Pandangan Aku Tentang Video Lucah Ariel Peterpan dan Luna

429 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

[entri ini menggunakan aku. Untuk bacaan yang sebaya atau bawah dari umur pemilik blog ini sahaja]

ariel-luna

Bila Gadis Lonely memaklumkan aku pasal tersebarnya video hubungan kelamin antara Ariel Peterpan dengan kekasih dia si Luna Maya, aku agak terkejut serupo nate beruk. Hehe. Speaking Kelate pulok hambo. Dan bagi membantu dia merealisasikan artikel untuk Oh! Artis (kini dah pun release), aku membantu sedikit dan sebanyak apa yang termampu mencari maklumat tersebut.

Untuk mencari video tersebut nyata tidak mudah. Banyak web dan blog yang menulis mengenai video ini, tanpa dia sendiri pernah melihat video tersebut. Ada juga blog yang ada video tersebut dan menyediakan link download, tapi agak leceh sebab nak kena email dia dulu dan macam-macam perkara menjengkelkan lagi.

Untuk makluman, pencarian video tersebut bukan dilakukan kerana ingin melihat aksi berahi tersebut. Jelas, aksi-aksi ala 3GP itu nyata bersepah di dunia internet terutama orang melayu kita sendiri. Dan pada aku, video aksi-aksi kelamin ini tiada apa bezanya. Ibarat skrip dan plot cerita yang sama cuma hanya pelakon yang bertukar-tukar. Masuk sini masuk sana, dah habis cerita. Itu sahaja yang diulang-ulang dan hanya loser yang menonton cerita yang membosankan seperti itu.

Hasil pencarian akhirnya aku jumpa juga dengan video tersebut. Bukan satu video tetapi dua. Seperti yang dikatakan Luna kononnya video tersebut superimpose, nyata Luna begitu kurang bijak memberikan alasan seperti itu. Dan alasan dia tiada tatu rama-rama di punggung, nyata tidak boleh terima melainkan dia bersetuju menunjukkan punggung dia bagi membuktikan perkara tersebut. Dan kenapa Ariel dan Luna memberikan pelbagai alasan dari membuat aduan polis jika benar mereka difitnah?

Pendapat aku yang telah menonton video tersebut hanya ada beberapa point.

1. Kepada Ariel, tak sangka artis yang kaya seperti kamu tak mampu nak beli handphone yang lebih canggih dan mahal sikit. At least, video lucah kamu tidaklah seburuk itu kualitinya. Hahah!

2. Dalam video tersebut, Ariel Peterporn ni merakam sendiri aksi kelamin mereka berdua. Persoalan aku, bagaimana video tersebut boleh tersebar? Betapa bodoh tak sekolahnya si Ariel dalam kes ini.

3. Aku 90% confirm yang dalam video itu memang mereka berdua. Kelakar bila difikirkan orang yang tidak gila dan jauh dari status tidak mampu berkahwin, tidak memilih jalan untuk bernikah sebaliknya “kahwin” dulu, “nikah” kemudian.

4. Kedua-dua mereka bodoh dan memalukan. Artis Malaysia atau bukan artis janganlah contohi kebodohan mereka ini. Kalau nak cakap pelanduk dua serupa memang logik tapi untuk kedua-dua artis ini ada pelanduk dua serupa dalam satu video seks yang sama, nyata mustahil.

5. Perkara tersebut adalah “normal” untuk kita dengar sebenarnya dalam masyarakat seharian dan disekeliling kita. Benda yang haram akhirnya seakan “normal” untuk semua orang. Itulah namanya dunia akhir zaman. Ramai juga peminat si Ariel yang menghalalkan dan meletakkan kes tersebut sebagai “alah biasalah tu manusia ada nafsu” menjadikan dia mangsa kepada nafsu pemikiran singkat sendiri.

6. Sebagai kipas susah mati Peterpan suatu ketika dulu, nyata aku kecewa dengan perkara ini.

Saya, Karam Singh Tenggelam melaporkan untuk TV13.

Psstt: Dua video tersebut masih ada dalam simpanan aku dan jelaslah jangan buang masa mintak kat aku sebab memang aku tak akan layan. Dan kepada sesiapa yang dah ada video tersebut, simpan sendiri sudahlah. Jangan disebar-sebarkan lagi.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 6:02 pm 9 June '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 429 views
Dalam kategori: Hiburan, Tergempar | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

73 Comments »

Comment by Meow
2010-06-09 18:11:33

aku pun dah delete video tu khai…

kakaka ๐Ÿ™‚

..
Comment by Rust_Noel
2010-06-11 01:08:29

ingatkan butang play tu bleh tekan….hehe ๐Ÿ™‚

..
 
 
Comment by jambatan
2010-06-09 18:17:05

first!

lagi satu khai, ejaan salah..”sendiri” bkn “sendir”

..
Comment by Khai
2010-06-09 18:26:37

Hehe… thx ๐Ÿ˜€

..
 
 
Comment by Loq
2010-06-09 18:17:44

Walaupun timbul kes ni,Luna Maya tetap hottttt…wahaha Love u lah Luna! haha

..
Comment by Khai
2010-06-09 18:29:10

Ala, awek melayu lagi ramai yg cun dari dia.. Muka je cun tapi “dah takde apa yang spesial” nak wat pe lagi.. :[

..
Comment by miss secret
2010-06-10 12:59:13

tau takpe. jgn dicari pmpuan macam ni. xpandai mnjaga maruh diri. InsyaAllah dri sy dilindungi.

(Comments wont nest below this level)
Comment by Amirul
2010-06-15 00:44:45

Erm , mcm best ja , baru je nk tekan butang play rupanya gmbar , kalau la leh dpt video mmg 100% BEST! .

 
 
 
 
Comment by A-Y-I-E
2010-06-09 18:20:35

Apabila seorang manusia telah melakukan kesalahan, maka pelbagai alasan yang mereka reka untuk lari dari masalah yang mereka buat itu.

Oleh itu pada pendapat saya jika mereka makin banyak buat alasan, silap-silap haribulan mereka akan luahkan sendiri juga.Hahahahhaha..

..
 
Comment by makiko
2010-06-09 18:22:10

Tengok gambar yg di’post’ di blog lain memang nampak mcm Ariel, Luna plak mcm ye, mcm tak je. Susah nak percaya, sebab tak tengok lagi, dan taknak tengok pun.

..
 
Comment by Ed Zahid si Tukangambar
2010-06-09 18:27:38

tu la pasal. kaya tp pakai cemera hp zaman bila entah. Alang2 dh nk recond tu. recond la HD terus weh! haha. baru layan. Alang2 dh buat dosa tu. Wohaa!~ :O

..
Comment by Khai
2010-06-10 16:34:08

boleh broadcast kat astro byond terus ye tak? hehehe.. in hd bak kata Messi..

..
 
 
Comment by adii
2010-06-09 18:27:59

aku bru jer tgk video tuh…
hampess!!!serupa kot…

..
 
Comment by fadhly
2010-06-09 18:29:27

alasan akan ada kalu dicari mcm kes ni la.ha3.

..
 
Comment by aizuddin
2010-06-09 18:38:28

kalau nak tau betul ke tak luna tu tengok tatu dia..ada ke tak..pelanduk 2 serupa ke? :bloody:

..
 
Comment by Khai
2010-06-09 18:39:17

Menurut seorang sahabat di Twitter, mungkin Ariel ni kehilangan ex-hdd nya then digunakan si pencuri untuk menjual dan menyebarkan video tersebut.. pity u Ariel.. but shame on you too!! (nak buat jahat xyah rakam lol)

..
Comment by rashid
2010-06-09 20:41:04

Betul..kat padang Masyar nanti ada ulang tayang kejahatan kita kat dunia…sume ley tengok…oh…insaf…insaf aku..

..
Comment by syinrayafa
2010-06-09 21:46:08

betul tu…kadang2 kita yg melakukan dosa tak ingat dgn azab yg akan menimpa KITA.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by iskandar
2010-06-09 18:46:13

bab nie aku setuju dgn khai. hahaha.. bukan 90%. 200% adalah diorg. xpayah nk tipu lg laaa.. ahhahahaa… anyway video paling hot utk 2010.

..
 
Comment by Corpulmonale
2010-06-09 18:55:54

Sedihnya, aku kipas susah mati Peter pan.

..
 
Comment by Eriyza
2010-06-09 19:09:27

Ariel ni mmg tak pernah serik??
Taubatlah sebelum terlambat.

..
 
Comment by ejardkethot
2010-06-09 19:11:28

heh….musti kecewa sapa yg minat ariel…nasib den x minat..
x dak effect bg kuh!! hehhh 8)

..
 
Comment by Jejak pelangi
2010-06-09 19:46:26

Aku dapat tahu yang laptop Ariel hilang, therefore orang yang curi laptop tu dapat content of aksi2 ni.

Mungkin Ariel mungkin tidak. Ntah. Yang sure nye carrier dieorang hancur la for sure lepas ada benda2 macam ni.

..
 
Comment by Azli
2010-06-09 20:09:11

bro , x baik simpan video ni… berdosa bro… just nasihat…

..
Comment by Khai
2010-06-10 16:42:31

Thanks untuk nasihat. Seperti yg dinyatakan di awal entri, video tu untuk membantu artikel di ohartis dizahirkan sahaja. Kalau bukan mereka tu artis, mesti x propa punya. Hehe..

..
 
 
Comment by syahirul
2010-06-09 20:21:23

ape nak jadi.. ape nak jadi…

..
 
Comment by syaz
2010-06-09 20:23:12

eh. buang ah video tu khai.
cam busuk je ada kat website ni.

..
Comment by Khai
2010-06-10 16:35:45

mana ada video nya.. kat atas tu gambar je tu..

..
 
 
Comment by Sky0ne
2010-06-09 20:24:56

dah tgk…kompom ariel n luna…takde nafi2 dah…huhu

..
 
Comment by azren
2010-06-09 20:33:06

errr…. cuma nk tnye, ariel n luna 2 islam ke atau agama lain?? coz aku search nme luna maya kat google (psal aku xknal, aku search la utk knal rupa dia.aku bkn thu sgt psal dunia artis nie) ade gmbar die pgg itu anjing…woff3!!

..
Comment by alfablue7
2010-06-09 22:49:49

sama la konpius jgk. ariel ngn luna tu islam kew???

..
 
Comment by Khai
2010-06-10 16:37:28

ada yg kasitahu mereka berdua tu islam cumanya luna maya mengamalkan islam liberal.. macam tu lah.

..
 
Comment by availableaction
2010-06-12 00:59:39

to azreen – orang islam dibolehkan memelihara anjing, tetapi mestilah menepati dan mengikut syarat syarat yang ditetapkan. huhu

..
 
 
Comment by arrizz
2010-06-09 20:34:25

dah terg2 dorg..to ariel, g muhasabah diri tu dgn lagu tomat maksiat wali band..

..
 
Comment by syinrayafa
2010-06-09 21:48:22

tu la…kadang2 kes mcm ni dia hanya nk buat koleksi mereka berdua sahaja. tapi benda mcm ni memang kalau kita simpan takkan kekal lama. maksudnya, sifat amanah si pembaiki laptop/komputer/kamera/hp tu xde dlm diri. apabila ada org suruh baiki dan sewaktunya, dalam diam2 kita selongkar semua file/photo utk mencari sesuatu yg hot.

..
 
Comment by melayu hebat
2010-06-09 22:28:10

dan mungkin bila nanti..ariel akan beromen lagi..satu pinta ku jgn kau cuba nk lari..lalalala… :o:

..
 
Comment by h3r0
2010-06-09 22:55:35

Kecian kat depa…
Tapi keyword nie memang panas..

Yang download kat blog aku tue..
aku minta maaf sangat2… he he he 8)

..
 
Comment by Shibli
2010-06-09 23:02:01

pergh barai dah pempuan nih hahaha :bloody:

..
 
Comment by menteil
2010-06-09 23:47:15

haha… tak tau nak cakap ape…
bila dah stim semua pun lupa..
tak ingat baik buruk..

..
 
Comment by is
2010-06-10 00:28:24

konfirm diorang. tak payah susah2 nk download. metacafe dah ada dah. :p

..
 
Comment by Scromix
2010-06-10 01:22:42

rasa mcm bukan je ariel… muke sampah gile… luna maya ada iras2… ๐Ÿ™‚

..
Comment by Azli
2010-06-10 01:43:22

confirm la…haha….. tapi x patut maksiat macam ni dibuat…. insaflah…

..
 
 
Comment by ishak
2010-06-10 04:08:17

khai..ko send link dia kat email aku khai…aku nak buat analisis sedikit..boleh kan…? yrppppp

..
 
Comment by lazaac
2010-06-10 09:44:59

tul tu khai… simpan sendiri cukup la… wat koleksi peribadi… tak perlu nak sebar-sebarkan sbb kan tak baik aibkan org… cukup la mereka dah aibkan diri mereka sendiri.. kakaka… :p

..
Comment by Khai
2010-06-10 16:40:13

hehe.. sorry guys video tu dah takde.. semasa artikel ni di publish, video tu masih ada dan selepasnya telah di padam.. yg ada dalam video tu aril n luna la.. yg lain bosan je.. sama macam 3gp yg bersepah2 made in malaysia.. lol..

..
 
 
Comment by safwan yg cool
2010-06-10 10:38:42

sile la buang video 2x tersebut…huhu

..
 
Comment by Kereta Buroks
2010-06-10 11:40:45

Ariel Peterpan dah jadi Ariel Peterporn kah kah kah

..
 
Comment by Khairi
2010-06-10 11:51:07

aku tak tengok lagi vdo tu. ada ke? makan sorang kau hahaha.

anyway, biorlah depa. yg penting artis2 kita jgn ler buat camtu. contohi bung mokhtar dan zizie.

..
 
Comment by alkisah
2010-06-10 13:04:52

kalau blh tgk live baru blh confirm..tgk kot video susah..hehe..nate beruk betul la.. :o:

..
 
Comment by Wan Perlis
2010-06-10 14:00:17

rasa tak perlu kot tunjuk,sebar gambar tu

..
 
Comment by amsham
2010-06-10 23:09:36

Luna Maya tu mmg sexy pun kan ….pakai bikini separuh bogel….Islam Liberal? Islam jenis ni la yg bnyk di Indon skrg ni…

..
 
Comment by klcitizen
2010-06-11 12:40:23

moral of the story ….

janganlah dok nak rakam benda tak baik, masa tengah buat kerja tak baik

pelik ngan budak2 sekarang ni, asyik keja nak merakam je, dah malu mula tak ngaku…. mana mak bapak nak letak muka pasni? kesian kat mak bapak.

setuju ngan khai… yang dah ada video tu tak yah lah bersubahat sama gi sebar2 …… kang tak pasal2, dosa diorang kita pikul sama2….

..
 
Comment by mashi
2010-06-11 12:57:37

dah tgk..
boring bukan lawa sgt pon luna tu ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by munirah
2010-06-12 21:40:40

ohh…ini rupanya kerja peterpan..?
ingat dalam cerita dongeng kanak-kanak je..

..
 
Comment by MiLza
2010-06-13 15:15:17

x taw nk ckp pe….tp aku rse x yah nk sebok2 ngan msyrkt islam d indonesia..coz x cm islam da pown..baik jg mlysia..bkn x penah b’laku kt artis2 islam kita..tp org2 kita ni suka sgt ttp mata…………bukak luas2.. :8

..
 
Comment by faiez
2010-06-14 13:52:14

peterporn??? kah kah kah lawak lah dorang ni… leh lak kata pelanduk 2 serupa… agak2 lah nk cover line pun… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by rizman
2010-06-14 20:43:14

erm.. menurut blog artis indonesia.. 2 bukan luna maya… sebab ada tatu..

video dye senang je la cari, adus.. ape guna lebai google..

..
 
Comment by jokerkolo
2010-06-15 00:17:03

Kena blaja Ilmu dr Ariel Si Peterporn ni. Smua skandal dia artis yg hot2.. :love:

..
 
Comment by amoi kentut
2010-06-15 17:05:55

99% percaya.
ingat tak sebelum ni ariel peterporn pernah membuntingkan seorang awek.sebelum dia jadi popular la.

..
 
Comment by ayu
2010-06-16 17:15:27

tak baik tengok aurat orang lahhhhh…

tu dosa diorang la pi tunjuk aurat…yg hangpa2 neh ‘kurang cerdik’ sangat pi tgk aurat diorang wat paaaaa….

adoyaiiiiiiii….kesiannnnnnnnnnn…. 8) 8)

..
 
Comment by acupoftea
2010-06-19 02:03:53

aku bru blk dri indon..
citer mmg tgh hot kt tv indon..
ariel + luna maya & cut tari.. ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by eyra
2010-06-19 12:06:45

lappy dia hilang. berbulan yg lepas. dalam april kot. masa tuh la tersebarnya semua ni. ngek je

..
 
Comment by eyra
2010-06-19 12:07:40

kesimpulannya, video ariel peterporn ngan cut tary lagi best. wakakakakkaa

..
 
Comment by pejo
2010-06-21 13:48:52

diakah si peterpan si dongengan itu..?

==>Anti-Hellioz

..
 
Comment by ali
2010-06-22 17:29:07

memalukan islam.. Ganyang INDONESIA BODO! Namanya jer negara islam yg teramai di dunia,, baik Sula jer dorang nie! Ariel tu GILA SEX..ramai gak POmPuan BODO nk kat mamat tue,, MURAH2,, spa pompuan Bodo nk buat tutt ngn peterpon, please beratur….

..
 
 
Comment by juanloreza
2010-06-29 15:45:30

tak perlu la tulis panjang2..benda ni dah lame wujud..cume kali ni ariel terkantoi..laptop die hilang…

..
 
Comment by dasime
2010-07-03 14:09:05

nk tgok :p

..
 
Comment by Johann
2010-07-05 13:44:50

mmg la klu dah stim…x bole ckp dah……..nk bende tu je……..lps tu br nyesal….knp yek???

..
 
Comment by aidaAN.
2010-07-20 14:11:21

suka rakam-rakam dosa sendiri -.-

..
 
Comment by aliffcullen
2010-08-05 21:20:10

sejak terheboh perkara begini… aku pandai minat pulak ngan si ariel…. you rock ariel!!!! aku tau perasaan ko..

..
 
Comment by Im Jitra
2010-10-09 10:17:00

Kepada Aril dan Luna Maya, tolong jangan baca Blog ini:
http://imddinahmad.blogspot.com
๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Legenda115z
2010-10-09 23:42:45

khai. kt ne ko dpat video tu???hehehehe.. 8)

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?