Windows Se7en Finally

1,229 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


* klik untuk saiz sebenar

Satu dunia pun dah sedia maklum yang Microsoft dah keluarkan Windows yang ke-7. Nama diberi Windows 7 atau Windows Se7en. Yang tak menyabar tu mungkin dah pakai lama sejak Microsoft release’kan versi trial dan Release to Manufacture (RTM) dulu. Tapi Khai ni kan jenis penyabar orangnya. Haha! Ni bila dah release final baru la pergi beli. Nak download kirim salam lah, malas gila!

Ramai blogger tempatan juga dah lama pakai Windows 7 ni. Khai nengok je dengan penuh jeles masing-masing membangga diri dah guna Windows 7 kat Twitter. Siot la korang! Hahaha. Khamis lepas Khai turun Galaxy Ampang untuk cari DVD Windows 7 ni. Taknak yang trial dan taknak yang RTM tapi nak yang dah final release. Alhamdulillah jumpa. Harga RM10 je. Hahaha! Crack dan activation semua berjalan lancar.

Bila orang tanya Khai, apa pendapat Khai untuk Windows Se7en ni kat Facebook, Khai akan jawab dengan penuh ringkas iaitu “Interface Vista, Performance XP”. Ringkas dan padat mungkin korang boleh gunakan jugak kalau ada member-member yang tanya.

Khai dah gunakan Windows Vista Ultimate sebelum ni lebih dua tahun jadi bila guna Windows 7 ni, takde la rasa teruja sangat. Kalau korang XP tu mungkin akan teruja la jugak + pening sikit dengan function-function baru. Tapi tak lama, sehari dua je sure dah otai, InsyaAllah.

Beberapa function terbaru yang Khai notice selepas 3 hari menggunakan Windows 7 adalah..

1. Driver!
Ini yang paling penting. Selalu sangat soal driver ni buat orang risau nak format PC. Jangan risau pasal Hardware Driver lagi bila lepas korang buat fresh OS installation. Boleh buang CD driver jauh-jauh masuk longkang. Lepas je habis setup Windows Se7en, korang run Windows Update. Kemudian Win7 korang akan carikan semua driver. Khai format’kan 4 laptop (2 Acer, 2 HP) menggunakan Windows Se7en ni dan semuanya tiada masalah driver. Complete habis dia cari.

2. Taskbar! Memang super smart.

Default Taskbar dalam Se7en ni dia akan combine dalam satu kategori. Jadi tak bersepah la taskbar korang tu. Kalau nak tukar jadi macam taskbar XP atau Vista pon boleh je juga. Memang sangat smart. Korang boleh pin dan juga unpin mana-mana apps yang korang nak.

3. Wallpaper

Kalau dalam XP, wallpaper setakat still image JPEG atau GIF. Kalau dalam Vista, dia upgrade tambah Video Wallpaper dalam Vista Extra. Dalam Se7en pulak dia tambah lagi dengan wallpaper slideshow. Means, korang boleh guna seberapa banyak gambar untuk wallpaper dan dia akan bertukar-tukar sendiri mengikut masa yang korang set. Khai saja buat animation screenshot kat atas tu sebab macam tu la wallpaper Khai ber’aksi ketika artikel ini ditulis. Tapi tak la selaju animation tu tapi akan bertukar setiap 10 saat (ini boleh set).

4. Drag n Drop dan Alt + Tab
Semua benda dah boleh drag and drop. Memang Windows 7 ni terbaik untuk touch screen PDA dan sebagainya. Dulu nak maximize atau minimize window kene tekan button sebelah pangkah (close) tu. Sekarang cuba korang drag windows yang kecik ke tempat paling atas desktop, dia terus Maximize’kan. Nak kecikkan balik drag ke bawah. Alt + Tab pun dah makin maju. Susah nak jelaskan tapi memang sangat-sangat kool. Kalau Winkey + Tab lagi la superb macam Vista.

5. Apa lagi?
Hurm, macam-macam lagi. Calculator dengan Paint pun dah upgrade. Tak simple macam dulu. Paint pun dah boleh buat shape bagai macam dalam Microsoft Word. Windows/notification sound pun ada macam-macam theme. Khai guna garden sebab nyaman je bunyi dia.

Apapun, sebab paling penting kenapa korang perlu bertukar kepada Windows Se7en ni, macam Khai cakap tadi “Interface Vista, Performance XP”. Dan janganlah ketinggalan bila orang lain dah selangkah maju setapak ke hadapan. Pilihan di tangan korang. Ayuh, dapatkan OS Se7en sekarang. Pirate ke original ke lantak korang lah. Hahaha. Kalau Khai, tak payah nak beli yang ori. Membazir. Microsoft dah cukup kaya dah pun. Jangan salahkan pembeli, salahkan polis yang buat-buat tak nampak je pasaraya macam GALAXY AMPANG tu jual cetak rompak. Padahal sebelah balai polis Ampang Jaya je. Hampeh!

Antara pendapat rakan Twitter dan Facebook:

– Win 7 auto install driver.. Combination Vista (graphic) + XP (performance).. – @kertaz
– Da best windows version ever..function pun bnyk yg mnrik. Interface die xyah ckp la..mantop.. – Alif Azran.

Siapa-siapa ada soalan atau problem pasal Windows Se7en ni, boleh tanya kat bahagian komen. InsyaAllah Khai boleh tolong. Khai bukan tahu everything, tapi bila korang tanya dan Khai tak tahu, Khai akan cari jawapan sampai dapat untuk tolong korang. So Khai sekali akan dapat tahu something yang baru. Perkongsian ilmu la macam tu. Hehehe. Sekian.

Update: Berikut adalah loader untuk activate’kan Windows 7 korang.
w7ldr_1.0.1.9.zip – Khai guna yang ini. Run’kan dan restart. Selesai.
Windows 7 Loader v1.5.5.zip – Pilihan ke-2 kalau yg atas tak boleh.

Kalau nak check Windows Se7en korang dah activate atau belum boleh ikut cara di bawah.

– clik START – right click COMPUTER – pilih PROPERTIES dan akan kelihatan lah seperti gambar kat atas ni.

Ditulis pada 3:31 am 6 September '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,229 views
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

300 Comments »

Comment by Najib Hassan
2009-09-06 03:36:02

tahniah!! eh..kalau boleh tu share share lah crack dia ye..tengah mencari gak ni

..
Comment by nemo
2009-10-16 09:30:16

mmg best pon…tp masih ade kkurangn..sstgh software takleh support..tp grafik mmg rare..n internet mmg power kalo gune 7..

..
 
 
Comment by KertaZ
2009-09-06 03:37:44

Yg satu kategori taskbar tu namanya “Aeropeek”..

One more ko tertinggal.. Aku bagi contoh.. Bukak byk2 application dlm 3 or 4.. Then tekan “Windows Button” yg tengah2 diantara Ctrl + Alt tu then tekan “Tab”.. Bukan CTRL + TAB yer.. πŸ™‚

Try la.. πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2009-09-06 03:44:28

yup.. terlupa pulak pasal tu.. Thanks Kertaz.. Siapa yang guna vista tu tahu la kot Winkey + Tab tu… hehehe..

..
Comment by Mr.Bintang
2009-09-06 03:47:51

yup.. tau.. tau.. hihi.. 2 tahun gak aku guna vista ultimate.. πŸ˜›

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-09-06 06:36:39

vista ultimate nie adik beradik vista yg hampeh 2 jge la eh? hoho~ 8)

 
 
Comment by azlan
2009-09-06 13:41:20

slm bro khai..sy buta IT ckit..time bro tlg upgrade laptop HP n acer xder mslh kan?nk tanya, sy gn vista n laptop vaio pun boleh upgrade gak ke?ingt pas UPSR nie nk upgrade..

(Comments wont nest below this level)
Comment by hire4bullet
2009-09-06 20:46:58

boleh ajer… asal kena pada spesifikasi minimum windows 7 tu sendiri…

 
Comment by fifie ierina
2009-09-06 23:28:42

e’eh, betul ke adik azlan nie lum habis UPSR a.k.a darjah enam??

huhu, gle kentang! majmuk tul readers blog pak cik nih :bloody:

 
Comment by Alon
2009-10-06 11:45:13

kuakuakua ~ ko terkena..aku pun dajah nam jugak..ko je taktau ~ huahuahua..bnyk lagi Readers Readers JustKhai yg bawah umo..haha πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

 
 
 
 
Comment by x-po
2009-09-06 03:38:15

aku pun dlm proses nak tkr w7 ni..hoho sbb cam menarik je bunyi

..
 
Comment by blowie
2009-09-06 03:38:16

wahhh,bewarna warni desktop dia. haha,dah macam liplap liplap lampu raya πŸ˜›

..
Comment by Khai
2009-09-06 03:47:13

Kan dah nak hari raya.. Jom la liplap liplap sama-sama.. Hahaha..

..
Comment by fifie ierina
2009-09-06 06:34:12

komen ini kelakar dan cyumel.. lalalala =p

(Comments wont nest below this level)
Comment by Eriyza
2009-09-06 10:27:13

Ahaks!
Sempat lg tuh.

 
 
 
 
Comment by syin
2009-09-06 03:39:37

best ah ko khai…aku pakai vista ori je.. blh update window wooo….

..
Comment by firdee
2009-09-06 05:31:49

vista banyak makan space la…penuh terus drive c kalo hard disk 60gb dibuat 2 partition…dgn win 7 ni baru save sket ^^

..
Comment by Alon
2009-10-06 11:46:58

zz

Windows Vista 15gb-32BIT

Windows 7 9GB -32BIT

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Anarm
2009-09-06 05:44:46

win7 pn bleh update windows.. lalalaa~

..
Comment by fifie ierina
2009-09-06 06:26:19

ble budak2 ICT berkata2, ade sorang budak akaun tuh baca tercengang x reti nk kata hape.. hehehe! =p

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by ejardkethot
2009-09-09 21:31:51

heh….leh update window…jadik?? :((

..
 
 
Comment by syin
2009-09-06 03:41:13

satu g khai…aku nk tanye..guna software apa kalu kita nk ambik gmbr desktop pc kita? ke sap pakai kamera?hahaha

..
Comment by KertaZ
2009-09-06 03:46:37

Dekat keyboard tu tekan “PrintScreen SysRq” then masuk Paint.. Hit Ctrl+V.. Dah siap.. =)

..
Comment by Khai
2009-09-06 03:48:33

hehe.. yup..

kalau laptop in detail, sila hold “Fn” dan tekan Insert. Buka paint or photoshop, paste kan..

(Comments wont nest below this level)
Comment by syin
2009-09-06 04:30:26

me kaseh khai dan kertaz….

 
Comment by EiNS
2009-09-06 15:21:10

Alaa…vista n seven dah ada function snipping tool la…guna tu je amek screenshot

 
Comment by Khai
2009-09-06 15:54:06

wallaweh eins, lepas ko sebut baru aku perasan.. kalau tak, skit pon tak rasa nak klik menda alah tu.. hahaha.. nice2.. lagi memudahkan.

 
Comment by azlan
2009-09-07 00:19:02

snipping tool tu nk cr katner?makaseh..

 
Comment by bac
2009-09-07 06:43:25

kat accecories
lagi senang dari guna print screen

 
Comment by azlan
2009-09-07 19:46:13

mekaseh bac…:)

 
 
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-09-06 03:46:45

hehehe.. πŸ™‚
Welcome to Lanunz Clubz.. keh keh keh.. aku pun pakai ciplak gak.. ape barang oriΒ² smua tuh.. membazir jer.. hahahaha…

..
Comment by Khai
2009-09-06 03:49:10

Haha.. seumur hidup aku dari ME, XP, Vista sampai le ke Se7en, satu pun tak pernah yang ori.. Ampunkan daku Bill Gates. Kahkah!

..
Comment by fifie ierina
2009-09-06 06:32:53

bengang jew bill gates baca klu terjumpa blog pak cik sorang nih.. mne la taw kut2 die amek tusyen bahasa melayu secara senyap2 ke, time tuh nyesal x sudah korang.. hehehe!

p/s nie dnamakan usaha mengomen2 byk2 sekali gus cz tamak nk duk carta da very top commentor wpn sekejap.. hahaha! =p

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Iezzo
2009-09-06 03:49:17

Adeh….xcited gila aku nengok! huhu… :8

..
Comment by Khai
2009-09-06 03:56:18

sila grab satu kat Galaxy Ampang.. kalau duduk area KL la.. hehe.. tempat lain Khai tak tahu. Kalau rajin download boleh download. Kalau x rajin, kita beli DVD je la.. 10 hengget je pun.. hehehe..

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 06:33:28

mines pon b’lambak gak, sama kat IOI mall, tmpat bro bli Vista Pak Cik Lanun dulu….. hehehehe πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by catzer
2009-09-06 03:52:08

Aku tgk ko tulis pi beli ingatkan beli yg Ori..hahahah..buat gempak tul ko ni Khai..sharing is caring :p

..
 
Comment by fifie ierina
2009-09-06 03:54:56

salam…

what can i say pak cik? only one word.. BLUR..

hahaha, apekah nie? β€œInterface Vista, Performance XP”
x paham la.. :oups:

..
Comment by Khai
2009-09-06 03:58:25

hehe.. vista ni produk microsoft yang paling gagal dalam sejarah. Sebab tu dia keluarkan Windows Se7en.

Vista ni berat sangat dan banyak masalah. Jadi keluarlah Windows Se7en. Interface Windows Se7en ni macam Vista tapi performance dia macam XP yang tak berat dan tak banyak masalah.

Hope nenek bernama Fifie tak blur lagi. Hehehe.. πŸ™‚

..
Comment by Shidi
2009-09-07 02:56:45

ura2 menyatakn bhw phk microsoft dh start buat windows 8..
lg mantop drp win 7 kunun2nya..
kesahihannya Allahu A’lam~ 8)

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by areez
2009-09-08 23:46:12

vista ni lahir dgn appearance yg cantik bbanding xp..tp byk kelemahan sbb byk software tk compatible dgn vista..then, more to software problem..dr segi kelajuan n kapasiti, mmg vista agak makan space dan lambat..grafik pulak mmg dh upgrade cun dr xp..

xp pula, laju n kurg mkn space..byk software yg compatible..tp dr segi appearance n grafic, tk cun mcm vista..

so, win7 ni, lbh kurg cm performance like xp, appearance like vista..

..
 
 
Comment by fifie ierina
2009-09-06 04:07:18

owh, mknenye sy skg nie menggunakan produk yg super gagal dr microsoft la eh? hampeh dan hampasnye rasa, uhuk uhuk~

lum ckup x blur, nk tye lg ley x? so will there be any problem if i get it anywhere online? kt cni copyright problem sgt strict, huhu takutnye.. xtau nk cari kt mne mnda ini.. (sedey lg)

cmne eh PAK CiK KHAi? lalalala :8

..
Comment by KertaZ
2009-09-06 04:21:45

Klau nk senang beli DVD lah.. Tp nk download pun boleh.. Tp amik masa berejam la nk download sbb ISO dia dlm 2.4 to 2.5GB size.. πŸ™‚

..
Comment by fifie ierina
2009-09-06 04:35:24

hah sudah.. gle makan kuota internet nie weh!

xmo la download cmni, uhuk uhuk~ :bloody:

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-09-06 05:22:19

tunggu balik malaysia la macam tu. Baru beli. hehe. tak pon suruh member kat malaysia post kan. πŸ˜€

 
Comment by fifie ierina
2009-09-06 05:35:18

eh ble mse plak sy x berada d malaysia nih? lalalala =p

 
 
Comment by aHBeN
2009-09-06 05:18:47

lol..
lg 2.4 to 2.5 g..
xde nye kawan..
ak nye vista x64 bit pown 3.3g..
kui3….

tp ak rase stakt ny.
vista x64 gk yg terbaekkk..
keh3..
x tawu nape..
tp careeee [bk kate org iph]
:8

(Comments wont nest below this level)
Comment by KertaZ
2009-09-06 05:57:01

Mmg x smpai 3 gb pun bro.. Aku ada simpan dlm thumbdrive lagi ni.. Dah siap buat bootable thumbdrive dah.. =)

 
Comment by zelo55
2009-09-06 12:47:55

ehem3….
bro kertaz…
tolong upload la….
kitorang nk donlod gak…huuuu

 
Comment by arefiqrc
2009-09-06 17:22:05

cube try cari kt http://www.tinydl.com…hambe donload ctu je…bnyk jenis ada…x86 ke x64..lite version ke unattended version ke..

ad yg 1.5 gb smpai 6 gb… tp ambe DONLOAD yg 2.41 gb je..dri wifi kt kolej ambe…hahah πŸ™‚ πŸ™‚ link rapidshare or hotfile..

siap crack n utilities manager….ambe pun install dri bootable usb je…haha

nnti ambe try upload kt media fire k..

 
Comment by KertaZ
2009-09-06 20:14:11

Upload? Gilo.. Nk upload PDF yg 140 MB pun tersedak.. Ni kan plak 2~3gb file.. Tercirit nk upload.. 😐

 
 
Comment by Shidi
2009-09-07 03:03:16

andai download speed gla babeng laju..
xmustahil 30min dh ciap…
win7 x64 brsaiz 3.6GB mkn msa 31min jer tatkala disedut dr website micrsft suatu ketika dlu…
lalala~ :love:

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-09-08 13:22:19

tu bukan sebab internet je laju, tapi server microsoft mmg super laju.. itu pasal la.. hehe..

 
Comment by Shidi
2009-09-09 17:33:53

hehe..
slh fakta dowh..
sowwwyyy :aie:

 
 
 
 
Comment by aHBeN
2009-09-06 05:20:28

lol..
wallpaper slideshow?
mukan la..
windows dreamscene..
kui3..
dlm vista x86 da ade da..
kui3 :beurk:

..
Comment by Khai
2009-09-06 05:27:35

ni lah masalah bila baca nak taknak lepas tu tinggalkan komen cam orang bijak pandai. hehe..

dreamscene jadikan video sebagai wallpaper.. macam yang ada dalam windows vista ultimate (lepas update vista extra).

wallpaper background theme slide show yang dinyatakan dalam artikel kat atas tu macam yang boleh dibuat kat windows se7en sekarang.

Kalau salah tolong tunjukkan ye.. πŸ™‚

..
Comment by aHBeN
2009-09-06 05:51:57

lol..
cory ar bro..
kelam kabut bace td..nk bersahur..
yup2..
thats true.. πŸ˜‰

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by ejardkethot
2009-09-09 21:41:01

haish…bab wallpaper ni yg besh ni….klipklip wallpaper khai…wallpaper ak statik jewk…wuwuwuwu…haish..bila leh install ekk..hm

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by hire4bullet
2009-09-06 05:25:59

salamx!!

@ fifie ierina: so, beli la DVD pak cik lanun aje, x yah letih-letih nk download.

Windows 7 cukup best giler, bagi aku laa antara adik -beradik dia yang laen. Dari segi compatibality sampai performance, tak pernah mengecewakan. Kudos pada Bill Gates & Microsoft sanggup dengar makian kami pasal Vista… πŸ™‚ πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-09-06 05:31:30

haha.. sempoi gila komen.. terbaik dari ladang gajus.. :o:

..
 
Comment by fifie ierina
2009-09-06 05:38:03

kudos itu apekah?? cm bahasa alien
plak ble baca banyak2 kali, huhu~ =p

owh cm2 eik? ok insyaAllah..
thanks 4 sharing! :love:

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 06:29:44

kudos – praising someone, like giving thanks to someone πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-09-06 06:38:54

huhu~ ok, that makes sense now.. thanks eh awak πŸ˜‰

 
Comment by hire4bullet
2009-09-06 10:19:29

samer-samer…… 8)

 
 
 
 
Comment by Ryehanna
2009-09-06 05:36:53

hoho..
aku bc review ni br teruja nak pakai win7. sblm ni dok bace tweet jer tp mls nk amik tau…
tgg la beli laptop baru.. br best nak pakai win7. laptop skrg dah lame sgt dah. takut lembab n x compatible jer.

well, thanx for the info! πŸ˜‰

..
Comment by xun
2009-09-06 06:32:03

haa. pakai, jangan teruja je.
πŸ˜›

kalau dah boring, kita buat Hackintosh atau gune linux plak.
haha. boring lagi, gune Win98 plak.

πŸ˜€

..
Comment by fifie ierina
2009-09-06 06:39:50

hah sudah.. nie menatang amenda plak dah? :oups:

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-09-06 07:45:22

fifie, haha.. abaikan.. jgn pening kepala.. guna windows je sudah.. jgn caya cakap XUN tu walau patutnya kene caya skit2.. hehe..

Ryehanna, kalau skang guna windows XP, no problem punya nak layan Se7en dalam laptop tu.. insyaAllah..

 
 
Comment by Ryehanna
2009-09-10 01:14:24

aku xpaham perenggan last tu. bahasa alien eh?

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by firdee
2009-09-06 05:37:23

win 7 mmg best…x makan banyak space…laptop cabuk opis ni pon leh install…kalo dulu install vista terus kejung…

..
Comment by Khai
2009-09-06 07:45:56

hahaha.. lawak siot komen ko firdee.. tambah lagi ngan gravatar kucing tu.. lawak2.. hahaha..

..
Comment by firdee
2009-09-08 04:39:23

heee…kucing yg chomel ^^ πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by megat
2009-09-06 05:44:15

sorang lagi welcome to the lanun club kah3.

sebenarnya win 7 jauh lbh baik dr win xp! mmg mantap! cun!

vista hy bertahan dgn aku selama tak sampai sebulan & aku kembali ke xp.

tapi kali ni mmg dh jatuh cinta hu3. kenapa lanun?

sebab mereka (microsoft) sdh kaya. barat mmg la mampu beli sbb beli guna duit derang murah kan khai?

..
Comment by Anarm
2009-09-06 05:48:48

aku pkai vista 3 hari je.. pastu tukar XP..
skrg win7 terbaik~ :love:

..
 
Comment by Khai
2009-09-06 07:46:56

Megat, kalau orang tanya Khai kenapa guna lanun, khai akan jawab Khai guna Windows ni bukan untuk tujuan comercial.. haha.. kejam gila..

..
 
 
Comment by aHBeN
2009-09-06 05:53:49

lol..
minimum spec hd tuk windows 7 brpe?
hd@hard disk bkn high defination ek..
huhuh

..
Comment by KertaZ
2009-09-06 05:57:56

Klau boleh install Vista tanpa sbrang problem then boleh install Win 7.. =)

..
 
Comment by hire4bullet
2009-09-06 06:19:47

hard disk space untuk Windows 7 installation:

32bit – 16GB
64bit – 20GB

..
Comment by Khai
2009-09-06 07:49:32

ahben, orang panggil hard disk as HDD.. HD baru high defination.

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by hana
2009-09-06 15:44:59

adus besarnye… mine da wat 2 partition C-40g. E-80g.. klo nk install mmg msk C e? xleh nk msk E?
n pe beza 32 bit n 64 bit?
sori.. xtau sgt mende2 nih..huhu

(Comments wont nest below this level)
Comment by KertaZ
2009-09-06 20:09:17

Klau RAM PC ko lebih dari 4gb then pkai x64 (64 bit) sbb x86 (32 bit) just boleh read RAM dlm 3~4gb.. X dpt max.. Driver pun ada yg x compatible.. :-[)

 
Comment by hana
2009-09-06 22:56:26

ram 1g jek.. max leh tmbh pn smpi 2g jek. huu.. slow gle..
ni gn XP pn prog da lbh krg 25 g.. camne nk gn w7 nie.. nk kene wat blk partition la e?

 
Comment by bac
2009-09-07 06:51:33

format je trus xp
tapi kalo nk guna lagi xp tu wat 2 partition
rasa2 da bosan guna seven bukak xp blk

 
Comment by hana
2009-09-07 20:33:41

owh blh e? ckp jek kat org yg format tu ?
xmkn space ke klo wat cmnie?

 
Comment by d|n
2009-09-09 02:34:46

mmg bleh pun..mkn skit la
sbb ko da ade 2 partition nt..
kene pndi2 bajet..
fomat sndiri pn leh..hehe πŸ™‚

 
 
 
 
Comment by aHBeN
2009-09-06 06:03:12

yup2..
tp lg besar hd lg smooth program run..
tu nk tawu spec pling cikai..
kui3..
den bru je downgrade windows vista ultimate x86 to vista ultimate x64..
:8

..
 
Comment by aHBeN
2009-09-06 06:05:12

hua..
bro khai..
upload ler crack windows 7 tu..
nk2
πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-09-06 07:50:16

crack agak forbidden untuk dikongsi bersama kat blog.. try la google.. i x berani.. awww… haha πŸ™‚

..
 
Comment by Khai
2009-09-08 13:25:10

ok la dah upload atas tu.. leh check it out..

..
 
 
Comment by kentang
2009-09-06 06:10:00

sakit mate bile tgk lame2 wallpaper yg khai buat..huhu laju bebeno :bloody: ..

..
Comment by fifie ierina
2009-09-06 06:23:40

e’eh, aah la awak.. baru perasan.. (pejam celik pejam celik mata nie nengok dgn kerdipan mata yg bling2) hehehe! :8

..
Comment by Khai
2009-09-06 07:50:53

kalau ikutkan 10 saat baru bertukar.. kalau khai buat 10 saat karang, korang x perasan plak wallpaper tu cute.. tu yang buat laju2 je.. hehe

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fadli_amd
2009-09-06 06:35:42

Hello En Khai, Partion untuk OS mcm mana lak… slalunya nak letak brapa GB? OS dia mkn bnyk space tak?? πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2009-09-06 07:53:00

Salam Fadli.

Dalam kes Khai, lepas siap install Se7en ngan windows update semua, dia baru gunakan 9GB sahaja..

C:\ ni elok lah 20GB or 30GB space.. sbb nnt nak masuk software segala kan? nengok kepada tahap kepenggunaan masing2..

..
 
 
Comment by pakDin
2009-09-06 07:28:47

Betol ker se7en ni carik driver sendiri lepas install??
bukan apa…
driver compaq aku ni susah giler nak carik(untuk driver XP ar..huhu)
makasih2 share info nih.. πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-09-06 12:21:56

insyaAllah.. ada punyak!

..
 
Comment by keiroro
2009-09-06 15:45:43

Aku pengguna compaq ber’OS’kan Windows Se7en. Setakat ni ok jee. Tak perlu install driver lepas format. Ala ala install Linux Ubuntu jugak laa. Lain la kalau windows XP dengan windows Vista.

..
 
 
Comment by ejon
2009-09-06 09:26:13

khai… nak crack win7..

send la dkt emel..

if boleh la..

super_ejon@yahoo.com

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:26:06

dah share kat atas tu.. sila rujuk smula..

..
 
 
Comment by Eriyza
2009-09-06 10:16:56

Jeles ni. Kat sini sket punya payah nak
cari bebenda camni. Khai takmo tolong
beli tuk org yg payah dpt ke?? :bloody:

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:26:58

kak eriyza, boleh order dari Kill-Vearn. Dia business via post tu.. hehe..

..
 
 
Comment by safar
2009-09-06 10:32:36

dalam kes ini.windows 7 lebih laju.

..
 
Comment by Piratz
2009-09-06 10:33:51

aku dah try lame dah.. wat mase nie kembali ke ista dulu… driver grafik aku die tak jumpe ngan sound tak bape ok.. driver tak complete…. nwat.. Vista = Hampeh.. se7en = :love: Cun

..
 
Comment by azmil
2009-09-06 10:44:10

aku hr tu dh try instal la tp guna yg rtm nyer..
then pastu try nk donload guna torrent sumer tulis proxy problem..donload torrent dr jiwang torrent so cari setting camner nk bg jln gak tk dpt so last aku tkr blk guna xp hehehe..
takper nnt nk try blk install w7 nie pastu cari setting camner nk buat..

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 12:39:54

bro, wat ape nk ditorrent2kan Windows 7
Pak Cik Pirate kan ader……

murah & mudah….. (slogan bagi penggemar DVD software lanun) πŸ™‚

..
Comment by azmil
2009-09-06 14:36:13

bukan mcm tu..
maksud aku biler guna utorrent nk donload torrent dr jiwang biler guna os windows 7, utorrent tu ckp ada problem pada proxy setting/security problem..
aku dh pun try tuk disablekn tp torrent yg aku donload tk gerak2 gak (bukan donload windows 7 tp donload apa2 dr website torrent jiwang)..
so that why aku bertukar blk guna windows xp n donwloading kembali ok..
so mayb ada something setting aku kena ubah (ni nk kena cek kt dlm http://torrent.jiwang.cc/

(Comments wont nest below this level)
Comment by hire4bullet
2009-09-06 20:51:39

i see….. maybe setting dlm utorrent sindirik kot, or maybe probs kt link jiwang tu….

 
Comment by Kill-Vearn
2009-09-06 23:36:27

oleh itu gunalah bit comet yang telah dimodifiedkan.. mmg best dan laju.. aku guna on win 7 takde probs..

 
 
 
 
Comment by blinkcup182
2009-09-06 11:04:05

gonna try it soon…yeahoooeh! πŸ™‚

..
 
Comment by Kill-Vearn
2009-09-06 12:19:46

salam khai.. hehe.. ape2 pon aku nak ucapkan selamat join kelab lanun semalaysia.. tahniah kerana ko dipilih jadi presiden.. hahaha..

erm win 7 mmg best mcm ko ckp performance xp, appearance vista.. tapi aku rasa ia lagi laju dari xp dan lebih cantik dari vista bila dipasang pada pc aku…

kepada sesiapa yang tak tahu nak format n install windows 7 leh la usha tutorial yang aku buat:

http://killvearn.com/blog/format-computer-and-install-windows-7/

hope khai benarkan link ni kat sini.. bukan untuk trafik, tapi untuk membantu! sekian!

..
Comment by Khai
2009-09-06 12:27:21

hehe.. no problem..

aku baru guna 3 hari bro.. software pon byk tak isi lagi. Tu yang x leh nak bezakan XP dgn Se7en. Takut salah fakta lak nanti. Anyway thanks..

link? ala no problem.. ilmu… sharing is loving.. hehe..

..
 
 
Comment by Kerink
2009-09-06 12:30:06

Best! Teringin nak rase sndiri.
unfortunetly, tade lappy. ta cukop umo untok pki lappy.
hahah! but its okay, i still can imagine it.
;] :8

..
 
Comment by shieda
2009-09-06 12:36:36

memg best..
aku dh gune..
tp trial pny..
skang ngah mencari yg pirate pny..
sape2 ade jmp kt lowyat,standing ngan khai pny siap ade crack..
tlg gtau eh..
hehe..

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 12:43:18

@ shieda:

if you dduk kat area puchong atau seri kembangan, tempat pling sesuai nk cri adalah kt IOI mall atau Mines.

Rasanya dah b’lambak DVD yang macam Khai beli ada kt situ…..

..
 
Comment by Khai
2009-09-08 13:28:24

shieda, khai dah update artikel ni. Boleh download crack kat atas tu ya. just beat it! hehe.. πŸ™‚

..
Comment by shieda
2009-09-09 00:31:49

oic..
thanks khai..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by syarmil
2009-09-06 12:40:44

Khai,

Betul ke yang ni Final Release.Mungkin ada kesilapan di situ.

FYI,aku dah guna sejak Windows 7 Beta lagi….

Kemudian Microsoft keluarkan yang Windows 7 RC (Release Candidate)–> boleh digunakan sehingga bulan 9 tahun depan.

Sekarang ni,untuk pengetahuan yang paling latest adalah Windows 7 RTM (Release To Manufacturing) –> version sebelum final release.

Final Release Has Not Been Released Yet.

TQ . πŸ™‚

..
Comment by syarmil
2009-09-06 12:42:23

please refer to Microsof Website for further information.

..
 
Comment by Khai
2009-09-06 14:14:45

yup syarmil. Masih belum release. Thanks atas maklumat. Tpi pelik apesal installer ni kata final. Tak tahu la apa yang final’nya.

..
Comment by flame
2009-09-06 15:09:16

unattended boot cd ke? selalunye kalau unattended macam2 leh buat sbb ikut suke ati sabe yang buat unattended cd tu la.. silap2 ada yang dah letak backdoor dalam tu. ntah, la sekarang ni mcm2, aku pon pernah terkene..ehehe

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by KertaZ
2009-09-06 15:21:45

Pegi Start dekat tmpat search tu taip “regedit” then cari HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion.. Tgok kanan “BuildLab”.. Dia tulis apa kt situ.. Rasanya yg ko pkai ni RTM sbb final release blan depan out x silap.. :aie:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by AK-47
2009-09-06 13:43:50

upload bleh x?

..
 
Comment by zool
2009-09-06 13:47:19

Tunggulah aku beli laptop.. Malas nak format2 nie/..

..
 
Comment by finalcross
2009-09-06 13:57:32

Hmm,sdikit pertanyaan. kalo ‘windows update’ melalui Win7 ni dgn selamba badaknye,tk kn kuar ‘pirate notification’ ke?

..
Comment by Khai
2009-09-06 14:15:25

takde plak.. tp elok jgn selamba badak la.. tick mana yg perlu je..

..
 
Comment by KertaZ
2009-09-06 15:23:01

Aku pkai lama dah x win 7 ni.. Update byk kali dah, x kuar pun “tapak sulaiman” tu.. πŸ˜‰

..
Comment by Shidi
2009-09-07 03:20:27

tunggu diorang release SP1..
kompom “adek~beradek patrick” tuh kuar…
hahaha

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-09-08 13:29:29

hahaha!! yup.. penyelesaiannya, update mana yg tahu je.. yg pelik2 jgn sesekali di tick’kan.

 
 
 
Comment by ::lilduck::
2009-09-10 21:52:49

klo ade pirate notification kt ur wall, google remove watermark..konpem cun!

..
 
 
Comment by luthtextile
2009-09-06 14:05:38

la, baru try? ingatkan dah lama cuba? hihi welcome to win7 community..

..
Comment by Khai
2009-09-06 14:16:31

before syg gila dgn vista ultimate.. byk lak terisi dalam tu. Ni dah sampai seru ni, hamba format jugaklah.. hehehee.

ps: dah la terlupa backup bookmark firefox.. siot betul! hehe..

..
 
 
Comment by EiNS
2009-09-06 15:23:44

Versi final tak release lagi laa…kuar 22nd oktober nanti baru final…yang ko pakai skarang ni harus versi rtm je…biasa arr pirate nak lakukan dia punya dvd sanggup tulis mcm2…windows 7 ultimate final version platinum edition…contohnya…

padahal benda tu tipu je lebih…wahahaha

..
 
Comment by zamstylo
2009-09-06 15:24:11

ak da pkai win 7even ni selama 5bulan “not bad” xder ape masalah begantung kpd pemakaian.. lagi laju dpd vista~ πŸ™‚

..
Comment by Shidi
2009-09-07 03:22:59

&
amat sesuai ngn kaki games..
x64 is the best! :love: :love: :love:

..
 
 
Comment by LiM
2009-09-06 15:45:11

wah!nk try gak lah :love:

..
 
Comment by bd fabregas
2009-09-06 16:06:54

aku dah gunakan xp utk laptop aku & vista utk laptop adik aku.. bila ko cakap interface vista, performance xp tu aku terus berminat nk pakai window 7 sbb aku dah tau camne vista ni makan space.. kalo bleh bro, tepekkn la sekali spec requirement untk window 7 ni k..

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 21:09:54

minimum specs tuk windows 7:

32 bit:
1 GHz processor
1 GB of RAM
Support for DirectX 9 graphics device with 128 MB of graphics memory
16 GB of available disk space (OS + driver)

64bit:
1 GHz processor
2 GB of RAM
Support for DirectX 9 graphics device with 128 MB of graphics memory
20 GB of available disk space (OS + driver)

..
 
 
Comment by LiLFaDLi
2009-09-06 16:19:28

brape saiz minimum RAM yg diperlukan utk Win7 ek?

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 20:54:15

32bit – 1GB minimum
64bit – 2 GB minimum

..
 
Comment by Khai
2009-09-08 13:32:11

Khai dulu guna vista ultimate dgn ram 1GB je.. windows 7 ni pon 1GB juga.. RAM mmg penting tapi dalam kes Khai, Khai lebih prefer cara kita jaga OS tu. RAM kecik pun leh laju. No need to upgrade..

Dalam kes khai.. Khai bila on akan buka beberapa software selalunya…

1. Firefox (mesti lebih dari 15 tab)
2. ws-ftp
3. photoshop cs3

Kalau bukan kaki game macam Khai, RAM tu leh pandang sbelah mata je.. hehe..

..
 
 
Comment by wan
2009-09-06 17:10:10

sape2 ade link x benda alah nih..aku nk try dwnload r…teruja lak πŸ™‚

..
 
Comment by Taufik SM
2009-09-06 17:56:09

windows 7 memang best …

gempak info ni …hehehe

apapun aku kene upgrade pc dulu ….. :[

..
 
Comment by din
2009-09-06 18:33:44

khai…. aku nk tny ckit…
aku bru bli laptop, os dia win7.. mmg cun, mmg bes…
tp mslah die, aku nk install software mcm photoshop, dreamweaver suma xleh…. xspport… so aku tkar g xp blik… so aku nk tny nie, win7 skrg nie leh spport software2 yg aku sbut td 2 x??

..
Comment by KertaZ
2009-09-06 20:11:51

Photoshop? X der prob pun bro.. Boleh jer.. =)

..
 
Comment by Khai
2009-09-06 22:17:50

yup.. xde problem pon.. Khai guna cs3..

..
Comment by Shidi
2009-09-07 03:25:16

cs4 pn ok πŸ˜‰

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Khai
2009-09-08 13:32:47

din.. sila format balik.. hehe..

..
 
Comment by Adney
2009-09-16 13:43:31

CS4 okeyh jerk

..
 
 
Comment by Najmi
2009-09-06 18:33:44

eh, mana dapat final release 7? @,@

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 20:56:56

release tuk Windows 7 cuma kuar bln Oktober nie…

Kalau sesaper yg pkai Windows 7 skrg nie, ada kemungkinan versi Beta atau Release Candidate (RC), termasuklah aku nie…

..
Comment by Shidi
2009-09-07 03:27:12

ko trtinggal 1 version g..
RTM. πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by hire4bullet
2009-09-08 15:51:41

ha’ah… t’lupa stu lgie……

 
 
 
 
Comment by Rimza
2009-09-06 20:16:10

“Khai format’kan 4 laptop (2 Acer, 2 HP) menggunakan Windows Se7en ni dan semuanya tiada masalah driver. Complete habis dia cari.”

saya penah pakai window 7 nie kejap yg beta..tp xtau apa2 pasal kelebihan driver nie..cuma nak tanya,berapa lama dia amik masa untuk carik semua driver nie dan klu xda driver tuk LAN adapter camne dier nk up date sendiri? :-[)

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 21:00:43

@ Rizma:

Masa yang diambil dlm Windows Update utk cari driver PC / notebook depends pada version jugak. Tapi biasanya dalam 5 minit dah jumpa driver tuk komputer kita, tinggal choose mana yang perlu dan klik install.

Untuk driver LAN tu, insya-Allah, ada dalam senarai kat windows update tu. Kalau xder gak, cari manual laa….

..
 
Comment by Khai
2009-09-06 22:11:23

yup.. mmg x lama macam kata hire4bullet tu.. dalam kes Khai, semua 4 laptop lepas format se7en je, driver wifi dan Lan terus berfungsi sendiri dan dapat connect ke internet.

Mungkin dah terisi dalam Windows Se7en tu sendiri kot driver dia..

..
 
Comment by Rimza
2009-09-08 18:48:58

thankz buat info yg berguna tersebut :8 :-[)

..
 
 
Comment by razer
2009-09-06 20:28:30

khai, ni aku nk tanye skit..

1. kalo virus camner? kalo pakai xp comfirm cam sxal virus die… vista pon same.. kalo se7en ni virus die camner plak? ade anti-virus sendiri ke?

2. kalo aku nk pakai untuk CC aku, se7en ni support x billing software?

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 21:05:05

@ razer: xpasti pasal tu, tapi apa yg pasti, mesti ada varian baru tuk Windows 7 nyer, so siapkan PC / notebok hang ngan antivirus paling tip-top ko boleh dapat.

Dalam windows 7 , cuma ada Windows Defender aje, tak boleh harap aje pada Defender tu ajer…

2. Software apa yang ko pakai?? Kalau dia bleh support vista, xjadi masalah bila integrated ngan Windows 7.

..
 
Comment by Khai
2009-09-08 13:34:55

kene rajin tambahkan pengetahuan pasal virus etc2.. selama khai guna vista n seven ni, lom pernah lagi kene virus etc etc.. alhamdulillah.

cuma untuk mengelakkan ketidak-sengajaan (ape nye ayat la), pakai la antivirus free je. Khai pakai avast.

..
 
 
Comment by suhz
2009-09-06 21:49:32

aku rasa yang ko beli DVD tu.. rtm gak.. aku rasa nnti final release pun takde beza ngan rtm πŸ˜€
sebab kat web microsoft cakap.. Windows 7 akan direlease pada 22 Oktober 2009.. blom lagi kan tarikh tu:)

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/home?os=win7

nwy.. windows 7 memang bez.. πŸ™‚

..
 
Comment by am
2009-09-06 22:10:18

ak bru abis downld w7….2.3gb….final release…

best2….pkai link rs..hehhe…
mmg da nk install w7…xthan……!!!

..
 
Comment by unknoWn_09
2009-09-06 22:35:29

salam..
khai, windows se7en ni boot dia lame x ?
lame x boot ?

atau cm vista yg hampeh lambat giler tu ? πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:36:03

15 minit je siap.. easy… boot je.. then masuk jamban.. kuar jamban je dah siap.. hehe..

..
 
 
Comment by am
2009-09-06 22:45:06

xde la lme sgt…biasa je…
klau khai beli kt kdai rm10,beli ngn ak rm5 je..siap ngn w7 activation lg….

yg ak downld sndri ni….hehehh

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 23:17:51

hehehe…..

sesaper yg nk test windows 7 dgn harga murah, kontek laa cik am nie yerk… πŸ™‚

..
 
 
Comment by Afiq Danial
2009-09-06 22:57:18

macam aku pakai mini notebook. atom n280 1.66. ram 2G.

boleh ke install window 7 ni?

..
Comment by hire4bullet
2009-09-06 23:18:17

ok ajer……

..
 
 
Comment by Faiz
2009-09-06 23:21:32

bro, aku baca blog aman dia kuar 22/10 full.
bila plak full? pening eden.

http://amanz.my/2009/06/windows-7-bakal-di-lepaskan-pada-22-oktober/

..
Comment by suhz
2009-09-06 23:33:13

Windows 7 memang akan release 22 Oktober 2009 πŸ™‚
itu microsoft yg cakap..
yang full skang ni yang dah tersebar.. maybe btol full.. org dalam maikelsof yang leaked kot? ahaha

..
 
Comment by Khai
2009-09-08 13:37:37

since RTM ngan full dikatakan lebih kurang je takde lebih takde kurang.. kita consider as full je la.. hehe.. khas untuk sesapa yang x sabar nak tunggu lagi.. ketaq ketaq dah jari nak layan win7.. πŸ™‚

..
 
 
Comment by am
2009-09-06 23:36:09

ha ah…mmg microsoft ckp mcm 2…
tp biasa lah…manusia ni…bnda xklaur,da ade da kt tenet/pasar mlm..hehhe…

yg ak downld ni pn version full released πŸ™‚

..
Comment by Kill-Vearn
2009-09-06 23:54:17

lom kua full version.. ko gi cek la melalui registry editor:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

Then usha β€œBuildLab”, dia akan kata ko guna RTM.. paling latest lani adalah version 7600.win7_rtm.090713-1255

so tunggu la sebulan aje lagi, pastu kita crack reramai.. hehehe..

..
 
 
Comment by arefiqrc
2009-09-07 00:53:50

tu yg ak plik tu..final release??? ak gna yg rtm jek….

buat pengetahuan sume,,win 7 ni x yah susah2 nk crack n copy file mcm crack vista,,,tp dgn penggnaan 1 sfware nih win 7 da original…tested ( n worked) by me with win 7 ultimate rtm build 1600.16385

Windows 7Activation(7Loader 1.5 – Hazar & Orbit30)

http://rapidshare.com/files/275001977/7loader_By_Orbit_30_v1.5_R.2.rar

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:38:41

crack dah update dalam artikel kat atas.. Khai host’kan sendiri dalam justkhai ni. No need rapidshare, mediafire etc2.. download cepat2 guys.. hehe..

..
 
 
Comment by jambatan
2009-09-07 00:57:11

bkn die kuar 22october ni ker?

..
Comment by shin
2009-09-07 05:55:55

ya betul! mmg 22oct, skrg ni masih mode RTM (Release To Manufacture) build 7600. blablabla… sila check pada run taipkan winver, masih belum finalize lg.. so sapa yg tgh try 7100 yg versi RC (release candidate) tunggu la.. lama lg 22 october nt kuar la torrent baru.. mgkin 7600 boleh update versi jd final kot nt. tgk je la.

..
 
 
Comment by mello
2009-09-07 01:43:47

pc perfomance x lembab ke kalau guna slideshow wallpaper? Aku dr dulu smpai sekarang still setia ngan win xp..tp mcm best je windows se7en ni.Nak try guna jgk la nati.. 8)

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:39:29

x effect pon… skit je dia guna ram.. hehe..

..
 
 
Comment by deennasour
2009-09-07 02:00:10

eh khai amat cool.
apa kata ko sedekah kat aku yang ko dah beli tuh,
ko beli lah baru.
eleh khai 10 hengget apa lah sngat, kengkawan ni ha.
ngeh3. πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:40:03

boleh2.. mestila boleh.. kawan kawan kan? boleh.. boleh blah! hahaha..

..
 
 
Comment by ezz8
2009-09-07 07:16:14

lagi satu feature best win 7. :love:

klau byk sgt windows terbukak, clutter kat desktop korang tu,
just drag satu window yg kite nak fokus,
pastu gerak2kan ke kiri kanan, ala2 goncang milk shake gtu..

nnt windows2 lain yg menyemak kt desktop dgn rela hati akn masuk ke taskbar semula.
best2! πŸ™‚

..
 
Comment by KampungBoy
2009-09-07 10:32:59

teringin gak nak try W7
tapi kalau spec PC cam ayam boleh support ker?
spec apa yang ok ek? πŸ™‚

..
 
Comment by sirosh
2009-09-07 11:26:13

Ianya mengenai pilihan. Bulan Oktober 2009 ini akan keluar Windows 7 dan Ubuntu 9.10. Kalau nak elak guna pirate CD, tiada virus, laju dan menarik gak bila guna compiz yang boleh buat dekstop berjoget(serius), gunalah Ubuntu, Xubuntu atau Kubuntu. Saya guna Xubuntu sudah setahun lebih. Dulu saya guna Windows XP. Virus banyak.
http://www.ubuntu.com/
http://xubuntu.org/
Boleh download free je dalam 600MB++. Burn ISO image dalam blank CD dan trus boleh install. Minimum RAM 256MB tetapi kalau 512MB lebih afdal. Sesuai untuk PC2 berkapasiti rendah dan tinggi.

..
 
Comment by Zizie
2009-09-07 12:20:04

sapa tau kt penang(seberang jaya dan perda)or melaka mana nk carik??
argh!
jeles sial
*bapak kuno ketinggalan ak nih*
amat sadis dan pilu :bloody:

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:41:46

Hi Zizie.. boleh order online dari mr kill-vearn. Rujuk komen kat atas.

Atau kalau datang KL, leh la cari di Galaxy Ampang. Kalau di puchong, leh gi kat IOI Mall. Depan KFC tu mmg bersepah2.. hehe..

..
 
 
Comment by fakri
2009-09-07 13:43:18

dulu aku gune win7 mase main game or bukak program berat2 banyak2,die hang tau..klu aku gune xp or ubuntu xde pulak…
malas lak nk gune win7..nk kena format lagi..huh,jenuh nk format je..

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:42:16

tu dulu kot.. skarang ni impossible..

..
 
 
Comment by bejahnz
2009-09-07 16:16:06

adeh.
teringin betol nak pki win 7.
tp…

..
 
Comment by ezad
2009-09-07 22:33:12

Khai… kal0 update sumer gune pirate cam ko.. nti die leh detect kan wind0w pirate.. atau mmg xde mslah.. nway kal0 d0wn dr web ad ke? :oups:

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:43:28

x pasti lak sbb khai mmg x rajin nak donlod2 ni.. prefer cari DVD kat kedai je. Hehehe.

Dan dia x detect kot lepas activate selagi kita tak run’kan windows update yang bukan2.. jadi before nak update windows tu, nengok smula apa yang patut dah x patut kita upgrade..

..
 
 
Comment by Fahmishah
2009-09-07 23:54:19

Salam,

Laptop aku tak mampu lagi nak pakai Windows 7, tunggu beli laptop baru, baru leh merasa.

..
 
Comment by hytiq
2009-09-08 02:40:38

lol..besnyte ko Khai..jeles r aku. =(
xtau tah taon bler bru nx mrse gne window 7 ni..
hrap2 ssegere mgkin r dpat tukar..
da xlrat da ngan window vista.adeh :bloody:

..
 
Comment by mohdisa
2009-09-08 12:27:00

wah…bagus2…aku pun dah menggunakan windows 7 sejak sekian lama…performance mmg A la. hehe

..
 
Comment by arefiqrc
2009-09-08 12:48:21

ye lar…mediafire ssh nk upload file la…
tp klau bleh pun yg 100mb je size dia…2.4 gb nk tersedak laptop ak…
mcm nk kansel je upload…haha…try la donload kt tinydl.com

..
 
Comment by anime
2009-09-08 13:16:04

aku masih lagi menggunakan win 98 8)
tenet dail up XD :[

..
Comment by Khai
2009-09-08 13:44:37

lol.. :bloody: ok la ada dari takde. hikhik..

..
 
 
Comment by Roslan Nazri
2009-09-08 13:24:05

ok welcome to da club….huhu πŸ™‚

..
 
Comment by Azam
2009-09-08 13:30:38

hasil pembacaan saya lah, RTM ni same je dengan final release. Cume ia dikeluarkan untuk pengeluar – pengeluar PC jer…sebab itu di panggil Ready To Manufacture. (Bersedia untuk dikilangkan?).

Performance W7 memang tidak dinafikan mantapnyer…seronok..

..
Comment by shin
2009-09-08 14:32:41

Tp mgkin ada updates yg da siap mse 22 oct ni. bug fix, so better tunggu je la.

Windows7? mm.. borind plak guna windows rasa cam nak switch to Mac Snow Leopard.

..
Comment by Kill-Vearn
2009-09-08 19:03:47

kalo ada bug fix or else why dont we update aje.. lagipon kan windows dah genuine :”>

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by asbesstos
2009-09-09 11:00:50

Herm.. cayalah.. nak gunalah jugak windows 7 ni… tapi setakat ni vista aku sangat ok je walaupun hanya ‘home premium’ and 2GB je RAM.. dah setahun guna..laju ok lg.. tp win 7 ni mmg nampak cool ar.. tunggu full release ar.. hehehehe

:love:

..
 
Comment by xtreme_paranoid
2009-09-09 20:51:11

thanks for the biskut-tawar khai..
kini aku akan cube utk menyebarkan windows seven+biskutnya di seluruh ump..
hahahaha~ πŸ™‚

*x sabar ni baju scukz. haha

..
 
Comment by ejardkethot
2009-09-09 21:26:12

jeles..jeles…nak gak window se7en :o:

..
 
Comment by eizryn
2009-09-10 02:12:12

salam..agak2nyer lappy acer aspire one yg kocik lg hine dine ni leh tak menampong tetingkap ketujuh ni?? pastu xleh masok cd lak tu..cenggane nak wat?? =(

..
Comment by arefiqrc
2009-09-14 14:46:50

bole jer…klau skrang pkai vista then otomatikali bleh install win 7…tngk kmen kt bwh n learn…!!

..
 
 
Comment by sofia
2009-09-10 10:57:47

Kiter pun br nk mule berjinak2 ngn windows 7 nih…tp cm takut ar nk gune…takut salah2..kang trus tak blh gune..

..
 
Comment by kentang
2009-09-10 11:24:03

aik? khai da tkr la wallpaper slideshow die..emm la πŸ˜‰ wo2..

..
 
Comment by zam
2009-09-10 12:11:03

khai..camne nk activate window 7 nie??..aku punye tggl 15 hari lagik..tulun2!!

..
Comment by Khai
2009-09-10 12:42:06

tu kan ada crack kat atas tu.. rujuk balik artikel kat atas. Khai dah letak crack sekali..

..
 
 
Comment by zam
2009-09-10 14:56:43

yg rapidshare dh kn delete.nak carik kt mane lagik ekk.. =(

..
Comment by Khai
2009-09-10 15:11:55

yang kat atas tu khai host kan sendiri kat justkhai. Bukan rapidshare.. camne leh kene delete plak? hehe.. refer balik artikel ni please.. nengok betul2.. =(

..
 
 
Comment by SyahPutra
2009-09-10 15:21:44

..tp nk gne vista or w7 nie RAM kne power gakk..lau tak tanak mcm slow jerk.. 😐 lololo

..
 
Comment by blinkcup182
2009-09-10 16:19:27

khai, kalau nak carik dvd pirate win7 neh, camne nak tau yang mane yang dah full release?

..
 
Comment by Jayce
2009-09-10 16:33:39

Can’t wait to try it when it’s out. πŸ™‚

..
 
Comment by Faiz
2009-09-10 17:13:35

Wahh… dah ramai pkai W7 nih… Khai pun dah pkai… rasa nak pkai jgak la pulak… nati la…

..
 
Comment by Afiq Danial
2009-09-10 23:50:33

ok..aku ada satu prob ni..Harap korang boleh tolong aku.

First aku dah download Win7 ni dari http://www.tinydl.com/software/59020-microsoft-windows-7-ultimate-x86-x64-oem-dvd.html.

Ada 11 part semuanya dalam file rar.

masalahnyer, macam mana aku nak extract kan untuk install?

Dalam ke semua part-part tu, folder rar juga dan mengunakan nama sama.

So?bagaimana?Aku xberapa mahir sangat bab3 ni..mohon petunjuk korang..sekian..

..
Comment by Afiq Danial
2009-09-11 00:23:06

ok..aku nak update soalan..

Dah berjaya extract. tapi masalahnyer last file dia adalah

Image.nrg

mcm mana aku nak extract file ni ke pendrive?

..
Comment by arefiqrc
2009-09-11 02:35:27

wokey…geng ak donload dri tinydl.com gak..haha..

win7 ko tu ad la 2 version -bit kn…x86 n 64…size 4 gb lbih ye x??

ok,…file .nrg tu adlh image file kpd dvd win7 trsbt….

jd ko ad 2 option di sini,,nk burn ke dvd atau nk wt bootable usb…

Cara senang
1) burn== ko burn je kt dvd sbb file tu da ready untuk d burn kn…tp kena wt bootable dvd laa…sbb nnt nk boot dri dvd tu…ko gna je sfware yg bese ko gna utk burn..

Cara x brapa nk ssah
2)bootable usb==msti ad pndrive yg ckup besar saiz dye….sbb nnt nk copy file win7 tu ke dlm dia..

pun, kena ada software utk wat virtual drive..Cth mcm Ultra ISO 9.3.3.2685…Daemon Tools…( kt tinydl.com ad, siap crack oo)

ko kena ‘mount’ (masuk kn dlm dvd drive secara maya) image win7 tu mnggunakn sfware tu..(ak guna Ultra Iso)….

nnti image tu akn ad dlm directory cd/dvd ko…..(check kt my computer)

then ko ikt step kt link ni…ak nk tlis bnyk sngt…
http://www.MegaFTP.com/137817

lpas siap install, guna 7loader untuk activate kn dia (crack) haha..khai ad sdia kn…kt tinydl.com pun ad gak..

Win7 siap utk d guna… πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by Afiq Danial
2009-09-13 02:09:00

Akhirnya OS win 7 aku berjaya di Activate kan!

Thanks geng bantu aku..

Untuk pengetahuan korang semua, aku tlah menginstallkan nyer pada laptop lama.
HP v1025AP
Centrino 1.40GHZ
Ram 512mb

Tapi still xde masalah.sama macam guna xp. Tak jam pun. So lepas ni aku nak install pada laptop baru plak. Walau pun rugi beli XP rm300 dan guna xsampai 2 bulan.

 
Comment by arefiqrc
2009-09-14 14:30:51

yeaa…bgus2..x yah hntr kdai byr mhal2..wt sndri pn bley…cume kna ad sket ilmu jek…thniah2..haha πŸ˜€ n welkem 2 de klab..

 
 
 
 
Comment by kamudrikah
2009-09-11 01:17:04

aku mmg pakai windows 7 skrg… mmg superb
tapi aku tgh berjinak-jinak dengan mac os x snow leopard sbb br dpt mab book pro… haha…
in my opinion, mac lagi laju dari windows…
dan lagi mahal of course…

..
Comment by aHBeN
2009-09-11 07:22:05

org kaye ley la gune mac..
kui3..
ak dpt acer ak ny pown da alhamdulillah…
ahaha
tp mac ko x kn secanggih alienware mx-17x
laptop idaman ak..
ahahaha..

..
 
Comment by asbesstos
2009-09-11 14:18:41

snow leopard… aku baru geledah2 kat google fasal benda ni.. original rm109 je eh OS snow leopard ni?

..
 
Comment by Adney
2009-09-16 14:05:48

ooooo

..
 
 
Comment by acai
2009-09-11 04:46:10

wei khai..macam ne nk run windows 7 update(carik driver) kalo cd yg kite beli pon pirate?=p πŸ˜†

..
Comment by Khai
2009-09-11 17:40:19

lor.. tekan start je dah jumpa windows update.. gi control panel pun ada windows update.. gi kat computer properties pon ada windows update..

tak kira la pirate ke ape, asal dah ada crack leh activate’kan windows macam kat atas tu, belasah la nak update ape pun.. hehehe..

..
 
 
Comment by Zizie
2009-09-12 14:51:21

khai,yg w7 ni kan dia guna vista kan?
apesal aku punya broadband takleh nk pakai ek?
tension dowh.
ak gne huawei mobile connect
siyes tension takleh nk connect ngn broadband ak.
argh!! pertolongan diperlukan!! :aie:

..
Comment by Khai
2009-09-14 16:40:14

dia guna vista camne plak tu? hurm, pasal broadband celcom tu, x dapat nak tolong.. sbb khai x guna.. x sure compatible ke tak dgn celcom berukband..

tapi ramai member2 khai no problem je..

..
 
 
Comment by boyah89
2009-09-13 08:06:38

galaxy ampang ni yg bagusnye bagi aku
WAYANG die je!
hahaha
sbb plg dekat ngan umah aku,malas nak gi ts or klcc..
walaupun kecik je pawagam die,layan je la kan.,.
tpi bnyk je kosong dlm bangunan tu,tak idup tol..
yela,dekat ngan ampang point,,ampang point ad bowling lak..haha πŸ™‚

..
 
Comment by arefiqrc
2009-09-14 14:25:29

khai…oh khai!!… ko da jd mcm kaunter pertnyaan plak kt cni…haha

bley wat oh khai.com lpas ni…jdikan kaunter pertnyaan…haha

grau jek…jgn mrah ekk..haha :o: :o:

..
 
Comment by jojo
2009-09-14 14:41:36

khai, just nak tanye ni.
yg gune pirate pnye win 7 tu, windows update die no problem ek?
lg satu, sume driver die carikan smpai complete ye?

risau pule kalau x perfect, rugi saja format. :bloody:

..
Comment by Khai
2009-09-14 16:43:20

yup.. bila pirate dah di’active’kan guna crack yg khai share tu, windows se7en korang akan jadi genuine.. bila dah genuine mmg xde masalah lagi lah.. hehe..

Untuk driver tu, dalam kes khai, ada 4 laptop khai formatkan semua takde masalah dari segi pencarian driver melalui windows update. semua complete..

..
 
 
Comment by d|n
2009-09-14 22:38:13

w7 mmg stylo..hehe πŸ™‚

..
 
Comment by anazhd
2009-09-15 02:39:44

windows 7 nie so nice la…. lbh laju dari XP…llawl!! anyway, thnkz khai….

..
 
Comment by Adney
2009-09-16 14:13:58

Masih dalam usaha untuk memahami crack yang diberi.. masih gagal walau sudah di reboot berjuta kali.. 8)

Adakah tutorial khas? :bloody:

..
 
Comment by travis
2009-09-16 23:25:39

khai, ad link x untuk w7 crack??

..
Comment by Khai
2009-09-16 23:31:58

tu kat atas tu kan khai dah ade share? πŸ˜€

..
 
 
Comment by travis
2009-09-16 23:47:36

xleh la yg crack atas tuh…

..
 
Comment by travis
2009-09-17 00:52:46

dh try, error.. Ak pakai version 7100… ad beza ker crack dier???

..
 
Comment by Adney
2009-09-17 01:58:39

ngerr.. x bole x bole.. huhu

..
 
Comment by Adney
2009-09-17 23:41:53

da bole dah.. Alhamdulillah πŸ™‚

..
 
Comment by myne
2009-09-19 05:25:48

wa wa wa….aku pon da gne gakk…se7en ultimate!mmg gempak siot!!smooth jeww!!interface smart!!perghh…layanxzzzz….. :o: :o: :o: :love:

..
 
Comment by muyyaQ
2009-09-19 15:03:35

ape yg best tah windows 7 nih. tak paham aku ngan dak2 kecik semua nih.

..
 
Comment by alharir
2009-09-20 23:42:45

Rasa cam best gak windows 7 nih. On d way, tengah download. Hahaha. Jeles tengok orang guna, kita tak tau apa2. πŸ™‚

..
 
Comment by jamal
2009-09-22 13:17:14

dari segi warna ada beza tak 32bit ngn 64bit?

adekah sume mobo blh pakai 64bit atau mobo2 yg tertentu je?
mcmna nk cek bit ni? πŸ˜†

..
 
Comment by hilmi
2009-09-24 21:09:21

khai, aku nye lappy pki gak win7 nih tp x de driver means that lappy aku skang ni bisu larh, x de driver utk sounds and webcam =( …. mane leh cari ar driver die??? aku da try da run windows update mcm ko ckp tuh tp x dpt cari driver utk lappy aku… aku pki lappy Dell Inspiron 1420… tlg la aku khai :8

..
 
Comment by nickharh
2009-09-25 00:09:35

askum khai, window 7 aku neh x carikkn aku driver pown, apasal?? :[

..
 
Comment by hire4bullet
2009-09-25 05:55:58

@ hilmi: bukan sumer driver tuk komputer ada kat database windows, jadi pilihan lain, download driver notebook tu kat official website atau guna driver cd yang Dell bagi, guna yang Vista version, jgn gne xp version lak.. dan klu driver tu x dpt install, nanti aq post satu artikel camner nak solve masalah tu kt blog aq nanti.. 8)

@ nickhahrh: bukan sumer driver ada kat database windows..
πŸ™‚

..
Comment by hilmi
2009-09-25 11:26:24

thnx brow… skrg lappy aku da run mcm biase lagi bergaye dgn win7 nih…hehehehe πŸ™‚ luv win7 :love:

..
 
 
Comment by fahmie
2009-09-27 04:23:10

abg khai nak tanya…saya pakai compaqCQ40…
compaq ni dual core…leh masuk ke windows seven…
teringin nak guna gak…

..
 
Comment by wawan
2009-09-28 15:23:43

salam bro khai..
nak tanya skit..
yg win7 activator kat atas tu prefix utk win7 version ape?

..
 
Comment by wawan
2009-09-28 22:18:05

abg khai kenapa win7 activator yg atas tu dua2 x boleh guna? :8

..
 
Comment by Brat Pit
2009-09-29 01:28:49

😎 uh, aku pun tgah download nih windows 7 ultimate http://******.blogspot.com/2009/09/software-windows-7-ultimate.html tapi masalahnya..

..lepas ni kne activate ker? pulak dah. okeis kalo betul, aku kne habaq kat web yg bg aku download nih suh ltak activator lak. hehe πŸ˜†

..
 
Comment by hire4bullet
2009-09-30 18:46:25

Bro Khai, izinkan teman jawab soalan2 yg ada kt atas….

@ fahmie: lepas aje…….. πŸ™‚

@ wawan: x dpt gne?? Windows7 hang versi apa?? aq ada activator yg laen…..

@ Brat Pit: err…. camner tu?? x brpe nk jelas laa pertanyaan tu….

p/s: Khas tuk sumer, Camner nak setelkan incompatible software / driver pada Windows 7 :

http://www.hire4bullet.co.cc/2009/09/tips-tricks-untuk-windows-7-siri-1.html

..
 
Comment by zureena
2009-10-01 02:15:21

salam,.knape ek sy x bley wt windows 7 tu pon..sy pkai acer.tp die ckap ade error..

..
 
Comment by Balak Hanyut
2009-10-05 03:08:36

nak tnya.. win se7en ni.. crack utk win se7en ultimate 64bit ada tak.. daku dah penat mencari di mana

..
 
Comment by aishah
2009-10-06 05:36:33

saya nk guna gak mcm mana..
pc sy leh x… \
cq40….

..
 
Comment by ainol
2009-10-06 13:29:35

cam mner nk wat crack untuk window ni khai
nk tahu la….

..
 
Comment by ainol
2009-10-06 13:41:19

khai ader x crack untuk window vista ultimate

..
 
Comment by nu_Ox3r
2009-10-07 10:45:15

salam khai.aku baru instal windows 7.ak dah wat activation guna 7 actiator n now status my pc is Activated.my qs is boelh ke aku update windows?

..
 
Comment by ink
2009-10-08 10:19:59

salam khai!

try due2 xleh pon,, :oups:

T.T

cane ni,,, =(

..
 
Comment by adie
2009-10-08 13:18:59

khai cm ne nie~ ak try dua2 loader untuk activate’kan Windows 7 x bleh rr… ak pki windows 7 Black edition
anyone know how, plss help :bloody:

..
 
Comment by boyj
2009-10-10 03:52:50

wei,ade sesape tau mcm mane nak activekan windows se7en build 7100 32 bit with language pack tak?dah puas aku cari activator dier,xdpt2 lagi…anyone help me? :bloody:

..
 
Comment by abalong
2009-10-18 07:08:00

Salam…

Bleh tumpg tanya…windows 7 yg support arabic ada tak?

..
Comment by Khai
2009-10-22 15:35:23

abalong,

ada rasanya. Tapi pada windows 7 ultimate edition je kot. boleh compare kat sini..

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx

..
 
 
Comment by nojiukaeman
2009-10-21 23:41:43

thanks bro khai oi,akhirnya lappy ku wat ku bertambah happy,haha……genk2 semua agak2 desktop cabok kat umah 3.2ghz ram 512mb buleh dak weh bertingkapkan seven neh? :oups:

..
 
Comment by talieb
2009-11-11 22:52:15

khai nak tnye ley???
ade x windows vista yg support intel pentium 4???

..
Comment by Khai
2009-11-16 20:41:11

Support aje.. sedangkan centrino pun boleh masuk Vista. Yang penting RAM la kene tinggi kalau Vista.

..
 
 
Comment by Ayienzx
2009-11-13 08:14:59

salam bro…pesal product id aku x der OEM???? tp active..seven…build 7100… :((

..
Comment by Khai
2009-11-16 20:50:02

x kisah la tu. Asal dah activated suda.. hehe

..
 
 
Comment by ahmad ASH
2009-11-16 12:02:50

wei khai..macam ne nk wat/dapat wallpaper bergerak dalam windows 7?aja la sket..hehe

..
 
Comment by totorobuzua..
2009-11-16 14:02:39

waa..cm best je window7 ne..mnrik2..tol ke dy compatible ngn software len..tkt cm vista je nt..bnyk prob..hukhuk..herm, pe required ntuk install window7 ne.. πŸ˜‰

notakaki: bdk bru nk blaja..

..
Comment by Khai
2009-11-18 21:55:02

mmg compatible dengan apa2 software pon. XP dia leh masuk, vista pun boleh masuk.

..
 
 
Comment by hasif
2009-11-18 21:46:55

khai, ak gune os wndow 7 pirates, lau ak update window 2, ada effect pe2 x???

eg mcm lau kte gne wndow xp pirate, then kite update wallpaper kite jadi itam kan….

so mcm ne ngn wndow 7??

bnda same akn terjadi??

huhuu

takkooot :beurk: :beurk:

..
Comment by Khai
2009-11-18 21:56:27

Buat masa sekarang ni mmg no problem at all. Masa akan datang tak tahu la kan. Jadi depend pada kita la kena hati2 bila nak install windows update. Jangan main install je tapi nengok apa yang dia nak install tu.

..
 
 
Comment by farhan
2009-11-20 01:24:55

bro..nk tanyer ckit…asl aq dh format windows seven..tpi maser nk log in, dkt setup area 2 ader pilihan 2 windows…kenaper erk???….macm maner care nk hilangkn dier…

..
Comment by yg tak mengerti...
2010-01-10 09:03:56

adakah ko install clean windows? bermakna ko format windows 7 dgn meng’clean’kan windows asal ko? aku pernah gak jadi mcm ni,,ni terjadi apabila format dgn m’gunakn autorun pade windows 7 tersebut.. bukan menggunakan apebenda alah jadah namenye tu ntah.. hahahaa.. 8)

..
 
 
Comment by ahmad ASH
2009-11-20 11:33:29

macam ne nk wat wallpaper gerak2 2…nk wat gak…waaaa..

..
 
Comment by emi17
2009-11-21 17:04:12

salam…
mintak tolong sape2 yg pintar2 disini..
apasal ak xdpt activate windows 7 kat hp 540??
mcm2 activator ak gne… :p
pas2 ak gne la vista lak tp activator dia pn xleh gne gak..
mmber ak ckp ad some model laptop yg manufacturer dia setkan laptop 2 supaya xleh aktifkan window gne activator..
btul ker?? :[
klu btul, hbis la duit ak nk bli windows ori..
somebody help me……… =( =(

..
 
Comment by z_phV
2009-11-26 14:45:47

erk…salaM..
windows7 nie ley install
windows Movie maker x?
aku try tP outpuT dia sore
jd serak2.. =(

..
 
Comment by bapak ko
2009-12-13 02:42:57

hi, nk tau mane ade jual dvd biscot tawar? duduk kt shah alam nie πŸ™‚

..
 
Comment by nizam
2010-01-06 06:10:53

khai camne beli window 7 ek?
aku nak dowh tapi pelik nape harga nyer 10 rggt jer??
murah sgt ??
law x ori bukan nanti prob byk ker

..
Comment by yg tak mengerti...
2010-01-10 09:00:14

kalau nak yg takder problem,yg leh update2 sume,,yg takder masalah malahan yg ade waranty,,beli lah yg ori.. yg rm 10 ni biase laa,, pirate of the carrebean punye.. wahahaha.. (termasok aku punye) lol :p

..
 
 
Comment by yg tak mengerti...
2010-01-10 08:58:05

bro.. tolong.. 7 aku bile install die punye interface agak kureng..and then bile aku letak cursor mouse kt skrin kanan,,akan ternampak lah sedikit kt skrin kiri.. lol.. macam bersambung skrin ni membentuk bulatan yg padat.. hahahaa.. apesal eak?? gila gamaknya.. tok pengetahuna bro,, aku pakai ASUS k40.. mintak tulun.. tulun.. :bloody:

..
 
Comment by Omar
2010-01-10 15:07:15

SalamX..

Aku cume pelik sikit dengan windows 7 ni, cuba ko try buka CCleaner atau Adobe Premier..perasan x yang dia baca Windows 7 ni sebagai Windows Vista?

Macam pelik jer kan..tapi mungkin betul la…Microsoft x buatkan OS baru cuma touch-up yang lama sehinggakan ada berita yang kata Windows 7 takde kernell yang baru..hempes tul…membazir duit aku masa beli ori kat PIKOM PC Fair hari tu….

..
 
Comment by cik nek syifa
2010-01-15 19:26:58

windows 7 ny ader aeroshake kn?tp cmne nk uat ek?
pas2 ader sape2 yg ada mysecretfolder application for windows7 x? πŸ™‚

..
 
Comment by asde
2010-01-16 13:43:00

mcm ne nk frmt w7

..
 
Comment by juezouk
2010-02-22 20:47:03

salam khai ..i bru jew format w 7 ..tp x boley ar ,,pesal ek ??in fact laptop i plak asek ter shutdown sendirinya ..haha ..bole tolong xplain ckit x ??

..
 
Comment by syecom
2010-03-03 11:11:15

salam semuar blogger…
kwn just nak tanye, korg ade crack windows 7 ultimate tak..
share kat kwn..

..
Comment by Khai
2010-03-03 19:57:28

kan dah ade 2 kat atas tu? tapi ada satu lagi, nnt malam nnt khai masukkan… insyaAllah.

..
 
 
Comment by masqueradze
2010-03-25 15:04:18

Khai, boleh tolong x? I pakai windows 7 ultimate. Pastu tetiba ada pulak windows Genuine Advantage notification yg paling menyampah tu terinstall. :((
Even I tak choose pon update utk WGA tu… Ada software pape x utk buang bende alah ni? Dah try removeWGA tp die kate “Unable to find your Winlogon.exe”. Ada cara lain x? :oups:

..
 
Comment by archerstech_girlz
2010-04-03 18:01:30

naper aku xleh nak run crack win 7. coz laptop ker atau win 7

..
 
Comment by pulama
2010-06-27 08:27:04

http://www.mediafire.com/?hdnnllme4n3

– password = pulama88

software untuk remove serial windows 7 64bit & 32Bit.

bertindak cepat sebelom windows anda menjadi black πŸ™‚

..
 
Comment by rayban wayfarer
2010-07-06 16:18:08

lepas windows seven windows ape plak?

..
 
Comment by toban
2010-09-04 04:33:19

salam bro kahi.. aku dah pakai window7 ultimate cam ko gak versi lanun… bila baca artikel ko baru aku perasan yang win7 aku takde pon tulis window activation bawah WORKGROUP tu.. pelik tul.. camne ko buat.. ajar aku sikit camne nak bg genuine… πŸ™‚

..
 
Comment by adnin
2010-09-06 03:21:01

khai..ade tak bende2 yg boley ku dl..tuk bgi desktop cun πŸ˜‰

..
 
Comment by hoOda
2010-09-12 15:48:25

ala..nape ade “This copy of Windows is not genuine”..
menyampahlaa.. letak background desktop kejap2 hilang..
adekah ini disbbkan cd lanun..? atau ntahla.. aku x terer bendalah nih..

Pastu sket2 kuar notis die suh install software genuine nih.. apekehe nih..? cmne xnk ade kn mentang nih..
x suke x suke x suke..!!

..
Comment by Khai
2010-09-12 22:22:27

mmg sebab dah kantoi pakai windows tak ori.. so buat clean install balik then turn off windows update..

..
 
 
Comment by lina
2010-09-14 11:59:48

camner nak tukar dekstop wallpaper for HP mini..

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post