Awek baruku adalah 125zr yang baru

22,368 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Hampir 6 hari blog ni berehat, memang macam-macam perkara yang jadi. Antaranya Khai dah ada awek baru. Maklumlah awek lama kena curi bulan 10 tahun lepas kan. Takpelah, halalkan sahaja. Dah memang bukan rezeki Khai la tu. WQX 7709, terima kasih di atas jasamu selama ini. Masa Khai study dulu, dialah yang paling berjasa. Tapi sayang, time graduate, dia dah tiada lagi. Khai ada buat entri mengenai kehilangan WQX 7709 ni dan korang masih bola baca kalau terlepas pandang atau mungkin pembaca baru di blog ini. Hehehe. [sini]


Isnin lepas (30 March 2009), Khai dah cari pengganti untuk dia. Mungkin pengganti ni takkan sama dengan WQX 7709, tapi tak mengapalah. Sekali lagi Khai kena kuat menerima yang itu bukan rezeki Khai. Mungkin motor baru ini rezeki Khai. InsyaAllah. Paling terharu, 100% duit pembelian motor ini, adalah duit melalui pendapatan internet yang Khai terima dan kumpul selama ini (plus RM650 duit insurans motor lama). Alhamdulillah dan motor ini di bawah nama Khai sendiri.


Ada kemungkinan motor ni tak lama dalam hidup Khai kerana target tahun ni 2009 nak pakai kereta walau camne pun. Mungkin penghujung tahun ini mengikut wishlist tahun 2009 yang pernah Khai tulis beberapa bulan lalu dan sedang struggle nak menunaikan. Apapun buat masa sekarang, jiwa ni masih pada motor dan sedikit pun tiada pada kereta. Hehe. Nak kata rempit jauh sekali tapi minat pada 125z punya lenggok body. Sumpah Khai akan pilih untuk pandang tonggek punggung 125z dari tonggeng punggung perempuan. Hehehe. Dan semalam baru lagi upgrade kene sampai RM550. Hohoho, takpe demi awek baru.


Tapi sayang ah tak dapat tukar Sport Rim Yamaha yang cun giler kat atas ni. Boleh habis stock pulak kan. Wallaweh!! Frust gile.

InsyaAllah dalam bulan ni, Khai akan mula bekerja di Shah Alam. Dah 4 bulan kerja dari rumah je kan buat freelance, nak juga usya-usya awek Shah Alam tu. Dengar kata budak-budak UiTM ramai yang cun? betul ke? Boleh caya ke? Hehe, nak cari rumah Seksyen 7 la kalau macam tu.

Apapun doakan la wishlist 2009 Khai tetap akan tercapai. Dan Shah Alam, tunguuuu, aku cabar kau (hehe macam KL Menjerit plak ye?). Budak-budak LC Shah Alam, jangan menangis bila tupai jet baru gua ni lalu nanti. Pe barang 135 LC, buwekk!!!

Pssttt: Jika ada kekasaran bahasa atau cabar mencabar di dalam entri ini mahupun di bahagian komen, ianya hanya gurauan antara khai dan rakan2 blogger. Jangan ada yang ambil serious pula ye.

Ditulis pada 4:32 pm 2 April '09 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Hidup Khai, Istimewa | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , , ,


RSS feed

125 Comments

Comment by x-po
2009-04-02 16:39:53

hoho ada P lg ek ko bro…

Comment by Khai
2009-04-02 16:49:47

Lagi beberapa bulan, selamat tinggal la sticker P tu.. hehee.. aku lesen L lama bro.. dekat nak 2 tahun. Nasib sempat amik P.. busy study kan masa tu.. hehe..

Comment by zelo55
2009-04-02 16:55:26

aku dalam smggu lagi…
then..

gudbye kepada lesen P..ho3

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Syam
2009-04-02 17:11:57

wuhuhu… masih P lagi ko ni khai. camni tak leh jadi shahrul (KL Menjerit la).

ps: moto 125 ni, kalau bawak awek mmg bisa bikin jiwa jantan-jantan jalanan merentan. lagi2 kalau awek bidy mantap. fuuuh!
pss: tayar besar kat depan tuh. mau layan lap cecah telinga ka?

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-02 17:22:27

hehe… P tu membawa maksud Pro bro.. hahaha.. betul2… bawak awek naik LC ape heran.. awek bawak LC pun ape heran.. tapi kalau tukarkan 2 situasi tu kepada 125z, ehem ehem… hahahah

 
 
 
2009-04-06 10:15:57

woah awek baru.ehehhe

 
 
Comment by menteil
2009-04-02 16:40:27

haha… apasal aku nampak gambar LC kat atas tu..

tukar sport rim tu kat shah alam jer bro..
murah sket.. sekali brake disc…

datang shah alam kang jgn lupe ajak aku lumbe..

sape si dia?
huhu..

Comment by Khai
2009-04-02 16:51:04

saje nak kasi budak2 LC buka mata sikit.. betapa x best nye LC nak dibezakan dengan 125z.. kahkah..

Orait, nanti ko temankan aku eh tukar sportrim yamaha tu… x sabar nak jejak shah alam ni..

Comment by Azman Ishak
2009-04-02 20:21:38

muahaha… hari ni aku pon dah angkat motor
aku.. tak pe la aku jadik peserta ketika
kalau aku berlumbe dengan nkorang berdua nih.
memasing motor nak laju.. macam nak kejar masuk
lobang kubor… muahaha..

aku doakan nko selamat kat tempat kijer baru.
pas tuh same same la menjaga motor kesayangan
nkorang ni. penat weh nak dpat motor sebiji atas
nama sendiri.

LC? hahaa… harap jer LC tapi bawak macam sipot
pon tak bleh blah jugak :bloody:

*menteil… jangan marah ar~

(Comments wont nest below this level)
Comment by menteil
2009-04-02 23:14:01

haha… bunyi kecewa jr sebab moto tak boleh blah…
tu la.. soh angkat LC tak nak.. haha…

 
Comment by deennasour
2009-04-04 20:36:09

yoyo bro azman!
ko kata nak angkat legend en?
“moto tak boleh blah” tu moto honda ex ke?
ngeh3.

tinggal lah lu bai pekena moto aku. ori pon ori ah tak bwat pape.

 
 
 
Comment by org kite
2010-06-01 15:16:04

awek spe 2

 
 
Comment by ashraf
2009-04-02 16:42:00

waha….. 125 gak yang kau carik kan? tak serik??huhu abg… ada sticker P lagi? :)

 
Comment by t0mo
2009-04-02 16:42:51

“Pe barang 135 LC, buwekk!!!”

aduish…bakar line nmpak..hoho :D :D

 
Comment by GambarHehe
2009-04-02 16:48:17

Ko memang suka benda berwarna biru.. :cool:

 
Comment by xmindfreakx
2009-04-02 16:49:50

aku dah xmain motor lagi.last pada SS jer.dah penat ar merempit.ekkeke..jaga baik2 awek nie…

 
Comment by zelo55
2009-04-02 16:54:11

ehem2..
datang shah alam..
jgn lupe ajk aku lepak..

umah ak seksyen 7 je pun…

tp xder pulak terjumpe awek2 cun…
awek x cun ad la..

hahahahaha…

 
Comment by anarm
2009-04-02 16:57:34

khai.. meh race ngan rxz aku meh.. hahahah :o:

 
Comment by zieyn
2009-04-02 17:25:28

Cun gler!
khai ko ni nk merempit ke hape ar? :D

 
Comment by hafreze
2009-04-02 17:39:20

peh motor baru. terbaik.

leh laa bakar honda civic type r aku.

hahaha..sinis giler

Comment by Khai
2009-04-02 18:29:55

Pergh… orang cite pasal moto la beb. pe barang kereta.. tak muda la.. hehehe :cool:

Comment by hafreze
2009-04-02 21:27:28

haha, tau. saja je khai. bakar ko jap

seyes dow.. aku lesen moto pn tkde. sedey kan idup aku. haha

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-02 21:53:42

ala.. orang lahir2 dah kaya buat ape nak pandang motor lagi bro.. ko dah ade kereta tu layan je.. cam aku ni, kene pasang banyak2 wishlist.. then struggle untuk dapatkan..

susah mmg susah.. penat mmg penat.. tapi bila dah tertunai, kepuasan dia.. itu yang tak terkata taw.. hehehe :8

 
 
 
 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-02 18:13:49

salam.. huhu tak ku sangka kita berkongsi awek yang sama tapi memakai baju yang lain… tapi aku rasa lagi smart ko pakai merah + hitam nya baju… huhu berbeza ngan awek aku, dia takde P kat baju dia… P means still dalam PERCUBAAN… hahahaha… :) rasanya dah 2 tahun lebih aku abes P… mmg terbakar LC kaler puteh ber-Plet B** **** si menteil… hehehe.. eh yeke B? ke W** eh? weh mamat2 LC shah alam.. tunggu kami datang membakar.. hahaha… nak tuko sport rim or other things aku prefer lagi kat Maju Motor Racing kat seksyen 16 shah alam… sana pomen power, biasala selalu masuk cub prix… aku selalu buat kat sana.. tak pun kalo rajen ko pergi alam megah, shah alam ada satu kedai cina murah gak dia bg… ko nak duk seksyen 7 eh… hohoho, tempat aku main2 waktu kecik tuh… nanti ada umah jgn lupa jempot kwn2 dtg… tapi nape ko tak pakai side mirror ori ek? mcm buruk aje pakai mirror petak… aku prefer original nya, lawa sket… jangan lupa kali ni buh alarm kat moto mcm si menteil.. hehehe… :bloody: kalo tak gamaknya ilang agi awek ko dilarikan… mangga jgn lupa, aku suka pakai 3 circle, nak taknak org nak curik tu kene pakai pemotong besi nak cut natang tuh, kalo solex jap aje kene pokah guna spanar 10… penat ngarut, tak saba nak usha ko nya moto depan2… jgn lupa helo aku nanti kat shah alam okey… :)

Comment by Khai
2009-04-02 18:32:21

takde takde.. P adalah PRO!! ok.. hehe.. byk lagi aku nak tukar ni bro.. baru leh dipertontonkan pada umum..

excited gile babeng dah ni.. hahaha.. ok ok, advise yg baguih.. akan dipertimbangkan… :[

psttt: mangga lom beli satu pun lagi ni.. lol..

Comment by menteil
2009-04-02 23:18:41

mangga dan kunci adalah perkara utama perlu ada pada motosikal bila duduk shah alam.. bahaya oo…

boleh pasang alarm..
tapi jangan sensor sangat..
kang bunyi guruh pon dia bunyik..

(Comments wont nest below this level)
Comment by kawaii
2009-04-03 15:18:11

Bukan guruh jer malah orang lain start motor pon die ley bunyi…ganggu betui..

 
Comment by Khai
2009-04-03 15:26:52

hahaha.. betul2.. ada motor mmber yg gitu. ketuk skit seat, dah bunyi.. buat malu orang yg terketuk tu je kene tuduh nak curi.. hehehe..

orait.. akan diusahakan alarm ni nanti.. 200+ la.. aduyai.. :beurk:

 
Comment by kawaii
2009-04-03 17:30:08

ok lar tu….safety maaaa

 
 
 
Comment by ~all about me~
2009-04-02 21:49:47

wahahaaaa xpasal2 je kill-vearn promote tempat tinggal aku tuhh

”tak pun kalo rajen ko pergi alam megah, shah alam ada satu kedai cina murah gak dia bg… ”

thanx ye~

btw khai,,aku lg ske kalo awek ko pkai baju wrne ijau~msti seksi hbs~ahahhahaaaa :) :) :)

Comment by Kill-Vearn
2009-04-03 01:22:37

mana de 125z kaler ijo keluaran dia.. hahaha… merah hitam kebanggaanku…. :)

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-03 15:28:09

dia suruh sembur sendiri la tu bro… :oups:

 
Comment by ~all about me~
2009-04-03 19:27:18

ahahaaaaa mane la aku nak tau 125z tu xde wrne ijau(sambil tersipu2 malu) :) :) :) :) :)

tp ape salahnye bagi cadangan ye khai~mane tau next motor khai nanti wrne ijau~ahahaahhaahaaaa~
:love: :love: :love: :love: :love:

 
 
Comment by miss kaka
2009-04-06 23:22:02

klau khai pkai motor kaler pink?????????

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Fizz
2009-04-02 18:28:47

=( aku ape pon tarak.. owg susah la katakan…… sob²..

 
Comment by fazrewl
2009-04-02 18:45:48

Khai dah dapat awek baru..
Awek lama makin dilupakan la nampaknya…
mesti jaga yang depan mata lagi…
CIWI betul si khai nie.. loghat org kedah.. sapa tau…
he he… :p

Comment by lilacfla
2009-04-02 18:54:50

aku tau. haha ciwi sungguh. takpa la, bagi can kat khai.. :)

Comment by Khai
2009-04-02 20:54:46

ape yg kalutnye plak? ingat tak tahu ke? hehehehe.. :D

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by izzat aziz
2009-04-02 18:50:11

lawa.. wrna biru lg mnbh keenseman awek ni..hehe
dh dpt keta nnti apa plak?hehe

 
Comment by Daus
2009-04-02 19:31:42

Salam Ziarah Khai…..
Apa khabar?

 
Comment by Hamdi
2009-04-02 19:55:30

tahniah bro
ada motor baru
bleh aaa nanti lepak skali
hehe :)

 
Comment by unactive
2009-04-02 19:55:40

Pemandangan kat belakang motor tu lawa la…haha…sorry la aku bab motor nie kurang sikit…just setakat guna. Janji enjin dia sihat dah…gembira aku dibuatnya bila motor tak buat hal 8)

 
Comment by lulu
2009-04-02 20:27:01

wahhh kakaseh baru khai :love:

 
Comment by Zik
2009-04-02 20:57:09

wah! taniah beli dgn hasil sendiri. engkau memang suke no. 7 eh? sbb awek lama dgn baru mesti ada 7.. isk3

125 tak kuat mkn minyak ke? wahehe lps ni abis la blog ni jadi pencerita rasmi tentang 125.

silap hari bulan nanti khai tulis tutorial mcm mana potong angin! dahsyat tu beb..

apa2 pun gua dari dulu minat kat 125 tp nak buat mcm mana dek keluarga tak benarkan bawak moto. kalau tgk family sebelah ayah aku takda pun sepupu-sepapat atau saudara mara yg remaja bawak moto..

entah apa kes sampai nenek aku ckp jgn bawah moto.. bagai sumpahan pulak..

kalau aku berjaya memiliki moto sebiji terlerai la sumpahan tersebut..

apa pun taniah bro.. lu memang best! kalau ada buat la sticker justkhai.com kasi tampal kat awek baru.. kasi panas sikit kalau budak lc nampak lu lalu..

Comment by Khai
2009-04-02 23:16:48

haha.. ok gak tutorial pasal moto ek pas ni.. ramai la pembaca justkhai jadi mat rempit. naya aku.. hehehe..

Hurm, beli la motor.. tak cukup sempurna rasa remaja tu bila takde motor. Terus kereta je tak best kot.. ntah la tu pendapat masing2. hehehe.. :)

 
 
Comment by abdusfauzi
2009-04-02 21:56:46

nnt bleh aku tumpang pegi mkn nan cheese kat Hakim Seksyen 7. lalalala~

 
Comment by Marzuki
2009-04-02 22:00:14

aku nak tunggang awek nko boleh?

 
Comment by azizwan(dot)com
2009-04-02 22:06:11

wah.. sedap ni klau bawa race.. tp syg, aku masih belum ada lesen. bz je manjang smpai takde masa nk ambil test. jd smpai skrng aku masih takde moto apatah lg keta :bloody:

yg slalu jd mngsa aku adalah honda supra 120cc abg aku ngan kembara usang ayah aku. muahahaha.. nsib baik kat kg, boleh suka-suki je bawak. klau tak, dah sah2 kena saman :)

apa2 pun, congratz sbb dah dpt awek baru.. aku entah bila la nk mrasa bawak moto yg dbeli ngan duit sendiri :aie:

 
Comment by Ashkebab
2009-04-02 22:35:47

Khai, saje je tny..awat x suke 135 LC??

Comment by Khai
2009-04-02 23:18:14

bukan x suka.. cuma tak berkenan.. macam transformer tak siap.. wahahahahhaa..

* mampos budak LC bakar tupai jet aku pas ni.. :bloody:

 
 
Comment by ahfizfazi
2009-04-02 22:40:38

aku pon teringin nak carik awek cam gitu. asyik berkepit ngan ‘awek bumper besar’ je.. bosan rasanya. kalau ada awek camni, baru berangin skit bila pi jalan2.. huh bestnya. anyway congrat la dpt awek baru tu

p/s: ‘awek bumper besar yg saya maksudkan ialah keta Myvi aku.. korang jgn pikir -ve) :)

 
Comment by anna
2009-04-02 22:48:22

wooo.igtkn LC dah power.
125 lg power ke eyh?
anna ni pompuan ape pn xtau.
setakat pakai nouvo je.ngeh2.

Comment by menteil
2009-04-02 23:16:24

maaf… kenyataan ini ternyata salah…
LC 135, 125Z, tengok pada nombor saje dah tau perbezaannya… haha…
lagi2 moto standart seperti gambar diatas…
jangan harap boleh rasa angin LC..
kui2…
khai makin terbakar… haha…

Comment by Khai
2009-04-02 23:20:46

perghh… ayat tak hengat.. ada apa pada CC.. ape standard? amboi2… tunggu ko nanti.. :-|

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-03 02:23:19

aku pakai standard aje… hehe…
bila abes pantang.. vrom vrom la…
kita tengok sape yg kene…
perbezaan 10 cc takde makna wahai menteil..
hehehe.. khai ko takyah bikin la moto tuh…
standard aje da bagus…
leh tahan lama mcm aku ni dah 4 tahun lebih…
hehehe… :)

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by bd fabregas
2009-04-03 03:03:40

125 lg laju drpd LC la bro.. walaupun cc lagi besar tapi power yg dikeluarkan oleh 2-stroke enjin lebih besar drpd 4-stroke enjin..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Fitri
2009-04-02 23:15:49

Menarik gler la pakai 125. tapi duduk area hangat2 tahi ayam mcm shah alam ni.. gler tak tenteram :bloody: nak kasi moto tinggal luar umah.. hihi.

 
Comment by syed.alpha
2009-04-02 23:19:08

Apew2 pon! . Tahniah bro da dapat aweks baru. huhuhu. 8)

 
Comment by Khai
2009-04-02 23:26:25

Tak dapat nak reply komen semua. Maaf ye. Apapun setiap komen di baca dengan penuh teliti satu demi satu huruf.. Hehehe.. Terima kasih sangat2..

Doakan moto ni berkekalan lama la ye dalam hidup Khai. Jangan pisang berbuah dua kali..

 
Comment by Eriyza
2009-04-03 00:05:46

Kenapa topik ni ada semacam ayat riak lagi takbur?? Allah dah bagi rezki masing², tak baik kutuk org yg pakai moto versi lain walopun sama jenama. Herm.

Comment by Khai
2009-04-03 02:05:04

pulak..

entri dan komen2 yg ada di sini tak lebih dari gurauan kawan2 blogger yang hangat ber’twitter..

lawak kasi hati panas.. padahal takde pun. bukan nak lumba betul2 pun..

take it easy… :[

Comment by menteil
2009-04-03 06:45:13

yup!
kisah dah bermula dari twitter lagi…
takde sape pon yang berniat untuk riak dan takbur…
semua gurauan…
8)

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-03 19:36:24

yup aku sokong…
takde sebarang isu khas disini untuk gado…
kami hanya bersuka2 sahaja..
harap maklong! :)

 
 
Comment by Ozzie
2009-04-03 00:28:34

Jaga bebaik moto baru ni Khai..Barang panas ni…Make sure kat tempat keja betol2 safety utk park moto..Kalo x, sejarah mungkin berulang…ekekeke (mintak simpang laa..)

 
Comment by hayatito
2009-04-03 00:47:04

memang smart 125 lg banding lc..haha.. ada duit maw angkat awek jenis ni r… nk try yg ni lak.. ;)

 
Comment by L for Luth Textile
2009-04-03 01:03:00

khai, spotrim tu mcm tak kukuh je

Comment by Khai
2009-04-03 02:07:43

spotrim yamaha tu ke? nampak mmg tak kukuh. tapi bila dah pakai, perghh.. meleleh air liur.. hehe.. mmg kukuh punye lah.

kalau x kukuh, tak dapat dia nak release kat market.. :)

 
 
Comment by yuzmir
2009-04-03 01:08:00

lepas ni leh upgrade lg…
kurang2 600cc laks…
huuuu…
8)

 
Comment by Amirez
2009-04-03 01:20:02

bila tgk 125z teringat moto housemate aku dulu yg aku ‘hilang’kan lepas parking tak sampai 10 minit betul² depan pintu pasaraya..lebih sadis depan pak guard.

serik beb pinjam moto orang sampai kena curi huhu. nasib la kawan aku tu jenis kool, suratan takdir katanya.

neway, sport rim yamaha tu mmg cun betul. 1st time tengok.

 
Comment by catzer
2009-04-03 01:32:27

bila mau buang itu tanda “P” 8)

 
Comment by maeng129
2009-04-03 01:37:14

LC x laju? hahaha.. mmg x selaju 125z tp try highway jom..
full throttle utk 1jam. ada bran? haha :p :p :p

Comment by Khai
2009-04-03 02:20:16

no problem.. 125 laju dari LC kan? so 125 leh lepak tepi 30 minit sebelum LC sampai.. ngeh ngeh.

 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-03 02:27:17

erk.. kat highway? mmg mencacai la LC kene tinggai beb.. aku pernah test… bukan sejam… 350km dari KL ke penang.. LC lambat sampai sejam lebih ape kes? hahaha… kalo jalan bandaran leh la LC laju.. highway ko nak ckp mmg silap la…
siyes aku tak tipu… standard lagi pon.. hehehe… :)

Comment by menteil
2009-04-03 06:48:57

haha… oo sebab tu ko tertinggal masa tu ye.. haha…
aku penah benti kat RNR rawang n nampak geng tupai lalu..
aku biakan.. tak lama tu aku jalan…
tak sampai bukit beruntung aku dah dapat kejar apa cer? haha..

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-03 07:21:37

ah sudah.. itu sebab geng tupai jet tu x bawak laju menteil.. ngah konvoi sambil makan angin.. bukan ngah race.. jeng jeng jeng… hoho :)

 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-03 19:39:08

aku sokong pe ko kate khai.. yang nak berlumba akan betul2 tunjuk n pamerkan kekuatan moto dia.. depa yang ko tgk tu menteil, tgh ramai konvoi maybe nak balik kg, so slow2 depa bwk… hehee.. takpe menteil, akan tiba masanya nanti ko race ngan tupai khai.. hehehe… :)

 
 
Comment by maeng129
2009-04-03 13:06:19

haha yer ke? x full throttle. cuba full throttle g penang. sepanjang masa. haha x jem panas terus ke? hahahaha

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-03 14:25:21

maeng, siapa nak buat kerja gila macam tu? kalau bawak masuk bilik ujian JPJ ke, sape full throttle jam dulu, mmg la 125z kalah.

Tapi kalau lumba, ingat owner2 125z ni xleh pikir ke nak kasi full throttle sepanjang highway.. silap2 jem tu satu, pastu masuk bawah lori plak lagi.. :bloody:

 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-03 19:46:17

bukan nak ckp besar.. tapi itu kenyataan… aku bawak time 12am.. sejuk, so tak effect ape pon… penah bawak full throttle straight tak henti, kalo aku benti pon, isi minyak pastu terus jalan, takde nak lepak2 isap okok.. isap okok time atas moto dengan lajunya la.. biasa la kejar masa… 4 jam sampai penang dah.. hehee… tapi zaman tu da berlalu… lama da…

tapi tak smua owner berani nak wat gitu mcm kata khai.. so kalo sayang aweks tu nak biar dia hidup lama, jgn amalkan… hehehe… :)

 
 
 
 
Comment by Mindaku Di Sini
2009-04-03 02:26:01

woooottt…serius …memang smart giler wei sport rim Yamaha tuh…tak pakai moto Yamaha pn…aku nak letak jugak..haha

 
Comment by j_hafiz
2009-04-03 02:47:43

tahniah…xprasan lak entri motor ilang tuh.isk2.simpati lak pd khai nih. so skrg da beli lum mangga yang gold tu? buat suiz pendua pon bgus gak khai… try la ye.. so klo derang da pecahkn smua,still xleh idup,mlainkan klo derang angkut bwk naik lori.. Na3uzubillah =(

P lgi ke Khai? Ha3… Xrempit la cmtu. Ha3.. Mm… RM550 upgrade tu wat ape? leh kasi list x? wat post baru la Khai sal upgrade ni.,Kasi cabar skit Mat rempit luar tu. Mggelapkan No plate tu adalah lgkaj yg bgus Khai.. Tahniah :)

Comment by Khai
2009-04-03 07:26:34

hehe.. before masa promo moto baru yg hilang tu, slumber je no plate kasi open.. skang ni x mo pisang berbuah 2 kali lah.. hehehe.

Alamak.. mangga? pendua? oh tidak… lom beli lagi ni.. nanti nak gerak kl nnti, khai cari..

Upgrade ape habis 550? hehe.. adalah.. rahsia.. nanti dak dak LC sakit hati plak kan.. ;)

 
 
Comment by Sy8
2009-04-03 07:06:35

cun wo… abis, awek khai versi manusia ble plak? hehe… :D :D

Comment by Khai
2009-04-03 07:29:16

dari research yang dibuat, nak bela awek yg tak hidup ni, lagi banyak faedahnya. Hati pun tak sakit. hahaha.

kalau boleh kahwin la ngan 125z ni, dah lama kahwin dah ngan dia. hahahaha. :bloody:

 
 
Comment by sir_aniep
2009-04-03 07:44:01

haha tul aweks nie jer setia … lepas nie upgrade ke superbike ! wishlist aku ialah Yamaha V-Max :love:

 
Comment by hida
2009-04-03 10:27:23

Salam..Ha dh de mtor baru jaga leklok..Nanti hilang lagi plak..Hilang awek xrugi pape,hlg mtor nangis woo..(duit terbang nk beli baru..hehe)

P/s: jgn bwk laju2..nanti dpt umah bru…:)

 
Comment by aRiF
2009-04-03 10:31:49

pergh, mantap aaa body awek baru ko khai,
siap pakai sticker P kat dada dia…
jaga elok2.. kang x psl kena kebas dgn org lagi..
biar org kata ko mcm nak bawak mati jer awek ko tu, yg penting ko tak menyesal di hari kelak… ingat tu!

Bukan senang ko nak keluarkan awek baru ko ni bro.. penantian suatu penyiksaan, yg lama tu…. dah berlalu =( =(
jgn dikenang lagi, kasi rantai yg baru ni kuat2 ye.. o.k
see U!!
p/s : ko nak ngurat kat Shah Alam erk?? pergh….

Comment by Khai
2009-04-03 18:56:30

wohoo.. mesti la jaga elok elok.. hehehe… selalunya aku x kan ngorat awek.. sbb aku ni pemalu..kalau ada yang sudi ngorat aku, on je.. kahkahkah :[

 
 
Comment by Taufik SM
2009-04-03 11:39:48

aku x de lesen moto….. lesen kete ade r ….

apapun bawa kete lagi best …

amacam khai ? :D :D

Comment by Khai
2009-04-03 18:58:48

ape punye kenyataan ko ni.. bawak kete lagi best.. mmg le… tu x yah cakap budak 5 tahun pon tahu.. kah kah..

dah aku beli moto.. takkan nak buat entri pasal kete plak.. hehe.. 8)

 
 
Comment by adi
2009-04-03 11:55:32

kat tmpat aku, lmpu brake blakang 125zr adalah idaman pncuri2 aksesori motor. jdi, jge baik2 la awek ko tuh… kikikikiki

 
Comment by lixdo
2009-04-03 15:53:39

untuk elakkan pisang berbuah dua kali bila kat opis parking moto ko dalam opis baru selamat khai :)

 
Comment by Wan
2009-04-03 19:08:10

Tahniah khai dengan motor baru mu yang bergaya. Kalau tukar sport rim yamaha tu kan lagi cun.aku skerr.

Aku rekomen kat ko pasang alarm kat motor tu.jgan beli yan murah.angkat yang original la beb. Selamat sket.Satu lagi jangan park kat kawasan sunyi lerr. Cari nahas. Ni petu aku jaga motor lagenda 125z aku.

Comment by Kill-Vearn
2009-04-03 19:49:43

lagenda 125z? ada ke? mcm tak penah aku taw aje.. erk… mukan lagenda 110 aje ke… 8)

Comment by Khai
2009-04-03 20:50:28

hurmm.. interesting.. lagenda 125z.. nak kene trade in moto ni amik lagenda 125z plak.. hehehe..

neway thanks wan atas nasihat tu… take note.. :D

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by wan
2009-04-03 21:08:23

Oppss.Silap plak.terkesima tengok moto baru khai.ngan motor aku skali jadi 125z.hihi.lagenda 110z ja.mana bley lebih2.nanti khai upgrade motor len plak. :)

 
Comment by qazreen
2009-04-03 21:56:23

fulamak..cun la awek baru bro ni..kaler biru skala plak..no. plat apa bro?spotrim yg bentuk logo yamaha tu kt tmpat sy ada jual..
apa pn jaga la awek baru ni btul2..jgn biarkan yg ni menjadi mangsa lagi..kalau bleh pakai je lock smpai 10 lock skali pn..

 
Comment by wan
2009-04-04 01:52:00

hoho dapat awek baru..siot tol..
aku rasa bila keje nnti, dah tak pakai moto kot..
nak cari kereta..baru senang nak bawak awek beb.. :)

Comment by Khai
2009-04-04 02:30:47

ko ni nak pakai kete untuk kerja ke, pakai kete untuk bawak awek.. ehhehe.. mana 1 ni?

Bawak awek naik moto la best.. hahaha.. baru gila gila remaja :p :beurk:

 
 
Comment by deennasour
2009-04-04 20:34:10

kalah tonggek awek aku.syiot

 
Comment by budeen
2009-04-05 07:25:35

khai ko taknak letak givi box ke kat belakang? senang sikit nak simpan helmet ke baju hujan ke.. hehe :)

 
Comment by titan
2009-04-05 21:47:10

kalau shah alam, dah tak larat aku nak gi rempit sana. aku kt jerantut skrg. haha..sini susah nk rempit. jalan pendek giler..

 
Comment by nur laili alia
2009-04-06 10:45:20

ola….urmmmmm…syok yer gan awek die 2 erk…siap knl2 kn kt sume,,jng syok2 sgt t merana plak ag..huhuhuhu..jng mara cik abg oit,, t xcute cm awek die 2..kikikikirrrhh..hah!nk crk awek yg cun??ermm…ati2 t kring je ..huhuhu..phm2 uda cik abg oit!ok lar…see u di uitm shalm..hihihi..assalamualaikum sedara seislam ku yg disygi… :) :)

 
Comment by onetrg
2009-04-06 11:03:40

ceh cipan nyer khai ingat awek mane.tapi awek ni tdk menyusahkan berbanding awek2 yg brgelar insan(pempuan)…jagalah awek ni bebaik ye…. ;)

 
Comment by KNizam
2009-04-06 23:54:05

wahhhh puasla merempit satu malaya neh kan. hehe :)

 
Comment by ejardkethot
2009-04-07 21:42:12

pewit….aweks baru…cam leh ngorat je kann
hohoho….lahai..lama x singgah blog khai..wuwuwu….kesibukkan melanda diri..
byk entri terlepas plaks..haish…

 
Comment by Taufik SM
2009-04-09 11:11:08

satu je yg x best pakai kete ni ….

minyak mahal ngan spare part mahal..

apapun pakai moto lebih ekonomik n praktikal
:)
kan khai …??? :)

 
Comment by abu
2009-04-10 11:37:37

jage leklok khai,beli je lock mantap2 cam abuske,abloy
jangan rase malas nak kunci moto tu..
aku nyer 125zr pon dah ilang,pkai 3 bulan je,tetiba aritu rase maleh nak lock

apepon skang dah pkai lc,gune duit insuran.
peh pon mantap jgk,mesra alam,bunyi senyap,
pulak baru je tukar footrest x1r…
ngat nak psg rear discbreak lak.

Comment by Khai
2009-04-10 11:58:29

waaa.. sama2 la kita abu.. masing2 dah rasa motor hilang.. jgn pisang berbuah dua kali kan?

anyway thanks di atas nasihat tu.. take note..

 
 
Comment by Nelder
2009-04-11 23:53:35

Jom lumba ngan aku! 110 cc je..hehe

Comment by Khai
2009-04-12 00:10:09

u suke makan asap ye neldeer? hikhik.. jgn maraaa… :[

 
 
Comment by fazreen
2009-04-13 21:16:06

biler nk abes P ni khai..tnggu abes P dlu bru beli keta la khai..if not awekz2 xpandang.. ;)

Comment by Khai
2009-04-13 22:27:24

amboi2.. takkan sebab P je awek x pandang.. kejam gile.. camtu I pon x heran.. hehehe…

psstt: ala ex Khai dulu pakwe dia L je, rilex je.. hehehe :)

 
 
Comment by ella
2009-04-16 17:24:44

awek jual mahal tu… 8) 8)

 
Comment by mat
2009-04-19 17:42:03

bro, WQX 7709 wne mrh kn??? 8)

Comment by Khai
2009-04-19 19:02:25

haah.. merah.. ada jumpa kat mana2 ker? kalau kenal orang yg curi tu, suh la dia pulangkan balik kalo boleh. khai x kan buat ape ape tindakkan pun.. asalkan dia pulang balik..

Kan byk motor lain lagi kalau dia nak curi.. hurmm.. :bloody:

Comment by ameer
2009-08-25 14:14:48

khai ko x tringin ker nk naik 125zr??

aku da naik exzous dier bunyi kuat tuu…

kalau aku naik smua org tgok..sampai mak cik/pak cik yg tgh berak pom sanngup kuar nk tgok aku naik 125zr.. 8)

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-11-26 12:14:25

ameer, abis moto aku kat atas tu bukan 125zr ke tu? heheh

 
 
 
 
Comment by zaHin 125zr
2009-11-26 08:08:55

bro…cmner ko maintain ko punyer 125zr??
maintenance dye cmner??aku bru angkt 125zr tp second hand.. tlong ar bg tips skit..

Comment by Khai
2009-11-26 12:18:01

maintenance 125z ni sakit sikit. Kalau khai..

1. sbulan sekali tukar minyak hitam (4T). lepas tu amik Motul yang paling mahal. Dekat RM40 macam tu. Baru moto best.

2. 2T plak jgn pakai yg murah2.. Khai pakai yang sederhana punya. Tp mesti dari Shell baru best. Amik SX kalau rasa VSX mahal sangat.

3. Amalkan isi minyak kat Shell atau Esso. Jangan amalkan Petronas. Tak tahu kenapa tapi petronas macam palat.

itu je la basic dia. Macam 125zr khai yg atas tu dah korek block segala. Ekzos pun bukan standard lagi. Sportrim pun dah lain dah dari gambar atas tu. Dah habis ribu-ribu jugak la untuk dia sekor je. hehe..

jangan rempit ok.. sayangilah nyawa anda.

 
 
Comment by farah
2010-03-01 19:51:42

sewa 125 skali kmas ar mtor awk..Rempit 4ever.. ;)

 
Comment by oli
2010-04-08 09:04:42

bro…join la club 125z nie..konpem xmenyesal..setiap rabu mlm lepak kt barra seksyen 7 shah alam…

 
Comment by oli
2010-04-08 09:05:32

125z.co.cc

 
Comment by yas
2011-02-13 13:12:12

Satu waktu dulu…aku antara geng2 rempit TZM di Shah Alam…skg ni hanya kenangan je laa..

Beza dulu dan skg…dulu TZM skg kriss jekkk..huhuhu
p/s: tetiba teringat kenangan dolu2 lak…iskk..iskk =(

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?