Apple Macbook Air

2,690 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Sejauh mane korang tahu pasal Apple Macbook Air? Apple cakap ini adalah laptop atau notebook yang paling nipis pernah terhasil di atas muka bumi Allah ni. Ya, mungkin jari-jemari Khai adalah jari yang ke 123,560,001 menari di atas keyboard mengenai Macbook Air, tapi ramai lagi yang tak tahu sebenarnya.

Kat atas ni ialah official ads of Macbook Air. Bukan yang Macbook Parody ok. Dah cukup teransang? Hah, pergi minum Kacip Fatimah. Hahaha. Belum cukup teransang? Wooo, dashat korang ni. Takyah minum Tongkat Ali plak, just nengok je Macbook Guided Tour kat bawah ni.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=W7askBmF4_c 450 300]

Tak payah Khai nak cerita panjang lebar pasal Macbook Air ni kan? Kalau dah nengok dua video kat atas tadi, korang paham-paham je la sendiri. Cuma apa yang mengecewakan (harga mahal tapi rasa tak berbaloi), bagi Khai, Macbook Air ni agak melecehkan. No DVD drive, 1 port USB dan banyak lagi. Tapi zaman sekarang, everything kita nak yang kecil dan nipis kan. So dah keluar notebook senipis macam ni, pergi la beli.

So amacam? PC or Mac? Khai dah order taw. RM10k lebih je tak mahal. Tapi…

Err, ada sapa-sapa cakap lagu dalam iklan Macbook Air tu sedap? Mahu download?

Yael Naim – New Soul (Apple Air Song)
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=-YUxbDEPFiM&autoplay=1 450 300]

Memang Khai tak nafikan, nengok iklan Macbook Air tu, bukan laptop tu yang pertama Khai mahukan, tapi MP3 lagu dalam iklan tu. Memang best. So silalah download. Hadiah dari Khai untuk korang. Siapa cakap lagu tu tak best, anggap je la diri korang tu sengal. Habis cerita.

Download Yael Naim – New Soul (Apple Air Song)
Download Here orang sudey download taw!

Cuba korang fikir, kalau zaman P Ramlee dulu pernah tak dia terpikir yang handphone akan wujud? Mesti dia akan cakap mustahil. Apa tidaknya, mana mungkin ada telefon tanpa wayar. Mana mungkin suara boleh terbang berbatu-batu jauhnya. Handphone pun dah mustahil, apa lagi ada laptop ye tak? Senipis Macbook Air pulak tu. So kita pada zaman ni fikir mustahil untuk manusia mencipta sesuatu yang memang kita rasakan mustahil. Contohnya macam timeback machine, manusia clon dan sebagainya. Tapi siapa tahu berpuluh atau beratus tahun dari sekarang?

Ditulis pada 10:21 pm 17 July '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Gadget | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , ,


RSS feed

24 Comments

Comment by smaelz83
2008-07-17 22:53:10

huisshh.. gila la.. tp sebab anda x gamers ngan notebook so aku x kisah.. kalu aku, aku x mao.. aku nak yg ada grapik kad mantap, proc best dan hard disk besar.. haha.. bole main game jer sambil lyn internet.. rege sama ja.. 10K.. ALienware.. haha

 
Comment by Khai
2008-07-17 23:03:50

I’m a new soul i came to this strange world hoping
I could learn a bit about how to give and take.
But since i came here felt the joy and the fear
Finding myself making every possible mistake

La-la-la-la-la-la-la-la…

I’m a young soul in this very strange world
Hoping i
Could learn a bit about what is true and fake.
But why don’t please trying
To comunnicate finding
Just that love is not always easy to make.

La-la-la-la-la-la-la-la…

This is a happy end cause’
You don’t understand
Everything you have done why’s
Everything so wrong

This is a happy end
Come and give me your hand i’ll
Take your far away.

[refrain]:
I’m a new soul
I came to this strange world
Hoping i
Could learn
A bit about how to give and take
But since
I came here fellt the joy and the fear
Finding myself
Making every possible mistake

La-la-la-la-la-la-la-la…

La-la-la-la-la-la-la-la-la-la….

 
Comment by titan
2008-07-18 06:29:59

Yela..yela. aku download la nih..

 
Comment by nikillas
2008-07-18 11:48:28

Aku cuba nak beralih arah dari windows ke macintosh pulak.. tapi windows aku original.. rugi pulak rasanya…

Comment by Ituzik
2008-07-18 18:25:42

Apa kata anda guna kedua-dua, lebih tampak hebat dan mengancam sikit. Sekarang boleh buat virtual OS dlm satu-satu masa. Byk sofware dkt maya dan jgn tidak dimafaatkan. Tapi kalau guna macintosh ada stylo dari windows. Leopord memang merangsangkan mata aku hehe.

Kalau mahu beralih terus apa salahkan? Tapi bazir pula sebab anda mempunyai windows ori. Kalau macam itu boleh saya mengepau saudara! hehe.

Comment by Khai
2008-07-18 21:15:39

ala bape sangat jerk windows ori.. hihi.. khai pon windows ori taw.. XP ade… vista pon ade.. vista paling x leh blah.. beli RM12, skali verified kat web microsoft, dia kata ori daa.. waaa.. siap download vista extra segala…

pewwitt!!

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by nikillas
2008-07-18 23:07:31

aku tgk cik aishah rozi beli mac.. teruja aku.. tapi aku guna laptop la.. seksa sket nak guna dual OS ni..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by syuxx
2008-07-18 13:33:00

best woo lagu tu. hehe.
thanks for the download link!

 
Comment by azleah
2008-07-18 20:25:52

Macbook. Someday :)

 
Comment by KNizam
2008-07-19 01:18:47

teringin nak tunggu mac air version 12inch. sure lagi ringan mcm bawak suratkhabar jer. hehe :)

 
Comment by pjan
2008-07-19 16:04:45

Mac book air ni memang satu revolusi dalam dunia perkomputeran. Sgt nipis dan agak berkuasa. Tapi yang lemahnya sgt terhad dia punya penggunaan. Untuk org yang sentiasa bergerak memang sesuai sebab ringan, nipis dan ketahanan bateri pun agak membanggakan. Tak gitu adik khai :P

 
Comment by asx
2008-07-20 05:01:38

Owh , baik beli Macbook pro saja. bukan besar sangat pun . Khai , kau pula web designer . Macbook pro lagi sesuai !

Macbook Pro tak pernah mengecewakan aku.

Comment by Khai
2008-07-20 14:42:28

insyaAllah, one day, khai akan ada juga macbook pro tu..

 
 
Comment by mrkay
2008-07-20 15:32:51

serius ke ko dah order satu khai? giler arhh.. aku tak brape nak tergoda.. haha.. laptop yg aku baru beli brape bulan ni pon dah cukup buat aku senak nak membayar nye.. laptop ni pon dah cukup ringan kalo compare dgn laptop2 yg aku penah pakai before.. kdg2 tuh bawak beg tuh rasa mcm kosong.. mcm tak best sbb igt laptop tertinggal.. haha

Comment by Khai
2008-07-21 09:24:46

serious la.. tapi dalam mimpi.. hahaha.. yg betulnya lagi beberapa tahun akan datang..

errr.. ko pakai laptop ape bro? yg ringan rasa cam tertinggal tu? ntah2 ko mmg tertinggal niiii… hehehehe

Comment by mrkay
2008-07-22 05:42:15

hahaha.. takde nye tertinggal.. aku pakai DELL jek.. maybe sbb dah biasa sgt kot.. tuh yg tak terasa berat.. huhu

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by nieza
2008-07-21 10:58:42

tp laptop ni sgt chumel…..macm nak hadiah hari jd je..huhu

Comment by Khai
2008-07-21 12:09:40

err….. tahu takpe.. tempe taknak… lalala..

 
 
Comment by nieza
2008-07-21 16:56:50

eh…awk la kasi org……….org nakkkk

 
Comment by Amirull
2008-07-21 18:46:09

lmbt nye ko letak entri baru…
smpi naek jemu aku usha blog ko nih tiap2 ari…

 
Comment by kurt
2008-07-21 20:27:58

bila la aku nk dapat menatang ni..ish ish

 
Comment by pjan
2008-07-25 19:42:59

Khai apa kata abg cadangkan beli alienware je..
mengancam beb.
Gaming pun leh graphic pun leh
hehehehe lagi power dr MAC

 
Comment by Princess MOMOY
2010-11-21 11:12:54

nak jugak =(
harga leh bayar down payment kete nih….huhu… :bloody:

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?