Karenah Perempuan Nak Ber’couple

753 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Tertarik bila terbaca satu blog ni. Blog dari perempuan untuk perempuan. Tapi boleh menjadi pembacaan dan penambahan ilmu yang amat berguna untuk bagi seorang lelaki untuk mengenali siapa perempuan yang sebenarnya. Korang yang lelaki tu baca senyap-senyap sudah. Jeling-jeling pun takpe jangan sampai kantoi korang baca semua perkara pasal perempuan tu kan. Biar mereka dengan dunia mereka. Tapi blog apa yer? Ok Khai paste dulu la antara point-point yang menarik mengenai seorang perempuan.

10 Sebab kenapa perempuan sibuk nak ber’couple

1. Takut orang kata dia perempuan tak laku
2. Dia nak ada orang bela dia
3. Dia rasa perlu ada lelaki utk jaga dia
4. Nak apa saja sume dia boleh dapat. Mana taknya, gunung emas pun kononnya boleh dibagi.
5. Saja nak merasa ape tu rasa cinta
6. Rasa selamat bila ada boyfriend
7. Rasa diri dia cantik dan perlu ada orang yg suka dia
8. Perlu test n tgk lelaki mcm mana yg sesuai sebelum ke alam perkahwinan
9. Malu semua ada boyfriend, dia aje tak ada.
10. Nafsu tak dapat dikawal

10 Sebab kenapa perempuan sanggup curang!

1. Nak revenge boyfriend dia buat hal dengan girl lain, padahal cemburu buta.
2. Nafsu tak cukup satu lelaki. Nafsu biawak ke?
3. Terasa diri sgt cantik dan patut ada lebih dari seorang boyfriend
4. Nak cuba dulu semua lelaki dan tgk mana yang sesuai
5. Sebenarnya dia tak suka sgt@terpaksa dgn boyfriend yg ada
6. Tak cukup dgn apa yang diberi oleh boyfriend yg ada. dikongkong oleh boyfriend yg ada.
7. Jumpa dan jatuh cinta dgn new boy yg sangatttt hensem dan memikat
8. Boyfriend ‘lugu’ @ sengal sangat@senang ditipu.bukan dia tau pun kalau pasang lain
9. Memang tiba-tiba rasa meluat dan benci teramat sgt dgn boyfriend yg ada.
10. Nak jadi lebih kaya dari sekarang. More boyfriend, more money!

Dan ini lebih menarik, di mana semua point tu memang ada dalam kepala Khai. Exactly same! Sebab Khai dulu pun pernah ter’couple dengan perempuan yang hipokrit soal tudung ni. Pergi kelas pakai tudung. Bila keluar shoping or dating, jangan cakap tudung, spender pun entah pakai ke entah tidak. Siapa la tu ye?

10 Sebab kenapa perempuan bertudung

1. Sebab dia memang beriman dan ikut suruhan-Nya , lillahita’aala.
2. Sebab dia ikut mak dia, family dia sume pakai tudung.
3. Sebab dia takut masyarakat/orang kampung kutuk dia
4. Sebab dia rambut dia tak cantik.so tudung sbeagai pelindungnya? bila dah rebonding,boleh
tanggal balik = p
5. Dia tak reti sikat rambut.tudung sebagai fesyen.
6. Dia malas nak sikat rambut, so pakai aje la tudung. So kesah ape sama rambut.
7. Dia anggap tudung mencantikkan penampilan dia.
8. dah pegi haji beb..kena pakai ‘tudung’ sket..nnti org mengata kita pulak.
9. Peraturan bekerja kena pakai tudung.ala.. sabtu ahad x apa kalau x pakai.
10. Menunjuk la sket. sbb dia cantik dan dikagumi ramai.

Heh! Atau mungkin banyak kutu? Hehehe. Ramai perempuan sekarang anggap tudung ni macam fashion je kan? Tak pun bila rasa nak kahwin dengan artis yang alim-alim dan botak, baru nak bertudung. Siapa la tu kan? Dapat mimpi konon. Yappodaaa!!!

Hehehe.. menarik point-point tu kan? Sure ramai la pembaca Justkhai yang perempuan ni makan dalam. Berdarah-darah hati. Kejap lagi sure hantuk kepala 10 kali kat dinding bila mengenangkan 10 point yang ada kat atas tu. Apapun kalau nak nengok lagi entri-entri menarik dari seorang perempuan untuk perempuan, boleh la usya blog http://galfrenzzz.blogspot.com. Interesting sebab tak banyak blog melayu macam ni lagi.

Yang kat bawah ni khai tambah sendiri.. Tapi ni bahasa laser skit ikut bahasa kawan2 lelaki Khai. Kasar sesangat. Pandai-pandai la korang tapis yer? hehehe.

10 Sebab kenapa perempuan tak cukup satu lelaki

1. Nafsu perempuan lebih dari lelaki. 9 perempuan 1 lelaki kan? betul?
2. Tak puas. Paham2 la yer.
3. Nak rasa kelainan setiap barang lelaki.
4. Citarasa tinggi. Bajet hot! Ptuih!!
5. Tiada rasa malu pada kemaluan. Takde maruah kot?
6. Bangga ada pakwe ramai.
7. Tak pernah fikir akibat ramai pakwe. Kepala enjoy je. Kene bomoh or simbah asid tahu la.
8. Itu perkara wajib bagi perempuan. Malu la takde pakwe yang ramai. Kate hot!
9. Senang dan payah nak sangap. Tambang dibayar makan ditanggung.
10. Mana-mana pergi pun ada pakwe. So rasa selamat dan kat mana-mana aje boleh layan nafsu seks yang meronta2.

Semua kat atas ni point live yang member-member Khai kasi masa entri ni ditulis. Heh! Ambik!! Tak tahu.. tak tahu…


Anyway, happy birthday untuk kawan Khai yang kembar ni. Norkartina dan Norkartini Md Nasir. Tak malu YM mintak hadiah! hehehehe. 40 tahun lagi je la aku kasi korang berdua hadiah. Keranda serba pink! Ok? Hehehe.. Gila kejam.. Woit, dua-dua dah tak available wei. Tolong jangan minta no telepon diorang. Huh! Yang sorang tu dah gatal gila nak kahwin dah tu. Teka mana satu?

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 5:05 am 21 June '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 753 views
Dalam kategori: Kisah Cinta | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

214 Comments »

Comment by Adney
2009-06-21 05:08:15

yea.. aku first.. eh. silap port.. sori2.. πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-06-21 05:18:15

chait!!

ingat ni ohartis? ohtidak? nak 1st 1st? akakaka… sekeh kang.. πŸ˜€

..
Comment by Adney
2009-06-21 05:31:05

=(

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-06-21 05:12:30

hohoho.. baru je bace pst tu td.. hihihi… agak dah.. sure khai akan wat entry.. πŸ˜€

maybe ade lagi sebab kot.. sapeΒ² nak tambah? hihihi..

..
Comment by Khai
2009-06-21 05:16:06

entri update.. dah tambah point lagi.. haha.. korang x nak tambah point ape ape ke pasal perempuan? takkan takde kot? hehe

..
Comment by Mr.Bintang
2009-06-21 21:48:15

fuuhhh :bloody:

tambahan pointΒ² yang menyebabkan pendarahan di hidung.. :bloody: :bloody: :bloody:

hahahahaha.. gile laser diorang tu… πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Adney
2009-06-21 05:15:19

da lame x tgok khai update blog selang sehari.. klo x kene tunggu seminggu la jawabnye.. nger…

apepun, yg x pkai spender tu sile2 la pkai spender.. πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-06-21 05:17:29

Haha. Adney.. bila internet laju, khai pon laju je. Even skang dah pukul 5 pagi kot.. Hehe.. Bila nak tido daa.. hehee..

Bila internet down, rasanya semua orang pon akan rasa down.. sure terus shutdown.. then tido mimpi yg indah2.. hahaha!!

..
Comment by Adney
2009-06-21 05:27:56

pagi2 buta ni internet laju.. best org ramai x pkai daa.. celcom superman ok plak hri ni.. x buat peel.. πŸ˜€

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by zelo55
2009-06-21 05:18:17

ehem2…
perempuan jtuh cinta sbb…
sng je…
sbb ak lagi hensem berbanding khai…
kah3…

konpem pompuan jtuh cinta kt aku n bukn kt khai..ha3

..
Comment by Khai
2009-06-21 05:19:48

kahkah! chait.. dah la buat cerita cinta penipu.. jom semua boikot blog si zelo ni.. biar jadi macam blog azwan ali.. Flag Flag!! hehehe.. πŸ™‚

..
 
Comment by chad
2009-06-22 02:10:31

zelo x baik tau fitnah diri sendiri….hhaha

..
 
 
Comment by Adney
2009-06-21 05:25:58

hoh.. da lame aku bersare dri cinta ni.. pompuan ni suke buat peel.. dpt yg bertudung x ley pkai.. dapat yg x bertudung x pnjg jdoh pulawk.. cam ni cri yg botak cin laa…. :oups:

..
Comment by aQei
2009-06-21 05:44:25

hahah…gud idea..pe kate try yg botak plak kn..ne taw sngkut..kui3~

..
Comment by Adney
2009-06-21 06:14:30

πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-06-21 11:34:26

bkn krn pmpn 2 pkai tudung
@ x, cme lum jpe yg sesuai
sbnya…

 
Comment by Adney
2009-06-21 18:26:00

betul2.. πŸ˜€

 
 
 
 
Comment by Azah
2009-06-21 05:41:43

huhu…. ada betul jugak kenyataan di atas…
tapi x sume…
x sume pompuan gitu…
jangan bersangka buruk ye wahai lelaki…

..
Comment by ejardkethot
2009-06-21 06:21:58

btol3 …x smua !!~ :oups:

..
Comment by yash
2009-06-21 18:14:24

sokong2 tak semua macam tu.. sesetengah saje.. :8

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by aQei
2009-06-21 05:43:33

hahaha..xbleh blah la point ko khai..gle makan dalam… :bloody: tp stil bleh djadikan peringatan…ahak~ πŸ™‚ πŸ˜€

..
 
Comment by ejardkethot
2009-06-21 06:02:04

heeeeeeee…aku ska entri ni..
sapa terasa ?!~ AMBIK KAU !!~
hehe… walaupon, agak keterlaluan point itu..
tp ternyata itu yg MAJORITI pompuan skunk.. :bloody: :bloody: :bloody:
dunia dh nk kiamat..
thx 4 sharing..

..
Comment by Khai
2009-06-21 11:25:00

mmg point tu cam melampau.. Tapi itulah kebenarannya.. mmg bukan smua perempuan, tapi boleh dikatakan ada dari 10 yg bercouple, 8 darinya begitulah.. :((

..
Comment by ejardkethot
2009-06-21 13:08:05

huhu…ya ..nk tgk minoriti..susah btol.. =(

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ejardkethot
2009-06-21 06:18:12

hoho…dh blog galfrenzz tu sure FOFULAR lah..khai dh promote !!~ heeeeeeeeee…btw nice blog..utk pompuan…laki nk taw psl pompuan ponk boley kot~ πŸ˜€

..
 
Comment by Hamdi
2009-06-21 06:34:42

awek cun daaa
hehe

..
 
Comment by Rjuna
2009-06-21 06:58:03

Justkhai: Revenge of The Aweks

Sindiran kepada si dia ke beb hehe, makan dalam kalau pompuan baca ni :p

..
Comment by Khai
2009-06-21 11:26:34

Haha.. mcm la tak tahu, ada “orang” tu still je masuk blog ni.. sape la tu ek?

Fuh.. tiba2 menggigil x sabar nak tunggu transformers.. hehe

..
Comment by lelabi
2009-06-22 02:10:56

tarsfomer…..
aah betol2… sangat2 x sabar,…
huhuhuhuu :bloody:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by blowie
2009-06-21 07:32:02

ko tunggu je la,sekejap lagi angkatan perempuan blogger bagi serangan balas…hahahaha

..
 
Comment by oDiN
2009-06-21 08:23:21

dah bersiap sedia ker nk kene fire dgn kaum hawa ni ?

..
Comment by Khai
2009-06-21 11:27:48

blowie.. odin.. diorang x kan fire nye. sbb diorang mengangguk-angguk bila baca entri ni.. dalam hati… “fuh.. PEK!! sekali kat batang idong”..

Disclaimer: bukan semua.. hahahha :bloody:

..
 
 
Comment by Just Partis
2009-06-21 08:36:09

10 cara perempuan menyembunyikan BF selebihnya (Pasang ramai!! ptuih!!)

1. Mana ade, kawan je lah
2. Yang tue cousin I ler…walhal!!..
3. Saya anggap dia kawan je, sy x suka dia la.
4. I sayang kat you je (sambil pegang bahu korang)
5. I Memain je tue dgn dia,cemburu ke?
6. Abang I nak gi toilet japp!!!..lebih dari 4 kali!
7. Dia selalu kacau I… tp U jgn nak fkr lain.Yelah tu!
8. Dia dah ada GF, dan I GF U…. word ini korng ingat. memang betina tue mengharap kat lelaki yg di maksudkan!
9. Kami bertukar gambar sbg kawan je k!.
10. I suka khai punye blog.. kalau abang ada blog cam khai kan best… hrmm.

# Cara nie tertakluk kepada perubahan cuaca… !! haha.. period? x kisah!

..
Comment by Khai
2009-06-21 11:29:55

No 10 tu…. pergh!! kahkah… tapi betul la tu point2 tu..

paling x tahan sanggup kasi lelaki pakai kereta.. sanggup gak tido ngan lelaki lain dalam kereta.. member khai cakap, “ehem2” dah gatal.. dah jadi macam hidung anjing nak menghidu jantan je.. sapaa la tu ye?!!! πŸ™‚

..
Comment by fifie ierina
2009-06-21 11:38:26

maaf.. ur comment here, i think
u over do it khai… it sounds rude
for me~ =(

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-21 11:49:14

orang lelaki bila berbicara dgn kawan lelaki.. takde apa yg rude pun sebenarnya, fifie.

Fifie rasa rude sbb fifie perempuan yg baik2.. bukan perempuan yg semacam itu.. Alhamdulillah..

 
Comment by Just Partis
2009-06-21 14:11:23

kalau lepas nie fifie dan pompuan lain nak bidas pihak lelaki dlm blog korang, x akn marah pun.
Apa yg khai sampaikan pun maklumat dr blog pompuan jg kan..haha.
kan khai..

# Tak tahu pula kalau ada lesbian yg terasa? hehe..

# kalau betul fifie baik cam kamu ckp khai..leh bg email dia tak…tgh mencari nie. hehe…hye fifie..

 
Comment by fifie ierina
2009-06-21 14:13:05

syukur alhamdulillah…
amin… thanks admin…

tp sbg lelaki, tlg tapis yer
len kali khai? xsemua pmpn
ley trima…

tersentak hati sy ble bce…

 
Comment by memel
2009-06-26 01:57:48

bkn fifie jerk yg tsentak…
sya sndri rsa tkedu mmbcanya..
rsa hina sgt ppaun dlm bhsa2 tue ek..
btw,tue tpulang pd dri msing2..
sbg ppuan,kta kna la jaga dri n akhlak sndri..
btolkn niat dlu… mdh2an kita trus dbmbing d jln yg lurus..
amiin…
dnia skg mmg da smpi ke hjung..
kaum hawa bngkitla n sdarla bhwa khormatan tue adalh 1 kwajibab yg mnuntut kita tuk jaga n ptahankn..
tp kaum adam juga knala sdar..
kaum adam lahir sbg pmbmbng kaum yg lbh lmah..
jika ada yg tslh hrap blh dbmbing..
jgn trus mnghempap batu keslahan ke ats seseorg..
sma2 kita sling mbmbing..
jaga diri hiasi pribadi…
wallahualam..

 
 
 
Comment by x-po
2009-07-04 01:52:17

aku stuju dgn justpartis..ayat2 tu la yg exc aku gne..cam hmpeh..cam la kita bodo sgt nk cya sume tu..

..
 
 
Comment by beliamuda
2009-06-21 08:46:53

point2 yg agak makan dalam.. spe yang terasa tu, pedas la sikit.. :[

..
 
Comment by ain
2009-06-21 09:10:11

from my humble opinion, para perempuan kat luar sana yg merasakan bercouple itu wajib mungkin masih belom matang lagi. Belom tau realiti hidup camane which means slps alam bkahwin nnti. Masak la kan baru tau langit tggi rendah. n there’s a guy give me a really beneficial advice;

xkire ngn sape pon kite satu hari nnti,
just stay away from couple.
just bkwn je dulu,
nnti dah due2 stabil ekonomi tros pk bab kawin.
huhu
couple is definitely mbuang duit n masa.

just my 2 cents ok. I maybe look pessimist towards couple, but everyone got their own opinion right. have a nice weekend πŸ™‚

..
Comment by Eriyza
2009-06-21 10:29:00

Pendapat yg best.
Caiyolah. πŸ™‚

..
 
Comment by Khai
2009-06-21 10:44:33

fuh.. ni baru betul2 makan dalam ni.. tiba2 tersedar dari mimpi. πŸ˜›

..
 
 
Comment by Anyza
2009-06-21 09:29:24

mm..hakikatnya mmg ada yg cmtu..tp..Alhamdulillah xsampai thp tu lg..Na’uzubillah..
yg pnting pakai tudung niat ikhlas keranaNYA .. :bloody:

apapun..wanita itu perhiasan dunia..sbaik2 perhiasan adalh wanita solehah πŸ™‚

..
 
Comment by nOh
2009-06-21 09:31:27

oit, ak sokong 10 point yg ko cipta sendiri 2…
haha..kadang2 betul jgak…

..
Comment by Khai
2009-06-21 11:30:44

bukan kadang2 la bro.. mmg betul pon.. realiti kot? hehehe :oups:

..
 
 
Comment by Eriyza
2009-06-21 10:30:40

Takyah bekapel laa, nikah
terus jer kalo dah bekenan. 😎

..
Comment by cidimidi
2009-06-21 13:33:34

sokong kak eriyza… πŸ˜€

..
 
 
Comment by m
2009-06-21 11:08:57

tina@tini 2..kalo xslp..nk kwen dah..khai,hrp ko nti dijemput…huk3…

..
Comment by Khai
2009-06-21 11:22:01

tina je kahwin bulan 11 right.. tini plak dia x nak kahwin sampai tua. Dia nak couple je sampai tua.. kahkah!!

dah dijemput dah kot.. tapi aku cakap sumpah x nak datang… hahahaha.. acah je, member kahwin sure la datang kan. Biar naik beskal pon. Mana tahu kot kot pelamin runtuh ke, pengantin lari ke… leh masukkan kat ohtidak.com..

right tina?

..
Comment by me amor
2009-06-22 09:22:59

ala….nape gmbr yang aku bnci ni ada kat sni…..adoi…. =(

(Comments wont nest below this level)
Comment by anaktekak
2009-06-22 14:45:14

ek ele…jangan le kecoh2 nanti kantoi ler…hehe…jangan risau ko kan “tok guru” aku..mesti le aku jemput..nak mintak nasihat lagi nie..hahahahha…tini nak tunggu pinangan dari ko dulu sebab tu die taknak kawin lagie…

 
Comment by pat
2009-06-22 15:49:00

x kecoh pon da kecoh da cik teena oii πŸ˜‰ kawen tu kang ko kne bg special card utk aku. Atas plamin nnt jgn gedik sgt… ellesh ingat aku x jeles?? hahahaha… yg khai tu kalo nk dtg tina pesan bawak adiah harge x kurang dr 500 hengget…x dpt 500 hengget 1k pon ley je… πŸ™‚

 
Comment by anaktekak
2009-06-22 17:12:33

btol tu..ko pun sama ar pat..ko pun kena gak prepare adiah mahal2 tuk aku…aku tak kisah kalau korang nak bagi banyak2..aku terima dengan ati yang terbuka..hahahaha…

ala buat ape aku bagi kad yang special tuk ko(terutamanya untuk khai)..nanti last2 korang kena basuh pinggan gak..ingat leh datang macam tu je ke??haha

pat..ape khabar usahawan2 luxor????
LUAR BIASA BAIK!!!
hehe

 
Comment by Khai
2009-06-22 18:30:36

no problem je basuh pinggan.. asalkan izinkan aku pasang hidden cam dalam bilik pengantin..

deal? πŸ™‚

 
Comment by anaktekak
2009-06-23 09:13:51

ek ele…tak ade maknanyer…..

 
Comment by pat
2009-06-23 17:06:40

hahahahaha yay setuju ngan khai..
ley r teena…ley kan kan kan..hahaha
ala kite kan membe… πŸ˜‰

 
Comment by kordial
2009-06-23 17:53:19

eee ap kecoh2 nie nk kawen je pdhal…
teena nie nak adiah mahal2 je kn tp membe kcik2 men guli same2 xjmput pn kede btol..
takut nasi minyak xcukup ke..
xlyak nk mlaungkn kata2 smgat LUXOR tuh…hahahaha
:o:
pape pn pastikan dpt anak yg comey2..
usaha tangga kejayaan teena…
caiyok2 teena gunakan skill yg telah ko dalami mase kat LUCT dlu
:o:

 
Comment by anaktekak
2009-06-24 16:22:50

sape kordial nie???membe sama2 main guli masa kecik2 ke???hehe
ade ke belajar ilmu berumah tangga kat limkokwing dulu??tak pernah pun join kelas macam tu..ade ke pat???seingat tina, tina cume pernah belajar ilmu berumah tangga dari khai je….khai tok guru yang bagus..yay

 
Comment by Khai
2009-06-24 18:33:19

tu baru teori aku ajar.. belum praktikal… lalalala πŸ˜€

 
Comment by me amor
2009-06-25 16:19:56

pat ngan khai…jgn risaula…aku pasangkan cctv nti….pstu bg korang tgk…ok????

 
Comment by pat
2009-06-26 12:23:57

wuhooooo ni yg gua syg ngan tini nih…masih tini.. ko la sahabat aku..ngahahaha..pastikan kdudukan cameranye strategik ok.. πŸ™‚
ko ni teena kordial pon x kenal…artis camtu pon ko x kenal ker..wuih x baik punyeee ko ni… πŸ˜‰

 
Comment by kordial
2009-06-26 12:33:17

alah khai ko xyah ajar yg praktikal pon..teena dh khatam bab2 ilmu berumahtangga nih zahir & batin…ngeeee :o:
tini ko nk pasang cctv ke…cayalah tini…
idop tini…
4 pnjuru ea tini br leh wat movie Pengantin Terlampau..
sape daku???
biarlah rahsia πŸ™‚

 
Comment by anaktekak
2009-06-29 18:34:06

amboi2…bile masa lak le aku dah khatam bab2 berumahtangga nie…ala…sape ek kordial nie…khai…sape kordial nie???

 
Comment by Khai
2009-06-29 20:34:53

entah.. nora kot.. orang kg ko ke? hakhak..

 
Comment by pat
2009-07-07 23:04:47

ko ni khai kantoi r……senyap2 sudey…. πŸ™‚

 
Comment by Khai
2009-07-08 04:47:53

hehehe… opss!! ampon2…

 
Comment by pat
2009-07-11 23:41:24

tiada ampun bagi mu…wekkss… tu kordial mara suda..
aku tataw..gi pujuk die sane πŸ˜€ πŸ˜€

 
 
 
 
Comment by niraa
2009-06-21 11:28:39

heh
aku pakai tudung sebab no.1 tu laa
kewek tol
haha πŸ™‚
rambot aku anggun lg
sape pmpuan yg sikat rambot pon malas
jgn jd pmpuan ler engko
pelamas!

..
Comment by Khai
2009-06-21 11:34:29

pelamas? ape tu? nama kuih traditional ke? hehehe… bagus… sykur kalau perempuan pakai tudung ikut point no 1 tu. Beruntung siapa yang dapat empunya diri..

Sure dia sorang je yang terhidang dgn keindahan mahkota isteri dia lepas kahwin nanti. Bukan share dgn lelaki lain.

Ketahuilah, lelaki yg iterinya tidak bertudung, adalah lelaki yang dayus. Neraka tempatnya.. doanya pula tidak akan samai kepadaNya. Semuanya terapung-apung sahaja.

Renung-renungkan, dan selamat makan. ngaa! lapanyee… :oups:

..
Comment by hytiq
2009-06-21 13:51:03

o..nasib r ade ksdaran..tapikan,setau sye,ur ex,xpkai 2dongkan??
hai,xkan pandai ckap je kan..

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-21 14:02:08

sejak bila aku ada hak nak belasah dia since dah suruh pakai tudung pon dia x nak.. isteri aku ke? lol… πŸ™‚

 
 
 
 
Comment by Siti R
2009-06-21 11:56:19

ooo..ye ke, br sy tau…betapa innocent nya sy ni πŸ˜€

en. Khai wat la entri pasal:

1. 10 sebab (atau lebih) kenapa lelaki sibuk nak bercouple
2. 10 sebab (atau lebih) kenapa lelaki sanggup curang
3. 10 sebab (atau lebih) kenapa lelaki botak πŸ™‚
4. 10 sebab (atau lebih) kenapa lelaki tak cukup satu perempuan

amacam?

..
Comment by fifie ierina
2009-06-21 12:05:35

agree2.. :love:

..
Comment by lelabi
2009-06-22 02:26:15

saye pown setuju sangat….
cam fifie…
kite geng k…
hehehhe…

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-06-22 05:05:19

hehehe, ley2 no hal… :love:

 
 
 
Comment by Khai
2009-06-21 14:04:19

eh ape plak.. cam poyo je kalau lelaki yg tulis semua tu. Tugas korang la yg perempuan balas balik untuk lelaki.. baru adil.. hehehe

..
Comment by fifie ierina
2009-06-21 14:15:22

tgu org pmpn ad soul dlu, bak kte khai… hehe~

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fifie ierina
2009-06-21 12:04:25

assalamualaikum…

entry ni gender bias taw khai ble bce..
sy ley argue blk point2 yg awak publish
ttg kaum hawa, vs kaum adam gk.. krn
mnsia lumrahnye xpnh sempurna…
dan sbb sy jge taw rse kecewa, jd sy
ley ckp cmni…

yes, at some point i do agree that most
gurls now are like that.. tp laki pn sme
jew btul x? dlm komen d atas, awak kte
gurls xkn fire blk cz byk yg btul.. but i’m
gonna do it now…

cz title “10 sebab kenapa perempuan tak
cukup satu lelaki” 2 nk refer pd sume pmpn
sbnya.. len la klu awak ganti perkataan
pmpn 2 pd sesetengah pmpn, sy ley pejam
mata jew khai ble baca.. honestly, jgn jd
terlalu kritikal pd pmpn key.. krn kami
kaum hawa, jge nmpk terlalu byk klmhn
kaum lelaki.. cme kami xkondem teruk2
cz respek anda semua…

no offense yea? komen ikhlas, dr seorg
pmpn buat lelaki2 d luar sne…

..
Comment by Khai
2009-06-21 14:07:46

mind… 10 sebab kenapa perempuan ‘TAK CUKUP SATU LELAKI’..

so terang2 di situ terkena batang hidung untuk seorang perepuan yang tak cukup satu lelaki. Yes.. my mom also perempuan lor.. tapi dia cukup satu lelaki.. my sis… my nenek, my moyang.. hehehe.. mereka semua perempuan tapi cukup satu lelaki..

lain la kalau khai sebut “10 sebab kenapa SEMUA perempuan tak cukup satu lelaki… got it? πŸ™‚

..
Comment by fifie ierina
2009-06-21 14:17:48

got it… still, gender bias agk
obvious d c2… isn’t it? πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-06-21 21:46:58

Aku mcm tak kisah Khai wat entri camni. Biar ramai skit sedar. Yg tak kene mngena, toksah la terasa. Mcm mna la nak jadi seorang ibu klu perangai camtu. Boleh je nak balas balik kat kaum llki, tapi aku sendiri tak de point sebab ni hakikat pmpuan skrg mcmm tu. Banyak aku dengar cite sekarang, ramai guys frust sebab pmpuan.

Huhu. Kenapa la sibuk nak kapel. Tak de bf pn takpe, tak la malu sangat. Jgn tak de laki masa umur dah masuk 40 tahun nanti, sude….Pdhal, ms mude ramai bf. kekeke

..
 
 
Comment by Ryehana
2009-06-21 12:13:37

Tak semua oke.

Same la jugak ngan guys. Ramai gila jahat2 tapi xsemua gak.

Pandai2lah menilai orang..

..
 
Comment by aku_ila
2009-06-21 12:31:23

salam…

i skong u fifie ierina..
tp btoi jgk yg pe yg khai ckp..
tp x suma’n gurl yg mcm 2..
manusia x semua’n spurna..
sama2 b’ingt…
cna plak kalu “laki” digantikan dlm
*10 sebab (atau lebih) kenapa lelaki sibuk nak bercouple
*10 sebab (atau lebih) kenapa lelaki tak cukup satu perempuan

so kita kena sama2 b’ingat la yaa:) …

..
Comment by Khai
2009-06-21 14:11:13

sapa rasa dia blogger perempuan, boleh la mengingatkan kaum lelaki neh kan… hehehe..

cepat2 gi tulis entri.. jgn lupa kasi trackback untuk sesi balas membalas… untuk kebaikan kan? hehehe

..
 
Comment by fifie ierina
2009-06-21 14:19:11

i sokong u 2x lah! hehe~ πŸ™‚

..
 
 
Comment by acadterror
2009-06-21 12:31:30

no 10 untuk 10 Sebab kenapa perempuan tak cukup satu lelaki macam ekstrem je huhuhuhu

..
 
Comment by aviationMY
2009-06-21 12:55:21

Salam JustKhai. Saya nak tanya berapa upah anda sekiranya saya nak buat sebuah website lebih kurang camni tetapi 3 colomn? Btw, di atas adalah email saya, harap balas.

Terima Kasih

..
Comment by Khai
2009-06-22 18:32:48

off topic! hehehe..

anyway aviationMY, send ur price to khaixy@gmail.com

..
 
 
Comment by ejardkethot
2009-06-21 13:11:35

huh..ternyata gadis sudah mula memberontak..sapa terasa ja la ambik…aku x terasa..so aku suka ati..LOL 8)

..
Comment by Khai
2009-06-21 14:13:41

bagus la ejard neh.. sayang lebey la camni.. hehehe..

kalau la ada entri yg menghina lelaki berperangai macam di atas, khai sure la sokong je. Sebab mmg lelaki perangai macam tu. Khai plak bukan macam tu (wallahualam), so tak yah touching kot..

..
 
 
Comment by virgoes_gl
2009-06-21 13:12:06

tak tahu nak cakap per???
hmmm,,, ade gak girl yang saya jumpe yg mengangap tudung nie mainana,, bl datang keje 0r klas mmg pakai, manis jew neg0k,, tapi bile kuar ‘dating’ entah hilang ke mana tudung tue,, tapi tdk semua kaum hawa yang macam tue.. “kerana nila setitik r0sak susu sebelanga”. =(

..
 
Comment by chad
2009-06-21 13:24:31

bru best ade entri bru….hohohoho
perempuan oh perempuan….
lelaki oh lelaki…~~~
begitulah…. πŸ˜€

..
 
Comment by misseda
2009-06-21 13:50:19

sebab apa..satu2 couple tu xkekal?..ha..sebbnyer cam Khai tulis tu la…sume sebb nafsu,dunia….cam ne nak kekal kan?…kite kn la kenal n mencintai pencipta kita dulu iaitu Allah…br kite akan tau pe erti sebenarnye cinta pada manusia…tapi tu untuk sementara aje..so..xpayah lah kite nk berkorban nyawa, maruah n segala-galanya…kan…
dan karenah lelaki nk bercouple pon sama jek ngan karenah pompuan ni…2 x5..kan Khai??..x gitu??…heheh

..
Comment by Khai
2009-06-21 14:16:10

betul.. 2 x 5 je.. tapi sama la dgn perempuan.. bukan semua..

p/s: khai baru sedar, cinta sejati adalah mencintai orang yang mencintai kita.. bukan mencintai orang yang kita cintai..

couple selepas bernikah adalah yang terbaik.. mean, sblum kahwin kawan2 biasa suda. rasa syok nak bercinta, gi masuk minang.. boleh ke camtu? hehehe.. orang kata tak moden ye tak?

..
 
 
Comment by fira
2009-06-21 14:04:52

sebab kenapa perempuan ade yg maintain single :
1. tak jumpe mr right.
2. malas nak layan.
3. anggap lelaki ramai yg hopeless.
4. kerjaya + duit prioriti. <— carik duit usaha sendri.bukan kaki cukur. πŸ™‚
5. happy sbg org single. tak terikat.
6. patuh suruhan agama. couple itu lg byk bwk ke arah kelalaian etc..patuh mak ayah..mak ayah suh kawen..nak carik kan..baru die on.
7.wpon org keliling dok couple.cakap pompuan x elok bujang lame2..x laku etc..die x heran.
8. lesbian.
8)

..
Comment by Just Partis
2009-06-21 14:23:29

9. Memilih…[x hensenm ler] [xde gaya!] [Not my Taste!!!]
10. Di kongkong mak ngan ayah.. study dulu nak!

# saje je nak cukupkan sepuluh. haha..
# fira… single ke?

..
Comment by fifie ierina
2009-06-21 15:21:52

awak ni cm buaya yg hye tgu ms
nk “ngap” mangsanye… maaf ckp

sedey gn org cmni… =(

(Comments wont nest below this level)
Comment by nieza clone
2009-06-21 15:24:46

nape ngan minah ni..dari dlu aku perati minah ni emo semacam je..period kot.. :o:

 
Comment by fifie ierina
2009-06-21 17:20:21

xla… biasa2 jew 8)

 
Comment by Just Partis
2009-06-21 21:55:55

betul tue nieza clone…
sedih pulak fifie ckp aku camtu…pergh..!
terasa minda dan garapan perkataan aku tue nak menyamai kenakalan khai..haha.

#fifie… ko pakai tudung mesti orgnya baik kan.So, jgn la menilai blogger tue hanya dari 100 perkataan pertamanya.Skema!!!… peace! πŸ™‚

 
Comment by fifie ierina
2009-06-22 05:15:00

kpd Just Partis…

sy bkn nk judge awak, maaf ye…
tp sy xske ble bce cmni.. mle2 fifie,
ps2 fira, ps ni fara plak yer? πŸ™‚

npe sy ckp cm2? maaf lg skali
klu kasar.. bkn sngaja nk jd gurl
yg skema.. tp pengalaman hdup
mematangkan.. dan sy fobia gn
laki cmni… i know why i said that

p/s future casanova & casanova
guys, think about gurls feeling first
okey? peace blk… πŸ™‚

 
Comment by ~miss shanas
2009-06-22 20:14:18

sy pun ade pengalaman ngan lelaki yg x cukup satu perempuan..bayangkan la..dia couple dengan kite..pastue ley wat affair ngan pempuan lain..bila kita tinggalkan merayu nak balik..kate tak boleh hidup la tanpa kita..kita la nyawa dia..i love you forever la..lemas rimas ngan jantan camtue…

*dunia skang..lelaki n pmpuan same je..tp x sume pempuan jahat n x sume lelaki baik*

 
Comment by fifie ierina
2009-06-22 20:45:32

sabar ye miss shanas.. i wnna
share something with u here..

“when u’ve given your best in
a relationship, u shall not regret
anything bad that happens.. cz
he’s the one who’s gonna learn
his truthful lesson, somehow,
someday… dear gurls, never take
your pride for granted.. cz what
u give to people in life, u’ll get it
back, only sooner or later”…

kte2 keramat kwn rapat sy yg
plg berbekas dlm hati sy ms sy
sedey… =(

wallahualam

 
Comment by ~miss shanas
2009-06-23 13:53:09

thankz..memg sgt menusuk kalbu kate2 tue..thankz miss fifie erina.. πŸ™‚

 
Comment by fifie ierina
2009-06-23 16:25:18

haha, agree.. mnusuk kalbu kn?
ni kwn sy yg ckp, so kne bg kredit
kt die la.. thanks afra! ngee~ πŸ™‚

ilmu kena dsebar2kn.. especially
ble kami pmpn yg xbersalah ni,
rse semacam dsamakn gn kaum
sejenis yg xpndai hargai dri sdri…

rse cm sy antara yg plg lantang
xske entry kali ni.. hahaha, what
to do? klu gurls sdri x fight blk utk
defend gurls yg baik2 budi pekerti,
spe lg nk wat… πŸ˜€

chat room ni best la.. skee skee…

 
 
 
Comment by misseda
2009-06-21 17:47:06

hahah…
same cam sayer arr..
still single..sebb..
1) lom bersedia nak kongsi pape ngan orang laen
2) lom rase nak berpisah ngan family
3) rase cam lom bersedia nk pikol tanggungjawab
4) xpandai nk bercinta2 ni (kolot kot aku)
5) kurang la siket dosa kot..(heheh )
6) lom ader yg sesuai
7) salu sangat jumpe lelaki (sebb kerja) naik muak plak…huhu
8) da macam2 jns lelaki yg jumpe…(macam2 peel)
9)xsuke layan lelaki (malu kot /segan/xtau nak cakap ape bl ngan org laki
10) mybe Allah belom temukan jodoh..

..
 
 
Comment by perempuan dan ....
2009-06-21 14:39:51

erm… nak tnye sket khai…. cane pulak ek kalo pompuan tu elok2 pakai tdg tp bile couple laki tu yg suh bukak tudung maybe time mereka dating..? :bloody:

juz asking.. peace no war πŸ˜‰

..
Comment by iesha
2009-06-21 16:29:37

kalau dia ikhlas bertudung kerana Allah Ta’ala, dia xkan ikut apa yg laki tu suruh.

..
 
Comment by Khai
2009-06-21 18:41:42

ada gak lelaki yg macam tu ye.. 😐

..
Comment by perempuan dan ....
2009-06-21 19:31:22

iesha: betol tu iesha.. tp taw la pompuan ni lemah.. laki pjk rayu ckp puitis2 mst tercabut gak.. len la kalo yg kuat iman.. so kalo xcouple lg bgs rasenyer… xde la wat dosa.. sbb rasenyer majoriti yg couple skg kalo xpgg tgn xsah.. betol x… 8)

seyes ade la khai…. awek elok2 bertudung pastu pakwe tu plak yg suh buang.. pastu ckp lg cantik kalo xpki tudung… :[ maybe laki jenis camni bukan nak wat bini tp nk suke2… so ade laki nk bg ape2 komen..?? πŸ˜€

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by misseda
2009-06-22 11:52:47

ada Khai…bukn saje bf..malahan suamo pon der cam tu…contoh cam my fwens ni..dl skolah agtama..pakai tudung labuh..tapi skang bila da kawen ngan sorang kontartor…da darring laen mcm..bkn stakt free hair, malahan seksi..dedah sana sini..bila tanyer knp?slamber jek die jawab…da husband i suke…i ikot jek la..huhu… :[ 😎

(Comments wont nest below this level)
Comment by perempuan dan ....
2009-06-22 19:08:14

erk.. yg dh kawen pon ader gk erk… :bloody: lg trk tu… dasat tol.. so kalo nk kawen kna cari laki yg membimbing kearah kebaikan la.. πŸ˜‰ br slamat dunia akhirat…. πŸ™‚

 
 
 
 
Comment by ateeka
2009-06-21 15:03:24

kalau kau terer, buat 20 sbb kenapa laki gatai nak bercouple, tak cukup satu, pastuh nak carik awek pakai baju tak cukup kain jek. gerenti lagi gempak.

..
 
Comment by nieza clone
2009-06-21 15:23:27

sampai ati khai cakap aku tak pakai spender..
sebenarnye u ingat tak mase kite berdating kat mid dulu,i emergency,cirit-birit,so “benda” tu terkena kat spender la..
then i buang jer spende tu..tu pasal la i tak pakai spender..

ex-kai gurlfren

..
 
Comment by beal
2009-06-21 15:23:45

huish…skali kuar entry dahsyat…huhuhu..anyway
x smua pompuan cm tulah…
namun kta x bleh menepikan facts…
lelaki n perempuan sma jerlah..msg2 ad kelemahan… 😎

..
 
Comment by Taufik SM
2009-06-21 16:16:52

aku setuju cakap ateeka tu ….

apalagi khai ….. buat r ……. πŸ˜€

..
 
Comment by misa
2009-06-21 17:31:46

uikss khai,
kalau kat skolah misa dlu kan..
kena kutuk gaban la kalau dpat taw ada yg kapel…
siap lekat artikel pasal kapel lg..
kaw2 gitu kena kutuk…

wahai kaum hawa sekalian,
ingtlah korg..azab apabila memperlihatkan walaupun sehelai rambut kita…

sekian…

..
 
Comment by misa
2009-06-21 17:37:32

pstt khai…

gmbar msa tgh date dgn beliau kah tu?? πŸ™‚

..
 
Comment by lilacfla
2009-06-21 17:44:05

kenapa pompuan tanak kapel?

nakkan laki yang baik untuk diri dia.

hihihihi jadilah laki yang baik akhirat, baik dunia. :p

..
 
Comment by Aby RAd
2009-06-21 20:25:56

bila ppuan kene tegur sbb pakai tudung on off..mesti diorg akan ckp camni:

1. ape hak ko ckp camni
2. suka ati la..kubur masing2
3. aku ada kaco ko ke..ada guna duit ko ke
4. pic tu pic lama…
5. tu kan gmbr je..bkn korg tgk btul2
6. yg pakai tudung pun lom tentu lg baik
7. cermin kan la diri dlu, org yg bg nasihat pun xbtul

1 lg..aku nak tmbh nape ppuan pakai tudung.
pakai tudung sbb xnak rambut masuk dlm lauk
– ni jawapan sorg pelajar bidang chef

..
Comment by fikri_hpa
2009-06-21 23:04:39

refer pada kubur masing2 tu,kita takut kubur dia sbelah kubur kita jerk,,nanti mesti ganggu kita punye,,betoi x???

..
 
Comment by wildan17
2009-06-22 15:30:07

takpon pompuan yg tak pakai tudung tuh akan ckp camnie “dah tua kang aku pkai tudung”…kawan aku jawab camnie,aku gelak guling2 (dlm hati)…

..
 
 
Comment by misa
2009-06-21 21:28:08

kite xble tnggu kite jd baik baru boleh tgur org.. kalau nk tnggu kite jd baik, smpai bile..smpai ke mati x bleh agaknya… :bloody:

“jgn tgk siapa yg bbicara tp tgk apa yg dibicarakan” :8

..
Comment by Khai
2009-06-22 01:59:05

comel la misa ni.. hehehe πŸ™‚

..
Comment by misa
2009-06-25 21:08:30

blushing lak… :8

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Roslan Nazri
2009-06-21 22:11:11

kah3 kelakar gak baca..ni panas kat girl nti..kembar ek atas ni..nice..em khai nak dengar pantun tak??
kah3…
SEDANGKAN KAPAL TERBANG DI UDARA PUN ORANG BLEH RAMPAS…
INIKAN AWEK ORG ATAU TUNANG ORG?
kah3…
saje jer suke2..sokong juge ape khai cakap ikut kepale otak sendiri tuh..khai ko cpt2 la kawen2..tak yah kapel2..org dengki nti.. πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-06-22 02:02:13

aku paling benci dgn lelaki (member2 aku) yg mengucapkan “pantut” tersebut..

belajar la hormati hak orang. Biar pon bukan hak yg sah, tapi bakal jadi hak kan.. itu pun kalau nak orang hormati sesuatu yg bakal jadi hak kita..

..
Comment by Roslan Nazri
2009-06-22 02:43:15

betul khai..tak maksud kan pada sesape..tapi ini org skg cakap..dan macam di amalkan oleh artis zaman skg..2 jer.. =(

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by megat
2009-06-21 22:47:29

syabas khai! panjang pengertiannya, dalam maksudnya. memang betul bukan semua macam tu. tetapi catatan ini ditujukan kepada yang jenis tersebut. jangan cepat terasa, fikir dulu.

kaum lelaki, jangan cepat mengiyakan. siasat dahulu dan sebab itulah kita diberi akal fikiran dan perasaan.

nak tau catatan ini benar atau tidak. duduk disuatu tempat popular insan couple lepak dan lihatlah sendiri.

..
Comment by Khai
2009-06-22 02:03:35

thanks Megat..

yup.. mmg realiti untuk mereka yg selalu melihat realiti dan bergaul dengan dunia realiti..

jauh perjalanan, luas pemandangan.. fuh πŸ˜€

..
 
 
Comment by kaela
2009-06-22 00:13:57

prmpuan ngn llaki same je bab curang tu, what goes around comes around.. cume prmpuan lbh buruk n hodoh klau mencurangkan diri..whai kaum2 hawa, x yah la curang2, klau bf korng curang tngglkn je..lgpn prmpuan xde kuota mcm llaki, so brsyukur dgn ape yg ade,n make sure u get d perfect man but kne tgk diri dlu,prbaiki diri dlu in order 2 get d best… -maju lah prmpuan untuk pertahankn hub cintan msing2- lol (muah kat pipi khai) :p

..
Comment by Khai
2009-06-22 02:05:04

aww…. x tido lena la malam ni kan kene kiss ngan kaela.. (macam la jenis tido malam).. hehe.. :p

..
 
 
Comment by chad
2009-06-22 02:18:46

perghhh entri ni lag hangat dari entri rosmah….
ngahahahah…:)

..
 
Comment by YaNa
2009-06-22 09:52:20

aiyark.. xpkai tudung time kuar dating..
pe kes..? :p

..
 
Comment by Gayung
2009-06-22 10:37:33

dlm idup sayer..
laki yg tak cukup satu..
dengan selambe cipan kapel dgn org laen

..
 
Comment by nus
2009-06-22 10:56:43

Sapa yg frustrated ngn pompuan mcm ni la gamaknya..:p

xyah la kondem sane sini..x yah la ambek cermin tuju ke org lain..tett!!
back 2 basic, perempuan yg baek utk lelaki yg baek..get it??

..
Comment by Khai
2009-06-22 18:38:17

adak gak lelaki jahat, dapat perempuan baik.. then slow slow perempuan tu jadikan lelaki tu baik… got it? πŸ™‚

..
Comment by fifie ierina
2009-06-22 20:52:11

da usaha, x jalan… oh! apekah?? :bloody:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Blurrypinky
2009-06-22 11:20:11

takleh komen..hukhuk

..
 
Comment by nur
2009-06-22 12:07:51

Eei….benci2 dengan apa yang khai tulis…BENCI…helo BLEH X jgan samakan perempuan dengan be**na?Perempuan adalah suci dan bersih tau..Klau ada yang seperti di atas, tu bukan PEREMPUAN OK? Please hormat la perasaan perempuan sama..

..
Comment by Khai
2009-06-22 19:10:24

Betina? mana ayat yang ada betina tu? x nampak pon. Kalau ada maaf tak perasan. Khai x bermaksud pon nak tulis macam tu. Tapi rasanya mmg takde tulis perkataan betina tu.. :oups:

..
 
 
Comment by KampungBoy
2009-06-22 12:15:37

Lagi tak tahan kalau perempuan yang tak penah bersosial
sekali datang bandar
trus hanyut
ditelan………. πŸ™‚
=( =(

..
 
Comment by Ina
2009-06-22 12:24:35

perempuan kadang2 cepat terpengaruh, so, sebagai lelaki yang baik jadi lah pembimbing.. lelaki yg baik utk ppuan yang baik, ppuan yg baik utk lelaki yg baik.. kalo dua2 x baik.. no komen la…lalalala..

..
 
Comment by Akuro San
2009-06-22 13:14:40

saya tak nafikan ada antaranya betul juga.. saya boleh meng’iya kan sbb saya ada kawan pompuan yg jenis mcm tu…
bayangkan lah, dah berbelas kali bercouple tapi tak serik2 permainkan lelaki. sampai pernah 1 hari tu saya terpaksa berkejar dr muar ke JB sbb ‘si kawan saya’ ni call saya beritahu dia dah di ‘tinju’ dgn pakwe nya. habis teruk muka lebam2 time tu. :bloody:
tapi even dah kena belasah teruk pun, tak serik2 juga. Itu cerita masa kat JB. Bila ‘si kawan saya’ ni dah pindah KL, perangainya masih mcm tuh. Sampai saya dah tak nak amik tahu lg pasal dia. Tapi mmg tak leh lari la… sbb ‘si kawan saya’ ni bila ada problem dgn pakwe nya, dia akan cari saya juga.. senang citer saya ni dah jadi tempat dia berlindung time dia susah. 1 lagi kes paling teruk yg saya terpaksa handle bila ex-pakwenya yg kat JB dtg ke KL nak bunuh dia.. huhu.. =(
tapi nasib baiklah boleh slow talk.. dan lastnya, ex-pakwe nya tu cuma meraung nangis+melutut depan pintu umah jer..
saya ingat lg, ayat last saya tengking ‘si kawan saya’, “Yang ko buat nih bukan jalan penyelesaian! bukan caranya ko layan lelaki lain, utk lupakan masalah ko dgn pakwe ko! SAMPAI BILA KO NAK JADI MCM NI HAH!!”. skrg nih ‘si kawan saya’ tu dah berkahwin. dah mengandung anak pertama pun. huhu…
dan saya? saya sendiri tak pernah bercouple. tapi sepanjang saya menjadi sahabat baik kpd ‘si kawan saya’, saya dpt lihat betapa teruknya menjadi insan yg ber’couple… huhu.. :oups:

..
Comment by fifie ierina
2009-06-22 14:24:58

pnh kena tinju??? ugut bunuh pn pnh???

errkk…apakah?? Ya Allah, mtk djauhkan
org2 cmni… hux3, meremang dgr~ :bloody:

p/s Akuro San, SAY NO TO COUPLE K…
xrugi pn klu xde pakwe sume ni

..
 
Comment by Khai
2009-06-22 19:12:53

no wonder, mmg patut dia dibunuh pon.. tapi akura san, gud job sbb ko dapat mengubah dia.. smapai dia jadi apa yg dia jadi sekarang ( berkahwin dan mengandung anak pertama yg sah)..

syabas!

..
 
 
Comment by sis lin
2009-06-22 13:52:19

hmm..mang ada gak pompuan jenis nie zaman skrg…tp x smua la….snang2 cntoh cam akak nie umo 20 thn dh kawen…tp bkn gtal taw..cma dh rsa enjoy ngan life dlu…lg 1 ley la terlepas ngan godaan duniawi nie sket…yg smakin ari smakin mcabar…huhuhu πŸ™‚

..
 
Comment by hafizmd
2009-06-22 13:52:43

panas sungguh en3 khai kali nie..ape yg aku percaye..lelaki baik hanya untuk perempuna yg baik..n perempuan yg baik hanye utk lelaki yg baik..so, same2la kite baikkan diri sendiri..if nk jodoh yg baik2..fikir2 fikirkan yer.. 8)

..
 
Comment by KampungBoy
2009-06-22 14:19:59

Makin menjadi2 pemerhatian dak khai nie πŸ™‚

..
 
Comment by anaktekak
2009-06-22 14:51:27

tak semua orang perempuan macam tu..bergantung jugak dengan perangai perempuan tu..tapi aku rasa kali ni ko macam nak tujukan kat seseorang ler…sape ek orang tu???huhu…
tapi aku rasa ape yang ko tulis tu ade gak betulnye…tapi bukan aku..hehe..

..
Comment by Khai
2009-06-22 19:15:38

ditujukan pada unta di gurun sahara. hehe..

ye.. ko bukan macam tu.. i know who u’re… luaran je la.. dalaman, wallahualam.

wahahaha!! πŸ˜€

..
 
 
Comment by fiezaradzi
2009-06-22 15:12:50

nak nyelit gak la..
xsemua pompuan spt yg ditulis cm2..mgkin yg tulis tu ikut die pk jer.. (agaknye die cm2 x..?).. masih de pmpuan yg solehah yg boleh dijadikan isteri yg baik kt luar sana.. cuma kite jumpe ke x jer..
wtpe kite tmakan budi dr org yg lum tentu milik kite?
lelaki plak cmne ye..?sama ke cmner?
lelaki yg baik akan dpt pmpuan yg baik..lelaki yg kurang baik…..(sambung le sndiri…)

..
 
Comment by YaNa
2009-06-22 15:15:14

khai..kan dah kata nak tutup citer pasal ‘si dia’
tp nape entry ni ada bau2 nak kutuk keji si dia lagi..?
xsalah nak tulis entry gini.. tp reader yg baca,yg selalu follow cite khai, (even khai sendiri) pon tau ada sesetengah statement tu mmg dituju kpd si dia kan..?
bukan nak menyibuk tp yang cukup tu cukupla..

p/s: sory hanya pandangan peribadi

..
Comment by Khai
2009-06-22 19:19:56

=.=’

mmg x dapat dinafikan.. tapi, from da bottom of my heart, i’ll make everything… or anyhing… untuk jadikan khai better n better macam sebelum melalui segala2nya dalam setahun dua ini.

..
 
 
Comment by niraa
2009-06-22 15:16:31

~seloka insaf diri~
zina makin mnjdi2..anggap makwe tp wat mcm bini..remaje kite ramai da “mati”,mane lg harge diri??pegang2 n raba2,ciomolot xpayah dikire..jantan berjanji kate nak jage,bila dah x suci hilang entah kemane..si gadis leka mudah terime,konon nak di jage sampai ke tua..baru kenal seminggu dah boleh raba2..kalau sebulan semua dah di rase..tp teman jgn dilupe,bosnia diserang d penggal kepale..bukan allah buat suke2..tp remajenye terok mcm kite..

p/s:copy paste je quote nie haa..hek!tapi tapi,fikirfikirkan laa okay

..
Comment by Ina
2009-06-22 16:11:09

seloka ni mmg betul.. insaf2 lah wahai remaja malaysia.. yang beragama islam khususnyer..

..
 
 
Comment by niraa
2009-06-22 15:22:58

hek yana.japjap..
sy x rase la plak khai de niat nk kutuk keji ‘si dia’ tu
4 me la,khai juz sharing some information je kowt?
bile da bace story die nie,kite mcm tahu laa pe sebabsebab curang ke ape ke.then boleh laa org lain kasi pendapat lain plak.kasi hot sikit..
baru best!

hek!sy mcm backup khai je?hahaha.
peace :love:

..
Comment by YaNa
2009-06-22 15:43:45

saya xkata sume tp ada certain statement jer…
sharing some informationtp ada ada sipi2 mengeji..bukan backup dia tp ntahlah…
pepun…. mgkin sy salah..
klo gitu maaflah..mgkin salah baca tp ntahlah nampak bias sangat..

p/s: end of story…sorry khai..

..
 
 
Comment by Luth Textile
2009-06-22 16:23:33

semua tu ada kebenaran bro.. aku pon taktau nak cakap apa.. kat situ semua dah ada.. :o:

..
 
Comment by dawie
2009-06-22 17:53:58

Salam…
Byk tol sesi berbalas pndapat dlm post kali nie..
Erm..actually sume manusia xperfect.Mesti ader klebihan n kkurangan..Laki bkn sume bek…Pompn pon bkn sume bek…
Yg baik..baik la..Yg jahat…jahatla.

Actually lelaki diciptakan utk perempuan…perempuan lak diciptakan untuk lelaki…Saling bergantung.Maybe ader sbb sndiri kenapa perempuan xnk ader bf..Kalau die xde bf,elok2 jer dok kt umh…pas ade,pndai g club mrempit..Tp,aku xmksudkan sume..Korg leh sggah uptown,downtown ke..
Tgkla gelagat manusia skg..Aku pon bknnye perfect…So,renung2 knla..

Kiamat semakin menghampiri kita…

..
 
Comment by dawie
2009-06-22 18:00:24

aku br pas register..
nk tgk kua muke x…hehe πŸ™‚ πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-06-22 19:23:08

nak nengok muka kuar kat sebalah komen, kene register email yg digunakan masa memberi komen di http://www.gravatar.com .. try la.. ehehe..

takde la muka korang keluar muka makhluk yg pelik2 lagi ensem sokmo.. :o:

..
 
 
Comment by dawie
2009-06-22 19:39:20

ooo…cm tu ke?nk test jp…nmpknye cm dh brjaye jer…hehe
td gune email len…ptutla…Thanks.Erm,mne mane banner 200 x 78 ek?? 😐

..
 
Comment by azizan4444
2009-06-22 22:07:58

pna ada awek ajak aku couple sbb malu ngan kekawan..maklum la yang lain da ada balak tp die je kesepian.haha

senang je mcm ajak aku makan abc cendol pulut kat kg baru je.haha..naseb baik cun..kah3

..
 
Comment by Leen
2009-06-22 22:45:55

Khai, ape kate kte buat forum..
laki vs pompuan..mesti laki kalah…
W’pun khai da kuarkan byk point kat ats..point leen nk kuarkan pun byk ni..tp maleh nk taip je..hahahaaa 8)

..
Comment by fifie ierina
2009-06-23 07:37:35

idea yg menarik! x tercapai akal ku… huhu~ πŸ˜€

..
Comment by Leen
2009-06-23 22:28:14

skali kite lawan nnti, takot Khai tutup blog je…hahahahaa.. :p

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-06-24 09:47:05

hahaha, i like this! gurls’ power,
never underestimate dear guys!

silap2 xkuar rumah khai kte ni..
eyceyh, hahaha! opsss, cm ekstrem
plak… :love:

 
 
 
 
Comment by butter
2009-06-23 00:31:54

macam ne nak couple..aku suke khai..khai x suke ak..hehehe..

..
Comment by Khai
2009-06-23 09:39:55

butter, sbb u x pakai Mazda RX8 8)

..
Comment by butter
2009-06-23 11:30:10

butter leh jd ank dara tua cz cinta ditolak oleh khai..leh masuk dlm Oh tidak x? lol

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by niraa
2009-06-23 00:44:36

khai x suka cik butter ye?
khai memilih sgt mungkin?
hahahh :love:

..
Comment by butter
2009-06-23 11:22:16

2 ah niraa.. khai lbh suke Mazda RX8 dari butter.:( nampknye smpai ble2 den x couple..hehe.. pth ht..huhu

..
Comment by Leen
2009-06-23 22:34:14

pasni Khai kene kuar topic ‘Money CAN buy Love’
Hheheheee…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Afiq Danial
2009-06-23 07:41:07

nak tambah skit lah..

10 Sebab kenapa LELAKI sibuk nak ber’couple

1. Sebab kaum hawa banyak sangat 7:1
2. Sebab wanita ni cantik sangat
3. Sebab nak selamatkan wanita
4. dah terlebih kasih sayang dan wang ringgit
5. Saja nak merasa ape tu rasa cinta
6. Sangat macho bila ada gurlfren
7. Rasa diri dia sangat kacak dan perlu ada orang yg suka dia
8. Perlu test n tgk wanita mcm mana yg sesuai sebelum ke alam perkahwinan
9. Malu semua ada gurlfren, dia aje tak ada.
10. Nafsu tak dapat dikawal :p

..
Comment by azah
2009-06-23 08:45:41

post ringkas dr lelaki unuk lelaki.. ^

..
 
Comment by nus
2009-06-23 09:30:13

rasa nk add lagi..:p

..
 
Comment by Khai
2009-06-23 09:36:36

skong no 10.. kahkahkah!!! :p

..
Comment by Afiq Danial
2009-06-23 10:30:44

kalau pompuan malu tapi mahu, tapi kalau lelaki langsung tak tahu malu.hahaha..

Betul tak khai? :p

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by misseda
2009-06-23 12:29:44

Yang penting, kalo sesuatu perkara tu..berlandaskan pada Agama..InsyaAllah xakan terjadi perkara buruk dan tak diingini…kan…

..
 
Comment by A.T.A
2009-06-23 14:40:47

selama nih aku jd silent reader…nih 1st komen aku kat justkhai nih…..

yang penting lelaki harus sedar jatuh bgn seorng lelaki sesungguhnya ade perempuan dibelakangnya,,,kaloo bukan awek ….mak kan ade,,,,

kepada yg bercouple….
ingt2 lah,,,bila dah furst menonggeng baru nampak keburukan pasangn anda..kaloo tgh hangit bercouple semua kebaikan jee korang nmpk.. 8)

sorry kepada yg terasa :love:

..
Comment by nus
2009-06-23 15:47:16

A.T.A,

ya benar…sokong 240%

so,mari bersama2 tuk memperbaiki diri dulu..usah la di tunding ke kiri ke kanan..yang baek2 semua dtg drNya..yg buruk2 tu ats kelemahan diri memasing..so,pandei2 la perbetulkan diri..
sekian terima kasey!!

..
Comment by fifie ierina
2009-06-23 16:36:39

cm alleycats plak… ehehe, btul3… stuju sesangat :love:

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by azah
2009-06-23 18:32:48

repeated entries b’laku..

..
 
 
Comment by chantek
2009-06-23 16:25:20

Khai,
ni 1st time i comment dlm blog u, blh tk discuss pasal sikap sebenar lelaki trhadap wanita…cthnya:
situasi 1
L: Hai boleh berkenalan
P: (xlayan a.k.a jual mahal)
L: Macam Lawa, nenek aku lagi lawa
Adakah lelaki itu dah malu macam tembok atau bagi nyer nenek dia lagi chantik. please discuss this issue..daaaaa

..
Comment by misseda
2009-06-24 18:18:32

hahah..da terang2 malu tu…ala..pompuan pon kalo senyum ker…tgk kejap pe slhnyer…xarr di cop sombong …
senyum tu kn sedekah…xsalah kan… πŸ˜‰

..
Comment by lilacfla
2009-06-24 21:51:53

aah tak pahamla.. kalau la laki cakap hai cik kak…… pastu kita tarik muka tegang dia kata ekelleh ingat bagus sangat.

pastu ada yang aii cik adikk….. kita senyumlah pulak, dia kata aii melayan? senang nak angkut ni….

kesimpulannya, tegurlah pompuan cara baik. sian dia wat ini salah itu salah.
dengar tips ngorat hot fm tu. hihihi

*

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by flygurl
2009-06-23 18:36:46

chantek…
idea yg menarik tu.
maybe itu slh satu cara lelaki nk cover malu.

..
 
Comment by aman
2009-06-23 19:44:04

haha..
ada jer entri hot kat blog ko nie khai..
So, skrang nie ko dah berpunya ker / target nak berpunya ker, atau ko still ngan geng Bujang SeMalaya kita tue? Huhu. πŸ˜€

..
 
Comment by misa
2009-06-24 12:12:10

adess tetiba tringat cta pak belalang…. :aie:

teka-tekinya..macamna nak tahu itik betina ke jantan??

jwapannya… yang depan betina, yang belakang jantan, kerana apa? sudah lumrah la..yang lelaki mengejar perempuan..

misa x ckap..pak belalang yang ckap..nga~ πŸ™‚

..
 
Comment by tehsafiah
2009-06-24 14:35:08

kenapa saya bercouple??

-entah.ikut gerak hati.dia suka saya.saya suka dia

saya perempuan curang??

-oh tidak sama sekali!

kenapa saya bertudung??

-ikut syariat…lagipun memang seruan agama menyuruh wanita menutup aurat

saya tak cukup 1 lelaki??

-siapa kata?? walaupun saya ramai kawan lelaki tapi yang memiliki hati saya hanya dia…dia lelaki itu.

dan saya adalah perempuan

-oh tidak sama sekali

..
 
Comment by cecikut
2009-06-25 01:23:21

haha…nk stuju xleh..kang kne ambush~ xD

..
 
Comment by nowherenearperfect
2009-06-25 23:10:11

haha…tergelak sendiri baca khai tulis nih..
tak dinafikan, memang betul pun apa yg khai ckp tu
cuma lain prmpuan lain isi hati,
so kombinasi sebab2 diorg couple, curang ngan pkai tudung mungkin lain2..
ni saya nak cite psl saya lak

kenapa couple?
dulu-pnah couple skali, masa form 3. tgk kwn2 sume couple, jeles rasa. chat2 kt hp, tgk mke kt frenster pstu ktorg couple. sbulan sblum pmr sy minx clash sbb meluat ngan perangai dia yg mcm batak prmpuan kt myspace. Alhamdulillah result pmr boleh la dikatakan cmrlang (pmr je pun. ngahahaa). lps pmr bdn naik, xde org nak. single sampai skrg =(

skrg-couple tu haram. tak perlu argue dgn sy kalau x puas hati, kalau nak tau knapa boleh tanya yg lebih berilmu. sy baca kat forum iluvIslam je πŸ™‚

sebab curang:
x pernah lagi. dan hopefully takkan, Insya Allah.

kenapa pkai tudung:
dulu-masuk skolah menengah, saya 1 geng dgn kwn2 yg boleh dikatakan baik la jugak. yg paling mempengaruhi, besfren sy skrg ni. dia lawa, bapak kaya tapi tudung tak tanggal suka2, solat tak tinggal selain mmg tak sengaja. saya terfikir jugak nak letak gmbr freehair kt myspace, tp bila fikir kwn sy yg jauh lebih lawa pun tak buat mcm tu, knapa sy nk buat cmtu? lama2 prasaan tu hilang sndri..

skrg-saya rimas bila saya pakai lawa sikit, mata2 lelaki sekeliling ni dok pandang semacam je. bukan nak perasan, tapi saya tau beza reaksi org sekeliling bila sy keluar pkai slack+tshirt dengan jeans+shirt+selendang. orang yg dah biasa pakai, uhmm ok mayb x seksi la kan, but cth baju short sleeve ngan skinny jeans, lagi2 kalau muka lawa, mungkin mereka dah biasa dpt attention mcm tu. memang bukan salah diorg muka diorg lawa pastu org pndg2, but that’s the point kita patut melabuhkan tudung dan pakai baju yg tak menampakkan bentuk badan kan, to avoid those creepy stares? dalam kepala sy skrg, sy fikir biarlah kecantikan saya tu nnt jd tatapan seorg yg berhak, yakni suami saya yg sah. suatu hari nanti mgkin, hanya Allah yg tahu.

Masa baca forum kt iluvIslam hari tu, sy terjumpa link blog sorg kakak ni dkt topik pompuan yg nak bersuamikan doktor..sy klik link blog dia, then baca la..rupa2nya akak ni dulu belajar kat egypt. dia dah kahwin tahun lps, suami dia doktor, dulu belajar kat egypt jugak. diorg bertentang mata buat kali kedua SELEPAS kahwin…

nak cerita byk2 pun sy bru sgt baca blog dia. blog org alim, dalam cerita ada je hadis & potongan ayat Al-Quran diselitkan..sy ni budak skolah biasa je, tak faham bhsa arab, ilmu agama tak banyak mana, bila baca tazkirah yg poetic dan mendalam ni kepala lambat sikit nak interprete πŸ˜€
hehe eh jap mcm dah pnjg sgt je komen nih ahaha ok la sng cite the whole point sy bebel berjela-jela ni;

1-lelaki soleh untuk wanita yg soleh. kalau nak psgn yg baik, boleh bimbing diri anda ke arah kebaikan, rajin2la baiki diri tu dulu. Tak payah sibuk2 cari lelaki soleh, sebaliknya berusahalah jadi wanita solehah (buat kaum hawa)

2-rajin2la berusaha membaiki kelemahan diri. memang bukan senang, bygkan kena pandang isteri/suami buat kali kedua hanya slps bernikah, anda rasa anda mampu? haha tu belum masuk topik zina hati, mata dan mcm2 lagi.. saya pun sentap jugak bila tau benda2 yg kita selalu anggap perkara biasa ni sebenarnya dilarang, tapi dlm hidup ni takde apa yg lebih berharga melainkan keredhaan daripada Allah. kalau nak berubah, semangat kena kuat, mcm2 nikmat terpaksa korbankan, dan paling penting kena sentiasa pastikan hari ini lebih baik dari hari semalam. saya pun tgh berusaha nak ubah diri ni, bukan setakat pakaian je, tapi perbuatan kita & attitude thdp org sekeliling. Memang sakit bila org treat kita mcm sum1 yg diorg pernah kenal dulu, sedangkan kita cuba nak ubah diri ni..

Wallahualam.

p/s: cair bila tengok brader jual buku agama kat pasar yg sopan santun lg comel, sampai balik rumah pun terbayang-bayang muka dia. istighfar byk2 pastu nasib baik hilang… πŸ™‚

..
Comment by misa
2009-06-28 14:30:35

iluvislam is da best…
nak promote novel Tautan Hati..
sure kalau korg bca mngalir air mata.. =(

Hawa..
Lelaki yang baik tidak akan mlihat kpda rupa paras
tetapi kepada hati dah kesopanan.
Lelaki yang waro’ tidak mlihat kepada keseksian, tetapi kepada agama.
lelaki yang beriman tidak akan bermain cinta kerana dia akan brlakunya maksiat hati dan mnghampiri zina.
lelaki yang bertaqwa tidak akan berdating kerana syaitan orang yg ke-3.
lelaki yang berpegang teguh dgn ajaran Islam akan mencapai matlamat sucinya hnya mlalui sebuah ikatan yg halal di sisi Allah iaitu PERKAHWINAN…

..
 
 
Comment by atie
2009-06-27 11:28:45

uhuhuh…
bukan smue gadis cm 2.. :8

..
 
Comment by muyyaQ
2009-06-28 02:40:33

huh. payoh beno nok skrol ke bawoh nih.. ko letak aats la tempat mengomen nih. 😐

..
 
Comment by misseda
2009-06-28 18:07:07

Puteriku Sayang..Nyanyian Kumpulan Hijjaz..best..dengar2..br korank akan tau…

..
 
Comment by maryam
2009-07-01 22:15:20

pompuan ade je cam buaya~laki pon ade jugak yg cam buaya~jadi xsume pompuan buaya~incik khai patot wt entri “karenah lelaki nak bercouple” plak~baru seri~

..
 
Comment by maryam
2009-07-01 22:23:09

ehh yg kembar tu identic twins ehh?????i really adore identic twins~cun la diorg~kimsalam la kat diorg~teringin nak ade ank kmbr jugak~wuwuwuuu~

..
 
Comment by syasha
2009-07-02 11:23:04

baru baca blog nie…. syasha xstuju xstuju xstuju…
ckp perempuan je.. tp hakikatnya lelaki 2×5….
:(( tunggu la…

..
 
Comment by sheifa
2009-07-07 01:09:34

sorry to galfrenzzz sume for my ‘panas’ entry.haha.

..
 
Comment by amy
2009-07-10 15:36:52

hahaha..
blh blajar nih..:P

..
 
Comment by hamba allah
2009-07-11 13:02:22

assalamualaikum to all muslim & hye to all non-muslims.

The entry was very good.. But then don’t judge all the women like dat becoz not everyone wants to be the bad one. For the guys, do not manipulate or over interpret what women are becoz u all live amongs women (ur sister, older sister, mom, grandmother and ect). U as a man need to give us way to pretend ourselves not to ‘boikot’. Thinks +ve. not becoz u have a bad history in your love then u jugde all the women are the same. Ur bad history comes from your fault not others.

Being rasional n please dont interpret ‘wanita bertudung’ ikut suka hati you all. ‘bertudung’ is depends on nawaitu masing2. Becoz ur perception give impact towards feeling. NOT EVERY ‘WANITA BERTUDUNG HAVE THE SAME ATTITUDE’. and women please, dont give chance to men ‘MENGHINA n MENCACI’ our dignity. we are responsible to care our dignity not others AND dont let them ‘KUTUK SUKA2 HATI’.

Recently, people being individualistic becoz money and prestige. everybody wants the best in their life. so, women, being honestly as a women which what ALLAH made us for helping men. and men please guiding us not to destroy us. please think of our ISLAM…

Like to say, having date with a guy, but then that guy persuade u to do a things that out of our IS LAMIC GUIDANCES. what reactions toward you?… THinks about that….. πŸ™‚

to khai. ur entry was really good, but try to be more sensitive about feelings eventhough u doesn’t have feelings at all.

peace no war!!!.. wasalam..

..
 
Comment by lizz
2009-07-11 20:20:22

i love this entry so much Khai. kenape?sebab aku pun selalu ngutuk abis-abisan kat pompuan murah n takder maruah. tudung macam labuh, tp selak dalam…hello…ade love bite ok!!! benci hipokrit macam tuh.*hahaha. tumpang emo yek.kikiki

..
 
Comment by nurie
2009-07-15 00:48:22

siapa kita untuk hukum seseorg ats kesalahan yg telah di lakukan…jika dia dh sedar n insaf, xperlu la nak mempersoalkan nye lg…adat la dlm bercinta…suma nye indah…bila dh x di perlukan…keluar la segala kata2 yg menyedih kan…hope tabah je la hadapi dugaan hidup

p/s : aku sedang mentabahkan diri ku…

=( =( =(

..
 
Comment by fafatenfen
2009-07-18 14:46:27

haiyo….lelaki pon same jek pngainye…
kesimpulannye,,,tayah kapel2….nanti dah cukup umo trus kawen =))) πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

..
 
Comment by naziha
2009-07-26 15:34:21

lelaki lebih pndai melihat daripada berfikir…

lelaki lebih memilih wanita yg cntik pada penampilannya/rupanya daripada memilih wanita yang pintar (beautiful mind or inner beauty) ini kerana lelaki lebih pandai melihat daripada berfikir……………

..
 
Comment by selambe
2009-09-16 12:54:34

kecoh la mamat khai ni… mcm mne ko leh dpt link blog bdk tu? sbb ko google eh? ntah2 ko yg sibuk nk bercouple sbb tu la ko copy paste pe bdk tu ckp..

ade gak pompuan yg xnk couple ni sbb tau haram dan membawe kpd zina hati, mate, tgn.. blablabla.. (berdasarkan comment2 di atas dan bacaan dari sumber lain)

tp aku x pnah dga lagi ade lelaki yg mcm ni.. mmg lelaki ni suke wat dose ke? asek nk bercouple je.. :[ :[

lu pikirla sendri.. 8)

..
 
Comment by Paan89
2010-06-02 12:35:04

Puii..

Btol la tu.

Btol ntuk pmpuan jalanG je la. πŸ™‚

..
 
Comment by arifz
2010-07-25 21:15:56

hurmm…

bgi ak,x r mkan dlam ngat…sb ak ni jnis yg mmg ckap kasr ngan kwan2 ak

tp btol lar tu..harap2 bakal bini ak x cam nie :love:

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

  • shabismy membangkang entry justkhai{dot}com :LemoN LoVe LeMoNaDe

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?