Baru Beli iPod Shuffle dari 1TradeZone.My

465 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Untuk pembaca setia Oh! Tidak yang tak pernah terlepas walau satu entri pun kat sana, perkara ni mungkin bukan baru untuk korang sebab dah pernah krew Oh! Tidak menulis tentang ini. Dan dari artikel tersebut, ramai yang cakap baru tahu dan ada yang cakap kan bagus kalau dari dulu tahu pasal website jual beli buatan Malaysia ni. Baguslah kalau ramai yang dah tahu sebab tu yang kita cuba nak lakukan.

Before, Khai pun tak pernah tahu yang web jual beli MUDAH tu adalah website buatan Singapura. So bila wujud sebuah website tempatan yang diberi nama 1Tradezone.my ni, so rasa terpanggil untuk berkongsi dan menyokong tu memang ada. Lagi ramai yang buat jual beli, lagi meriah kan? Takde masalah sebenarnya untuk kita pilih mana website yang sesuai untuk kita jual barangan terpakai atau baru yang kita ada mahupun menjadi pembeli, tapi pilihlah yang lebih memihak kepada kita dan yang ternyata lebih memudahkan dan menarik untuk diguna-pakai.

Semalam, masa bosan-bosan Khai pun search apa-apa gadget menarik untuk dibeli. So 1Tradezone sekali lagi menjadi tumpuan. So apa gadget menarik yang Khai jumpa?

1tradezone2

So apa yang perlu Khai buat, just call Tan Min Fong (si penjual), dan bertanya mengenai Ipod Shuffle tersebut samada available atau tidak. Bila dah tahu available, grab la terus samaada by hand or by post (Khai prefer by hand). Simple as that dan Khai dah pun memiliki Ipod Shuffle yang sangat baik kondisi’nya (sebab by hand dan baru) dengan harga yang sangat berpatutan dan lebih murah dari harga sebenar.

Anyway bukan gadget saja yang ada kat situ tapi banyak lagi macam motor, kereta, rumah, kerja, baju, perkhidmatan dan macam-macam lagi la even pet pun ada jual kat situ. Nice kan?!! Tak sangka dalam masa yang singkat diorang boleh bangunkan 1Tradezone menjadi pesaing kepada web lelong tempatan sedia ada.

Banyak juga benda baru yang diorang update since kali terakhir Khai berkunjung ke sana. Contohnya setiap barang yang dah dijual, akan di’tag dengan “SOLD” dan korang juga boleh letak iklan ringkas di website diorang yang bakal menarik ramai buyer. Masuk web diorang dah klik bintang kuning di homepage, macam gambar bawah ni.

1tradezone-2

So untuk kenali rapat dengan 1TradeZone ni, boleh refer semula artikel kat Oh! Tidak {klik sini} dan apa kata cuba-cuba la register (optional) dan beli something dari sana. Atau mungkin ni masa yang sesuai untuk korang cari barang-barang lama untuk dijual. Barang baru yang korang tak pakai pun boleh jual. Masa untuk menjadi usahawan berjaya di internet melalui 1TradeZone! Jangan lupa register terus di eShop mereka.

URL: http://1tradezone.my
Facebook: http://www.facebook.com/1tradezone

Korang try la jual apa-apa kat sana ye? Web diorang dah menarik cuma perlukan sokongan dari kita semua je untuk tambah barang-barang untuk dijual kat sana. Kalau bukan kita yang sokong, takkan orang Amerika pulak nak sokong kan? Teehee!!

Pssttt: Ok, Khai ada satu lagi HP Mini 210 warna hitam (baru dan tak pernah guna). So disebabkan Khai dah ada 1 notebook dan 2 netbook, nak jual yang satu lagi ni kat korang dengan harga murah beberapa ratus dari harga sebenar. So boleh refer kat 1TradeZone ye jika berminat sementara stok masih ada ni. Hubungi Khai melalui email terus pun boleh..

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 10:36 am 24 August '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 465 views
Dalam kategori: Gadget | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

28 Comments »

Comment by menteil
2010-08-24 10:45:13

ipod shuffle bunyi lagi best dari ipod touch…

πŸ™‚

..
 
Comment by son goku
2010-08-24 10:45:51

waaa~!! best2!!!

..
 
Comment by joegrimjow
2010-08-24 10:47:30

dulu daftar lelong. skrg ni 1trade pulak
ok, daftar je banyak2

..
 
Comment by syahirul
2010-08-24 10:59:50

mana ko dpt netbook baru tu? nak πŸ™‚

..
 
Comment by ^lurve_purple^
2010-08-24 11:03:58

wow.. banyak nyer notebook n netbook khai.. masyukk2..

..
 
Comment by Jihan
2010-08-24 11:13:14

wah ada yang baru harap tak ada scamer la ye..nk test tengook jap 8)

..
 
Comment by dumbabumbi
2010-08-24 13:14:07

ahaks.. “apple product” juga akhirnya.. πŸ™‚

..
 
Comment by tarmizishukri
2010-08-24 14:12:31

ipod shuffle ni sng nak bwk joging sbb kecik..

..
 
Comment by Shibli
2010-08-24 14:39:06

hahaha khai dah pandai berjinak-jinak dgn apple ye… :p

..
 
Comment by Mr Fathi
2010-08-24 17:47:08

HP sudah.Sony sudah….skrg Apple pulak???makin berkenan ke?cepat2lah grab ye nanti dikebas org….hehe

..
 
Comment by Alon
2010-08-24 21:20:29

habeh la semua dia nk beli .. =( :bloody:

..
 
Comment by Khai
2010-08-25 00:13:04

eh korang ni.. motif bukan nak story pasal apple ipod ok.. tapi 1tradezone.my tu.. hehehe..

..
 
Comment by H3r0
2010-08-25 00:24:36

Mula-mula ipod shuffle!
no wonder laa pas nie produk apple yang lain…

..
 
Comment by eyra
2010-08-25 00:39:05

ehem2. jeling2. i nak ipod jugak. hahahahahahha *padahal jarang dgr lagu*

..
 
Comment by ejardkethot
2010-08-25 02:04:46

huuuuuuu…khai..sgala mak nenek gadget khai ada [T.T] jeles…
hm.

..
 
Comment by mello
2010-08-25 03:01:51

ingt nk beli dlsr stu.. kumpul det dlu la..kehkeh.. πŸ™‚

..
 
Comment by Ryehanna
2010-08-25 04:35:50

aku rase aku pnh bukak sekali je kot kat 1tradezone ni… cos barang tak banyak.

selalu usya mudah je… penah beli kamera kat mudah. hehehe

aku rase 1tradezone ni perlu byk exposure lg kot…

aku ni dahle tengah mengidam gadget. dok usya harga murah2 je.. kehkehkeh..

..
 
Comment by ejiko
2010-08-25 05:11:53

Source: .justkhai.com

dats y nk support 1tradezone kte kne masuk kn lah brg bebyk~

..
 
Comment by fiD
2010-08-25 06:41:52

macam nilah! aku sokong. thanx khai πŸ™‚

..
 
Comment by Zik
2010-08-25 09:53:15

kt 1tradezone belah mana nk refer khai?

..
 
Comment by finalcross
2010-08-25 22:49:49

woah! aku selalu layan mudah.my, lelong.my & mysimplifieds.com. agak menarik gak barang2 yg ada.

..
 
Comment by aizuddin
2010-08-28 00:27:14

selama ni aku layan mudah je..memang mudah pun..tengok lah pasni..1tz ni bes ke tak πŸ˜€

..
 
Comment by trader
2010-08-28 03:05:26

support lah buatan malaysia sikit~

..
 
Comment by mohdisa
2010-08-29 09:45:03

pergh, aku dah ada ipod shuffle. free dari maxis. tp itulah, dah bosan la plak. nak cari gadget baru la camni. πŸ™‚

..
 
Comment by FREE DOMAIN LIFETIME
2010-08-31 11:43:07

aku selalu jual barang kat sini memang best..untung banyak owh πŸ™‚

..
 
Comment by stynx
2010-10-13 19:32:08

omg. sekarang ni kt site apple. ipod shuffle 8GB RM300 :]

..
 
Comment by mamat
2011-02-12 22:14:09

best2..i love 1 tradezone..

..
 
Comment by rizo
2011-05-21 13:24:33

Aku ada jugak tgk website http://www.mujab.com ada jual byk barang gak…

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?