Pengalaman P1 Wimax selepas 7 hari

1,017 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Ada pulak yang kasi email kat Khai suruh Update blog. Itu belum YM lagi. Hehehe. Korang ni chumel la. Kenapa chumel? Sebab suka baca blog ni la kan? Hehehe. Sebenarnya bukan taknak update blog. Idea untuk entri tu berjoget-joget dandung je dalam kepala ni, tapi feel tu takde la. Takde soul orang cakap! Kahkah. Ok, owner blog ini poyo! Memang diakui.

Dua tiga hari ni, Khai memang mengetest je kepower’an P1 W1max ni. Hari tu satu hari down. Dengan Khai sekali ikut down. Bila dah OK lembap pulak. Pukul 4 pagi Khai gerak pergi ke Mamak kat Ampang. Sanggup tu web punya pasal. Frankly speaking, sehari Khai menerima purata dalam 150 email tidak termasuk SPAM. Dan 70% darinya memerlukan urgent reply. Salah satu sebab kenapa Khai tak boleh hidup tanpa internet.

Semalam dah frust menonggeng dah dengan P1 Wimax ni. Rasa macam nak pulangkan balik. Tapi macam diorang tahu je Khai nak pulangkan. Before nak cabut semua wayar modem ni, Khai test la online kejap. Fuh!! Sekali laju yang teramat sangat. Khai amik pakej 1.2mbps je, bila buat speed test, boleh up sampai 1.4 la pulak. Terus batalkan niat nak pulangkan. Then terima satu SMS dari P1 Wimax.

We are happy to inform that P1 W1MAX service has been restored to full operations in all affected areas this morning. Once again we apologies for any inconvenience caused. Anyway, I love Justkhai! Muah kat pipi!!

Macam tu la lebih kurang sms dari P1 Wimax tu ha. Tapi, yang hujung tu saja la Khai tambah nak kasi sedap cerita. Kahkahkah!! Beberapa jam sebelum email tu sampai, Khai dah pergi Ampang dah nak pinjam Maxis Broadband akak sebab akak Khai dah pakai Streamyx yang kat kampung dulu. Pindah line ke rumah dia. Malangnya, kat area Khai sekarang, langsung tak dapat signal Maxis Berukband. Memang beruk la Maxis ni kan.

Bila P1 kata service diorang dah ok, Khai try la buat speedtest. Dan hasilnya seperti di bawah. Note, Khai hanya apply package Home Plus 1.2mbps berharga RM99/bulan. Abaikan time dalam gambar ni. Entah jam Bangla ke apa dia ikut tu.

Fuh. Time ni Khai buka Youtube, loading dia dua tiga kali kelip mata je dah sampai hujung untuk cerita 8 minit punya panjang. Tapi itu mungkin pagi. Tak ramai orang guna. Then decide nak buat speedtest pukul 12 tengahari pulak. Dan hasilnya seperti di bawah.

Dang! Terus batalkan niat nak pulangkan balik dan sehingga entri ni ditulis, P1 Wimax ni masih beroperasi dengan baik dan boleh diberi pujian. Dan esok genap 7 hari dari tarikh Khai apply P1 Wimax ni. So lepas ni memang dah tak boleh nak pulang dah. Dah la amik 24-months Contract. Kalau lepas ni dia buat tahi, memang boom boom la kena kutuk dalam Justkhai ni kan.


Dari web mereka, korang boleh check macam-macam. Kool heh?!!

Khai akan alert korang mengenai service P1 ni dari masa ke semasa melalui blog ni dan Twitter. So kalau korang baca dan rasa yakin boleh la apply service diorang ni. Lagi-lagi kalau korang duduk area Kuala Lumpur. Memang no problem punyo! Harap P1 Wimax ni betul-betul mampu memjadi pesaing rapat untuk Streamyx selepas beruk-berukband yang lain tidak boleh diharap sama sekali. Malas dah nak laungkan Malaysia Boleh, Malaysia Boleh sedangkan internet negara ni tak pernahnya nak boleh.


P1 Wimax punya modem/router control panel (WiMAX Mobile Station)

Internet lembap berhingus dengan harga berganda dari internet negara lain yang berganda lebih laju. Itukah dinamakan Malaysia Boleh? Tak boleh nye oiii….

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 5:22 am 20 June '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,017 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

108 Comments »

Comment by pear
2009-06-20 05:50:01

lajunya…ibarat 5 kali kuasa kuda…aku pun nak angkat wimax nie…aku tunggu ko pakai sebulan dulu khai hehehe

[Reply]

Adzhar Reply:

x payah la korang potong..tunggu HSBB dari Tm ataupun maxis yang sememangnye menggunakan kabel fiber,no interupted beb kalau korang nak laju la…sememangnye saye sudah membuat kajian yang menggunakan fixed line lagi bagus daripada wayerless..cume mobiliti je xde kat fixed line..p1 2 da la mengunnakan gateway Tm untuk menghubungkan dunia antarabangsa..x yah la p1..leteh da..aku pakai p1,rugi aku potong..time hujan je hancor…benci aku..dah la bekontrak celake punye p1..iklan beriya-iya…sumpah kalau isp yang menggunakan fixed line saje baru aku akn tukar..wayerless sorry..Tm HSBB atupun Maxis fixed line aku akan tukar lepas nie..lamenye nak tunggu abes kontrak..p1 sial

[Reply]

Adzhar Reply:

kalau korang tgk comment2 nie..mst ko pecaye kan p1 2 hancor..ok nie cite sbnrnye..p1 promosi bagos,tapi manjang putus2 je..Tm internet bagos..tapi customer services die yang buat menyirap je..so korang pilih la..dalam dunia jalur lebar,yang menggunakan kabel saje dianggap stable kecuali kabel 2 putus..yang menggunakan wireless mmg bnyk interupp..lepas ini tm nak promosi product baru iatu HSBB (High Speed Broadband) yang menggunakan kabel fiber menggantikan kabel cooper..Kelajuan untuk Sme ( Small Medium Enterprise ) boleh sampai 1 Gbps dan untuk FTTH Fiber to the Home iatu kite la,tm open 20 mbps dan supports triple plays..mean ade iptv,setakat nie 8 channel free dan video on demand 100 channel(xpayah pakai astro lagi),data dan voip(voice Over internet protocol)..so korang tunggu je la..sape yg duduk di area bangsar ,ttdi,shah alam die akan open dulu march nie…maxis pon ade wat HSBB jugak..so korang pilih la yg mane bagos..maxis open smpi 80 mbps tp kte tgk harga baru pilih..jgn men sebat je

[Reply]

..
Comment by Adzhar
2010-02-05 12:16:39

x payah la korang potong..tunggu HSBB dari Tm ataupun maxis yang sememangnye menggunakan kabel fiber,no interupted beb kalau korang nak laju la…sememangnye saye sudah membuat kajian yang menggunakan fixed line lagi bagus daripada wayerless..cume mobiliti je xde kat fixed line..p1 2 da la mengunnakan gateway Tm untuk menghubungkan dunia antarabangsa..x yah la p1..leteh da..aku pakai p1,rugi aku potong..time hujan je hancor…benci aku..dah la bekontrak celake punye p1..iklan beriya-iya…sumpah kalau isp yang menggunakan fixed line saje baru aku akn tukar..wayerless sorry..Tm HSBB atupun Maxis fixed line aku akan tukar lepas nie..lamenye nak tunggu abes kontrak..p1 sial

[Reply]

..
Comment by Adzhar
2010-02-05 12:32:39

kalau korang tgk comment2 nie..mst ko pecaye kan p1 2 hancor..ok nie cite sbnrnye..p1 promosi bagos,tapi manjang putus2 je..Tm internet bagos..tapi customer services die yang buat menyirap je..so korang pilih la..dalam dunia jalur lebar,yang menggunakan kabel saje dianggap stable kecuali kabel 2 putus..yang menggunakan wireless mmg bnyk interupp..lepas ini tm nak promosi product baru iatu HSBB (High Speed Broadband) yang menggunakan kabel fiber menggantikan kabel cooper..Kelajuan untuk Sme ( Small Medium Enterprise ) boleh sampai 1 Gbps dan untuk FTTH Fiber to the Home iatu kite la,tm open 20 mbps dan supports triple plays..mean ade iptv,setakat nie 8 channel free dan video on demand 100 channel(xpayah pakai astro lagi),data dan voip(voice Over internet protocol)..so korang tunggu je la..sape yg duduk di area bangsar ,ttdi,shah alam die akan open dulu march nie…maxis pon ade wat HSBB jugak..so korang pilih la yg mane bagos..maxis open smpi 80 mbps tp kte tgk harga baru pilih..jgn men sebat je

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by zelo55
2009-06-20 05:50:19

btol3…
sokong p1 wimax…
lupekan yang lain..
mcmla ak tgh gune p1 wimax…
wakakaka..
tp…aku akn gune nnt…ho3

[Reply]

..
 
Comment by Hamdi
2009-06-20 07:10:24

susah jugak yea benda benda mcm nih
tapi betul la
aku pun fed up dah guna celcom broadband tuh kat hostel
tapi kan khai, kalo aku buang celcom nih, aku nak pakai apa?
sebab aku rasa yang lain pun lebih kurang je ngan celcom
betul tak?

[Reply]

Khai Reply:

cyber p1 belum sampai eh? Hurm..

Itulah.. dari dulu lagi kesian dengan Cyberjaya tu. Kononnya bandar MSC.. tapi ntah ape yang MSC nye selain ada kompeni2 MSC bersepah kat situ.. lol!

[Reply]

Kreuger Reply:

buat mase ni wimax aku belum lagi mengecewakan
kecuali macam nko cakap hari tuh, semua rangkaian
wimax down untuk jangka masa yang agak lame.

sekarang ni aku online pakai wireless.. walaupon tau
kalau wireless ni ade interference.. tapi its still laju
berbanding surfing dengan celcom. simkat celcom aku
masih lagi perlukan sebab aku nak berteweet secara mobile
guna PDA.. jadi mane mane pon pg aku still boleh post
entri dengan tweet.

seting live blogging/mobile blogging memang
menyeronokkan. thanks untuk KNizam sebab ajar
aku pasal mobile blogging. Dari akaun FlickR terus kepada
wordpress blog. seronok.

erm.. lame tak berkomen panjang panjang.. nak ambik balik
mood blogg ni kekadang ade kekadang tadek.. sorry le khai.
ade masalah peribadi kekadang tuh perlukan perhatian
daripada blog hahaha… aku harap hang selesa dengan P1
sebab aku tersangat best gile rasai pecutan WimaX.

untuk mase akan datang.. aku tak pasti lagi sama ada
WimaX ni akan segampang Celcom.. tapi hopefully tak ar. :aie:

[Reply]

xflixz Reply:

p1 wimax dah ade kat cyber tapi kat area cyberia ngan MMU je.. 🙂 🙂 🙂

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 11:01:16

cyber p1 belum sampai eh? Hurm..

Itulah.. dari dulu lagi kesian dengan Cyberjaya tu. Kononnya bandar MSC.. tapi ntah ape yang MSC nye selain ada kompeni2 MSC bersepah kat situ.. lol!

[Reply]

..
Comment by Kreuger
2009-06-21 16:30:35

buat mase ni wimax aku belum lagi mengecewakan
kecuali macam nko cakap hari tuh, semua rangkaian
wimax down untuk jangka masa yang agak lame.

sekarang ni aku online pakai wireless.. walaupon tau
kalau wireless ni ade interference.. tapi its still laju
berbanding surfing dengan celcom. simkat celcom aku
masih lagi perlukan sebab aku nak berteweet secara mobile
guna PDA.. jadi mane mane pon pg aku still boleh post
entri dengan tweet.

seting live blogging/mobile blogging memang
menyeronokkan. thanks untuk KNizam sebab ajar
aku pasal mobile blogging. Dari akaun FlickR terus kepada
wordpress blog. seronok.

erm.. lame tak berkomen panjang panjang.. nak ambik balik
mood blogg ni kekadang ade kekadang tadek.. sorry le khai.
ade masalah peribadi kekadang tuh perlukan perhatian
daripada blog hahaha… aku harap hang selesa dengan P1
sebab aku tersangat best gile rasai pecutan WimaX.

untuk mase akan datang.. aku tak pasti lagi sama ada
WimaX ni akan segampang Celcom.. tapi hopefully tak ar. :aie:

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by xflixz
2009-08-26 07:58:27

p1 wimax dah ade kat cyber tapi kat area cyberia ngan MMU je.. 🙂 🙂 🙂

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by justpartis
2009-06-20 07:24:18

khai aku dah guna CB ler. nak guna P1 takde plak kat kota kinabalu. Kelajuan CB takleh sampai 1mb pon..hampeh.Tp bolehlah di harapkan kat area cam aku nie…yg penting dapat surf khai punya blog yang poyo nie.

#mmm…khai P1 Wimax kau boleh pinjam tak kalau aku pi KL nnt?hehe

[Reply]

Khai Reply:

Boleh je.. datang area bangsar.. search wifi yg nama dia http://www.ohartis.com .. hahaha. see, nama wifi pon tetap promosi..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 11:04:13

Boleh je.. datang area bangsar.. search wifi yg nama dia http://www.ohartis.com .. hahaha. see, nama wifi pon tetap promosi..

[Reply]

..
 
 
Comment by Afiq Danial
2009-06-20 07:50:36

apa kan daya..kat melaka masih lagi memerlukan celcom broadband. Beruk pun beruk lah khai, janji boleh online.. Kau ckp kat P1 Wimax cepat datang melaka sebelum menara celcom kat melaka ni kene bom! Pakai c4 yg lg tuh!

[Reply]

Akuro San Reply:

sedangkan kat melaka pun belum ada, apa lg nak ada kat muar? hmm… tunggu la 2 ke 3 tahun lg kot… huhu..

[Reply]

..
Comment by Akuro San
2009-06-20 09:04:02

sedangkan kat melaka pun belum ada, apa lg nak ada kat muar? hmm… tunggu la 2 ke 3 tahun lg kot… huhu..

[Reply]

..
 
 
Comment by abdusfauzi
2009-06-20 09:08:59

aku tengah tunggu High Speed Broadband tu keluar. cable dia dah ade belakang rumah aku. huhu. nak test broadband 1Gig. Hoohohoh.

[Reply]

..
 
Comment by chad
2009-06-20 09:28:49

aq bengang weyh khai….
tiap ari aq bkak ko ny blog ni ha…
tap xder entri bru…
lama sungguh nk tunggu ko update blog ni…
oh! khai…

[Reply]

Khai Reply:

jgn la marah ye.. bukan sengaja x nak update kot. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 11:05:19

jgn la marah ye.. bukan sengaja x nak update kot. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by kenzou
2009-06-20 09:34:04

khai pe klo jadi klo pakai lebih limit????P1 slowkn ke???
cm ak gna maxis broadband sengal ni tetpa maintainla walupon speed dia x mcm sblom limit…..ak guna dah setahun…..tapi bolehla download2 video lebih dari 20G sebulan….skarang ni bertamabah laju plak……asal masok 1pagi je…..speed download jd 200-350kbps…..klo wktu pucak….50-150kbps j……nk brntipon jd xnk pulak……. 😐

[Reply]

Khai Reply:

orang kata diorang akan slow kan lepas lebih limit. Nanti khai nye dah sampai limit, kita nengok betul ke tidak..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 11:06:12

orang kata diorang akan slow kan lepas lebih limit. Nanti khai nye dah sampai limit, kita nengok betul ke tidak..

[Reply]

..
 
 
Comment by tekong
2009-06-20 09:34:43

eh mamak kat ampang tu Mamak S.A ke ?

[Reply]

Khai Reply:

Mamak Nurin bro… Area Desa Pandan.

[Reply]

tekong Reply:

oo tapenah sampai.. kira ko pegang kawasan pandan la ni :p

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 11:06:49

Mamak Nurin bro… Area Desa Pandan.

[Reply]

..
Comment by tekong
2009-06-21 19:46:01

oo tapenah sampai.. kira ko pegang kawasan pandan la ni :p

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fazamania
2009-06-20 09:38:31

😉 aku rase mcm nak pakai gak p1 wimax neh… bosan dah ngan celcom bodbeng

[Reply]

..
 
Comment by Sy8
2009-06-20 09:48:43

hmm..ok gak wimax ni kan…
hehe lawak la ko tambah mesej dorang tu..muah kat pipi! :o: :o:

[Reply]

..
 
Comment by beliamuda
2009-06-20 09:53:43

bukan ke boleh vote kat P1 untuk pasang perkhidmatan kat sesuatu kawasan??

[Reply]

Khai Reply:

Haah.. try la usya web dia..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 11:07:39

Haah.. try la usya web dia..

[Reply]

..
 
 
Comment by megat
2009-06-20 10:24:15

bagus, bagus. dah jadi tempat aku buat rujukan mengenai WiMaX walaupun di area kejiranan aku belum ada perkhidmatan dari mereka.

tapi kalau subscriber mereka dah ramai tapi masih dapat apa seperti laporan ko. pasti akan meletup perkhidmatan mereka.

sila teruskan laporan anda!

[Reply]

Khai Reply:

Itulah bro.. mintak2 target diorang mmg betul2 la untuk memberi gambaran baru pada internet di Malaysia ni. Kesian sangat dah kat orang2 malaysia ni.. termasuklah diri kita sendiri ni ha.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 11:09:07

Itulah bro.. mintak2 target diorang mmg betul2 la untuk memberi gambaran baru pada internet di Malaysia ni. Kesian sangat dah kat orang2 malaysia ni.. termasuklah diri kita sendiri ni ha.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by misa
2009-06-20 11:04:18

khai!…..

akhirnya brupdate jgak blog ni….
huhu update bnyak2 skit khai b4 misa msih kat rmah ni…

[Reply]

Khai Reply:

Ok dear misa.. malam nanti mmg nak update lagi… tapi bukan pasal W1max lagi la kan.. karang orang Streamyx marah.. hehehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 11:09:51

Ok dear misa.. malam nanti mmg nak update lagi… tapi bukan pasal W1max lagi la kan.. karang orang Streamyx marah.. hehehe

[Reply]

..
 
 
Comment by misa
2009-06-20 11:11:43

hehehe tq2 bro…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-06-20 11:16:45

Oh ya.. korang perasan tak yang internet ni bila diperkata tentang speed n consistent, rasanya terlalu subjektif kot..

Ada orang kata ini bagus, ada yg kata itu bagus. Pendek kata, mereka berkata dari pengalaman yang mereka dah rasa. Tak tahu la kalau ada yg pandai berkata2 je tapi harap x pernah cuba kan?

Macam Khai, kenal Streamyx since form 5 lagi. Guna 3 4 tahun. Then pernah try Celcom Broadband member.. pernah gak try Maxis Broadband akak.. dan skarang, P1 W1max.

Sebenarnya Khai rasa kadang2 personal review ni agak tak adil. Sebab yang kasi review tu, mungkin area dia je yang best. Tapi area orang lain tak best.

Ada yang guna celcom/maxis broadband di area2 yang mmg bagus untuk perkhidmatan broadband tu.. ada juga yang guna kat area yang x berapa ok.. so sure la kene kondem. Yang rasa ok tu slalunya akan diam tak bersuara. Asal diri sendiri guna internet laju sudaa.. hehe..

Macam W1max yg khai guna ni., mungkin agak bagus di area Khai duduk sekarang. Mungkin juga bagus di area korang. Tapi korang mungkin terbaca respon dari some one yang dia ni tak bagus ke kan.. Tapi itu pendapat diorang. Mungkin area rumah diorang tu tak berapa nak kene ngan coverage diorang. Tapi memang mengancam bila pasang kat rumah korang.

So pendek kata, survey2 jugak di internet. Tapi lebih bagus cuba guna sendiri. So dari situ korang decide la kan?

Macam Khai before apply W1max ni, nengok respon kat internet banyak jugak yang kata tak bagus. Then bila Khai try sendiri, bagus.. so area Khai duduk ni mmg ok.. skit pon tak rasa rugi.

W1max ni kalau dia down tu no problem rasanya sebab kita tahu diorang ngah buat something. Benda baru la katakan. Bagusnya W1max ni, sebelum down dia inform via phone (sms). Dah setel pon dia inform lagi.

Teruskan P1 macam ni..

[Reply]

sifu Reply:

hahah khai aku punya celcom brukband 7.2 mbps..ko punyer 1.2 jer hahaha pi wimax beruk

[Reply]

Curiga Reply:

pehh, ko pnyer 7.2 mbps?
laju bangat, ko area mna?

[Reply]

six Reply:

lol ble lak celcom ade 7.2 ni?? ak pnh dgr digi je.. tu pon average die 2mb.. :[

[Reply]

Khai Reply:

kesian.. sure dia mimpi ngeri malam tadi dapat guna internet 7.2mbps.. celcom broadband plak tu… kahkah! 🙂

mmg la 1.2mbps je pon.. dah pakej nye pon 1.2mbps.. nak tunggu 7.2mbps kene try la mimpi ngeri macam encik sifu malam ni…

[Reply]

mr nyetok Reply:

Sifu. Modem yg ko pakai tu boleh sapot smpai 7.2 Mbps… Modem jela, kalo ko subscribe broadband speed 384kbps, tenet ko boleh capai up to 384kbps jela, xkan lebih dari tu… Celcom & maxis paling laju pon 3.6Mbps je hokeh.. 🙂

[Reply]

suhz Reply:

aku punye DiGi Broadband 9.3Mbps amacam? kalah celcom ko.. hahaha
http://www.speedtest.net/result/457625926.png

[Reply]

yg tak mengerti... Reply:

gile babuntut?? setau aku kt malaysia paling laju 4mbps,, kat singapore bole laa 7mbps.. ye2 0oo je ni sampai 9.2? tunjuk bukti cket.. nak tgk… :p

kaela Reply:

komen yg pnjng lebar ni, da bleh jd 1 entri bru -lol-, nway rjin2 la update blog ye, sbb rmai d luar sana frust xdpt bc entri bru khai yg cun tu..huhuhu

[Reply]

..
Comment by sifu
2009-06-20 11:46:33

hahah khai aku punya celcom brukband 7.2 mbps..ko punyer 1.2 jer hahaha pi wimax beruk

[Reply]

..
Comment by Curiga
2009-06-20 12:13:23

pehh, ko pnyer 7.2 mbps?
laju bangat, ko area mna?

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by six
2009-06-20 12:19:01

lol ble lak celcom ade 7.2 ni?? ak pnh dgr digi je.. tu pon average die 2mb.. :[

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Khai
2009-06-20 13:05:51

kesian.. sure dia mimpi ngeri malam tadi dapat guna internet 7.2mbps.. celcom broadband plak tu… kahkah! 🙂

mmg la 1.2mbps je pon.. dah pakej nye pon 1.2mbps.. nak tunggu 7.2mbps kene try la mimpi ngeri macam encik sifu malam ni…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by mr nyetok
2009-06-21 02:18:52

Sifu. Modem yg ko pakai tu boleh sapot smpai 7.2 Mbps… Modem jela, kalo ko subscribe broadband speed 384kbps, tenet ko boleh capai up to 384kbps jela, xkan lebih dari tu… Celcom & maxis paling laju pon 3.6Mbps je hokeh.. 🙂

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by suhz
2009-06-21 12:00:41

aku punye DiGi Broadband 9.3Mbps amacam? kalah celcom ko.. hahaha
http://www.speedtest.net/result/457625926.png

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by yg tak mengerti...
2010-01-10 12:24:58

gile babuntut?? setau aku kt malaysia paling laju 4mbps,, kat singapore bole laa 7mbps.. ye2 0oo je ni sampai 9.2? tunjuk bukti cket.. nak tgk… :p

[Reply]

 
 
 
Comment by kaela
2009-06-20 20:34:36

komen yg pnjng lebar ni, da bleh jd 1 entri bru -lol-, nway rjin2 la update blog ye, sbb rmai d luar sana frust xdpt bc entri bru khai yg cun tu..huhuhu

[Reply]

..
 
 
Comment by ejardkethot
2009-06-20 11:36:06

😉 heh…walaupon aku x brapa paham kelajuan2 ni..
tp agak terasa jeles …sbb streamyx malam2 asyik ngamuk ja
haishh… =(

[Reply]

..
 
Comment by misseda
2009-06-20 12:19:36

“Anyway, I love Justkhai! Muah kat pipi!!”…ngengade tol Kahi neh,…hehe :[

[Reply]

misseda Reply:

adoi salu taip ‘Kahi’ …KHAI la…. :[

[Reply]

Khai Reply:

fuh.. ayat2 time berchenta dulu tu.. hahaha… 😀 ape kahi-kahi? hehehe

[Reply]

misseda Reply:

salusalah taip arr…sowy kahi..eh..Khai..hekhek 🙂

misseda Reply:

salu salah taip arr…sowy kahi..eh..Khai..hekhek 🙂

..
Comment by misseda
2009-06-20 12:20:35

adoi salu taip ‘Kahi’ …KHAI la…. :[

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 13:07:00

fuh.. ayat2 time berchenta dulu tu.. hahaha… 😀 ape kahi-kahi? hehehe

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by misseda
2009-06-20 17:15:35

salusalah taip arr…sowy kahi..eh..Khai..hekhek 🙂

[Reply]

 
Comment by misseda
2009-06-20 17:16:04

salu salah taip arr…sowy kahi..eh..Khai..hekhek 🙂

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Eriyza
2009-06-20 12:21:34

Alahai. Gitoo kesahnya erkkk??
Nak tunggu P1 Wimax tuh sampai
sini, tentu dah basi org lain guna. :choler:

[Reply]

..
 
Comment by acadterror
2009-06-20 12:21:50

aku rase btul gak ckp khai tu.aku gne maxis 3 are melaka,seremban n jb .tiga2 tmpat laju.mayb depend on area la

[Reply]

..
 
Comment by KampungBoy
2009-06-20 12:53:39

aisey…nie yang bwat membe goyang nak tukar yg len
walaupun streamyx aku msih on track lagi
kalau dia bwat hal
mmg aku bagi usul tak percaya kat streamyx
bila dah aad pesaing cmni
yang untungnya customer

[Reply]

..
 
Comment by otomen
2009-06-20 13:35:54

yepp..sbenarnye dependt kt area jugak mende2 cenggini…
klu area tu bgos,maka bgosla internet korunk pakai tu…
mcm skunk aq pakai celcom BERUKBEN kt langkawi da mmg area 3g,maka lajulah ia..x sempat nak kua gmbr siput..ahHAhA
tpi klo da dok kt hulu-hulu tu berjanggot gak la 🙂

[Reply]

..
 
Comment by Luth Textile
2009-06-20 15:11:58

khai, baru seminggu beb..
aku tunggu 2,3 bulan apa ko nak kata.. hahahah..

aku syok lagi pakai steam-ix..

[Reply]

Taufik SM Reply:

apa barang streamix …..

😐

[Reply]

..
Comment by Taufik SM
2009-06-21 16:23:31

apa barang streamix …..

😐

[Reply]

..
 
 
Comment by Adney
2009-06-20 15:54:50

woo… laju… ape2pun kenape ip address aku kene banned kat chat box? errr.. peilk2.. aku x penah pun gune lagi.. bru je nk gune da kene banned.. huhuhu :bloody:

[Reply]

..
 
Comment by fiziebiz
2009-06-20 16:08:34

tringin nak guna wimax tapi tak de coverage.. huhu.. sedih.. =(

[Reply]

..
 
Comment by -WaN-
2009-06-20 17:34:41

laju atau slow,aku tak berapa nak kisah.yg penting perlu constant dan tak putus2.

kalo kejap laju,pastu tibe2 slow cam siput susah gak arr…. :[

[Reply]

..
 
Comment by syaz
2009-06-20 18:08:40

khai apa kata setiap hari wt entry baru…wt autopublish je la…kita suka baca blog awak tp lambat bebonar entry baru kuar…ni dh ade p1 ni rajin2 la ye…

[Reply]

..
 
Comment by Azah
2009-06-20 18:13:31

aku salu jd silent reader khai..
tp x brani nk komen…
bknyya apa…
segan..
hoho…
aku hanya mampu mimpi pkai wimax ni..

[Reply]

..
 
Comment by myceloteh
2009-06-20 18:47:07

Yg sedihnya dalam 500M kuar dari tempat aku ni kt gombak ada coverage P1, nape la x extend sikit lg.. :love:

[Reply]

..
 
Comment by Mymin
2009-06-20 19:34:15

woih memang lar, celcom brdband kt tmpt aku pun 7.2mbps

[Reply]

..
 
Comment by chad
2009-06-20 23:41:59

ish bee pee xder lag bnder ni…..
bosan la ngn streamyx, dah la slow, slalu sangkut….
nk laju duit kene cntk…
ape nk jad?malaysia bolih~~~ 😐

[Reply]

..
 
Comment by amin
2009-06-21 09:04:02

Kelajuan celcom broadband pakej advance rm98 http://img401.imageshack.us/img401/7683/500352617.png

[Reply]

eXter Reply:

12.45 pagi ???? ko test speed time tu memang ler…. huhuhu org tgh tidor..!

[Reply]

..
Comment by eXter
2009-06-21 18:19:08

12.45 pagi ???? ko test speed time tu memang ler…. huhuhu org tgh tidor..!

[Reply]

..
 
 
Comment by suhz
2009-06-21 11:56:35

tapi ade limit bandwidth tu yang tak bes. Kalau sape yang kaki download tu memang tak sesuai la pakai pakej w1max ni.. Sofar aku dengar, orang yang P1 w1max ni ok tak byk problem, line pun agak stable. Aku mungkin akan stay dgn shitmix ni kot. :((

[Reply]

..
 
Comment by KertaZ
2009-06-21 14:01:09

Ada limit usage dol.. Klau orang mcm aku yg kuat menDONLOD ni tinggal kenangan jer la nk pkai P1 W1max ni.. Klau pkai yg unlimited usage dia nyer bil cirit ah.. Mau berak kapor nk bayo.. =(

[Reply]

Taufik SM Reply:

betul3… 🙂

[Reply]

..
Comment by Taufik SM
2009-06-21 16:21:29

betul3… 🙂

[Reply]

..
 
 
Comment by hytiq
2009-06-21 14:26:11

waa… =( ttbe aku jadi org yg plg kesian ngan internet kt M’sia..
nseb r skg aku ngah study kt oversea.kt sni,line dye,xyah nx ckap r..hmpir xpnah down.tpi,t aku blek M’sia,menangis la aku nx plih pe..

[Reply]

eXter Reply:

betol2….aku duk sana dulu internet bleh cecah 2mb speed.. tu pun guna free wirelles yg govement bagi… 98% uptime… entah kalau kalau provided yg berbayar tu… speed home saje dah 10mbps…. huhu sebab tu sana x der cetak rompak sebab diorg beli movie secara stream video jer guna internet….. xyah nak menunggu nye kalau nak load video… kat malaysia nie nak tgh utube pun untuk 2 minit nye clip terhegeh-hegeh nak complete…

[Reply]

..
Comment by eXter
2009-06-21 18:16:38

betol2….aku duk sana dulu internet bleh cecah 2mb speed.. tu pun guna free wirelles yg govement bagi… 98% uptime… entah kalau kalau provided yg berbayar tu… speed home saje dah 10mbps…. huhu sebab tu sana x der cetak rompak sebab diorg beli movie secara stream video jer guna internet….. xyah nak menunggu nye kalau nak load video… kat malaysia nie nak tgh utube pun untuk 2 minit nye clip terhegeh-hegeh nak complete…

[Reply]

..
 
 
Comment by eXter
2009-06-21 18:12:40

Tak di akui WiMAX nye speed memang power tapi ada 2 masalah yg akan timbul…

1. Untuk penguna yg jenis meyedut-yedut x suuai guna wimax nie sebab dia limited… total usage tu akan mendadak menjadi FULL…. then speed pun macam brukband……kalau nak unlimeted pakai le yg pakej mahal tue… huhu… mampus …

2. Skrang meman okey sebab x ramai lagi yg guna, tapi bila sampai kemuncak penggunaan speed pun akan slow salam la mcm MAXIS BRUKBANK & CELCOM BRUKBANK masa 1st lancar dulu… lagu je speed… sampai bleh cecah 3.6mbps tapi tengok le sekarang…. hampeh jer…. beruk je lebih…

pernah guna WiMAX nie tapi terpaksa pulangkan selepas 3 ari sebabnya aku 1 hari download 5 movie = 4GB/sehari… mana nak tahan kalau sebulan…. =(

[Reply]

..
 
Comment by john labu
2009-06-21 18:59:44

:[
muhahahah..khai…gue pakai stemyx lagi laju lo…
kalau package 1mbps dia cecah sampai 1.7mbps lo…

kalau yg package bawah 1mbps memang slow sikit. but ke kadang tuh cecah jugak lew 1.2mbps

yg 1mbps..paling toppon gue dapat 2.4mbps.

jimat pon jimat, bayar pon murah da…

bukan nak pomot stemyx…kekadang gue maki hamun gak stemyx..tapi bila di bandingkan dengan provider lain…nampaknya stemyx lagi bagus…muhahahahhaha

[Reply]

Khai Reply:

john.. frankly speaking even seburuk mana pon service streamyx tu, dia still yg terbaik dalam malaysia ni. Advantage dia, wired la kan.. yg lain wireless.. hujan je jadi slow/down tu normal dah.. kena redha. Hehehe..

Kalau Khai dah ada rumah sendiri, mmg masuk streamyx balik la kot. Tapi bila merantau ni duduk rumah sewa ngan member2, pastu bulan depan gi umah lain plak sambung study, kan susah kalau streamyx..

Nak apply line telepon semua. Nak pindah2 plak leceh yg amat..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-21 19:37:41

john.. frankly speaking even seburuk mana pon service streamyx tu, dia still yg terbaik dalam malaysia ni. Advantage dia, wired la kan.. yg lain wireless.. hujan je jadi slow/down tu normal dah.. kena redha. Hehehe..

Kalau Khai dah ada rumah sendiri, mmg masuk streamyx balik la kot. Tapi bila merantau ni duduk rumah sewa ngan member2, pastu bulan depan gi umah lain plak sambung study, kan susah kalau streamyx..

Nak apply line telepon semua. Nak pindah2 plak leceh yg amat..

[Reply]

..
 
 
Comment by wimax best
2009-06-21 20:49:46

aku pakai dua2 skarang.test membe punya. umobile dgn wimax. wimax walaupun ckp smpai 1.2Mbps je, tp speedtest shah alam seksyen 19 cecah 2.2Mbps la bro. hahaha. gelak mcm setan.

umobile plak sbb pakai hsupa modem, aku dpt 2.15Mbps. tp upload memang kimak sket ehehe 57kbps je bro.

[Reply]

..
 
Comment by Roslan Nazri
2009-06-21 22:03:28

nak menangis org2 kampung yg baca..streamyx pun tak sampai umh diorang..ni kan wimax..kih3.. aku sedih malaysia betul2 boleh meranapkan impian pengguna internet tegar cam ko dan aku ni..hu3..skg ni aku pun blur nak internet yg mane…..tak de lagi yg memuaskan ati aku..selain terpakse ngn steamyx tmnuts ni.. =(

[Reply]

..
 
Comment by firdee
2009-06-22 09:52:52

internet malaysia mmg x bleh blah…tapi kita terpaks guna juga sbb tiada pilihan…sepupu saya baru balik bercuti dari ireland dia ckp mmg malaysia ketinggalan le…umah dia di sana internet lajunya lebih 20Mbps…bulanan cuma bayar 60 hengget duit sana dan dia dapat cable tv lebih 120 channel, telefon free ke satu donya dan kelajuan internet yg best la…diorang leh dapat gitu kerna saingan sangat senget (^^)…ada lebih 15 ISP di sana…adeh…kita ntah bila la… :((

[Reply]

wimax best Reply:

malaysia sbenanye bukan ketinggalan tapi kalau dorg buat cmtu susah la internet provider nak cari makan, astro bungkus, telekom gulung tikar pasal telefon free seluruh dunia. segala2nya sebab duit. setakat nak bg free internet sepatutnye takde mslh pun…tp dorg pentingkan duit bro.

[Reply]

pakdinz Reply:

actualy bende ni akan ada jugak dalam msia. sekarang mmng dalam proses construction.. telekom baru je dapat contract dengan gov untuk buat HSBB. tapi tu la nnti bnyak problem akan timbul. sebb hsbb ni akan bagi cable tv guna IP. then ko boleh buat call free guna IP. dan bnyak lagi. lepas tu mula la astro gulung, isp broadband lain gulung. hujung tahun ni akan launch. tggu je la..

[Reply]

..
Comment by wimax best
2009-06-22 18:17:43

malaysia sbenanye bukan ketinggalan tapi kalau dorg buat cmtu susah la internet provider nak cari makan, astro bungkus, telekom gulung tikar pasal telefon free seluruh dunia. segala2nya sebab duit. setakat nak bg free internet sepatutnye takde mslh pun…tp dorg pentingkan duit bro.

[Reply]

..
 
Comment by pakdinz
2009-06-22 19:27:39

actualy bende ni akan ada jugak dalam msia. sekarang mmng dalam proses construction.. telekom baru je dapat contract dengan gov untuk buat HSBB. tapi tu la nnti bnyak problem akan timbul. sebb hsbb ni akan bagi cable tv guna IP. then ko boleh buat call free guna IP. dan bnyak lagi. lepas tu mula la astro gulung, isp broadband lain gulung. hujung tahun ni akan launch. tggu je la..

[Reply]

..
 
 
Comment by deennasour
2009-06-22 11:52:00

speed aku test tak ada lagi sampai 1.4 khai.
wah boleh tahan lah.
aku paling tinggi pun cek semalam 1.2….
tapi tak pe, yang penting dia ok ke, tak ok ke,
FREE JE
FREE JE
FREE JE
*saje bakar line.

[Reply]

..
 
Comment by wimax best
2009-06-22 18:08:20

khai, latest aku nye wimax, ss 19 shah alam, 4.238Mbps 3.20PM. amachammmmmm? OK???

umobile aku lak.
2.58Mbps. cun..

mana2 yg broadband yg provide 3.6Mbps tu, aku rasa ok la kalau ambik. tp maxis kawan aku guna mmg shiall.setakat celcom 384kbps haha. kesian.

[Reply]

..
 
Comment by pakdinz
2009-06-22 19:33:09

bayangkan bende ni akan ada kat msia…

http://www.tm.com.my/about-tm/hsbb/hsbb_buzz.asp 😆

[Reply]

wimax best Reply:

ko keje TM ke? membe aku keje TM, dia ade bgtau pasal mende ni. mmg best gak pakejnya, and tak membebankan sangat kot caj nye nanti. padan muke astro. yahu!

[Reply]

..
Comment by wimax best
2009-06-22 22:40:21

ko keje TM ke? membe aku keje TM, dia ade bgtau pasal mende ni. mmg best gak pakejnya, and tak membebankan sangat kot caj nye nanti. padan muke astro. yahu!

[Reply]

..
 
 
Comment by Sabri
2009-06-22 22:13:45

ahaks, internet kat skola aq..
download = 1.66Mb/s
upload = 1.55MB/s

[Reply]

..
 
Comment by azleah
2009-06-23 13:56:47

aku nak apply la…benci aku ngan broadband sume..ingat nak apply streamyx tp budak kolej, payah dowh

[Reply]

..
 
Comment by wimax best
2009-06-25 04:49:14

eh speedtest tak betul ka, wimax yang mereng. aku siap dapat 23.2Mbps.

[Reply]

xflixz Reply:

aah doh..kadang2 mereng..aku pun penah dpt gak 28.4mbps.haha.

[Reply]

..
Comment by xflixz
2009-10-13 00:08:14

aah doh..kadang2 mereng..aku pun penah dpt gak 28.4mbps.haha.

[Reply]

..
 
 
Comment by BAGAK
2009-06-29 11:03:33

betul tu bergantung kepada kawasan dan nasib

apa2 pun kena banyak buat perbandingan dan baca di forum2 tempatan

[Reply]

..
 
Comment by blur
2009-06-30 15:50:35

khai.. camner nak langgan wimax nie??
aku check kat area aku upm xde coverage..
so, aku xpatut beli lar ek..
cadangan..

[Reply]

..
 
Comment by farouq
2009-07-10 22:13:09

ermm, well maybe aku bleh try:)

[Reply]

..
 
Comment by nicolita
2009-07-15 23:42:47

p1 wimax cuma laju masa seblum bayar 1st moth bill aja..dah bayar 1st month bill..amik ko slow gaban speed .. ini bukan dengki tapi pengalaman aku yang amik p1 skrg ni..n kwn2 yang register dengan aku jgak.. akuh ni cuma amik pakej paling murah je..spatutnya aku dpt 400kbps klau 80% dari speed dpt la dlm 3++ kbps..tapi average speed yang akuh dpt hanya 50% aja..walaupun signal yang akun terima ituh signal yang hijau ( hijau = signal yang baik.. ) .. kenkdg akuh dpt 160 – 190 kbps aja.. dan ada jugak yang akuh lansung tak dpt signal walhal kawasan rumah akuh ni kat tmn melati..wimax telah pun bertapak lama..adoii…streamyx pun lagi bagus..walaupun org kata tmnut.. =( =( =( =(

[Reply]

..
 
Comment by am
2009-07-26 22:11:48

tp kt area s.alam xleh la….
lbh2 lg dlm kwsn uitm…alahai..

[Reply]

..
 
Comment by am
2009-07-26 22:18:15

ni speed tenet uitm ak….

download:10.86mb/s
upload:4.69mb/s

[Reply]

..
 
Comment by Lun
2009-08-08 00:16:44

best2

[Reply]

..
 
Comment by asyraf
2009-08-09 17:50:04

aku baru daftar wiggy69, P1wimax tapi pakej ygaku pki yg ada usb micro modem… aku baru pki 3 hari tapi speed dia teruk gak .. aku nasihatkan klu nak laju pki wimax lite(400kbps), plus(kbps1200). ni sumer home package punye plan tpi modem die gabak besarla, nak bwk gi mamak pun segan…maklumla sape yg dh base pakai usb stick modem yg kecik2 tu pahamla.

tapi mengecewakan jugakla pki wiggy69 ni.. speed die kata 800kbps tapi yg aku dah guna setakat 3 hari ni,cuma 50kbps-200kbps. aku still dlm tempoh 7 hari mengetest.. klu speed slow gak aku nak ambik home package plus, wlpun modem die bapak besar takpela janji speed ok. :oups:

[Reply]

..
 
Comment by edyy
2009-08-29 17:19:15

weh tk payah la guna wimax ni…mcm sial..babi tol..aku tgh fight dgn dorg ni..money sucker….blood sucker…dah r slow..penipu lak tu…abis giler duit aku….janji lain..pas tu giler2 dorg nk charge lain.,…so here it is, face it…thrs nothing we can do on the fact that P1 IS THE SUCKEST AND YET UNRELAIBLE WIMAX OPERATOR IN MASLYSIA…FUCKK OFF WIMAX..NYESAL AKU TERMINATE CELCOM…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-08-29 17:26:11

Hurm.. Khai dah hampir 3 bulan guna perkhidmatan P1 ni.. area bangsar/kerinchi.. setakat ni sgt berpuas hati.. slow pun kejap2 je lepas tu biasa balik..

so susah juga nak cakap. Ikut area korang jugak dan juga rumah tingkat berapa. makin tinggi makin teruk la connection. Tak kirala broadband ke atau wimax sendiri.

Jadi kalau apply tu, kan dia kasi test period 7 hari.. so korang try je la.. x puas hati pulangkan je…

[Reply]

..
 
Comment by cyberz
2009-09-14 01:26:04

P1 memang kene tgk kawasan.. klu x mmg problem.. utk usage x jugak ikut fair usage tu.. saya dah test download dalam 40GB lebih baru dia org akan slow kan 1/3 line tu..
so overall ok la.. 8)

[Reply]

..
 
Comment by nieyda
2009-09-23 16:37:24

pening dah ni….. xtau mane nak pilih.
Line P1 xde lak kat area umah.
camane ek. nak try broadband lain cam xnak amik risiko je. kalau lembap mesti angin jerk 1 badan.
huhu~~~
anyway thanx khai…. your blogs banyak membantu dan kekadang membantut.
hehe 🙂
thanx again bro…..

[Reply]

..
 
Comment by xflixz
2009-10-13 00:06:22

P1 wimax sudah buat cibai kat area umah aku.haha.dulu mule2 ok tp skang bile time malam je slow giler..sape tahan beb..aku nak buat keje jadik xde mood.haha..pastu aku report kat SKMM pasal internet slow.Pastu technician P1 tepon aku mintak anta speedtest.Bagus gak la mamat ni update ngan aku.Die ckap line kat area umah aku dah congested.sesak.maybe ramai subscriber kot.marketing power lah katekan.huhu.

tp aku still tak puas hati sbb xde perubahan,mamat technician p1 tu ckp die tgh tgu report from technical team.huh..alahai pasang je la tower baru.kan.

khai,ko x rase slow ke bile time malam2 dalam kol 8mlm-2pg.?kasi komen sket.kawan2 yang lain pun kasi komen sket.okeh.

aku pakai 2 package kot.wiggy ngan home pro.tapi kalo dua2 buat cibai sape tahan beb..tp kalo pagi mmg memancut2 la laju die..hahahha..

[Reply]

..
 
Comment by Edy
2009-11-01 23:00:51

Korang jangan la pakai wimax..aku cakap ni dgrla..terok aku kene nie..siap dtg rumah sume technician dier…aku dah 3 kali complain kat SKMM..tapi diorg ckp kene antar RF department la..mcm2 la..so setakat nie aku tak byr bill la..internet free..tp slow smpai bile ? aku don mind nk byr..tp bagi elok la connection tu…kekadang2 ada hikmah nye juga..aku rase tuhan tu nak ajar la…dah ada streamyx…tp mesti nak lebih..tak pernah puas dgn apa yg ada….aku da yg kene potong plak skg…aihz…

[Reply]

..
 
Comment by Kak Sue
2009-11-02 09:51:00

Akak guna Maxis, memang fed up gile. Lembab mengalahkan kekura. Ade juga tanya P1 tu, tapi kat area Sungai Buloh belum. Tapi maxis memang teruk, habiskan boras je bayar bulan-bulan :o:

[Reply]

..
 
Comment by maxx
2009-11-19 07:50:17

hehe.. wimax.. aku pakai gak.. ada masa laju.. ada masa cam siput sedut.. kadang2 rasa mcm nak baling modem tu ke dinding…

waktu pagi dlm pukul 7 – 8 ok lagi… tapi dah tgh hari… ermm malas nak cakap.. nak upload kat gambar kat server pun kadang2 s-3 kali connection interrupted.. tensen..

[Reply]

..
 
Comment by r33z
2009-12-03 13:47:41

PoTonG…PoTonG….JanGan Tak PoTonG! 😉

p/s : jgn disalah erti msg tersebut!hehe 🙂

[Reply]

..
 
Comment by ternet
2009-12-18 21:33:18

ku rasa x best nak langan P1 sbb dia der limit usage dia klo yg rm99 bulanan.klo streamyx rm88 unlimited usage tuh yg best.bak mcm pakai keta rx-7 minyak ader 5 ringgit.

[Reply]

..
 
Comment by pojefauzan
2010-01-01 10:41:56

Streamyx aku boleh dapat 1.7mbps… 8)

[Reply]

..
 
Comment by mintatolong
2010-05-03 23:22:47

Baru pakai maxis berukband 5 day speed lembab macam gila!!!! masa beli promoter cakap takda kontrak bayar rm150 montly rm68. first 6month rm38. kalau pulang balik dapat tak duit yang rm150 tu balik? nak pulang kat promoter or maxis center?
p1wimax area sri petaling kampung malaysia kuat tak coverage? berapa kena bayar first time?
saya sangat berharap jawapan dari tuan-tuan….
last saya pakai desktop jerr ok tak p1wimax?

[Reply]

..
 
Comment by ain
2010-07-18 21:54:47

saya pengguna P1 W1MAX jgak almost a year..saya guna yg seketul besar tu RM50/month
b4, guna celcom n my sis guna maxis b.band
stakat ni alhamdulillah tk putus2 mcm produk that mentioned..
cuma bg area trtentu mmg xde coverage tp rasanya leh request..

[Reply]

..
 
Comment by ain
2010-07-18 22:03:38

unt desktop pon no prob coz sy dh try kt desktop sekolah..
cuma check dulu ada coverage tak kawasan kita tu
tp wktu sy nk guna..sy check area sy xde coverage tp sy ckp kt yg jual tu nk return klo xde coverage..dia ckp no prob klo nk return if u found there’s no coverage..so blk umah then activated it immidiately..n everything’s ok till now compare to the other product yg slalu disconect byk2 kali in long time usage

[Reply]

..
 
Comment by iZTech
2010-08-14 02:24:02

aku pn da pakai kat area Rawang…Asyik lampu merah jew keluar… Surfing laju…donload pakai hosting xkan lbey 200kb…CONCLUSION aku:

aku dilevel pertengahan laaa…x sokong mane2

semue same jewww…korang xya pilih2…pakai je streamyx tuuu…

[Reply]

..
 
Comment by Afif Fahmi
2010-09-15 15:20:51

Waaa! best je dengar Khai cite about P1Wmax ni. Lol. Btw, Afif baru beli unifi from TM. entah lah kelajuan nye kat kawasan rumah ni. Harap2 laju lah. Ambil package VIP5 , Rm148 kalau tak silap. Tak sabar-sabar pulak ni. Hehe. 😉

[Reply]

..
 
Comment by Noobers
2010-10-30 16:13:40

wei aku nk tnya pendapat korang,intenet apa yg sesuai untuk o9 gaming.aku nie heavy user.jenis yg x tutup pc.pkai berukband teruk giler.minta pendapat.

[Reply]

..
 
Comment by Premierauto
2011-01-13 11:56:12

Setelah beberapa bulan menunggu, akhirnya rumah aku dah ada coverage P1, petang kang bole register… ada 50% off utk bulan ke-2 dan bulan ke-3, amik yang murah2 dah la, test dulu, amik yg power2 terus, takut ralat plak, takut tak seperti yg diharapkan, klu ok, leh upgrade, klu tak ok, hantar balik P1 kat PJ nun within 7 days… 🙂 🙂 🙂

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?