Seminggu tersungkur bagaikan bertahun lamanya

332 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Alamak. Sohai la. Justkhai down lama-lama. Hehe. actually, blog ni tak ke mana-mana pun cuma dia sambut April Fool lebih awal. Tapi bila hari sebenar April Fool, rajin plak dia tak down ye tak? Eh, April Fool haram dowh!

Hurm, yang sebenarnya bandwidth Justkhai bulan ni sangat kritikal coz Khai terpaksa melakukan pemindahan OH! Tidak ke hosting DataKL atas tajaan Oh! Bulan. Oh! Artis juga dah pun selamat masuk ke Fivio Hosting. Alhamdulillah, akhirnya Justkhai dapat conquer hosting di Exabytes yang hidup segan mati tak mahu ni sorang-sorang (boleh biol kalau 4 5 website bawah Exabytes).

Lepas ni harap 300GB takkan la habis lagi. Boleh share dengan korang macam-macam software dan MP3 terbaru kan? Agak kurang Khai buat benda ni sejak dua menjak ni bila ada Oh! Tidak menumpang tinggal. Banyak dan terlalu banyak idea yang ada dalam kepala ni untuk ditaburkan di Justkhai terpaksa diketepikan sementara menunggu 1 April 2009.

Kepada korang sahabat Khai yang ambil berat pasal blog picisan ini, terima kasih. SMS, YM dan email korang amatlah dihargai. Terharu sangat rasanya. Kepada advertiser di blog ni pula, Khai akan lanjutkan tempoh pengiklanan untuk 2 minggu lamanya. Extra seminggu dari tempoh Justkhai ditutup untuk public sebelum ni.

Kepada korang, subsribe feed blog ni ye. Sedih pulak nengok baru down seminggu, dari 580+ yang subscribe, terus jadi 200+ orang. Serious, kejam gila korang ni. Hehehehe.

Apapun, next entri malam ini dan insyaAllah, Justkhai akan update setiap hari mulai malam ini. Dan Khai ada benda baru yang nak show off dengan korang. Awek baru mungkin? Tunggu.. Hehehe.

Pssttt: Serious, Justkhai ni adalah nyawa kepada owner dia. Even dapat benda baru yang akan dibertahu kelak tu pun, perasaan’nya tak sama bila dapat nengok blog ni hidup semula. Mana yang baik dalam blog ni, korang ikutlah ye. Mana yang tak baik tu, pandai-pandailah fikir. Korang pun dah besar panjang. Khai pun manusia biasa, naif dan selalu tersesat.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 8:54 am 1 April '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 332 views
Dalam kategori: Blog | Tweet This!

Eat This Google!: ,


RSS feed | Trackback URI

32 Comments »

Comment by Zik
2009-04-01 09:05:09

selamat kembali, terkena gak kau dgn april fool oleh Exabytes kwuang..kwuang..kwuang..

haha spoiler: mesti kau nak kasi tahu kau dpt balik status rempit engkau! ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by syima5424
2009-04-01 09:08:16

sib bek justkhai dah ok dah.. tempat lepak yg sgt best. tehee ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by syima5424
2009-04-01 09:09:03

haaa.. n jgn lupa cite psl motor baru. lalala~

..
Comment by Khai
2009-04-01 09:23:32

lalalaa.. korang ni spoil la.. hahha ๐Ÿ™‚

..
 
 
Comment by affuan
2009-04-01 09:23:41

aku ingat ke mana la ngko pergi. kui3.

..
 
Comment by menteil
2009-04-01 10:15:58

biasa ar kalau lama tak update ilang reader ko…

aku dah banyak kali (dulu) server down nie…
tapi bandwidth abis tak penah lagi..
so tak leh banyak komen.
sabo je la…

mana moto yang lu bangga2kan tu.. tunjuk ar..
takkan nak tunggu dak LC suruh plak..
haha..

..
Comment by Khai
2009-04-01 10:17:11

hahaha.. tunggu… modifikasi belum selesai…

shah alam!!! tunggu aku cabar kau!! hahahaha… budak2 LC shah alam dah cuak.. ๐Ÿ˜€

..
Comment by menteil
2009-04-01 13:49:23

tiba2 aku terasa ingin muntah…
tapi tak pe lah…
aku tahan jer.. haha…

takut…. :oups: :oups:

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-02 02:48:48

tu la pe barang LC… meh test tengok.. hehee.. hidop 125z.. hehee…

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-02 13:14:34

yeah.. nanti kita buat team tupai kat shah alam tu.. biar menangis budak2 LC nengok… 8)

 
 
 
 
Comment by applepie
2009-04-01 10:43:02

gembire giler aku biler bkk blog ko ny da ade balik cam selalu. bosan seyh tak de ape nak bace…huhu.. tak sabar nak tau amendenye….

..
 
Comment by zelo55
2009-04-01 10:46:14

akhirnye ko dah kembali….ho3…

tahniah khai!..

ape lag…bsarkn lg bandwith…ak rse x lme ni…mst bandwith pnuh sparuh bulan ni….
wakakakaaa..

..
 
Comment by saffa
2009-04-01 10:58:57

Blog memang macam nyawa bagi blogger tegar. Bila blog down.. seriously macam cacing kepanasan.. Tak boleh duk diam.. asyik duk check lah jugak blog tu bila nak OK..
Memang dah addicted giler.. Huhu

..
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-04-01 11:08:37

selamat kembali justkhai.. owh, dah ada pengganti motor yg ilang tu ek. tahniah2.. harap yg ni tak senasib dgn moto kamu yg lps. mcm dr fadilah kamsah ckp, tuhan turunkan bala atas dosa kamu yg lps ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by lulu
2009-04-01 11:46:57

laaa april fool ke?
ari2 aku dok bkk blog ko khai..
ari ni baru tertembus..hahaha ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by Aby RAd
2009-04-01 11:48:31

aku bru xupdate blog sehari, lbih kurg 10 org hilg
huhuhu~

..
 
Comment by Daus
2009-04-01 11:57:50

Salam Kembali……..

..
 
Comment by Fizz
2009-04-01 12:04:49

Selamat kembali.. ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by bby
2009-04-01 12:30:49

awek baru = moto baru….
hehhehhe..
gumbira jerk ek… ๐Ÿ™‚

papew pown tahniah
sbb..
dah kembali…
besh2……. ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

..
 
Comment by Khai
2009-04-01 12:34:12

Hehe. thanks korang… neway, ni entri tambahan.. lupa nak masuk dalam entri…

+++++++++++

bila justkhai dah down pada 26 march tu kerana kehabisan bandwidth, khai ada call pihak hosting untuk tambah lagi 2GB dengan niat nak letak page kat justkhai ni kasitahu justkhai ditutup sementara. Malangnya, 2GB hanya bertahan untuk beberapa saat.

Tergamam …… =.=’

Kerana itulah justkhai ditutup tanpa sebarang notis dari Khai. Kalau korang masuk ikut Firefox, nampak la dia tulis bandwidth limited exceeded camtu kan..

so sorry.. insyaAllah xkan berulang lagi.

..
Comment by Zik
2009-04-01 14:02:03

fuyoo.. wahahaha lagi lama kena tutup lg byk org hit.. agak2 mesti hari ni dah pakai byk bandwidth hehe..

๐Ÿ˜†

..
 
 
Comment by unactive
2009-04-01 12:45:09

Hehe…aku tak berpeluang untuk uruskan website aku sepenuhnya lagi memandangkan…aku pakai hosting orang je…tak de cpanel untuk buat benda yang best-best… :8

..
 
Comment by lilacfla
2009-04-01 13:04:41

mesti khai seronok sampai lompat2 ni. haha
tahniah and welcome back

..
 
Comment by epul
2009-04-01 13:27:32

fuhh!!!
berjaya jugak aku tgk blog kamo….haha
๐Ÿ˜Ž

..
 
Comment by Eriyza
2009-04-01 14:36:36

Yieahoo!
Bleh ngorat Khai balik. :p

..
 
Comment by beliamuda
2009-04-01 14:59:20

ada lagi rupanya… aku mmg dah agak dah… huhu~~

..
 
Comment by bd fabregas
2009-04-01 15:17:39

apa lagi khai, masa untuk tambah bandwidth ko laaa.. xkn x mampu kot..

..
 
Comment by Sapikk
2009-04-01 18:42:55

hurm.. hari2 aku try bukak justkhai ni.. huhu.. akhirnye pada petang yg sejuk ni aku bukak terbukak pun akhirnye.. huhu.. =(

..
 
Comment by FREE FULL VERSION
2009-04-02 00:01:24

wah! oh bulan ngn khai ade pape ke?hehe..

..
 
Comment by Rahsia Jutawan CBC
2009-04-02 00:37:52

pergh….kesian kat ko khai….kesian….alhamdulillah dah kembali nampaknye..haha.

..
 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-02 02:51:10

salam bro.. hehehe.. baru dapat bukak neh.. tambah rini tenet aku wat hal.. mmg siot tol… ape jadah streamyx ni buat hah? tahniah sbb dapat bukak balik blog.. ramai tertunggu2 termasok aku.. miahahaha… thanx also 4 the link kat atas… ehem2 nanti bwk awek baru ke shah alam jgn lupa hubungi aku.. leh lawan menteil tuh.. hehehe… ๐Ÿ™‚

..
 
Comment by KNizam
2009-04-06 23:58:01

ko kena ddos ke eh ?

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?