Archive for 'Hiburan'

Review: Filem 2 Alam terbitan Dr Rozmey

Petang tadi bertempat di Midvalley, krew Oh! Media sempat menge’had’kan masa kami yang padat untuk menonton filem 2 Alam terbitan Dr Rozmey (DDR) yang dikatakan oleh para media “Indah Khabar dari Rupa“. Ingin mengetahui sejauh mana kebenaran itu, jadi kami pun pergilah menonton untuk berkongsi kenyataannya dengan seluruh pembaca Oh! Artis.

Filem ini terlalu hebat penangannya biarpun belum sempat dikeluarkan. Bermula dengan poster filem 2 Alam yang menciplak poster dari filem Hollywood, Exorcist dan berterusan dengan target-target tak masuk akal Dr Rozmey. (more…)

Posted on 19 November '10 by , under Hiburan. 133 Comments.

Ada Apa Dengan I-City?

i-city shah alam

Ni kali kelima rasanya pergi I-City, Shah Alam ni. Pendek kata ingatkan pergi kali ke-lima ni, takut-takut muntah kedarah. Maklumlah pergi tiap-tiap kali pun sama je pun takde apa-apa yang berubah. Tapi nampaknya pergi kali ni teruja jugaklah sebab banyak benda-benda baru diorang tambah. Lagi-lagi ada 2 skrin besar (HD lagi) diorang bukak World Cup. No wonder bukan main jem lagi jalan nak masuk siap ada eksiden kaw-kaw lagi kat simpang masuk dia tu.

So kalau korang pun dah naik muntah darah pergi I-City ni, boleh lah pergi balik sebab dah ada macam-macam. Paling terkejut, gerai-gerai kat situ dah tak ubah macam Uptown nor Downtown dah. Makin ramai yang meniaga. Siap ada open table lagi tu. Nice nice. Since ada I-City ni, baru la nampak apa yang menarik dengan Shah Alam ni. Good job kerajaan Selangor.

Dan berikut gambar-gambar yang sempat di-snap menggunakan Miss Satio. So anggap je lah ni gambar-gambar contoh yang korang nak nengok sangat tu (gambar Satio time malam). Ada 30 gambar ye semuanya. Saiz kecik je tapi kalau korang guna berukband, redha je la sikit..

i-city shah alam

Lagi gambar.. (more…)

Posted on 19 June '10 by , under Hiburan, Hidup Khai. 71 Comments.

Pandangan Aku Tentang Video Lucah Ariel Peterpan dan Luna

[entri ini menggunakan aku. Untuk bacaan yang sebaya atau bawah dari umur pemilik blog ini sahaja]

ariel-luna

Bila Gadis Lonely memaklumkan aku pasal tersebarnya video hubungan kelamin antara Ariel Peterpan dengan kekasih dia si Luna Maya, aku agak terkejut serupo nate beruk. Hehe. Speaking Kelate pulok hambo. Dan bagi membantu dia merealisasikan artikel untuk Oh! Artis (kini dah pun release), aku membantu sedikit dan sebanyak apa yang termampu mencari maklumat tersebut.

Untuk mencari video tersebut nyata tidak mudah. Banyak web dan blog yang menulis mengenai video ini, tanpa dia sendiri pernah melihat video tersebut. Ada juga blog yang ada video tersebut dan menyediakan link download, tapi agak leceh sebab nak kena email dia dulu dan macam-macam perkara menjengkelkan lagi.

Untuk makluman, pencarian video tersebut bukan dilakukan kerana ingin melihat aksi berahi tersebut. Jelas, aksi-aksi ala 3GP itu nyata bersepah di dunia internet terutama orang melayu kita sendiri. Dan pada aku, video aksi-aksi kelamin ini tiada apa bezanya. Ibarat skrip dan plot cerita yang sama cuma hanya pelakon yang bertukar-tukar. Masuk sini masuk sana, dah habis cerita. Itu sahaja yang diulang-ulang dan hanya loser yang menonton cerita yang membosankan seperti itu. (more…)

Posted on 9 June '10 by , under Hiburan, Tergempar. 73 Comments.

(Download) OST Ghost 8TV Season 1 dan 2


Thanks Doughlas Lim dan Popiah Picture coz dah release lagu-lagu soundtrack dari drama Ghost season 1 dan 2. Fuh, memang teruja. Selain kekuatan dari skrip, pelakon dan plot cerita, antara faktor yang menjadikan Ghost sebagai drama keluaran tempatan terbaik adalah soundtrack di dalam ceritanya. Tahniah kepada pencipta lagu dan penyanyi lagu-lagu ini, Douglas Lim dan Chelsia Ng. Sedap gila kot suara Chelsia Ng ni! Jatuh chenta, serius!!

Ada 10 lagu kesemuanya, dan korang boleh download mana satu yang rasa nak di’download. Tiada sebab untuk mengatakan blog ini menyebar mp3 tanpa izin since semua lagu ini adalah public release dari Ghost kepada peminatnya. Kalau tanya Khai mana satu yang best, ada dua je favourite Khai since cerita tu main kat 8TV lagi iaitu Butterfly (dalam Ghost season 2) dan juga Masih Jua Mystery (Ghost season 1 dan 2). Jadi silalah download buat koleksi sementara stok masih ada.

1. Ghost 8TV – Masih Jua (1.7 MB)

2. Ghost 8TV – Masih Jua Mystery (1.5 MB)

3. Ghost 8TV – Butterfly (3.9 MB) (more…)

Posted on 27 July '09 by , under Hiburan. 46 Comments.

Ada Apa Dengan Drama Melayu?


Bila takde kerja dan banyak masa terluang, mesti Khai habiskan masa melayan Youtube. Itu pun kalau P1 W1max ni stable la. Kalau sampai masa dia buat hal, amik tilam yang lembut nih, baring lepas tu guling-guling dengan tilam sekali. Jadilah macam inti kelapa dalam kuih gulung. Boleh bayangkan? Hehehe.

Breaking news here, Mr Khai dah dua bulan tak nengok TV. Rumah ni takde TV siot.. Sigh~ TV tu memang tak penting dalam hidup Khai asalkan ada internet. Tapi sometime rasa macam perlu je TV tu. Khai tak suka tahu sesuatu lambat dari orang lain. Masa ada TV dulu, cerita tak pernah miss nengok ada tiga je.

1. Melodi – TV3
2. Ghost – 8TV
3. Blogger Boy – 8TV

Bila dah dua bulan hidup tanpa TV ni, semua dalam senarai tu, totally bergantung sepenuhnya pada Youtube. Lambat uploader tu upload cerita, termenung je la kan pandang dinding (buat-buat macam takde kerja lain).

Ghost sekarang dah ada dua musim. Dua-dua musim tak miss buat review kat blog ni. Kalau terlepas tu, pandai-pandai lah guna function search kat header blog ni yer? hehe. Ramai yang email dan tinggalkan komen cakap thanks sebab promo cerita tu. Ye la, kalau cerita tak best, takde maknanya nak promo kan? Ghost ni ada yang komplen boleh merosakkan akidah orang Islam. Ye la hantu hidup la katakan. Khai sampai sekarang tak faham, ada ke yang boeh rosak akidah dia sebab nengok cerita macam tu? Siapa yang bodoh sangat percaya? dah tu tak reti-reti nak bezakan hiburan dengan fakta. (more…)

Posted on 10 July '09 by , under Hiburan. 52 Comments.

Orang Pertama Nengok Transformers: Revenge of the Fallen


Tajuk tak hengat la kan. Hahaha! Fuh, baru je balik nengok Transformers: Revenge of the Fallen dekat Mid Valley. Wow! Seperti yang disangkakan la, cerita ni confirm superb habis. Tak berkedip mata dari awal sampai la habis. Sure ramai yang jeles ni sebab belum nengok kan? Hehehe. Beli tiket pukul 9 malam lepas beratur panjang. Kes lupa nak booking la ni kan. Semua dah sold out. Dem! Actually cerita ni keluar 24 June 2009, tapi ntah kenapa, ada tayangan awal untuk 23 June 2009. Yang tinggal pun pukul 12:30 pagi. Kira dah masuk 24 June la tu. So ini bermakna, siapa yang nengok Transformers untuk tiket 24 June 2009 jam 12:30 pagi, orang tu tercalon antara orang pertama yang nengok Transformers ni kat Malaysia mengikut tarikh tayangan perdana sebenar diorang. Sanggup beratur panjang beb!

Orang punyalah ramai. Diorang ni demi Transformers, sanggup tidur lambat kan? Tak reti-reti nak tidur awal ke esok nak kerja? Kalau penganggur terhormat macam Khai takpe la jugak kan? Hehe. Ramai jugak yang tua-tua bangka pakai helmet Transformers bawak masuk wayang. Gile fanatik la diorang ni. Mengalahkan budak-budak.


10:30 Malam: Lepak Mamak kat bawah skybridge ke The Garden tu. Letih siot nak tunggu.

Tak payah la kot nak cerita pasal Transformers ni, since kalau Khai ceritra pun, sama je la dengan plot yang dapat korang baca kat internet ni. Salute sangat la kat Michael Bay dan crew dia yang dapat jadikan Transformers tu memang macam betul-betul ada dalam dunia ni. Langsung takde cacat cela dari awal sampai la akhir. Cuma agak tak menahan sebab Transformers 2 ni, USA tak habis-habis tunjuk betapa hebatnya ketenteraan negara diorang. Sampai boleh Khai terbayang kalau’lah negara kita ni tiba-tiba saja nak ajak Amerika main perang-perang, rasanya tentera kita baru nak sarung seluar, kita semua dah goal kot? Ok, Malaysia Boleh!


12:18 Pagi: Nak masuk panggung pun kene queue. Punya la ramai kan

Tapi apa yang pastinya mengenai sequel Transformers ni jika nak dibandingkan dengan Transformers 1 dulu, best lagi la yang dulu. Yang ni jalan cerita biasa-biasa sangat. Ending pun tak berapa nak ter’uja. Kalau bukan kerana CGI yang super hebat tanpa cacat cela, baik beli DVD cetak rompak je la kan? Hehehehe. Tapi, (more…)

Posted on 24 June '09 by , under Hiburan. 105 Comments.

Ghost – Season 2 yang wajib ditonton

Ghost, satu-satu’nya drama tempatan berbahasa inggeris yang mendapat paling banyak liputan dan buah mulut rakyat Malaysia. Ianya termasuklah di blog-blog rakyat Singapore dan Malaysia sendiri. Drama ni tak perlu diperkenalkan lagi sebenarnya. Tapi Khai rasa masih ramai yang ‘blur’ dan ketinggalan mengenai drama Ghost ni. Khai pernah buat satu entri dulu mengenai Ghost musim pertama. Boleh usya kalau nak rasa penangan Ghost ni.

Percaya atau tidak, Khai ketinggalan sebenarnya untuk menonton Ghost Season 1 dulu. Tapi terima kasih pada Youtube. Khai habiskan semua episod dalam masa satu hari. Percayalah, cerita ni memang membuatkan korang addict untuk tonton dari satu ke satu episod selepasnya. Non-Stop!

Kalau terlepas Ghost season 1 tu, boleh la search kat youtube “8tv ghost”. Ramai sebenarnya yang bencikan drama tempatan sebelum ni, serta merta berubah tanggapan bila menonton Ghost. Nama Eza dan Zack Imran pasti akan melekat dalam ingatan korang sampai mati. Seriously! Seperti tajuknya, cerita ini memang betul-betul ber’hantu.

Lihat Short Trailer Ghost Season 2.. (more…)

Posted on 25 April '09 by , under Hiburan. 57 Comments.

Kini, Aku Benci Pekida


Khai cukup menyampah, bosan dan jelik dengan kisah Awie yang ingin menyaman ayahanda Pekida, Haji Jamaluddin Yusof dek kerana tuduhan kononnya dia mengambil yuran ahli dari ahli Pekida yang lain. Hey come on, buat malu je. Ape ni kononnya pertubuhan Melayu Islam. Tapi sesama ahli pun boleh nak saman menyaman. Alasan Awie, dia difitnah. Tapi mengapa perlu saman? Tak boleh bincang baik-baik ke? Awie Ayahanda Ukays Perdana saman ayahanda Pekida’nya sendiri? Hurm.. Perkembangan terbaru yang Khai baca, si Haji Jamaluddin Yusof tu pulak sedia di saman oleh Awie. Dia tak takut langsung. Mungkin berani kerana benar? katanya, anak melayu pantang dicabar! Rasanya kalau takde lagu dangdut, masakkan punggung bergoyang wahai saudara Awie kan? Haha peribahasa baru hari ini. Keterangan lanjut korang boleh usya Harian Metro. (more…)

Posted on 23 December '08 by , under Hiburan, Tergempar. 228 Comments.

Anugerah Skrin 2008 Membosankan


Even Khai seriously busy malam tadi setting Forums Scukz, sempat jugaklah usya sekejap TV3. Bila rasa bosan je, pergi balik depan laptop (khai tak suka duduk depan PC sambil nengok TV). Hurm, entah mengapa, rasanya malam tadi kurang bertenaga sikit la Anugerah Skrin ni nak dibanding dengan dulu. Selain dari gandingan pengacara, Adlin Aman Ramli dan Nurul Syuhada Nurul Ain yang memang Khai dah jangka langsung tidak menjadi, persembahan malam tu pun agak membosankan. Artis yang sama je macam setiap kali konsert Jom Heboh. Alahai. Ketandusan artis rupanya Malaysia ni.

Apapun, untuk yang tak sempat melihat atau mendengar Anugerah Skrin ni, berikut adalah sedikit kronologi apa yang terjadi pada malam Anugerah Skrin 2008. (more…)

Posted on 8 November '08 by , under Hiburan. 52 Comments.

Ghost!! I’m amazed!


Litle bit busy nak update blog. Tapi pagi ni Khai nak jugak blog. Because of what? Mungkin Khai terlambat tahu pasal cerita yang, arghhhhh.. susah nak describe.. cuma satu je yang boleh Khai katakan, amaze!!

Ghost! Cerita ni kat 8TV maybe awal tahun dulu. Khai pon tak berapa perasan since mana la ada masa nak nengok-nengok iklan kat TV ni kan. Lagi-lagi masa tu ngah struggle untuk semester 5. Dua hari lepas bila usya Youtube, Khai entah camana, boleh tertengok video clip lagu tema cerita ni. Klik punya klik, tiba-tiba tersesat kat satu episod. Terus Khai habiskan 10 episod dalam masa dua hari. Kalau tak memang nak habiskan dalam satu hari je, tapi apakan daya, mata Khai ni belum cukup power untuk bertahan 24 jam. Kalau boleh, of coz Khai sanggup demi kerana drama ni. Even Khai terlalu banyak perkara nak kena siapkan pun, Khai sanggup “buang masa” untuk habiskan jugak cerita ni as soon as possible.

Thats why, korang mesti nengok. Mesti!! Mesti dan mesti!! Khai tak tipu sebab bagi Khai orang gila je yang akan cakap cerita ni tak best. Serious!! Dan Khai tahu ramai antara korang yang dah nengok cerita ni dulu. So ape korang rasa ye? Best gila kan? Sampai sekarang Khai tertanya-tanya, betul ke cerita ni Malaysian yang buat. Oh no! I’m amaze!! Inspiring betul cerita ni.

Tahniah untuk para pelakon dan production yang terlibat untuk drama bersiri “Ghost” ni. Naz Rahman yang dulunya just pengacara Kelab Disney Malaysia punya lakonan memang mantap!! Sheryl Samad pon.

Nape sengih-sengih lagi tu. Stream je la terus.
Youtube Playlist | 8TV Website

Pssttt:
Ah sudah. Petronas dah pandai buat iklan hari raya yang entah ape-ape =.=

Posted on 24 September '08 by , under Hiburan. 25 Comments.