Terhina dan lebih menghinakan

Salam Tahun Baru buat semua pembaca Justkhai dan Oh! Media yang beragama Islam. Kalau tahun baru masihi kita boleh pasang azam baru seperti nak ada kerata, nak kahwin, nak lebih kaya, nak jadi lebih kacak or whatsoever, bila tahun baru Hijrah ni apa kata kita pasang azam yang lebih ke’arah akhirat sikit? Contohnya taknak tinggal solat, nak menikah instead of bawak anak dara orang kehulu-kehilir (awek la tu) atau apa sahaja yang lebih baik. Pesanan untuk diri sendiri jugak sebenarnya ni. Haha!

Ok slot Khai membebel macam seorang ibu beranak 10 (semua lelaki pulak tu. Sigh~) kali ni bukan lagi pasal disebalik tabir seorang blogger. Nanti bosan pulak pembaca Justkhai yang tak heran langsung pasal blog. Ada juga orang yang rajin layan lambakkan blog kat internet ni tapi langsung tak minat untuk ada blog sendiri kan?

Khai pelik lah. Kepada korang yang beragama Islam pernah tak nengok artikel-artikel di blog lain atau di Facebook sebagainya dengan artikel yang menghebohkan tentang penghinaan agama Islam? Contohnya letak gambar, video atau sebagainya yang boleh mendatangkan ketidak-senangan kepada penganut agama Islam yang melihatnya? Khai selalu perasan dan kalau sempat Khai tegur. Kenapa Khai rasa bertanggungjawab nak tegur? (more…)

Posted on 19 December '09 by , under Istimewa, Motivasi. 95 Comments.

Kempen Twitter #Merdeka 2009


Entri ini ditulis pada hari Sabtu – 1 Ogos 2009. Bermakna secara rasmi dah pun masuk bulan Kemerdekaan negara. Dan menjadi tanggungjawab Khai dan korang semua untuk menulis sesuatu mengenai kemerdekaan di blog masing-masing. Dan kerana itu wujudnya artikel ini menggesa agar ramai yang menghargai betapa berharganya kemerdekaan negara. Khai lahir pada 03 Ogos 1988 yang membawa maksud Khai adalah “ANAK MERDEKA” dan turut membawa maksud Hari Jadi Khai yang ke-21 adalah lusa. Teehee!!

Banyak perkara menarik terjadi pagi Sabtu ni. Ada juga yang tak berapa nak menarik. Yang tak menariknya, pagi ni terpaksa cancel nak pergi Pikom PC Fair kat KLCC. Sebab member ada hal penting. Jadi esok (Ahad) baru dapat serbu KLCC lah kan. Tapi bagus juga hari ni tak dapat pergi sebab jalan jam sebab ada manusia-manusia tak sekolah buat demonstrasi ISA apejadah entah. Macam biasa, hanya menyusahkan orang ramai padahal anak bini kat rumah entah makan ke tidak tu sibuk join demonstrasi je kerja. Booyah!

Pagi tadi, Khai saja buat contest sikit kat Twitter. Suruh teka lagu apa yang Khai nyanyi dalam artikel sebelum ini. Ramai juga yang menjawab, dan akhirnya dimenangi @mrbintang coz dia yang first jawab dulu. Berikut Khai edit skit apa yang jadi di Twitter bagi gambaran yang lebih jelas untuk pembaca blog ini. (more…)

Posted on 1 August '09 by , under Istimewa, Politik. 55 Comments.