Gambar sosial anak menteri Malaysia (UPDATE)

54,651 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Mungkin ada yang dah kenal, atau mungkin baru nak mengenali bakal pemimpin akan datang kita ni. Apa yang dipaparkan nanti betul-betul tidak disangka kerana pada pemerhatian Khai, patutnya dia berasa bertanggungjawab untuk menjaga status parent yang sangat disegani. Kalau dah jadi pemimpin nanti, habislah Malaysia ni tak ubah menjadi seperti negara sosial macam Singapura. Hancus lebus!

Kalau dilihat keruntuhan akhlak kat Malaysia ni kan, dah teruk bahkan anak pemimpin tak langsung menggambarkan anak kepada pemimpin negara Isam. Kalau ini yang ditonjol’kan anak pemimpin di Malaysia ni, no wonder Islam di Malaysia selalu diperlekehkan. Dek kerana orang yang tak takut Tuhan, agama menjadi mangsa. Islam dihina. Adilkah? Sebelum orang luar pandang rakyat, dia akan pandang cara hidup, keluarga dan kepimpinan pemimpin itu sendiri.

Bukan nak kata diri ni baik sangat, but apa pun kita nak buat, kita kena sedar siapa kita. Jangan kerana kita, ibu bapa kita yang kena tempias’nya. Biarpun hidup dinegara orang, kita ada budaya kita sendiri. Orang kata biar mati anak, jangan mati adat.

Bro, bapa ramai perempuan daaa?!! Khai rasa tangan dia ni betul-betul dah tak boleh nak kawal. Kalau boleh semua perempuan dia nak peluk. Best nye kan jadi anak menteri ni. Sapa nak jadi anak menteri angkat tangan. Yay!!

Jom nengok video ni kejap..

Dan di forums ada yang mengatakan ayat ringkas tapi pedas berbunyi…

“LIKE FATHER LIKE SON!”

Apa maksud dia ye? Khai bodoh sikit english ni. Khai paste je tapi tak faham.. Huhuhu. Jangan saman saya, saya orang susah. Apapun tak enak’lah jika kita nak salahkan ibu bapa atas perangai anak itu sendiri. Bila dah matang dan dah boleh berfikir mana baik dan buruk, patutnya pandai-pandai la bawa diri.

Ini sebenarnya gambar lama dan korang boleh jumpa kat mana-mana forums je. Bukan setakat forums, kalau Google “Anak Najib” pun dah keluar muka depan. Kerana itulah cara Khai dapatkan gambar ini. Ini bukan mendedahkan aib, tapi mendedahkan manusia yang mengaibkan diri sendiri. Bila ambil gambar, faham-faham’lah kalau bukan disimpan dalam album, pasti diupload di internet. So harap kita dapat jadikan pengajaran. Jaga peribadi diri lagi-lagi jika kita seorang role model dan apalagi seorang anak menteri. Ianya memalukan..

Dan ini wajah pecah Rihanna setelah dibelasah Chris Brown (kekasih) baru-baru ini sehingga konsert Rihanna terpaksa di batalkan di Malaysia. Ada bagusnya juga tu dia ni dibelasah. Apesal tak KO terus? Biar takde langsung konsert-konsert macam tu kat Malaysia ni.

Pssttt: Ustaz ustaz diluar sana, tolong bantu budak ni. Atau nasihat sikit mak bapak dia ke suh nengok-nengok’kan anak tu.. Uhuk-uhuk.

Oh ya, Jerung Perkasa buat contest tu. Memang senang nak dapat duit. Mana la dia dapat idea nak buat contest macam tu ye?

Ditulis pada 7:29 pm 21 February '09 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Tergempar | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed

127 Comments

Comment by mmp
2009-02-21 19:37:53

bagus sgt laa rihanna kena penumbuk…
:)

Comment by azizwan[dot]com
2009-02-22 06:28:18

gambar so-sial anak TPM najib tun razak, ashman najib taknak komen? :D

 
 
Comment by aidilx
2009-02-21 19:49:31

cuma berbaik sangka..semua pempuan tu kawan2 seuniversitas dgn dia :)

leh kerana dia anak TPM sbb tu dia kena hentam sedangkan org lain pun lebey kurang gak dok pegang2..

kat CM tu berlambak kapel2 dok berkepit2..dok berpeluk2 tapi kita cuma pandang je.x bok isu ni ke perhatian media ke blog kita.. 8)

aku cuma bersangka baik :)

Comment by Khai
2009-02-21 20:19:19

hehe.. susah gak kalau manjang nak bersangka baik jer.. terang lagi bersuluh dah buat salah, kalau kena fikir baik jugak, payah tu..

Kenapa gambar dia yang dihebohkan dan bukan gambar2 kapel2 kat CM tu yang dihebohkan, ini adalah kerana mereka itu tidak dikenali dan bukan role model untuk masyarakat.. macam dia anak kepada pemimpin yang bakal menerajui Malaysia.. kalau kepala dah rosak, toksah cite pasal orang lain la kot.

pendek kata, bila kita ni anak orang terkenal, pandai2 lah bawak diri dan berikan contoh yang terbaik buat rakyat.. sama juga seperti artis yang harus memberi tauladan yang baik kerana mereka adalah role model untuk masyarakat.. :oups:

Comment by sherina84
2009-02-22 00:49:32

hehehe pandai dia ni cari gambar. ala…khai pun camtu gak kan. hehee bukan ke? oppsss…bukan semua lelaki sama ke? hehehe

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Mesya
2009-04-02 22:08:01

btol gak kata aidilx tue….tp yang jahat tetp kita kena tegur, tkt nk tegur kat luar…..kat dlm ati pun jdlah.
Tp yg eloknya….ank2 pemimpn biar tunjuk cnth yg baik….
nk pimpin org laen camne kalu family cdiri xleh pimpin….kan!kan!

 
Comment by awar
2009-09-09 16:39:55

cara ko bersangka baik tu tak kena pada tempatnya.agaknya kalu mamat ni pencuri dan rompak rumah ko .ko tetap bersangka baik jugakke.sebab dia anak pm..tak pe la aku sangka baik ngan ko sebab tak belaja hakikat bersangka baik tu yang sebenarnya mengikut islam.malang sekali kalu orang tu anak pemimpin.camne nak pimpin negara kalu anak sendiri pun lebur…takut lebur kat api neraka lepas tu menarik sama penyokong penyokong nya sekali.ya Allah selamatkan kami dari pemimpin munafik ameen

 
Comment by nas
2009-10-09 14:39:35

aku sokong…aku pon berbaik sangka gak…kat malaysia setakat gambo gini …lagi teruk pon ada, artis tu melambak, lagipun dia ni masih muda…mentah lagi…leks la..

 
 
Comment by beliamuda
2009-02-21 19:57:06

hasil didikan seorang pemimpin yang bakal menerajui negara kita…

 
Comment by menteil
2009-02-21 20:06:47

mesti dia pon ada awek dari monggolia.. kah kah..
jangan kena bom sudah..

Comment by Khai
2009-02-21 20:19:46

kahkahkah.. zalim sungguh kenyataan ini.. :[

 
Comment by aniez
2009-02-21 23:41:55

haha brani sungguh

 
 
Comment by ~miss shanas
2009-02-21 21:09:51

gmbr numb 6 mata stim..dsai gak yg pndai didik anak..huhu

 
Comment by iza
2009-02-21 21:23:24

wahaha..ni ke ank tpm…hmm klu cm nih..baek gua je yg jd..haha.ops.telebey sudah.. :)

sblm jd pemimpin..pimpin lh ank sndri dlu… :choler:

pe2 pn..khai,like father,like son…mean..ank bapak..sme je.. :[

ops sory..bi terok..coz bru form…huhu.. :)

 
Comment by deena
2009-02-21 21:49:41

sok nanti ade kes pembunuhan Elizabeth pulak. :D
hensem gak anak dia, tp muka ada sdkt jambu lah, reject. haha.
takyah dah nak cover cover, kalau dh hakikat.

Comment by sherina84
2009-02-22 00:52:45

muka hensem…tapi perangai mcm H***M J***H buat ape. pelingkup masa depan anak dara, perabih duit rakyat dan yang penting skali, Kepala otak taruk tapak kaki, agama cuma tayangan mcm frame gambar.

***dunia dah hampir kiamat***

 
 
Comment by akmal
2009-02-21 22:09:45

Tak usah guna flash flash awek itu dah putih putih ke sengaja say to the world im malay and im Islamic i like to play play peluk with aweks :8

jangan kata populer dalam media sekali setan setan join duk sebelah yee 8)

 
Comment by miim
2009-02-21 22:23:15

khai,ko cemburu ke dia peluk awek2 tu semua?hahahaha

sori bai

 
Comment by Merah&hitaM
2009-02-21 22:25:35

Oppss! terlambat lak kumen post terbaru khai..
ko ni laju aje update… :p
gambo² ni aku rasa penah tgk kat scukz forum arituh…
mmg teruk anak najib ni…
ish3.. pelok sana pelok sini….
lain kali nak pelok passing² sket la kat rakan²..
wakakaka… :)

psstt: berapa byk bubis da dia da sental kat dada dia… :bloody: har har har!!

 
Comment by Eriyza
2009-02-21 22:36:11

Bukan Khai dah post dolu kaa??
Ke akak tebaca kat tpt lain.
Huhuhu!!!

Khai says: Tempat lain pun kak Qis.. Kalau kat forums Scukz tu mmg ada.. tapi bukan semua..

 
Comment by miss kaka
2009-02-21 22:38:24

sapa tau najib ada brapa orang anak n dis man ank dia yg ke brapa??

 
Comment by ahmadsufi6177
2009-02-21 22:55:52

memang so-SIAL pun anak pak najib nie… hehe

 
Comment by obefiend
2009-02-21 23:07:01

good on him.. i mean he is mixing well with people of other races and embracing the culture

not unlike some malaysian who went overseas and stuck with their own kind. malays with malays ,chinese with chinese etc etc

rather than seeing this as a negative we should see this as a positive. if he enters politics he wont be the racist twat like his dad or all the pro ketuanan zombies in UMNO. we need him and Nazri Aziz son to be the next generation of leader

maybe after mingling with people who are not malay he will be more open minded.

see.. prasangka baik.. no point in bashing this kid. He is a KID anyway.

when i was his age i am even more devilish than this. haw haw haw

Comment by Khai
2009-02-22 00:08:03

who cares about politik, open minded or etc… orang lain bercampur gak kot.. takde la peluk sana, peluk sini.. itu yg diperlukan ntuk jadi pemimpin…

itu dah terlalu open minded kot… :D

 
Comment by sherina84
2009-02-22 00:58:09

at some point i dont agree with this. Being a role model not just about culturing and mixing around. As a son of TPM, taking picture is an obses to us as Malaysian. Can’t you see the big picture? we are refering to Son of Bitch, oppss Son of TPM. not normal ideologist ( or Idiot) like some people we dont even know relatively (except in facebook etc etc).

GOT THE BIG PICTURE NOW?

or jst stay like the rest of other “ideologist” level.

**sorry khai, a bit stressed statement there.

 
Comment by ~miss shanas
2009-02-22 13:53:26

itu bkn open minded..tue gatal minded..spesies ulat bulu..tgn x reti diam..merayap je..huh!

 
Comment by Aby RAd
2009-02-23 10:40:57

agak2 la bai
aku pun kawan dgn mcm2 bngsa
grup aku ada cina, kadazan, indian
kitorg smua bestfren kuar jln sama2, mkn sama2
tp xde main peluk2 camni

 
Comment by pjan
2009-02-24 02:12:26

sungguh hebat si obefiend ni punya mentaliti. Just one question.. Are u MUSLIM??
Cara ko bagi komen@kenyataan ko tuh x ubah macam orang x tak beragama ( maaf kalo agak kasar). Tapi kalo macam ni mentaliti ko aku rasa ko lah perosak minda adik2@remaja yang baru nak mengenal erti kehidupan. KO menghalalkan yang haram dan memang ko ada salah seorang sekular yang wujud di bumi malaysia ni yang bertujuan merosakkan umat ISLAM.

rather than seeing this as a negative we should see this as a positive. if he enters politics he wont be the racist twat like his dad or all the pro ketuanan zombies in UMNO. we need him and Nazri Aziz son to be the next generation of leader

maybe after mingling with people who are not malay he will be more open minded.<–bagusla aku rasa memang sgt sesuai la dua ekor ni jadi pemimpin so bolehlah kita semua jadi yahudi.

 
Comment by cream~puff
2009-02-27 10:32:34

ko lg devil ke lg setan ke dr die dlu..tu ko punye psl la…sb ko setan thp dewa n setan thp baik ko nk back up?? hello man,malu sket.mixing ke xmixing ke..must look into BASIC! tu dosa,bersntuhan,bermesra dgn bebas.xnampakke? org mcm ko ni smpah msrkt tol la..
dhla put gmbr kt ctu..bujet macho arrr??igt org pompuan nk terhegeh2 ngorat ko lar?ha?
aku mmg xleh accept yg neh…X BOLEH..
klo ank TPM tu xleh jd pemimpin,ko pun xleh jd MUSLIM pun..klo komen mcm gitu gayanye..sory la.tp someone kne sdrkn ko..

 
Comment by DAFA
2010-03-05 00:47:20

N U HAW HAW 4 DEING A DEVIL..I REALLY ADMIRE UR COURAGE…SURE U CAN SWIM A SEA OF FIRE…IN HELL.
N 4 THOSE MINISTER SON..MY GOD…NO WONDER THIS COUNTRY IS ROTTEN

 
 
Comment by faryn
2009-02-21 23:26:38

ala,bersepah2 je makhluk2 kat luar sana lagi teruk dari ni..mmg dia ni anak sumbody..tapi kalau tak kenal ,jgn main tuduh… memfitnah tu lagi teruk yer perbuatannya…

btw..ko bdk luct yer? tak mcm bdk luct pun… :oups:

Comment by Khai
2009-02-22 00:14:47

adakah budak LUCT tu semuanya perangai macam setan? :)

ya mmg ramai yang lebih teruk kat luar sana.. tapi… mereka bukan role model dan pastinya bukan anak pemimpin yg bakal memimpin 20juta lebih manusia.. hehehe… :8

Psstt: Entri ni tiada langsung niat politik atau menghentam.. cuma sekadar renungan dari apa yang dah sedia wujud di internet.. Buka cerita rekaan.. dan bukan gosip kosong..

 
 
Comment by catzer
2009-02-21 23:53:23

Erm no komen lah, pic2 gini sbb budak2 skang mmg gaya ni cuma sbb bile bapak depa glamer so depa punya perlakuan tu sentiasa diperati oleh masyarakat.

:p :p :p

Comment by sherina84
2009-02-22 01:01:38

hhoho…betol2. tapi aku tak sanggup negara diperintah oleh manusia laknatullah.

***daat 5 juta seorang satu utk tutup mulut. Sapa yang taknak kan?

**kat sni ada at least 500user yang mulut sentiasa terbuka. come feed us 5million so we all totop m,ulut. n no more gossip liar.

 
 
Comment by mr.khalied
2009-02-22 00:02:40

hancolah negara kita kalau camne..
like father like son..
kedua2nya main pompuan international..huhuhu

 
Comment by Karim pisang
2009-02-22 00:06:43

tumpang tanye khai..
Off topic : Font ape yg kau pakai utk type perkataan Ber-So-Sial tu?

Najib kau dan bini dan anak kau mmg hampeh..
Cmni ke keluarga bakal pemimpin negara????
Mmg la iman xleh di warisi.. Tp skurang2nya tunjukkan la
peragai molek sikit. Ehhh iman xdpt diwarisi???
Najib 2 beriman ke? Tet tett tettt… Hehehehe…

Malaysia ooo Malaysia… Politik ooo politikk
mengapa politik kotor yang kau pamirkan sedangkan
ada yang suci?

Xtakot kah kau disoal di akhirat kelak tentang ape
yang kau berbuat di dunia?? Lebih2 lagi kau seorg pemimpin
bg sebuah negara?? Agak2 kalau xcukup iman di dada,
lebih baik berundur.. Undur-LAHH..

Bkn ape, sedang sekarang kita tgk banyak kepencangan di sana sini.. Wape lame kau memerintah? Kenapa masih mcm ni? dan adakah akan terus begini? Media perdana elektronik dan cetak asyik menyembunyikan yang benar, semacam KERA-jaan sekarang bersih dari darah dan nanan, tp hakikatnya? Tepok dada tanye selera…

Errrr….lapa la pulak

Khai says: Sketch Rockwell

 
Comment by Azman Ishak
2009-02-22 00:11:37

khai… kalau tadek ruang kosong jadi
anak menteri… atlease nko bukak la jawatan
kosong utk jadi menantu menteri. ok ape.. bleh gak
stended-stended macam pic tuh.. muahaha…
menantu menteri ma… sape nak kate. :bloody:

Comment by Khai
2009-02-22 00:17:18

ok.. menteri mana yang anak dara dia still available tu.. mai habak mai.. hahahhaa :love:

 
 
Comment by aidil
2009-02-22 00:49:28

ala beb bergamba mcm ni je.tkkn jd isu.biasa la remaja.kita sume ni bkn malaikat.igt tk lagu raihan.iman tk dpt dwarisi.kes ni same mcm dato’ dr. hj fadzillah kamsah.bela ayam seratus lg sng dr bela anak sorg.hrp2 kita ni masih waras utk bezakn baik dn buruk.drp entry mcm ni ak lg sokong klw post psl menteri2 atau isteri menteri yg tk bertudung atau tk litup abes.tp politik skrg mmg huru hara la kn.

Comment by Khai
2009-02-22 01:05:46

ya ya.. ada satu point je di sini, dia ni bakal memerintah negara islam hadhari.. hadhari…. dan hadhari… lah sangat… huhu

 
 
Comment by aman
2009-02-22 00:54:51

hmmm…
tak terkomen ku… =(

 
Comment by baik
2009-02-22 01:09:12

gambar ni dah lama la.. anak dia ok ape.. hensem..

Khai says: hensem je nak buat apa.. hehe..

 
Comment by incik.keiroro
2009-02-22 01:50:46

harap muka je skema….

perangai mcm sial….

sapa la mak pak dia….

 
Comment by alana
2009-02-22 03:34:52

hmm…islam hadhari pnye style :D

 
Comment by Jaws
2009-02-22 03:59:40

ko ada je idea erk khai?
respek laa..
hehehe..
tapi kalo anak sendiri tak reti jaga, camne nak jaga negara..
ades, ini ke pemimpin yg nak pimpin negara kita?
teruk betul..
makin hancur Melayu dan Malaysiaku..

p/s- dengar citer nak datang UTP..jadi ke?hehe.. :p

 
Comment by x-po
2009-02-22 04:21:21

hoho panas2…mintak2 najib tu tgk blog ko khai..bg dia tu sdr skit perangai anak dia tu. bak kata pepatah, bapak kencing terlentang, anak kencik tergolek2..hoho

 
Comment by Zik
2009-02-22 05:19:45

apa kata promote blog khai kat http://www.1malaysia.com.my/index.php ? hehe takpun ramai2 la send email kat najib bagi ajaq skit sama dia! :[

 
Comment by NoktahHitam
2009-02-22 05:34:21

Boy, grow up.

 
Comment by fira
2009-02-22 11:50:25

ala bende ni da kire normal sgt da bg org2 kite..cume nye sbb die anak najib..cube kalo bapak die bukan sape2 yg dikenali..xdek nye jadi satu isu sgt..mcm g la mane2 mall..besepah2 kot ..kebanyakannye melayu pon..ntahla..bg aku, kite bebel cmne pjg pon..bende x kan ubah scare drastik..mcm mane pon..dari tgk skop yg besa..renung laa dulu dalam skop yg kecil..makne nye, kalo mak ayah tu,,tjukkan cth yg baek2..didik elok2..baru la budak tu nanti kalo campak ke ujung dunie pon die ttp ble survive tanpe ketepikan agama die, budaya asal die.. :love:
sume kan bermula dgn didikan dari rumah.
tp bg aku la kan..kite yg tgk gmba2 cmni pon ape kurangnye..da la tgk tnpe mintak izin, tp nak wat cmne..tu la kuase dunie cyber..pastu nk ngumpat2 kt blakang die..ape kurangnye kan..so..tgk je r…amek je r sbg iktibar..da tau x suke tgk pemandangan cmni..esok luse or maybe skarang pon..jgn la kite jadi camtu..budak tu pon da akhil baligh kot. makne nye de da patut tau bezakan mane baek n buruk..tp tu la..name pon da besa panjang kan..nak melatah ke bising2 lebey2 ke..ade die kesah??? :bloody:
ala bukan takat budak mude je yg pe’el camni..ingat yg tua2 tu x teruk ke? especially kalo yg lam dilema middle age crisis…OMG!! :bloody:

 
Comment by SpuTaTrix
2009-02-22 12:22:03

gmbo ngn bapak sendiri xnk plak dia pelok,,,hadoiyai
biase je gmba2 neh,chill dude :D

 
Comment by azleah
2009-02-22 14:14:39

khai, bukan ko org kuat encik najis ni ke? huhu…

mak ayah dah gila glamour, anak2 pun iye aje la..nikmat dunia kan…kat neraka nanti xleh rasa dah nikmat peluk2 wanita ni. haha. opsss.

 
Comment by Muzri-KamrieCorp
2009-02-22 14:54:59

bapak borek anak rintik….haha…
macamana najib nk jadi pm macam ni…
macam2 isu daaa….huhu]

 
Comment by Muzri-KamrieCorp
2009-02-22 14:55:37

bapak borek anak rintik….haha…
macamana najib nk jadi pm macam ni…
macam2 isu daaa….huhu]

 
Comment by SpuTaTrix
2009-02-22 18:02:10

oouuu terase aee.. :)

 
Comment by chaiwalla
2009-02-22 23:12:20

aku anak raja pun tk main pgg2 ni..pergi masjid dgr ceramah lg baik la wei :love:

 
Comment by malaysia, a sinking ship
2009-02-23 01:10:30

if najib headed this country, he is sure to make this country go bust with his mediocrity and severe lack of depth and breadth in good, clean and transparent governance of a country. when this country go bust, does not matter whether NEP is still in place or otherwise, because there is no more nation’s wealth to distribute. and considering that our crude oil reserves will run out within 3-4 years from now and malaysia will start importing crude, this country is going to its own ruins anyways. you know what foreigners describe malaysia all over the world? they describe malaysia BODOH not malaysia BOLEH. najib, is the ultimate disgrace to the whole malaysian community.

 
Comment by spe2_la...
2009-02-23 02:03:52

bdk ni xsmpai thap ensem pn haha!

 
Comment by Miss Tira
2009-02-23 02:10:44

Salam.

Hee.. no wonder la kak Fari ( ex-gf ashman ) putus dgn dia and bertunang dgn abg saudara tira. Kak fari nih cucu jutawan dari Myanmar and sangaaat cun ( jumpa masa dia datang PD arituh. ) Kaki perempuan rupanya si ashman ni… Baru lah taw cuz kak Fari takmaw citer pasal mamat nih.

Harap muka je encem.. aduhh..

 
Comment by tyra
2009-02-23 02:41:05

What do these pictures show? A teenager going out to have some fun.. I realised the pictures that were posted were all with girls, why not show the ones with guys too… If you think he was making a mistake why not tell him, berdakwah lah kat Mr Ashman Najib. What is your real intention Mr Blogger? You are embarassing an innocent person, for all you know, maybe ni je kesalahan yang dia buat, maybe he is excellent in other aspects, lets not focus on his wrongdoings.. as you can see, most pictures were taken with Mat Saleh.. tau2 je la diorang mcmana, they(Org Putih) don’t think touching is an issue at all.. and mixing with them, Mr Ashman Najib probably forgot what was right and wrong, and that is when we come in, as good Muslims/citizen, we should remind him. It is a terrible (not to mention uncivilised) act to be babbling about the negative points of our leader’s son. By the way Mr Blogger, i think this is a sinful act, and i apologise if i have offended you. You might want Mr Ashman Najib to stop having these kind of (much-too) social-relationships but let me once again remind you, Mr Blogger, that this is not the way.. not the way at all.

P.S. all these negative comments from my own country-mates (dari rakyat Malaysia sendiri) is extremely embarassing.. What would people in other countries think when we are not helping one of our own, instead, we badmouth that individual. I am disappointed

Comment by finas
2009-02-23 03:04:33

Enchik tyra, elok gak ko msuk neraka skali die worait..

coz he is da son of TPM so, i do care!!

Public is orite since young-age there have been public beyond publicity. Lain la aku kan. So, they should learn manners despite within minah salleh or minah mat salleh celup

=P..disappoited through you

 
Comment by Aby RAd
2009-02-23 10:47:04

ms tyra ni beragama ape ek?

 
Comment by miss kaka
2009-02-23 22:41:04

salam…
sy stuju ngan tyra..
anda semua kan islam n mee too…
byk lg cara or pendekatan yg lebih sesuai untk kita menegur seseorg..
bg sy, dgn cara menyebarkan sstu yg mengaibkan utk ttpan umum mmg krg sesuai n mendatangkan dosa kpd yg mlht n secara x lngsg mendatangkan dosa kpd kita..
sorry ye, sy ckp cmni coz i do care to u, khai..

yeah, mmg dia bakal pemimpin..
disebabkan kita nak melihat dia mjdi pemimpin yg berguna, kita perlu menasihatkan dia dgn cara yg sewajarnya..
mybe dia akn insaf dgn cra mcm ni n mybe not..
so, anda rasa dgn menghentam dia akn menjanjikan perubahan???
just my humble opinion…

Khai says: Miss kaka, apa yang dosanya pada gambar itu… apa yang aib’nya? ini gambar skodeng ke? bukan kan? lucah? jauh sekali.. fitnah? lagi la jauh sama sekali.. dan di mana silapnya entri ini hingga mengaibkan jejaka kat atas tu… ye?

Comment by Aby RAd
2009-02-24 00:47:15

kalo kata gmbr ni mengaibkan
maknanya dia sendri wat bnda yg salah
mengaibkan diri dia sendri

(Comments wont nest below this level)
Comment by miss kaka
2009-02-27 00:21:19

mmg dia sndri wat menda yg mengaibkan,
n itu urusan dia dgn allah..
tp apa hukumnya kita menyebarkan sesuatu yg mengaibkan?
itu urusan kita dgn allah..
anda sptnya tahu kran anda sdh tentu tdk skip kelas agama, kan?

Khai says: Tak pernah skip.. tapi ustazah tak ajar plak.. aiseh ~ yg penting ni bukan gambar skodeng.. itu baru mengaibkan.. ni dia sendiri yg tabur masuk dalam internet… mengaibkan diri sendiri namanya..

 
Comment by miss kaka
2009-02-27 00:41:41

khai, khai..
kamu ni bkn x tau..
saja buat x tau..
perhaps??
huhuhu..

 
 
Comment by miss kaka
2009-02-27 00:19:05

dosa pada mereka yg melihat n menyebarkannya..
that’s wat i mean..
dosa pda gmbr?
anda sndri sdh mampu menilainya..

Khai says: harap gambar2 kat atas tu takde la yang berbogel ke, bersetubuh ke.. amin.. berpeluk2 dengan perempuan, ape yg aib nya? hahaha..

(Comments wont nest below this level)
Comment by miss kaka
2009-02-27 01:11:51

x mengaibkan kot…
tu pasal la anak najib x segan..
khai pun xkesah, kan3x..
hahahahaha…

 
 
Comment by miss kaka
2009-02-27 00:37:31

this is totaly nothing wit politics..
who cares about did dirty politic in malaysia..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by finas
2009-02-23 02:58:53

Enchik tyra, elok gak ko msuk neraka skali die worait..

coz he is da son of TPM so, i do care!!

 
Comment by tyra
2009-02-23 07:03:00

ah(kepada yg berkenaan). kenapa awak suruh orang lain masuk neraka. dlm Islam ada cara untuk menegur, just my point of view about this. Moga Allah kurniakan hidayah padamu. I did not mean to trigger anger at all.. Thanks.

P.S. saya rasa senang yang awak sangat ambil berat tentang Mr Ashman Najib. “coz he is da son of TPM so, i do care!! ” Alhamdulillah.

Comment by Khai
2009-02-23 13:01:55

rilex2.. en tyra.. saya dulu study di limkokwing university dan dikelilingi foreigner yang buruk sekali perangai mereka. Berparti, berpelukkan, pakaian yang seksa tanpa mereka sedar, mreka sedang belajar di Negara ISLAM!!

Kita kena ingat, dengan siapa kita bergaul, apehal kita nak ikut cara hidup kita? Ibu bapa kita takkan tak cukup beri ilmu agama kot? Patutnya kita yg patut tunjuk contoh or nasihat pada orang2 macam tu.. at least, mana tahu terbuka hati dia kepada islam. bukan kita ikut cara hidup mereka yg menyesatkan…. :8

dan bukan kerana dia son of TPM, dia muncul di blog ini. Tapi kerana dia adalah role model yg bakal memimpin negara suatu masa nanti. Biarlah semua orang tahu, agar tak salah memilih pemimpin di masa depan :8

 
 
Comment by Luke
2009-02-23 07:25:17

LOL.
He’s in International School.
wht do u expect?
Sekolah Agama kinda environment??
not gonna happen:p
:D

Comment by Aby RAd
2009-02-24 00:52:47

Oo..skolah international..padan la mcm xpenah blaja agama jer
dlm islam..ustazah aku ajar, haram kalo kita sentuh org bukan muhrim. ni kan plak peluk2+buka aurat

xpe la..kat akhirat nnt kita tau la ape resultnya.sape masuk neraka, sape yg x

nyesal kmudian xde gunanya..

 
Comment by Zik
2009-02-24 23:02:36

huhu, international eh? anak pemimpin yg berjuang dlm parti melayu? depa buka dasar math&science dlm bahasa ingeris. why dont top second leader put his own son in sekolah kebangsaan so apa yg dasar depa rancang padan ckp serupa bikin! privacy? people do respects kalau depa jaga perangai dan hormat sesama manusia, tak sombong, ahklak tinggi.

kalau ketua pemuda umno perjuangan dasar bahasa ingeris untuk math&science so secara dasar itu menjadi dasar parti..

kalau nak buat dasar lainkali buat experiment kat anak sendiri bukan anak orang lain!

politic is dirty..

 
Comment by zairi
2009-06-02 11:03:58

(Off post entry topic)

Not to generalize,
tp pernah ada jumpa sesetengah manusia yg memburukkan nama sekolah agama.

Ada satu umat islam tu,
Dari darjah satu sampai la form 3 study kat satu sekolah agama kat klang ni. Mana satu pun tak tahu lah. Tak pernah nak tanya detail.

Time jumpa dia pindah masuk sekolah biasa. Tp ya Allah, perangai ngalahkan setan. Hisap segala menda yang haram, pukul orang sesuka hati (kira gangster otai la), buat kacau kat sekolah.

Skarang ni taktau la perangai dia camner. Harap2 berubah la.

 
 
Comment by Dungu nya kau ni
2009-02-23 14:56:15

kau ni tak ada lah aku nak maki ke apa,
kau ni bapak bengap
suka hati mak bapak dia la nak bergambar
kalau kau buat tak apa plak kan
alahaiii ada masa adalah lebih baik
kalau kau diam je,
post benda yang berfaedah la
bukan duk mengutuk orang sana sini
like father like son konon

buat malu warga LUCT siot kau ni

Khai says: Nengok bahasa pun dah tahu siapa yang “bengap”… pedulik ape aku ngan LUCT ke ape.. kahkah.. bila si bacul yg tidak mendedahkan identiti memberi komen.. takde telur ibarat masuk dewar parlimen berselubung selimut.. shame on u..

 
Comment by Aby RAd
2009-02-24 00:54:54

sedih aku tgk komen2 kat cni
mcm ramai xtau ajaran islam
ke korg smua skip klas agama dlu??
pdn la kita umat islam makin ditindas
smua bpunca pd diri kita sendri
xpenah nak amalkan ajaran islam yg sbnr2nya

 
Comment by nadhir adi azahar
2009-02-24 01:51:38

salam. hello people. stumbled upon this blog and seriously was shocked. do you know that by putting up this picture you are directly exposing his aib? and thats sinful in Islam. which im sure you are familiar with already. and hold on to your thoughts if you think this is not exposing his aib, because it is. ulamak celah mana cakap tunjuk gambar zina orang tu bukan aib?

people might have their own ways of doing dakwah, but doing something like this is unacceptable. dakwah must be berhikmah, as what the Rasulullah s.a.w practiced.

giving advice to him should be your main priority, not putting it up on your blog for the whole world to see it. he is not a circus attraction, mind you.

people do make mistakes. be it the prime minister, let alone his son. we are all not maksum. going rough on things like this only makes you look foolish. and others who support your doings.

to finas, who are you again to decide whos going to hell and whos not? dah hidup lama ke nak cakap macam tu? apa kau ada ilmu ghaib ke apa boleh tau?

and to aby rad, obviously we all learn Islamic Studies during our high school years albeit studying in an international school. Alhamdulillah if you have received the hidayah to practice it. but i ask you, do you, yourself, practice it 24 hours, like the way it should be? refer surah Al-Baqarah ayat 208.

and if i dare you to go in the middle of a city and proclaim yourself as a mukmin and ask those people around to watch you, would you have the guts?

having said that, nobodys perfect. itu fitrah manusia. even Saidina Abu Bakar complained and even cried once to Rasulullah s.a.w when he thought he had a lil bit too much fun with his family. tu Saidina Abu Bakar, sahabat paling rapat Rasulullah. baru buat macam tu skit dah rasa iman goyah.

yang korang ni semua, sedap-sedap mulut jer. before putting others on the line, think first.

akhu kum fillah.

Khai says: gambar ni bukan gambar skodeng.. kalau skodeng, baru la boleh cakap MEMBUKA aib orang.. gambar ditangkap dengan rela dan dia sendiri tahu gambar ni kalau x diletak dalam album, akan dipamerkan di internet.. dari mana owner blog ni dapat gambar ni? Bukan skodeng.. bukan curik.. tapi dalam internet.. just google it la bro.. salamx!

Comment by pjan
2009-02-24 13:35:37

Salam nadhir..
U got ur point. Kalo mcm yang u ckp tuh y not u hantar satu surat kepada pemimpin2 n penyokong2 UMNO@BN jgn nak sibuk suruh si Elizabeth@adun bukit Lanjan tuh letak jawatan. Sebab tuh pun bukan atas kehendak dia nak show off kan ke org yang aniaya dia.

“giving advice to him should be your main priority, not putting it up on your blog for the whole world to see it. he is not a circus attraction, mind you.”<—just take from ur statement. Y not u go n see najib n give him some advice n all his penyokong to be fair and act like a gentleman and muslim way. Kalo u berani wat cam2 insyaallah khai pun akan wat cam2. So fair.

 
Comment by Zik
2009-02-24 23:08:34

gambar ni bukan bukak aib dia. gambar dari friendster. public view pulak lepas meletop terus padam n buat private view. dlm syarat bukan menjadi kesalahan untuk sesiapa ambil gambar ni lagi-lagi public can view it.

diri dia sendiri yg bukak aib dia! dia yg letak. not wrong if others want to advice the leaders using this way. sbb bapak dia tu tak makan cakap sbb banyak duit makan!

Comment by zairi
2009-06-02 11:07:54

Hrmm… kalau from friendster, has anyone TRIED to message him there? Sound direct ar. :P

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by tyra
2009-02-24 02:02:16

Mr Nadhir. God bless you sir

 
Comment by dr.oracle
2009-02-24 02:43:02

w00t, go nadhir! You rock! Dah, biarlah komen aku menjadi komen paling last dalam tajuk nie.. huhu, semoga aku jadik feymes…

Khai says: LOL.. u got same IP with Nadhir Adi Azahar… lol (212.188.127.227).. kahkah

 
Comment by Jaws
2009-02-24 04:02:26

aku tak faham naper ada orang nak menegakkan benang yang basah..
dah terang lagi bersuluh perkara tuh dosa, korang pg backup wat ape..
kalo letak pic kat sini adalah sesuatu yg “aib”, apsal org dalam pic tuh amik gambar die?
mesti laa dia suka kan?
aku rasa khai juz sampaikan jer..
sebelum nih mmg dah byk kot pic mamat nih..
huhu..
kantoi ip sama..haha..lawak betul.. :o: :o: :o: :o:

Comment by Khai
2009-02-24 04:08:39

Jaws.. entri dah update tu.. pe kata nengok video tu pulak.. kool wooo.. ibarat ludah ke langit, bertepek ke muka sendiri… :bloody:

ada sesiapa mau backup lagi? =(

 
Comment by linn
2009-07-14 16:40:25

hurmm…rsenya diorg bukan back up mamat tu kot…diorg cuma menegur agar kita x terus menyebarkan sesuatu yg mengaibkan org lain kot..sbb kalau benda tu mmg terang lg bersuluh ia xla dikategorikan sbg fitnah..ia mmg kisah benar yg xperlu disebarluaskan kot, sbb nnt kita akan jd mengumpat, bercerita ttg keburukan org tu pun walaupun ianya benar still berdosa jgk kan..

 
 
Comment by Jaws
2009-02-24 04:25:40

owh ada video ker?!
tak perasaan plak tadi..
ko ada jer celah mana idea nak buat kan?
hebat betul ko nih..
haha..
tapi video tuh cambest..
haha..
mmg terkena sebijik.. :aie:

 
Comment by nadhir adi azahar
2009-02-24 04:53:17

salam.

ya Allah. just for clarification, our bloody IP is the same because were under the same LAN server in the hostel? come on, youd know better. apparently, that guy is living in the same hostel as i do in Moscow. so yeah, dont act all mighty as if you know everything. guy C and guy Z will also have the same IP if they live under the same roof as mine. besides, theres no point in disguising myself as somebody else. i have a life, unlike some people.

imbecile people.

to khai, you are blatantly claiming that only skodeng photos are considered as aib photos. do you know that anything that would be an embarassment to oneself, something that he doesnt permit to, would already be considered as aib. and by putting it in such context, as in, provoking him in such manner, would definitely, be considered as exposing his aib. put yourself in his shoes. would you like it if someone does such acts to you? of course not. and by then, would it embarass you? of course yes. refer Surah Al-Hujurat ayat 12.

and to jaws, its not like im supporting him or even a big fan of him. hell, i havent even met eyes with him. just because one is sinning doesnt mean we have to shun him away from the society. clearly, and im not denying it, that he is committing tons of zina. and as muslims who actually practice Islam, we are the ones who should be advising him. not octracizing him as if all the doors for repentance have been closed.

so what, now you are going to isolate all those freehairs in society entirety in Malaysia? with people like these, no wonder dakwah Islamiah is not making astronomical progress. heck, even a tiny leap would be farfetched.

im pretty sure you guys are smart. its not like you guys are borned yesterday. so please, think. for the sake of yourselves, and Islam ultimately.

akhu kum fillah.

Khai says: Adus ~ ok ok.. to make this clear, you win… nanti pergi la try nasihat dia depan2 yer.. saye x mampu nak buat gitu.. n please, tolong faham.. berapa kali nak cakap yang dia ni role model.. orang kenal.. selebrity.. tu pun x boleh paham ke? tak payah nak cakap pasal orang x bertudung lagi ramai la, lagi ramai yg jahat la, lagi ramai yg seksi la.. jangan ditanya apesal ramai rakyat malaysia macam tu.. nengok saja bangsa pemimpinya.. hehe :aie:

Comment by pjan
2009-02-24 13:25:45

hehe what a shame. I think this guy is some kind of bodek guy. Biasalah yang kena tu kan ke anak NAJIB. Cuba yang kena tuh anak Tuan guru Nik aziz ke anak org2 pas ke mesti dia pun hentam sama. Jgn la double standard. N to tyra with this statement “Mr Nadhir. God bless you sir”<—–jgn la nak tunjuk sgt kuat membodek. Tuhan hanya akan merestui pada orang yang taat dan patuh padaNYA dan rasul bukan pada org2 munafik yang bersembunyi di sebalik ISLAM tp dalam hati menolak ISLAM dan malu untuk menegakkan ISLAM. Pandai bermain kata2 tapi bodoh sombong. Para ulama di herdik dan di cerca, ayat al-quran di buat main2. Mengaku ISLAM tp cara hidup x langsung gambarkan ISLAM malah malu nak mengaku ISLAM. Mulut ISLAM tp hati tolak apa saja yang ISLAM sarankan.:)

 
Comment by Zik
2009-02-24 23:14:06

anak jadi role model khai? i dont think so.. hehe

rasa bapak dia jadi role model.. macam mana dia nak memimpin kalau anak dia sendiri tak terpimpin.. tapi tak tahulah kalau dah biasa macam tu kan? cara dia memimpin pun mcm tu la.. haha

i think umno would make our country become secular not anybody else..

 
 
Comment by ejardkethot
2009-02-24 17:56:56

wow…beshnye pelok awek!!!!!!!!!!~
haishhh…..ni dh lupa HALAL HARAM nie 8)

 
Comment by reezal merican naina merican
2009-02-24 21:47:34

sebenarnya, menteri tu ialah menteri kewangan merangkap timbalan perdana menteri m’sia sekarang ni yg akan menjawat jawatan perdana menteri m’sia x lama lagi iaitu Datuk Seri Najib bin Tun Abdul Razak. manakala disebelahnya pulak adalah anak lelaki kesayangannya. bagus..bagus..anak bapak la katakan.. Undilah Barisan Nasional pada setiap kali pilihanraya diadakan, ya. UMNO : memperjuangkan Agama, Bangsa & Negara. rakyat jgn lupa tu.

 
Comment by an2blur
2009-02-25 00:22:20

beraninye ko ni Khai.

satgi kalau ko x update blog berbulan-bulan,
tau dah la tu maknenye.

macam x kenal je Rosmah tu sape.
kohkoh.
:)

 
Comment by KNizam
2009-02-25 21:02:31

mcm la dunia neh kan

eh aku baru perasan pasal iklan limkokwing kat bawah
cool giler ah ! haha :)

 
Comment by Dungu nya kau ni
2009-02-26 16:35:02

ye.. saye minta maaf… saya ni budak private limkokwing.. tapi takde otak.. bodoh plak tu.. papa pay, son play.. itulah saye.. hurm.. bangga dgn budak2 felda yang walau datang dari orang kurang berada, tapi jauh lebih bagus daripada saya.. pemikiran yg jauh dan mungkin tersangat-sangat bagus..

budak2 private sume x leh pakai.. harap bapak je kaya.. anak macam setan… gara2 bapak byk makan rasuah la tu… lagi pun tu sume harta bapak saya.. saya ni ape yg ada.. nothing kot.. rasa macam betul2 x guna hidup lagi.. sob sob..

macam saya x leh dedahkan sapa identiti saya.. kerana saya bacul… maaf sekali lagi..

Khai says: Tahu takpe.. jgn suka kutuk2 orang ye.. jgn sebab nila setitik, rosak susu sebelanga.. rasanya anda bukanlah begitu bangang untuk berfikir.. takpe.. anda dimaafkan.. bye..

 
Comment by Dungu nya kau ni
2009-02-26 16:40:38

Tapi maaflah.. walau saya tahu saya ni bacul dan takut nak kasitahu sapa saya, saye masuk jugak blog ni.. walaupun tak pernah diundang..

blog ni mmg bagus.. saya respek kerana saya sendiri tak tahu ape itu HTML.. HTML pun tak tahu ape lagi yg lain kan? saye malu jadi budak Limkokwing.. malu sangat2…

ok lah.. saya pergi dulu.. walaupun tak dihalau oleh tuan dia, tapi saya sedar yang saya mmg tak patut berada di sini.. orang bacul macam saya, mati je lagi bagus.. maaf khai..

maaflah.. orang sabah mmg macam saye.. bye bye

Khai says: Takpe saudara.. cuba cari kelas2 komputer yang ada di sabah tu.. belajar rajin2.. dan jangan jadi bacul lagi yer… oh ye, dan jgn jadi bodoh lagi menyamar konon2 dari MyKMU.. haha.. salamx..

 
Comment by Dungu nya kau ni
2009-02-26 16:49:20

saya bukan dari sabah khai.. saye dari indonesia.. tapi saya prefer jadi warga malaysia.. kalau diizinkan Tuhan untuk kehidupan seterusnya, saya mahu jadi warga Malaysia.. saya malu ibu bapa saya bekerja di Malaysia.. ibu saya orang gaji.. bapa saya driver.. dapat juga saya belajar di Limkokwing.. sebab indon tu mana ada university yg bagus2.. sampai ke limkokwing juga saya merantau.. sama la macam acha septriasa..

Indonesia mmg melakukan…

Khai says: ko ni memalukan orang sabah je la.. menyamar jadi indon plak.. jadi myKMU sudah la gak nye.. tak guno ~

 
Comment by Ed
2009-02-26 17:03:41

jeles ke? tu lah, mak bapak suh belajar betul2, korang pergi main awek. sekarang takde duit, nak jeles dengan orang yang banyak duit. ish ish ish…melayu melayu

 
Comment by cream~puff
2009-02-27 10:48:07

(agk2nye sb nsem+ank TPM,rmai plk mrh ek khai ltk pic nie..tyra pun agk2 tngkap syok kt bdk neh..humm :love: )

eh eh..korang dgr ke aku bebel sorang2 dpn nie??haha.
terdengar la plk ek. (^^)

gomen ne~ :)

 
Comment by aTan aHmad
2009-03-01 10:50:53

Ramai anak pemimpin mcm nie… Kalau dah banyak duit, ade kuasa mcm ni la jadinya… :)

Lawat blog saya:

http://atanahmad.blogspot.com/

 
Comment by hamba
2009-03-01 20:49:24

asm,

Sama-samalah kita berdoa kepada Allah supaya dapat beri petunjuk dan hidayah kepada umat Muhammad saw yang sudah jauh terpesong dari agama Islam. Al-Quran dan Sunnah kita jadikan Panduan dan Pedoman.

 
Comment by wildArctic
2009-03-05 22:37:21

whatever lah korang ni..this is the reality..haha as always, have a look around Hartamas,Mont Kiara and Heritage Row it’s a common scenario to see the Malays/Muslims get wasted so what’s the big deal of showing just one..lol..yea of course he might be the future leader..thing is.. nothing we can do to stop, face it people. wasting time you are :DD

 
Comment by mat rempit
2009-03-09 00:19:22

betul ke dia jadik future leader. are u high?

 
Comment by suri
2009-03-09 12:35:21

ko ni khai bukan bodoh bahasa inggeris jer tp bodoh dlm semua hal….suka2 jer kutuk org…ko igt ko tu bagus sgt ker….cibai

Comment by Aby RAd
2009-03-09 12:55:49

anak sape la yg cibai sgt ni…tah sape tah yg bodo
org wat maksiat kita nak kene puji ke?
pbuatan dia sendri tkutuk..xkan nak puji plak
ape punya buduss la

Comment by Khai
2009-03-09 14:24:19

haha… itulah pasal… wahai suri, biar lah bodoh segala benda pun, asal mak bapak x ajar jadi bodoh budi bahasa macam cik suri…

A’uzubillahiminzalik… ~ :D

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by sleepypuppet
2009-03-25 05:04:06

khai bukan kutuk la,die cume bkk mate2 kasi terbeliak yg mslh sosial kat mesia da br+ teruk..ko tgk gmbr ats 2 yg wat hal melayu,hbs ko nk bantai puji org melayu wat cm2..i bet u did d same thing!ops,,miswords plak… :D :D

 
 
Comment by pejuang
2009-04-28 15:03:06

u are good bloggers khai…keep it up… :)

 
Comment by misa
2009-05-15 13:38:51

nsem gak ank pak najib ni….huhu..
hurm kalau camni la kan ank pmimpin kta, camna nk jdi contoh kat msyrakat kta 9t..hrap mka nsem tp akhlak hampeh…

dr ibnu majah… brgomolan dgn babi lbeh baik dr besentuhan dgn org yg bkn mahram..

agak2 kalau misa soh dia pgang babi sure dia xnak kan3? alasn…babi haram.. haram2 pun kalau lpas samak hilang la dosa sntuh babi tp pgang prempuan bkn muhrim ni bleh ker samak dosa??

ada salah silap hrap dimaafi…

 
Comment by pening
2009-06-08 11:15:55

Nak wat cmne….da mmg camtu cara kehidupan dorang..

 
Comment by 3036
2009-07-11 17:25:02

aduyai..
gmbar anak c najib letak tngan atas bahu jerk..
ak ingat gmbar dier ngah kissing ker..
ngah b*ro*en ker..
mnum arak ker..
aduyai..
mmber2 baek dier lah 2 kowt..
8)

 
Comment by mm
2009-08-15 14:37:09

NADHIR..nak belajar english bleh?…camananak contact??

 
Comment by mm
2009-08-15 14:39:41

sebenarnya Mr khai x salah..Mr Nadhir pun x salah..yang salah orang yang melakukan dosa dan tidak mahu bertaubat dari dosa tersebut! kita doakan yang terbaik untuk negara dan agama kita. sbb anak cucu kita nanti pun nak duk di sini gak kan…marilah bersama kita cari persamaan antara kita sebagai muslim.anggap saja perdebatan ini secara positif memberi kita perspektif pemikiran yang baru dan pastinya ilmu baru untuk mematangkan kita.ok

 
Comment by popia
2009-08-24 16:00:43

Entahlah. pada aku biasa je. Masa kat kolej dulu smua orang aku bergambar buat kenangan. tak kira lelaki atau pompuan. Yang pelik nyer… kenapa gambar dia dengan awek je korang letak. Mustahil takde gmbar dia dengan geng lelaki. Apa motif nya??? Pelik Kan kan kan.

 
Comment by amir
2009-10-20 20:06:14

bagi saya tiada apa2 isu hangat di sini, biasalah anak muda, lagipon nk jd pemimpin mesti lah kn ada hero sikit.. hehe..
inilah lelaki sebenar, harap2 Malaysia akan lebih maju satu hari nanti!

 
Comment by sayang2kita
2009-11-06 04:49:40

aduyai zaman sekarang~

 
Comment by white amanda
2009-11-11 22:58:32

hmm pnjg gler komen..pnt browse n nilai sumer komen d ats nie..

rasanya prbuatan maksiat 2 if sudah jelas dlakukan di khalayk,sptutnya dambil iktibar..bknnya lg nk myokong n bleh plak nk backup..mcm haram..

paling benci n fuck off komen dr tyra n obefiend..

to nadhir : ur english is vr good,but jgnla pragmatik sgt..
benci ar..sesuaikanlah pada situasi even anda pndi brhujah sekalipun..

to khai : keep blogging..

islam xajar kte mgHALALKAN BNDA YG HARAM

Salam!!

 
Comment by hamba Allah
2009-12-23 00:27:41

Assalamualaikum Khai..
Maaf atas teguran ini ek..
Khai sentiasa memaparkan kisah orang? Kan dalam Islam mengajar kita supaya tidak mengaibkan sesiapa. Kenapa Khai begitu taksub untuk menghukum mereka dengan Akal yang Allah kurniakan? Sedangkan perbuatan buruk kita semua selama ni Allah simpan sbb hanya DIA yg berhak menghukum. Tindakan khai ni hanya utk menyedapkan hati. Hati2 Khai. Syaitan sentiasa akan menyesatkan..
Jadi khai,apa yg khai buat ni rujuklah dahulu pd ahli sunnah wal jamaah… Semoga kita semua mndpt petunjuk drNya.
Wassalam..

 
Comment by syaFarzana
2010-04-30 23:49:12

i think in some of those pics ade gamba die n his sister. because his sister is my fren.

rasa nya tak salah kalau pelok sister sendiri kot.
n rasanya byk lagi yang lebeh sosial daripada ini.

harap2, jgn la assume perkara yang bukan2 tentang seseorang.
dapat menimbulkan fitnah, membusukkan nama dan menjatuhkan maruah orang lain.
;)

 
Comment by rawan
2010-07-03 17:39:01

:) hampa cari le lai gambar anak2 org bsr bebyak, bagi kami tengok…hehehehehheehhheee.. lain kali jaga sikit moral…kan awak anak org besar, kita suma sama je disisi tuhan..pandai2la…:choler: :lol: :8

 
Comment by rayban wayfarer
2010-07-14 17:55:15

hampeh cakap je pandai….agree “like father like son”

 
Comment by Peace
2010-07-16 22:52:27

Kutuk la macam mana pun makhluk2 ni takkan terasa punya. Bila uang dah melambak, polis, jabatan agama pun tak boleh sentuh. Mufti pun senyap.

Kesimpulan yang boleh aku buat, carilah duit halal. Check betul2 sumber rezeki untuk bagi makan anak bini.

Khai post benda2 ni untuk dijadikan pengajaran. Memang ada pro kontra, manusia tak lepas dari kesilapan. Tapi janganlah menyimpang terlalu jauh memandangkan agama orang Melayu di Malaysia ni Islam. Lagipun yang so-sial ni bukannya tak belajar agama(aku andaikan dia belajar).

Pendapat aku silibus pendidikan Islam di sekolah rendah dan menengah dah mencukupi bagi seorang Islam menjadi Islam yang baik.

Ramai jugak yang terpesong seterusnya menyalahkan takdir dah menetapkan mereka tersesat daripada landasan Islam. Ayat popular yang sering digunakan Dr M, “Tuhan takkan mengubah nasib sesuatu kaum sehingga kaum itu berusaha untuk merubah nasibnya”. Ayat ini bukan saja dituju kepada rakyat untuk merubah diri menjedi lebih baik, tetapi juga pada yang kaya dan ingkar untuk berubah kepada insan yang patuh kepada agama.

Apapun kita perlu mendoakan kepada yang terlampau ini diberikan keinsafan, dan kepada yang belum terlampau agar dijauhi dari maksiat sebegini.

 
Comment by akujoe
2010-09-04 01:13:52

amal makruh nahi mungkar ni ajaran islam..
patut lah kita bagitau kepada semua orang bahwa mereka ini tidak mengikut ajaran islam.
dan melarang mereka daripada berbuat kemungkaran jika ada kuasa.

 
Comment by aku ls
2010-09-07 11:52:17

Laaa… bio le yop…

Raamaiii lagi orang melayu dok terang2 buat maksiat depan mate, nape yg nie yang mike dok heboh2?

Biasa dah tu dengan zaman nie, bukan ape2 sangat. Tak serius pon.

Teman rase ramai yg dok kutuk2 kt cnie penah wat bende yg sama… Kot2 lebih lagi…

 
Comment by faster
2010-11-12 14:40:58

anak beranak kurang agama! baek bapak, baek bini rambut sarang tebuan, baek anak mcm haram! sume prangai mcm yahudi! tp aku pelik jgk..rmai jgk peminat najib nie..nak kate sume xtau prangai anak-beranak nie mcm haram x jgk..da bersepah bende yg x elok diorg buat..owh,mybe manusia da buta hati kowt..? :aie:

 
Comment by faten
2010-12-08 14:36:34

seperti apa pun x tahu perangainye kalah budak baru sekolah. :p :p 8) :8 :bloody:

 
Comment by anai-anai
2011-01-16 16:32:07

biasa la..kalu prngai bapa mcm setan ank pun akn jd setan juga..1 Malaysia

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?