Pertandingan Teka Choki-Choki

423 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Tiba-tiba rasa nak buat satu pertandingan. Dah berderet entri berat-berat, kita release tension dulu la ye?. Oleh kerana Oh! Tidak semalam begitu hebat membuat satu contest “OH OH OH”, hari ini Justkhai pula mahu membuat satu pertandingan Teka Choki-Choki.

Pertandingan ni sungguh mudah dan simple. Tiada langsung syarat diperlukan asalkan korang masih mampu untuk menaip di keyboard, dah melayakkan korang untuk join. Apa yang perlu korang lakukan?

1. Pada gambar di bawah ni, ada satu paket Choki-Choki yang telah dibuka dan ada daripadanya telah di makan. Satu paket Choki-Choki ada 5 kesemuanya. So Khai nak korang teka ada berapa yang dah dimakan, dan ada berapa yang masih belum dimakan.

2. Jawab slogan berikut..
Saya benci Justkhai kerana…………………… (ikut suka panjang mana)

Sila berikan jawapan dibahagian komen entri ini. Tarikh tutup tepat jam 11:43 minit pagi waktu Malaysia bertarikh 1 March 2009. Hadiah untuk pemenang berupa no siri topup sepuluh ringgit terus di kotak email. Ala contest senang je ni hadiah pun senang je la nak keluar dari poket ni. Lagi satu sape nak kasi korang topup senang camtu je.. Hehe. Oh ya, satu lagi hadiah ialah link blog korang akan dipromo di Justkhai ni. Itupun jika korang memiliki blog. Jangan tak tahu visitor Justkhai dah mencecah purata 4000+ unique hits setiap hari tau?

So silalah join yer.. Pemanang dengan jawapan yang betul serta slogan paling mantap akan dipilih menjadi juara. Err, kalau tak menang tu, jangan saman saya, saya cuma nak promo Choki-Choki ajer.. hehehe..

Psstt: Cuba korang ingat balik dulu cikgu kat sekolah cakap ape… Biar apa pun hadiahnya murid-murid.. tak ape.. yang penting ape murid-murid? Yaa… semangat kesukanan… huhuhu

Update: Oh ya, kita baru mendapat tajaan hadiah lagi ye.. Hadiah berupa penginapan seumur hidup dirumah mak ayah sendiri. Makan semua mak ayah juga support.. Hurm, tak sabar nak tunggu siapa pemenangnya nanti ni.. Wow!!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:21 am 26 February '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 423 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

113 Comments »

Comment by mr.khalied
2009-02-26 00:34:32

saya benci justkhai kerana penciptanya diminati oleh ramai gadis2 cantik hinggakan saya dipandang sebelah mata oleh mereka. :o: =(

Khai says: Ada berapa choki2 nye bang?

..
Comment by mr.khalied
2009-02-27 21:51:11

semua choki2 blum dijamah lagi…

..
 
 
Comment by mohazamin
2009-02-26 00:45:12

sume choki2 da kene makan…

Saya benci Justkhai kerana ia merupakan satu wadah interaksi antara pengguna internet sehingga ada gadis naik menyampah dengan setengah entri.

..
 
Comment by aeng
2009-02-26 00:53:52

jwpn nye : jeng3…

1 je dh mkn, lg 4 belom mkn la… nk bg aku stau pon boley…

slogan ea :

saya benci justkhai kerana tak pasal-pasal kena kira choka-choki dan menyebabkan perutku lapar. πŸ˜€

..
 
Comment by mohd nazmi
2009-02-26 00:55:56

5 da makan.. lima belowm..
hahahaha..
saya benci justkhai kerana khai x pernah nak tukar background jadi warna purple.. i love purple…hahahahaha.. lagi satu saya benci juskhai sbb nama dia x menyelerakan.. klu juslobak ka. jusepal ka.. sedap sket…hahahaha..da lbh lima belas..

..
 
Comment by queenrara
2009-02-26 01:04:15

dua yang sudah makan dan tinggal tiga πŸ™‚
taktahu lah kalau sekarang ini kesemua sudah kamu makan? ngee πŸ˜€

saya benci Justkhai kerana blog dia famous bangat. saya lagi benci kalau dia takda membagi saya menang ini contest πŸ˜›

**gurau tahu. jangan lah marah plak. ati pun jangan jadi kecik hoke

..
 
Comment by chokilala
2009-02-26 01:12:14

1/2 dah makan.. maknanya tinggal 4 setengah lagi..

saya benci justkhai kerana.. dia guna trademark chokilala iaitu choki-choki sesuka hati beliau, kenapa tak guna nini cokolat celup? πŸ™‚

*contest ni mencabar kredibiliti aku sebagai chokilala.. tapi join gak.. topup free punya pasal.. wakaka

..
 
Comment by Khai
2009-02-26 01:16:12

Makcik Chokilala.. apesal kat mana2 blog ada contest je, mesti ada muka ekau? hehehe.. hebat tul dia ni mencari contest..

anyway, gambar kat atas tu khai dah edit skit.. letak hint.. bagi korang yg kat atas daripada komen Khai yang ini, boleh kasi jawapan sekali lagi. Takde hint mmg susah gile.. hehe πŸ™‚

..
 
Comment by aman
2009-02-26 01:39:08

dua dah makan, tiga belum.

adoi, slogan lima belas patah perkataan gak ker, baru ingat nak bantai kaw-kaw..haha..

Saya benci JustKhai kerana masa loadingnya yang amat lambat beserta dengan lambakan iklan yang tak hape-hape pada blognya. πŸ˜€

..
 
Comment by mrx_lonely
2009-02-26 01:47:13

Saya benci Justkhai kerana dah lama tak buat contest tapi bila ada contest tak pulak pilih aku jadi pemenangÒ€¦

(cukup² 15 patah..hie3 πŸ™‚ )

Jwpn Choki² lak..aku rse² tggl 3 yg lom mkn n 2 lagi ko da pelahap da..hahaha..

..
 
Comment by azizwan[dot]com
2009-02-26 01:49:34

hahaha.. contest lawak siot tp best. jd aku pun dgn rendah dirinya menyertai kontez kamu ni khai. πŸ™‚
ok, ini jawapan rambang dan beretika aku:

1) 2 dah dimakan & 3 belum dimakan.

2) Saya benci Justkhai kerana justkhai bukan saya yang punya dan saya juga membencinya kerana justkhai ramai peminat berbanding azizwan[dot]com :aie:

..
 
Comment by marzuki yang hensem
2009-02-26 01:51:42

2 d mkn, 3 lg yg tinggal.

Saya benci Justkhai kerana beliau berkelakuan hanya pada wanita seksi, lelaki jambu dan pondan berbulu. Oh Tidak!

..
 
Comment by Khai
2009-02-26 01:52:32

ok syarat berubah… korang tension 15 patah tu pendek sangat kan? skang ni dah open.. nak buat panjang cam karangan budak PMR pun boleh.. :[

..
Comment by aman
2009-02-26 16:55:58

siot tul ar owner dia nie..aku dah jawab, baru nak buang syarat-syarat dia…huhu…kalo tak bleh aku jawab tahap STPM, 720 patah perkataan..haha

..
 
 
Comment by Merah&hitaM
2009-02-26 02:03:54

Jawapan: kesemuanya belum dimakan… terima kasih…

Slogan: Saya benci Justkhai kerana Justkhai masih belum letakkan link blog saya di Blogosphere dia menyebabkan pengunjung-pengunjung tidak tahu kewujudan blog saya…

**lebih da 15 patah..haha..tapi takpe… πŸ™‚ Khai bg da…**

..
 
Comment by Myst-Vearn
2009-02-26 02:17:45

3 belum makan… 2 sudah makan…

Saya benci Justkhai kerana beliau hanya melayan awek2 semasa berchatting dalam YM serta rajin melawat blog awek2 sahaja… πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

Khai says: Sorang sekali je boleh jawab.. amboi2.. jawab 2 kali nampak..

..
Comment by Myst-Vearn
2009-02-26 02:47:38

ala..padam la yg atas tuh..bia yg ni kekal..hahahaa πŸ™‚

..
 
 
Comment by iovantgarde
2009-02-26 02:27:29

2 dah dimakan,3 lagi belum

Saya benci justkhai kerana:

tak pernah pon die tempel muke die kat blog die nie,tapi gadis2 meminati beliau jugak..lagi,mcane khai ni bleh same minat lisa surihani aku??aku hangin ni..h cun!! nye Lisa aku..khai,bagi aku tpp rm 10 tu..hahaha :choler:

..
 
Comment by arefiqrc
2009-02-26 03:00:58

patik rser jwpn nyer adlh 3 masih belum dimakan….
2 nyer dah dimkn…….
rasionalnyer…dlm pic yg 1st..2 tube choki2 tlh dikluarkn utk dipprkn…..(dlm pic 2 plak) 3 lgi trssun cntek sbb mser khai nk mskkn 2 empty tube tu…dye msti cndongkan packet choki2 2…then mskkan yg empty tu…….tu sbb ssunan no. 4 n 5 mcm x smpurna(pic 2)…. btol x…???? mcm Fbi lak…hahaha

slogan : Saya benci justkhai kerana dia beri hadiah topup Rm 10 jek…lainlah dye package kn skali ngan henset n73 music edition dye tuh…….hahahaha..

jgn mrh ekk…jgn la saman sye sbb sye org mskin jek…(ayt saper tuh?????) hahahah :o:

..
 
Comment by mie
2009-02-26 03:03:21

yang dah dimakan = 2 je….

saya benci justkhai kerana…..

dia xpernah pun nak link kan blog aku,maybe takut peminat dia lari pergi blog aku….dan banyak sangat idea blog berbanding aku..tension!!!

..
 
Comment by paan
2009-02-26 03:19:59

ade 4 choki – choki belum dimakan
1 dah dibedal khai
haha

saya benci justkhai kerana saya tipu,
saye tak benci pon.khai yang mandai-mandai kate benci .tak patot betol~ haha πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by JRY
2009-02-26 03:45:39

Mengikut Ahli Nujum Pak Belalang.
jawapannya:

1) 2 dah dimakan, 3 lagi belum dimakan.

2) Saya benci Khai kerana dia lagi popular dari Khai Akedemi Fantasia. Aku tambah benci Khai kerana aku dapat agak pemenang pertandingan ni mesti perempuan, sebab ini satu langkah bijak khai untuk tackle perempuan.

betul tak khai?haha.

Khai says: Orang suh benci JUSTKHAI la pakcik.. bukan owner dia.. nak terima ke nak reject ni ek.. hurmm.. apa kata anda?

..
Comment by JRY
2009-02-26 04:31:39

haha.. owh, aku silap. ni mesti mata aku dah layu.huhu

ok2, pembetulan khai.

1. 2 dah dimakan, 3 lagi belum dimakan.

3. Aku benci JustKhai kerana setiap entri dalam blog ni, mesti ada komen lebih dari 20. Aku masih tertunggu bilalah k0men2 entry blog ni kurang 20 sebab khai janji nak resign jadi penulis blog.

Ok dah bro. Nitez!

..
 
 
Comment by lixdo
2009-02-26 04:32:47

1- 2 dah makan tinggal 3 belum makan

2- Saya benci Justkhai kerana daripada first time masuk tak pasal-pasal hari-hari kena masuk justkhai (dah jatuh hati)

..
 
Comment by menteil
2009-02-26 05:02:39

ada empat kot..

Saya benci Justkhai kerana celcom broadband pon benci justkhai.. bila celcom dah benci justkhai, camner aku nak melayari justkhai? habislah jatuh populariti aku di justkhai.. larilah awek2 kat sini hanya melekat kat justkhai.. cis!!

yg benar,
pemuda kacak yg semakin dibenci oleh awek di justkhai..

πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by menteil
2009-02-26 05:08:02

er.. boleh anta kali ke dua? haha.. tamak..

Saya benci Justkhai kerana justkhai tidak lagi memperjuangkan kaler pink.. cis!! tidakkah dia tau yang pink itu sangat metroseksual? huh! Hidup pink! (walaupun aku sendiri terpaksa menurunkan kaler pink di blog ku.. haha..)

..
 
Comment by .AzFaRuL.
2009-02-26 05:31:46

4 & 5 yang dah dimakan..

1,2 & 3 belum dimakan..

Saya benci JustKhai kerana

blog JustKhai yang paling keji, paling tak guna, abis masa emas saya yang terluang saya bazirkan dengan membaca JustKhai, saya sekarang kemaruk dengan JustKhai, hidup saya tidak bermakna jika walau 1 hari pun jika tidak membaca JustKhai, komputer saya di’on’ semata-mata untuk membaca JustKhai, oh JustKhai…

..
 
Comment by cidimidi
2009-02-26 06:15:08

2 dah makan, 3 belum..

hurm… Saya benci Justkhai sebab saya tak dapat belajar nak buat blog sehebat ni… πŸ˜€

hehe.. slogan orang jeles… Geram n tetanya2.. macam mana ble buat sampai jadi macam ni… tp xmo tiru.. ni trademark Justkhai yang ble ingat sampai bila2…

..
 
Comment by suhz
2009-02-26 07:35:42

2 dah dimakan, 3 blom mkn.

Saya benci justkhai kerana blog hebat ini bukan saya yang punya 8)

..
Comment by suhz
2009-02-26 07:46:24

nak tuka jawpan =) 5blom makan, 0 da mkn :p

..
 
 
Comment by meaberry
2009-02-26 08:07:09

3 belum mkn.

2 dah mkn

saye benci justkhai sebab: saye tak siap lab report lagi dan justkhai jugak la menjadi distraction untuk saye bace buku during exam fever ni dan justkhai jugak la menjadi topic utama saya bergosip dgn kawan2 saya. saya benci justkhai lagi sebab ramai sgt orang tahu justkhai. saye jeles. saya benci justkhai sebab banyak sgt info nye which is banyak sgt bahan bacaan tambahan saya, excluding my food chemistry books. saya benci justkhai sebab die banyak iklan tah-pape-le-gamak-nye. saye juge benci justkhai sebab die sgt up-to-date. saye benci justkhai sebab owner die sebaya saye tapi sgt2 up-to-date jugak kerana saya baru aje nak bermula dgn dunia mem-blog-ing ni. saya benci justkhai sebab die wat kontes ni di kala choki2 saya daah abes dah. saya benci justkhai……… benci *echo seribu kali*

hah~ penat menulis.

harap2 menag~~~

πŸ˜‰

..
 
Comment by meaberry
2009-02-26 08:08:16

*menang laaaa :love: *

..
 
Comment by aniez
2009-02-26 08:37:45

2 dh mkn
3 lagi blm

sye benci justkhai sblm aku buat keje aku mesti masuk blog ni dlu….

bagi aku mng ye en khai πŸ™‚

..
 
Comment by aCap
2009-02-26 09:06:08

1 stgh da makan
3 lg blom makan

saya benci justkhai kerana ada kaler pink sket2 kt blog dia menyebabkan terasa nyekik nk muntah uwek!

ps: idop choki2!! choki2 susu tak sedap..

..
Comment by aCap
2009-02-26 09:08:28

edit: 2 stgh lagi la blom makan.. pe fail math aku ni..

..
Comment by aCap
2009-02-26 09:10:29

3 stgh..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by farafiza
2009-02-26 09:25:33

soalan 1:
ada lagi 3 choki-choki yg blum dimakan..

soalan 2 :
saya benci justkhai kerana entry-entry dlm blognya sgt la uptodate. dahle uptodate.. menarik lak tu..sehingga terpaksa menolak blog-blog lain yang sewaktu dgn nya..pastu ramai pulak visitor kat blog yang x bezz itu sehingga menjadikan blog teman sendiri mcm x bezz langsung.. kemudian, grafik2 yang diselitkan lebih cun dari biasa seperti x seswai dengan orgnya.. oppss..!

..
 
Comment by queenrara
2009-02-26 09:35:49

auyoyo asik berubah je image tu.
semalam 1,2,3 tersusun, 3,4 plak dimasukkan balik. igtkan 5 takda maknanya satu la yang dh dimakan. tetiba dh tukar wajah plak
so, i amik balik jwpn yg 1st i hantar hoke πŸ˜›

..
 
Comment by Bam
2009-02-26 09:45:11

3 belum makan 2 dah makan

Saya benci Justkhai kerana saya nak choki2 bukan topup rm10…eeiii benci! 😐

..
 
Comment by Bam
2009-02-26 09:51:09

5 belum makan

Saya benci Justkhai kerana kredit handphone saya dah habis, tak dapat sms awek saya jadi jika saya tak menang topup rm10 ni saya makin benci dia :[

..
 
Comment by As
2009-02-26 09:51:34

sya rasa semua tu Khai dah mkn tp dia msukkan balik dalam plastik…

saya benci justkhai keranaÒ€¦..

soalan ni tidak dapat dijawab kerana sya sgt suka justkhai..cuba la Khai tnya soalan ‘Kenapa Saya Suka Justkhai’ kan senang..(bodek ke?)

..
 
Comment by Bam
2009-02-26 10:11:17

5 dah makan, yang ada hanyalah plastic choki2

Saya benci Justkhai kerana suka buat peraduan yang memening kepala saya untuk memikirkan jawapannya…benci tau! :-[)

..
 
Comment by Bam
2009-02-26 10:27:43

3 belum makan 2 dah makan tinggal plastic

Saya benci Justkhai kerana dia dapat bagi topup rm10 kat orang ramai tapi tak mampu bagi kat saya…kata kita member=(

..
 
Comment by ahmad
2009-02-26 10:28:00

: a’km

: 3 belom mkn, 2 dah makan

: aku benci justkhai kerana dah berapa lama aku join blogosphere kau tapi tak muncul gak url blog aku dan tambahan pula kau upload gambar taik di muka (fear factor jepun) yang sangat lakxxxat!

: yang lain aku suka (bukan bodek)

: visit aku, ok..

..
 
Comment by anarm
2009-02-26 10:32:46

JAWPAN SATU:
2 dah masuk perot.. 3 dok dalam plastik lg..

JAWAPAN DUA:
Saya benci Justkhai kerana Justkhai mesti tak bagi saya menang hadiah tu. Bertambah benci lagi bila Justkhai lebih smart dr blog aku.. aku sungguh benci Justkhai!
Biarkan aku menang dan dengan serta-merta aku takkan benci Justkhai..

Pssttt: aku pkai Maxis πŸ™‚

..
 
Comment by Aby RAd
2009-02-26 10:44:41

JAWAPAN
belum mkn: 3
dah mkn: 2

SLOGAN:
Saya benci Justkhai kerana blog justkhai terlalu femes mengalahkan ke’femes’an blog menarik, pelik, jelik saya.menci tul!! :choler:

..
 
Comment by parkerhanafi
2009-02-26 11:04:22

smua khai dah makan . sebab choki2 sedap sngt . heheh 8)

Saya benci Justkhai kerana hari2 khai update entri dan ade aje visitor yg visit justkhai.com nih . walaupun aku benci justkhai tp aku tetap menjadi visitor di cni . hidup justkhai ! πŸ™‚

..
 
Comment by saiful
2009-02-26 11:15:55

saya benci justkhai kerana mukadimah untuk satu-satu artikel terlalu panjang…kadang-kadang takde kaitan pun…

nk topup!!
nk topup! 8)

..
 
Comment by Eriyza
2009-02-26 11:31:16

Jawapannya ialah 2 dah mamam, 3 lagi maseh ada.

Saya benci Justkhai kerana dia sangat kacak sehingga saya berkata, ‘Oh Cun’. Malangnya dia mengatakan ‘Oh Tidak’ sambil menunjuk ke arah langit lalu menyebut ‘Oh Bulan’. Sebenarnya dia hanya berminat berpacaran dengan ‘Oh Artis’ yang dikenalinya di ‘Scukz.Com’.

..
 
Comment by faiz
2009-02-26 11:39:55

2- dah dimakan
3 belum

saya benci justkhai kerana perasan gadis lonely padahal dia memang sah jantan sejati yang disahkankan oleh sirim(ni dia cakap dalam blog dia ) dan blog dia loading pun semakin lembab…

tu je kot …ha3x..xada idea la nak tulis.just suka2.. :choler:

..
 
Comment by Ahmad
2009-02-26 11:44:43

3 dah dimakan 2 belom lagi!

Saya benci Justkhai kerana telah membuatkan ayam saya mandul selame 30 hari.. :o:

..
 
Comment by un_piye
2009-02-26 12:05:31

3 da dimakan and 2 belum..
saya benci justkhai kerana artikelnya panjang-panjang..kalo aritkelnya pendek-pendek, saya tak benci ler.. :((

..
 
Comment by dmchcrew
2009-02-26 12:57:21

jawapanye 3 x makan lagik lagik 2 tu da lesap…
saye benci justkhai sebab blog nie lebih hebat dari blog saye.
die suke update macam-macam n ekot suke die jer.
mak saye pon da x suke saye sebab mak saye lebih suke justkhai. kalu saye tanya mak saya, ape yang die masak arinie, die just cakap “arini mak just….. just … justkhai jerk…. x de yang lain da nak oi…., mak tgk justkhai nie pon mak da kenyang…” sebab tu la saye benci justkhai… :bloody: .
kakak saye ade myspace. setiap hari die on9 myspace die … satu hari saye tanya die ” tengah tengok ape tue?” die cakap ” x de pape pon…. just…. just… justkhai jerk…… n tengok myspace abg khai kamu la.. ” huhuh :love:
sebab tu la saye benci justkhai .
bapak saye selalu on9 ym kat pejabat… bile saye PM ym die, saye tanya, “tengah buat ape tue??? mesti banyak kan kerja ayah?? hurm busy agak nye…” selang beberapa minit ayah saye balas ,” hurm… jangan kacau ayah la…. ayah just…. just… justkhai la…. penting nie….. pegi buat kerja kamu tue!!!” sebab tu la saye benci justkhai… =( :8

Khai says: Hahaha.. membohong no 1..

..
 
Comment by iqa baek
2009-02-26 13:08:01

so,jawapan nyer adalahh :: khai da makan 2. 3 lagi choki khai simpan tok makan esok. 8)

Saya benci Justkhai kerana khai makan sume choki tuh.dah lah simpan untuk sok.huh! :aie:

..
 
Comment by rokudaime
2009-02-26 13:34:28

Jawapan : 2 dah makan, 3 blom makan.

Slogan:
Saya benci JustKhai kerana ……

kat JustKhai ni ada iklan barang2 utk menguatkan tenaga batin.Nampak x sesuai ngan Justkhai ni. :bloody:

..
 
Comment by kiki
2009-02-26 14:28:18

ala senang je la…

jawapan die…
yg dah mkn : 18
yg blm mkn : 3

saya benci justkhai kerana…

dalam justkhai kadang2 suke gossip x tentu hala…kalah wartawan hiburan…cerita ckit kepoh sedunia…bende kecik jadi kan isu besar…mungkin kadang2 buat org menyampah bace isu2 yg remeh temeh ni…mungkin kalo nk letak cerita2 macam tu kalo btol2 hot baru la letak bro…

–>haha nmpk sgt aku slalu visit blog ni…malunye… πŸ˜€

p/s; khai kire btol2 tau…ini dilihat dari segi mata kasar je…blm mate halus…kalo mate halus 2 mungkin lg bnyk yg telah dimakan…penat wa kire…naik juling mate wa…

Khai says: Ape merepek ko jawab ni kiki… adus.. tu soalan senang je ma.. budak tadika nye soalan.. takde tambah, tolak, darab atau bahagi pun.. ape lagi menggunakan formula kimia atau fizik.. hahaha.. terang2 bawah gambar tu dah ade hint.. sepeket ada 5.. dah makan 2.. tinggal bape? haa.. ni hint habis dah kasitahu ni.. hehehe

..
Comment by lily
2009-02-26 17:23:33

ape ko nie khai..
mate kasar ko pn xnmpak ke..
yg maskot coki2 2pn nga mkn kn..
ko pn sme jek xnmpk..

mata cap ayam ka..
hahahaha..
cube ko kire btul2..
haaa…
ko yg bg soklan ko xpehati btl2 ke..

kire..cpat2..
kire..
aku tggu k..
πŸ™‚

Khai says: Khai cakap pasal choki-choki yang boleh dimakan la makcik.. dalam 1 peket ada 5 choki2.. sapa plak cite pasal choki2 kat tangan maskot tu.. ni bukan contest cari gambar tersembunyi.. hehehe..

..
Comment by kiki
2009-02-26 17:41:52

otak aku nie terlebih kreatif ckit khai,..
2yg ak nmpk len dri org len
hahahaha..

tp lau ko wat contest cm ak nmpk pn bgus ma..
mst org xtw..
hahahaha
lau cam 2 ramaila yg menang..
bpe pluh rggit la ko nk kuakn..
khai2..

lg 1,ak mmg suke cri bnd bnde2 trsmbunyi nie..
len kali wat contest tuk ak k..
hahahaha:[

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by lily
2009-02-26 14:36:12

jawapannye adelah

yg da mkn 6
blm mkn 9

saya benci justkhai kerana cerite2 yg x best pon nk ltk…
ltk r cite yg gempak je…boring la bace cerite2 mcm tu…lagi satu kalo bnyk info pasal software lg best…sbb sy suke cari software2 yg best ni…kalo blh la kan…letak solution2 yg dihadapi oleh laptop atau pc…lagi best…

..
Comment by Merah&hitaM
2009-02-26 18:15:08

nak software meh blog aku..hahahahhaha πŸ™‚

..
Comment by lily
2009-02-27 17:12:26

blog ko??
mcm pnh tgk..
bak meh address blog ko..
nt ak view..
hahahahhaa:choler:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by pelukispelan
2009-02-26 14:39:58

1 dan 2 dh di makan.

3, 4 dan 5 belum di makan

Slogan:
Saya benci JustKhai kerana Ò€¦Ò€¦

khai jer saya benci :p

hahahaha

Khai says: Hahaha.. cis! kureng betul.. penyertaan automatik direject.. huhu

..
Comment by pelukispelan
2009-03-01 09:00:44

ala khai..x kan reject kot…huhuu

Slogan:
Saya benci JustKhai kerana Ò€¦Ò€¦

penyertaan kena reject..wuaaaaaaaaa…

..
 
 
Comment by lahm
2009-02-26 14:46:10

jawapan – 3 blm mkn, 2 dh mkn…

saya benci justkhai kerana hari2 sy kena surf justkhai.

..
 
Comment by onetrg
2009-02-26 15:22:04

ala khai jwapan nya 3 yg masih blum dmakan.

saya benci just khai kerana hari-hari saya terpaksa buka internet dan buka justkhai.ini kerana khai seorang insan yang suka mengupdate justkhai ni setiap hari.

..
 
Comment by x-po
2009-02-26 15:55:23

2 batang dh dimakan 3 batang belum dimakan

sy benci justkhai sebab ko tak penah pun masuk ISA dengan penulisan ko ni yang hot and spicy gitu

..
 
Comment by aRiF
2009-02-26 15:58:36

Jawapan untuk Pertandingan Teka Choki-Choki ialah:

Dah kena makan: 2 batang.
Belum kena makan: 3 batang.

Slogan…(jeng..jeng..jeng)

Saya benci Justkhai kerana terlalu POPULAR. Bayangkan,
klu tanya je member2 kat FSKTM UM, semuanya kenal justkhai..termasuklah awek2 kat sini..( aku rasa diorang kenal blog jer kot, ownernya x kenal pon!! 8) ) .
Anyway, pengetahuan Khai mmg tepat pada landasanya. Mengalahkan budak FSKTM UM (Science.Comp Fac).

p/s : Tabik Spring kat lu beb.. lecturer pon kenal BLOG ngko..

..
 
Comment by mus
2009-02-26 16:19:26

jwpn:
4 dan 5 sdh d mkn…n tggal 1,2, n 3…haha

slogan:
sy bencai justkhai sbb mghabiskn duit poket sy utk bayar kt cc…x terperasan dah berjam2 n melebihi duit smpai tpksa pinkam duit awek..hehe πŸ˜†

..
 
Comment by tee'ang
2009-02-26 16:54:46

jawapan untuk pertandingan choki2 : : :choler:

mnurut gamba yg ko dah kasi pelik sama itu warna.
aku teka

-satu pon takde yg selamat.sume suda kena :o: πŸ™‚ –

-sy bencai justkhai kerana saya tak bersalah. tak pasal2 dok jawab teka-teki nie-

..
 
Comment by ZAHTASYAH
2009-02-26 18:21:45

2 dah mkn, 3 lg blom mkn.

Saya benci Justkhai kerana saya sayaaaaaaaaaaaangggg sgt Justkhai!!!!! πŸ˜€

..
 
Comment by fye_pie
2009-02-26 19:22:27

huh?
teka-teki ke tuh? mcm da bg jawapan jek.. πŸ™‚
ape2 pon aq tulis je la balek jwpn die..
2 da dimakan, 3 belom diusik…

saya sangat benci justkhai kerana, saya dah ketagih dengan justkhai nih, abess duwet disumbangkan ke cc :love:

..
 
Comment by moghammer
2009-02-26 19:34:34

haha..aku ingatkan ang main2 sekali ang post betul2 tajuk coki2…haha…tekaan aku betull…ang p beli coki2…haha… πŸ™‚

..
 
Comment by Azman Ishak
2009-02-26 19:46:39

haha…. buat pertama kali kot aku menyertai contest kat
sini.. feewwwiitttt… kasik tepukan untuk aku. hahaha~

Jawapan.
Dah nko cakap 4 & 5 telah dimakan = 2 la yang telah
dimakan, 1 2 dan 3 belum berusik… (kalau bahase
tadikanye) aku paham macam tuh ar~

tapi memandangkan contest ni dah berusia beberapa jam
dan tak lame lagi melangkawi beberapa hari… maka
jawapan die kesemua telah disebat dan dimakan
oleh Just Khai… hahah.. yang tinggal cume plastik yang
telah dimasukkan kembali.

Ok lah… slogan time… hahaha this is the best part to goreng.

Slogan:-
Saya benci (benci ke?) kerana… kau telah menukar template
nko menjadi kaler hijau katak pisang. tiap kali aku bukak
blog ni… aku merasekan aku seolah-olah berada kat kedai
kain yang terletak di Madras, Bombay & jugak Kalkuta..
miahaha… tak bleh blah…

oh lagi.. ade lagi.. sabo… aku jugak benci sebab blog ni
ramai peminat terdiri dari aweks awek yang pada aku rata
ratanye tak mau pon masuk ke blog aku menjadi pembace
tegar.. hahaha… *erm.. kouta aku ade tinggal 3 lagi…
yarebbaa mari mari mari… sape mau? Bleh isi form
keh keh keh~

lagi…. yang membuatkan aku marah n mencik sebab
hang tipu goole page rank. keh keh keh… sipot betoi…
letak advertising PAGE RANK 7… hahaaha.. tapi tektik
nko amat berkesan. Sebab aku pon nak mengikut jejak
langkah yang sama.

Ade lagi… cukup cukup le tuh.. tak baik berdengki dengan
orang… tapi perkara realitinye… HANG SUKE KOMEN
PENDEK-PENDEK KAT BLOG AKU… MENCIK AR~ :bloody:

Ok… adekah aku pemenangnye? *ghairah* miahahah~
kite tunggu ar bulan tiga nanti~ woraite… callow~ :p

Khai says: Chett!! Bukan takmo komen panjang2 bro, masalahnya aku komen slalu je x lepas bila nak send.. bila yg panjang tu dah hilang, kena taip balik.. tobat nak tulis yg panjang balik…

Oh.. actually itu bukan strategi.. sekadar sedap mata memandang.. Takde effect pun pada pengiklanan.. kan orang nengok alexa rank je.. hehe

..
 
Comment by shukcaya
2009-02-26 23:01:52

πŸ˜€ πŸ˜€

sume da dimakan kot..
coz tyme contest ni d wat khai juz amek je pic choki2 tu sblom d telan masuk ke prut beliau.. :p :p 8) 8)

sy benci justkhai coz..erk~ dunno la nk bnci pe..sume best je :aie: :aie: :aie:

..
 
Comment by fazrewl
2009-02-26 23:15:03

jawapannye…
2msk perut, 3 lagi ada luar dr perut.

Slogan…
Aku benci JUSTKHAI kerana kerek sangat apa yang ditulis dalam blog justkhai. Tanpa menghiraukan perasaan orang lain. pastu kata jangan saman, khai org susah, itu je ayat dia tau. pastu tak letak plak blog aku dalam blogsphere dia lagi, aku pun nak tumpang dapat 4000 hit. hampeh tul, dah la ayat yang tulis menyebabkan org minat membaca. aku pun tak reti nak tulis macam tue, banyak betul info yang dia tahu. Jeles betul aku pada justkhai. sebab tue aku benci JUSTKHAI… He he he… provokasi… leh dapat top up skit…
:p

..
 
Comment by miss kaka
2009-02-27 00:06:53

2 dah kena makan, 3 lagi belom dimakan.

slogan: saya benci justkhai coz lepas first time masuk blog ni, trus fall in love, nk msk ari2..
saya juga benci justkhai coz blog ni selalu letak gmbr2 yg xpasal2 dpt dosa menengoknya, tp sebab dah suka kat blog ni, penjam je la mata..
huhuhu..

..
 
Comment by Alan Marz
2009-02-27 00:11:23

2 DAH MAKAN
3 BELUM MAKAN

Saya benci Justkhai kerana kena bayar untuk iklan fuiyoh.blogspot.com dah hilang rm 20!hahaa 8) 8)

..
 
Comment by KNizam
2009-02-27 00:21:25

hahahahaah apa yang pennttiinggggg ?
kerrjaaaasaaaammaaaaaaa

1 dah makan
4 belum makan
1/2 lagi ada orang masukkan last minute bagi mengelirukan semua pembaca blog ko. haha

saya benci justkhai kerana memberikan contest dengan slogan2 sebegini. memenatkan saya nak menaip slogan. justkhai pun tahu kan yang saya tidak suka slogan. slogan membunuh organ2 ok. hehe

..
 
Comment by John
2009-02-27 01:13:15

2 dah dimakan,3 belum dimakan

aku benci just khai kerana suka menyiarkan gambar pelik pelik tapi benar..

Khai says: Rasanya itu kat ohtidak.com kot incik john? hehe

..
 
Comment by iza
2009-02-27 01:17:31

2 dh mkn….
3 blom mkn g…
mari g mkn… :love:
perut kate pegi..
pinggan kte mari… :love:

saya benci justkhai sbb justkhai bez sgt2!!!benci!!!n punca knp homework aq x siap!!benci..sbb pkwe sume lari!!benci..hahaha :p :o:

Khai says: sampai pakwe lari? wah… dashat ni… camtu better u couple dgn i je lah.. heheh

..
Comment by iza
2009-03-04 00:54:49

ahakz…x smggup…haha

..
 
 
Comment by John
2009-02-27 01:42:18

saya benci justkhai kerana buat blog ni dan menarik ramai pembaca untuk melihatnya.

..
 
Comment by Ezad
2009-02-27 04:07:59

Haa..
Jawapannya..

Yang dah dimakan mestilah 2 choki-choki, dan yang belum dimakan ada 3 lagi…..

Saya benci Justkhai kerana disebabkan ada nya blog justkhai aku nye blog tak dapat nak diketengahkan… Justkhai betul2 ganggu hidup aku…

..
 
Comment by ejardkethot
2009-02-27 08:00:48

jawapannya!!~
berdasarkan gmbr tu… 2 dan 3 …telah di makan
dan 1 , 4 dan 5 belum di makan…
[2 di makan , 3 blom di makan]

peh…….slogan nye…

SAYA BENCI JUSTKHAI kerana hari hari kemaruk !!~nak bukak justkhai,1001 cara akan ku cari untuk meng’onlinekan’ diri .semata2 utk baca “justkhai” ..dah la tenet kt uitm ni lmbt mcm siput…namun tetap ku menanti loadingnye πŸ˜€ ….aku tewas sbb kemaruk SCUKZ…namun dgn JUSTKHAI ,OH TIDAK , OH CUN dan OH ARTIS , dapat mengubat penyakit kemaruk aku !!~ πŸ˜‰ :love:

..
 
Comment by zaki
2009-02-27 08:15:53

ada 4 choki-choki yang tinggal

Saya benci JustKhai kerana dia suka kasi soalan bebukan. Langsung tak menguji minda. hahaha

aku cabar ko khai jawap soalan ni lak πŸ™‚
http://www.zaki.com.my/personal/oit-jom-teka-teki-bersama-zaki/

..
 
Comment by saudari
2009-02-27 09:51:05

hai….

berminat utk mencuba..

1. rasanya hanya satu sajor choki-choki yang sudah dimakan dan tinggal empat lagi choki-choki yang belum dimakan….

2. saya benci JustKhai sebab pertama kali saya join sini terus TERsuka dengan website ini dan mahu menjadi pembaca SETIA JustKhai, disebabkan JustKhai ini juga membuatkan saya memerlukan masa yang agak panjang untuk melayari internet… πŸ™‚

salam kenal & salam terjah!!!! πŸ˜€

..
 
Comment by ucu
2009-02-27 09:53:47

salam…

– kesemua choki-choki belum dimakan…

– Saya benci JustKhai sebab sayan benci lah… kalau tak benci tak kan bencik bukan….

..
 
Comment by Mr.Bintang
2009-02-27 11:34:38

5 choki-choki..~?
2 dah kene rogol le..~?
dah tinggal la 3..~?

bisik²: sile ikut lagu sepuloh dak itam.. hehe..

Saya benci Justkhai keranaÒ€¦Ò€¦Ò€¦Ò€¦Ò€¦Ò€¦Ò€¦Ò€¦

sbb die best… :p

..
 
Comment by din
2009-02-27 11:44:28

1 da mkn..no5..tggl la lg 4..

Saya benci Justkhai kerana beliau x pernah kenal saya
walaupun saya sentiasa follow blog beliau…

πŸ™‚ hehe

..
 
Comment by depurple
2009-02-27 11:51:17

2 dh mkn, 3 pn dh mkn..

-aku benci Justkhai coz buat mata ku yg cantik ni juling sbelah smata2 nk kira choki-choki yg die lahap tanpa mempelawa aku yg setia menatap blog die tiap2 hari smp kne sound dgn bos ku yg 3 alam tuh..~ :bloody:

..
 
Comment by Taufik SM
2009-02-27 13:13:09

awat aku download wordpress 2.7. lambat giler bebenor …
download siang lambat, malam pun lambat …… kat cc dah, kat rumah sudah …. lambat je semacam ….. tp download software lain kat download.com laju je download… khai,,,, leh explain…..

pssssst: ko leh e-mel kat aku pack wordpress.zip kat aku …. bengang download kat wordpress.org….. lembab macam siput!! :p :p :p

..
 
Comment by terompah hanyut........
2009-02-27 13:39:45

jawapannye en.khai yg sengal2 ubi..2 ko da blasah tinggal lg 3.. aku benci ngn ko ni khai coz blog ko ni pemes n bleh tahan smart gak r..2 pasal r aku menyampah gile ngn ko..

..
 
Comment by cik peanut
2009-02-27 14:21:05

peanut nak jawab gak teka teki ini…

choki2 yang dah di makan 1
choki2 yang belum di makan 4

okies, tu jwapan peanut..n ni lak slogan

saya benci justkhai kerana membuatkan ku termimpi2 akan blog ini sehingga mengigau sehingga menyebab kan aku terpaksa membuka blog ini untuk menghilangkan trauma di hati :p

..
 
Comment by wani
2009-02-27 16:24:28

yang dh dimakan = 2
yang blum dmakan = 3

Sy benci justkhai kerana blog nya yang sgt menarik coz tak tercapai akal ku untuk mebuat blog secantik ini.. πŸ˜€

..
 
Comment by faridfaiz
2009-02-27 16:32:42

yg dah mkn = 3
yg blum mkn = 2

saya benci just khai kerana entri ni membuatkan aku kne jd rajin utk menaip. :o:

..
 
Comment by ziziedited
2009-02-27 20:37:06

Nk join nk join!
Jawapannya..

no 4 dan no 5 dah dimakan.
no 1,2,3 belum.

jadi 2 dah dimakan dan 3 belum dimakan lagi..
err?belasah je la beb.. :bloody:

saya benci justkhai kerana saya rasa tak sihat kalau tak baca justkhai utk sehari dan membuatkan saya berada didepan laptop sepanjang masa utk lihat entry baru.Deii?~
Yang lain pun cam tu gak!!.jgn tipu!

..
 
Comment by saffa
2009-02-27 23:19:22

2 choki2 dah makan, 3 choki2 belum makan..

saya benci justkhai kerana justkhai ada hits yang terlalu susah nak ditandingi! =(

..
 
Comment by lilacfla
2009-02-28 02:13:16

join2!! 8)

saya benci justkhai kerana saya x cintakan dia…

benci lawannya cinta kan? πŸ™‚

..
 
Comment by Peah
2009-02-28 03:32:00

tinggal 3 1/2..1/2 dah makan..
saya benci justkhai sebab
1)dia terror menghias blog dia
2) dia ramai flowwer eh follower..maknanya dia ramai peminat la kan?
3) dia buat air liur saya meleleh di pukul 3.30 pagi sebab teringin nak makan choki2..
4) esok kene beli choki2…pastu berebut ngan anak sedara plak!!huhu πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by Peah
2009-02-28 03:46:09

sambung….
ops…1 1/2 yang makan.silap taip.khai makan separuh untuk 1 batang choki2.hehehe…hehe..belasah jer

..
 
Comment by sesku
2009-02-28 23:41:02

jwpnnya:
1,2,3 dah dimakan, 4,5 belum lg

slogannya:
saya benci justkhai kerana justkhai jahat!!!!…hehehe gurau je…

..
 
Comment by Jaws
2009-03-01 04:58:20

3 belum dimakan,
2 dah dimakan,

slogan:
Saya benci justkhai kerana :
justkhai, ko bajet ko bagus sangat ker ha?! ingat trafik blog nih tinggi ko dah hebat sangat ker ha?ko bajet kacak laa justkhai.ko igt awek suka ke kat ko?diorang layan sebb terpaksa jer.pastu aku rasa justkhai nih poyo laa..mcam bagus jer..bengang betul aku.. argh.. aku taktau nak cakap ape, tapi memang aku benci orang yang poyo nih..

p/s- diatas hanyalah slogan semata mata..tiada kene mengena dengan khai, ianya ditujukan kepada justkhai. ko jangan bengang plak ng aku pasni khai.melainkan ko terasa dengan ayat aku.. hahaha… :p

..
 
Comment by meaberry
2009-03-01 11:05:00

sape menang ni?

..
 
Comment by Khai
2009-03-01 15:06:05

Pemenang akan diumumkan dalam entri akan datang…

wah berpinau mata nak tapis ni.. hahaha.. :bloody:

..
 
Comment by wan
2009-03-01 17:19:28

2 choki-choki telah dimakan..

saya benci justkhai kerana justkhai banyak keluarkan info yang bikin panas hati rakyat jelata. πŸ™‚

..
 
Comment by cik peanut
2009-04-01 22:26:26

khai, mane topupnye?
lambat betul nak hantar
peanut dah lame tunggu ni, :p
chewah, perasan menang betul si peanut ni
hehhehehe πŸ™‚

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?