P1 W1MAX-Inside 4G Laptops Review – Part 1

1,067 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Baru balik dari Packet One, Jalan Templer. Well, got this from P1 W1MAX tadi (mana satu notebook nak pakai ni? huhu). Thanks Miss Cynthia! Comelnya ko sampai terkurang pahala puasa aku sebab “tersalam”. Huhu!! Anyway, Dell Inspiron Mini. Ada apa dengan netbook ni? WiMax-Inside 4G Laptops. Maksudnya dah siap build-in dengan WiMax 4G kat dalam. So korang on je netbook ni, terus dapat online dah. Who needs WiFi? Haha.Terbaik bukan?

Lagi gambar..

Then korang on je netbook tu, terus akan keluar ni..

Dan connect terus..

Dah boleh online!! Wohha!!

Tapi kan kalau W1max make inside dengan HP Mini kan lagi menarik. Dell design dia agak tak berapa nak minat la nengok. Hehe. Cuba bezakan gambar-gambar kat bawah ni. Ini saja je tau Khai compare’kan. Tapi kalau korang beli la netbook atau notebook yang ada Wimax Inside ni suatu hari nanti, jangan risau sebab ada banyak lagi jenama lain untuk dipilih. Tapi HP tak join venture.. sobsob..

Mengenai WiMax-Inside tu bagaimana? Menarik? Nantikan perkembangan dan review seterusnya di bahagian 2, Tentunya di Justkhai.com. Kalau nak live update setiap masa, do follow me on Twitter lah ye? Teehee!!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 4:17 pm 20 August '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,067 views
Dalam kategori: Gadget, Review | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

46 Comments »

Comment by Alon
2010-08-20 16:20:49

aku adalah salah seorang pengguna 4G Wimax πŸ™‚ laptop atas tu sebijik mcm aku . buat akunyer dah upgrade ram ngan hd video πŸ™‚ aku kaler black . ilove inspirionmini1012-4gwimax

..
 
Comment by landax
2010-08-20 16:23:21

wah!!stylenye dell!!!

..
 
Comment by Piratz
2010-08-20 16:23:38

wooo.. cayalah… nie membuatkan aku jeles nie..

..
 
Comment by Lynn
2010-08-20 16:25:40

biasa je bagi aku..wimax..

..
 
Comment by zetty
2010-08-20 16:25:51

wah.dapat notebookbaru.nak satu..~ =(

..
 
Comment by aizuddin
2010-08-20 16:27:07

dia bagi free notebook ke bro? πŸ™‚

..
 
Comment by amirul
2010-08-20 16:27:47

ape syarat2 utk dpt plan nie yer??
pas2 brape yg kna byr??
ade hidden charge??
berminat la.

..
 
Comment by syafieq
2010-08-20 16:30:26

waaahhhh…rezeki khai dapat due….
nway…mmg cntik gi hp mini tu…hehe……

..
 
Comment by syahirul
2010-08-20 16:32:55

semalam ingat nak join ko gi sana.. tapi last2 malas sebab kene tunggu luar n takleh join venture ko dengar penerangan.. cis!!

agak cemburu buta kejap sebab tgk lani ko ada 1 notebook dan 2 netbook.. pasni kalo out leh la ko bawak 2 netbook tu kita on9 sesama… hahahha… kalo baik hati leh wat amal jariah sedekah.. aku nak HP.. hahahahhaa…

aku tunggu review kedua ko sbb still tak sempat nak lepak kat rumah ko…

tahniah khai jadi duta P1 WiMax…

..
 
Comment by ariff
2010-08-20 16:33:33

perrgghh. dapat free netbook πŸ˜€

tahniah2

..
 
Comment by Rara
2010-08-20 16:40:23

wahhh, murah rezeki khai kan.. alhamdulillah, bulan Ramadhan semakin melimpah rezeki.

:8 jelesnyaaaaa

..
 
Comment by Anarm
2010-08-20 16:41:20

*terdiam seribu bahasa* :[

..
 
Comment by x-po
2010-08-20 16:49:47

rezeki di bulan ramadan katakan hehe

..
 
Comment by afiq aiman
2010-08-20 17:17:02

hebat siot!!! bertuahnya jadi khai…tahniah-nak jugak ~sob~sob =(

..
 
Comment by luth textile
2010-08-20 19:08:53

beli lagi, kan dah rugi? πŸ˜› meh jual laptop hp tu

..
 
Comment by Fazreen
2010-08-20 19:10:17

ini untungnya jadi pelanggan setia.. =)

..
 
Comment by Scromix
2010-08-20 19:20:31

Part best on je terus bole on9..

..
 
Comment by fiD
2010-08-20 19:43:43

sedekah lah khai1 dekat anak2 yatim ke, dapat pahala, heee

..
 
Comment by mrnamie
2010-08-20 19:54:48

agaknya ni netbook yang aku pesan tu khai.. haha :p

..
 
Comment by azleah
2010-08-20 20:31:04

Aaaaa Khai, kasi cita detail lagi pasal ni. Harga berapa? Monthly bye ke x? Mcm berkenan je. πŸ™‚ Leh pow kakak lepas ni. Kehkehkeh

..
 
Comment by hilmi
2010-08-20 21:25:00

nak satuuuuuuu.. hehe,, x malu mintk org

..
 
Comment by mello
2010-08-21 02:27:43

cun la! tak bg nama ke kt notebook tu khai? hee πŸ™‚

..
 
Comment by Aunty Yin
2010-08-21 02:39:31

waaahhh..bestny…. i like… i love u.. u love me… v lap2 each other.. bak mai ler 1…arissa adiah beday ni paksu…!! :-j

..
 
Comment by hazim
2010-08-21 05:26:43

saya amat cemburu dengan anda. =(

sekian,
Terima Kasih

hahahahaha πŸ™‚

..
 
Comment by Ryehanna
2010-08-21 06:57:08

jeles tol tgk laptop cantik2 ni.. yg penting baru…
bile la aku nk tukar laptop… huhu…

..
 
Comment by hisham
2010-08-21 08:41:35

perh…. mmg bebetul kaya nko nih…. baru jer pakai HP mini dah beli dell mini lak… jeles syial!!!!

..
 
2010-08-21 10:29:09

whoaaa… built in WIMAX…. on netbook terus leh online siot…. cayalah…

..
 
Comment by Meow
2010-08-21 11:41:37

wah…bestnya…mmg bertuah si khai ni

..
 
Comment by MuJE
2010-08-21 15:22:30

best gile! tapi kalo xde coverage takde makna jugak kan….huhu

..
 
Comment by FiNΓͺ
2010-08-21 17:38:32

Menarik..
Nk yg Free satu boleh? πŸ™‚
snang la..xyah ada WiFi pun boleh.

..
 
Comment by karblogger
2010-08-22 11:02:47

wahh..macam dapat free aje..

..
 
Comment by Jihan
2010-08-22 13:52:03

untungnya dapat netbook. mai la satu πŸ™‚

..
 
Comment by Said
2010-08-22 19:03:40

salam khai…
aku bdak baru…slame nie duk bace je blog ko..
aku nak ucapkan trima kasih sbb bnyk ilmu yg aku dapat ngan ko..go go khai..aku support ko (dari jauh).

..
 
Comment by arifz
2010-08-22 21:32:10

bgi detail skit bro..ak wimax user….n sgt berkenan :[

..
 
Comment by eyra
2010-08-22 23:22:13

u nak lawan i ke apa ade bnyak2 notebook and netbook ahahha

..
 
Comment by wazy
2010-08-24 01:13:14

wahh
lawa gak netbook tu πŸ™‚

..
 
Comment by jualkeretasaya
2010-08-24 10:48:17

still have a free Dell netbook? Lol… :[ :[ :[

..
 
Comment by titan
2010-08-25 10:22:03

hoho. ko tak dapat FREE ke laptop tu?

..
 
Comment by mohdisa
2010-08-29 09:50:33

pergh..styloo abis ni…meleleh air liru aku…:(

..
 
Comment by bd fabregas
2010-08-29 16:55:19

mmg syok tp kalo blk kampung, konpem xdpt connect.. πŸ™‚

..
 
Comment by ejardkethot
2010-08-31 12:33:00

hoiit…tetiba da dua netbook nie..apa cta??
huhuhu…wimax bagi free kaa?

..
 
Comment by Anip
2010-09-22 08:34:11

perghhh..mudah kn…aku sekarang ngh pening ni sama ada nak pilih cek com, maxis p1wimax utk dijdkn broadband..hmm..tolong aku… πŸ™‚

..
 
Comment by Cutlery Tray
2010-11-17 00:51:12

i always look for laptop reviews on the internet before buying a new one, `~”

..
 
Comment by Amilia
2011-04-06 15:04:25

Nak tanya,kalau beli netbook dell tu,disertakan skali dgn modem tu ker??kalau xde modem tu masih blh online ker?? πŸ™‚

..
Comment by Khai
2011-04-07 12:58:27

Modem tu memang dah build-in dalam laptop.. so modem tu memang tak nampak dah sebab dia ada kat dalam laptop tu.. hehe..

..
 
 
Comment by jim
2011-08-04 17:26:44

kalau guna laptop wimax boleh online mana sahaja…sebab wimax besar dari wifi. kalau wifi, satu area kecil je, kalau wimax, area besar.

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?