Ada Apa Dengan I-City?

584 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

i-city shah alam

Ni kali kelima rasanya pergi I-City, Shah Alam ni. Pendek kata ingatkan pergi kali ke-lima ni, takut-takut muntah kedarah. Maklumlah pergi tiap-tiap kali pun sama je pun takde apa-apa yang berubah. Tapi nampaknya pergi kali ni teruja jugaklah sebab banyak benda-benda baru diorang tambah. Lagi-lagi ada 2 skrin besar (HD lagi) diorang bukak World Cup. No wonder bukan main jem lagi jalan nak masuk siap ada eksiden kaw-kaw lagi kat simpang masuk dia tu.

So kalau korang pun dah naik muntah darah pergi I-City ni, boleh lah pergi balik sebab dah ada macam-macam. Paling terkejut, gerai-gerai kat situ dah tak ubah macam Uptown nor Downtown dah. Makin ramai yang meniaga. Siap ada open table lagi tu. Nice nice. Since ada I-City ni, baru la nampak apa yang menarik dengan Shah Alam ni. Good job kerajaan Selangor.

Dan berikut gambar-gambar yang sempat di-snap menggunakan Miss Satio. So anggap je lah ni gambar-gambar contoh yang korang nak nengok sangat tu (gambar Satio time malam). Ada 30 gambar ye semuanya. Saiz kecik je tapi kalau korang guna berukband, redha je la sikit..

i-city shah alam

Lagi gambar..
i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

i-city shah alam

Errr, dah berapa kali pulak korang pergi I-City ni?

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 2:19 am 19 June '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 584 views
Dalam kategori: Hiburan, Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

71 Comments »

Comment by keju.terbang
2010-06-19 02:26:36

cm best je..

..
 
Comment by FeezMior
2010-06-19 02:27:04

aritu pergi ingat nak round dlm kereta sekejap je, tp bila msuk rupa2nya kena byr.. oleh kerana tak larat sgt, cik abg je keluar pg amik gmbr dkt tepi parking..

next time, nk spent 1 mlm dkt I-city ni.. mcm sonok gila. 8)

..
 
Comment by fitri
2010-06-19 02:27:06

i-city best..
amat sesuai buang masa kat sini 8) 8)

..
 
Comment by khairil
2010-06-19 02:27:39

xpernah pegi lagi..mybe one day dpat pegi tgk real life

..
 
Comment by Kira
2010-06-19 02:27:58

wow..lawanya gambar..ni yg buat rasa nak beli gak ni.. 😀

..
 
Comment by Fie
2010-06-19 02:28:43

best2…ske pokok lampu tu…

..
 
Comment by oh!dawie
2010-06-19 02:30:21

tahun nie jer dh 4 kali aku g i city..mmg dh boring shoot kt sane..hehe..nice photos khai..

..
 
Comment by Alan
2010-06-19 02:30:41

Tak pernah pergi pon. Haha

..
 
Comment by adasya
2010-06-19 02:33:08

dekat je ngan rmh aku.. huhu :love:

..
 
Comment by oh!dawie
2010-06-19 02:34:00

skg nie dh stat kena byr ke khai?

..
 
Comment by cha'aa
2010-06-19 02:37:54

aku student uitm s.alam…
dah pegi 2 3 kli dh…
hrtu penah skli pegi, lampu blackout…
klaka jer~~
🙂 🙂

..
 
Comment by Khai
2010-06-19 02:38:22

Haah, sekarang dah kene bayar untuk parking… dan kerana bayar parking ni la buat jalan jadi jem.. dan time aku pergi tadi ada pulak eksiden time beratur nak bayar parking.. xyah la bayar2 parking.. buat susah2 je..

Isnin – Jumaat: RM1
Sabtu & Ahad: RM2

..
 
Comment by hanys
2010-06-19 02:38:49

skali jek,
then rs xnak p lg sbb cam xda ape2 yg menarik sgt,
tp bile tgk gmbr2 kat justkhai ni,
rs nak p lg skali!
haha 🙂

..
 
Comment by Khai
2010-06-19 02:39:55

hanys, kene gi lagi kot.. khai pon dah malas nak gi lagi.. tp bile gi tadi, rasa byk benda baru yang menarik diorang dah tambah.. masa pergi sebelum ni, ngah buat lagi.. hehe..

..
 
Comment by SYAHIRAN
2010-06-19 02:46:44

ape motif tmpat tu? is like taman tema?garden park? or what? (bukan org KL) 😉

..
 
Comment by landax
2010-06-19 02:48:58

aritu lepak x der lagi menatang2 dinosor2 2…skunk da gempak aek??style la~ 8)

..
 
Comment by Rara
2010-06-19 02:54:25

khai, i pernah pergi sekali je T_____________T

..
 
Comment by Khai
2010-06-19 02:55:14

@syahiran, I-City ni tempat riadah je dengan family or kawan-kawan.. Tempat yang menarik dipenuhi pokok dan tumbuhan penuh lampu dan warna-warni. Betul2 jadi pemanis mata. Hehehe.. Err, awek2 UiTM pon ramai kat sana. Haha.

..
 
Comment by azzahirah
2010-06-19 02:58:36

wah…… rase nye pegi dulu takde pun singa gajah ni sume… kedai pun dh tambah bnyk…. dulu p kedai berape ciput je…. bnyk giler perubahan… tak heran la ttibe die kenakan charge masuk…

..
 
Comment by s
2010-06-19 03:33:14

wah..da byk jgk yg tmbh yer.huhu.pasneh nk g lg ar.haha.lepakin port uh.XD

..
 
Comment by paiz
2010-06-19 04:27:08

aku yg dekat pun tak penah gi lagi i city nih.. hehehhe

..
 
Comment by menteil
2010-06-19 05:33:21

dulu lu kutuk shah alam sekarang apa cer? haha…

sibuk bekap shah alam wat per? aku dah duk PJ nie.. huhu..

err… aku tak pi lagi i-city.. haha.. sedih giler.. nanti la aku cuti panjang.. dah plan dah sume..

..
 
Comment by Khai
2010-06-19 06:06:13

Wallaweh Menteil, ko x baca ape aku tulis kat atas tu?

“Since ada I-City ni, baru la nampak apa yang menarik dengan Shah Alam ni. Good job kerajaan Selangor.”

Sebab aku kutuk Shah Alam la sekarang dah ada benda yg boleh menarik pelancong untuk datang.. Hehehe.. 🙂

..
 
Comment by aizuddin
2010-06-19 06:51:38

rak pernah pergi pun i city..hoho :bloody: ..nampak pokok2 je banyak

..
 
Comment by iZwaN
2010-06-19 08:50:03

Blom pnah smpi lg..maybe nnt boley pegi…hehe..

..
 
Comment by syahirul
2010-06-19 09:06:27

tetiba aku rasa angin aje.. rasanya encik khai akan lalu umah aku dulu sebelum bertemu encik i-city… tapi senyap pula mlm tadi maybe dia nak cepat atau dia pi ngan family tidaklah diketahui.. namun, kenapakah tidak mengajak? aku yg kebusanan mlm td dibiar begini sob sob… :bloody:

dah lawa i-city eh…

..
 
Comment by Shahrul
2010-06-19 09:25:35

Rumah aku seberang jalan dgn I-City tu je, seksyen 7. Pegi la beberapa kali, tu pun sbb member dr jauh yg ajak. Aku yg duduk dekat ni x tergerak pun nak pegi sangat2, haha..

..
 
Comment by Shahrul
2010-06-19 09:28:59

hehe, betul2. Mmg agak buang masa, aku duk dekat je ngan I-City, tp aku lebih suka duk umah.

Aku x tau, kenapa org ajak pergi tgk lampu2 tu. Apa yg best duk lepak tgk lampu. Baik duk umah online. hehe

..
 
Comment by yosh
2010-06-19 09:44:13

aku xthu knpe tp jnis aku, aku mmg xleh tgk patung2 besar…. bdan jdi mggigil… mcm blik ke zman yahudi dlu je y duk sembah berhala……huhuhu nie ape y aku rse, jgn mrh aku……

..
 
Comment by acikame
2010-06-19 10:28:42

mule2 pegi xkne bayo,mggu lepas aku pegi dah ade kaunter tiket masuk plak….hahahahahak..kabonyer “dulu anak satu,skrng dah anak tige mcm tu rupenyer”hahahahak..siot jer..ape2 best gak lepas kan tansion kat situ..sambil2 tgk world cup… 🙂 🙂 🙂 🙂

..
 
Comment by Nasrulz
2010-06-19 11:47:17

penah pegy shah alam..,tapi xpenah singgah i-city..hehe 🙂

..
 
Comment by eyra
2010-06-19 12:02:27

dah 5 kali?

FINE.

jeles …

tsskkk. teringin sgt..

tapi… hmm..

..
 
Comment by lanunsepet
2010-06-19 12:41:24

owh..
aku kat melaka ni..
tgk world cup kat dataran MBMB tv besar..

tp kiteorg kedai mamak jer..
saja nak kayakan mamak tu..

..
 
Comment by Eriyza
2010-06-19 13:13:26

I-City ni apa benda?
Pusat beli belah ke?? :p

..
 
Comment by zey
2010-06-19 15:42:07

penah g i-city ni…
my opinion..mmgla cambest i-city dbsrkan..
tp perasan x, bila korg g sane,
korg rasa pns gila…?? :bloody:

yelaa..sbb gne byk mentol kan…
cube imagine suhu bumi plak sbb mende2 camni

maybe bgus gak kot utk tarikan pelancong.. [peace!]

..
 
Comment by ejardkethot
2010-06-19 17:59:46

nanti nk kena p gak nieh :p

..
 
Comment by Khai
2010-06-19 18:28:29

@zey, haah la baru perasan. KAt sana memang panas gile.. kalau x mandi peluh mmg x sah.. Ye tak ye sbb banyk sangat lampu ye tak? Sehari berapa la bil elektrik diorang bayar tu. Hehehe.. Pasal suhu bumi, mmg x dapat dinafikan. Tp kalau bukan di i-city, sepanjang highway kat malaysia ni juga daj menyumbang suhu yg tinggi. Itu malaysia, apa lagi dunia.

..
 
Comment by denaihati
2010-06-19 19:00:15

Dah banyak kali aku dengar, baca dan tengok sign board tapi belum berkesempatan sampai ke I-city ni…bila lah agaknya.

..
 
Comment by oshinz
2010-06-19 22:46:00

saye tak pernah pergi lagi I-City ni. kalo confirm best, nanti nak pegi la kot. tapi.. nanti la ye. hihihi..

..
 
2010-06-20 03:09:44

Mak aku pegi aritu ngan kawan2 dia lepas habis kursus.. punyala teruja tgk lampu terus buat 3g call kat umah Perlis. Promote kat satu family suh p i-City tu bila2 free. Balik ja terus nak tunjuk gambar dia snap.. oo lupa.. mlm tu jugak dah antar mms 3-4 keping. Menarik menarik..

..
 
Comment by ika
2010-06-20 12:04:24

asal weekend je mesti sesak kt sek 7..

..
 
Comment by h3r0
2010-06-20 12:42:40

Aku dah pergi buat kali ketiga…
Rupanya orang yg tangkap gambar tue khai rupanya…
Aku tengok view nie.. maklum laa..
kenal dalma blog nie je…

Kalau x, confirm aku amik autograph dr blogger popular… ha ha ha…

..
 
Comment by AyongQiela
2010-06-20 16:30:19

icity, punya la dekat ngn rumah. tp mcm mls nk gi pon ade. haha. tp ade la gi few times, n tgok gmbr khai tu, dah cm2 pembaharuan die buat. n yg psl parking tu, baru tau dari fam, dorang gi sbb mcm adik2 nk sangat giii. hehe. but icity nicee! 😀

..
 
Comment by syafieq
2010-06-20 23:38:45

pegi siang boleh tak…..hahahah… 🙂
ape ade kalau siang kat i-city…teehheeee

..
 
Comment by anas
2010-06-21 01:31:05

bola di mana-mana sahaja..

++ Anti Hellioz ++

..
 
Comment by pejo
2010-06-21 01:41:31

++ Anti Hellioz ++

..
 
Comment by jebat durhaka
2010-06-21 14:07:17

khai add aq kt fb..
aq cri ko..skit main byak nme ko pning pale aq =(

..
 
Comment by kaela
2010-06-21 20:53:52

i-city mmg besh :), tp sgt la panas :)..if pegi siang byk kopitiam je la kat situ….bole la ke situ if da boring melepak kat sekyen-seksyen kat shah alam… :8

..
 
Comment by nazri
2010-06-22 00:58:34

serius dh berubah.. aku penah pegi 2 kali je..
tapi rasanya nk pegi lagi la.. tgk perubahan.. er khai, member aku cakap parking dh kene bayar.. betul ke? :oups: :oups:

..
 
Comment by Khai
2010-06-22 07:59:56

@jebat durhaka – ni url fb khai.. http://facebook.com/justkhai

@nazri – yup dah kene bayar.. Singgit je pun.. kalo weekend 3 ringgit.. hehe..

..
 
Comment by ZE
2010-06-22 15:12:41

tak pernah pergi lagi..tahun lepas abes blaja bulan 6 tak perasan pon bende ni..masuk tahun 2010 baru ada lak..adesss

..
 
Comment by onxxxntest
2010-06-22 16:12:42

I’ve never been there before. I like the trees that full of colorful lights. It’s a nice place to take pictures. Gonna heading to I-City with my university friends this weekend.

..
 
Comment by applepie
2010-06-22 16:45:40

waa..byk da perubahan dan penambahan kat i city neh..aku baru g sekali jeh..nanti nak g ag la..tp tggu byk penambahan lagi la..khai..kalau ade improvement, tulis la entry ag..hehe 🙂

..
 
Comment by minimalas
2010-06-22 18:36:59

wah!!bijak gk kerajaan selangor bt bnd nie..
tp wondering gk,,npe xpenah disiarkan kt media2 ek..
benda baik kot..

..
 
Comment by Ikhwan
2010-06-23 03:20:40

Ingat lg time ict buka awal2 dulu, slalu pg n tak ramai org langsung mse tu… romantik doo kalau tak ramai org.. skarang romantik lg k…

..
 
Comment by .encik.SEDAP.™
2010-06-24 04:20:43

tak berkesempatan lagi nak pergi walaupun duduk shah alam.. :bloody:

..
 
Comment by cutebabygirl
2010-06-27 14:42:46

eh eh saya da pnah g i-city.
tp x jumpe pun harimau, dinasor, belon lompat2 tu!
itu kat mne?? =(

..
 
Comment by necros
2010-07-01 13:28:39

Satio rocksss!!!…

..
 
Comment by Lee
2010-07-02 00:16:11

Ade lampu la, ape lagi, heheh

..
 
Comment by animeow
2010-07-02 10:34:24

=( x prnh pegi pun….

..
 
Comment by therband
2010-07-03 12:18:27

aisey…aku duk s alam pn tak msk smp dalam lagi..setakat pusing jalan kat situ je…asyik penuh je…huhu..malas nak parking n jalan kaki naik atas…

..
 
Comment by fariha rafz
2010-07-05 21:26:13

jeles gilerr…sume org dah pegi…almaklumlah..bkn salu g shah alam pon….saba je la…insya-Allah…akan ku jejak gak I-City tu..waaaa :o:
newey, spe dah pegi broga hill? tmpat tu pon cun gak…view mmg nice… 😉

..
 
Comment by pejuang bangsa
2010-07-09 09:13:49

Salam tuan blogger Just Khai ,

sy amat tertarik dengan blogger tuan yang menarik dan byk memamparkan isu semasa negara . sy sudah link blog sdr di blog sy

mohon link juga di blog sdr .

..
 
Comment by MyCerita!
2010-07-11 07:45:28

Owhho~ inilah pokok yg digembar-gemburkan menarik tu..hahah~

aku dah lame kat Shah Alam, tak pernah nk pergi Icity pon..

p/s: Best gak blog ni.. 😀

..
 
Comment by rayban wayfarer
2010-07-15 18:42:28

perghhh meriah betul…jalan2 melihat alam~

..
 
Comment by nurzaman
2010-07-17 18:15:57

orng shah lama dh x heran ngan i-city…
umah dekat ngan i-city..
tapi mlas nk pergi…

..
 
Comment by tee
2010-07-20 12:25:14

bpe dorg charge/entry?

..
 
Comment by sekilo
2010-07-27 10:43:56

jalan kaki 5 minit kot dah smpai kt i-city dr umah aku tp xpenah pgi pon hoho

..
 
Comment by erina
2010-08-19 08:19:29

we korang kalau korang racang nak pergi i-citry ajar aku sekali tau 😉

..
 
Comment by Pendekar
2011-06-18 07:04:35

tak berkesempatan lagi nak pergi sana… hmmm… insyaALLAH..kalau ada peluang dan rezeki nanti aku pergi juga la… hmmm….

..
 
Comment by Iz
2013-05-22 02:45:35

I city adalah projek kerajaan persekutuan bkn kerajaan negeri selangor. Correction ye

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?