Tweet Tweet Tweet di Twitter!! Burung ape?

217 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Guys, do subscribe this blog..
http://feedproxy.google.com/justkhai


Burung ape nak? burung Twitter bapak. Burung ape? Burung Twitterrrr. Haish, burung ape?!! Burung Twitter la bapak!! bapo kali den nak ulang ni. Tensen den!!… Burung ape nak? Eeee, burung bapak kot!!

Debuk!! kan dah tak pasal-pasal kene debik ngan bapak sendiri. Hahaha. Buat pertama kalinya dalam blog ni, keluar entri mengenai Twitter. Dah selalu dengar kan dan rasanya ramai dah yang melayan benda ni. Untuk mereka yang baru pertama kali dengar tu, alahai kejap eh, nak gi amik tisu. Tiba-tiba rasa nak menangis pulak mengenang nasib korang yang selalu tertinggal keretapi ni. Haha jangan marah.

Dulu personally Khai rasa Twitter ni tak lebih tak lebih hanya untuk membuang masa. Sebab masa tu belum bukak akaun lagi. Duk melayan kawan-kawan kat Plurk je. Dalam fikiran Khai, sama je kot Twitter ni dengan Plurk. Silap-silap Plurk yang lagi best. Atas dasar ingin tahu, Khai buka juga satu akaun di Twitter. Masa tu baru Khai faham kenapa semua orang sibuk bercakap pasal Twitter.


Diasaskan oleh Jack Dorsey, Stone dan Williams pada tahun 2006 di mana sehingga kini, Twitter berada di tangga ketiga dalam rangkaian social network di belakang Myspace dan Facebook dengan kapasiti beratus juta pengguna di seluruh dunia. Sekali imbas, Twitter ni biasa saja. Tapi apa yang menyebabkan Twitter sepopular hari ini, kerana belum ada sistem seperti Twitter diperkenalkan pada mana-mana website di dunia.

Senang cerita melalui Twitter, dengan mudah korang dapat tahu perkembangan member-member tanpa perlu sms, call, on YM, buka myspace, buka Facebook dan sebagainya. Jika korang mempunyai blog, itu namanya wajib mempunyai Twitter kerana Khai rasa secara tak langsung, Twitter ni dah menjadi tempat para blogger Malaysia berkomunikasi antara satu sama-lain dengan mudah dan pantas. Tak percaya cubalah sendiri.

TwitterFox Lebih Memudahkan


Sebut pasal TwitterFox, ianya adalah sebuah add-on untuk Firefox yang lebih memudahkan korang untuk update Twitter dan menerima tweets terbaru dari member dan follower korang. Jika korang menggunakan Firefox dan mempunyai akaun Twitter, maka Khai sarankan, TwitterFox sebagai add-on wajib ada untuk Firefox. [download]

Dan korang yang dah mempunyai akaun Twitter, puas hati tak dengan Twitter? dan apa yang korang lakukan dengan Twitter? Paling penting jangan lupa untuk add Khai yer. [twitter.com/ohtweet]

Ingat, Twitter bukan depan chat ok. Hehehe.

Pssttt: Download Wallpaper Twitter yang sangat kool!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 5:33 am 10 March '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 217 views
Dalam kategori: Media Sosial | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

44 Comments »

Comment by Marzuki
2009-03-10 06:46:15

wei apsal gambar aku ada dalam gambo nko?

aku malulah, kahkah. 7 Web Untuk Optimalkan Penggunaan Twitter pun best jugak kalu baca.

Plurk membosankan sebab ramai yang belum memcubanya.

[Reply]

..
 
Comment by zelo55
2009-03-10 07:27:27

ko da mmg popular marzuki…
klau xnk xpe…
gtyao kt khai…
suh die edit ltk gmbar aku..

naik saham oooooo….

hahak..

[Reply]

..
 
Comment by menteil
2009-03-10 07:36:43

hehe… dulu aku perasan gak ko nie tak suka pon bertwitt..
dua tiga menjak nie plak aku selalu nampak ko kat twitterfox aku…
dah gian nak bertwitt ke bang.. huhu…

cuma aku jarang sket nak bertwitt skang nie..

[Reply]

Khai Reply:

bukan gian sebab bertweet.. gian melayan si azmanishak ngan Sujuki RGV tu haah… hahha..

Aku register dah lama.. baru skang nak di’implementasi’kan.. Kan leh buat duit pakai Twitter.. ehehe.. :p

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-10 10:18:54

bukan gian sebab bertweet.. gian melayan si azmanishak ngan Sujuki RGV tu haah… hahha..

Aku register dah lama.. baru skang nak di’implementasi’kan.. Kan leh buat duit pakai Twitter.. ehehe.. :p

[Reply]

..
 
 
Comment by nikillas
2009-03-10 08:40:13

dah kurang hangat nak bertweet dah.. tu pun kekadang post tweet guna ym je.. senang..

[Reply]

Khai Reply:

Twitter ni rasa best bila pakai TwitterFox kat firefox je.. kalau dari web, ubiquity atau YM, sama la macam tweet ala-ala syok sendiri.. :bloody:

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-10 10:21:49

Twitter ni rasa best bila pakai TwitterFox kat firefox je.. kalau dari web, ubiquity atau YM, sama la macam tweet ala-ala syok sendiri.. :bloody:

[Reply]

..
 
 
Comment by Eriyza
2009-03-10 10:22:43

Khai, elok sgt laa hang join Juki ngan Azman tuh, mesti kecoh Twitter ngan gelagat korang. Hehehe!!! 8)

[Reply]

..
 
Comment by sir_aniep
2009-03-10 10:57:58

Ha ada bermacam-macam cara korang nak bertwitter … ikut sms boleh … tak caya ada mamat daripada malaysia dah wujudkan gateway twitter sms yang murah di malaysia baca http://mahir-it.pkg-petaling.net/2008/12/20/macam-mana-nak-update-twitter/

:p

[Reply]

Khai Reply:

ya mmg byk mudah. Kalau ntuk kita berblogosphere dalam Twitter, better dont use SMS la.. use Twitterfox.. kalau artis popular lain..

ping.fm pun jgn guna.. tak mesra member.. :((

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-10 12:42:19

ya mmg byk mudah. Kalau ntuk kita berblogosphere dalam Twitter, better dont use SMS la.. use Twitterfox.. kalau artis popular lain..

ping.fm pun jgn guna.. tak mesra member.. :((

[Reply]

..
 
 
Comment by TipsGoda
2009-03-10 12:00:25

twitter ni penting untuk update.
yang best pasal twitter ni sebab senang,mudah,loading cepat and tak bnyk sangat feature yng nak dikemaskini..

its easy to maintain(ade ape ke nak maintain?) and it gets the job done.

twitterfox memang wajib!

[Reply]

..
 
Comment by Kujie
2009-03-10 12:41:17

dah add dah…………

[Reply]

..
 
Comment by Merah&hitaM
2009-03-10 12:52:11

hohoho… twitterfox sangat2 best…. tapi nape aku nya twitter takde lak kat screenshot tuh..hohoho… org hebat2 aje ada tuh..huhu… ๐Ÿ™‚

kepada yg belum ada install la add-ons twitterfox pas buka akaun twitter… 8)

[Reply]

..
 
Comment by Jaws
2009-03-10 13:31:27

makin galak ko bertweet lately nih samapi siap buat entry lagi..
bagus2..
jom memeriahkan duania twitter..
baru aku tau saper disebalik twitter nih..
mesti hebat diorang semua nih..
trimas sebb bgtau.
nife info to know.. :o:

[Reply]

..
 
Comment by anarm
2009-03-10 13:35:07

camne nk add kt twitter ek?
add ke follow? huhu ๐Ÿ˜

[Reply]

Khai Reply:

ada.. bawah gambar kecik kat profile tu. kalau takde, mean dah mmg follow la tu… ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-10 19:09:46

ada.. bawah gambar kecik kat profile tu. kalau takde, mean dah mmg follow la tu… ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by X-Po
2009-03-10 14:07:40

hoho aku pun dh lme dftr tp xpenah gne lg..tkt2 addict je..haha kang makin gle aku dgn tenet ni…

[Reply]

..
 
Comment by anna
2009-03-10 14:18:38

pakai tweetdeck pun best gak.
dulu pkai twitterfox.
tp skrg da tukar tweetdeck.haha.
lg sng. :love:

[Reply]

..
 
Comment by Daus
2009-03-10 14:47:24

Salam khai, wahh terkenal blog ko ekk…
Aku pelawat senyap ko…da 2 bulan aku ikut perkembangan ko..
kali ni nak komen la jugak…
Sering2 la dtg blog aku…

ok la…
chowww……….. :8 :8

[Reply]

..
 
Comment by suhaila
2009-03-10 15:22:02

wahhh…
siap leh wat entry lagik…
baguih.
:love:

twitter nie sonok coz tak terhad pada satu orang,
suma kiter leh layan.

dan tak perlu nak terlalu fokus padanyer,
dalam erti kata len,
kita boleh gak “maen guli”… 8)

hahaha… ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by fazrewl
2009-03-10 16:25:25

info yg bagus…
aku br je join.. xbrapa terer..

[Reply]

..
 
Comment by sir_aniep
2009-03-10 17:04:10

Sejarahnya popular sebab ada kes mamat mat salleh nie wartawan bebas nie guna twitter kena tangkat kat eygpt. So masa dalam kena tangkap kat dalam rusuhan tu dia sempat SMS ke twitter gateway.

Tak sampai 24 jam dia dapat pertolongan daripada kekawan dia kat luar dan dibebaskan. So kalau korang tak kisah boleh guna untuk alert kekawan kalau korang nie aktivis NGO bebas lah

Pepandai la guna … jangan tabur fitnah udah. twitter aku di http://www.twitter.com/sir_aniep 8)

[Reply]

..
 
Comment by mybands
2009-03-10 18:03:52

Oic…byk kegunaan twitter ni yerk…aku dah buka satu…tp tak tau guna lg…bz skit skg ni…nak kena study lg ni…huh 8)

[Reply]

..
 
Comment by Sapikk
2009-03-10 19:06:35

aku cume tahu nk berbisnes je ngn twit2 ni.. ๐Ÿ™‚
jnji duit ๐Ÿ™‚

[Reply]

Khai Reply:

haha.. ko mmg sapik… tapi ingat, duit duit jugak, kawan-kawan tak bape nak suka kalau kita obses sangat pada duit.. buat underground sudah.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

Sapikk Reply:

sempoi sudeyyy ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-10 19:11:55

haha.. ko mmg sapik… tapi ingat, duit duit jugak, kawan-kawan tak bape nak suka kalau kita obses sangat pada duit.. buat underground sudah.. ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
Comment by Sapikk
2009-03-10 19:13:02

sempoi sudeyyy ๐Ÿ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by wan
2009-03-10 21:04:57

twitter la plok…macam2 daa.. ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by Azman Ishak
2009-03-10 23:48:52

hahaha TWITTER memang gempak seh.
dulu aku pon pernah register… tapi tak pernah
nak update sebab aku tak tau pon ade menatang
namenye TWITTER FOX… lepas tuh.. abis semua
citer Mak Limah aku jaja dalam TWITTER…ahahaha

Twitter atau dengan kate lain adalah Sosial Mengumpating
miahaha…

๐Ÿ™‚ entri best

[Reply]

..
 
Comment by Daus
2009-03-11 00:12:55

Testing

[Reply]

..
 
Comment by Daus
2009-03-11 00:17:10

Wah…
Popular betul ko ni….
Jom tukaran link

Khai says: Daus, jgn promo blog di komen entri.. nak tukar link, terus ke page blogospehere yer.. nengok menu di header..

[Reply]

..
 
Comment by Mr.Bintang
2009-03-11 01:13:58

“Burung ape tu nak..?”, tanya si ayah.
“Bapak burung…~!”, jawab si anak.
๐Ÿ™‚

hihihihi..

[Reply]

..
 
Comment by dr.oracle
2009-03-11 02:01:29

tak paham r.. sama macam ym ker? kira macam messenger baru la ni?

[Reply]

Khai Reply:

x sama dengan ym.. better u gi register n try sendiri.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-11 03:05:48

x sama dengan ym.. better u gi register n try sendiri.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by izzat aziz
2009-03-11 02:16:42

add twitter aku

http://twitter.com/izzataziz

:p

[Reply]

..
 
Comment by Sapikk
2009-03-11 03:49:10

kdg2, rse mcm bunyi mengorat “wittt” pun ade twitt twitt ni :p

[Reply]

..
 
Comment by deennasour
2009-03-11 10:51:23

owh ni lah mamat yang tak suka bahasa sarawak tu eh.
ko silap khai, bukan bahasa sarawak yang diguna pakai. tapi bahasa Melayu sarawak. ko penah dgr ke?
mesti ko dgr yang adalam iklan maybank tu, hah yang itu bahasa iban okeys. aku pun tak suka!!! miahaha.

bahasa Melayu Sarawak bahasa yang aku guna pakai kalau bercakap dengan artis2 macam radhi oag, atau noah hujan. ekeke.

erm, aku ada rasanya akaun ni sejak aku guna deennasour dot terbaek lagik. masa tu entah berapa ciput je kot yang guna. cam malas nak pakai. tapi bila aku terbaru tau twitter no.3, aku cam nak jenguk lak akaun aku pas nih.

[Reply]

..
 
Comment by abdfatah
2009-03-11 18:49:18

malas laa nak guna twitter nih… ketinggalan zaman jugak nih kalo malas nak guna… hahahaha ๐Ÿ™‚

[Reply]

..
 
Comment by chokilala
2009-03-12 01:48:11

pakai twitterfox asek nak kena bukak browser je. aku tak pakai firefox dah skrg sebab lambat launch. aku pakai chrome

masalahnya, bila selalu pakai chrome je aku tak bukak twitterfox. so, skrg ni aku pakai destroytwitter. lagi syok wei. macam2 features ada. nak follow org, drpd situ pun boleh :love:

Download DestroyTwitter sini : [URL]

[Reply]

..
 
Comment by Taufik SM
2009-03-12 13:36:12

ko kate twitter aplikasi berat ….
tp sokong gak….
hua hua hua…..
apa cite ni bro … ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

[Reply]

..
 
Comment by loque
2009-05-17 19:31:26

aku x tau pon firefox ade adds on twitter..thanks for info..

[Reply]

..
 
Comment by unknown
2009-06-25 14:31:46

wei, 3 mamat founder tu sbnrnye ade agenda tersendiri..CIA, risikan rahsia. diorang collect semua aktiviti2 user tweeter utk kegunaan perisikan gomen..yahudi tu..huhuhu.hati2 lah yer..

[Reply]

..
 
Comment by zulaikha
2010-01-12 00:21:31

apa itu retweet?

[Reply]

..
 
Comment by Imddin
2012-07-29 07:06:11
..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?