Archive for 'Lain-lain'

Feature terbaru: Create Group di Facebook

Ketika sedang sibuk diperkatakan mengenai fasa perubahan pelbagai dari Facebook, nampaknya perubahan dah dapat dilihat melalui Facebook Groups. Kalau sebelum ni bila korang create group, memang semak group tu sebab sesiapa pun boleh join. So takde apa yang menarik since group seperti tu tak banyak beza pun dengan fan page.

So pagi tadi, Khai cuba create satu group baru iaitu group Tahan Maki. Ni group saja-saja je la antara Khai dan kawan-kawan terdekat Khai. Bila dah create dapat la test macam-macam benda baru kat situ. Antara perkara utama yang paling best ialah Group Chat di mana sekarang ni korang dah boleh chat beramai-ramai melalui Facebook sahaja.

Sebagai contoh, kalau korang ada geng-geng main futsal, so korang create satu group atas nama team futsal korang, then add team member korang sahaja. So korang dah ada satu komuniti baru khas untuk team futsal korang dan tiada campur tangan pihak lain.

Ok cuba korang nengok gambar kat bawah ni dulu. Whole screenshot rupa bentuk group tersebut.

Selain dari itu.. (more…)

Posted on 7 October '10 by , under Lain-lain. 33 Comments.

Para Pemenang Hadiah Mug dan Car Sign Oh! Media Network

Sebulan dah pun berlalu dan seperti yang Khai pernah janjikan pada artikel lalu bertajuk “Heart Beat dan hadiah penuh sentimental value“, pengirim komen yang pertama, ke-10 dan sampailah ke genap 70, akan menerima mug menarik Oh! Media yang memaparkan snapshot website-website di bawah terbitan Oh! Media Network sendiri.

Tadi tengah pisat-pisat, Skynet dah ada kat depan rumah sebab nak hantar hadiah-hadiah ni. Thanks Heart Beat sebab servis terbaik korang dari dulu sampai sekarang tak pernah mengecewakan pada pembeli. (more…)

Posted on 27 September '10 by , under Lain-lain. 32 Comments.