Ada Apa Dengan P1 Wimax?

238 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

p1 wimax
Orait. Before tak berani nak tulis apa-apa pasal P1 Wimax ni. Dengar je orang cerita dan sebut pasal P1 dan W1max. Tu belum kira bernanah mata nengok iklan P1 Wimax yang bersepah gila serata Kuala Lumpur ni kot. Hari ni, dapat juga Khai rasa pakai P1 Wimax ni. Baru je tadi apply dan satu jam lepas tu terus dah boleh pakai. Cool heh?!!

Entri ni ditulis pada 15 June 2009, jadi kalau ada yang baca entri ni pada masa yang akan datang, mungkin ada maklumat yang dah bercanggah. Khai tulis setakat apa yang Khai lalui setakat hari ini. Khai akan cuba tulis entri ni seringkas yang mungkin.

Ok petang tadi deal dengan sorang reseller ni by phone. Akak Khai yang kasi Khai flyers P1 Wimax yang dia ambik kat Ampang Point semalam. So kat situ ada no phone si Edwin ni. No phone dia 014-9060680 (update: Edwin dah x jual p1 dah. jgn call). Boleh’lah korang call mamat ni kalau korang berada di area Kuala Lumpur dan berminat nak subscribe P1 ni. Bagus Edwin ni sebab dia ni memang cina yang baik. Nengok muka pun dah tahu dia nerd. Apa lagi nak menipu orang kan? Hehehe. Siap kasi freebies lagi. Mula-mula dia kasi Khai satu beg P1 Wimax warna pink dan satu pen P1 Wimax. Khai mintak satu lagi beg, laju je dia kasi. Hehehe.

Kitorang deal nak jumpa pukul 10 malam kat Menara TM, Pantai Dalam. Tepat 10 malam, dia sampai. Well, janji cina bukan macam janji melayu. Itu fakta ye? Khai kasi dia salinan kad pengenalan dan salinan lesen memandu then dia isi borang semua sampai siap. Kasi dia RM100 (registration free), dia pun blah dengan muka yang gembira. Haha! Then Khai lepak-lepak mamak jap 1 jam sementara tunggu P1 aktifkan Wimax ni. Balik rumah terus layan internet. Mudah kan?

Berikut adalah pakej yang ditawarkan P1 Wimax setakat ini. Mungkin akan ada pembaharuan dari segi pakej dan harga pada masa akan datang. Kadang-kadang untung kita apply lambat-lambat. Kadang-kadang rugi. Ingat tu.


Klik gambar untuk size yang lebih besar dan menggoda

Lepas Khai riki-riki fylers dan website diorang, terus Khai buat keputusan untuk apply pakej “Home PLUS” dengan contract 24 bulan. So dapat Modem yang siap ada Wifi tu secara percuma. Kalau contract 12 bulan, korang agak rugi kot sebab kene bayar modem tu pada harga RM199 atau tambahan RM20 pada bil untuk 12 bulan. Damn membazir. Jadi pilihan ditangan anda.

Rasanya lagi bagus korang apply pakej Desktop Modem with WiFi ni berbanding yang Portable Wiggy (USB Modem) sebab pakej ni boleh on WiFi dan online ramai-ramai. Nak online sorang pun boleh sebab dia ada password. Tak payah nak beli router dah sebab modem ni dah siap sekali. Smart habis woo modem dia. Tak tipu.

Kesimpulan entri ni, kehadiran P1 Wimax ni betul-betul membuatkan Maxis dan Celcom BERUKBAND termasuklah U-mobile dan segala SUPER BERUKBAND yang lain betul-betul berada di bawah tahap tapak kaki. Jika korang pengguna Celcom mahupun Maxis Berukband, sila pijak-pijak modem tersebut sampai hancur, kemudian apply la P1 Wimax ni ha. Jangan sampai dah sakit jiwa melayan karenah berukband yang lembap sudahlah. Sekadar nasihat je ni. Hehehe. Jangan terasa haa… Untuk korang yg area nya belum ada coverage P1 ni (check sini), sabar aje la. Doakan tempat korang akan diambil berat oleh mereka tidak lama lagi. Nak cepat, request la kat diorang suruh cepat.

Ada ape-ape yang tertinggal tak agaknya? tanye di bahagian komen ye sayang..

Pssttt: Wimax stand for Worldwide Interoperability for Microwave Access.

Update 19 June 2009
Lepas satu hari down takde signal, malamnya dah ok la plak. Bila test kat Speed Test, kat bawah ni dia punya result. Hurm. Ok la kot. Tak jadi nak pulangkan balik esok. Baru nak memberontak. Tahu takut. Hehehe.

Update: Boleh baca artikel seterusnya selepas 7 Hari menggunakan P1 W1max.

Update 19 May 2010: Setahun selepas entri di atas ditulis, Khai keluarkan artikel selepas 1 tahun menggunakan W1max pula. Check it out guys!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 4:33 am 15 June '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 238 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

154 Comments »

Comment by abdusfauzi
2009-06-15 04:43:14

nak speedtest.net result! cepat2 update! hehe

[Reply]

Roslan Nazri Reply:

speed die dah tertulis kat package tu..leh la try lagi kalo x percaye.. :love: rajin2 gi p1 punye promosi..

[Reply]

..
Comment by Roslan Nazri
2009-06-15 04:49:44

speed die dah tertulis kat package tu..leh la try lagi kalo x percaye.. :love: rajin2 gi p1 punye promosi..

[Reply]

..
 
 
Comment by Roslan Nazri
2009-06-15 04:48:17

haduiii..ni rase menarik sgt tgk p1 ni..kalo la die lebihkan bandwith tu lagi..hu3…tapi mmg best la tgk kelajuan dan keberkesanan die..bagi mat download..korang tak digalakkan pki ni..hu3..lebih bandwith..lebih bayar.. πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

Untuk kaki download, streamyx yo laa.. jgn byk bunyik!! hahaha..

Tapi yg best nya P1 ni rasanya IP dia lain2 kot bagi stiap user.. so leh donlod rapidshare.. x macam celcom berukband kan? :bloody:

[Reply]

dugong_darat Reply:

Negatif….

Pengguna yang nak pakai rapidshare secara percuma sahaja yang tak boleh download guna celcom broadband…

Kaki download… sila guna streamyx…

By the way…

Promoting WiMax is good…

But i tell you their customer service is suck
dah 3 bulan anto email tak balas….

[Reply]

Khai Reply:

lol… 3 month.. dashat tu.. kita nengok je la pengalaman khai nanti camne.. kot kot ada la entri menghentam plak kan someday.. lol.

anyway yg rapidshare berbayar mmg la boley… hehe

Kreuger Reply:

yeay.. khai… kite tak jadi berokband lagi..
ehehehe… sape lagi dibawah jajahan beruk band
maka segeralah beralih kepada P1-Wimax

tahniah khai.. kite bleh jadi geng.. kekeke
salam.. salam… :aie: (debiiikkk~~)

[Reply]

loq Reply:

aku la kaki download
tak boleh la gune service ni..haha
lagipon kat kg aku ni mane ade coverage :oups:

[Reply]

king Reply:

loq,sila ke p1.com dan click am i in coverage?
votes tempat anda,dan carik lebih ramai pengguna internet yang inginkan p1..
bila dah dpat majoriti undian maka p1 akan proceed untuk pertimbangkan kawasan anda..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 04:51:15

Untuk kaki download, streamyx yo laa.. jgn byk bunyik!! hahaha..

Tapi yg best nya P1 ni rasanya IP dia lain2 kot bagi stiap user.. so leh donlod rapidshare.. x macam celcom berukband kan? :bloody:

[Reply]

..
Comment by dugong_darat
2009-06-15 12:21:21

Negatif….

Pengguna yang nak pakai rapidshare secara percuma sahaja yang tak boleh download guna celcom broadband…

Kaki download… sila guna streamyx…

By the way…

Promoting WiMax is good…

But i tell you their customer service is suck
dah 3 bulan anto email tak balas….

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-15 15:06:47

lol… 3 month.. dashat tu.. kita nengok je la pengalaman khai nanti camne.. kot kot ada la entri menghentam plak kan someday.. lol.

anyway yg rapidshare berbayar mmg la boley… hehe

[Reply]

 
 
Comment by Kreuger
2009-06-16 22:54:56

yeay.. khai… kite tak jadi berokband lagi..
ehehehe… sape lagi dibawah jajahan beruk band
maka segeralah beralih kepada P1-Wimax

tahniah khai.. kite bleh jadi geng.. kekeke
salam.. salam… :aie: (debiiikkk~~)

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by loq
2009-06-15 21:30:35

aku la kaki download
tak boleh la gune service ni..haha
lagipon kat kg aku ni mane ade coverage :oups:

[Reply]

..
Comment by king
2009-12-01 02:58:32

loq,sila ke p1.com dan click am i in coverage?
votes tempat anda,dan carik lebih ramai pengguna internet yang inginkan p1..
bila dah dpat majoriti undian maka p1 akan proceed untuk pertimbangkan kawasan anda..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Khai
2009-06-15 04:49:58

Info Tambahan..

* Masa nak register, salinan kad pengenalan dan lesen diperlukan. Depan belakang Ok..

* Bayar RM100 kat orang tu sebagai upfront payment registration fee

* Activation fee RM60 akan dimasukkan dalam bil pertama nanti..

* Kalau nak guna ramai2, amik pakej macam Khai. Pakej PLUS contract 24 bulan. Hanya RM99/month dan dapat modem WiMax + Router Wifi percuma.. Gilo best!! πŸ™‚

[Reply]

Roslan Nazri Reply:

mmg menarik bunyinyer..satu lagi..aku nk diorang ni luaskan coverage la..alah KL je ciput sgt..rugi aku nti.. sng kata saya mahu lebih….kekeke.. πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

Baru lagi.. lama2 nanti mesti superb.. jgn makin lama jadi macam celcom or maxis sudaa…

Lupe nak habaq mai.. dia kasi trial 7 hari. Kalau rasa tak ok, boleh pulangkan balik.. duit akan dipulangkan..

[Reply]

Roslan Nazri Reply:

waaa menarik la camtu..kalo duk KL mmg kompem tak pulangkan balik..cube duk kg aku kat perak..kompem pulangkan balik sbb xde coverage..kih3..hopefully jgn jadi geng2 berukband la..sebaliknye upgrade package jadi lagi best..hehe..
kalau la die wat 30days warranty macam hostingkan..hehehe..
ni pun cukup best..aku tggu p1 ni upgrade coverage area die skit lagi la.. πŸ™‚

..
Comment by Roslan Nazri
2009-06-15 04:57:35

mmg menarik bunyinyer..satu lagi..aku nk diorang ni luaskan coverage la..alah KL je ciput sgt..rugi aku nti.. sng kata saya mahu lebih….kekeke.. πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 05:02:42

Baru lagi.. lama2 nanti mesti superb.. jgn makin lama jadi macam celcom or maxis sudaa…

Lupe nak habaq mai.. dia kasi trial 7 hari. Kalau rasa tak ok, boleh pulangkan balik.. duit akan dipulangkan..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Roslan Nazri
2009-06-15 15:43:19

waaa menarik la camtu..kalo duk KL mmg kompem tak pulangkan balik..cube duk kg aku kat perak..kompem pulangkan balik sbb xde coverage..kih3..hopefully jgn jadi geng2 berukband la..sebaliknye upgrade package jadi lagi best..hehe..
kalau la die wat 30days warranty macam hostingkan..hehehe..
ni pun cukup best..aku tggu p1 ni upgrade coverage area die skit lagi la.. πŸ™‚

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Hamdi
2009-06-15 05:06:39

macam bagus je benda nih
bagus ekk?

[Reply]

syia Reply:

erm..erm btui ke bagus?

[Reply]

Khai Reply:

mmg bagus.. tp buat sesetengah orang yang rumahnya berada dalam green coverage diorang dan berada at least kalau rumah bertingkat tu, tak lebih la dari 10 tingkat..

[Reply]

..
Comment by syia
2009-06-15 10:10:52

erm..erm btui ke bagus?

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 14:59:31

mmg bagus.. tp buat sesetengah orang yang rumahnya berada dalam green coverage diorang dan berada at least kalau rumah bertingkat tu, tak lebih la dari 10 tingkat..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Anarm
2009-06-15 05:21:17

bila la nk ade kt area aku ni ah..

[Reply]

..
 
Comment by boyah89
2009-06-15 05:25:36

ape cer
pakai yota la wei
tpi kalu duk asrama,kowg kena beli cable untuk capai kat sblah tingkap,baru dpt bnyk signal wireless..
rm90 je tiap2 bulan,unlimited lg
tpi..

(kat moscow je :P)

[Reply]

fifie ierina Reply:

eh, kami sebaya.. =p
kat moscow je??? hahaha

pkai amcom villagenet sudeyh..
tp kt aussie je la plak? ades~ :bloody:

hehe, gurau2! jgn mrh haa… 8)

[Reply]

eyzzat Reply:

korgnye speed bape ek? 16mbps? πŸ™‚

[Reply]

fifie ierina Reply:

erm.. utk amcom villagenet yg sy gne ni,
2Mb/512k.. huhu~ oh! apekah?? laju ek?

hehe, sgt2 fail mnda cmni… ades~ :bloody:

Khai Reply:

512k pakej biasa2 je.. hehehe

..
Comment by fifie ierina
2009-06-15 11:09:20

eh, kami sebaya.. =p
kat moscow je??? hahaha

pkai amcom villagenet sudeyh..
tp kt aussie je la plak? ades~ :bloody:

hehe, gurau2! jgn mrh haa… 8)

[Reply]

..
Comment by eyzzat
2009-06-15 20:27:08

korgnye speed bape ek? 16mbps? πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by fifie ierina
2009-06-16 03:23:14

erm.. utk amcom villagenet yg sy gne ni,
2Mb/512k.. huhu~ oh! apekah?? laju ek?

hehe, sgt2 fail mnda cmni… ades~ :bloody:

[Reply]

 
Comment by Khai
2009-06-19 09:26:56

512k pakej biasa2 je.. hehehe

[Reply]

 
 
 
 
Comment by zelo55
2009-06-15 06:35:29

aku nk pakai gak sebenarnye p1 ni…
da lame da ak berhajat n tunggu…
dah request suh wat kt tempat aku ni…
tp lambat semacam je…

sdeyh beb…sdeyh…

[Reply]

..
 
Comment by zool
2009-06-15 08:00:01

aku nak beli laptop pun tak mampu kagi..
lagikan nak masuk ni..

[Reply]

..
 
Comment by acadterror
2009-06-15 08:48:04

bape beso ek router die khai.leceh tak kalo nak gendong gi mane2.sbb aku slalu travel

[Reply]

Khai Reply:

lebar tepi dia dalam 4 jari, lebar kat area yg ada logo P1 tu dalam satu tapak tangan. Kecik dan ringan je pun. X leceh pon untuk bawak mana2.. wayar plak just satu je untuk cucuk kat plug.. tu pon kecik gile..

[Reply]

acadterror Reply:

ini berita baek nh.tp kene besabarlah shingga ia berada di kebanyakan tempat utama πŸ™

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:01:58

lebar tepi dia dalam 4 jari, lebar kat area yg ada logo P1 tu dalam satu tapak tangan. Kecik dan ringan je pun. X leceh pon untuk bawak mana2.. wayar plak just satu je untuk cucuk kat plug.. tu pon kecik gile..

[Reply]

..
Comment by acadterror
2009-06-15 23:18:37

ini berita baek nh.tp kene besabarlah shingga ia berada di kebanyakan tempat utama πŸ™

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Mr Fathi
2009-06-15 09:23:19

Wow macam best jer…
tapi kat Tg Karang takde lagi la coverage

[Reply]

..
 
Comment by KNizam
2009-06-15 09:32:34

compare ngan streamyx mana lagi ok eh ?

[Reply]

Khai Reply:

Dalam Malaysia ni, rasanya Streamyx still yg terbaik kot bro.. dari pengalaman Khai la kan. Streamyx pon wired.. yg lain2 sume wireless.. so no wonder la iye tak? hehehe..

[Reply]

KNizam Reply:

so tak jadilah aku nak korbankan streamyx gantikan ngan p1 walaupun streamyx pun kadang2 jadi siput gorgon gak kan. haha πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

Bro.. khai ubah pendapat khai kat atas tu.. P1 bila time dia tengah stable, streamyx pon boleh dianggap sampah je.. seriously.. skang p1 khai ni ngah stable. dan mmg rasa perbezaan dia dgn streamyx..

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:08:05

Dalam Malaysia ni, rasanya Streamyx still yg terbaik kot bro.. dari pengalaman Khai la kan. Streamyx pon wired.. yg lain2 sume wireless.. so no wonder la iye tak? hehehe..

[Reply]

..
Comment by KNizam
2009-06-16 00:17:52

so tak jadilah aku nak korbankan streamyx gantikan ngan p1 walaupun streamyx pun kadang2 jadi siput gorgon gak kan. haha πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-19 09:28:25

Bro.. khai ubah pendapat khai kat atas tu.. P1 bila time dia tengah stable, streamyx pon boleh dianggap sampah je.. seriously.. skang p1 khai ni ngah stable. dan mmg rasa perbezaan dia dgn streamyx..

[Reply]

 
 
 
 
Comment by cayataro
2009-06-15 10:00:52

huhu..
wimax mmg superb gile..
percaya la..
caya start pki bln 2..
no prob at all

wimax cool!~ 8)

[Reply]

..
 
Comment by shahrul
2009-06-15 10:03:11

Wimax time ok mmg best. Tp kdg2 wat hal gak. Mungkin time bz kot. Skg wimax aku kene suspend sbb rm400 tertunggak. haha

[Reply]

..
 
Comment by pening
2009-06-15 10:06:47

Mmg ok P1 Wimax ni..tp kdg2 tu bile signal x dpt..ade problm sktla..tp okla.. πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by dawie
2009-06-15 10:19:19

salam… 8)
actually,wimax cm khai bli tu kne gune dc kn?
so,knela online dkt2 ngan plug point…kalau nk bwk kua,kne cr plug point gk…itu disadvantage yg wimax ader kalu gne modem mcm khai.kalau xnk gune plug boleh apply wiggy.
b4 this,wimax ader bg trial selama 15 hari.Kalau xnk subscribe kena return b4 hari ke15..antara komplen tntg modem wimax tu,kne online dekat2 ngan tingkap…or tmpat yg trbuka untuk connection yg lebey bgos…

[Reply]

Khai Reply:

salam dawie.. ye betul tu.. prefer untuk mereka yg slalu online kat rumah je.. lagipun kalau keluar gi starbucks ke, mamak ke, slalunya dah ada wifi free kan?

tapi ada kelebihan bila sebut pasal tingkap, khai letak je modem tu kat area tingkap then on wifi.. leh je online kat dalam bilik.. dalam toilet pon boley.. hehehe..

[Reply]

dawie Reply:

haha..kt dlm toilet ok kot sbb ader tingkap.. πŸ™‚
rsenye,sblom nie modem tu xder wifi..
kalau org yg gune pc agk sukar nk mengusung pc ke tepi tingkap…haha.

mmbr ader gune sblom nie,then tgh sdp2 men game…akak die lalu dpn modem,trus dc.. :8 modem khai pon sme gk ke?

[Reply]

Khai Reply:

i see.. haah.. baru je lagi modem yg siap wifi ni.. mungkin sbb tu la diorang buat menda wifi ni kan? hehehe..

modem khai ok je wat masa ni. letak tepi tingkap then on wifi.. xde masalah lagi la skarang.. esok lusa Wallahualam..

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:11:07

salam dawie.. ye betul tu.. prefer untuk mereka yg slalu online kat rumah je.. lagipun kalau keluar gi starbucks ke, mamak ke, slalunya dah ada wifi free kan?

tapi ada kelebihan bila sebut pasal tingkap, khai letak je modem tu kat area tingkap then on wifi.. leh je online kat dalam bilik.. dalam toilet pon boley.. hehehe..

[Reply]

..
Comment by dawie
2009-06-15 15:23:40

haha..kt dlm toilet ok kot sbb ader tingkap.. πŸ™‚
rsenye,sblom nie modem tu xder wifi..
kalau org yg gune pc agk sukar nk mengusung pc ke tepi tingkap…haha.

mmbr ader gune sblom nie,then tgh sdp2 men game…akak die lalu dpn modem,trus dc.. :8 modem khai pon sme gk ke?

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-15 15:29:16

i see.. haah.. baru je lagi modem yg siap wifi ni.. mungkin sbb tu la diorang buat menda wifi ni kan? hehehe..

modem khai ok je wat masa ni. letak tepi tingkap then on wifi.. xde masalah lagi la skarang.. esok lusa Wallahualam..

[Reply]

 
 
 
 
Comment by aQei
2009-06-15 10:19:59

waaa….cam best je..tp dh bli berukband ni..nk terminate syg plak 200 aku neh…uwaaa :bloody:

[Reply]

..
 
Comment by Nurul
2009-06-15 10:34:19

tq khai utk info ini. :8

[Reply]

..
 
Comment by otomen
2009-06-15 10:41:46

wimax ni memang best…aq sempat rembat membe aq punye skejap mse aq dok kt pj rituh tyme practikal…
tpi masalahnye coverage dia x meluas lgik..
nak tunggu dia meluas tuh,aduyyaii..saket kepale
skunk aq pakai celcom berukben..cam harram jugak bile dtg gile.. :bloody:

[Reply]

Khai Reply:

celcom pelik gile.. kat area pantai ni even dekat sangat dgn menara TM pun, line dah HSDPA (2 bar), tapi tetap tak berapa nak memuaskan. Lagi2 bila nak layan youtube ke ape.. Wimax kat sini kira ada sikit puas hati la..

[Reply]

eyzzat Reply:

bro.. wireless tenet bkn kire dekat ngan pejabat die ke x.. tp kalo jarak dr pencawang die.. struktur besi ala2 eifel tower tuh..
xcaye try ah.. wimax ke celcom ke maxis ke.. πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

lol.. atas menara tu kan ada dia nye pemancar bro… so area ni x yah nak membazir pasang tiang tinggi2 tu dah yg macam eifel tower tu.

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:12:59

celcom pelik gile.. kat area pantai ni even dekat sangat dgn menara TM pun, line dah HSDPA (2 bar), tapi tetap tak berapa nak memuaskan. Lagi2 bila nak layan youtube ke ape.. Wimax kat sini kira ada sikit puas hati la..

[Reply]

..
Comment by eyzzat
2009-06-15 20:34:51

bro.. wireless tenet bkn kire dekat ngan pejabat die ke x.. tp kalo jarak dr pencawang die.. struktur besi ala2 eifel tower tuh..
xcaye try ah.. wimax ke celcom ke maxis ke.. πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-15 23:06:06

lol.. atas menara tu kan ada dia nye pemancar bro… so area ni x yah nak membazir pasang tiang tinggi2 tu dah yg macam eifel tower tu.

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Eriyza
2009-06-15 11:06:31

Sekadar membaca tp kurang paham.
Benda alah ni internet cam
Celcom Broadbandkah??

[Reply]

Khai Reply:

lebih kurang je Eriyza… leh try usya web dia untuk keterangan yg lebih lanjut.. leh lihat pakej dia kat sana..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:13:36

lebih kurang je Eriyza… leh try usya web dia untuk keterangan yg lebih lanjut.. leh lihat pakej dia kat sana..

[Reply]

..
 
 
Comment by flame
2009-06-15 11:30:11

“cina penakut”… wth???? gila lancang ayat ko… wahahaha.. tapi P1wimax ni sekarang tgh x ramai orang guna boleh la.. nanti dah lama, baru tau bagus ke tak…

[Reply]

Khai Reply:

cina yg aku jumpa tu penakot.. bukan semua cina kat malaysia ni.. lor ko ni.. kang orang cakap entri provokasi la pulok kan? hehehe..

[Reply]

flame Reply:

tu la pasal.. hahaha.. tapi aku dah try p1 ni wat masa sekarang ni speed memang masyuk gak.. kalau dah ramai x tau plak.. haha

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:14:27

cina yg aku jumpa tu penakot.. bukan semua cina kat malaysia ni.. lor ko ni.. kang orang cakap entri provokasi la pulok kan? hehehe..

[Reply]

..
Comment by flame
2009-06-15 22:56:16

tu la pasal.. hahaha.. tapi aku dah try p1 ni wat masa sekarang ni speed memang masyuk gak.. kalau dah ramai x tau plak.. haha

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ad
2009-06-15 12:09:45

ari tuh aku ad pegi opis dia kat pj, ikut member gi bayar bil..
aku tanya2 gak brader yg keje kat situ..last2 dia bukak cerita, dia kata kalo 10 org yg apply, 7 org akan pulang balik benda tuh… dia tak bagi tau pasal apa..
tapi yg aku tau kalo duk umah apartment cover rage dia sampai tinggkat 9 atau 10 ja..tinggi dari tuh tak dpt lah coverrage dia..aku duk tingkat 12 pakai seterimik jer lah kat umah

[Reply]

Khai Reply:

betul tu.. celcom or maxis broadband pun macam tu jugak. Rumah akak Khai tingkat 17 kat Desa Pandan, Ampang yg bape jengkal je dari KLCC pon, sangat menyakitkan hati bila online…

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:15:39

betul tu.. celcom or maxis broadband pun macam tu jugak. Rumah akak Khai tingkat 17 kat Desa Pandan, Ampang yg bape jengkal je dari KLCC pon, sangat menyakitkan hati bila online…

[Reply]

..
 
 
Comment by Asyraf Abdul Rahim
2009-06-15 12:13:12

oh aku ada gak terpikir nak beli P1 Wimax ni.

tapi celcom broadbnd ni nnti nk cmpk mane. tak sampai setahun gune. huh gune duit keje aku sebulan tu.

em aku nk tanye r Khai, klu kite pakai broadbnd, pastu kite pasang router, boleh laju x speed connction kite?

(aku duduk kat PJ, belajar kat segamat johor. huhu)

[Reply]

Khai Reply:

sama je bro.. pastikan 5 bar la wifi tu kan.. kalau on wifi untuk family tapi korang nak laju yg superb, korang cucuk skali LAN cable kat modem tu.. biar diorang guna wifi, korang guna direct je ngan modem. Hehehe.

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:17:46

sama je bro.. pastikan 5 bar la wifi tu kan.. kalau on wifi untuk family tapi korang nak laju yg superb, korang cucuk skali LAN cable kat modem tu.. biar diorang guna wifi, korang guna direct je ngan modem. Hehehe.

[Reply]

..
 
 
Comment by fzrz
2009-06-15 12:43:00

salam.tul ke p! wimax nih ok? de hati gak nk beli.. tp de ckp2 kate steamyx is better than P1 wimax. tul ke?
so, which one is better?

[Reply]

Khai Reply:

of coz la streamyx.. wired.. tapi wired tu la yg menyusahkan sbb lagi x leh bawak mana2.. tapi untuk yg nak online kat rumah je, streamyx la pilihan yg bijak. Even tak sebijak mana pun, dah takde pilihan lain.. :((

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:20:07

of coz la streamyx.. wired.. tapi wired tu la yg menyusahkan sbb lagi x leh bawak mana2.. tapi untuk yg nak online kat rumah je, streamyx la pilihan yg bijak. Even tak sebijak mana pun, dah takde pilihan lain.. :((

[Reply]

..
 
 
Comment by mrx_lonely
2009-06-15 13:01:19

yeahhh..idop P1..hahaha..
aku pnh mrasa gak pkai P1 neh..mmg superb r…
xrugi dowh..

[masih menanti bila la agknya P1 nk smpai tmpt aku neh..hahaha]

[Reply]

..
 
Comment by Luth Textile
2009-06-15 14:25:53

Bro, dok KL clear la.. kalo dok seberang perai memang siput speed dia.. blah penang island bley tahan la lagi..

apape pon, aku tunggu ulasan hang khai 2,3 bulan lagi :o:

[Reply]

Khai Reply:

really.. ape2pon check coverage mereka dari p1.com.my ..

p/s: x sabo gak tunggu 2 3 bulan ni.. hehehe.. πŸ™‚

[Reply]

Adney Reply:

lepas ni klo p1 bace sini, jawabnye, diorg takut la jadinye.. haha

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 15:25:19

really.. ape2pon check coverage mereka dari p1.com.my ..

p/s: x sabo gak tunggu 2 3 bulan ni.. hehehe.. πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Adney
2009-06-16 03:24:13

lepas ni klo p1 bace sini, jawabnye, diorg takut la jadinye.. haha

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by misz_nina
2009-06-15 15:44:05

ai…ble lah mende alah ni nk smp umahku.. 😐

[Reply]

..
 
Comment by kyone
2009-06-15 15:47:52

slm,
khai, silent reader nk promote gak.
lau korang nk apply p1 area ampang or yg sewaktu dgn nyer leh contact no ni 0192562529 (zairi) πŸ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by ejardkethot
2009-06-15 16:57:28

heh….abg ak gne menatang wimax ni!!~ tp dia cam kutuk2 menaatang nie …sbb dia geram ada sesetengah website..x leh bukak…balik rumah…baru leh bkak website dia nk !!~ salah satunya…website “neopets” πŸ˜€ ..
hee…besh ke khai ?? :oups:

[Reply]

..
 
Comment by kactech
2009-06-15 18:32:23

khai, p1 nie die ade downloads limit tau…20Gb sebulan, if over than that connection akan slow…if korang kaki downloads, ssh skitla…n 1 thing aku ddk umah apartment tngkt 12, tp okla connection line oren & hijo kdg2…

[Reply]

Khai Reply:

betul tu.. macam khai just guna ntuk surf website2 je… jarang2 download2 ni semua.. so rasanya cukup la tu 20gb..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-16 00:41:41

betul tu.. macam khai just guna ntuk surf website2 je… jarang2 download2 ni semua.. so rasanya cukup la tu 20gb..

[Reply]

..
 
 
Comment by suhz
2009-06-15 19:19:59

khai lokasi ko guna P1 ni area mana? bleh tau? 8)

[Reply]

Khai Reply:

pantai dalam/kerinchi

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-15 23:21:23

pantai dalam/kerinchi

[Reply]

..
 
 
Comment by are-pa
2009-06-15 19:23:51

Wargh!!! sumpah!! dengki tahap gaban!! hurm..aku ni still tanggungan orang..hahax..ayat

maybe one day aku pakai bendalah nih!!

“without Internet, I’m die”

[Reply]

..
 
Comment by Hanis
2009-06-15 19:43:48

bagus!
tengah compare nak mana satu..
tapi..streamyxnya kontrak ade lagi..
aisehh..nak beli pakai kt U xde coverage lagi kat sana..
reda je la dgn wifi kat sana naik sem ni + filter yg strict nak mampos. :o:

[Reply]

..
 
Comment by h3r0
2009-06-15 19:50:41

Aku hampir nak register ari tue..
pakej skali ngan netbook ngan wiggy…
Tapi malang tidak berbau, area umah aku tak sampai lagi…
aku keciwa…. Khai dah pakai dulu dari aku..
8)

[Reply]

..
 
Comment by Admin Fiq Online
2009-06-15 20:23:11

aku tak pernah guna lagi, tp mmg bersepah natang nie kat area KL, tapi kalau aku selalu outstation, kang gi jb or corok, kang x dpt pulak tenet berbanding dengan celcom dan maxis.. =( =(

[Reply]

..
 
Comment by kenzou
2009-06-15 20:34:21

tp khai…..ad orang ata wimax ni cm astro btol ke????time hujan xd signal????
cmne dgn p2p die???malam n siang bleh guna???

[Reply]

..
 
Comment by eyzzat
2009-06-15 20:44:04

die xmcm astro.. xde pki parabola direct dr satelit.. huhu.. same cam yg len dr pencawang gak.. time hujan tu xtau aa.. :[

[Reply]

..
 
Comment by nero
2009-06-15 21:28:34

thanks for info

[Reply]

..
 
Comment by aidilx
2009-06-15 23:07:16

aku terpaksa menelan air liur buat sementara waktu memandangkan P1 sudah tentu belum dapat meluaskan rangkaiannya di Sarawak. :bloody:

Terpaksa bergantung sepenuhnya dengan Celcom ni walaupun ada masa buat aku sakit hati tahap nak bom Menara Celcom. :choler:

[Reply]

..
 
Comment by blowie
2009-06-15 23:24:48

boleh torrent guna p1 ni tak?

[Reply]

..
 
Comment by youdon'tknowwho
2009-06-16 00:39:28

ni story ak…memule da tanye tmpat ak ade coverage x??die kate ade.ak pon bermint,wktu tuh promosi mmg tgh besh..deal punye deal…ak angkut,kontrak 12 bulan(waktu ni murah)…

memule pakai mmg best…15 days trial?best,laju x tipu…after a month??die buat hal…call2, die suruh wat itu ini…ak wat…xleh gak…call die balik…die kate luar coverage…pulak??damn..bengang gile…

so, ak terminate..ak ad byr lebey,so bole claim blik…tp smpai skang duet x smpai lg…da dkat 2 bulan…hri tuh lepas sebulan da pegi jmpe…esok nk kene jmpe blik nih…:(

wktu ak jmpe lps sebuln terminate tuh,die kate tmpat ak ad coverage…pulak??…haish…

ad gak membe2 ak yg amek p1 skali same ngan ak,die kate trial mmg best…after trial kureng sket…putus2…

bkn nk beri gmbrn buruk,tp itu y ak hadapi…x tipu..

mgkin skrg die da ok.tp harge a bit mahal dr dulu..x tau r…hope ko nyer ok lah khai… πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

thanks kerana berkongsi.. tak sabar jugak nak habis trial ni.. tak ok kasi hentam je.. dulik ape kan.. hehehe

[Reply]

youdon'tknowwho Reply:

btol3 πŸ™‚ …customer always right…hahaha…mmmm…nnt,andaikata die asik ‘red blipping’ …ko kene cpat2 call…

ak hri tuh dapat plak wktu tgh nk midsem…mmg lmbt sket nk call..dpt2 tau je da lua coverage…ak terminate…

nk ikotkn 2 minggu b4 terminate mmg cam x pkai…sejam,2jam je dapat on9 sehari..ak terminate tgh bulan..last2 ak dpt tau die kire sebulan tuh ak pkai…die kire smpai bln terakhir terminate…hampagas…burn duet ntok bulan tuh… :choler: :choler: …arghhh…sok kene dptkn gak duet lebey tuh x kire…

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-16 00:44:08

thanks kerana berkongsi.. tak sabar jugak nak habis trial ni.. tak ok kasi hentam je.. dulik ape kan.. hehehe

[Reply]

..
Comment by youdon'tknowwho
2009-06-16 01:02:42

btol3 πŸ™‚ …customer always right…hahaha…mmmm…nnt,andaikata die asik ‘red blipping’ …ko kene cpat2 call…

ak hri tuh dapat plak wktu tgh nk midsem…mmg lmbt sket nk call..dpt2 tau je da lua coverage…ak terminate…

nk ikotkn 2 minggu b4 terminate mmg cam x pkai…sejam,2jam je dapat on9 sehari..ak terminate tgh bulan..last2 ak dpt tau die kire sebulan tuh ak pkai…die kire smpai bln terakhir terminate…hampagas…burn duet ntok bulan tuh… :choler: :choler: …arghhh…sok kene dptkn gak duet lebey tuh x kire…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by NaNa
2009-06-16 02:03:19

aduhh beg kaler pink..ni yg xtahan nih.. :8

[Reply]

..
 
Comment by najster
2009-06-16 02:21:55

aku pn pkai w1max gk..
laju mmg laju,tp yg spoil nye,bila org lalu dpn modem je,DC terus. :[
tp skarang dah xde da,,org lalu xde DC pn..
khai pnye cmne?DC x kalau org lalu dpn modem tu?

[Reply]

Khai Reply:

cam pelik je bila orang lalu depan modem boleh dc.. bapak desperate gila dia nye coverage kalau macam tu.. hurmm..

Khai punya ok je.. Khai letak bawah kaki lagi modem dia tu.. huhu.. sentiasa ada “orang lalu”.. hehheehe.. kira dah ok la tu.. kot?

[Reply]

kaela Reply:

aah la, klau lalu dpn modem mst dc, kte pn eran rsnye kwn2 kte tu alien kot sbb klau lalu dpn tv pn tv jd x btol -lol-
nway my experience wit w1max is great until now, tp in d future x tau lak, bru 2 bln pkai πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-16 07:05:10

cam pelik je bila orang lalu depan modem boleh dc.. bapak desperate gila dia nye coverage kalau macam tu.. hurmm..

Khai punya ok je.. Khai letak bawah kaki lagi modem dia tu.. huhu.. sentiasa ada “orang lalu”.. hehheehe.. kira dah ok la tu.. kot?

[Reply]

..
Comment by kaela
2009-06-16 22:31:16

aah la, klau lalu dpn modem mst dc, kte pn eran rsnye kwn2 kte tu alien kot sbb klau lalu dpn tv pn tv jd x btol -lol-
nway my experience wit w1max is great until now, tp in d future x tau lak, bru 2 bln pkai πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by azmie
2009-06-16 10:03:27

erm lain lak bagi aku…indah khabar dari rupa. abang aku beli yg wiggy nye tu…memula beli jer ok. pastu da lame pakai connection dier jd sux giler…ader gak dc tp tak kerap…tp yg lebih pentingnyer…asek takder respon jer…hampeh!

[Reply]

..
 
Comment by denaihati
2009-06-16 12:02:54

wooww macam bagus je benda ni…

[Reply]

..
 
Comment by ezze82
2009-06-16 16:11:11

Ade sesape yang dok kat area Kinrara Puchong gune benda ni X..? Ok ke kat situ arr..

[Reply]

..
 
Comment by Taufik SM
2009-06-16 17:12:35

nape wimax x de kat kuantan,pahang …. =( =( =( =(

khai, suruh r syarikat wimax tu supaya luaskan liputan ke kuantan ..

[Reply]

..
 
Comment by kaela
2009-06-16 22:33:11

nway khai, wat happen to oh artis? =(

[Reply]

Khai Reply:

Oh Artis dah ok taw… try test masuk.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-17 02:08:24

Oh Artis dah ok taw… try test masuk.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by zai
2009-06-17 01:59:11

nsib baik liputn wimax xde kat area aku..klu x dh smbar 1..

[Reply]

..
 
Comment by beliamuda
2009-06-17 09:16:55

aih.. banyak pulak ko jawab setiap komen yang ada kat sini.. penangan dah ada P1 ye tak? hehe…

aku sedikit merana la dengan streamyx sejak seminggu dua nih.. asyik tak leh jek.. kalau dah putus tu, mau nya dua tiga hari tak buleh buke tenet… aduih.. kalau call telefoni, busy.. kalau dah dpt, kena wat apa yang dia suruh..

bila tak jadi gak, baru la dia cakap akan repair mana2.. :[

[Reply]

Khai Reply:

org tanya kita, kita kena la jawab apa yg kita tahu.. kalau x apa guna tulis entri macam ni.. bila orang tanya, buat bodo.. hehehe… x manis dipandang orang… kahkah!!

kalau rumah ko Wimax ni cover baik punya (usya web dia), x nyesal nye guna P1 Wimax ni.. kalau rumah sipi2 ngan area dia, tu yg sakit jiwa selalu tu..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-19 09:32:31

org tanya kita, kita kena la jawab apa yg kita tahu.. kalau x apa guna tulis entri macam ni.. bila orang tanya, buat bodo.. hehehe… x manis dipandang orang… kahkah!!

kalau rumah ko Wimax ni cover baik punya (usya web dia), x nyesal nye guna P1 Wimax ni.. kalau rumah sipi2 ngan area dia, tu yg sakit jiwa selalu tu..

[Reply]

..
 
 
Comment by BAGAK
2009-06-17 10:01:33

aku tangan download

jadi tak sesuai dengan P1

warez dan torrent sahabat sejati

[Reply]

..
 
Comment by azgugu
2009-06-17 12:49:07

aku setuju dgn P1 Wimax nih…laju cam kwn aku ckp lahh…tp problem nyer coverage dia lum sampai ke seluruh negara lagi…so aku xleh guna lg…tgu dah upgrade semer skali baru aku apply…yelah aku keje kat klang…kg kat ganu..kg mertua kat pasir mas…so aku keep maintain guna celcom broadband…oklah dia nyer laju…so khai aku tanak pijak smpai hancur dulu yer…

[Reply]

Khai Reply:

P1 ni kalau diorng dah berjaya sebar coverage satu malaysia, kira dia ni la satu2 nya pencabar TM yg betul2 TM geruni..

yeah finally.. ada yg berani bersaing dgn TM..

[Reply]

eyzzat Reply:

TM nak launch IPTV tp gomen xbg.. bygkan kalo ade.. bdak skolah xgi skolah la kot :p .. lingkop astro.. haha.. :[

[Reply]

Khai Reply:

gomen sengal gak.. camne malaysia nak maju iye dok? xde maknanya budak skolah tak gi skolah.. ape mak bapak diorang bengong sangat ke nak biarkan anak diorang macam tu.. hehehe…

..
Comment by Khai
2009-06-19 09:33:40

P1 ni kalau diorng dah berjaya sebar coverage satu malaysia, kira dia ni la satu2 nya pencabar TM yg betul2 TM geruni..

yeah finally.. ada yg berani bersaing dgn TM..

[Reply]

..
Comment by eyzzat
2009-06-19 10:08:14

TM nak launch IPTV tp gomen xbg.. bygkan kalo ade.. bdak skolah xgi skolah la kot :p .. lingkop astro.. haha.. :[

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-19 10:18:58

gomen sengal gak.. camne malaysia nak maju iye dok? xde maknanya budak skolah tak gi skolah.. ape mak bapak diorang bengong sangat ke nak biarkan anak diorang macam tu.. hehehe…

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Amirez
2009-06-17 12:56:42

fikir2 juga nak guna P1 Wimax tp coverage tak sampai area rumah huhu..sikit je lagi nak sampai. harap2 dpt diperluaskan.

btw, kenapa guna P1 Wimax tak sesuai utk kaki donlod ha khai?

[Reply]

..
 
Comment by ubey
2009-06-17 14:24:22

peh. aku masih terngial2 ngn streamyx lembap nk mampos ni. haha

[Reply]

..
 
Comment by adi_gajoh
2009-06-17 14:36:21

errr khai, ape bnde P1 Wimax 2??? hnset model bru ke??

[Reply]

azgugu Reply:

tu broadband

[Reply]

..
Comment by azgugu
2009-06-18 00:06:58

tu broadband

[Reply]

..
 
 
Comment by linda
2009-06-18 03:04:56

nk bertanya..bandwith tu aper???x cerdik IT :oups:

[Reply]

Khai Reply:

bandwidth tu data transfer.. macam yg ada di website2 la kan. hehehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-19 09:34:47

bandwidth tu data transfer.. macam yg ada di website2 la kan. hehehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by ceghap
2009-06-18 07:48:00

Kasi dia RM100 (registration free), dia pun blah dengan muka yang gembira. <— aku sgt paham perasaan dia..haha seronok woh klu dapat pelanggan utk wimax! sebab aku pon salah sorg promoter.huhu tp kat penang la.huhu kat penang xd lagi sales rasanya wakakakakaka… promote mcm nak gila. klu dapat je org nak reg mesti catat rekod malaysia ni.wahahaha gaji pon sodap……… πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

patutnya registration fee.. typo error di situ.. hehehe..

promoter ni mmg gaji sedap. No wonder si Edwin sanggup datang dari ampang ke bangar untuk hantar modem P1 ni kat Khai..

kan edwin kan? hehe.. Edwin sms khai cakap thanks sbb promo dia kat justkhai ni. Khai tanya mana tahu? dia kata ada orang dari perak calll tanye dia pasal wimax.. orang tu pembaca justkhai..

siapa? baik ngaku?!! hehe.. x ngaku x nak kasi coklat choki-choki.. kahkah!!

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-19 09:36:18

patutnya registration fee.. typo error di situ.. hehehe..

promoter ni mmg gaji sedap. No wonder si Edwin sanggup datang dari ampang ke bangar untuk hantar modem P1 ni kat Khai..

kan edwin kan? hehe.. Edwin sms khai cakap thanks sbb promo dia kat justkhai ni. Khai tanya mana tahu? dia kata ada orang dari perak calll tanye dia pasal wimax.. orang tu pembaca justkhai..

siapa? baik ngaku?!! hehe.. x ngaku x nak kasi coklat choki-choki.. kahkah!!

[Reply]

..
 
 
Comment by ::lil duck::
2009-06-18 19:21:05

my fwen kata klo kt mesia streamyx still d best sb wimax ni die xstabil lg..kt my house kitorang beli jerk wifi router tu,seng..xmahal la kongsi2~bulan2 baya streamyx jek~ πŸ™‚ tp now i pki fiber, optic-upload download 100mbps.. :[ maju fiber optic!

[Reply]

..
 
Comment by amien
2009-06-19 07:35:58

streamyx mmg masalah gilew. fiber optics ke copper wire ke 2 x 5. sume ni disbbkan pulse generator tmnet yg cepat panas. aku rase diorg still gune alat yg same semenjak darurat 1948 lg.

[Reply]

Khai Reply:

idop TM! Malaysia boleh!! choi!! :bloody:

aku mmg blacklist habis2an tmnet ni.. dulu masa pakai streamyx pernah sampai 5 bulan technician x datang. Berpuluh2 kali wat call.. dan 5 bulan x de streamyx tu, bil sampai tanpa segan silunya…

bla la ko TM….. 8)

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-19 09:39:27

idop TM! Malaysia boleh!! choi!! :bloody:

aku mmg blacklist habis2an tmnet ni.. dulu masa pakai streamyx pernah sampai 5 bulan technician x datang. Berpuluh2 kali wat call.. dan 5 bulan x de streamyx tu, bil sampai tanpa segan silunya…

bla la ko TM….. 8)

[Reply]

..
 
 
Comment by xflixz
2009-06-19 09:36:35

khai,nak tanye ni..modem p1 ni leh bwk gi mane2 ke..sbb kalo tak silap aku dulu die ade add-on mobile,tambah rm10 untuk boleh bawak modem tu gi mane2 yang ade area wimax.

kalo tak,gune kat rumah ko je la.btol ke khai?

[Reply]

Khai Reply:

salah tu..

yg RM1o tambah tu Streamyx lor.. semua yg xfliixz tulis tu adalah Streamyx…

Yang Wimax ni mmg leh bawak mana2 je.. asal tempat yg ada coverage diorang la.. Hehehe.. macam la berokband yg lain :[

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-19 09:40:58

salah tu..

yg RM1o tambah tu Streamyx lor.. semua yg xfliixz tulis tu adalah Streamyx…

Yang Wimax ni mmg leh bawak mana2 je.. asal tempat yg ada coverage diorang la.. Hehehe.. macam la berokband yg lain :[

[Reply]

..
 
 
2009-06-19 10:25:52

wimax dengan celcom mana laju ek?…tp mahal la…aduh…nak jugak rasa pki wimax ni…jika laju nak la…sape yg x nak tenet laju ye tak?…hehehe

[Reply]

Khai Reply:

duh… celcom x boleh blah ma… adeh la.. percayalah… :bloody:

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-19 11:19:24

duh… celcom x boleh blah ma… adeh la.. percayalah… :bloody:

[Reply]

..
 
 
Comment by Ina
2009-06-19 15:51:37

khai, suke sgt ngan blog ni coz banyak info yg leh dapat.
lagik 1 baca blog ni mmg x jemu la.. mcm msk ke hati je.. hehe… teruskan usaha anda yep..

[Reply]

Khai Reply:

Hi Ina.. thanks ya!! πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 05:36:51

Hi Ina.. thanks ya!! πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by Viere
2009-06-19 18:20:08

Ada skali aku p pc fair ogos tahun lepas.. Time tu rasanya baru lunch kot. So ada sorang cina ni dia dok promote kat aku.. Aku pun dengaq la apa yang patut dengan penuh kusyuk. Dan dia pun rasa cam aku nak amek kot padahai takmau pun. haha..
Last2 aku kata aku mai dari perlis. Dia kata ada ‘coverage’ padahal dalam template tu ada tulis dah klang valley only. hahaha.. saheh taktau perlis tu kat mana. Last2 aku blah camtu ja dan muka dia penuh dengan perasaan marah. Ahaks.

[Reply]

..
 
Comment by mrslug
2009-06-20 02:05:34

tau x aku yg pasang anthena menatang tu..bapak leceh… =(

[Reply]

Khai Reply:

antena pemenda tu bro.. internet zaman batu ke ape ko guna neh.. ?!!! hehehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-20 05:37:19

antena pemenda tu bro.. internet zaman batu ke ape ko guna neh.. ?!!! hehehe

[Reply]

..
 
 
Comment by Anyza
2009-06-21 03:53:54

mm..mmg best bc blog ni..ade je bnda yg bley d kongsikn bersama..sekurang2nya balik M’sia nnti xdelah aku ktinggalan sgt.. πŸ™‚
nway..tenet kt cni amat2 la memuaskn.. ehehe

[Reply]

..
 
Comment by mrslug
2009-06-22 16:12:13

ko cerita psl ariel ke anthena??
aiyooo..xde anthena tu cane nk dpt signal..utk kuarkn freq dptkn signal wimax tu..klu x camne ko nk dpt signal kt modem ko beli tu..xde microwave pon xde la ko dpt connect wimax tu bro 😎

[Reply]

Khai Reply:

ops! ades2.. ooo anthena yg nak pancarkan frekuensi.. aku silap baca komen ko tu actually πŸ™‚ *blur*

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-08 07:37:17

ops! ades2.. ooo anthena yg nak pancarkan frekuensi.. aku silap baca komen ko tu actually πŸ™‚ *blur*

[Reply]

..
 
 
Comment by azleah
2009-06-23 13:56:12

khai, urgent. nak tau sgt²

harga total home plus ni berapa? modem dia blh dibawa ke mana² x?

[Reply]

Khai Reply:

Harga total bulan2 RM99.. kadang2 w1max kasi rebate dan macam2 lagi.. best!! hehe..

Modem mmg boleh bawak mana2.. tapi leceh sikit sebab kene cari power port. Kalau ada tempat power tu, just cucuk dan online dari jauh (modem dia build-in dengan wifi)

Kalau nak lagi senang, masuk web dia nengok pakej yang Wiggy tu. Wiggy tu guna USB (macam maxis beruk dengan celcom berukband) so lagi senang cucuk USB dan enjoice! hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-08 07:34:25

Harga total bulan2 RM99.. kadang2 w1max kasi rebate dan macam2 lagi.. best!! hehe..

Modem mmg boleh bawak mana2.. tapi leceh sikit sebab kene cari power port. Kalau ada tempat power tu, just cucuk dan online dari jauh (modem dia build-in dengan wifi)

Kalau nak lagi senang, masuk web dia nengok pakej yang Wiggy tu. Wiggy tu guna USB (macam maxis beruk dengan celcom berukband) so lagi senang cucuk USB dan enjoice! hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by kerink
2009-06-24 15:18:18

wuuu.best2!

[Reply]

..
 
Comment by adol
2009-06-25 06:45:36

aku pun ingat nak tuka la… macam best je guna p1wimax nie…

[Reply]

..
 
Comment by ebikko
2009-06-25 17:07:48

woho sangat setuju dengan entri ni. calit! 8)

[Reply]

..
 
Comment by one faez
2009-07-04 02:15:09

asalnya teknologi wimax ni maxis, celcom ngan digi nak. tp gomen tak bg lesen sebab prestasi 3g yang kurang memberangsangkan( implementation yang lambat, lesen dah lama kuar)

pastu gomen decide nak bg kat 4 underdog network company kat M’sia ni.

Bizsurf,
Packet One Networks,
Asiaspace Dotcom
Redtone-CNX Broadband

waktu nak dapat lesen mase tu memang ramai yang bukak tender. macam pisang goreng panas waktu hujan.

Wimax ni lain dengan broadband lain sbb guna teknologi microwave. kalau nak dibandingkan teknology broadband 3G, memang jauh berbeza. macam 10 kali ganda.
tak caya cube tanye pokcik google.

p/s:waktu buat dip dulu wimax ni tajuk presentation daa…

Peace Bro. πŸ˜‰

[Reply]

Khai Reply:

Very nice information. dan yang terbaru dalam bulan Oktober lepas, 3 syarikat lagi tu akan disaman berapa juta ntah kalau tak silap. Sebab Packet One je yang beria-ia promosi w1max dia. Yang lain senyap je ntah ape cerita. Padan la muka kena saman. Tapi diorang still nak buat rayuan. Kita tunggu dan lihat je la.

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-08 07:38:46

Very nice information. dan yang terbaru dalam bulan Oktober lepas, 3 syarikat lagi tu akan disaman berapa juta ntah kalau tak silap. Sebab Packet One je yang beria-ia promosi w1max dia. Yang lain senyap je ntah ape cerita. Padan la muka kena saman. Tapi diorang still nak buat rayuan. Kita tunggu dan lihat je la.

[Reply]

..
 
 
Comment by JefJD
2009-07-04 19:43:14

Salam..erm aku sebulan guna p1 ni…masa trial guna dulu…3 kali aku tukar modem ni…Pertamanya masalah wifi…langsung tak leh guna…Kedua kali tukar lagi modem baru..masalah lain lak..langsung tak der coverage …tepon customer servis katanya kena tunggu 48 jam kena upgarde software..tunggu ler 48 jam..cess.hampeh..tak der gak coverage jugak…aku dah mula bengang..kali ni aku datang kali ketiganya..siap maki hamun..kat kaunter..semua pandang…rupanya mangkuk ayun(org p1) masa kali kedua aku jumpa tu..tak tahu pasal pi ni kena daftar sofware dulu sebelum bawa balik….lepas ni kalau jadi lagi..memang aku baling modem P1 ni dari bangunan tingkat paling atas…nasib baik!!..kali ni menjadi..aku tak jadi niat tu..ok ler pulakkkk!!!..
tapi hari ni(04/07/2009)..kurang stabil…satu jer nak komen tang wifi…kalau bawa laptop kat bilik lain..hampeh,selalu low connection

[Reply]

..
 
Comment by Msy
2009-07-06 13:30:55

Streamyx still da best…mmg la P1 mung okey buat masa skarang,tp tgk la bile jem nanti..bila ramai org pakai..still TM ada coverage yg luas..tp P1,bandwidth tak cukup besar utk cater ramai org,so be standy laa utk user P1 ,nanti if sume yg kat atas kate nak pakai P1 dah start pakai P1,makanya slow la connection korang….

TM lover….

[Reply]

..
 
Comment by Arul
2009-07-08 20:04:45

salam… nk tanya sikit laa… klu kita download pakai P1… yang terlebih bandwith tu dia cas camner ek??
tak paham pasal threshold tu la.. ada kaitan ke ngan bandwith…?? Harap tunjuk ajar

TQ…
(hajat nk pakai P1 nih) πŸ™‚ πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

Terlebih bandwidth dia x kan charge ape2.. stop’kan pun tidak. Cumanya dia kurangkan sikit speed kita. Dalam kes Khai selalu je terlebih bandwidth dia tapi x rasa effect apa pun πŸ˜€

[Reply]

Khai Reply:

boleh baca artikel khai pasal dah terlebih bandwidth ni..

http://justkhai.com/blog/bila-total-data-usage-p1-wimax-dah-100/

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-08 07:40:34

Terlebih bandwidth dia x kan charge ape2.. stop’kan pun tidak. Cumanya dia kurangkan sikit speed kita. Dalam kes Khai selalu je terlebih bandwidth dia tapi x rasa effect apa pun πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-11-08 07:43:36

boleh baca artikel khai pasal dah terlebih bandwidth ni..

http://justkhai.com/blog/bila-total-data-usage-p1-wimax-dah-100/

[Reply]

..
 
 
Comment by afya
2009-07-27 11:33:36

khai…
sy ada persoalan wat khai

sy tinggal kat flat pkns shah alam 2

yg dekat ngan pasar malam kat gate blkg uitm tu

so, ingt nak try mende wimax ni

tp tak gheti lah~~

1. ingt nak try yang leh guna satu rumah, leh payment share ngan housemate .. pakai pun leh share2..tp takut rumah sblh mnyebelah amek kesempatan.. T-T
jadik, ingt nak gna yang untuk sorg je.. elok ke?
mcm mane eh

2. pastuh, saya dok rumah tu kontrak setaun je..
klu amik yg kontrak 2 taun, n adrez tuka for the next year, tak de pape masalah ke?

[Reply]

Khai Reply:

First, u kene pastikan kat situ ada coverage p1 ni. Boleh check dari website diorang. Lepas tu kalau ada dan u dah apply, try dalam masa 7 hari ngk performance. Kalau ok boleh teruskan. KAlau x ok, terpaksa susah sikit la turun PJ untuk pulangkan (x jauh pun kan ngan shah alam? hehe).

soalan no 2 tu, xde masalah la. U boleh je guna sorang. Address semua x perlu risau kalau u ckp ngan diorang nak bayar via internet je.. lg senang..

[Reply]

key Reply:

PJ tu jauh la dr shah alam kalo jadi student yang busy and takde transport! =( :bloody:

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-11-08 07:42:18

First, u kene pastikan kat situ ada coverage p1 ni. Boleh check dari website diorang. Lepas tu kalau ada dan u dah apply, try dalam masa 7 hari ngk performance. Kalau ok boleh teruskan. KAlau x ok, terpaksa susah sikit la turun PJ untuk pulangkan (x jauh pun kan ngan shah alam? hehe).

soalan no 2 tu, xde masalah la. U boleh je guna sorang. Address semua x perlu risau kalau u ckp ngan diorang nak bayar via internet je.. lg senang..

[Reply]

..
Comment by key
2009-11-11 19:19:48

PJ tu jauh la dr shah alam kalo jadi student yang busy and takde transport! =( :bloody:

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by key
2009-11-11 19:17:18

haiz…
p1 wimax ni sgt sgt sgt slow dekat area2 sc7 apatah lagi dlm uitm! lansung tak nmpk byg!
masalah nye promoter tuh, siap ckp dapat lagi dlm uitm nih!
sebab tak dapat line dah berbulan-bulan ni tak bayar, tapi xnampan p0n ape2 tindakan dari di0rang, kalo kena saman xbayar buley menang an? =P

Kalo contohnye dekat kawasan tuh lain terhad! had kan lah penjualan wimax tuh! ni nak cepat sgt kaya, pegi plak jual byk2, memang lah line slow!

P1 wimax blum sepenuh nye dihati! :bloody:

[Reply]

king Reply:

Key,tolong bagi id reseller@promoter tuh..kat mana,awk jumper dier? sila pm di blog saye..nak tau jugak,promoter mane yg wat taik tuh.. :o:

[Reply]

..
Comment by king
2009-12-01 03:01:46

Key,tolong bagi id reseller@promoter tuh..kat mana,awk jumper dier? sila pm di blog saye..nak tau jugak,promoter mane yg wat taik tuh.. :o:

[Reply]

..
 
 
Comment by cromok
2009-11-14 22:52:49

asal mai org ckp streamyx slow ha….. aq nye ok jer walaupun share ngan owg sebelah

[Reply]

Khai Reply:

benda2 macam ni subjektif. Ada yang ok dan ada yg tak ok. Sama juga dengan w1max.. so kalau kita baca pendapat orang lain, kita tak boleh duga nasib di area kita juga sama melainkan dengan cara kita cuba sendiri dulu.

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-12-01 03:12:36

benda2 macam ni subjektif. Ada yang ok dan ada yg tak ok. Sama juga dengan w1max.. so kalau kita baca pendapat orang lain, kita tak boleh duga nasib di area kita juga sama melainkan dengan cara kita cuba sendiri dulu.

[Reply]

..
 
 
Comment by king
2009-12-01 02:54:26

salam khai,
ade sedikit penambahan promosi..
year end sales,w1max telah waived first bills charge untuk para pelanggan..
so,bermakna hanya perlu drop down deposit sebanyak rm100 sahaja mase mula 2nak angkat modem..
dan kepada,sesiapa yang masih belum mempunyai coverage di tempat masing2,sila votes tempat anda untuk proses pemasangan pencawang..sila votes di p1.com
promosi lain,p1 buy 1 free 1..
cut with p1 and enjoy free wiggy portable usb modem dan juga free prepaid pass selama 30 hari..dah abes 30 hari tuh,pandai2 la carik topup kt p1.com
keyh?
sesaper,nak beli modem or nak dpatkan penerangan lanjut pasal p1 w1max modem or wat so ever sila ke blog kite,dan leave comment kt chatbox,artikel keyh? keyh? keyh????
hu2~chow.. πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by liliy
2009-12-06 15:46:25

saya serik pakai wimax..salesman diorang memang mulut manis..bile try ok sekejap je..masuk bulan kedua hampeh..ini berdasarkan pengalaman sendiri..saya duduk bukan kat ceruk, tapi kat damansara..which is dekat la jugak dgn kl..tapi to my surprise, line wimax selalu disconnect..nak upload pun tunggu sehari semalam baru kuar..nak menunggu kontrak batal ni suatu penyeksaan..2 tahun tu..customer service memang haprak..tanye semua tak tahu, menghabiskan kredit phone ajer..no choice, i have to go back to streamyx nampaknyer..maaf ye Khai, harap2 pengalaman awak tak lah seburuk mcm saya..

[Reply]

..
 
Comment by Forex Robot World Cup
2010-02-09 22:32:52

P1 so cool. 8)

[Reply]

..
 
Comment by Samuel Johnson
2010-08-03 23:54:35

Wimax would be the solution to the ever congested bandwidth of 3G””;

[Reply]

..
 
Comment by Dean
2011-05-26 13:05:07

Pergh, speedtest mase birthday ak kotttt!!! ^^

[Reply]

..
 
Comment by farezul
2011-09-19 17:02:11

salam khai, minta khai reviewkan product yes yang tulisan logo kaler biru tu…tgk cemana ok ke compare ngan p1, lau nak rrr yerk..hehehe..x paksa pon..tp rasa cam nak paksa je hehehe..tq

[Reply]

..
 
Comment by West Ham
2011-10-29 15:23:23

There are actually a whole lot of details like that to take into consideration. That is a nice point to bring up. I offer the ideas above as basic inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where an important thing shall be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged round issues like that, however I’m certain that your job is clearly identified as a good game. Both girls and boys feel the impact of only a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

[Reply]

..
 
Comment by elgoog
2011-10-30 15:20:52

The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my option to read, however I actually thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you possibly can repair for those who werent too busy in search of attention.

[Reply]

..
 
Comment by rv repair
2011-11-18 23:18:01

Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I’m also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

[Reply]

..
 
Comment by Off Lease One Owner
2011-11-22 15:15:24

I haven’t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Call India Cheap
2011-11-29 11:59:58

I am extremely inspired together with your writing skills and also with the layout in your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway stay up the nice quality writing, it is uncommon to peer a nice blog like this one today.

[Reply]

..
 
Comment by Faris
2011-12-06 19:09:32

Alhamdulillah, nasib baik area rumah aku sekarang dah ada coverage P1 Wimax…nanti boleh la aku register nanti…yay! Thanks for review bro… πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by reyza
2013-02-05 10:54:50

saya nak tahu saya punya password.. tpi tak thu mcm mne carenye.. mcn mne yee?

[Reply]

..
 
Comment by Protection dogs
2013-07-17 02:57:50

Another thing I’ve really noticed is the fact for many people, below-average credit is the reaction to circumstances beyond their control. For example they may have already been saddled through an illness and because of this they have higher bills going to collections. It would be due to a employment loss or the inability to work. Sometimes divorce proceedings can truly send the budget in an opposite direction. Thanks sharing your thinking on this blog site.

[Reply]

..
 
Comment by voyance en direct
2013-07-17 04:21:00

Usually I do not read article on blogs, but I would prefer to say that this write-up pretty forced me to attempt and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, rather great short article.

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?