 
 
Comment by beliamuda
2009-01-28 07:20:00

Dah tukar full feed ke skg? Dulu partial feed je… 8)

Khai says: ye la since ade user yang cakap tension tak boleh nak baca feed dari henpon.. jgn korang tak jejak langsung blog ni sudey.. hehee

..
 
Comment by mieya
2009-01-28 08:32:54

agk2 dye hensem x???
bleh msuk line ni…..
kayo den…
hehehe 😉

Khai says: wat pe nengok muka… nengok poket la.. majulah wanita kaki kikis untuk negara…. hehehehe..

..
 
Comment by yunk
2009-01-28 10:55:43

ish dunia semate ni je khai…masuk kubo tarak bawak sumer ni..
hehe weh larat ke ko bebini 4?haha peace bro!!
p/s:ish aku slame ni silent reader jerk khai..hari ni baru tebukak pintu ati nk mengomen hehe

Khai says: thanks.. muncul juga seorang lagi silent reader.. hehe.. Hurm, mmg la duit tak boleh bawak masuk kubur. Selain ibadah, duit jugak penting untuk teruskan kehidupan dalam dunia yang seribu satu macam semua berkaitan duit.. even awek2 skarang ni pun, mesti nak lelaki yg berduit kan? al maklumla, sayang tu sayang jugak, sayang je tak guna kalau tak cukup makan anak2 tu nanti.. hehe

..
 
Comment by pelukispelan
2009-01-28 11:16:53

agak2 brapa harga blog aku erk..hehehe 🙂

..
 
Comment by Faiz
2009-01-28 13:03:15

khai,john wu nie master dalam google adsense..xnak open ke?
dia 1 month bpe ribu collect dalam adsense..asia the best!

Khai says: aku main adsense gak.. tapi dalam list2 puluhan blog clone blogspot aku la.. pe barang blog melayu.. mampus google tak layan.. hahaha

..
Comment by azizwan[dot]com
2009-01-28 18:57:32

blog melayu pun adsense layan juga la khai.. cuma jgn letak text ads sudah! kalau image ads ok, cerah masa depan. hahaha..

khai.. share la dah brapa earning adsense kau 😉

Khai says: ada la dalam RM000000 sen.. hahahaha… aku baru lagi la azizwan dgn adsense ni.. nak cerita pun belum sampai masanya. Err, blog ko ape kes?

..
Comment by azizwan[dot]com
2009-01-29 11:56:59

hahaha.. klau ye pun baru, takkan angka 0 je manjang. tipu kau ek? :aie:

anyway, lps kau tanya aku soalan tu, blog aku terus ok.. lain kali kalau ada prob lg ngan blog aku tu, kau tanya k. hehehe 😉

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Sabri
2009-01-28 15:00:32

wow, gila r.. 54 juta.. brape puluh kete dah boleh ada depan umah aku?? hahahahaha.. lesen pun takde.. 😛

Khai says: ade 52 juta, jgn pikir pasal lesen lagi bro.. ko boleh beli ngan balai2 polis skali.. ops!

..
 
Comment by azleah
2009-01-28 16:49:42

semua benda pun memerlukan keberanian. bisnes maaaa

..
 
Comment by Merah+hitaM
2009-01-28 17:02:00

RM54,258,039.59. 54…perghhhhhhhhh… mmg hebat! :[

..
 
Comment by dr_iqmal
2009-01-28 18:07:37

bagus info ko nih bro…
keep it up ok…
driqmal a.k.a dady_ekin a.k.a dr_iqmal hehehehe…

..
 
Comment by JRY
2009-01-28 18:10:37

blog ko ni khai agak2 brapa nilainya ar? hehe..klu dpt jadi macam bob tu kira ok lagi. klu nak jadi john wu, angan dan sedar la jawabnya.hehe

..
 
Comment by ejardkethot
2009-01-29 00:18:16

WOA…54 juta…. :[
byk tuh…apa la dia wat ngan duit tu !!~
kekeke
uit…cakar ayam ek karya tuh..[itu la yg ejard blajar kt uitm]
hahaha 😉

..
 
Comment by nbie89
2009-01-29 01:30:59

wow…..baru jer bukak blog die…[ngaaa…ternganga..]
hurm…complicated, eventhough aku student course accounting…
arhhh!!!…siket pown x paham…. :aie:

..
 
Comment by nbie89
2009-01-29 01:44:38

hurm…da faham siket2…hehe 🙂
thanx khai cuz wat review pasal johns wu neh…
dapat lar cetusan idea for business math…[dapat credit dari pensyarah….wahahha]

thanx dude… :love:

..
 
Comment by x-po shop
2009-01-29 05:14:39

bila la aku ni nk expert ek?? bila dh kwin nnt, sbuk em em dgn bini plak..hoho

..
 
Comment by catzer
2009-01-30 02:45:50

korang berblog sampai bosan…then masa tu blog korang pastikan dah mantap dengan traffik yg tinggi..at least min 10k UV/ day.then utk certain keyword yg power2 korang punya site kat SERP..kekekek..tolak jerk berapa mesti ramai mau. :p

..
 
Comment by cik peanut
2009-01-31 20:11:56

wah, kaya den kalu wat laki ni..hehehhehe….. 😀

..
 
Comment by haziri
2009-01-31 22:26:09

wa… kalau camni memang kaya den.. huhu.. 8)

..
 
Comment by aman
2009-02-01 03:57:24

wow…biler ler agak-agaknya nak cecahh 54 juta tue…huhu

..
 
Comment by deennasour
2009-02-01 09:48:44

aku tertarik yang paling bawah entry ko tu je khai~
berjauhan amat memeritkan…peeewit!
perlis ke?
ehehehehe

Khai says: Kedah tak cukup hardcore lagi bro.. gua perlis beb.. hahaha.. nanti nak gi minang, bawak aku skali.. aku pun nak minang..so kita same same save budget.. sharing is kering.. hahaha

..
 
Comment by spatt
2009-02-02 12:47:57

niche yang die pilih mmg heavy siot…
boleh la buat tips utk website flipping nih… 🙂

..
 
Comment by Eriyza
2009-02-03 13:50:26

Hohoho! Hang nih pk nak nikah empat jerk.
Pic Johns Wu tuh takde ke Khai?? :[

Khai says: Khai dah cuba cari.. tapi tak jumpa la plak.. maybe dia taknak orang memfamouskan diri dia kot.. hahahahhaa…

..
 
Comment by bd fabregas
2009-02-05 01:26:08

niche pasal banking mmg gila babeng eee harga dia.. kalo niche pasal keta lak camne eee??

..
 
Comment by Johns Wu
2009-02-07 21:23:44

I am flattered by the article. Just dropping by to say hi!

..
Comment by azizwan[dot]com
2009-02-08 00:20:53

adeh khai.. hebat la kau smpai johns wu pun tinggalkan komen kat blog kau. BRAvo2 🙂

to johns wu, how are you? hehehe 😀

..
 
 
Comment by Helmi
2009-02-22 04:29:38

khai, ko lahir tahun biler? Aku ingat ko lagi tua dari aku? Kita sebaya ke haa?

Khai says: 1988.. Usya la page about Khai tu..

..
 
Comment by rayban wayfarer
2010-07-14 18:22:50

wahhh khai umur 22 tahun ke?? muda lagi

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post