Ada Apa Dengan 1Malaysia?

370 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Tak tahu apesal tangan ni rasa gatal je nak update blog. Haha padan muka korang. Dulu bila tak ber’update sibuk suruh update, sekarang dah ber’update tak renti-renti, korang plak mengeluh sebab terpaksa nak baca jugak. Kan kan? hehehe!! Khai rasa happy dan dihargai bila ada yang email cakap dah baca habis semua entri dalam blog ni dalam masa beberapa jam. Ada yang tak tido baca start pukul 10 malam sampai 6 pagi. Fuh! mental ke ape korang ni? So pada yang baru terjerumus masuk ke blog ni, boleh la cuba-cuba baca entri yang lepas. InsyaAllah dapat la sesuatu yang tak disangka-sangka kan?

Apa yang buat Khai sendiri rasa menarik dengan blog pink ni, bila blog ni takde niche yang di’khususkan. Kiranya semua perkara dalam 1 blog. Ini pun dikira menyahut seruan kerajaan untuk 1 Malaysia la iye tak? Hehe. Blog ni juga sebenarnya menjadi bahan rujukan Khai untuk perkara-perkara yang dah lepas. Kadang-kadang bila Khai baca balik entri-entri lama, rasa macam baru je terjadi. Nengok tarikh entri tu, leW!! dah dua tahun rupanya. Terus tersenyum sendiri macam orang gila. Untuk yang takde blog tu, jangan memperlekeh akan kewujudan blog since korang tak pernah rasa mempunyai sebuah blog.

See! Ni la yang jadi bila tangan gatal nak update, tapi tak tahu nak update pasal ape. Kan dah membebel macam mak nenek. Hahahah!! Nasib tulisan je, kalau guna suara, mahu bernanah telinga korang nak mendengar.

Ok disebabkan dalam entri ni ada menyebut pasal 1Malaysia, so meh Khai kongsi perlbagai one lain yang paling terbaik. Rolf!!

1Wallpaper

Ini wallpaper yang korang akan nampak di Apple iPhone. Hakikatnya, ianya bukanlah milik Apple Inc tetapi digunakan dengan izin oleh Apple untuk wallpaper rasmi bagi iPhone. Jadi download wallpaper kat bawah ni untuk letak di desktop korang pula. Nama ikan tu Clown Fish tapi Khai panggil dia Nemo je since ikan ni famous gila lepas berlakon filem Finding Nemo. Hehehe.

clown-fish-wallpapers_5182_2560x1600
Clown Fish Wallpaper | 2560 x 1600 | 500kb

1MP3

Mula-mula tercari-cari jugak apa MP3 paling best dalam dunia ni untuk di’share dengan korang. Tengah cari punya cari, terjumpa bacaan Surah Yassin dalam bentuk MP3. Rasanya itu yang patut Khai share kot since ramai pembaca blog ni pun orang Islam. Untuk yang bukan Islam tu, boleh je download kalau berminat nak mendengar. So untuk korang yang belum ada tu, silalah download ye. Bacaan dia ni sangat sedap dan menginsafkan. Boleh menangis bila korang dengar sambil ikut baca tiap-tiap malam Jumaat. Atau bile-bile masa je sebenarnya.
[audio:yassin.mp3]
Surah Yassin | 1.49MB | Download

1Filem

Kalau orang tanya Khai, filem action apa paling best, sure la Khai jawab Transformers. Tapi itu cerita bohong yang dibantu oleh pakar-pakar CGI dan 3D. So apa cerita yang tak perlukan semua tu tapi pelakon dia betul-betul beraksi dengan bakat yang diorang ada. Khai akan jawab B13. Seriously, wajib tonton untuk siapa yang belum tonton. Ceritra tahun 2004 ni tapi tiada tandingan sampai sekarang. Sekarang dah keluar sequal kedua dia, tapi belum dapat nengok sebab cerita ni tak pernah lepas masuk Malaysia.

Banlieue 13 | 251MB | Download

Tiga tu je buat masa ni. Sekadar taknak menjadikan entri ni sekadar entri kosong yang penuh dengan bebelan owner dia yang tak berapa nak betul di kala subuh.. Dah dekat pukul 7 pagi pun. Time to? gi mamak sarapan then sambung kerja.. tengahari boleh tido! Hahaha. Entri akan datang mungkin ada pasal 1Software, 1Photo dan sebagainya.

p/s: Tajuk entri betul-betul terpesong dengan entri. Hahaha! Jangan saman saya, saya orang kaya budi bahasa.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 6:45 am 25 June '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 370 views
Dalam kategori: Blog | Tweet This!

Eat This Google!: , , , ,


RSS feed | Trackback URI

57 Comments »

Comment by Blurrypinky
2009-06-25 06:57:53

takper khai..bebel camnerr ponn…ramai jer orang nak baca khai punyer entry..huhuhu…i ponn 1st time baca blog khai..terus khatamkan..huhuhu..ari2 sebut kat tunang pasal blog khai…sampai dia pun same2 kena drag baca blog khai..kalo x dia x phm i cite aper..huhuhu πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2009-06-25 18:45:52

haha.. sure la tunang blurrypinky tu tension kan? sure kalau dia jumpa khai one by one, makan nasi guna stwar la nampaknya salah seorang.. aww….!! πŸ™‚

..
 
Comment by zulfitry.com
2009-06-26 07:16:09

hehe..promote berganda yang khai dapatkan..

..
 
 
Comment by JustPartis
2009-06-25 06:59:50

Memang ko 1blogger la khai..haha

#cadangan: 1Makanan, 1Post, 1Blog, …..1 2 juice!

..
Comment by Khai
2009-06-26 01:46:37

lama2 sure macam “1” kat malaysia ni. Ye la menyahut seruan pemimpin. Macam la hadhari dulu.. sekarang ada korang dengar lagi orang sebut pasal hadhari? takde dah.. huh :((

..
 
 
Comment by Anyza
2009-06-25 07:28:37

mmg..sejak ‘kenal’ ngan blog ni..teruja sgt2 nak bc setiap n3 terbaru.. sehari x baca blog ni..rasa xsenang duduk..huhu

bravo la πŸ™‚

..
Comment by zulfitry.com
2009-06-26 07:16:58

link back blog anyza ni takder ker? kalu ader best gak dapt juga baca entry anyza nih…

..
 
 
Comment by KampungBoy
2009-06-25 07:40:57

aku ketuk 2, 3 kali monitor aku
nak konpemkan
betul ke ko yang tulis artikel nie
mmg betul2 menyimpang
haha…..
tapi layan baca smpai hbis

..
Comment by abdusfauzi
2009-06-25 08:11:35

haha.
aku sayang laptop aku, so aku tak ketuk, just scroll atas bawah, check2 kalau aku salah landing website orang lain. hahaha.

khai? :[

..
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-06-25 14:04:57

hahaha.. layankan je lah πŸ™‚

..
 
 
Comment by not
2009-06-25 08:52:41

mcm2 ada dengan 1malaysia..

..
 
Comment by Zizie
2009-06-25 09:06:39

haha.
tak pasal pasal.
rasa title da gempak.
aleh2..
nway bagos2!
1kereta,1moto,ha.!
ak nk sgt yg ni.
1blog yg paling khai minat.
ngee

..
 
Comment by fifie ierina
2009-06-25 09:17:14

kuat membebel rpnye encik khai kte ni..
hahaha! penat la spe dpt awak ni nti…
(penat melayan kerenah bercakap k, jgn
fkir len plak) hikhik =p

p/s len kali la sy bg cdgn, tgh blank…
hehe~ :oups:

..
Comment by zulfitry.com
2009-06-26 07:18:44

selalu nampak fifie ierina ni kat blog khai.. πŸ˜€

..
Comment by fifie ierina
2009-06-26 10:27:53

err…malunye… da melekat kt cni la,
xtaw khai da jampi ape kt blog die…

ehehe~ πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by misseda
2009-06-27 15:56:10

fifie da berkenan kt ‘tuan punyer’ πŸ™‚ blog kot…hehe..jgn mara arr…gurau2

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by sepatu putih
2009-06-25 09:27:41

khai2….u r really mista khai….hehehe 8)

..
 
Comment by mezzahot
2009-06-25 10:26:30

ek he he….kadang2 baca blog khai ni bley lepaskan tension gak…walaupon ownernya suke merepek meraban..ha ha

..
 
Comment by beliamuda
2009-06-25 10:38:54

1komen –> bravo~~

..
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-06-25 10:41:46

B13 tu kuar yg kedua ke? SIyes best giler cite tu. Abg die smart/bijak kot. =(

..
 
Comment by fucziAvA
2009-06-25 11:38:52

B13 the best~!
πŸ˜‰

..
 
Comment by misseda
2009-06-25 12:10:40

1Blog
JustKhai..yg xpernah miss baca setiap kali msk keje..hahah πŸ˜‰

..
 
Comment by Eriyza
2009-06-25 12:20:45

Khai, akak tunggu 1girl
plak. Muahaha!!! :p

..
Comment by Khai
2009-06-26 01:53:33

20 tahun akan datang.. insyaAllah.. lol… (puh.. jgn la masin mulut.. mulut busuk takpe jgn masin.. kahkah)

..
Comment by misseda
2009-06-27 12:00:51

hehhe…kalo 20 thn agi, ms tu khai da 30++ kan…ok arr tu…
harap2 masin la mulut Khai…jgn kn darah tinggi da la…sebb masin ek..hehe

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by chad
2009-06-25 13:16:00

khai aq dah kene banned ngn oh!artis dah~~~
arghhhhh sori ler~~~
dah x leh comment dah aq….ish3… =(

..
Comment by fifie ierina
2009-06-25 18:11:04

hurm?? ley tye.. cmne ley kne banned?

..
Comment by Khai
2009-06-26 01:54:23

x kene ban pon.. hehe.. khai dah email chad.. database problem sket smalam.. so ada beberapa komen terdelete termasuk komen si chad..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by denaihati
2009-06-25 13:47:03

1perasaan je baca posting ni….

..
 
Comment by anne_siska
2009-06-25 13:51:13

abeh bace sume dah..yeahhh…n leh thn sengal :love:

..
 
Comment by faiz
2009-06-25 14:13:34

khai..
ko kata sequal b-13..
da ek..
best dowh cter dye..

..
Comment by Khai
2009-06-26 01:55:10

haah dah ada.. try nengok wikipedia.. kalau jumpa link donlod, share la yosh..

..
 
 
Comment by red onion
2009-06-25 14:17:12

πŸ˜‰ khai…” 1 cinta” ape kata?

..
Comment by Dwi_Chenta
2009-06-25 14:56:36

stuju!!!
1 cinta 1 prasaan 1 derita
hehehe :aie:

..
 
 
Comment by b4tikz
2009-06-25 18:14:44

ye benar itu. sekali dah terbace entry2 di blog ini, trus terjatuh chenta untuk mengikuti cerite selanjutnye. πŸ™‚

..
 
Comment by misa
2009-06-25 20:59:06

gatal tgn brmksud nak dpat dwet ar tu mr.khai.. :[

..
 
Comment by h3r0
2009-06-25 21:30:27

Sebb ini la aku suka baca blog ko..

..
 
Comment by iZwaN
2009-06-25 22:51:41

blog nie mmg best…
gud job Khai…
memula bc sbb ada kwn introduce…
then..
rs nk bc lg..lg…dan lg…
bley kte tiap ari msuk intrnet akan bkak blog nie..
tgk ada update ke x.. πŸ˜›
nway..keep it up bro…

..
Comment by Khai
2009-06-26 01:57:39

terima kasih… :8

..
 
 
Comment by Alon
2009-06-25 23:33:48

mengarut siot ko khai..hahaha

..
 
Comment by Azah
2009-06-26 00:32:14

khai bebel pon laku gak..
x paham den.. hehe…

..
 
Comment by tiQa
2009-06-26 00:41:13

justkhai memang best. =D
kadang2 tu gelak sesorang depan laptop bc entri2 khai.
haha.

tiqa x ingat mcmmane dulu boleh terbaca blog justkhai ni.
tp 1st time bace, mmg hampir khatam la entri2 trdahulu.
hehehe.

..
 
Comment by rizzar
2009-06-26 01:03:39

akak slalu download lagu.. kali nih akak ucap kan mekasih sbb kongsi link surah yassin tuu.. akak dah download.. hmm bile nk bace yer.. kalo lagu buleh lak hafal.. akak.. akak..

..
Comment by Khai
2009-06-26 01:58:46

itulah.. tapi frankly speaking, sbb mp3 yassin kat atas tu la, khai dah hafal byk rangkap jugak la.. bila open yassin tu, boleh je follow yassin tu sampai habis..

..
Comment by misseda
2009-06-27 12:07:45

Alhamdulillah…
Baca lah Surah Yassin setiap malam jumaat (khamis malam selepas maghrib) sedekahkan pada kaum keluarga yang telh meninggal, rakan2 dan juga Rasullah…Insyaallah hidup akan lebih tenang dan senang..InsyaAllah..Amin.. πŸ˜‰

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fazarudin
2009-06-26 04:28:28

aku repeat 3 kali , baru aku faham entri ni… πŸ˜‰

..
 
Comment by azizan4444
2009-06-26 06:05:16

haha..layan je entri khai ni..mmg bez.

..
 
Comment by Roslan Nazri
2009-06-26 13:13:15

haha..tak boring n leh relax baca entri ko..walau pun ko tgh sedih..aku hepi..jahat giler aku..hahahaa πŸ™‚

..
 
Comment by samanosuke_04
2009-06-27 22:33:28

arhhh.. tak kira aku nak saman gak!!! Hehe, sibbaik ader gak info pasal movie tue.. hihi, sejuk hati..

..
 
Comment by ejardkethot
2009-06-28 13:09:55

adesh..byk lak den terlepas!!~ heeeeeeeee…
yeah yeah…transpomer mmg besh..
πŸ˜‰

..
 
Comment by Taufik SM
2009-06-28 17:30:42

Banyaknye ko punya satu ……!!!! πŸ™‚

..
 
Comment by azzahirah
2009-06-29 00:30:46

mle2 bace tak prasan pun tpesong
ble bace komen baru prasan
truk btul

..
 
Comment by aman
2009-07-11 17:21:44

huhu…dload dulu..nanti pas tgk, aku komen..ehe

..
 
Comment by d|n
2009-09-05 01:20:51

cite district b13 bes gile..hehe πŸ™‚

..
 
Comment by nieyda
2009-09-27 07:35:27

looorrrr….. frust la.
tajuk cam nak cakap bende lain….
sekali entri kuar bende lain lak….
xpe, info bergune gak kan.
bak kate azizan4444, layan jerk….. hehe πŸ™‚

..
 
Comment by ahmad
2009-12-14 21:59:15

cakap ta serupa bikin……….

..
 
Comment by Suri
2009-12-22 12:20:00

:[ hai khai..suri sukalah dengan walpaper ikan tu..dah selamat pun jadi walpaper desktop suri..hehe

terima kasih khai..hidup 1 Malaysia.. πŸ˜‰

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?