Happy Birthday Julia Elisha Sofea – 5 Tahun

1,059 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Entri khas untuk insan bernama Julia Elisha Sofea. Semalam satu hari berpisah dengan awek. Laptop’lah siapa lagi. Apesal? Ntah saje suka-suka. Tak boleh? Hehehe. Tak la, semalam pergi celebrate birthday party anak saudara yang ke-5 kat Desa Pandan. Selamat Hari Jadi buat Julia Elisha Sofea. Dah 5 tahun dah anak saudara Khai yang ke-4 ni. Ingat lagi dulu kecik je dia sampai Khai nak dukong pun takut terpatah tulang budak tu. Maklumlah orang takde adik ni, memang surrender awal kalau suruh dukong budak kecik. Sekarang ni bila dia dah besar, pun Khai surrender nak dukong takut tulang Khai pulak yang patah nanti. Hehehe.


Elisha masa umur 1 tahun.


Elisha masa umur 2 tahun.


Elisha dengan Kak Shahs dan Am (Drummer Hujan) masa umur 3 tahun.

Kat bawah ni pula gambar birthday girl yang terkini. Dah 5 tahun pun usianya. Khai rasa umur 5 tahun memang dah agak besar lah sebab Khai sendiri masih ingat kenangan-kenangan masa Khai umur 5 tahun dulu. Bukan semua tapi gambaran tu masih ada. Korang boleh ingat lagi kisah korang masa umur 5 tahun dulu? Kalau tak ingat memang lemah ingatan atau mungkin, takde ape yang menarik la kot masa korang kecik dulu. Jangan marah haa.. hehe..

Semalam, pukul 3 petang, Khai dengan dua orang member dah gerak dari Bangsar ke Ampang. Jalan punyalah jem lagi-lagi depan Puduraya tu. Puduraya yang mati segan hidup tak mahu. Datuk Najib, tolonglah runtuhkan je Puduraya yang kotor tu pindahkan tempat lain. Kasi clear tempat tu dari anasir-anasir jenayah pelbagai kat kawasan tu. Anak dara kalau pukul 2 3 pagi lalu kawasan tu, kalau tak kene rogol, at least kene ragut dah jadi perkara biasa. Jangan kata anak dara, yang lelaki ni pun tak berani nak jalan sorang. Sekarang ni kan zaman lelaki rogol lelaki. Seram seh! Hehehe. Malu gila pulak bila nampak pelancong asing lalu-lalang kat Pudu tu. Apa la yang ada dalam hati diorang time tu agaknya.

Berbalik pada cerita hari jadi ni, sampai je party dah nak mula. Dimulakan dengan bacaan doa beramai-ramai khas buat Elisha. Dan disebabkan kek lambat sampai, kitorang belasah dulu roti jala, laksa, ayam percik dan macam-macam desert. Tak berapa nak kenyang la tapi nak tambah dah tak boleh. Kasi chance tetamu undangan yang lain.

Lepas tu kek Power Puff Girls si Elisha pun sampai. Nyanyi lagu hari jadi untuk dia. Lepas habis makan kek pulak, macam biasalah, tiap-tiap tahun sure ada sukaneka punya. Budak-budak je la yang join. Kita yang dah tua-tua ni, nengok je la gelagat budak-budak. Memang lawak guling-guling. Hehehe. Habis game, ada cabutan bertuah dan pertandingan teka gula-gula. Nak masuk teka gula-gula ni kene bayar singgit. Akhirnya ada sorang budak kecik dapat teka betul. Dapat la dia semua duit penyertaan tadi. Kempunan den nak menang. Hahaha!


Lagu Selamat Hari Jadi disumbangkan dengan sumbangnya oleh jemputan.


Sukaneka untuk budak-budak kecik yang comel-comel belaka.


Muka masing-masing macam nak nangis. Cuak la tu.


Tiga jejaka terhangat di pasar malam. Hehehe. Jangan tanya sape yang kena blur tu.


Semasa pengumuman cabutan bertuah dan teka gula-gula diumumkan.

Party habis lebih kurang 6 petang. Tapi Khai lepak lagi sampai pukul 11 malam baru balik. Iyalah, bukan selalu dapat lepak-lepak dengan family dah macam dulu. Masing-masing dah busy sekarang ni. Mak Khai pun datang semalam. Dapat la lepas rindu kat mak. Anak emak la katakan. Hehe.

Apa yang terkesan sikit semalam, Elisha tanya Khai – “Paksu, kak Nieza mana Paksu?“… Khai jawab – “Kak Nieza? Kak Nieza demam la Eisya. Nanti esok dia datang jumpa Eisya..“.. Memang tiap-tiap tahun ada Nieza masa birthday party budak Elisha ni. Boleh nengok entri Hari Jadi Elisha yang ke-3 (2007) dan yang ke-4 (2008). Tahun ni dia takde. Nanti Elisha dah sekolah bila masuk blog Paksu ni, tahu la kenapa Kak Nieza tak datang.

Anyway, selamat hari jadi, Julia Elisha Sofea binti Suhaily. Semoga menjadi anak yang solehah di masa akan datang. Sama seperti doa yang dibacakan sebelum party bermula. InsyaAllah. Elisha dah ada adik sekarang ni. Muhammad Mikyle Haikal yang dah 6 bulan pun. Muka memang sebijik macam Elisha masa kecik-kecik dulu. Adik beradik la katakan ye tak? Hehehe. Elisha Dah tak boleh nak manja-manja sangat macam dulu dah. Hehehe. Walau apapun, Paksu sayang Elisha.

Pssttt: Paksu lupa siot nak kasi hadiah. Haha. Sebab tahun-tahun lepas pokai je sebab student lagi + ada awek. Nanti ada masa paksu beli hadiah ek? Hahaha!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 10:35 am 10 August '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,059 views
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , ,


RSS feed | Trackback URI

61 Comments »

Comment by hazwan
2009-08-10 10:39:06

hepi besday!!
πŸ™‚

..
Comment by FALSAMPAH
2009-08-12 22:39:22

comelnya budak tuh

..
 
 
Comment by Afiq Danial
2009-08-10 10:49:38

comel gile anak buah kau khai..

..
Comment by Khai
2009-08-13 03:45:50

dia comel je la.. x gila.. hehehe..

..
 
 
Comment by linn
2009-08-10 10:49:55

spe yg kena blur tuh?? (nak tye jgk) hehe..happy birthday to adik yg kiut miut tu….i igt lg la kenangan mse 5thn..tp bdk kecik dulu xsme ngn dak kecik skang..

..
Comment by Daus
2009-08-10 17:26:51

Yg kena blur tu mungkin Khai kot…

..
Comment by Khai
2009-08-13 03:47:07

bukan beta la.. tapi insan yang taknak mukanya di’tayangkan di sini. nanti kantoi dgn seseorang..

(Comments wont nest below this level)
Comment by linn
2009-08-14 09:51:08

haa..dah agak bukan khai.. hv dif vision of his face..

 
Comment by gedikzz
2009-08-14 12:52:44

rambut die mcm rmbut khai tp…aiyok….sape tiru rmbut khai…haa haa…xtau… πŸ™‚

 
 
 
 
Comment by Eriyza
2009-08-10 10:53:36

Selamat ulangtahun kelima wat Elisha.
Kedekut tul Paksu Elisha ni. Hehehe!!! :p

..
Comment by Khai
2009-08-13 03:52:06

mana ada kedekut.. tapi kedekut je.. eh! lupa je.. huhu (kantoi lak)

..
 
 
Comment by niraa
2009-08-10 10:54:24

pehhh
awal2 dah cakap jgn tanye sape yg kena blur tu
mcm tahu2 je org nak tanye
hahaha

..
 
Comment by Akuro San
2009-08-10 10:59:16

haha~ ni mesti tuan punya blog nih yg muka dia kena blur tuh… takut kena kejar peminat ker?

tapikan, elisha nih comel sgt2 lah… khai, kasi lah kat saya anak buah kamu tuh… ish, rasa nak cubit jer pipi dia…

*semoga adik Elisha menjadi gadis yg solehah bila besar nanti… Amin…

..
 
Comment by jaws
2009-08-10 11:03:27

anak sedara ko ker?
hehe..
apsal ko blurkan pic ko?
camne aku nak jumpe ko..
tak kenal ko nanti..
hehe.. :o: :o:

..
Comment by Kill-Vearn
2009-08-11 01:07:16

nanti nak jumpa khai bg taw aku sbb aku taw rupa dia.. hahaha

..
Comment by Khai
2009-08-13 03:54:00

uiks.. jgn cakap ko yg selalu follow aku gi mana2 je tu.. tesco ada muka dia, mamak ada muka dia, jamban pon ada muka dia.. jgn cakap itu ko….. hehehhe..

eh jaws, kata nak turun desa pandan.. cam la jauh sangat pon desa pandan ngan pandan indah tu ha.. sebelah2 je pon…

(Comments wont nest below this level)
Comment by Kill-Vearn
2009-08-14 01:23:41

takyah follow ko ke mana2 beb.. aku just ada gambar ko.. ekeke.. tak silap aku smuanya dpt dari blog ni n google image… ke ko dah padam smua pic ko dlm ni.. ekekee.. dah lama simpan…

 
Comment by azizwan(dot)com
2009-08-14 02:07:55
 
Comment by Khai
2009-08-14 13:01:31

pge, dalam google image mustahil. aku x kisah nak show off diri kalau aku khai yg dulu.. skarang, aku khai yg wanted oleh peguam2 di malaysia.. u now why heh? heheehe..

neway azizwan.. tu gambar sapa ko sedut tu.. hahha.. aboutkhai.com tu dulu pesaing aku tu dalam google.. now justkhai dah kat atas bila korang search “khai” kat google..

Teehee!! πŸ™‚

 
 
 
 
Comment by lily
2009-08-10 11:09:47

heppy behday 2elisha..
suke glerr tgk muke dye mse umo staun…
comey!! comey!!

..
 
Comment by Putra Al-Maliki
2009-08-10 12:18:38

Aku nak amik Elisha jdi adik angkat aku boleh x Khai? Boleh kan.. πŸ˜‰

..
 
Comment by nurhafiza aisha a.k.a gadismerahjambu
2009-08-10 12:26:05

hepi b’day to elisha!!! da 5 taun ye…
eeeee…..comel nye dier ni
pic yg umo 1 taun tu tk terkata comel nye… πŸ™‚
semoga adik elisha sntiasa d rahmati Allah,
bijak cm pak su nye dn mnjdi gadis yg
solehah bla dh bsar nnti ek!!!
sedap nye kek tu…(telan liur je ler)

isk…isk…isk….kdekut nye pak su tu ye….??
cepat r gi mnta hadiah kt pak su tu..!!!! cepat!!!! πŸ™‚

..
 
Comment by taeone
2009-08-10 12:58:05

pak su abg nak hadiah gak..

..
 
Comment by misseda
2009-08-10 13:16:27

cutenyer…tu yg mule2 kua dr mulut ni bl tgk anak sdare dak khai ni..(pak su die pon mst cute ni)..haha..jgn pasan k..
first heppy beday to JES..(Cantik nm tu..)..
JES ms umo 1 thn..mmg cute sesangat..tomey2.. πŸ™‚
mmg best bl der anak sdare ni kan…sy da der 3 org ank sdare sume gurlz…heheh
pic 3 jejaka tu..yg last tu mst dak Khai kan..eleh2…hihi
JES, mintak pezen ngan Pka Su..pe daa..kedekot tol..hehhe..

p/s : sila msk blog sy k…hahah

..
 
Comment by nzms_ein
2009-08-10 14:07:55

alaaa…comey nye ank sedara khai πŸ™‚
sweet sgt muka dia
happy besday to JES
smoga membesar menjadi ank yg solehah, berguna kepada keluarga, bangsa, dan negara… πŸ˜‰

* JES, pi minta hadiah yg grand2 dr paksu ye..paksu JES 2 tgh masyuk…lalalala πŸ™‚

..
 
Comment by joegrimjow
2009-08-10 14:19:41

jadilah pak su yg kaya oooh
awek ramai pon ley bagi adiah kat anak sdare
kekekee

..
 
Comment by ejardkethot
2009-08-10 14:22:08

comel nya anak buah khai!!~ πŸ˜‰
gmbo pkai spek SANGAT COMEY !!~
hepi bday adik comel [tlg smpaikan ekk] :8

..
 
Comment by LiM
2009-08-10 14:27:53

epi besdayy~
khai-kau ni mnakotkan aku je kate camneh
“Anak dara kalau pukul 2 3 pagi lalu kawasan tu, kalau tak kene rogol, at least kene ragut dah jadi perkara biasa. ”
aku pnah tau turun kt situ 2 3 pagi, alhamdulillah ok je ~
warghhh ape2 je laa πŸ™‚

..
 
Comment by mijie
2009-08-10 14:31:26

comelnya anak buah

happy birthday to julia elisha sofea, apa2 pun bapa sdara dia kaya…mesti hadiah gempak2

..
 
Comment by denaihati
2009-08-10 14:35:06

cute nya adik ni..happy birthday juga dari Uncle…

..
 
Comment by fifie ierina
2009-08-10 15:04:38

salam…

cyumel2.. my favourite picture yg pakai sunglasses tuh, cyumel + fotogenik gitu! wah, anak2 buah awak klu bsdy sgt meriah kn? perasan dr entry yg terdahulu lg.. untung budak2 zaman skg.. zaman sy umur nie dlu, rasanya ciuman kt pipi da ckup kut sbg tanda sayang dr parents.. πŸ™‚

pak su elisha nie mmg pelupa rpenye.. mmg layak la sy panggil awak pak cik.. hehehe! tentu seronok kn ramai anak buah? sy ade seorang adik sepupu yg kecik lg, cyumel.. ske sgt2 kacau die, baik je dgn sy.. sy lum ade anak buah lg, tp klu budak2 kecik ade depan mata, mmg sgt suka melayan.. small kids make my life pretty…

ok, 2 jela nk cakapkn kut.. xde idea da, hehe.. bye

..
 
Comment by Sha
2009-08-10 15:49:21

cumelnya anak syasha… opss…

i mean.. chumelnya anak buah khai πŸ™‚

..
 
Comment by idana
2009-08-10 16:55:42

epy besday to anak buah khai… elisha.. <3

Khai…. tumpang tnye desa pandan tuh kt blol J ek…

..
 
Comment by d|n
2009-08-10 17:27:20

epi besday gak..
nk tnye gak..sape yg kene blur 2??hehe

..
 
Comment by Daus
2009-08-10 17:28:52

Hepi birthday tu JES….
Semoga menjadi budak yg baek…
jgn nakal… πŸ™‚

..
 
Comment by Roslan Nazri
2009-08-10 18:14:15

haha khai aku dah usha muke ko dah..hehehe..cam jugak la..ade bran ramadan ni turun sam TT bukak pose blogger??huhu.. πŸ™‚

..
 
Comment by Roslan Nazri
2009-08-10 18:15:22

lupe nak wish hepi besday to dak comey tuh..sedare ko eh drumer tuh??hu3

..
 
Comment by wana
2009-08-10 19:20:42

khai.. dating jom…

..
 
Comment by lanunsepet
2009-08-10 20:14:57

hepi besday elisha…

jom tengok lanunnnnnn yeehaaa..

..
 
Comment by wan
2009-08-10 20:44:33

aisey tue soklan maut tue…kalo aku mau meraung tnya pasal ex-gf nie..al maklum la byk kenangan terindah dengan si dia..masa si elisha tnya mau nyer ko tersipu-sipu malu kn khai..haha..xpe2 next bday ko bwk awek baru..nnti tgk lak ape si elisha tnya..jgn di sebut nama nieza dpn awek bru sudahhh… 8)

..
 
Comment by wan
2009-08-10 20:47:15

pic yg kena blur tue most wanted kt area desa pandan..kn khai…haha

..
Comment by tehsafiah
2009-08-14 04:01:29

emmm…im wondering..camne la rupe khai
haha πŸ™‚

..
 
 
Comment by akma
2009-08-10 22:11:29

uiiii meriah tuuu sambut satu perumahan turun…
byk kos belanja tuu best2

aku tau muka kena blur tu muka ko… hahaha

..
 
Comment by weblog popular 1malaysia
2009-08-10 22:22:10

happy besday elisha.. smoga panjang umur dan stay cute… comel banget elisha nih.. huhuhu..

..
 
Comment by KampungBoy
2009-08-10 22:32:32

Comel anak buah ko khai

..
 
Comment by Kill-Vearn
2009-08-11 01:06:03

hoho.. pudu tu dah tak lama aku rasa.. dengar cite nak pindah ke bandar tasik selatan.. tak taw la aku rumors..

happy birthday pada anak buah ko khai.. moga hidupnya sentiasa ceria.. comel daknya.. erm nape la ko blurkan gambar ko tuh.. tp aku taw rupa ko ada la sket iras2 anak buah ko tuh.. ekekkee…

..
 
Comment by hazim
2009-08-11 01:12:27

apa punya paksu dah..
kodokot.
haha πŸ™‚

..
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-08-11 02:44:37

nk nyebok juga la komen. huhu..

to elisha, abg nk ucapkan hepi besday yg ke-5 tahun kat kamu. since kamu dah besar ni, jgn nakal2 yer dan always dgr ckp mak pak.. jgn ikut mcm paksu kamu tu. kecik2 lg dah pndai ber’couple siap main kawin2 lg. huhu.. apa2 pun, sorry takde hadiah. tp jgn risau sbb paksu kamu dah janji nk belikan hadiah. rasanya dia sponsor aku utk bg kamu hadiah juga kot. πŸ™‚

..
 
Comment by blowie
2009-08-12 20:41:41

ko bg je psp sbgai hadiah utk budak tuh,hahahaha

..
 
Comment by Aby RAd
2009-08-12 21:07:58

comel giler time pic dia 1 tahun. rasa nak cubit2 je

teringat gak aritu..masa diner sama2 dgn family kat luar. Tetiba abah tnya “hans ape crita skrg?”

gulp..xtau nak ckp ape..mau je ckp kitorg dah lama putus. tp aku ckp je..dia eksiden..xdpt contact dia. xtau ape crita

..
 
Comment by wan
2009-08-12 22:26:32

khai cepat la update………. =(

..
 
Comment by Mommy Lyna
2009-08-13 00:30:03

Masya Allah ur niece sgt adorable! N ramainyeee dtg birthday party! Skg birthday party dh mcm kenduri kawen ye hehe

Slamat panjang umur!

..
 
Comment by acap2405
2009-08-13 18:33:00

bile arr khai nak bubuh gambar dier nih.
.hurm..
πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

..
 
Comment by titan
2009-08-13 19:58:43

hehe..takde hadiah. camana jadi paksu ko ni..

..
 
Comment by paes
2009-08-13 20:56:10

wahh khai xngaku tu gamba die.. mcm la org xtaw, tgk pon dpt agak tu khai.. khai tinggi ooo.. 18xcm.. haaa tul kan.. aiyok kantoi.. lalala~

..
 
Comment by Ikhwan
2009-08-13 22:14:30

Selamat Hari Jadi kepada Julia Elisha Sofea binti Suhaily! 8)

..
 
Comment by RF
2009-08-14 03:47:03

Selamat Hari Lahir Julia Elisha Sofea. Untung budak nie dapat ucapan birthday setiap tahun dari pelawat just khai. Bertuah jadi anak buah khai nie. :8

P/S. apesal drummer hujan ada kat situ?

..
 
Comment by tehsafiah
2009-08-14 03:59:33

comelnya Elisha..
huhu..nak anak comel cam2 gak..
hoho.. πŸ™‚

..
 
Comment by awekz78
2009-08-14 18:26:06

comel nyer dia….same umo ngan ank saudara auntie…nurin nisrina tasneem bt ahmad azizi….happy b’sday cayang….

..
 
Comment by iZwaN
2009-08-15 21:15:09

Epi buzday elisha… πŸ™‚

..
 
Comment by Mr Shahid
2009-08-16 16:34:14

khai , am tu ape abang ipar ke biras ke besan ke ape πŸ™‚

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?