Cara Termudah Download MP3 & Video dari Youtube

25,369 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Khai rajin plak nak buat tutorial ni untuk korang. Sajalah nak share. Apa yang terbaik untuk Khai, insyaAllah terbaik juga untuk korang. Kalau tak baik, tunjukkan jalan yang lebih baiknya tu dengan cara baik yer. Sama-sama berkongsi ilmu.

Bagaimana untuk download video dari Youtube.


Cara download menggunakan website seperti Keepvid dan yang sepertinya adalah amat membuang masa dan melecehkan. Jika korang menggunakan Firefox sebagai browser utama, dapatkan Plugin “DownloadHelper“. DH mampu mendownload video dari ratusan web video di internet seperti Youtube, Badjojo, Metacafe dan ratusan yang lain termasuklah pelbagai website lucah tanpa sebarang had. Pandai-pandai la korang nak hidup dengan plugin ni yer. Baik cara korang gunakan dia, baik lah. Begitu juga sebaliknya.

Download Firefox DownloadHelper Here ( downloads)

Kepada yang tidak menggemari Firefox, korang di’suggest guna juga Firefox beserta plugin ni untuk menonton dan mendownload video dari Youtube dan web lain yang sebagainya. Atau boleh guna cara melecehkan termasukla yang guna Real Player tu. Nak install Real Player lagi plak ye tak?

Psstt: DownloadHelper bukan sahaja boleh download video dari web, tapi boleh detect MP3 juga untuk terus didownload.

Bagaimana untuk download mp3 dari Youtube.

Well, lupakan ribuan web penyebaran mp3 di luar sana yang ternyata illegal di sisi undang-undang. Korang boleh download mp3 yang diberi mereka, tapi disuruh pula padam dalam masa 2 hari kerana mp3 tu bertujuan untuk promosi sahaja. Kalau tak padam, itu masalah korang kalau kena tangkap. Hurm, satu disclaimer yang sangat best walaupun taik bagi lanun-lanun termasuk juga Khai suatu ketika dulu untuk lepaskan diri dari tindakkan saman. Iyelah, kami tak mampu nak upah lawyer. Member yang lawyer buruk ramai la. Chet!

Korang cakap apa lagu yang takde kat Youtube tu? Search je confirm ada even album baru 2 hari released. Hahaha! Tapi masalahnya kat Youtube tu mestila lagu siap dengan video kan? Kadang-kadang, video buatan sendiri uploader di sana betul-betul mematikan mood sesebuah lagu baru yang best. Damn ~

Hurm, mungkin korang terfikir untuk mencari converter .flv yang korang downlod untuk dijadikan mp3 sahaja kan? Ok tak perlu since korang boleh gunakan satu software yang akan download dari Youtube tapi tanpa video. Mean dia akan tarik suara sahaja terus menjadi format mp3. Teruja?

Download Free Video to MP3 Converter ( downloads)

Psstt: Lepas down beberapa hari tanpa sebab yang munasabah, Friendster buat perangai lagi bila ramai user kehilangan member. Macam Khai member ada 400+, sekarang tinggal 12 jer.. WTF? Now, dulu Hujan, kini masanya Friendster kene Fcuk!

Ditulis pada 11:27 pm 16 November '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Tutorial | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , ,


RSS feed

29 Comments

Comment by Qubezo
2008-11-17 00:18:05

Wah kali pertama saya jadi comment pertama :) Anyways, saya rasa tak perlu la guna software nak convert. Kita pakai online converter je kan senang. http://www.flv2mp3.com/

Comment by Khai
2008-11-17 00:23:22

Thanks Qubezo.. baru tahu ade online converter tu… looking good..

tapi elok juga adae software dalam pc.. so gi mana2 takde internet, bila member ade file flv tu, leh juga kita convert… hihihi..

thanks ye web tu..

Comment by Qubezo
2008-11-17 00:30:41

No problem bro. Saya selalu je download terus dari web tu. Letak URL tu terus download. Habis cerita haha! Bley add saya : qubezo@yahoo.com Ada pertanyaan untuk WP.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by amirull
2008-11-17 00:18:38

hekhe…
aku mmg gne free video to mp3 converter pun kalo nk tuka video ke mp3..
tp kalo nk download video, aku prefer free music zilla ngan orbit..

 
Comment by Faiz
2008-11-17 01:46:59

haah bro…mmg besh guna bnda nie tp kualiti xada la..

flv…aku still dengan keep vid aku kan?x ketinggalan zamn kan?hehe… fs bengong !! mmg hilangkan data..shit ~

oh tidak !! bak kata khai.. :p

Comment by Khai
2008-11-17 04:14:08

ntah ~ aku rasa mmg ko ketinggalan zaman kot.. since orang dah kasi jalan senang, tetap nak ditakuk lama.. sigh ~

 
 
Comment by PakciQue
2008-11-17 01:55:33

Hmm..nice tutorial…

Alamak..nk komen ape ye..kepala aku tgh jem nie…dah kol 2..tp tak tido2 lagi..esok kje wei…dah mcm PC..byk sgt benda yang dibuat..nak shutdown pun susah..

Ops! Off topic plak..

Aku sangat rajin dunlut video2 dri youtube utk rujukan di masa akan datang terutama video yang berkaitan dengan tutorial dan DIY…

 
Comment by Azizwanâ„¢
2008-11-17 02:39:21

izinkan aku mendownloadnya khai sbb slama ni aku cuma guna realplayer utk menyedut mana2 video yg aku nak. ahakz!

 
Comment by Rjuna
2008-11-17 03:00:57

Aik layan lagu ‘Dmasiv-Diantara Kalian’ nampak, hehe takpe aku paham

Downloadhelper mmg best, selalu aku guna sedut video dewasa, dan sedut mp3 band kat Myspace

Comment by amirull
2008-11-17 03:45:56

video dewasa??
adakah ianya bermaksud p*rno??

 
Comment by Khai
2008-11-17 04:17:47

ahaha…. mmg aku dah layan lama la bro lagu tu.. before clash lagi.. isk ko ni.. hehehe… dan ni screenshot aku amik bulan lepas kot.. malam ni ade kesempatan nak buat entri.. hehehe. ape da..

 
 
Comment by bd fabregas
2008-11-17 04:59:50

aku pnh pakai dua2 kaedah ni iaitu downloadhelper ngan keepvid.. bg aku, aku lbh suka gunakn kaedah keepvid pasal bila guna keepvid, korg bleh download gunakan IDM.. so, kalo guna IDM tu, tau2 je la kaedah mana yg lg laju kn..

 
Comment by x-po shop
2008-11-17 05:26:07

ops..terkantoi plak download vid l*c*h guna plugin ni..ekekeh, khai cam tau2 je tu..hehe

 
Comment by xtreme_paranoid
2008-11-17 07:21:55

waaa…ini sudah bagus.
aku selalu tgk/download mp3 dlm scukz je.
kadang2 xder, request laa.
ngan ade nye bende alah ni..
hdd aku semakin sempit laa kot?
huhuu~

thanks khai for this software.
^^

Comment by Khai
2008-11-17 09:25:35

hahaha.. tu la bro… ehem2.. bila dah byk mp3 tu, share ntuk dak dak scukz jugak la yer..

Comment by xtreme_paranoid
2008-11-17 11:45:19

no probs at all..huhu~

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Kusu
2008-11-17 09:20:30

aku baru je download menda nih..
thanks..
nak tanya sikit kau pakai plugin apa untuk review “50 orang dah download tau” tu?

Comment by Khai
2008-11-17 09:31:52

same2… plugin tu wp-download counter

 
 
Comment by taktau
2008-11-17 10:10:15

hurmm
nk tnye
klau kte nk convert video gk cmner?
bkn nk tukr ke mp3 tp still nk video..
heheh
thanks…

 
Comment by Sabri
2008-11-17 10:29:40

hurm, thanx khai mende ni… dulu aku pakai software save2pc.. tapi trial da tamat.. hehe..

 
Comment by fn
2008-11-17 13:41:25

Haha! ko pon nak fcuk n fish the frenster ke khai?? aku rase dah 4 hari frenster tu sakit..kate nak fix dlm 24 jam…now dah beratus jam..tensen tol! ko xpela de jugak 12 frens, bf aku tinggal 4 je! ngok btol!

 
Comment by nana
2008-11-17 15:09:37

aah la..knp dgn frenster ni?
baru 4 -5 hari nana tak on9, tup2 jadi mcm ni..hilang sume fwens.. apa dah jadi??
yg lain pun hilang frens gak ker??

 
Comment by eda
2008-11-17 17:06:01

aah la…akaknyer fwenster pon…kwn ader 200++ skang der bape jek ek?…12 kot..hahaa…mengong tol arr…menyusahkan owang…kn add balik arr jawabnyer…damn…huhu

 
Comment by clumzycaffein
2008-11-17 22:44:15

thanx!! aku da try gne dwnld helper tu. mmg best! nak dwnlod kt youtube pon snang. thnx!

 
Comment by dak baru
2010-05-06 08:34:49

:(( bro,mozilla kne update dl ker lau nk gn bnda alah 2?aku nyer browser not compatible la,.ajar weh!

 
Comment by sarah
2010-06-11 11:38:42

khai…just nak tanya…sy guna firefox v 3.6.3..tp bila download “downloadhelper” x boleh…sbb x compatible. version apa yg kena guna??

thanks

 
Comment by Khai
2010-06-11 11:44:39

korang yg not compatible tu, dah try download yang lower version? Download yg 4.7.3 punya version..

 
Comment by amir
2011-03-21 15:06:09

bro,nak download tu nak klik kat mana?tak paham aku bahasa omputih ni :)

 
Comment by faten
2011-07-01 15:18:28

mcm mne nk buad ? tk pham la -.- :((

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?