Fasa Pertama 2012 Tentang Kehidupan Saya

Assalamualaikum.

Lama sangat tak update blog ni. Sebenarnya bukan tak mahu update tapi tiada cerita yang mampu dicoretkan. Saya tak suka menulis blog dengan kisah remeh-temeh dan tak memberikan satu input yang bermanfaat buat pembaca. Kerana itu saya lebih memilih untuk tidak update blog ini dan meninggalkan pelbagai artikel di dalam blog ini untuk terus di baca oleh semua orang yang masuk ke blog ini.

Apapun, saya tak ingin nak mengecewakan mereka yang masuk ke blog ini hanya kerana mahu membaca artikel yang baru. Banyak permintaan yang saya dapat dari email dan Twitter bertanya bila saya nak update semula blog ini. InsyaAllah, saya akan update blog ini semampu saya disebalik kesibukan urusan harian. Saya update ini memang untuk anda yang meminta artikel baru.

Disebalik kesuntukan masa saya untuk menulis kembali blog ini, membuatkan saya sedar tentang usia saya yang semakin meningkat. Jika dulu saya dapat update blog ini dengan bebas sekali dek kerana keluangan masa yang melampau, kini nampaknya semua itu hanya tinggal kenangan. Semakin memingkat usia, semakin padat masa harian yang perlu diuruskan sebaiknya. Lebih-lebih lagi sejak kehadiran kereta impian saya, lebih ligat saya bertemu client sana-sini serata KL.

Bukan saya langsung tak punya masa untuk menulis blog cumanya bila saya punya kelapangan, saya akan cuba sedaya upaya untuk tidak lagi mengadap komputer. Masa tersebut mungkin saya memandu ke mana-mana yang saya suka. Mungkin saya bertemu rakan-rakan yang saya sayangi atau mungkin saya keluar dengan si dia untuk beriadah dan menjadikan dia tempat saya meluahkan perasaan. Apapun iPhone masih tidak lekang ditangan untuk membuka email, Instagram dan tentu sekali Facebook! Hehe. (more…)

Posted on 23 March '12 by , under Apple, Blog, Hidup Khai, Motivasi. 74 Comments.

Review: Ada Apa Dengan TM UniFi?

justkhai-unifi

Artikel tentang TM UniFi ini dikeluarkan di atas permintaan saudara Faridzul (Joegrimjoe) yang mahukan review tentang UniFi. Well, kalau korang search di Google pun pastinya dah bersepah info tentang UniFi ni. Tapi macam biasalah review di Justkhai ni tentulah lain dari yang ada tu. Hehe. Apapun terima kasi Joe kerana permintaan anda ini telah membuatkan Justkhai akhirnya diupdate! Yay!

Nak dijadikan cerita, dah 3 kali Khai register untuk UniFi ni tapi bukan main susah lagi nak sampai. Alhamdulillah lepas kali ke-3 daftar tu, baru ada feedback. Btw, UniFi ni Khai install di office nombor dua, Oh! Media SOHO (sebuah kondo di Ampang) yang merangkap rumah saya selepas bernikah nanti. Sebab apa tak pasang di main office? Sebabnya mudah, penggunaan Khai dan krew yang lain tidak memerlukan internet setinggi ini lagi dan harga pemasangan untuk sebuah premis dan syarikat berharga RM899 dan berkali-ganda dari harga untuk kawasan perumahan. Lebih parah lagi, pakej BIZ20 tidak didatangkan dengan HyppTV. Oleh kerana office SOHO ini adaah sebuah kondo, so Khai dapat apply pakej VIP20 (RM249) berbanding BIZ20 (RM899). Kelajuan untuk pakej VIP20 dan BIZ20 ini adalah sama iaitu 20 MBPS. (more…)

Posted on 17 January '12 by , under Hidup Khai. 91 Comments.