Archive for 'Hiburan'

Sindarela Idaman

Download mp3 OST Sindarela
Amylea – Sindarela (akustik version)
Bau – Warkah

Pagi tadi Khai sampai kampus dalam pukul 8:30 pagi. Masa nak parking motor tu, perasan ada satu kawasan dalam Universiti yang dah jadi tempat ramai orang sarapan pagi. Ada payung-payung macam kat pasar malam tu.Khai bajet, LUCT nak bukak satu warung murah kat dalam kawasan Universiti ni kot. Wah gempak!.. Bila tengahari tadi, usya-usya kat tempat tu, rupanya ada satu produksi drama tengah shooting. Korang rasa drama ape yang diorang tengah shooting kat Limkokwing University tu? Tak lain tak bukan, Lestary setiap hari selasa jam 9 malam di TV3, Sindarela. Sumpah Syarifah Armani berdiri depan Khai. huhuhu. Sumpah jugak dia memang comel. Comel gile rasa nak geget-geget. Aiseh, semalam Acha Septriasa, harini, si Zoela ni plak.

justkhai_nieza_with_armani.jpg
Sempat juga nengok diorang shooting. Nengok krew produksi Sindarela bertungkus-lumus tak kenal erti penat menarik hati Khai untuk melekat di situ selain ingin melekat bersama Syarifah Armani. Terus-terang Khai katakan, rasa benci dan meluat Khai kat dia tiba-tiba lenyap macam tu je. Benci pun korang pun tahu kenapa kan? macam-macam angkara yang dia ni buat. Saya nampak bodoh bila bercakap dalam bahasa melayu la, botakkan kepala sampai licin la yang cukup membuat kontroversi satu arena hiburan negara. Tapi rambut dia sekarang yang macam korang nampak dalam cerita Sindarela tu betul-betul mencairkan kahak di tekak. Meleleh beb. Oh Sharifah Armani, sudikah dikau menjadi pacarku? haha. So harini, N73‘ku ini telah memecah rekod menangkap gambar artis. Nengok Nieza tu, kemain lagi.

Scukz.Com kembali Online?

Petang tadi bila Khai check inbox kat Myspace, ade dua orang budak Scukz beritahu yang Scukz dah ok. Khai ingatkan diorang main-main. Bila Khai cuba, eh dah OK la. Apa kena dengan CGYhost ni? So Khai gi kat main website dia, nengok ada satu announcement di situ yang betul-betul membuatkan Khai tak faham. Mereka mengatakan yang mereka memohon maaf atau masalah sejak kebelakangan ini kerana proses pemindahan server ke Cyberjaya sedang dijalankan. Aik, kenapa tak beritahu awal-awal? Kenapa mereka tak email’kan tetapi sanggup bernanah telinga menanggung sumpah-saranah dari customer dan yang tiada kena-mengena. Khai bertanya dengan seorang ex-staff CGYhost mengenai notis tu. Dia jawab, itukan notis yang dah lama ada kat sane. Heh, amik ko Khai. Which mean, CGYhost still sama dan Scukz boleh online balik mungkin sebagai satu keajaiban untuk sesiapa yang berada di dalam CGYhost, untuk backup data secepat mungkin.

Road block Oh

Haha, selama dah ada motor ni, Khai selalu pikir bila la nak ade road block. Saja nak ngetest power. Ape taknya, sebab takde benda yang perlu ditakutkan. Motor pon standard, lesen ada, road tax ada, side mirror dua dua ada. Kalau kene saman gak tak tahu la nak cakap. So ditakdirkan, petang tadi masa balik kelas, ade road block kat flyover highway KL – Putrajaya. Kereta semua lepas, sampai motor je, dia suh pi tepi. Hampeh! Mintak lesen boleh terkasi plak lesen L awek (saja Khai simpan Nieza punya). Mampos kene berdekah ngan polis tu. Haha. Then dia cakap kamu ni bila nak amik lesen P. Khai cakap nanti incik lepas saya abis final semester ni. Then dia tanya lagi apesal kamu tak tampal L kat motor kamu ni. Khai jawab, incik tak nampak ke punye besar L tu. Hahaha.. otai jugak aku walaupun tak tahu kenapa tangan terketar-ketar abis masa nak masukkan lesen dalam wallet. Pengalaman pertama diriku di tahan polis. Yay!

Internship

Khai di’rekomen’kan oleh seorang lecturer untuk buat internship di Go International Group, Damansara. Rasa berat sikit nak tolak sebab ni lecturer yang rekomen’kan. Masalahnya sekarang kat Damansara. I hate Damansara. Tapi nengoklah camana nanti. Kalau tak jadi praktikal kat Limkokwing ke, Khai pergi lah sana. Nengok portfolio diorang pun sangat OK. Nieza awal-awal dah tak kasi, sebabnya, malaslah Khai nak cerita.. Sebab merepek sangat..

Rosak

Kad Maybank rosak. Damn, tak boleh keluar duit dari semalam. So tadi buat pertama kali’nya sejak Khai dilahirkan, Khai berdikari sendiri seorang diri. Merentas Cyberjaya untuk ke Maybank nak apply kad baru. Alhamdulillah semua’nya selamat. Lihatlah akak-akakku, adikmu kini sudah pandai berdikari. Hihi.. Tapi hanya kerana semangat 125zr itu masih ada.

Psstt: Isk, kalau Nieza dengan Armani dah sama tinggi, itu bermakna, Kalau Khai khawin ngan Armani nanti, tinggi dia hanyalah pada paras bahuku. Haha, indahnya mimpi malam ni.

Posted on 27 February '08 by , under Hiburan. 42 Comments.

WWE Japan

Kerat jari kalau ada antara kita yang cakap tak pernah nengok wrestling sama’ada di TV atau DVD mungkin. Kenala siapa itu The Rock, Triple H, Undertake, John Cena, Stonecold Steve Austin, Randy Orton mahupun Rey Mysterio? Kerat jari sebelah lagi kalau ada juga yang tak tahu. Tapi bukan kerat jari Khai, kerat la jari ayam ke, biawak ke.. huhuhu..

Siapa pula yang tidak kenal WWE? World Wrestling Entertainment, Inc; sebuah badan gusti gergasi dunia yang juga aktif dalam membangunkan filem dari lakonan ahli gusti mereka seperti The Marine (lakonan John Cena), See No Evil (lakonan Kane), The Condemned (lakonan Stonecold) mahupun The Rundown & Walking Tall (lakonan The Rock) dan pelbagai lagi rangkaian filem mereka. Itu di Hollywood sana. Di Malaysia, masih lagi belum ada badan gusti seperti itu. Dan artis kita kebanyakkannya datangnya dari bidang nyanyian bukan dari bidang sukan. Masih ingat bila Rashid Sidek berlakon filem Cinta 100 Ela arahan Raja Azmi? Alahai, takde sapa nak nengok. Negara kita tiada ahli sukan yang boleh dilebarkan sayapnya dalam bidang lakonan. Ahli gusti jauh sekali. Tapi yang peliknya dah ada pula ahli gusti perempuan. Budak sekolah lak tu. Itu ahli gusti bodoh buatan Malaysia.

Di Jepun lebih ekstrem. Masih ingat Khai pernah menulis entri mengenai Fear Factor Jepun suatu ketika dulu? Sanggup makan taik untuk menang. Mereka itu gila. Begitu juga dengan WWE di sana, mereka terlalu gila. Khai pasti, jika diberi ganjaran tertinggi sekalipun, belum tentu John Cena mahupun The Undertaker mahu mengambil bahagian. Itu kerana mereka di WWE sana bergaduh kerana lakonan, hiburan dan bayaran, bukan kerana kejantanan seperti orang Jepun. Semua pun tahu, mereka memang gila dalam semua aspek.

(more…)

Posted on 22 February '08 by , under Hiburan. 40 Comments.

Wallpaper Dunia Baru the Movie

duniabaruwallpaper_justkhai.jpg
Dah nengok Dunia Baru the Movie? Nieza dah nengok. Dia cakap best gile.. kelakar gile gile.. Deenasour juga kata begitu. Khai juga yang masih belum nengok. Masih takde masa nak pergi nengok lagi. Tapi Khai janji nak pergi nengok juga nanti. Mana mungkin penonton setia Dunia Baru setiap minggu di TV3 boleh lepaskan Filem Dunia Baru ni.

cj7_justkhai.jpg
Ok jangan lupa ke pawagam berhampiran ok. Sediakanlah bajet lebih RM30 sebab korang mesti akan terpikat dengan dua lagi filem wajib tonton selain Dunia Baru the Movie iaitu CJ7 lakonan mantap Stephen Chow dan juga Kungfu Dunk. Kungfu Dunk betul menarik minat Khai untuk pergi menonton juga. Sebuah filem yang diadaptasi dari manga japun, Slam Dunk. Lakonan mantap Jay Chou (Hero Initial D) mungkin akan mengatasi kehebatan Shaolin Soccer? Mungkin kungfu + basketball lebih best kot.

Ok lupakan pasal itu, sebenarnya Khai just nak kongsikan dengan semua 13 Official Wallpaper Dunia Baru the Movie. Its Free!! memang ranggi dijadikan wallpaper untuk peminat setia Opie, Madhihah, Tajul, Adif, Suzanna, Anizah mahupun Darius.

download_justkhai.png
Telah di download sebanyak kali.

Bonus untuk korang. Dua lagu Original Soundtrack/OST Dunia Baru the Movie kalau belum ada..
Duta – Milik Ku.mp3 (4.29 MB) – download times.

Duta Ft. Baizura Kahar – Cinta Antara Kita.mp3 (6.8 MB) – download times.

Download pelbagai lagi lagu secara percuma hanya di Emp3s!

Posted on 10 February '08 by , under Daily Craps, Hiburan. 25 Comments.

Benarkah itu Video Seks Ida Nerina?

Pembuka bicara untuk domain baru lagi nampaknya. Baru je kita digemparkan dengan gambar “romen-romen” si Anak Pontianak, Zarina An-Julie, kini muncul satu lagi hasil keluaran selebriti. Tapi ini bukan gambar tapi video. Mana mungkin super impose! Mungkin Khai lambat sedikit memberi komen mengenai video yang kononnya dikatakan aksi seks antara Ida Nerina dan Fauzi Nawawi. Khai malas sebenarnya nak tulis pasal ni, tapi tadi masa lepak mamak dengan akak Khai, kitorang ada cerita pasal Ida Nerina punya video. So Khai tergerak hati nak disemadikan dalam database blog ni. Mengenai Fauzi Nawawi tu, tak dinafikan lelaki berkenaan memang ada iras-iras Fauzi Nawawi (husband Lisdawati), tapi rasa Khai, Fauzi memiliki badan yang tegap bukannya boroi seperti dalam video tu. Pasal Ida Nerina pula, memang nampak macam dia dan gambar di bawah, mampu membuktikan, itu DIA!! Gambar tu Khai amik dari sebuah blog lain. Tapi mungkin juga itu bukan. Sila renung gambar di bawah tanpa berkelip. Kalau dah kelip, jangan nengok lagi nanti dosa 😛
ida_nerina_video_lucah_justkhaidotcom.jpg
Pic & link download di bawah Khai ambil dari xBrain. Terus terang, Khai dah download video tu dan apa yang mengecewakan, satu lagi penyalahgunaan handphone berkamera dari artis kita.

Download Ida Nerina & Fauzi Nawawi Clip

Apa pun, tak baik kita berburuk sangka walaupun ada bukti itu dia. Mungkin juga secara tidak sengaja atau bagaimana, wallahualam. Dan entri ini ada bukan kerana mahukan hits, itu kerana blog ini memang dah dikenali sebagai blog yang selalu mendedahkan perangai selebriti. Bagaimanapun, Khai tidak sama-sekali menyeru kalian agar mempercayai itu Ida Nerina kerana kita tahu, Ida Nerina sejak dulu lagi tidak pernah ada kontroversi yang membuta tuli.

Psstt: Link download Video Khai dapat dari link yang dah memang wujud dalam internet ni. Jauh sekali untuk Khai upload dan kongsikan bersama. Hurm, apa komen korang?

Posted on 9 February '08 by , under Hiburan. 93 Comments.

Ada apa dengan Gua.Com.My

gua.jpg

Tak payah aku nak perkenalkan lagi website ni kan? Hari-hari ada sahaja iklan kat TV3. Hurmm, baru-baru ni Khai sendiri dah join website ni. Malas sebenarnya, tapi kalau dah hari hari kena suap ikut iklan kat TV3 tu, nak juga la nengok kan? Lagi lagi dengan adanya drama online pertama di Malaysia, Kerana Karina. Hurmm, sebenarnya drama atau movie online di Malaysia ni masih lagi tidak praktikal. Almaklumlah dengan keadaan internet di negara ini yang masih lagi belum sampai di tahap yang boleh dibanggakan. Tapi itu satu percubaan yang bagus.

kerana-karina.jpg

Pertama kali berkunjung ke sana, melihat design’nya, boleh la tahan. Cantik walaupun agak messy tapi bagi aku ianya kena dengan jiwa remaja. Mungkin Gua hanya menyasarkan ahlinya kepada golongan remaja kat Malaysia ni. Ialah, lihat sahaja cerita Aku cuba lihat forum‘nya. Terus terang, topik yang tersedia di situ kelihatan sangat tidak mesra pengguna malahan ruangan untuk berdiskusi tentang apa-apa yang tidak faham di sana, tidak tersedia kategorinya apa lagi topiknya. Aku cuba membuka satu topik di situ bercerita mengenai Scukz pula. Kau pun faham-faham sahaja lah kan, kita kena bijak menjadi parasit. Gua yang dipromo hampir setiap hari oleh TV3, masakkan kita hanya mahu nengok. Sedikit sebanyak promo la web kau dan aku bukan orang pertama yang berbuat demikian di sana. Itu orang yang bijak. Go parasit go!!

Aku bertanya kepada seorang hardcore user di sana apa hubungan Gua.Com.My dengan TV3. Dia menjawab, Gua dan TV3 ada talian persaudaraan. Hehe.. actually, memang aku dah agak. Nengok saja apa yang selalu mereka promosikan. Semuanya rancangan Media Prima sendiri dan lagi, mana mungkin ada webmaster persendirian di Malaysia ni yang mampu mengiklankan website mereka di TV3. Setahu aku, setiap iklan yang kalian lihat di saluran TV3 itu, masing-masing bernilai RM60,000. Mungkin ibarat 60 sen bagi mereka tetapi bukan bagi aku.Heh!

Aku respek dengan idea yang ada di Gua dan boleh dicontohi oleh mereka yang mempunyai website komuniti serupa dengan Gua. Akan tetapi, keterlaluan atau tidak untuk aku katakan antara 20 ribu ahli yang telah mendaftar di sana dalam masa tidak sampai 2 bulan, ramai di antaranya hanya sekali masuk dan tidak ke sana lagi? Jika masuk balik pun, bukanlah pada tahap addict atau kata melayu nya, ketagih untuk kunjungan setiap hari. Mungkin ada seperti aku yang ke sana semata-mata untuk menjadi parasit. Hehe.. Terdapat user di sana yang membandingkan Scukz dengan Gua dengan mengatakan forums Scukz lebih teratur dan tersusun dari Gua. Perlukah perkara seperti itu berlaku sedangkan Gua dicanang hampir setiap hari di TV3? Pada aku Gua masih tidak bersedia sepenuhnya untuk dipromosi kepada umum seperti yang terjadi sekarang. Apapun, cubalah.. www.gua.com.my ..

Mungkin Gua perlu mencontohi Amacam.Com yang kerap mengadakan sesi selebriti bersama peminat melalui chating online.

Posted on 21 November '07 by , under Hiburan. 20 Comments.

Dunia Hiburan Kita

Letihnya, ambil masa dalam 1 jam untuk memberi tumpuan nak siapkan page index Scukz.Com yang baru. Baru je tak sampai beberapa minggu page yang lalu, Khai dah tukar baru. Ya, aku memang lelaki yang mudah bosan dengan sesuatu. Cubalah masuk page utama scukz.com dan jangan lupa, segar semula (refresh la tu)..

Amy AF3


Khai bukanlah seorang peminat Akademi Fantasia. Pastinya semua tahu ianya sebuah rancangan yang melalaikan. Ramai yang masuk Astro semata-mata untuk menonton AF walaupun semua orang juga tahu, Astro adalah sebuah mesin penyedut darah paling besar di negara ini. Kali ini Khai nak cerita mengenai seorang bekas graduan AF3, Amy namanya. Tolong jangan kaitkan Astro dengan entri ini. Ingat lagi tak masa Mawi menjadi sebutan dulu? Semua nak cerita pasal Mawi, Mawi dan Mawi. Ada juga sekali sekala baca mengenai Amy di internet. Kalau tak silap Khai, masa tu Amy ni terkeluar awal. Ramai la yang bengang coz orang cakap Amy ni suara dia best tapi tak dapat undian SMS dari penonton yang ternyata kurang bijak. Kurang bijak bukan kerana tidak mengundi Amy ni tapi ternyata kurang bijak dek kerana asyik membazir kredit untuk perkara yang sia-sia. Rancangan Bersamamu tu pandang sebelah mata pun taknak, apa lagi nak beri sumbangan.

Baru-baru ni terdengar pula cerita mengenai Amy ni konon-kononnya dah jadi tomboy. Alamak?!! betul ke? Punya la cantik manis, menawan, ayu, jelita bla bla, lagi nak jadi tomboy. Ape kes? Sebenarnya Khai susah nak percaya benda ni even dah ada bukti pun. Dari gambar yang ada tu, mungkin ya atau mungkin bukan Amy. Mirip wajahnya sama tapi mungkin itu adik beliau tak pun kambing pelanduk dua serupa. Terpulanglah ikut aliran pemikiran masing-masing. Banyak lagi gambar, tapi cukuplah ini sahaja yang Khai paparkan di blog ini secara umum. Jika nak lihat yang lain, jangan segan silu email Khai ye?

amy_af3_1.jpg amy_af3_3.jpg amy_af3_6.jpg

Lim Goh Tong

gohtong.jpg

Untuk yang tidak mengenali beliau, bolehlah hantukkan kepala di dinding dan untuk mereka yang selalu berhibur di Genting pula, kalau tidak kenal siapa Lim Goh Tong, haruslah pergi ke Genting secepat mungkin, naik Rollercoaster dan lompat dari Rollercoaster tu. Lim Goh Tong adalah insan ketiga terkaya di Malaysia dengan aset hartanya sebanyak 4.2 billion. Beliau ni adalah pengasas kepada Genting Highland di mana semua tahu, Malaysia negara yang amat memalukan kerana mengaku sebagai sebuah negara Islam tetapi mempunyai sebuah pusat perjudian yang termasuk dalam senarai Casino terbesar di dunia. Itu dia Islam Hadhari!! Yeah!!

Lim died at 11.20am, 23 October 2007, at the Subang Jaya Medical Centre (SJMC). He is survived by wife Puan Sri Lee Kim Hua, and their six children and 19 grandchildren.[30] His body will be laid to rest at Gohtong Memorial Park at Gohtong Jaya on Monday 29 October 2007.

Black Eyed Peas who were performing on the night of 26th October in Genting Arena Of Stars paid tribute to Lim during their concert.

“A man died recently who was responsible for the place where we are today. I’d like to ask for a moment of silence to honour his life and legacy,” will.i.am said in his tribute.

Among those who pay their respects to Lim was the wife of former Malaysia’s Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali, (who himself could not come due to heart illness), her sister Tan Sri Dr Saleha Mohd Ali and her daughter Datin Paduka Marina Mahathir as well as the wife of Pahang Tengku Mahkota Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah, Tengku Puan Pahang Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Iskandar, Genting Group and Resorts World Bhd deputy chairman Tun Hanif Omar, his wife Toh Puan Hamidah Abdul Hamid, CIMB Bhd Group chief executive Datuk Nazir Razak, YTL group executive chairman Tan Sri Yeoh Tiong Lay and his wife Puan Sri Tan Kai Yong, HSBC Asia chairman Vincent Cheng, HSBC Malaysia CEO Irene Dorner, wife of the late Tan Sri Mohd Khir Johari, Puan Sri Christine Khir Johari, and Tun Musa Hitam.

Wreaths received from all over the world, including Las Vegas’ Caesar’s Palace, leader of Macau and more than 500 are being displayed along the entrance of Gohtong Villa. Stanley Ho was among the many corporate leaders who sent wreaths to Tan Sri Lim Goh Tong’s family.

Ingatlah, kekayaan di dunia sememangnya sama sekali tidak boleh di bawa mati. Bawa masuk kubur memang boleh. Dan ingatlah, janganlah kamu mati sebagai seorang yang bukan Islam.

Posted on 30 October '07 by , under Hiburan, Tergempar. 15 Comments.

Jajahan Minda Si Kecil

Thanks to Moghammmer. Kali pertama melihat iklan ini, aku terkejut. Terkejut dari pelbagai aspek. Pertama’nya aku terpesona melihat budak itu menjawab soalan. Tidak tahu’lah samaada ianya dirancang atau budak itu memang bijak menjawab soalan secara spontan. Dalam english pula tu. Memang bijak. Ianya kelihatan sangat bersahaja. Kedua’nya, aku tertanya mengapa ada iklan seperti itu? Apa yang ingin diberitahu kepada umum dan apa mesej yang diselitkan.

Tan Hong Ming ialah pelajar sekolah rendah yang menyukai seorang pelajar wanita se’usianya, Umi Qazrina. Comel sungguh budak perempuan itu. Jikalau aku menjadi Tan Hong Ming, pasti aku juga akan menyukai Umi Qazrina. Err, tapi mana mungkin kerana aku masih budak sekolah rendah yang hingusan lagi. Berikut adalah dialog iklan di atas yang aku ambil dari blog Wardahmustapa.

Tan Hong Ming : Her name is Umi..Umi Qazrina.. I like her..
Lady : Why do you like her?
Tan Hong Ming : She wears earrings.. She ties a ponytail… She’s pretty.
Lady : What do you wish you could say to her?
Tan Hong Ming: Do you wanna come on a date.. err.. to a romantic dinner..
Lady : Does she know you like her?
Tan Hong Ming: No, I keep it a secret.
Lady : Why?
Tan Hong Ming: I don’t want the whole world to know.
Lady : Why not?
Tan Hong Ming: Because everybody will laugh at me.
Lady : Why should they laugh at you?
Tan Hong Ming: Cause she doesn’t like me.
Lady : She doesn’t like you?

Then comes the interesting part, where Umi Qazrina walks in.. and stood right beside Tan Hong Ming.

Umi Qazrina: My name is Umi Qazrina.
Lady : Who’s your best friend?
Umi Qazrina: Tan Hong Ming.
Lady : Do you like him?
Umi Qazrina: * momentary silence*
Lady : Do you have a boyfriend?
Umi Qazrina: Yes.
Lady : Who is your boyfriend?
Umi Qazrina: Tan Hong Ming.

Apa yang kelihatan selepas itu, Tan Hong Ming menarik tangan Umi Qazrina membawa entah ke mana. Tagline untuk iklan ini ialah “Kanak-Kanak Memahaminya” yang membuatkan aku menjadi agak konfius. Apa yang kanak-kanak itu faham? Ini iklan kemerdekaan. Adakah ingin menunjukkan yang kanak-kanak itu cintakan negara? Tidak sama-sekali. Adakah ingin menunjukkan kanak-kanak itu gatal? Ya, itu yang aku nampak. Pengarah iklan itu perlu menghantuk-hantuk’kan kepala di dinding kerana mengeluarkan idea seperti itu. Ramai yang memuji iklan ini mungkin dek kerana gelagat dua kanak-kanak itu dan ramai juga yang mengutuk. Masuk saja di link Youtube ini http://www.youtube.com/watch?v=ZTJBnlk1TQw, dan kalian lihat’lah sendiri. Aku tak mahu berbicara lebih-lebih di sini. Pada pendapat aku, ini adalah iklan dari Petronas yang paling buruk dalam sejarah pengiklanan’nya. Mungkin dari segi mesej yang ingin disampaikan.

Download Iklan Ini. Right Click di sini.
– right click dan save link as. Sila rename file ini kemudian tambahkan .flv di belakang
– Buka menggunakan flvplayer atau GOM Player. Jika tiada, sila download di sini.

Posted on 8 September '07 by , under Hiburan, Religion. 51 Comments.

STAR CELEB – YOUR ROAD TO STARDOM!

starceleb.jpg

WANNA BE A STAR CELEBRITY, STAR HOST, BRAND AMBASSADOR OR MODEL?
THE SEARCH IS ON!!

Hosted by celebrity model & actor Daniel Tan and celebrity model May Wan, StarCeleb from Centurise Media is a new reality show that looking for someone who is interested to become a star celebrity, model, brand embassador and host. RM50,000 is ready to split up to 2 winners and each will receives RM25,000 and will be offered one year hosting OR modeling contracts and other fabulous prizes. So ex-Limkokwing Student, what are you waiting for?

This reality show is only accept an audition from males or females aged from 18 to 30 years old and must be able to speak in English or Mandarin. The audition venue is at PARKROYAL HOTEL, Level 2 (Catleya Rooms), Jalan Sultan Ismail, K. Lumpur on June 23, 24, 30 and July 1, 2007. 60 contestants will be selected to take a part in the brand new reality show, ‘StarCeleb’.

How to Participate?
(more…)

Posted on 24 June '07 by , under Hiburan. 4 Comments.

Vince McMahon RIP. Fake or Real?

 

Khai macam tak percaya juga 11 June lalu, Mr McMahon atau nama sebenarnya Vincent Kennedy McMahon dah mati apabila kereta Limosin yang dinaikinya meletop. Tapi macam biasa la dah namanya pun World Wrestling Entertainment, ada aja idea diorang ni ntuk menaikkan populariti WWE. Tambahan plak sekarang ni macam2 jenis Wrestling ade kat TV especially TNA la yang gempak skit. Khai dulu tak minat langsung nengok WWE ni, tapi bila dah duduk hostel ni, tiap hari selasa je member ajak turun nengok WWE RAW. Khai pun layankan aje lah..

vince-mcmahon-kill_small.jpgmap_arrow_right.gifBanyak pihak yang mempertikaikan betul atau tidak yang Vince McMahon telah terbunuh dalam letupan tu ataupun itu semua hanyalah satu helah populariti dari storyline yang mereka cipta sendiri. Dulu Eddy Guererro mati tapi tak pernah tahu plak mana kubur dia. Kalau betul ianya adalah hanya satu storyline, kali ini ianya kelihatan sungguh melampau. Kalau before WWE mengundang Donald trump dan Stonecold Steve Austin bagi menaikkan kembali populariti WWE, ternyata kali ini ianya sudah agak keterlaluan. Ternyata Vince sudah agak terdesak kerana sanggup memperjudikan nyawanya sendiri. Banyak sangat bukti kereta yang meletup tu bukan kereta asal yang dinaiki Vince McMahon. Ade camera trick di situ.. Dari video YouTube yang akan y’all lihat nanti, kereta yang dinaiki Vince tidak mempunyai cermin belakang tetapi lain pula ceritanya bila kereta tu dah meletup. Magic siot.. ade cermin balik.. huhuhu…

ffwd.png Watch video on Youtube sessions.png Download .flv

Pssttt: Zaman sekarang ni, orang sanggup buat apa sahaja untuk nak dapatkan duit.. Ini baru tahun 2007 kalau tahun 2020 camne la plak kan..

Posted on 22 June '07 by , under Hiburan. 8 Comments.