Archive for 'Istimewa'

Saya Masih Releven

Hai. Khai tahu lama Khai tak update blog ni. Mesti ada juga yang masuk ke sini then dah rasa meluat sebab balik-balik artikel yang sama je kat atas. Hehe. Khai minta maaf sangat-sangat kerana dah tak dapat nak komited pada blog kesayangan Khai ni macam dulu. Suatu ketika dulu, blog ini selalu diupdate dengan pelbagai artikel yang boleh Khai katakan, bila korang baca, tentu dapat “something”. Tak banyak pun pasti ada sikit yang diselitkan. And the good news is, semua artikel tu masih ada di dalam blog ini dan ianya tidak akan ke mana-mana. Biarlah kekal selama 5 tahun lagi, 10 tahun lagi atau selagi hayat dikandung badan. InsyaAllah.

Dalam banyak-banyak artikel tu, tentunya ada terselit artikel-artikel yang mendatangkan ketidak-puasan hati sesetengah pihak. Di sini, Khai nak mohon maaf secara terbuka tentang kewujudan artikel-artikel seperti itu. Kadangkala kita tulis terlalu dari hati, sampai tak perasan boleh menyakiti hati orang. Jadi Khai harap, mana yang baik tu jadikanlah ikutan, mana yang buruk tu, datang dari diri Khai sendiri. Seorang manusia biasa, budak kampung yang sekadar berjuang untuk memajukan diri dan keluarga. Tak ingin sekali berniat nak bermusuh dengan sesiapa. Khai selalu “diusik” oleh banyak pihak dan terus-terang, kadangkala hilang juga rasa sabar. Tapi Alhamdulillah, usia mendewasakan kita. Semua itu tidak lagi berbekas di hati dan biarlah ianya pergi di bawa angin bayu. (more…)

Posted on 13 June '12 by , under Hidup Khai, Istimewa. 75 Comments.

Ada Apa Dengan Kia Forte?

Kalau Khai beli gadget yang harganya hanya beberapa ribu, Khai akan kongsikan di dalam blog ini dengan maklumat mengenai gadget tersebut. Tapi lain macam pula rasa bila beli kereta tapi tak tulis dalam blog. Haha. Akhirnya atas permintaan ramai pembaca Justkhai untuk tahu lebih lanjut tentang Kia Forte ni, hari ni Khai akan uploadkan gambar kereta Khai sendiri dan berkongsi beberapa maklumat mengapa Kia Forte ni menjadi pilihan hati. Plate number tu bukan yang sebenar ya? Hehe.

Semua gambar kat bawah ni korang boleh klik untuk size yang lebih besar. Bila dah klik, bolah drag gambar tu atas bawah kiri kanan. Hehe.

Lagi gambar dan artikel. (more…)

Posted on 8 February '12 by , under Hidup Khai, Istimewa, Review. 342 Comments.