(Promo) Ubah muka anda jadi watak manga.

984 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Lately saja membusy’kan diri dengan 6 web projek yang masih belum release dan dirahsiakan umum. Jeng jeng jeng. Tunggu ya! Dan yang terbaru, kalau korang tak tahu lagi, Ohtiny.Com dah pun release dengan motif untuk kegunaan memendekkan URL yang panjang serta menyorokkan link affiliate yang korang join. So takdelah visitor perasan sangat yang ada “refer” di penghujung link affiliate tu kan?

Ok berbalik kepada tajuk entri ni, nak memperkenalkan korang dengan sebuah website yang membolehkan korang generate wajah korang kepada bentuk kartun (still animation). Tapi jangan salah faham bukan diorang akan generate wajah dari gambar tapi dengan pemilihan manual wajah korang. Boleh pilih mata, bulu kening, hidung, mulut, telinga dan macam-macam lagi. Siap boleh makeup tambah celak lagi yang dah tentunya korang yang perempuan akan teruja dengan mekap-mekap ni kan?


Kalau dah biasa make-up Yahoo Avatar, motif nya sama sahaja di Face You Manga. Lepas korang dah siap create muka korang, diorang akan hantar gambar tersebut dalam bentuk JPEG terus ke Email.

Kegunaan’nya tak perlu diterangkan lagi, untuk digunakan pada Gravatar, YM, MSN, Google Talk, My Blog Blog atau mungkin juga Facebook dan Twitter. Apa URL’nya?

URL website nya adalah: http://www.faceyourmanga.com

Dah siap generate wajah korang tu, jangan lupa upload gambar dan share la dekat sini. Nak jugak nengok sejauh mana kretiviti korang mengukir wajah dalam bentuk kartun (manga).

Tips: Kalau taknak buang masa kena create banyak kali dari awal, jangan submit suruh diorang hantar ke Inbox. Bila dah siap je, korang printscreen sendiri untuk amik avatar tu dan kemudian ubah skit-sikit dan amik screenshot lagi. Itu lebih memudahkan berbanding create satu persatu untuk dihantar ke email.

Pssttt: Kalau korang sukakan entri ini, Khai dah tambah function baru di Justkhai ni iaitu promo entri ni di Twitter. Sila lihat bersebelahan port kategori entri ini.

Ditulis pada 1:27 pm 11 March '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 984 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

40 Comments »

Comment by Marzuki
2009-03-11 13:33:16

haha macam create me simpsom je kan?

aku xpernah cuba, jap lagi aku mungkin cuba.

tq sbb ajar me’manga’kan muka aku.

..
 
Comment by Jaws
2009-03-11 13:37:50

owh..baru aku tahu..
nih yg ko dok gune tuh erk?
erm, aku igt apsal laa diorg ramai sgt gune watak manga nih..
rupanya leh buat sendiri..
hehe..
nanti aku cuba.. :p

..
 
Comment by zelo55
2009-03-11 14:20:10

aku dah wat lme da khai…
hasilnye…
leh tahan gak…

hahahahahhaa….

ak sndri terpikat…

lalllalalaa~

..
Comment by Khai
2009-03-11 14:26:44

sah ko buat manga awek ni kan? jgn cakap manga jantan buat ko terpikat bro? nabi x ngaku umat.. ehehhee :[

..
 
 
Comment by j_hafiz
2009-03-11 14:36:07

da try da sblum ni. di rekemen oleh nasrun makmalcyber.com tp xpuas ati.. sbb xleh hsilkan wajah mcm mke sndri.bse la kan, wajah hensem..eheheh 🙂

..
Comment by Khai
2009-03-11 15:05:01

biasalah.. kan kartun.. nak sama 100%, takdo dapek.. 😀

..
 
 
Comment by Merah&hitaM
2009-03-11 14:45:03

hohoho.. best ni leh buat avatar muka sendiri.. mesti ramai buat muka ensem walaupun tak ensem..hahahaha… 🙂
pasni leh wat byk kerekter untuk manga guna ni…hohoho…

brb nak gi cuba la… 8)

..
 
Comment by izzat aziz
2009-03-11 14:46:04

bleh jadi avatar..hehe

..
Comment by sophie
2009-04-13 17:00:27

eh??

i edit mr.x cm pic awk la…
hehe..x sangka??
8)

..
 
 
Comment by amalive
2009-03-11 15:26:53

ensem gak aku ni..
hehehe… 🙂

..
 
Comment by Azman Ishak
2009-03-11 15:53:41

aduih… macam ni bleh la tukaq gravatar
lagi… huhuhuh… nak buat macam mane ek?
erm.. tengah pikir. tapi nko jangan gelak plak
dengan suprising aku nanti.. haha~ :bloody:

..
Comment by Khai
2009-03-11 16:01:44

ahaha… ok… wait n see dengan sabarnye ni… :8

..
 
Comment by deennasour
2009-03-12 16:51:01

mesti ko bwat manga muka ko pakai spec gak en bro! ehehe. jgn marah~

..
 
 
Comment by menteil
2009-03-11 16:59:28

dah penah wat.. tapi lupe lak kat mane aku letak…
malas la nak wat lagi..
sebab yang aku buat tu memang comel sebijik macam aku..
haha…

..
 
Comment by wan
2009-03-11 17:08:49

baguih gak..nnti leh jadikan sbgai avatar..kasi rambut cam beckham sket..hehe 😉

..
 
Comment by anarm
2009-03-11 17:29:20

aku dah lama buat.. tp kurang bekenan..
aku tak ensem macam korang.. waaaa =(

..
 
Comment by Nurul
2009-03-11 18:49:36

handsome arh avatar kai. kekeke…

..
 
Comment by yasha
2009-03-11 19:11:10

yey!! dah buat… hehehhee…~ macam besh plak.. 8)

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-03-11 19:52:32

hua.. dulu dah buat 😀

tapikan, satu masa tu dia down la. sbb overload ek? bandwith x support ek?

tp, aku tetap suka! 😛

..
 
Comment by Xpo
2009-03-11 20:03:23

haha aku nk wat wajah mirip2 ko khai

..
 
Comment by ejon
2009-03-11 20:03:36

haha.. ade satu gesture tangan yg tak patut. :aie:

..
 
Comment by miss kaka
2009-03-12 00:06:33

comey..comey..comey..

..
 
Comment by syaq
2009-03-12 00:35:48

bagus-bagus..
sy boleh gune..

i luv blog justkhai..
lolz.. :8

..
 
Comment by ejardkethot
2009-03-12 02:07:26

waaaaaaa..bagusnye KHAI..leh simpan nie

..
 
Comment by Hamdi
2009-03-12 07:26:53

macam lawa jer 😀
nak satu
tapi aku nak khai buat untuk aku
wahahahahah 🙂

..
 
Comment by KampungBoy
2009-03-12 08:01:51

Eden torai pasni…..tengokla…..kalau avatar aku dah lemau…boleh r tukar ngan yg len…

..
 
Comment by shar
2009-03-12 15:13:08

aku ade buat baru2 ni ko ckp suroh share kan… mcm mane? tngh syok sendiri ni tngk avatar tu lols :love:

..
 
Comment by ashraflatif
2009-03-13 02:12:50

thx wei… dah lama aku carik url nak buat benda ni… jumpa jugak kat sini…huhuhu 🙂

..
 
Comment by piratz
2009-03-14 11:38:24

http://unique.rasterboy.com/
nie tak nak review ke??

..
Comment by M&H
2009-03-14 14:21:45

hohoho aku tgh mencubva.. hope dapat la save…

..
 
 
Comment by Khai
2009-03-14 12:50:14

piratz. cool jugak web tu.. full avatar? hehe.. tapi aku x leh nak save le plak.. hampas.. penat je buat..

..
 
Comment by suri
2009-03-15 16:04:54

kalu nak “ubah” gambar pun suka ati n lantak ko r rp yg x pasal2 guna nama ‘pak lah’ 2 naper…yg suka sgt kutuk org 2 naper… x leh biarkan dia duk senang ker…skrg ni dia dah nak ‘undurkan diri’ biar r dia berundur dgn aman…ko ni mmng teruk r khai

..
Comment by Khai
2009-03-15 16:28:14

eh… aku create kartun atas tu sbijik macam rupa jiran aku.. nama dia abdullah.. orang panggil paklah..

ko ingat itu paklah PM kita ke? alahai :bloody:

..
Comment by amy ; amiera
2009-03-18 18:12:46

ahah alahai.. gile marah suri.. :beurk:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by mie
2009-03-15 20:44:49

sempoi gak hang ni….amacam ngan wa punya avatar…sempoi dak?

..
 
Comment by syasha
2009-03-16 21:40:45

hahaha… syasha dah try.. dah jadi avatar pun lam scukz.com 😉

..
 
Comment by luqman
2009-03-23 23:15:22

hua3…besh2…dapat wat muka aku! encem2… :love:

..
 
Comment by a1zudd1n
2009-11-23 16:20:27

klo wat gambo paspot..
agak2 leh gune x?hehe 🙂

..
 
Comment by Abg Roy
2011-01-21 18:04:47

aku yg lelaki ni plak teruja nk men mekap2 ni 😉

..
 
Comment by FiNê
2011-03-21 04:01:32

🙂

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post