(Download) OST Ghost 8TV Season 1 dan 2

362 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Thanks Doughlas Lim dan Popiah Picture coz dah release lagu-lagu soundtrack dari drama Ghost season 1 dan 2. Fuh, memang teruja. Selain kekuatan dari skrip, pelakon dan plot cerita, antara faktor yang menjadikan Ghost sebagai drama keluaran tempatan terbaik adalah soundtrack di dalam ceritanya. Tahniah kepada pencipta lagu dan penyanyi lagu-lagu ini, Douglas Lim dan Chelsia Ng. Sedap gila kot suara Chelsia Ng ni! Jatuh chenta, serius!!

Ada 10 lagu kesemuanya, dan korang boleh download mana satu yang rasa nak di’download. Tiada sebab untuk mengatakan blog ini menyebar mp3 tanpa izin since semua lagu ini adalah public release dari Ghost kepada peminatnya. Kalau tanya Khai mana satu yang best, ada dua je favourite Khai since cerita tu main kat 8TV lagi iaitu Butterfly (dalam Ghost season 2) dan juga Masih Jua Mystery (Ghost season 1 dan 2). Jadi silalah download buat koleksi sementara stok masih ada.

1. Ghost 8TV – Masih Jua (1.7 MB)

2. Ghost 8TV – Masih Jua Mystery (1.5 MB)

3. Ghost 8TV – Butterfly (3.9 MB)

4. Ghost 8TV – Angel Eyes (3.6 MB)

5. Ghost 8TV – He Knew Me (5.8 MB)

6. Ghost 8TV – I Miss You (5.2 MB)

7. Ghost 8TV – My Angel (5.8 MB)

8. Ghost 8TV – No Good Bye (4.4 MB)

9. Ghost 8TV – Sanity (2.9 MB)

10. Ghost 8TV – Tonight (5.4)

Untuk yang masih blur Ghost 8TV tu cerita apa, tolonglah pergi layan kat Youtube. Cerita ni terkesan dalam jiwa Khai sampai sekarang dan mungkin sampai mati. Mohon sangat biar ada Ghost season 3. Please..

P/s: Semua lagu rip, convert dan upload oleh Khai. Quality test on SonicGear Evo 8. Kalau nak publish kat blog masing-masing tu, berikanlah kredit ye atas penat lelah orang lain. Cheers.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 10:11 pm 27 July '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 362 views
Dalam kategori: Hiburan | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

46 Comments »

Comment by finalcross
2009-07-27 22:13:49

wow…da bole download free cite ni. good job bro!
seduuutttt…. ๐Ÿ™‚

..
Comment by finalcross
2009-07-27 22:15:36

oppps,bkn cite…tp soundtrack rupenye. sori… huhu

..
 
Comment by PEMBEBEL SEKSI
2009-07-28 00:41:03

yeay boleh downloadddd 8) 8) 8) 8)

..
Comment by misseda
2009-07-28 17:04:25

PEMBEBEL SEKSI…..nice nickname la…hehehe seksi ke u??..hehhe

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by woodman
2009-07-27 22:17:31

cerita ada tak?

thanks anyway.

..
Comment by Khai
2009-07-27 22:25:40

cerita koleksi tu ada dalam pc. Tapi nak upload tu makan masa sebab size yg besar. Kita nantikan je 8TV release DVD cerita ni, then kita beli la ye tanda sokongan untuk Ghost 8TV yang superb!

..
Comment by chokilala
2009-07-28 00:14:38

8TV ni macam xde plan nak release DVD ghost walaupun ada banyak permintaan. apa la, kalau dorang release DVD sumpah aku beli ori untuk buat koleksi. cerita ni terbaekk la! :bloody:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by loq
2009-07-27 22:20:13

ini lah yg aku nanti nantikan!
thx alot bro!

..
 
Comment by Kill-Vearn
2009-07-27 22:26:39

cite ni best eh khai umpama prison break tak bestnya? hehehe.. thanx.. downloading!!!!

..
Comment by tehsafiah
2009-07-28 00:58:43

wargh!! :[ prison break!! :bloody: oh micheal..bilakah kau akan datang menjemputku???

..
 
Comment by nurie
2009-07-28 02:18:55

dh x reti nak layan prison break lg :[ :[

dh x phm psl citer dia

awl2 je best then dh x bp best

hehehe ๐Ÿ™‚ :[

..
 
Comment by Akuro San
2009-07-28 08:00:47

Woh!
saya layan prison break gak… suka tgk michael yg hensem, bijak dan sanggup bergadai nyawa utk family dia… :love:

..
 
Comment by Ina
2009-07-28 08:52:10

Prison break?? aku jatuh chenta pada dominic purcell.. ๐Ÿ™‚

..
 
 
Comment by ejardkethot
2009-07-27 22:32:09

thx 4 sharing :love:

..
 
Comment by Renzo
2009-07-27 22:32:33

cantek, siund track ^^

Siapa2 termiz mana2 ep. pg 8tv.com je, lg bgs xkena censored sound2 dier drpd d youtube. kena register lu br leh tgk, free je
๐Ÿ™‚

..
 
Comment by valiantvoight
2009-07-27 22:55:21

yayyyyyyyyyyyyyyyyy! suka sangat butterfly. derang sambung ke tak nanti cerita ni? tolonglah sambung dan kasi lebih mantap. this is the best malaysian drama series ever. seriously! 4 thumbs up. termasuk jari kaki.uhuhuhhuuh. :love:

..
 
Comment by fifie ierina
2009-07-27 22:57:46

e’eh, mne tutorial sambungannya? hehehe..

sy nk tujukan lagu2 nie pd mak abah d kampung..
mak abah, maaf xdapat balik raya tahun nie.. dengarkn
la lagu2 yg orang hantar nie ek? :bloody:

wawawawawa! fifie da mengong… 8)

..
Comment by nurie
2009-07-28 02:20:35

wah…jauh nye fifie merantau

wahai anak…pulang laa =( =(

fmly mu amat merindui mu

..
Comment by fifie ierina
2009-07-28 11:32:46

nurie, eh bukan cm2..

yg nk dtekankan adalah fikiran sy da x betul semalam,
bukan psl merantau @ tak 2.. hehehe~ ๐Ÿ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-07-28 12:57:47

ala .. mmg dia merantau pun.. malu2 plak nak kasitahu.. hehhe..

 
 
 
Comment by misseda
2009-07-28 17:01:25

uiks…cam raya lak kan…psst pose da ganti lom ni?…hehe…

..
 
 
Comment by iza
2009-07-27 23:07:44

td try donlod kt youtube cter ni..
tp lembab gile.huhu :bloody:
tgu dvd cter ni kuar la :love:

..
 
Comment by Eriyza
2009-07-27 23:14:20

Errr, tak penah layan pun citer ni.
Pape pun mekasih tuk lagunya yah.

..
 
Comment by cyza
2009-07-27 23:46:07

Secara jujur nya memang aku tak pernah dengar atau tengok, tapi since dah terpampang kat post blog ni, aku akan cubalah check it out :o:

Thanks bro…

..
 
Comment by Rjuna
2009-07-28 00:07:49

Ni nak peluk cium khai ni hahaha

kena ajak Chokilala n the geng ni sedut, tapi yang aku layan lagu intro jela kot Masih Jua,

ok nak buat ringtone pasni hehe, hidup kipas susah mati Ghost :p

..
Comment by Khai
2009-07-28 02:16:00

Bro, lagu tajuk butterfly tu must download! haha..

..
 
 
Comment by tehsafiah
2009-07-28 00:55:09

tak penah layan cte nih coz duk kolej n tiade tv di sini (gle sedey!!)..tapi penah la tengok sekali dua..menarik gak..suke cerite2 macam ni…tapi 2 lah..tiada kesempatan dan kemudahan nak tengok

..
 
Comment by dylasham
2009-07-28 01:07:07

thanks a million!

..
 
Comment by gha
2009-07-28 01:15:15

thanx a lot khai!! :love:

..
 
Comment by Richie
2009-07-28 02:58:29

cmnela budak2 skolah aku bleh comment kat blog kau ni bro.. haha :o:

..
 
Comment by applepie
2009-07-28 09:28:25

Tengs khai! Lama dah mencari lagu-lagu ghost neh especially Masih jua tuh. Banyak-banyak terima kasih la ea.. ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by taeone
2009-07-28 11:21:28

errk nape buat entri sama dgn ohartis?

..
 
Comment by misseda
2009-07-28 12:56:10

Ghost season 1 mmg tgk dr mula sampai the end..tp yg ke-2 neh mmg xder ms nk tgk (xtau pon bila tayangannyer)….best ke yg 2 neh..kn download n tgk ni…hehe thanks Khai sebb bersusah payah demi kami semua dicini..wahahha (ayat bodeks tu)hehhe ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by paes
2009-07-28 14:25:44

citew antu kew.. :p
seram x?? ๐Ÿ˜‰
takut terberak nnt mase tgk.. takuttt.. :8

..
 
2009-07-28 15:26:56

Salam Khai. Kalau yang lain-lain tu semua muda belia yang beri komen, tak apa ya Pak Cik Din yang dah ‘masuk waktu asar’ usianya turut mencelah. Ini info terbaru rancangan TV ya Khai?
Pak Cik Din belum pernah lagi tengok drama Ghost ini. Tapi tak mengapa, beri peluang untuk anak-anak muda menontonnya. Mana kandungannya yang baik gunalah untuk menjana kehidupan yang lebih cemerlang, jika ada elemen yang sebaliknya jadikan iktibar sebagai benteng agar diri tidak tersasar dari ‘jalan lurus’ yang selama ini tidak jemu dirintis.
Bukan apa, setelah menjadi Pak Cik Din ini perlulah lebih berhati-hati dan menjaga kemurnian usia yang seangkatannya. Jumpa lagi

..
 
Comment by PakciQue
2009-07-28 15:28:19

Kalau masih ada yang blur. Boleh lah kamu ke blog PakciQue. Aku ada buat review dan spekulasi pasal drama ni.

Rugi sangat bagi yang tidak follow.

..
 
Comment by KampungBoy
2009-07-28 20:17:52

hai…best sangat ker cite nie
cite-cite yang dok aku layan skang nie boleh kira dengan jari aja…

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-07-28 20:39:51

thanks for sharing!! ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by hytiq
2009-07-29 05:42:42

KHAI………………….!!!
tq ggler r kt ko.!
akhirnye..
pnat doh aku m’cri lagu2 dri cter ni,hmpir naik tue aku dbtnye.. :aie:

..
 
Comment by nuul
2009-07-29 11:49:55

ghost da bez….
aku follow dr frst dulu….
hope ada lg samb. dia….
xsaba lak nk tgk ghost season 3..hehehe

..
 
Comment by aidaa N.
2009-07-31 11:37:48

ohh khai ~ saya mengucapkan ribuan terima kasih anda kerana telah shared links tersebut .

i tak sabar2 nk click download XD

..
 
Comment by aina
2009-08-01 20:28:32

salam khai.
mintak khai uploadkan smua lagu tu kat mediafire,
bleh x? :8 :8
thnx!

..
 
Comment by zolapaloza
2009-08-10 13:53:22

series ni mmg terbaek!!..salute kat dorg..
tp yg x best sume mati..tinggal cheryl sorg je..
alam pun kiok jugak..adei..

..
 
Comment by Mia Hana
2009-12-20 19:02:05

salammm,,, ghost!!!! memang bez citer tue tapi sayang tak dapat tengok finale season 2…. siapala sebenarnyer Romeo tue… hukkk.. hukkk… hukkk…. =(

..
 
Comment by Khai
2009-12-21 03:18:09

Mia, si Romea tu abang si mati.. ala yg jadi inspektor tu.. ehehe..

..
 
Comment by bashhhh
2010-02-03 19:40:10

hai..nk tnye..i mmg x penah tgok pon series ni..but pagi tadi usha2 page ni and dpt tau psl cite ni..tp bkk kt 8tv takbley play pon..:(..n nk tnggu dvd mmg lmbt lg rite..so nk tnye,u ad any idea x kt mn saye bleh tgok cite ni?

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?