Di sini aku habiskan 3/4 dari 24 jam

587 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Lama tak blogging. Feel tu tiba-tiba jatuh menyembah tanah. Tarik nafas.. lepas.. Tarik nafas lepas.. Ok, start blogging macam biasa balik! Hehehe.

Entri kali ni takde ape-ape yang menarik, cuma saja nak show off tempat Khai buat kerja, tempat Khai berhibur, tempat Khai menangis, tempat Khai makan minum, tempat Khai ketawa, tempat Khai beramah mesra dengan kawan-kawan, tempat Khai mengenali ramai teman baru, tempat Khai full time blogging, tempat Khai mengimbas kenangan, tempat Khai bla bla bla. Macam banyak tempat je kan? Tapi sebenarnya hanya di sini. 3/4 dari satu hari dihabiskan di sini. Sajalah disemadi’kan di sini sebagai kenangan. Which is dapat Khai baca dan lihat semula 10 tahun akan datang. 10 tahun akan datang, kalau dipanjangkan umur pasti gambar di bawah ini akan menjadi kenangan yang manis di dalam hidup. Kerana di sini aku kenal siapa sebenarnya diri aku yang hina. Super hina di sisi Allah SWT.


Klik gambar kat atas ni untuk detail

Nanti entri akan datang, boleh la show off tempat tidur pulak di mana kat situ lah tempat mimpi kering, mimpi basah, mimpi indah, mimpi ngeri. Kencing je belum lagi. Kahkah!

Korang taknak show off port meng’online’kan diri pulak ke? Ada beran? Macam sarang tikus? Hah?!! No problem punyo! hehe. Salam.

P/s: Ni port baru ni. Baru je pindah dari rumah lama. Sakit bontot siot duduk atas lantai. Kena beli juga ni bantal kecik buat tempat duduk. Haha!

UPDATE 12 May 2010:
Bila nengok entri ni balik, rasa lawak ada, sedih pun ada. Sebabnya port kerja ni sekarang dah berubah boleh dikatakan 80% dari gambar di atas. Dah ada Meja, Kerusi, LCD TV with Astro Byond, PS3, Gadget, Warna dinding dah jadi hijau, ada akuarium ikan dan macam-macam lagi. Alhamdulillah, Terima kasih Allah.

Ditulis pada 12:21 am 11 October '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 587 views
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

88 Comments »

Comment by chokilala
2009-10-11 00:25:58

uiks. ko online lama2 ko duduk bawah je ke? x duduk kerusi? boleh kematu bontot :bloody:

..
Comment by Khai
2009-10-11 01:51:31

lebih suka bersila la.. kalau duduk atas kerusi x best.. x leh duduk bersila.. hehe.. duduk atas lantai ni bila lenguh badan je, makanya landing time… hehehe..

..
Comment by Fatin Pauzi
2009-10-11 15:18:19

Tau takpe. SAme la. Tapi, tu tempat online aku dulu. Sekarang, da letak kerusi da…

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by syin
2009-10-12 10:31:26

ok la tu…siap ada pewangi lavender gak tu…mcm kwn aku… aku nk pinjam under 18 je..haha…kijiya xde ke?

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-11-06 11:20:54

kijiya ada. hehe.. ada 2 part kan… cuba klik gambar atas tu, nampak la kijiya nye nanti.

 
 
Comment by Taufik SM
2009-10-23 15:57:11

org melayu asli la katakan ..huhu

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Ikhwan
2009-10-11 00:26:14

tak de kerusi ke? or duduk atas lantai je?

..
 
Comment by fifie ierina
2009-10-11 00:30:29

salam..

wah, biasanya bilik orang bujang x sekemas nie.. nie beria-ria kemas sebab nk masuk justkhai pye pasal la nie kan? elelele, ngaku jela pak cik.. hikhik! :8

kemas dan simple.. tp confem bilik saya lg lawa la.. ngeh3 :[

..
Comment by x-po
2009-10-11 00:33:50

haha aku pun rs cm2 gak si khai ni

..
 
Comment by Khai
2009-10-11 01:52:39

xde maknanya.. tak caya tanya si zul member ku itu.. hehehe.. bilik kene la sentiasa kemas. Baru feel nak buat kerja tu ada.

Gambar ni di ambil tadi. Susunan yang x diubah semenjak minggu lepas.. Teehee!!

..
Comment by conflict
2009-10-11 01:58:47

btul tu… hidup kene lah bersih…
org pompuan memang la klu x bersih susah tu…
huhuhu…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fatehah
2009-10-11 00:30:47

erk mug letak pen tu aku igtkan pasu bunga.heheh πŸ™‚

..
 
Comment by Alon
2009-10-11 00:34:51

nak aku support kerusi IKEA yang bernilah RM18 ke?
haha.hulur 2belah tangan.

..
 
Comment by mello
2009-10-11 00:58:33

Wow! Konsep hitam elegan di situ..lalala πŸ™‚

..
 
Comment by zool
2009-10-11 01:08:04

Aku nak tunjukkan pun takde mende yang menarik pun …

..
 
Comment by nim
2009-10-11 01:24:04

ish3… kemas nye…. kagumnye……. bagusnye……. nye3….

..
 
Comment by blowie
2009-10-11 01:24:19

bontot kayu ke hape ko ni?

..
Comment by fifie ierina
2009-10-11 01:38:03

errkkk! lawaknye komen nie.. jap2, nk gelak sampai puas jap..

encik blowie, a’ah kut? HAHAHAHA!! πŸ™‚

..
 
Comment by Khai
2009-10-11 01:54:54

eh eh.. bontot mantap biasa la.. berisi.. bukan kurus kering takde bontot.. hahaha!!

..
Comment by eyra
2009-10-20 13:03:20

montot kayu? hahahha

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by arnamee
2009-10-11 01:26:00

salam.
PHEWIT..
Bergaya tempat ni ea untuk sesi fotografi di blog^_@

..
 
Comment by joegrimjow
2009-10-11 01:28:49

mewah2
tunjukkan nanti jeles plak
ckup bgtau…
50mbps

amacam??
hehe

..
Comment by Khai
2009-10-11 01:56:19

amenda yang 50mbps?

..
 
 
Comment by muhdzahari
2009-10-11 01:59:32

kau main rubik juga khai? he he..

..
Comment by Khai
2009-10-11 05:24:01

ades.. itulah malas gila nak belajar step dia. :bloody:

..
Comment by muhdzahari
2009-10-11 11:57:37

aku hafal satu step sampai khatam, lepas tu baru ke step lain.
err..tapi aku tak hafal step last, panjang gila. hu hu..

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by YaNa
2009-10-11 22:00:20

ada formula dia kan.,,
tapi second step yang ‘T’ tricky sket ahh…
haha..

..
 
 
Comment by Adney
2009-10-11 03:01:53

jadi jepong la duduk atas lantai… kiki πŸ˜€

..
Comment by Khai
2009-10-11 05:24:24

tahu takpe.. haha

..
 
 
Comment by Kill-Vearn
2009-10-11 04:30:29

bilik aku banyak kekurangan.. ada pc, meja, kerusi, kipas, tilam, bantal, selimut, almari baju, kotak2 nak letak brg dan yang terutama sekali ashtray.. hehehe..

..
Comment by Khai
2009-10-11 05:25:06

macam takde yang kurangj e.. haaa, ada satu.. ada ashtray ntah ada rokok ke idok tu.. hakhak! πŸ™‚

..
Comment by Kill-Vearn
2009-10-11 11:14:36

rokok mesti ada.. hakhakhak.. nanti aku nak live blog ashtray aku lak ar.. takde keje.. hahaha..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by d|n
2009-10-11 07:37:51

ak rase klo ko baring lagi bes kot..
leh guling2 skali..haha πŸ™‚

..
 
Comment by Syalala
2009-10-11 09:35:33

Port khai kira kemas la. Klu org lain bukan stakat sarang tikus, mcm tapak perlupusan sampah adelah.

p/s:Khai buat la review LG Cookie. Campurkan dlm entry pasal iphone ngan nokia 5800 tu.

..
 
Comment by safar
2009-10-11 09:50:26

lamanya khai berblog.tak sakit pinggang ke.

..
 
Comment by Mr Fathi
2009-10-11 10:32:32

Khai,jangan duduk atas bantal.Nanti bisul πŸ™‚

..
 
Comment by Eriyza
2009-10-11 10:36:08

Hohoho!
Disini rupanya tempat Khai
bersemayam eh. Port baik punya. :choler:

..
 
Comment by jambatan
2009-10-11 11:07:13

khai boleh ker main rubiks cube?

..
 
Comment by shahrul
2009-10-11 11:11:56

hoho, rajin khai ni kerja berblog. kene ikut cara khai ni.

..
 
Comment by sha
2009-10-11 11:15:46

:bloody: kemasnya…. omg…
kalo sha punya… walaupun sha pempuan… πŸ™‚
mcm sarang hamster πŸ™‚

..
 
Comment by rizzar
2009-10-11 11:50:36

port saya.. penuh dgn wayar berselirat sana sini.. heheh bila nak tukar wireless tah..

..
 
Comment by CIKGU JAI
2009-10-11 14:13:08

melets bilik.. woofer beso gler..
berdentum satu umah. brape ek khai ble…

..
Comment by Khai
2009-10-11 21:21:04

ala SonicGear Evo8 tu murah je.. cukup la untuk kepuasan telinga.. bombombom!! hehe.. kalau x silap masa beli kat lowyat 4 bulan lepas, harga dia RM150+ something.

..
 
 
Comment by sis mieya
2009-10-11 14:48:11

ahaks..good 4 u adik akaks..
keep it clean yahhh…

..
Comment by Khai
2009-10-11 21:26:38

huhu.. thanks my dear sis.. mekasih ya teman beli almari hitam ituh harituh… hehehe.. :8

..
 
 
Comment by eldy
2009-10-11 15:15:20

pe ni ?! khai boleh nangis kat depan laptop ?! blog siapa yg ko baca khai ?! πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-10-11 21:27:16

blog agama πŸ˜† haha..

..
 
 
Comment by bd fabregas
2009-10-11 17:14:03

port mimpi basah pun ade?? ade kesan lg ke?? hahaha..

..
 
Comment by samanosuke_04
2009-10-11 20:38:40

hoho, 3/4 hari khai, tak berak ke? kalo berak mesti jadik 2/4 jer.. hoho…

..
Comment by Khai
2009-10-11 21:30:42

24/4= 6 kan.. so dalam 6 jam tu untuk solat, berak, mandi, gosok gigi, kentut dan ape ape je lah yang lain selain duduk depan komputer.. hahaha!!

..
 
 
Comment by aman
2009-10-11 21:19:21

wah. home office ler katakan yerk. hoho.

..
 
Comment by resam
2009-10-11 22:08:40

khai wat bilik cantik-cantik ni khai dok rumah sewa ka sendiri?

..
Comment by Khai
2009-10-12 01:59:16

rumah sewa je la oh.. mana ada duit nak beli rumah sendiri lagi.. rilex muda lagi..

..
 
 
Comment by wan
2009-10-12 00:15:35

idop blogger..khai mmg blogger sejati….xkesah la masa online ko duduk ke, menonggeng ke..berdiri ke…jnji rajin2 la update blog…

ooooooo yeah..

..
 
Comment by Roslan Nazri
2009-10-12 03:32:35

yeker part ni kemas..bukan ghey ke bilik ko.. πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-10-12 04:43:22

waklu.. haha.. πŸ™‚

..
 
 
Comment by Azfarul
2009-10-12 05:55:06

kemas giler bilik..
cma bukan orang bujang ddk ..

..
 
Comment by kliaman
2009-10-12 08:55:51

tu ker laptop baru..nampak lain jerrrrr…
ke dah tukar baru plakk…kayonyerrr ko…

..
Comment by Khai
2009-10-12 18:05:14

mmg itula notebook nye.. cuma tak cukup cahaya. warna merlot dia tu x berapa nak terpancar.. hehehe..

..
 
 
Comment by suhz
2009-10-12 10:30:22

ni smart kat sudut ni je kot.. cuba toleh blakang.. agagaga..

..
 
Comment by kentank91
2009-10-12 11:14:12

wow!..
sungguh kemas dan bersih

..
 
Comment by miss madiey
2009-10-12 11:20:22

khai, ni workstation after kemas2 ke..??

psal, sume nmpak cam tersusun je.. ahhaha…. πŸ˜€ πŸ˜€

..
Comment by Khai
2009-10-13 02:02:15

Ialah.. ada la kemas sikit-sikit. Mana yang senget tu diluruskan. Mana ada tin2 minuman kosong tu, dibuang. Kene la cun2 sket nak letak kat blog. karang korang kutuk cakap pengotok pulak.. hehehe

..
 
 
Comment by sis
2009-10-12 16:17:48

waaahhhh,… sis sahut cabaran khai utk show off port meng’online’kan diri sis. tunggu bile sis blk kl dr outsation,.. hoho~

ada berani nih! πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-10-13 02:05:37

mana mana? xde pon? wahahah.. dah ade nanti jgn lupa kasi link yer..

..
 
 
Comment by e-toyol
2009-10-12 18:13:06

Salam, ada dapat email? Tak reply pon?

..
Comment by Khai
2009-10-13 02:07:17

ada.. tapi belum open. Uruskan projek kejap.. Pagi nanti baru reply semua.

..
Comment by e-toyol
2009-10-13 06:39:24

buat risau orang je la. huhu. ok be waiting.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by kliaman
2009-10-12 22:12:26

Khai ko tau x kembang hidung aku sbb ko reply balik ape yg aku komen tuhhh…terasa dihargai plak…cayelah..hidup khai hu.hu.hu.

..
Comment by Khai
2009-10-13 02:07:44

itu pon ko nak kembang.. lom aku cakap ko hensem macam tom kurus la tu kan? hehehe 8)

..
 
 
Comment by bam gamat
2009-10-13 11:09:51

kemas la bilik ko ni khai. adik2 laki ku sumer super2 pemalas, bersepah barang2 kt bilik tu. dah give up nasihat depa ubah perangai,last2 ku yg nolong kemaskan.serabut mata nengok. wuuuuu…….

..
Comment by Khai
2009-10-20 21:45:28

ala bro.. lelaki.. sama je semua. Khai pun dua tiga hari hancus la.. then kemas balik.. yg penting disiplin diri la. Kalau dah jadi tempat kerja, so kita kena la bersihkan sentiasa. Baru lapang kepala otak ni. hehe

..
 
 
Comment by justpartis
2009-10-13 16:38:48

hebat la ko khai!

3/4 hari mengadap benda tue..
aku 2/4 hr belum tentu dapat tahan..
kejap2 rasa nak berguling2 je kat atas tilam..hehe

ada tips tak supaya kekal fresh wlpn berblogging lama?

..
Comment by Khai
2009-10-20 21:48:41

ades.. kalau ikut cara khai macam ni..

Nak online lama2, wajib ada benda ni.

1. Air 100plus putih tu botol besar.
2. Coklat toblerone
3. kacang2 buat kunyah..
4. Aye more kene ada sebelah
5. gambar2 kat dinding warna hijau

lastly, solat jangan lupa. So bila amik air sembahyang, mengantuk tu automatik hilang. Dan gerakkan di dalam solat, buat badan x lenguh lagi sbb duduk lama2.. byk hikmah kan solat ni? Takbir!!

..
 
 
Comment by Taufik SM
2009-10-14 17:52:22

cam ne nk tukar Permalink Settings ….. jd link custom …

dh set .htaccess jd 777 ….. tp x jadi nape ? =(

..
 
Comment by ejardkethot
2009-10-15 11:33:31

ak ske sudut KOMIK tu…nk pinjam!!~ :love:

..
 
Comment by iZwaN
2009-10-15 15:28:43

Kemas nye bilik…
bgos2…hehee..

..
 
Comment by casper
2009-10-17 11:18:10

Khai,pas baca justkhai tempat khai keje nie…trus tdo….bleh lak tetiba mimpi khai…haha…tgh syok layan mimpi bleh lak makcik jual krepek ketuk pintu…huhuuu…pas2 nak tdo balik dh rasa segan lak…hahaha…segan nak jumpa balik,sbb td tinggal khai cam2 jer…. :o:

..
Comment by Khai
2009-11-06 11:25:18

boleh plak eh? hahaha.. ok nnt kita gi nengok wayang cite papadom eh? hehehe

..
 
 
Comment by eyra
2009-10-20 13:06:37

baca komen korang ni dah mcm cari benda tersembunyi. sampai rubik, tmpat letak pen, komik2, semua lah nak komen. hahahaha!

..
 
Comment by real
2009-10-22 19:23:44

cuma satu benda sama ngan tmpat aku…

ade rubik cube la….. berjaya gak aku menyelesaikannya..
baik untuk brain gym

..
Comment by bella
2009-10-22 22:12:11

betul2 bestlah main cube ni.. πŸ˜‰

..
 
 
Comment by Diela
2009-11-06 10:55:06

cOmPem vIsta AngKasa!!uHuks…. πŸ™‚ πŸ˜€

..
 
Comment by maxx
2009-11-15 12:56:56

3/4 masa sehari ko abiskan masa depan pc yer..

cam aku plak ada idea dok depan pc.. tgh takder gi belakang baring.. sambil cari idea.. kalau x terlelap gi luar rumah bakar ubat nyamuk.. kengkadang gi ruang tamu baca paper or tgk TV pastu dok depan pc balik.. pastu baring… pastu gi luar rumah balik… to be continued… πŸ™‚

..
 
Comment by muslimgirl
2010-01-22 13:31:40

wah! tak sangka rumah bujang kemas cam ni! cayalah! lawau bonau! mcm ofis lak

..
 
Comment by nasa
2011-06-14 14:58:50

best πŸ™‚

..
 
Comment by nasa
2011-06-14 15:01:58

semuanya lengkap…

..
 
Comment by Man
2013-02-03 02:33:45

Tinggal kenangan semua ni. =0

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post