(Personal) Kembali Bahagia


Penat semalam tak hilang-hilang lagi. Semalam betul-betul enjoy tak ingat dunia. Semalam keluar dengan si dia dari pagi sampai ke malam. Siapa si dia? Yes, finally dah boleh cerita kisah hidup yang bahagia berbanding yang duka ketika putus cinta beberapa bulan lalu. Terima kasih atas doa dan nasihat korang semua dalam entri-entri duka sebelum ini. Bila dah bahagia balik, baca entri sedih-sedih tu rasa macam nak muntah je la pulak. hehehe.

Semalam juga buat pertama kali dalam hidup, Khai nengok dua cerita kat wayang berturut-turut dengan si dia kat Berjaya Times Square KL. Cerita pertama bertajuk “The Proposal” dan habis je cerita tu, pusing balik masuk GSC nengok “Setem”. Seriously Khai baru dapat nengok setem ni. Dah 4 kali booking tiket tapi kali ni baru dapat nengok pun. Dan dua-dua cerita tersebut memang boleh dimasukkan dalam senarai cerita-cerita terhebat tahun ini yang wajib ditonton. Untuk yang belum nengok, Justin Timberlake (siapa dah nengok Setem tahu la apa yang Justin Timberlake nye. Hehe)

Sehingga saat entri ini ditulis, Oh! Artis masih belum ok jugak. Pihak hosting kata, diorang tengah setup satu server baru untuk Oh! Artis dan mengambil masa sehari dua. Kata mereka malam ini akan kembali seperti sedia-kala. Semalam dengan blog ni, Oh! Tidak dan semuanya pun sekali pun down dalam hari yang sama. Sebab tu la nengok wayang sampai dua cerita berturut-turut. Hehehe. Apapapun Fivio Hosting, Ganbatte! (sebut: gan-bat-te).

Khai juga mungkin akan ber-blog dengan sebuah laptop baru beberapa hari lagi. Nantikan kemunculan artikel mengenai laptop baru. Laptop ape? Hurm, apa-apa sahaja asalkan bukan Acer. Kalau korang guna Acer, jangan marah Khai ya kerana bagi Khai, semua laptop Acer hanya sebuah sampah yang murah. Kenapa sampah? google it folks dan ianya adalah pendapat peribadi Khai. Lain orang lain pendapat. Compaq jauh lebih better dari Acer sebenarnya. Tak caya juga sila tanya tokey kedai kat Lowyat.

Kepada si dia yang membaca blog ini, thanks for everything. Kalau Khai sebut nama dia kat sini, semua akan terkejut. Hehehe. Itu sahaja personal entri yang ringkas dalam kategori “hidup Khai” hari ini. Kepada cucu-cucu atok, Atok tengah bahagia sekarang. Hanya Tuhan yang tahu.

Ditulis pada 8:44 PM 14 August '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 551 views | Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , ,


RSS feed | Trackback URI

124 Comments »

Comment by zool
2009-08-14 20:48:57

Patutlah aku buka ohartis tak keluau apa yang sepatutnya..
Eh aku pengkomen pertama ke?? Caiyoklah pada aku..

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:06:29

huhu.. sedih gak bila OA down lama2 ni.. takpelah, kesusahan hari ini demi kebaikkan di masa hadapan. Hehehe. x gitu zool..

..
Comment by Kreuger
2009-08-16 00:51:46

lepas ni semua entri suke-suki
cintan-cintan.. jiwang jiwang ar.. hehehe~ :aie:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by kaela
2009-08-14 20:56:45

selamat berbahagia.. best tgk org lain bahagia.. congrates2
kpd si dia, jaga khai baik2 x smpai ade lg entri 1 thn yg lalu, 2 thn yg lalu..hehehhe. gud luck khai :8

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:11:12

thanks kaela.. kebahagian bila dikongsi bersama, mungkin akan membahagiakan orang lain.. orang kata la. hehe..

..
Comment by Dwi_Chenta
2009-08-15 12:21:41

uhuhuhu…ku pun mahu bahagia…
p tak pe
ku nk buktikan tanpa lelaki…
ku bisa berjaya pai masuk s.kabo cete sal kejayaan
hahahaha ๐Ÿ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-08-15 16:37:30

Betul la tu, Khai. Bahagia aku dengar ko dah bahagia. ๐Ÿ˜€ Gambatte ne…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-08-14 20:57:04

kuar ngan sape? lalalala…~ hehe.. ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Luth Textile
2009-08-14 20:57:24

bahagia ok la bro.. sedih sama2, gembira sama2.. manusia nih hidop mcm roda, ada kala naik atas, ada kala turun bawah. acer? aku tak minat..

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:13:41

itulah. Dulu aku fikir, bahagia takkan ada.. rupanya aku silap.. Harap sesiapa yg ada masalah macam khai dulu, byk2kan bersabar.. itu je..

..
Comment by casper
2009-08-15 00:32:13

ha…cam nie la khai…
sepanjang2 baca entri nie sy dok senyum jea…
sy lak tumpang bahagia…
nway…tahniah yea…
harap2 bahagia sntiasa2…aminn…

1 lagi…sy guna acer…
walaupun ape pun org kate pasal acer…i tetap syok kat acer…hehee…dgn erti kate lain…dah suke ape org kate dh xkira dh…hehee ๐Ÿ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-15 03:01:54

thakns casper… cute nye dia.. lalala…

anyway jgn marah ek pasal acer tu.. laptop apa pun sebenarnya, terpulang pada tuan dia juga sejauh mana kesedaran nak jaga laptop sampai superb..

 
 
 
 
Comment by AMR
2009-08-14 20:57:41

nape blog ni takleh buka semalam?
khai kini kembali bahagia..
sebelum ni bahagia ke?

..
 
Comment by Ikhwan
2009-08-14 20:58:30

patut la nk sent email kt hoi@ohartis.com pon tak dpt..

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:09:48

OMG.. aku lupa perkara ni.. kepada anda yg menghantar email kepada hoi[at]ohartis.com tu, harap2 dapat la di-4wd kan ke khaixy[at]gmail.com

..
 
Comment by Taufik SM
2009-08-16 15:18:54

ala kalu susah sangat , hantar je kat taufiksm@taufiksm.com hehe ๐Ÿ˜€

..
 
 
Comment by hire4bullet
2009-08-14 20:59:47

salamx bro!!

skrg nie pun tgh pkai ntebook bru gak, acer aspire 4736.
memula nk cri ntebook dell studio / vostro, tp ntah cmner lak stok bleh hbis…(pelik btol). at last aspire 4736 nie laa pilihan terakhir bagiku..

Alhamdulillah, performance ntebook nie ckup baek (mungkin sebab baru kot….). Insya-Allah, dalam 2 tahun lagie nak dpatkan notebook idaman, Dell Studio!!

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:19:09

salam bro..

untuk pengguna yg pro, rasanya takde masalah nak guna acer pun since dia pandai jaga/customize laptop tu sehabis baik. Tapi ada masalah lah bila digunakan pengguna lasak yg x reti jaga pc.

Dulu masa khai study, byk laptop yang dihantar kat Khai suruh betulkan, kebanyakkan’nya acer.. selalu sgt ada masalah hardware. Speaker dia ntah kenapa dari dulu sampai sekaran, mmg slow compare dgn yg paling cikai pun, compaq la. tul tak?

Dell Studio tu sangat kool. Rugi la bro.. nape x survey tempat lain. Kalau Khai cari sampai jumpa. Hehe..

..
Comment by hire4bullet
2009-08-14 21:34:25

diakui, mse duk kt desaria tu, antara top 3 notebook yg dihantar adalah acer. Yang tukang hantar, memang kaki gamer, yang jenis buta protection (tak tahu apa antivirus diorang guna) dan tak kurang hebatnya, memandai buat setting system (konon kool…).

Bukan x nak survey tmpat laen, dh mmg t’desak pun nk gunanya, naseb baek laa ntebook ada PowerSmart, kalau tak….

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-15 03:03:52

eh eh… desaria? baru tahu budak limkokwing rupanya u ni.. hehe…

 
 
 
 
Comment by hanc
2009-08-14 21:01:13

Cewahh~~~ Bro dah bHagia~~ Alhamdulilah~~
that Good bRo~

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:20:17

Thanks Hanc.. hehehe ๐Ÿ˜€

..
 
 
Comment by Kill-Vearn
2009-08-14 21:05:33

hoho.. topo ada awek baru ko pon ada.. adoi amenda la awek baru tu.. mcm bukan pompuan aje.. hahaa.. kalo betoi la moga berbahagia beb..

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:20:58

pompuan la.. ingat aku gay macam ko? hehehe :bloody:

..
Comment by Taufik SM
2009-08-16 15:17:45

Just don’t be late !!! hehehe ๐Ÿ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by PaaN
2009-08-14 21:06:30

Yeyeh! Haha. Nur Kasih kan? Kehkeh

..
 
Comment by hanc
2009-08-14 21:07:33

hanc akan nanti kan~~ sape kah wanita bertuah tu~~ orite bRo~~

Happy2 la selalu na~~

Dah happy tu jan lupe oRAng laK~~ hehehe~~

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-08-14 21:09:14

ko mesti angkat dell kan?
aku dapat rasa.
hahah!

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:23:53

jeng jeng jeng.. hehee..

rasanya la kot.. dua je brand yg cool dan termampu..

tak HP mesti Dell.. ๐Ÿ™‚

..
 
 
Comment by aidaa N.
2009-08-14 21:11:17

alaa, khai ni ~
bgtau laa siapa org tu ? ๐Ÿ™‚

anyway, apa jwpn yg teka-teki gerabak apa ntah ?

..
Comment by Khai
2009-08-14 21:31:43

teka teki rabak lah.. hehehe.. gerabak tu keretapi.. ๐Ÿ™‚

hurm.. jawapan? cuba baca komen2 yg ada tu.. semua tu jawapan. ada yg betul n tidak..

Khai tak tahu semua jawapan tu.. sebab tu khai tanya korang..

..
 
 
Comment by aQei
2009-08-14 21:25:37

waaaa…sapekah gadis bertuah itu??
nway, happy for u… :love:
bak kate org hidop msti diteruskn..
brg yg lps jgn dikenang..hohho ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by awekz78
2009-08-14 21:49:15

aikkk…..khai dah ade pengganti??? akak lum ada lagi ni, mana aci….huhuhuhuhu…. =(

..
 
Comment by belalang
2009-08-14 21:50:30

ha3… bhgia… moshi2… he3
wah.. bestnya.. so terpaksalah bllg kuakan khai dr senarai “SINGlE MALE 09”.. ha3…
dah x single dah…
tu ar.. sape kater bhgia susah nk crik??? he3 :beurk:

..
 
Comment by Rjuna
2009-08-14 22:00:41

Siapa Khai? yang pasti bukan Nieza la kan, bila nak perkenal sama kitorang, letak gambar kat fesbuk ke, kitorang nak kenal gak

weh ads apa yg ko pasang atas tu, story ler

..
Comment by Khai
2009-08-15 03:13:27

hurmm.. biarlah rahsia bro.. hehehe..

ads atas tu dari innity.. try la sign up ngan diorang. kalau approve, lebih berbaloi dari Nuffnang.. InsyaAllah..

..
 
 
Comment by hana
2009-08-14 22:33:29

congratz~ rase hepi gak bile khai hepi.. huhu ๐Ÿ™‚

p/s-juz dun be late!

..
 
Comment by shieda
2009-08-14 22:37:06

fuiyoo..
khai dh ade gf bru..
jgn nieza dh la ek..
apepun..
smege berbhgia dismpg si dia..
ktorg akan sntiase support khai..

..
 
Comment by Precious
2009-08-14 22:43:01

Saspen lak yer … Sape lah si dia tu …
Asal ko bahagia!

..
 
Comment by Ann
2009-08-14 23:32:23

semoga berbahgia….

..
 
Comment by mat
2009-08-14 23:35:51

acer rawksss ha ha ha…

sori khai ๐Ÿ˜›

jks jks :p

..
 
Comment by fifie ierina
2009-08-14 23:43:45

salam…

wah, tahniah sebab da ade seseorang
yg baik dalam hidup awak…

semoga berbahagia selalu pak cik.. kami
akan selalu doakan yg terbaik… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by titan
2009-08-14 23:59:37

aku nak tahu sapa si dia tu..

..
Comment by Dwi_Chenta
2009-08-15 12:36:30

sape???

..
 
 
Comment by d|n
2009-08-15 00:01:58

waa..da kembali bekeluarge ke??hehe ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by LiM
2009-08-15 00:14:35

khai,,ahahh aku pn gn acer,
mmg budget dh tanak gn,
tp sbb dh tdesak sgt n performance 4736 neh cambest (bak kate hire4bullet)-so gune gak laa wat kali kedua =(
mmg x bole gune lasak lah – cpt jahanam :aie:
tggu kaye d mase dpn, nk gune apple plak-cet :bloody:

..
 
Comment by Richie
2009-08-15 00:32:35

haha.. awek biar seribu, isteri biar satu bang ๐Ÿ˜›

..
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-08-15 00:43:29

selamat berbahagia kembali dan semoga berbahagia utk selama’nya ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Faeiz
2009-08-15 00:47:39

Dan dua-dua cerita tersebut memang boleh dimasukkan dalam senarai cerita-cerita terhebat tahun ini yang wajib “ditontot”.

Ditontot tu typo error ataupun singkatan dari tonton bontot? :love:

..
Comment by fifie ierina
2009-08-15 09:31:59

hahaha, aduyai.. pak cik, cepat betulkan! :bloody:

..
Comment by Faeiz
2009-08-16 00:28:32

khai dah betulkan pagi tadi.hehe. tapi no komen dari dia.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ejardkethot
2009-08-15 01:43:15

haish…sapa si dia ni? pehh…dh tgk setem ka….jeles. jeles..

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:48:21

finally.. ehehe… best setem ni.. juz dun be late..

..
 
 
Comment by hazim
2009-08-15 02:05:54

wei khai aku agak terasa gak la
ko ckp laptop aser nie sampah.
coz aku pkai laptop acer gak.
hehe…..apa2 pon aku happy laptop nie. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by gadismerahjambu
2009-08-15 02:13:28

sape ckap bhagia tu susah d crik???
kalu btul cara nye dan kena pd gaya nye,insyaAllah bhagia tu pasti akn dtg jgak
ok khai,smga yg kali ni adlh plihan yg pling tepat ye
wlpn sape pun si dia tu hrp2 khai dan si dia akn sntiasa bhagia

smga ‘bunga’ yg kali ini akn kekal mekar dan harum sntiasa d taman hati khai…

slmt b’bhgia utk dri sndri jgak,hehe…
agaknye bln ni mmg bln yg m,bhgiakn sume org kot…hehe

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:49:33

thanks gadis merah jambu.. insyaAllah kalau ada jodoh xkan ke mana..bak kata komen korang dalam artikel2 dulu tu la. Hehehe..

..
 
 
Comment by x-po
2009-08-15 02:19:28

hoho sapekah gerangan si dia tu ek? adakah seorang blogger? jom kita terjah

..
Comment by Taufik SM
2009-08-16 15:20:26

terjah jgn x terjah ….. :-[)

..
 
 
Comment by ketuk_angel
2009-08-15 02:24:30

wah wah wah…. entry berbahgia nampak…
aku doakan agar nko berbahgia dengan si dia…
agaknyer sapa lah anak bertuah tu yer….

p/s aku pon tngah dilamun cinta buat ketiga kalinya… ahaks
harap2 yang nih last ar n jd is3 aku yg sah… serik dah bercinta… jiwa bagai dicarik2 belati… pastu kena simbah dengan air limau…. perhhhh

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:52:42

pergh.. sakit gila..hehehe..

thanks bro.. slamat berbahagia juga untuk kamo..

..
 
 
Comment by Ezad
2009-08-15 03:17:39

Baguslah khai oi.. dah ok kembali bahagia….:)

dh ad tman baru ke.. atau dh balik kat taman lame…8)

ape pun ak d0akn ko bahagia.. walau pep0n ko buat… ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by tehsafiah
2009-08-15 03:27:20

akulah gadis itu
wawawawa

neway khai tahniah banyak18x
semoga khai lebih matang dalam hubungan kali ini
cepat2 la bgtau siapa kah gadis bertuah itu
kami tak sabar nak tau ni

teh: khai..kenapa gamba2 yang khai amek cam lawa je ek
kamu pakai kamera ape ๐Ÿ˜€

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:54:17

takkan diberitahu melainkan kalau khai dah nak nikah nanti.. hehehe..

hurmm.. dalam blog ni kebanyakkan gambar guna nokia n73.. dan gambar2 yg terkini guna nokia 5800xm. Lepas tu touch-up sikit guna photoshop..

..
Comment by Dwi_Chenta
2009-08-16 10:17:11

ALA KHAI…
huhuhuhu
gtau la sape gadis yg bertuah tue
huhuhuhu
nk tahu…nk tahu….

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by tehsafiah
2009-08-16 15:48:42

ouh…no wonder la cantik gmbrny… ๐Ÿ˜€

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Adney
2009-08-23 08:13:20

hahahahahahahahahahahahha.. teh wat lawak ek? ๐Ÿ˜€

..
 
 
Comment by niraa
2009-08-15 07:58:19

cambest je da ade seseorang
hehehehe

..
 
Comment by cewekbopot
2009-08-15 08:47:53

memang tergambar kebahagiaan khai :love:

slamat menempuh hari2 yg bahagia :beurk:

..
 
Comment by meaberry
2009-08-15 09:03:15

yeay khai dah ade gf baru… hee hee heee
ni mesti hari2 boleh senyum sorang2 kan?
n pastu mesti die bace komen ni sambil sengih2…
hahaha

i misssss OA!!! cepat laa.. tak sabo2 nak tgk berita2 terkini kat OA… hahahaa

ha pasni dah tak bleh ngn ngorat khai dah lahhh… :bloody:

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:55:29

thanks semua..

hurm pasal Oh Artis pun, khai pun dah frust menonggeng gak ni.. Fivio cakap macam keling.. kejap kata malam nak ok, ni dah lebih 24 jam dari janji dia haram xde respon.

Sms pon pending.. sabar je la..

..
 
 
Comment by CikguLiza@ akak Qaseh
2009-08-15 09:10:46

saalam dik…wahhhhh dah bahgia ye….
hrmmm jaga ye relationships tu….kini dik kene saling menerima antara satu sama lain & jgn keras hati…..heheheheheeh

bak kata tokwan akak ……

terimalah ia seadanya n jgn ubah org kesayangan seperti yg kita kehendaki……..

chaiyuk KHAI…..teruskan hidupmu……..wahhhhhhh emo lak..hik2 ๐Ÿ™‚

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:56:48

terima kasih kak….

Sekarang khai tahu untuk cintai orang yang mencintai kita. bukan mencintai orang yang kita cintai.. ๐Ÿ™‚

..
 
 
Comment by fira
2009-08-15 10:21:05

wah khai
pagi bgn tido bace blog ni da wat org sengih2
glad to hear dat.
๐Ÿ™‚
xkesahla ko nak rahsia kan, x sume bende bleh share2 kat public kan. hehehe.
pape pon.hope c dia tu bukan yg lama la..netau korang smula balik.
wat penat je laaa ktorang bebel2 bg nasihat. da mcm siram air sebaldi atas atap. :o:

kalo da kembali bahagia..bleh laaa delete ayat belah kanan ni
” cintaku tertinggal d cyber”,,muehehehe..

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:57:39

hahaha…. thanks fira.. hurm, cintaku teringgal di cyberjaya tu bukan cinta dgn manusia je, tapi cinta dgn macam-macam perkara. Kenangan yg penuh dengan kemanisan di sana..

..
Comment by Dwi_Chenta
2009-08-16 10:20:41

kang t jeles plak awek bru khai…
๐Ÿ˜€

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fizie
2009-08-15 10:37:45

pasal laptop.. aku pakai acer.. huhu.. tu je yang mampu dibeli. =(

..
Comment by wan
2009-08-15 19:54:47

x perlu malu dgn brand ko pakai..yang penting cara kita jaga n guna la sebaik mungkin…

..
 
 
Comment by pjan
2009-08-15 10:37:57

haa bagus..ko takyah dok bercinta lama…ko masuk minang then tetapkan tarikh nikah terus..duit dah ada..kang bercinta lama2 frust menonggeng lak…meluat aku hahahaha

jadilah seperti abang ko ni..happy setiap hari ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by Eriyza
2009-08-15 11:04:35

Khai dah kembali senyum. ๐Ÿ˜Ž

..
 
Comment by Fahmishah
2009-08-15 11:48:10

Woah! Tahniah Khai.
Aku dah lama tak jejak ke wayang. rasa sibuk sangat.

..
 
Comment by safar
2009-08-15 11:49:24

awek baru nak dikata.boleh tersenyum sampai ke siku.

..
 
Comment by hytiq
2009-08-15 13:21:15

:o: waaaaaa!!!
omedeto,Khai-chan!
hontoni omedeto..!

akhirnye..
best gler!!cm da lme xde entry yg happy gler cmni.
2 r..sllu sgt bt entry sdey r,smpti r,tah pape g tah..
ops..sory..eh,tpi btol pe??
kn,kn,kn??ngaku jela..hee ๐Ÿ™‚

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:59:04

itu dinamakan entri melayan jiwa. Kalau rasa x leh nak lepas kat sapa-sapa, kita lepas je la kat blog.. hehehe..

thanks hytiq

..
 
 
Comment by YaNa
2009-08-15 13:58:29

suspen lak sape awek khai nie..
nieza ker?
atau klon nieza?
hoho..khai… sape? kenalkan…
walau sape pun pilihan khai..
kami tumpang gembira klo khai gembira..

..
 
Comment by submodalities
2009-08-15 16:41:34

Aku guna acer dah 7 thn still elok lg pun. Dahla dulu2 harga acer ni 5k, memang berbaloi la.

..
 
Comment by cute_tereterebuzzu
2009-08-15 17:50:20

tahniah khai….

tapi cam cepat je dpt pengganti…

tak de peluang la cam ni…hehehe

anyway i tumpang gembira…

:love:

..
 
Comment by fakri
2009-08-15 17:50:58

die ade adek pempuan x?lalalala ๐Ÿ™‚

..
 
2009-08-15 18:26:54

dh alang2,
bek ko angkut Alienware M17x..
puas hati ๐Ÿ™‚
$1,799 jer (sila jgn tukar ke RM..hehe)

ku bkn ckp ksong,
dh booked pn kt mmbr yg stdy di london..
mggu dpn dia balik M’sia..
yeay! :love:

..
 
Comment by wan
2009-08-15 18:53:24

kalo yer pon mampu beli laptop yang mahal bro, tak kira la HP ke Dell ke, jangan la hina apa yang org lain mampu miliki..terok sgt ke Acer tue..ko dah mengeluarkn ayat paling tak boleh blah, ko punyer follower blog..ko tau ke bape banyak yang pakai acer..bagi aku nak bgtau something brg ke brand pape yang kita minat tak salah, tapi cuba ubah mentaliti supaya tak kondem pape brg yang bukan pilihan kita..apa yang kita suka, tak semestinya kita dapat..aku tau ko memang banyak duit, dan acer memang ko tak pandang, tapi belum tentu yang ko nikmati skrg dpat benda sama kt keturunan ko..pkir2 la bro…cakap pakai akal bukan emosi n nafsu semata – mata…cuba ko g campus ( especially ipta ), ko rasa2 budak2 yg x bape nak berduit nie apa laptop pilhan yang diorg ada..tau la ko blaja lim kok wing, keliling anak org2 kaya…salam

..
Comment by Khai
2009-08-15 19:45:56

xyah nak emo emo.. kan dah cakap personal opinion je.. terpulang la pada diri masing-masing. Harga acer ngan compaq lebih kurang je.. takde yg bezakan mampu dgn x mampu.. yg membezakan-nya samaada buat research before beli, atau main belasah je beli…

takde kaitan dgn mentaliti pun perkara macam ni.. sigh~ ๐Ÿ™‚

..
Comment by wan
2009-08-15 19:51:02

abis nape ko ckp acer mcm sampah..nape x cakap dell cm sampah, nape x ckp compaq cm sampah..pe motif ko ckp sebenarnyer…ko nk tunjuk ko terlebih mampu ke aper??

berselisih pendapat x semesti nyer salah kn… :[

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-08-15 20:01:15

mmg aku rasa acer tu sampah.. salah ke? kalau anda rasa acer tu ok dan sayg gila-gila, no problem.. itu dipanggil – “personal opinion”.. dan ianya tak menunjukkan apa-apa pun..

Cheers.. :8

 
Comment by wan
2009-08-15 20:58:54

bgus la, aku doa kn ko suatu ari nnti….rse pe yg aku rase…

 
Comment by Khai
2009-08-15 21:34:03

sorry la kalau kamu ada share dalam saham acer tu.. kalau kenyataan tu membuatkan penjualan acer turun mendadak.. heheh…

 
Comment by wan
2009-08-15 22:39:59

byk la ko khai, ko pkir ayt ko byk power…haha…aku x main la saham2 cm tue..pedulik aper aku turun ke tak…

 
Comment by Khai
2009-08-15 22:50:01

ooh.. bagus la macam tu… ๐Ÿ˜‰

 
Comment by wan
2009-08-15 23:52:17

review la pasal game2 pulak…aku tgh gler main CSI game nie..nak tau jugak ko minat cam ner, aku ade bc ari tue ko layan sims kn..ko usha game2 kt mne ek

 
Comment by Khai
2009-08-16 00:35:50

galaxy ampang..

 
Comment by misseda
2009-08-16 14:24:33

kutuk acer ek…
kutuk, jgn xkutukkacer mmg hampes…
br pakai lcd monitot 19′ xsampai 1 buln..da wat hal..screen jd separuh..
skang bile _ pc lg…da xpandang acer…bl HP compaq laks..rege pon jauh lbh murah.lalalallaalala

 
 
 
 
Comment by ikanstim
2009-08-15 19:00:59

kehadapan si dia khai yg current ni. berbahagia la dengan khai dan jgn buat hal.silap2 satu malaysia tau ko buat hal. haha
susah jgk bercinta dengan blogger femes nih :bloody:

..
 
Comment by shutitup
2009-08-15 19:32:02

sekarang laptop acer dah makin OK kualitinya kalau compare dengan keluaran dulu-dulu punya sekitar 2005. masa time tu memang kualitinya teruk.

aku ada pengalaman handle laptop acer ni. baru-baru ni aku baru jea troubleshoot laptop acer yang terkini, OK jea. takde masalah nak cari driver dan lain-lain. kalau acer sekitar 2005 dulu agak payah nak cari drivernya. aku cakap ni pun based on pengalaman aku as TS selama 6 tahun. antara jenis laptop aku dah handle setakat ni acer, compaq, HP, asus, toshiba, dell.

aku sendiri pun guna laptop compaq v3000. apa-apa pun, tak kira betapa mahalnya kalau beli laptop tu yang amat2 penting sekali adalah kena rajin maintenance. kalau jenis yang suka guna kasar dan malas nak maintenance pun tak guna gak kalau beli laptop mahal ni.

..
Comment by wan
2009-08-15 19:53:06

btul2x..aku setuju…cara kita maintain yg 1st kena jelaskn..bukan berlagak dengan brand… 8)

..
 
 
Comment by Faer
2009-08-15 19:40:46

Quote:Bila dah bahagia balik, baca entri sedih-sedih tu rasa macam nak muntah je la pulak.

Ey lek r, jgn muntah2, gross =p Jdkan pendoman n teladan ^_^

..
 
Comment by Aby RAd
2009-08-15 19:41:07

waaa…khai pun dah bhgia skrg..
aku plak xlama lg ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by lixdo
2009-08-15 20:25:41

bila ohartis nak up. aku nak suruh wartawan ohartis sekondeng ko khai, kasi taruk frontpage oh artis khai keluar dgn sapa.. .
8) 8)

..
 
Comment by Faisal Reza
2009-08-15 21:15:01

Wei, tunjuk la skali gambar ehem2 ko yg baru tu, ๐Ÿ™‚

..
Comment by Khai
2009-08-15 21:44:53

uiks mana leh… nanti kuar ohartis.. hahaha.. awek ku artis dow.. hahaha

..
 
 
Comment by iZwaN
2009-08-15 21:20:15

Khai dh ada awek baru??
wow…tahniah2…hehee…
moga berbahagia selalu yer khai…

..
 
Comment by megat
2009-08-15 22:18:26

wah kelihatan ceria pada entri kali ini. yalah sebab kau sendiri kau ceria he3.

acer? aku sendiri guna laptop acer. itu pun sebab aku pernah bekerja dengan acer sebagai engineer disana. itu pun beli sebab staff price yang reject pula tu. murah gila.

klu ko tanya aku, memang aku akui acer memang sampah! ha3.

..
 
Comment by sis
2009-08-16 00:20:23

as said to u earlier, jodoh tu rahsia Allah. redha & bersabar-insyaAllah blsnnya tak terhingga. Tak salah frust sbb kita pun manusia biasa (sis pun mcm tu gk-haha. entri sis kadang2 lg poyo!), cuma jgn smpi lupa Tuhan. Kekecewaan sbnrnya membina kekuatan. Alhamdulillah, cerita baru lebih baik bukan? Sis doakan, insyaAllah. ๐Ÿ˜€

Oh ya, Khai beli la Mac-senang sis nk tanya apa2 klu mac sis probelm. hehe~

..
 
Comment by zaki
2009-08-16 10:46:54

tahniah la bro kalau da kembali bahgia…
aku pun insyallah kembali bahgian ni.. hehehhe
cuma tunggu masa dan saat yang sesuai utk aku wat entri kat blog aku nanti… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by misseda
2009-08-16 12:10:47

Congrate tu dak Khai..semoga akan bahagia hingga ke jinjang pelamen (melampau x komen aku neh?..ahaha ๐Ÿ™‚ )…InsyaAllah…

p/s : sape kah gadis misteri itu??…bagitau la Khai.hahah

..
 
Comment by h3r0
2009-08-16 17:35:20

Tahniah khai…
xde dah la, yg sedih2 kat blog nie nnti..
he he he…

..
 
Comment by Nelder
2009-08-16 19:43:02

saya pengguna Laptop Acer..tapi acer memang betul lah..banyak problem,tak salah lah kalau khai kutuk laptop acer teruk macam sampah murah..huhuhu

..
 
Comment by flame
2009-08-16 22:32:06

wahaha… dah epy nampak.
just nak ingatkan satu je, jangan terlalu obses(betul ke penggunaan bahase aku ni??..hehe) sangat cam dulu. Nanti background web ni ada keluar perkataan “aiskrim McD” cam dulu.. wakaka

p/s: pasal acer plak, memang ade betul nye, tapi sebenarnye cara jaga+cara pilih 60% n 40% quality..just my 2.45cent.. ๐Ÿ˜€

..
 
Comment by miss madiey`
2009-08-16 22:36:03

owh, khai da ade sum1 new la…

bile nk ade sumthink2 neh…

tepek la pic die, khai… 8) ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by blowie
2009-08-16 23:48:46

ada orang dah ade sinar hidup baruuu,pheeewit ๐Ÿ˜›

..
 
Comment by MiLza_gaDis ciNta
2009-08-18 08:35:17

Sklug thniah tuk bro khai..
arap mnepati trget la cm y dkehendaki :love:
y b’tdugkn..???

kn dh ckp..
ALLAH dh gnti ngan pelangi indah
mg bhgia mngiringi stiap lgkhmu..
amin3 ๐Ÿ˜‰

slalu kutuk acer
pdhal x pndai jg.. ๐Ÿ˜
x leh wat calon suami lau acer pn x leh jg
cmne nk jg driku n ank2 ๐Ÿ™‚
y pntg diriku bhgia mlyari bhtera maya dgn kekasihku
acer 4530 :love: :love:

..
 
Comment by safar
2009-08-18 21:42:33

Janji khai sekarang gembira.tak macam artikel yang
lepas.Ohartis biarkan berehat dulu.tenangkan fikiran
dengan dunia sebenar.

..
 
Comment by neyra
2009-08-19 11:57:38

semoga berbahagia ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by ::lil::
2009-08-19 15:31:06

sy jeles ngn gal itu.sy cemburu ngn gal itu.sy iri hati ngn gal itu.
congrates n happy ending ok.. ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by pat
2009-08-20 14:34:35

sape awek ko khai…..sampai ati kat aku pon nanak bg tawu….
huwaaaaaa….

..
 
Comment by Dwi_Chenta
2009-08-20 16:46:41

wah khai…t the next entry
gytau ea sape gerangan gadis bertuah tue
hehehe…tumpg gembira ngn khai ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by boduck sengal
2009-08-31 06:24:51

hahahahah ske u….. ๐Ÿ™‚

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post